|
Yazar |
Mesaj |
@li
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 11:45 am |
|
|
Adam kimden izin alıpta isyan ediyor?Bunun bir suç oldugu acıktır..Bu arada mit kasaba isyanla düştüğü zaman tekrar ele geçirmek için isyan etti.Kafasına göre değil!!!!!!!1
|
|
|
|
e.altnr
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 11:47 am |
|
|
kısılere ne bakıyorsun lojıstık kaknus olur baskası olur dıvan nasıl secımlere kadar bekle dıyebılır secımlere kadar o beledıyenın basına bı ıs gelırse bunun sorumlulugu kıme aıt sana mı aıt olacak.
Sacmalıga bak ya.Ne mecburuyetı varmıs.Kaknuse ızın verme mecburıyetı tabı yok ben ısyan ıcın mecbur ızın verecek dıyorum kaknuse ızın verecek dedım mı?
Siz kısılere takılıyorsunuz,sizde bunu anlayın bence.Kaknus isyanla alınca sankı secımlere kadar keyfı baskanlık yapacak. |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 11:52 am |
|
|
Sayın e.altnr ; Anlatamadığımız nokta şu... Kimin isyan ettiği önemli deil bu hasan olur hüseyin olur... Önemli olan kendilerini şark kurnazı olarak görüp diğer insanları aptal yerine koymaya çalışanlara yaptıklarının yanlış olduğunu öğretebilmek... Konu hakkında yorum yapan insanların sözleri bitmeden hadi yeter bu kadar diyip kafasına göre başlık kitleyen zihniyetin önüne geçebilmek... Gerekirse insanlar 1500. tane msj atar kimsede kafasına göre başlık kitleyemez... Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir... |
|
|
|
Sahmeran
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 12:34 pm |
|
|
e.altnr; divan izni kesinlik kazanıp verilecek bile olsa izin verilmeden hiç kimse isyan edemez. edersede cezası verilir! |
|
|
|
batuu13
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 1:05 pm |
|
|
e.altnr, çok saçma cevaplar veriyorsunuz.. ,isterseniz açıklıyayım.. 1. si kasaba 3-4 gün boş bekleşyebilir değil mi ? merak etme birşey olmaz kolonileredede 7 gün bekliyor birşey oluyor mu ? kolonilerdede mi isyan edelim ? 2. si hem totalwar hemde kaknus suçlu.. totalwar gidecekse bile bunu daha önceden divana bildirmeli divan ona göre yeni birini ayarlamalıdır seçime kadar.. divandan karar çıkmadan kimse ele geçiremez ve bu soyguncuların yapotığı isyanla aynı kefeye konulmalıdır.. çünkü kafasına göre yapmış bir olaydır.. eğer böyle yapılırsa tecrübesiz oyuncular örnek alıp isyan çıkabilir.. ben 2 oyuncuyada ceza verilmesini istiyorum.. kaknusa isyan yüzünden totalwar a görevi kötüye kullanmaktan,sorumsuzluktan.. |
|
|
|
elaziz23
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 1:15 pm |
|
|
arkadaşlar isyan her şekilde suç olsaydı ve ceza verilmesi gerekseydi oyunda isyan kodu olmazdı. oturup isyanın bu oyuna neden kodlandığını düşünürseniz kaknüsün yaptığının yanlış olmadığını anlayabilirsiniz. boş bırakılmış bir belediye seçimlere kadar reissiz mi devam edecek oyuna? belediye için hayati kararları kim verecek? yaptığınız yanlış şu. isyan edene bakıyorsunuz. isyan edeni boşverin, belediyeyi aldıktan sonra yaptıklarına bakın. eğer isyanı belediyeyi boşaltmak için yaptıysa o zaman köküne kadar suçtur yaptığı. sonuna kadar cezasını çeker. ama amacı çapulculuk değilse yaptığı kesinlikle doğru bir hamledir. ve cezalandırılması gereken kişi belediyeyi boş bırakıp kaçan eski reis olmalıdır. |
|
|
|
elaziz23
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 1:18 pm |
|
|
burada bir diğer suçlu ise reisliğin boş kaldığı haberini alır almaz ivedi bir biçimde yeni reis görevlendirmeyen divandır. eğer birileri divandan isyan için izin istediyse ve divan bu isteği görmezden gelip belediyenin reissiz kalmasına gözyumduysa en az isyan eden kadar suçludur. |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 1:56 pm |
|
|
Arkadaşlar bunun suç olduğunu herkes biliyor bunu divan yargılayacaktır.Forumdaki kişileri ikna etmek içn uğraşmayalım.Karar divandır..
