Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

SİZCE BUNUN ADI NEDİR?!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
Lepiska

Lepiska

SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 2:04 pm

Bufftr biraz insansan gururun onurun varsaki sanmam ama gidersin bu kasabadan..Hatta ben olsam oyunu bırakırım ama aramızdaki fark bu işte...Ayrıca dün vermesi gereken 19 meyve,un,bıçak,5 odun vs.. vardı onu bile vermedi ne denirki yazıklar olsun....
sanduk

sanduk

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 2:41 pm

valla onu bunu bilmem tek söyleyeceğim, ''yazık''. Yeni belediye reisi olan Banu arkadaşımız durumu toparlaması oldukça zor görünüyor.Ona da görevde iken biraz tolerans tanınması gerektiğini düşünüyorum...
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 2:48 pm

bence bufftr suçunu kabul etmeli ve şu anda evde sakladığı 1000lerce akçeyi devlete geri ödeme şartıyla affedilmeli. aksi takdirde ne o paralar ona bırakılır ne de belediyenin durumu düzelir; maden şeytana uymuş bari telafi etsin ve bu paraları geri ödesin.
Valandil

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 3:06 pm

Arkadaşlar bu konunun üstüne bizzat düşeceğimi belirtmek isterim...

Bu konuda adminlerlede görüşeceğim...

Nasıl bulgarlar dani'ye 15 bin akçe ceza verdiyse, bizde çalınanın mislisini ceza olarak vermeliyiz...

3 bin çalındıysa 5 bin akçe ceza ve 10 gün hapis verelim ki ibreti alem olsun !!

...

İkinci yol ise;

Bu vatandaş gelir halkın huzurunda özür diler, af diler...

Çaldıklarını geri iade eder ve hafif bi cezayla olay kapanır !!
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 3:33 pm

çaldıklarının 5 katı ceza + 10 gün hapis
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 4:04 pm

benim burda attığım hırsızlığı hesap yoluyla belgeleyen mesajı diğer resmi ama meşru olmayan forumda alıntı olarak kullanan yetisbey süresiz banlanmış, ne kadar şaşırtıcı Laughing

bu arada en ufak bir hatada veya hata olarak iddia edilebilecek bir konuda ortalığı velveleye veren kimi isimlerin gayri-meşru forumda bu konu ile ilgili kısımda fikir belirtmediğini görmek de bir o kadar ilginç; acaba sıranın bir gün kendilerine geleceğinden mi korkuyorlar? Laughing
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 4:05 pm

bi kere sebep cok sacma
bu kadar da işgüzarlık olamaz banlanan birinin mesajı alıntı olarka kullanılamazmıs ne alaka yaw nerden cıktı bu
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 4:10 pm

hadi ben al mesajı benim adıma koy desem neyse, adam artık benim ismimi gördüğü yere ban atıyor, bu nasıl bir paranoyadır arkadaşlar anlamadım gitti...ya o solon gidecek ya da o gayri meşru forum sönecek...
Yetisbey

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 4:11 pm

neyse sağlık olsun Rolling Eyes
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 4:17 pm

öyle deme yetiş, gayri-meşru forumda banlı olmak haksızlıklara karşı çıkmayla nerdeyse eş anlamlı hale geldi, bu da onur duyulası bir şey Laughing
Yetisbey

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 4:18 pm

o zaman ne diyim iyiki banlanmışım Laughing
sawron

sawron

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 5:23 pm

Belediye reisliği yapmış birisi olarak konuyu birazcık değerlendirmek istiyorum.

Kasaba Hazinesi : 1295,65 akçe
Belediye Meyhanesi Günlük Kazanç : 176 akçe
1 balık : 22 akçe
1 et : 20.80
6 elli okkalık sığır : 108
1 yumak yün : 12 akçe
---------------------------------------------------------------------
Toplam : 1525,65 akçe

Bu foroğraflar çekilirken iptal edilmemiş ödenekler var mıydı? Varsa değeri ne kadardı?
Belediyeyi devraldığında pazarda satış ve alışları gözlemlediğinde herhangibir anormallik var mıydı?

SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 21haziranhafatlkolaylarwz2

Diyorsunuz ki satışlar ve alışlar arasında 2 haftada 3800,25 akçe fark var.
Dikkat Exclamation Belediye meyhanesinden yapılan satışlar gösterge tablosundaki "Satışlar Gelir:" bölümüne yansımaz. Burada sadece kasaba pazarında ya da eyalet panayırındaki satışlar görünür. Gösterge tablosuna göre değerlendirme yapmak herkesi yanıltır.
Eeee bir belediye de 2 haftada meyhaneden bu kadar satış yapar herhalde. Ben yapıyordum. Gerisini bilmem ama.

