Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
tiger1617

tiger1617

Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 4:08 pm

Valandil demiş ki:
Sevgili Dostlarım...

Odun sıkıntısı aldı yürüdü bildiğiniz gibi...

Son olarak Kırklareli soyulduğunda 11-12 balta çalındı, ve elimizde 2 tane kaldı...

Diğer kasabalardada balta sayısı anca 10 -12 tanedir...

Bu durumda git gide daha kötü duruma düşeceğiz...

Lâkin şu anda eyalette 16 tane sağlam, 33 tanede kör olmak üzere 49 balta mevcut...

Hiç bir kasabanın bunları alacak gücüde yok haliyle...

O baltalar boş boş durup halk odunsuzluktan kırılacağına...

4 Orman kasabasına bedelsiz 12'şer tane olarak dağıtılmasını öneriyorum...

En azından baltalar boş boş duracağına bir işe yarasın...

48 baltadan ortalama 2 odun toplanabilse bile (iç pazarın tüketimi ve karaborsacıların aldığı çıkartılınca)

En kötü diğer 9 kasabaya yollamak için günde 96 odun fazla üretilir...

Böylece odun sıkıntısı ülkede baya azalcaktır ve bize zaman kazandırcaktır...

O sıradada yeni balta ürettirmek için ülke genelinde seferberlik başlatırız...

Ayrıca acil olarak Odun'un demir gibi özel üretim maddesi olmasına ve belediye reisleri ve divan hariç, kasabalar arası ticaretinin engellemesini öneriyorum...

Yoksa ticaret yapıyorum die karaborsacılık yapanları engelleyemeyiz...

NOT: Bunu divana yazınca %100 karşı çıkcakları için sizlere sundum direk...

Halkın desteğini alırsak karşımızda duramazlar...

+1 aynen katılıyorum: :1: :

En son tiger1617 tarafından Ptsi Tem. 21, 2008 10:33 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
e.altnr

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 4:57 pm

12.Forum amacı dışında kullanılmamalıdır; post kasmak, eski başlıkları bumplamak, piramit yapmak, Sadece Smiley ( Very Happy , pirat , Suspect , vs..), sadece +1 gibi ifadeler kullanmak, mesajlarda sadece baskasinin alintisini kullanmak ve benzeri faaliyetler yasaktır..

ihlal edenler:
yetisbey
mit
eskisehirli.
Melike

Melike

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 6:07 pm

Kardesim senin ugrasacak baska isin yok herhalde, burda post'larda kim +1 +3 +5 yazmis onlari hesapliyorsun. Senin yaptigin da forum kurallarini ihlaldir. Milletin yazdigi postlarla ugrasmak yerine, yapilan öneri hakkinda yorum yap.
e.altnr

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 6:11 pm

tiger1617 demiş ki:
Valandil demiş ki:
Sevgili Dostlarım...

Odun sıkıntısı aldı yürüdü bildiğiniz gibi...

Son olarak Kırklareli soyulduğunda 11-12 balta çalındı, ve elimizde 2 tane kaldı...

Diğer kasabalardada balta sayısı anca 10 -12 tanedir...

Bu durumda git gide daha kötü duruma düşeceğiz...

Lâkin şu anda eyalette 16 tane sağlam, 33 tanede kör olmak üzere 49 balta mevcut...

Hiç bir kasabanın bunları alacak gücüde yok haliyle...

O baltalar boş boş durup halk odunsuzluktan kırılacağına...

4 Orman kasabasına bedelsiz 12'şer tane olarak dağıtılmasını öneriyorum...

En azından baltalar boş boş duracağına bir işe yarasın...

48 baltadan ortalama 2 odun toplanabilse bile (iç pazarın tüketimi ve karaborsacıların aldığı çıkartılınca)

En kötü diğer 9 kasabaya yollamak için günde 96 odun fazla üretilir...

Böylece odun sıkıntısı ülkede baya azalcaktır ve bize zaman kazandırcaktır...

Ayrıca acil olarak Odun'un demir gibi özel üretim maddesi olmasına ve belediye reisleri ve divan hariç, kasabalar arası ticaretinin engellemesini öneriyorum...

Yoksa ticaret yapıyorum die karaborsacılık yapanları engelleyemeyiz...

NOT: Bunu divana yazınca %100 karşı çıkcakları için sizlere sundum direk...

Halkın desteğini alırsak karşımızda duramazlar...

+1

+1

Oldu mu melike hanım yorumum.Moderatorlere yardımcı olmak ıstemıstım ozelden bıldırıyorum artık oyle yapılması gerekıyormus Twisted Evil
eskisehirli

eskisehirli

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 6:42 pm

e.altnr arkadaşım benim alıntı yapmamdan sanane ben oraya aynısını yazmak yerine alıntı yapmayı tercih ettim bu benim kararımdır
Valandil

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 6:59 pm

Sarihan demiş ki:
Alıntı :
Kırklareli nde balta üretimi seferberliği başlatıldımı? var olan 6 demirci 10 günde 12 balta üretir. Bireysel çabalarım ve elimdeki malzeme ile balta üretmeye başladım. Mümkün olduğunca düşük fiyata Kırklareli halkının yararlanması için belediyeye satıcam fakat bu konuda ilgili kişilere mesaj atmama rağmen tam olarak bilgilendirilmedim. Balta üretiminin hangi düzeyde olduğunu, Kırklareli nde kaç demircinin bunun için çalıştığını öğrenmek istiyorum. Öğrenmek istiyorum ki bu işi bir bütün ve organize olarak yapmanın heycanı ile işime daha sıkı sarılayım...
Ayrıca belediyelerin odun toplayıcıları ile temasa geçip geçmediği konusunda bazı meraklarım var. Pazarda bazı fırsatçılar olmasına rağmen halkın bilinçlendirilmesi ile odun sorununun kısmen aşılabileceğini düşünüyorum. Yani demek istediğim odun toplayıcıları ve halk uyarılmalarına rağmen mi pazara rast gele odun koyuyor yada uyarılmıyor mu? Bilinçlendirilmiş halkın odunlarını belediye reisi yada online süresi uzun gönüllülere satabileceğini düşünüyorum. Kendim odunları mı belediyeye o şekilde sattığım için zor bir uygulamam olmadığını biliyorum.
Kısacası tekelleşip kolayına kaçmaktansa bilinçlenmek daha zor fakat daha şık bir uygulama olur sanıyorum...
Saygılar...

Sevgili Dostum...

Kırklarelinde balta üretim seferberliği başlatılmadı...

Zaten 10 aydır bütçe dahilinde sürekli balta üretiyorum bileyletiyorum...

Ayrıca son 10 gün içinde...

5 tane divandan balta almıştım...

3 tanede kasabadaki demircilere ürettirdim, senin mazeretin dolayısıyla 1 balta geçikti diğerleri geldi...

Yani boş durmuyoruz Wink

...

Halkın bilinçlenmesine gelince ne yazık ki o kadar kolay olmuyor...

Otomatik alımları olan ürünlerde, insnalar beklemesin die satış yapıyor orası kolay...

Ama otomatik alımı olmayan bir üründe insanları bekletmek pazara koymalarını engellemek mümkün deil, herkezi kendiniz gibi görmeyin lütfen...

Çoğu kişi msjları okumuyor, günde 5-10 dk online oluyor...

2-3 aylık oyuncu olupda dava edilince ben bu kanunu bilmiyordum diyenleri sürekli görüyoruz...

...

Ama ben yinede halkın bilinçlenmesi için elimden geleni yapıyorum...

Son 10 günde sizlerinde bildiği gibi 2 toptan msj attım yine...

Ve burda en büyük önemi odun konusuna verdim...

Ayrıca belediye duyurularında bu konu hakkındaki yazılar aylarca durdu...

Yani iyi niyetle bazı şeyleri çözemedik...

O yüzden artık kanunlar devreye girmeli...