|
|
|
|
Sahmeran
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 2:00 pm |
|
|
elazi23 sen önce oyun kurallarını ve yasalarını öğren |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 2:04 pm |
|
|
arkadaşlar isyan divandan izinliyse suç değildir yok divandan izin alınmamışsa suçtur kurallar bu kadar net ve açık |
|
|
|
batuu13
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 2:05 pm |
|
|
arkadaşlar lütfen oyunu tam bilmeyenler konuya karışmasın.. elaziz23, isyan nedne mi var oyunde ? bu bir role play oyunudur gerçek hayattan nasil isyan kötüler için varsa gerçekten elegeçirmek için varsada burda da öyle belediyeyii boş bırakılınca almak için değil.. oyuna gerçeklik ve zevk katsın diye var. ayrica istifadan sonra 7 gün var seçimlere.. kasaba ilk açıldığındada 7 gün oluyor yani 7 gün boş kalsa pek öenmli birşey olmaz.. he şu olsaydı, ülkemiz savaşta olsaydı.asker tehtidi altında olsaydı tmm,tecrübeli bir kişi olarak almasını uygun bulurdum.Ama böyle bir durum olmadığından rahatlıkla divandan izin alınıp başa geçebilirdi seçime kadar.. isyan edene bakıyorsunuz demişsin tabii ki bakacaz çünkü işi yapan odur.. ne bir yere bildirmiş nede izin almıştır.. iyi yönetse bile izin almadığı takdirde suçtur.. ayrıca divanda suç var demişsin.. bu işler önemli işler hemen olacak iş değildir.. ayrıca büyük osmanlımızda demokrasi var ki divandada oy atılıyor 1 gün içinde adayların belirlenip oy atılması hatta izin verilebilmesi çok kısa bir zaman.. lütfen önce kanunları oku sonra oyunu iyice öğren. sana bir tavsiyem;tam bilmediğin ve ya emin olamadığın konular hakkında büyük yorumlar yapma.. |
|
|
|
Charmander
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 3:45 pm |
|
|
kapak olsun gençlere... bırakın Çanakkale seçsin istediğini ,Çanakkale'yi bilmeden yorum yapmanız çok yanlış |
|
|
|
Sahmeran
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 4:10 pm |
|
|
charmander, sen çanakkelde yokken ben vardım. peçeneklerin nasıl seçim kazandıklarını ne işlere girdiklerini iyi bilirim. |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 4:26 pm |
|
|
charmander bı forumdan banlanan birine benziyo:)) |
|
|
|
batuu13
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 5:02 pm |
|
|
charmender... bak dua et sinirlerime hakim oluyordum o kapağı yedirtme şimdi..
daha da batırdın.. zaten 4 gün kalmış başkanda olacak ne diye isyan ediyor izin almadan ? EDİT: o resim kime ait ? |
|
|
|
dudaktriyakisi
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 5:08 pm |
|
|
biz burda olayı tartışıyoruz çanakkele kimi istiyor tartışmıyoruz.ben burda sadece kaknusu suçlamıyorum.ama onada suçsuz demek yanlış olur.
En son dudaktriyakisi tarafından Çarş. Tem. 30, 2008 5:13 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
borkor
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 5:11 pm |
|
|
O zaman arkadaşlar gerçekten bıktık tartışmalardan. Hep birlikteee...
Yaşasınnn Kemiikkk!!! |
|
|
|
Charmander
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 6:07 pm |
|
|
4 gün içinde ne olduğu belirsiz birisi isyan ederse ne olacak bu Çanakkalenin durumu hiç düşündünüz mü?Bkz Şarköy bkz Kırklareli onların durumuna dönecek...