Her gün de belediyenin hiçbir yerinde yazmayan bir masraf vardır. Tam 65 akçe kadar (Ben bunu hesapladım). Bunu da hesaba katmak gerekir herhalde. Aseslere ödenen paralarda var tabiki.
Yani günlük çanakkale belediyesinin 81 akçe masrafı olur. (Havadan)
Şimdi ben sormak istiyorum. Çanakkalede kaç kasap, kaç fırıncı belediyeye çalışıyordu? Kaç sığır yetiştiricisi elli okkalıkları belediyeye otomatik satıyordu? Kaç balıkçı balığını belediyeye 20-21 akçeden satıyordu? Belediye gerçekten halkı ile birlikte günde 81 akçe kar edebiliyor muydu? Bu belediye reisinin elinde olan birşey değildir, tamamen halkın duyarlılığıyla alakalıdır.

Bufftr demiş ki:
22.04.2008 tarihinde ilk belediye başkanlığıma başlamış bulundum o tarihteki kasabanın kasa durumu
SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Kasadurumulv3

]Eğer bu doğruysa Buffr arkadaşımızı kutlamak ve tebrik etmek istiyorum.

Ama otomatik alımların kapatılması olayına gelince; eğer Buffr da seçime katılmış ve kaybetmiş ise sinirlendiği için yapmıştır diyorum. Ama eğer Çanakkale halkı duyarlı ise otomatik alımların kapatılması herhangibir zarara uğratmayacaktır belediyeyi. Halk da zor durumda kalmayacaktır.

Saygılar

NOT: Buffr <<<< Bu adamı hiç tanımam
Valandil

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 5:44 pm

Elimizde bütün resimler var sevgili sawron...

Belediyenin alım ve satışlarını gösteren son kayıtlar 2'şer 3'er mısır alınarak temizlenmiş ne hikmetse?

Bir belediye mısır da alabilir mısırda satabilir bu normaldir...

Ama aynı günde bir belediye hem pazardan 3'er 4'er mısır çekip, sonra pazarda neden 3'er 4'er mısır satar...

Madem eyalete yollamayıp tekrar aynı fiyata satacaksa o mısırları nie aldı?

Bana bi tane mantıklı açıklama yaparmısınız...

...

Ben anlayamıyorum bu durumu...

Bir kasaba sıfır mal ile bırakılıyor...

Seçimin biteceği gün sırf yeni reise zorluk olsun die otomatik alımlar kapatılıyor...

Kasabanın bırakıldığı son değeri, 2 haftadaki nakit giriş çıkışına göre olağanüstü derecede eksilmiş vaziyette...

Daha ne denilebilir ki...

...

Son olarak bir kasabanın değeri sizin dediğiniz gibi 1,500 akçe kadarsa...

Nasıl oluyorda haftada o kasabanın toplam değerinin 7-8 katı girdi çıktı oluyor...

Bunun izahı nerde?

...

Herşey açık ve net...

Kararı halk vericektir...

En son Valandil tarafından Paz Haz. 22, 2008 6:04 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 5:45 pm

lakin savron, dediğin gibi alış ve satışlar arasındaki farka bakıp şu kadar para yenmiş demek kesin olmaz; ama kesin bir şey var ki o da belediyenin ekonomik değerinde aşırı bir düşüş yaşanmış. Bunu da satın almalara bakarak anlayabiliriz. Son hafta 6000akçeden daha fazla değerde bir mal girişi olmuş belediyeye. Bu da belediyenin değerinin en az 6000 olduğunu gösterir. Oysa şimdi senin hesabına gördüğümüz gibi belediyede 1500 akçelik bir değer gözüküyor. Eğer varsa buna pazarda satışta mal varsa onları ve ödenek varsa onlardaki mal ve paraları da eklersek, aşağı yukarı belediyenin değerindeki ani düşüşü hesaplarız. Aseslere ve rüşvete giden paralar var tabi, ama ayanların getirdiği ve yapılan satışların karı da var hesapta.
berkman

berkman

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 6:10 pm

Sevgili Sawron Edremit Belediyesi için neler yaptığınız ve orayı kalkındırmakdaki özverinizde takdire şayandır önce bunu belirtim...

Devamında sölediklerinizde haklısınız velhasılıkelam günde ayanlardan gelen beelli bir para var ortada ayanlardan geleni aseslerle denkleştirmek mümkündür...