...
Isoberto

Isoberto

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 7:00 pm

Bundan sonra alıntı yapmayın,o metnin başına ALINTI yazın sonuna yazanın ismini yazın sonra ne azcaksanız yazın Smile
liseli

liseli

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 10:01 pm

bence güzel bir fikirt uygulansa hiçde fena olmaz hatta süper olur Wink
Isoberto

Isoberto

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Tem. 21, 2008 11:13 pm

Yaw bu iş iyice uzadı.Ben odun kasabasında reis olacam hiç balta ürettirmem baltalar bitincede odun yollamam kendi kasabamda sıkıntıya düşer ama odusuzluk neymiş anlar ahali.
Admin
Tristan
Tristan
Admin

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 12:18 am

Başlık temizlenmiştir

Konuyu tekrardan karşılıklı atışmaya götürmeyin Exclamation

Tristan Cool
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 1:11 am

bugün canakkale kasabasındaki ilk günüm ve önüme gelen en büyük sorun odun sıkıntısı ve onun aracılıgı ile bıcak sıkıntısı oldu..hadi ekmegi eyaletten aldım.. malum ic tüketim denilip odun kasabasında yapılıp satılan ekmekleri aldık meyahneye koyduk .. buraya kadar güzel.. peki bıcak konusunu ne yapacagım daha ilk günden 6-7 tane bıcak istegi geldi..

eyalete secimle 12 tane secilmiş insan gönderdik halk olarak.. bugün meyhanede tükenen ekmegin hesabını bana kasabam soracak.. ben kimden hesap isteyeyim .. bu odun muamması nereye kadar devam edecek.. yetmedi mi 9 kasabanın cektigi sıkıntı.. nereye kadar divan bu konuya duyarsız kalmaya devam edecek..ya da nereye kadar odun kasabalarının boykotu devam edecek.. isyan noktasına geldik artık el insaf diyorum baska da bişey diyemiyorum !! ve divanı görevinin basına davet ediyorum görevinizi yapın ..

not: kişiye ithafen yazılmamıstır.. odun konusuna duyarsız kalan herkese ithaf olunur.. üzerine alınan alınabilir cözüm arayan kişilerin alınmasına gerek yoktur..
spiritless

spiritless

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 1:17 am

Ben oncesini sonrasını bilmem kendi zamanımdan bahsedicem Öncelikle ne sartlarda basa geldigimden biraz bahsediyim kasabanın basına gecerken kasayı eksi aldım 5 balta vardı ikisi kırıldı kaldık 3 balta neyse ilk zamanlar berk yardım ediyor baktım surekli zarar ediyorum ortak kararlarla odunu arttıralım dedik berke actım konuyu baya kufur ediyor(6 dedik siz yakında bizi isterseniz gibicesinden) neyse sinirli konu her acılısında azar yedik mal gondermedi msjlar duruyor gitmeden once odenek gonder dedim 6 gun odenek istedim 30 dan pazarımda balık satıldı sebze meyve tavan ondan sonra takas dediler ama takasdan iyi fiyat veren var anlaastım onla ama saolsun onume hep tas koydu gondermem o fiyattan halbuki benim anlasmam eyaletle deil baska kasabalardaydı..Burada cozum aranıor ama bence en son konusacak oyunu bıracak sen konusuyorsun bunu anlamıs deilim ayrıca bi yardımını da ben soylim Thecaliph di sanırım onun hesabına da bakıyorsun kendisi dedi hesap sabihi yalanlayabilirsin berk abisi bakacakmıs baksın berk abisi odenek harici calısıyor sanırım genelde.Burada oduncular konusmalı eyalet uygulamalı cunku uzaktan konusması kolay zeus sabah kalkıyor diye ben kalkamam okulum var ama geri kalan zamanım oyunda durumumuz sizlere ragmen gayet iyi ayrıca bende size oneri verim bize demesi kolay timinizi kurum 19dan toplat 20 den balık olsun bize 5 demesi cok kolay yap bakalım bunları sonra kendine banuya tesekkur et tamam calıstınız ama biz sizden her zmn cok calısıyoruz ama konusan sizlersiniz bu arada dava acılacakmıs tmm siz bilirsiniz odun satısıını durduruyorum elimde 100 odun var mutlu mesut gideriz..
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 1:29 am