Kaknusu şu anda Çanakkale de yaşayan herkez seviyor o yüzden sizde bu işi uzatmayın Çanakkale için çalışacak birisi geçiyor başımıza bu hepimizin yararına...
sahmeran peçenekleri anlatta öğrenelim nasıl seçim kazandıklarını? |
|
|
|
batuu13
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 6:24 pm |
|
|
char sorumu cevaplarmısın o resim kimin kim çekti ? ayrıca daha öncedende bu gibi durum olmadı hiç kimse isyan etmedi seçimyoluyla oldu.. ayrıca ne olursa olsun kanunlar gayet açık ve net ; divandna izin almadan isyan etmek suçtur. bu kadar basit başka laf söylenemez.. |
|
|
|
Cyper
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 6:52 pm |
|
|
İstifanın ardından gelen 7 günlük seçim sürecinin bir işlevi var. Kasaba kendi istediği reisi seçsin diye. Divan izni olmadan yapılan bir isyan -kasabanın sevdiği ya da sevmediği biri olsun- kesinlikle gereksizdir. Kasabadan da böyle bi talep bildirilmediğine göre isyan tek bir kişinin kararıdır ve yasal olması söz konusu değildir. Bu işin savunulacak bi yanı yok. |
|
|
|
Charmander
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 7:10 pm |
|
|
[KİTAP 3] Kasaba Madde 7. İstifa
Belediye reisi kendi isteğine göre görevinden istifa edebilir; ama istifa etmeden önce, yerine başka birisinin geçmesi için gerekli zamanın düzenlenmesi amacıyla, Beylerbeyi'ni bilgilendirmek zorundadır. Beylerbeyi, meşru isyan yöntemi ile yönetimin el değiştirmesini, mümkün olduğunca gizli bir şekilde örgütlemelidir.
yasalarımızda görüldüğü gibi divan izni demiyor beylerbeyi ile konuşsa yeter.Karasi Beylerbeyine sormak lazım böyle bir izin vermiş mi diye.
Batu daha yeni oyuncuyum 1 hafta oldu başlayalı diye bilirim ama ustam iyiydi
çanakkalede yaşayan birinin karakterini ödünç aldım onun sağlık sorunları var bu sıralar ben bakıyorum karakterine |
|
|
|
batuu13
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 7:22 pm |
|
|
bak orada beylerbeyiyle konuşmak yazmıyor bilgilendirmek yazıyor divanı bilmiyorsan söyliyim.. daha önce deiğim gibi eyaletin başı beylerbeyi olsada divan üyelerine danışır bu da divandan izin almak demekdit |
|
|
|
violet
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 7:25 pm |
|
|
- batuu13 demiş ki:
- bak orada beylerbeyiyle konuşmak yazmıyor bilgilendirmek yazıyor divanı bilmiyorsan söyliyim.. daha önce deiğim gibi eyaletin başı beylerbeyi olsada divan üyelerine danışır bu da divandan izin almak demekdit
Bilgilendirmek nedir önce öğren!! Ayrıca Kaknus forumdan banlı sebepsiz yere arkasından konuşmayalım..Cevap hhaakkı olmadığından bol keseden atmayalım |
|
|
|
Isoberto
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 7:28 pm |
|
|
Ayrıca bu davaların mutlaka açılması gerekiyor.Eğer davalar açılmazsa o zaman savcının değiştirilmesi gerekiyor.Bufftr un davası konusunda hemen anında açılmıştı daha bu kişilere grekli adavalar açılmazsa burdan beylerbeyine sesleniyorumn lütfen savcıyı değiştiriniz. |
|
|
|
sanduk
|
Konu: Geri: -Çanakkalede İsyan-- :S Çarş. Tem. 30, 2008 8:41 pm |
|
|
Arkadaşlar bu konuyu başından beri büyük bir dikkatle takip ediyorum.Her iki tarafın da kendine göre haklı sebepleri var gibi görünüyor, eğer Eyalet Savcımız ortada bir suç olduğunu düşünüyorsa davayı açar ve mahkeme kararını verir.Bu tartışmaları uzatartak ortamı daha fazla germenin gereği olmadığını ve ortamın maksatlı olarak gerilmeye çalışıldığını düşünmeye başladım.Lütfen sakin olalım... Bu arada Sahmeran senin bu Peçenekoğullarıyla alıp veremediğin ne, onu da anlamış değilim hani |
|
|
|
|