caffar
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Çarş. Ara. 24, 2008 7:25 pm |
|
|
Ya ben çanakkale kasabasındanım. Tarlam buğday. İşçi tutuyorum. İşçide özellik aramam gerekir mi? Daha çok nasıl para bulabilirim. Tarlam sizce nasıl? (biraz çok oldu ama şimdiden teşekkürler ) |
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Çarş. Ara. 24, 2008 7:33 pm |
|
|
eski bir buğdaycı olarak ...
buğday tarlasında sürüme 19kp ekime 19zp vehasada 19kplik işçi tutarsan tarlanın kalitesi artar ve 10 çuval buğday elde edersin..
buğday tarlası belediye otoalım yoluyla buğdayları aldığı için ii bi tarla bence satamadım elimde kaldı derdi yok (bu bir artı ) ama aynı zamanda temel besin olmadığı için yiyemiosun (buda bi eksi yanı ) ) |
|
barlation
|
|
Hudavendigar42
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Cuma Ara. 26, 2008 8:40 am |
|
|
ben buğday yetiştirirken 10 günde 20 akçe anca kar ediyordum. Dikkat ettimde kimse 2. trlanın verim düşüklüğünden bahsetmemiş 2. tarlayı aldığında sebzeden 3 tane anca toplarsın. 3*13-16=23*2=46. Sebzede 10 günde 46 akçe kazanırsın.Yani demek istediğim ne sbze nede buğday işe gerek bişey değiller. |
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ara. 28, 2008 5:54 pm |
|
|
haklısın sanırım bu ayrıntıyı unutmuşuz ) |
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ara. 28, 2008 6:32 pm |
|
|
Sohbete dönüşmesin lütfen |
|
Alcarondas
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? C.tesi Ocak 03, 2009 2:07 am |
|
|
İkisi de sebze olsun karizmayı bedavaya getirirsin hem,hem de fazlasını satarsın.
Ayvalık balık kasabası zekayı da ordan :)Bir kuvvet için ete para verirsin o kadar |
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ocak 04, 2009 6:17 am |
|
|
- Alcarondas demiş ki:
- İkisi de sebze olsun karizmayı bedavaya getirirsin hem,hem de fazlasını satarsın.
Ayvalık balık kasabası zekayı da ordan :)Bir kuvvet için ete para verirsin o kadar
En önemli şeye para veriyosun farkındamısın ? |
|
_prensesss_
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ocak 04, 2009 6:56 am |
|
|
bence hangi tarlayı hesaplarsanız sonuç aynı kapıya çıkyoo.. zaten oyunda trlalr öyle ayrlanmıski her biri aynı fiyatta ürün veriyor.. ama sebze bana göre çok saçma. örneğin harmanlıda meyhane sebze 10,5 akçe .. yani 40 akçe için mi sebze trlası alnmalı ? 13 açedn de stldığını hç grmdm pzrda sürklii 11 25 dn satılıyor.. sığır kuzu manda trlalrıda yeterince uğraş istiyor.. ben uğraşmayı seviyorum dersen zevklidir bence.. ama bnce mısır en mantıklısı paran olmadımı da oturu kndn yrsn . yada s2 oldn mu melek çalışırkn kndi ürününü yersn. pzrdan 4akçeye msr almk yerine 22 tane mısırı yani 22*4=88 akçeyi kndn işçi tutup 16*2=32 akçeye kapatrsın |
|
_prensesss_
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ocak 04, 2009 6:58 am |
|
|
s2 oldun mu meslek de çalışırken....... (ynlş yzmışım prdon ) |
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ocak 04, 2009 11:33 am |
|
|
teşekkür ederim prensess sölediklerin doğru ama kasaba fiyatları farklı
bizde sebze 12.50den rahatlıkla satabilirsin mısır ise pazarda 4 akçeden bi hayli düşük yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar |
|
_prensesss_
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Paz Ocak 04, 2009 1:40 pm |
|
|
ok dilerim işine yraıcak bi tarla için seçim yaprsn gerçi yapamzsan da problem değil.. 50 akçe ödeyip değiştirebilirsin |
|
imam
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Salı Ocak 06, 2009 4:12 pm |
|
|
s.a. konuyu gördüm maydanos olayım dedim Bacım en karlı işi sormuş, buna etki eden pek çok faktör var. *balık kasabasında manda yapıp iyi fiyattan süt satmanın zor olaması, *o işte kullanılacak başka ekipmanların temin zorluğu ve fiyatı, *tarla sayısı, *tercih edilmiş olan meslek, *işi bilmek *ve şans faktörü gibi. Bütün bunlara rağmen genel olarak bakıldığında hayvancılık işleri, nebati ürünlere göre daha karlı olup, en nihayet her şeyin optimal koşullarda olduğunu düşündüğümüzde en karlı iş, MANDA yetiştiriciliğidir. bir, fazla itibar puanı kazandırır, iki; ürün çeşidi fazladır, Sonra sığır gelir. Sonra koyun. buğday, mısır ve sebze gibi nebati üretimlerin karı, hemen hemen aynıdır. tarla seçimi, kasabanın ihtiyaçları gözetilerek yapılmalıdır. Oyuncunun seviyesi de etkendir. Mesela yeni sev 1 olmuş bi oyuncunun sermaye gerektiren hayvancılık tarlası seçmesi yanlış olur. yeni oyuncular bulundukları kasabanın ihtiyacına göre belediye başkanına danışarak sebze, mısır veya buğday tarlası seçmelidir. bu oyuncunun gelişimini hızlandırır. Mantıklı olan budur. Hatta şunu da söyleyebilirim ki ilk tarla sebze olmalıdır. Çünki işletme masrafı azdır. Oyuncu nasılsa tarlasını islah etme imkanına sahip. Bu değişim de ikinci tarlanın alımı noktasında olmalıdır. Ayrıca daha hızlı gelişim için, bir an evvel ikinci tarlanın alınması gerekiyor. Hayvanclıkla ilgili tarla tercihleri, ancak ikinci tarlanın alınması veya sev2 noktasında olmalıdır. Çünki, sığır, koyun ve manda üretimde karlılık bence iki tarlanın olmasıyla artıyor. Bu seviyesinde oyuncunun meslek seçimi de önem kzanıyor. Mesela Terzi olan bi oyuncunun koyun yapmasının mantıklı olması gibi. veya kasaplığı seçen birinin sığır yapması gibi. uzatmiim wesselam ) |
|
epiphania
|
Konu: Geri: en kazançlı tarla hangisidir?? Salı Ocak 06, 2009 7:36 pm |
|
|
elinize sağlık imam tarla seçimi hakkındaki okuduum en iyi yorumdu
teşekkürler.. |
|