|
en kazançlı tarla hangisidir?? |
|
|
Yazar |
Mesaj |
epiphania
|
Konu: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 12:51 pm |
|
|
selam arkadaşlar yine benn )
toparlanmaya devam ederek şimdi 2. tarlamı almak üzereyim ..kolayca ve çabuk para kazanmam gerek ilk tarlam sebze idi. sizce 2. tarlada en kazançlı hangisidir??
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ve seçtikleri cevapla sebebini yazmalarını rica ediyorum.. |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 1:38 pm |
|
|
epi sen hangi kasabada yaşıosan o kasabaya göre tercihini yapmalısın bence...Mesela kasabada sebze eksikliği warsa yine sebze al,,mısır eksikliği warsa mısır tarlası al..s2 yken hangi meslek istiosan onun hammaddesini sağlayabilecek bi tarla da alabilrsn ( Mesela kasapsan sığır ya da mısır alablrsn )..Ama ille de bişi söyle dersen, bnce en fazla giden şey mısırdır.. |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 1:46 pm |
|
|
ayvalıkta yaşıyorum ve eski terziyim
bana kalsa koyun alıcam ama daha önce hiç yapmadıım için koyunculuk iimidir bilmiyorum açıkçası..
cevabın için teşekkür ederim |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 1:55 pm |
|
|
göl kasabasında yaşıyorsan manda tarlası sakın alma gelelim koyuna koyun pek karlı değildir para olarak çok kazandırmaz lakin çok işçi tuttuğun için itibar puanını çok yükseltir pazarın durumunu atarsan daha randımanlı bişeyler söyleyebiliriz |
|
|
|
tiger1617
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 2:01 pm |
|
|
Bence en karlı tarla sebze tarlası, sonra mısır ama hayvan ciftilklerinden anlamam onlarda olabilir |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 2:04 pm |
|
|
sebze12,95 deri24,00 çuval buğday13,50 çuval mısır3,60 et22,50 balık19,00 çuval un16,00 tomruk odun6,00 |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 3:14 pm |
|
|
14 akceden isci tutman sartiyla sebzeler eger 2 tarlanda sebzeyse sebzenin tanesi 4 akceye gelir ki bu en karli is oldugunu ortaya koyar!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 3:27 pm |
|
|
14 akçeden işçi tutmak mı? |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 3:43 pm |
|
|
- malsi demiş ki:
- 14 akceden isci tutman sartiyla sebzeler eger 2 tarlanda sebzeyse sebzenin tanesi 4 akceye gelir ki bu en karli is oldugunu ortaya koyar!!!!!!!!!!!!!!
tmm malsi abicim kızma sebze alırız )
eet ilk tarlamada 14 akçeden tutuyorum işçiyi sebze temiz iş ama şimdi ikinci tarla olduu için düşünüorum işte |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 3:45 pm |
|
|
- barlation demiş ki:
- 14 akçeden işçi tutmak mı?
Kareside Askeri ücret 14 akçedir |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 3:56 pm |
|
|
- Capanoglufetihbey demiş ki:
- barlation demiş ki:
- 14 akçeden işçi tutmak mı?
Kareside Askeri ücret 14 akçedir way be bilmiodum karesiye mi gelsek napsak |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 4:23 pm |
|
|
bilmiyorum buğdayın fiyatına bakınca buğday da karlı gözüktü |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 4:29 pm |
|
|
buğday çuvalı 13ten 10 çuvalı 130 akçe bi tanesini evde bırakıyoruz 117 akçe kalıyo ama bunun hasadı ekimi sürümü var herbirine 20-22 akçe arası işçi tutunca 117-63=54 buda 4 sebzenin 13den satılma fiyatyla nerdeyse aynı 4*13=52 tek fark sebzeler 5 günde elinde oluyor buğdaylardan ise bu para yaklaşık 10 günde geliyor.. |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 4:30 pm |
|
|
buyrun tabii ayvalıkta başımızın üstünde yeriniz var |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 4:56 pm |
|
|
Ayvalık ne kasabası balık mı meyvemi? |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 5:13 pm |
|
|
baluk |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 6:56 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- bilmiyorum buğdayın fiyatına bakınca buğday da karlı gözüktü
sebze icin 1 kez ve sadece sebzeleri toplatmak icin isci tutulur ekimi yoktur 5 gunde 1 sebze toplatmak icin. 2 tarla ilki 4 ikincisi 3 sebze verir= 7 sebze iscilik 2*14=28akce 28/7=4 satislari 13 akceye rahat satilir 13*7=91-28=63 akce kalir 5e bol gunluk karin ortaya cikar(12.6 akce) |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Ptsi Ara. 22, 2008 9:43 pm |
|
|
1. tarlan koyunsa ortalama 11 günde 125 akçe civarında bir kar yaparsın tek tarladan ama riskli bir iştir biraz ilgi ister Malsinin sölediği karı tek tarlada yapabilirsin bunda da ortalama o değerde bir 12 akçe civarında bir kar yaparsın GUNDE..
Benim bazen 150 akçenin üstünde kar yaptığımda oldu en az karımda 100 akçe oldu |
|
|
|
castle
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Salı Ara. 23, 2008 6:39 pm |
|
|
bence mısır ama mısır alırken dıkkat et çunku sıgır tarlası çoksa kasabanda mısır tarlsı al onlara otemaktmen yaprsın mesala ben dedeagçta sıgır tarlalrına mısır satım |
|
|
|
trtugrul
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Salı Ara. 23, 2008 7:05 pm |
|
|
balık olmasa manda derdim ama |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Salı Ara. 23, 2008 7:16 pm |
|
|
sığır kazançlı gibi geliyo sanırım sığır alıcam
yorumlarınız için çok saolun herkese teşekkürler |
|
|
|
Hudavendigar42
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Çarş. Ara. 24, 2008 1:17 pm |
|
|
sığır bence en iyi kazanç yoludur sebzeden max. kazanacağın parayı sığırda min. kazanırsın. Hatta sebzeyle şimdiye kadar boşuna vakit kaybetmişsin diyebilirim |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Çarş. Ara. 24, 2008 1:33 pm |
|
|
- Hudavendigar42 demiş ki:
- sığır bence en iyi kazanç yoludur sebzeden max. kazanacağın parayı sığırda min. kazanırsın. Hatta sebzeyle şimdiye kadar boşuna vakit kaybetmişsin diyebilirim
buraya bir ornek verirmisin:) |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Çarş. Ara. 24, 2008 4:30 pm |
|
|
sığır kazançlı bi iş deil..mısır parası war sığır parası (25 akçe )war..eğer kasapsan mantıklı..fakat hakkaten kolay sığır beslemek...manda beslemek daha zor...en kazançlı iş bnce ya mısır ya da sebzedir...çünkü 2 si de her zmn alıcı bulur |
|
|
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Çarş. Ara. 24, 2008 6:11 pm |
|
|
pazarda mısır fazlasıyla var ve fiyatı uygun,sanırım bu yüzden mısır bulamamktan korkmuyorum aynı zamanda mısır tarlası almaktan çekiniorum (falza mısır üretilmesin die..)
sebzeden zarar etmedim aslında çünkü elimde fazla durmadı zaten aksine tohum alma işi olmadıı için başta tek bi kuruşu olmayan için çok uygun bi tarla |
|
|
|
|
en kazançlı tarla hangisidir?? |
|
|