+1 öneriyi destekliyorum
spiritless

spiritless

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 1:30 am

Total kimseye tavrım yok odunda oldukca hep gonderdim gerekli degeri verene ama 100 tane anlasması yaptım 3 kasabaya verecektim ama sucmus bu yaptıgım odun gonderdigim icin dava acılacakmıs bende vermiyorum artık bu 3 kasaba icinde sende varsın bunun sucunu lutfen bende deil beni bu duruma dusurenlerde arayın.Bu arada ben odun fiyatını karsılıklı anlasarak veriyorum davalılara duyurulur.Tek tek nedenlerim var herkez yapsın yapcagını tabi ama suc bizde tek hesapla adam gibi oynuyoruz tek amacım Turbedereyi yukseltmek hesapta acık yakalayın veya birtek sucumu o zmn tmm eyvallah ama anlasmalı sattıgım mala karısılma yetkisi kimsede yok bildigim ayrıcana zamanında cok 26 28 lerden balık yedim.Hiç bir kasabaya zarar etsin istemedim karlı satıslarımı bireylere yaptım ama artık en az 7 8 arası 100 adet var parayı veren alcak şimdi arkamdan konusabilirsiniz sizler gibi oldum...
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 1:33 am

e.altnr demiş ki:
12.Forum amacı dışında kullanılmamalıdır; post kasmak, eski başlıkları bumplamak, piramit yapmak, Sadece Smiley ( Very Happy , pirat , Suspect , vs..), sadece +1 gibi ifadeler kullanmak, mesajlarda sadece baskasinin alintisini kullanmak ve benzeri faaliyetler yasaktır..

ihlal edenler:
yetisbey
mit
eskisehirli.

nerde yazıyo bu yasak Very Happy
Melike

Melike

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 3:25 am

Nico yasagi falan bosver simdi Wink , konuya dönelim biz

Yine odunken konu, temcit pilavi gibi isitip isitip önünüze koyuyorum
bu konuyu ama, Spiritless'in yaptiginda ben bir suc göremiyorum. Alan memnun,
satan memnun. Bu odun yoklugunda, ben de 6,70'e odun bulsam, atlarim üzerine.
Felc olduk tüm kasabalar odunsuzluktan, söylüyoruz ama dinleyen bulamiyoruz.
Odun olmayan/bulamayan kasabalarda yasayan firincilar, degirmenciler, marangozlar, demirciler ne
yapiyor acaba bir sorun. Bizimkiler baliga cikiyor mecburen. Tuttuklari
baliklari da yiyorlar herhalde, cünkü gözle görülür bir sekilde azalma var pazardaki balikta.
Hangi meslegi seceyim diye soran sv2 adaylarina da " Meslek falan secme bosuna, zaten
calisacagin meslegin malini bulamazsin, sen balik tut" diyorum. Kasaba icin birseyler
yapmaya calisan halka böyle seyler söylemek cok keyifli oluyor dogrusu. Odun
kasabalari da bir denesinler bunu. Baltalari falan kaldirin vermeyin kimseye, fazla
degil, 1 hafta boyunca da odunsuz yasamaya calisin, envanterinizdeki odunu da
kullanmadan ama. Sonra neler oldugunu bir yazin. Insaf, kac hafta oldu, konuya
hala cözüm gelmedi. Gelen cözümler de begenilmiyor, o da baska bir konu.

Herkes bu divani sucluyor, bir bakima haksiz da degiller, ama bu odun sorunu bir önceki divanin sonuna dogru
baslamisti. Cok iyi hatirliyorum, odun kalmadigindan ve bulunmadigindan, bir
cok odun kasabasi belediye reisi’ne mesaj yazmistim. Türbedere Reisi Mcrae,
eyalete sattiklarini söylemisti, Zeus’a yazmistim. Zeus 60 odun yollayabilecegini söylemisti.
Odunlar gelmeyince, Zeus’a yazmistim, o da 30 odun gönderdigini, 30 odunu da 2 gün icinde gönderecegini
bildirmisti. O zamanki ticaret nazirimiz Berkman’a sormustum “ Zeus 30 odun göndermis, nerde” diye,
“ben aldim, yarin-öbürgün gönderirim” demisti. Ayrica, yine o divan zamaninda (Ticaret naziri Berkman’di
denildigine göre), Gönen kasabasi baskani Fakilli, Edremit kasabasi baskani Zeus’la
bir anlasma yapmis. Meyveye karsilik odun. Aradan bu kadar zaman gecti, simdiki
Gönen baskani benden, Zeus’la yaptiklari anlasmanin odununu istiyor. Zeus’a söyledigimde
“bana meyve gelsin, odun yolliyayim” diyor. Gönen’e bunu bildiriyorum, Gönen
bana “biz meyveleri yolladik, ticaret naziri Berkman biliyor bunu, ona sorun
diyor”. Biri yolladim, biri almadim diyor. Eee! Peki bu yollanan meyveler nerde? Meyveler yok, odun
gönderilmiyor ve hesap benden soruluyor.

Görüldügü gibi, eski divanin son zamanlarindan bu yana hala odun problemini cözemedik.
Eski divan, yeni divan karsilastirilmasi yapmiyorum, sadece lafi birakip, birseye karar verelim diyorum.
Ne cözülemez bir problemmis bu. Artik biraz ileriye baksak ve kesin bir cözüm getirsek su
konuya diyorum. Gercekten bütün bu olaylar bunaltiyor insani ve oyun keyfini
de kaciriyor. Sen, ben, o, bu davasinda coban olup koyun gütmeyi birakip,
isimizi yapalim lütfen.

Odun sorunu halledilmedigi müddetce, ben kasabamin rahatini ve verimliligini saglamak icin,
kimden, ne kadara odun bulup anlasirsam, onu almak ZORUNDAYIM. Kalkip kimse, kimseyi,
odun aldi/verdi diye suclu bulmaya kalkmasin.
spiritless

spiritless

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 3:44 am

Odunsuzlugu ben yasadım mcreaa den alırken bi deneme amaclı baltalar toplanmıstı ayrıca benim ticaret puanım bitti 1 hafta kasaba islemedi yani cok cektim melike abla sende bilirsin tp bitmesini kimse donup arkasına bakmadı ben kasayı eksiden aldım donup bir yardım edilmedi hatta berk tas koydu surekli ,buna ragmen yılmadım suanki kasam balık kasabalarıyla neredeysee esittir ama odunu sizlere vermek icin en az sekide kullanıyoruz emin olun cunku en karlı iş odun suanda ondan sadece gerekli duyarlılık olursa elimdeki odunlar dagıtılacaktır herkeze hakkı verilecek laf atıp kacmakla baska hesaplarla ugrasıp işini aksatmaya benzemiyor her iş ilgililerine duyrulur... Sizlerden tek istegim gerekli yerlere tepkimizi hepberaber gosterelim el ele verip sorunlar cozulsune kadar sabredip odun sorununu halladene kadar(100 odun) odun satısını kesiyorum.(Amacım odunu degerli kılmak deil anlastıgımız kasabalra anlastıgımız fiyattan gonderilecektir odunları sorun cozulunce)..
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 4:06 am

birazcıkta bizleri düşünseniz.. hanginiz sabahın 6 sında sıcak yatağından kalkıp pc yi açıp aman fırsatçılar baltaları kapmasın diye oyunun başında olmak zorundasınız ki?
ve üstelikte sayılı baltalar la..
aşılması gereken en önemli konu :

- birincisi otomatik alım(oyun imkan tanıyorsa)

- ticaret yetkisi olmadan mal alıp satmalar..pazarın kontrolü, cezaların uygulanması
(bütün gün ürettiğim odunu pazara koysam, açıkgözün teki gelip alacak 2 misline satacak..)

- ve son olarakta odun fiyatlarında bir miktar artış ...
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 7:12 am

Arkadaşlar ben şuana kadar 2 odun kasabasında yasadım ve kimse oralarda yasamamın (yönetmedim ama 2 kasabanın reiside çok yoruluyodu) zorluğunu bilmez, ben şuan balık kasabasındayım balık kasabalarında yasamak odun kasabalarında yasamaktan daha kolay dediğimiz gibi odun para etmiyor, odun kasabaları reisleri 5 e alıyo 5 e satıyo kar 0 ayrıca bide balta zararı var, ama balık kasaba reisleri 20 ye alıyo artık üstüne ne kadar koyarsa satıyo, artı hiç zarar yok ee hangisi avantajlı tabii ki balık bence odun kesmek için bu fikir uygulanmalı
Valandil

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 7:18 am

Hayır bide anlamadığım nokta şu...

Davulun sesi uzaktan hoş geliyo herkez akıl veriyo...

Yok sabah 6'da kalkın...

Yok oduncu timi kurun...

...

Peki balığı bize 19'a verin diyince kabul etmiyorlar o fiyata alamıyoruz die...