Suçlu veyahut suçsuz ben kayıp -3800 akçeyi sorgulamıyorum ben OTOMOTİK ALIM ı hangi psikolojik etkene bağlı kapattığını anlamak istiyorum... Seçimlere girmemiş bir başkanın yapacağı iş yeni gelecek kişiye bilgiler verip kendindeki ödeneği bld yeye aktarması ve tebrik etmesinden geçer ki Bld ye meyhanesinin uzun zamandır boş olduğunu tüm Çanakkale Halkı sölemekte yani ortada yanlış dönen bir takım işler mevcuttur...

Edremitte sadece 2 meyhane vardıki orda günde 500 üzeri bulmak mümkündü ancak Çanakkalede 6 üzeri meyhane olup Bld meyhanesinde maalesef yemek satılmamıştır bunu Eski Başkan Syın Bufftr da yalanlamıyor...

Saygı ve Sevgilerimle
Sahmeran

Sahmeran

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 6:39 pm

yahu ne telaşa kapılıyorsunuz ki Exclamation

bu mallar nereye gitti paraya ne oldu ben bilmem belki soyulmuş belki harcanmıştır orası beni alakadar etmiyor artık.

siz diyorsunuz ki bufftr belediyeyi yürüttü Arrow banu başkan oldu. *****

İnanın bana Banu'n tek derdi var; *******

İnşallah çok yakın bir vakitte koloni açılırda şu çanakkaleyi bir an önce terkedebilirim. Kasabada böyle ******* insanlar olduğu sürece bana çanakkalede yaşamak amalelik gibi geliyor.

Esen Kalın....

Malkoçoğlu Sahmeran

Lütfen kullandığınız tabirlere ve kelimelere dikkat edin Cool

Tristan

En son Admin tarafından Paz Haz. 22, 2008 8:14 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Düzeni sağlamak için)
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 6:41 pm

ahmetseker demiş ki:
benim burda attığım hırsızlığı hesap yoluyla belgeleyen mesajı diğer resmi ama meşru olmayan forumda alıntı olarak kullanan yetisbey süresiz banlanmış, ne kadar şaşırtıcı Laughing

bu arada en ufak bir hatada veya hata olarak iddia edilebilecek bir konuda ortalığı velveleye veren kimi isimlerin gayri-meşru forumda bu konu ile ilgili kısımda fikir belirtmediğini görmek de bir o kadar ilginç; acaba sıranın bir gün kendilerine geleceğinden mi korkuyorlar? Laughing

Bu adamda sadece istediklerini banlamak için foruma giriyor.
Lepiska

Lepiska

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 7:09 pm

Sahmeran onu hangi uyanık yazdırdı sana Smile ama sende herkesi güldürdün saol
Lepiska

Lepiska

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 7:13 pm

Ne güzel ****** olduğunu anladın iplerinde armus ve buffttr elinde artık nereye çekerlerse Smile 5 odunda sana ****** bufftr onun için mi telaş ettin sende ortak oldun ondan mı? Ayrıca gururlu insanlar beklemez koloni direk gider burda iki kelime önemli 'gurur' ve 'insan' ne yazıkki ********

Lütfen kullandığınız tabirlere ve kelimelere dikkat edin Cool

Tristan

En son Admin tarafından Paz Haz. 22, 2008 8:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Forum düzeni için)
Ormancini

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 8:50 pm

Sahmeran demiş ki:
yahu ne telaşa kapılıyorsunuz ki Exclamation
bu mallar nereye gitti paraya ne oldu ben bilmem belki soyulmuş belki harcanmıştır orası beni alakadar etmiyor artık
şimdiki durum seni ilgilendirmez tabi kesin sende bu hırsızlığın içindesin .Eyaletin gönderdiği odunları bufftr'ın elinden kurtarmaya çalışırken 5 tanesini alamadık sana verilecekmiş o odunlar ne hikmetse.
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 9:19 pm

vay be! benim açgözlülük teorim günden güne doğrulanıyor Laughing , ama o paralar fazlasıyla çıkacaktır sorumlulardan Twisted Evil
ilolo

ilolo

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 9:45 pm

amin
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 10:25 pm

fazlasıyla çıkacak inş.
Lepiska

Lepiska

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 10:32 pm

inşallah yaptıklarının cezasız kalmamasını umuyorum...
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! SİZCE BUNUN ADI NEDİR?! - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Haz. 22, 2008 10:41 pm

kalmıcak inş.

SİZCE BUNUN ADI NEDİR?!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki