|
Yazar |
Mesaj |
totalwar61
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 2:25 am |
|
|
sevgili dj emmmree zaten savaşa gücü yetmeyenin gelmesi kadar mantıksız birşey yoktur.. gücün yetiyorsa geleeksin gücün yetmiyorsa güçlenmeye çalışacaksın.. olay budur.. gücün yetmedigi halde savunmaya gidersen faydadan cok zarar saglarsın..
bursanın ordu kurmaya gücü vardır elbet.. fakat bursanın nüfusu cok azaldı ve hazıra dağlar dayanmaz derler .. o servet cabuk erir.. ihtiyarla gelirken zaten bursa sancagı bi hayli erzak ve silahı ihtiyara verip edirneye göndermişti.. ondan sonraısnda kurar veya kurmaz sancak divanının insiyatifine kalmıstır..
buna ragmen ben savaşmak istiyorum diyenler için ise yollar edirneye ulaşmaktadır.. yok ben suan savaşı kaldıracak güce sahip degilim diyenler için ise üretime devam etmek de savaşa yapılacak bir katkıdır..
gazamız mübarek olsun .. |
|
|
|
trtugrul
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 11:42 am |
|
|
- dj.emmre demiş ki:
- matiasbey demiş ki:
- arkadaşım bunun gruplaşmayla alakası yoq.resmi forumda bununla ilgili açılmış konular var ordan isteyen herkes bakabilir.koskoca bursa sancağında savaşa gitmek için tek başvuran kişi benim mişim bunu öğrendim yakın zamanda.anlamadığım şey savaşa gidelim diyen birçok kişi vardı bu kişiler neden savaşa katılmak için sancak beyine başvurmadılar merak ediyorum
Alemdar Gerekli acıklamayı yaptı biz zaten orada illaki geleceğiz demedik...
Eğer Resmi ordu kurulursa geleceğiz dedik...
Oraya gidipde 50 kp ile acıkta kalmaya ne gerek var???
Bizi anlayan gene kendi divanımız olacaktır...
Alemdarın yazısı uzun olduğu için okumamıssın pek herhalde Dicey aynı şeyi bende dedim ama sanırım anlaşılmamış neyse yapıcak bişey yok biz aynı dili konuşsakda anlaşamıyoruz |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 1:31 pm |
|
|
o 50 kpli insanlar olmasaydı ne edirne kalmıştı ne de harmanlı.
Gelecek olan birisi illa orduyu beklemez.Çıkar yola gelir ölür öldürür.
Tabi 45 özelliği kaybetmeyi gözü yerse..??
|
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 1:57 pm |
|
|
- PolatALEMDAR demiş ki:
- Bursa Sancak Ordusunua gerek yok diyonda , zaten Bursa Sancak Ordusu mensubu olarak GiTTiK biz oraya...
Madem bu kadar yaygara koparaktınız o zaman NiYe gelmediniz ?
Orduya da gerek yok zaten.
Gelmek isteyenler kursunlar grup gelsinler.
Elini kolunu bağlayan yok kimsenin...
konunun bununla hiç bir alakası yokken sırf bişeler yazmak için konuyu nerelere çektiniz tebrik ederim mutlu musunuz şimid |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 1:59 pm |
|
|
- dj.emmre demiş ki:
- matiasbey demiş ki:
- arkadaşım bunun gruplaşmayla alakası yoq.resmi forumda bununla ilgili açılmış konular var ordan isteyen herkes bakabilir.koskoca bursa sancağında savaşa gitmek için tek başvuran kişi benim mişim bunu öğrendim yakın zamanda.anlamadığım şey savaşa gidelim diyen birçok kişi vardı bu kişiler neden savaşa katılmak için sancak beyine başvurmadılar merak ediyorum
Alemdar Gerekli acıklamayı yaptı biz zaten orada illaki geleceğiz demedik...
Eğer Resmi ordu kurulursa geleceğiz dedik...
Oraya gidipde 50 kp ile acıkta kalmaya ne gerek var???
Bizi anlayan gene kendi divanımız olacaktır...
Alemdarın yazısı uzun olduğu için okumamıssın pek herhalde resmi ordu kurualcaktı zaten ama benden başka başvuru yapan olmadığı için kurulamadı maalesef..
ben herşeyi okudum merak etme önemli olan okumak değil okuduğundan bişeler anlayabilmek ama siz maalesef ne kadar okusanız da anlayamıyorsunuz??
En son matiasbey tarafından Cuma Ocak 09, 2009 2:23 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 2:01 pm |
|
|
- totalwar61 demiş ki:
- bursa askerleri zaten edirnede savaşıyorlar.. ihtiyar96 edirneye geldiginde bursa sancagı kazaskeri bendeniz ise bursa sancagı bascavusu olarak edirneye geldik..
şimdi burda kimse cıkıp ta bursadan kimsse savaşa gitmedi yardım edilmedi demesin komik bir cümle olur. sizin ve benim bilmedigim bir sürü bursalı edirne yolalrında savaşıyor.. savaşmak isteyeni engelleyen yok.. bagını bahcesini terkedecek edirneye gelecek.. total kardeş konunun bununlada bir alakası yok evet siz eski divan dan görevli olarak gittiniz biliyoruz zaten.
ama nedense herkesin bir şeyler söyleyeceği var konuşuyor?? |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 2:03 pm |
|
|
- trtugrul demiş ki:
- matiasbey demiş ki:
Sana sebebi açıklıyım.Biz orda RESMİ ORDU(BURSA SANCAĞI BAYRAĞI TAŞIYAN ve BURSA KAZASKERİNİN KOMUTA EDECEĞİ ORDU) kurulursa geliriz dedik Sayın Evrenos_beg de orda zaten BURSA SANCAK ORDUSUNDAN bahsetti.Yani anlıycağın biz sadece resmi ordu kurulursa geliriz dedik biz neyden bahsediyoruz eğer gerekli başvuru sancak beyine yapılsaydı kurulabilirdi zaten... |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 2:06 pm |
|
|
- @li demiş ki:
- o 50 kpli insanlar olmasaydı ne edirne kalmıştı ne de harmanlı.
Gelecek olan birisi illa orduyu beklemez.Çıkar yola gelir ölür öldürür.
Tabi 45 özelliği kaybetmeyi gözü yerse..??
birader seninde konuşcak çok şeylerin varmış söledin mutlu olmussundur heralde...
bence orduyla gelmenin daha yararlı olacağını düşünüyorum olmassa kendimde grup kurarım merak etme!!
ben bugüne kadar çok şeyler gördüm o yüzden sizin gibi 45 özelliği kaybedip laf yapmam!!! |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 3:15 pm |
|
|
Ben daha neler neler biliyorumda söylemiyorum Bariscik |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 3:18 pm |
|
|
- matiasbey demiş ki:
- PolatALEMDAR demiş ki:
- Bursa Sancak Ordusunua gerek yok diyonda , zaten Bursa Sancak Ordusu mensubu olarak GiTTiK biz oraya...
Madem bu kadar yaygara koparaktınız o zaman NiYe gelmediniz ?
Orduya da gerek yok zaten.
Gelmek isteyenler kursunlar grup gelsinler.
Elini kolunu bağlayan yok kimsenin...
konunun bununla hiç bir alakası yokken sırf bişeler yazmak için konuyu nerelere çektiniz tebrik ederim mutlu musunuz şimid yazdığını okursan ilk neden böyle tepki verdiğimizi anlarsın bence.. |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 3:32 pm |
|
|
birader anlamıyor musun olayın senle bi alakası yok sen neden alınıyorsun ki.. eski divanda görevli olarak gittiniz biliyorum diyorum daha önce de belirttim. sizin gittiğiniz zaman durumlar farklıydı şimdi çok farklı!! ben gelicek olduktan sonra her halükarde gelirim kimse merak etmesin!! |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 3:51 pm |
|
|
Çanakkalede bugün ordu bayrağı çıktı çanakkalede onu doldurun... |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 4:07 pm |
|
|
- matiasbey demiş ki:
- birader anlamıyor musun olayın senle bi alakası yok sen neden alınıyorsun ki..
eski divanda görevli olarak gittiniz biliyorum diyorum daha önce de belirttim. sizin gittiğiniz zaman durumlar farklıydı şimdi çok farklı!! ben gelicek olduktan sonra her halükarde gelirim kimse merak etmesin!!
Alınan yok zaten... |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 4:16 pm |
|
|
tmm kardeş bursa sancağından katılmak isteyen varsa benimle irtibata geçsin grup kurarak birlikte gidebiliriz!! |
|
|
|
matiasbey
|
Konu: Geri: İcraat!!! Cuma Ocak 09, 2009 4:17 pm |
|
|
tmm polat kardeş uzatmaya gerek yok birbirimizi kırmaya değmez ben söliceklerimi söledim herkese iyi oyunlar!! |
|
|
|
|