O zaman sen nie balıkçı timi kurmuyosun?

Topla 30 kişi al balığı 19'a...

Madem bu kadar kolay...

...

Bugüne kadar hangi orman kasabasında biri reis olsa isyan etti...

Yani insanlarda hiç mi anlayış olmaz...

Sanki herkez cinsliğine isyan ediyo...

...

Bıktım artık odun sorunundan...

Baltaları dağıtalım dedik onada karşı çıktılar okumuşsunuzdur kitlenen yerdeki msjları...

48 balta eyalet kasasında boş boş dursun...

Çok işe yarıyo orda hemen gidip turşusunu kuralım...
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 7:19 am

İyi olur, turşusunu kurmazsak baltalar körelecek orda hiç kullanılmadan
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 8:48 am

tiger1617 demiş ki:
İyi olur, turşusunu kurmazsak baltalar körelecek orda hiç kullanılmadan

dogru körelecegine millet kullanıversin
Ahmetss

Ahmetss

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 8:56 am

Ya cok güzel fikirde bu tasarı beklenilmemeli ama.
zeus62

zeus62

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 9:12 am

Lafla peynir gemisi yürümüyor. Odun sorun tamam ama çözüm zaten eksilerde gezen eyaletin bedava balta sunması değil. Herkes kolayını ve bedava tarafını istiyor. Showa gelince oooooo mangalda kül kalmıyor. Odunu siyasi malzeme yapmaktan cıkarın. Oduna yapılacak zam otomatık olarak herseye yansıyacaktır. & değil 10 akçe yapsak odunu bosuna. Yeterli üretim olmadığı müddetçe hep bağırmaya devam edeceğiz. Sabah kalkamayan beyefendiler sabah kalkmassanız baltanın kime gittiğini bilemezsiniz. Dolayısıylada acaba kuvveti yeterlimi moral durumu iyimi bilemezsiniz. Buda iki günde bir kaç baltanızın kırılması anlamına gelir. Ormanlarınızdakı 5 ve uzeri odun veren ağaçlarınızı sayın 4 odun ver3en ağaçlarınızı sayın. Kaç kişi sokabilirsiniz ormana bir sayı belirleyin. Balıktaki gibi aynı ağaca 1 den fazla kişi dalınmıyor. Sorun balta sorunu değil baltaların nasıl kullanıldığı sorunu. Takip edemeyince 10 gün sonra basladığınız noktaya döneceksiz. Eksi bakiye ve sıfır balta ile aldığım bir belediyeyi on gün içinde 14 baltaya çıkarabildiysem sizde çıkarabilirsiniz. Eğer bu öneri çözüm olsaydı nasılsa sabah 6dan kalkan biri vardı bütün baltaları Edremite bedava verirpaşa paşa kar yapardım. Şunu gözden kaçırıyorsunuz üstüne basa basa söylüyorum. 15 kp ve üzerine verilen baltalar verimli çalışıyor. Bu insanlarda 5 odundan aşağı verimdeki ağaçlarda çalışmak istemiyor. Kurabileceğiniz tim 15 kişi hadi 20 kurdunuz. 20 baltayı takip etmek zorundasınız. Etmezseniz odunu alamazsınız. Odunu kasmaya gelince ben bunu söylediğimde herkes ağaçlara çıkmıştı. Ne oldu şimdi ne değişti. 5 akçenin üzerinde odun satan yada stoklarınındaki fazlayı eyalete göndermeyen sayın reisler. Hangi yüzle bedava balta istiyorsunuz. Emek vermeden olmuyor bu işler. Yan gelip yatıncada odun toplanmıyor. Halkın gözünü boyamaktanm vaz geçin. Gerçekleri konusun.
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !! - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 22, 2008 9:19 am

Yha Yeter bu tartışma arkadaşlar siz Divan olarak daha hic bir icraat yapamadınız bu nedir sizce yha bi odun sorunu cözülmedi heh ilk kez bu kdr boş oturtan bi divan görüorum ben BEnim bu lafım bütün Divan üyelerini kapsamaktadır kimse kendine hakaret yada hareket anlamasın kac haftadır bi odun sorununu cözemediniz

Odun Sıkıntısı İçin Tek Çözüm !!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 4 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki