Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

biraz strateji yapalım

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
totalwar61

totalwar61

biraz strateji yapalım Vide
MesajKonu: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 2:56 pm

eet arkadaşlar .. birinci agızdan aldıgımız haberlere göre dedetor bu sabah yaralanmış ve ordudan düşmüştür..

bu durumda büyük ihtimalle yarın sabah edirne düşmüş olacak..

bu zamana kadar hep yanlısları ile dogruları ve eksikleriyle planlı plansız savunmayı beceremedik.. bundan sonra yapılabilecekleri tartışmak amacı ile bu başlıgı açtım..

olabilecek olanları ve yapılabilecekleri tartışalım..

edirneyi ele geçiren bulgarların yapabilecekleri 2 hamle bulunuyor..

1- edirnede kalıp şehrin düşmemesi için savunmada kalmak ki bence böyle yapacaklar
2- bulunan 4 ordunun 1 ini harmanlıya birini kırklareliye 1 ini de keşana gönderip şehirleri ele geirmeye çalışmak
bu seçenek zor görünse de olabilecek bir şey

1. ve iyi ihtimali düşüneck olursak halen şansımı oldugunu düşünüyorum.. şöyleki halihazırda kurulu olan dedetorun düştüğü karesi sancak ordusu 1 show un düştüğü karesi 3 augustux un karesi 2 si ve mturkkan ın sancagıserif ordusu bulunmaktadır.. ayrıca faceless keşanda ordu kurmaktadır..
bu durumda düşen edirnei kurtarmak için bu 5 ordu toplanana kadar beklemeli ve hep beraber edirne kapılarına dayanmalıdır.. seviye 1 ler de dahil ordular full doldurulmalı.. 5 ordunun toplam gücü 250 yi aşmış olursa ki kesinlikle aşmalı edirnedeki bulgarları devirecek güce sahip olduklarını düşünüyorum.. fakat tekil hareket edilirse yine hüsran olacagı kanaatindeyim..

2.ci ihtimal ise uygulaması hem bulgarlar açısından hem de bizim açımızdan zor bir durum ..bu durumda harmanlı zaten büyük ihtimalle düşecektir.. keşan nüfusu itibari ile kendini savunack kapasitye sahiptir ve gerideki orduya karesi 3 den bahsediyorum takviye yapılırsa rahatlıkla keşan savunulabilir.. fakat kırklarelindeki durumdan pek haberim olmasa da kırklareline takviye bir ordu kesnlikle 2.ci durumda gönderilmesi gerekir .. bu yayılmalarını önlmek amaçlı.. bu durumda işte dagınıklıklarından faydalanarak gerekli zaiyatlar verdirildikten sonra yine toplu bir hücumla dagıtıp eyaleti geri alabiliriz.. bu baglamda bulgaristanda ölenlerin de tekrar geri dönüp gerekirse harmanlıda bir ordu kurup takviye etmeleri gerekebilir..

fikirlerinizi olumlu olumsuz belirtirseniz bir beyin frtınası ile yapabilecekelrimiz az cok ortaya cıkacaktır bence..
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 3:07 pm

Bence Ordular Her kasabaya Dağılacak vede Bulgaristana Bağlanacak Eğer Böyle bir şey söz konusu olursa Bizdeki Orduların Öncelikle Edirnedeki Orduyu dağıtıp diğer kasabalara yayılmış olana orduları dağıtmaları gerekli Eğerki ordularını dağıtırsak onların prestiji yine düşecektir Wink

Ama Ordular Edirnede kalıp savunmayı Tercih Ederse Edirne surlarındaki 3 orduyu dağıtmalıyız elimizdeki 5 orduyla son Bulgar ordusunuda 5 ordu dan kalanlar ile dağıtabileceğimiz vede Edirneyi Kurtarabileceğimiz kanısındayım...

Bunların yapılabilmesi içinde Bulgarların kendilerini feda edebilcek kadar VatanSever olması gerekir...ki bulgar Edirneyi Yeni bir Eyalet Olarak istiyorlar....
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 3:08 pm

bulgarlar buyuk ihtimalle edirnede kalacaklar bi orduyuda harmanlıya göndericeklerdir
benim korkum galibiyetin gzını alan bulgarlar bi kaç ordu daha yollarlarsa osmanlıya, senın dediğin her şehre bi orduyu yapabılırler
halen kasabalarda duran 100 kp ustu bi çok vatandaş var onları katabilirsek aramıza azımsanmayacak bi kuvvet ortaya cıkar
burda demircilerede çok iş dusuyor, artık bıcak yapmyaı bıraksınlar kılıca yonlensınler.

osmanlıda vurdumduymaz cok insan war, adamın teki alttan cıkmıs çana gidior diorm savas var nereye oda dio bende cok istiyorum gelmeyı ama olmaz Very Happy sora diorum gitmiosan bari kılcını bana sat oda bana herzaman lazım olan şey bu dio Smile o adamda en az 200 kusur kp war soyulmaktan korkuo heralde Smile

bunların aşılması lazım
mogutcu

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 3:20 pm

Şu an istesede hiç kimse 4 Bulgar ordusunu aşıp Harmanlı ya yardıma gelemez. Ama bizde orada boş durmuyoruz. Kasabanın Bulgar eline geçmemesi için çalışmalar yapıyoruz. Herşey planladığımız gibi giderse ki şu ana kadar gitti. Sadece şunu söyleyeyim Harmanlı yı 2 ordu ile bile düşüremezler.
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 3:43 pm

bulgarların yarın şehri alacağı muhakkaktır.

daha sonra ordan bir orduları bile ayrılmayacak

keşke ayrılsada zayıflasalar.

buarada biz dier ordularımızı doldurup aynı günde tekrar edirneye saldırmak doğru bir düşünce

burda soru şu nekadar zaman gerekli buna

kabaca hesaplarsak en az 6 gün

6 günlük sürede bulgarla gerekli siyasetle.

edirneyi bulgaristana katmayı başarabilirmi tartışılır.

adamların derdi sadece ve sadece profillerindeki yazıda

Osmanlı vilayeti yazması bunun deişmesini istiyorlar

Edirneyi Ellerinde uzun süre tutarak bizden güçlü olduklarını adminlere göstererek bunu yapmaya çalışıyolar

bu amaçta başarılıda oldular bugune kadar

kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 4:29 pm

ben onların edirneden öteye gideceklerini sanmıyorum

bir önerim var bir ordumuz kırklareline geçebilir bir ordumuzda keşanda olabilir tek sorun harmanlıda bir ordu kurma orada ordu kurabilecek bir kişi varmı yada ap üretebilecek bunu bilmiyorum eğer varsa 3 koldan saldırabiliriz (bknz.şkl A1)

Şekil A1
biraz strateji yapalım Planyx4
eskisehirli

eskisehirli

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 4:38 pm

kartal senin dediğin gibi olursa aradaki yerlerede ordu koymalıyızki bulgar ordusu dağılınca en yakın kasabaya düşüyor bildiğiniz gibi kasabalara düştükten sonra aradaki ordular kasabaya girse bulgarları temizler die düşünüyorum
bi harmanlının 1 nokta gerisine ordu koymamız gerek kaçmalarını engellemek içni
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 4:58 pm

3 koldan saldırmak ile 1 koldan 3 ordu ile saldırmak Saldırı bakımından fark ediyormu bu bizi ustun kılar mı???

Bence Acele etmeliyiz ama saldırma konusunda deil.... Adam akıllı olsun bence bu sefer...

Kurabildiğimiz kadar ordu kurmalıyız diye dusunuyorum...
Dreamlord

Dreamlord

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 5:38 pm

kartal iyi güzel düşünmüşsün ama bide şu ihtimalide katmakta gerekli

3 koldan aynı gün saldırırsak bu adamlar tüm ordularını aynı yöne yönlendirirse ki eğer böyle olursa tahminim harmanlı tarafı olcaktır hem bu yoldan saldıran orduyu kaybederiz hemde bidaha onları durdukmak imkansız olur aldıklarıyla kaçarlar

yada 2 ordularını edirnede tutup 2 kalan 2 ordularıylada bir yada 2 kola saldırılabilir bu durumda ise hem edirneyi alamayız hemde yine bir ordumuzdan oluruz

zaten bu durumdayken ordu kaybetilebilcek seçenekleri bence direk akıldan silmeliyiz
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 5:40 pm

Bulgarlar elinde bulundurduğu ordu sayısının rahatlığına ve eminliğine kapılacaktır.

Bence, Bulgarlar 2 ordu Edirnede bıracaktır.

1 orduyu ise bizlerin mücadelesini kırmak için aşağıya indireceklerdir.
Bu aşağıya indirilen ordu kurulu ve kurulacak olan orduları vurmak amacını taşıyacaktır.

Ve kalan son orduda Harmanlıya gidecektir.
Bulgarlar 4 orduyla Edirneyi savunmazlar.

Bizim yapmamız gereken Osmanlı Usulü Ordu Sistemidir. Ki bunuda zaten Totalwar güzel bir şekilde açıklamış. Ordulara gerekirse s1'ler alınarak toplam gücün 250 yi aşmasını sağlamak lazım.

Bu arada Dedetorun ordusuda Edirneden çıkmalı. Bulgarların çıkartmasını beklemeden kendisi çıkmalı. Hem böylelikle ordu dağılmamış olur hemde asker zaiyatı engellenir.

Birde şu Romenlerle anlaşabilseydik keşke. Bulgarlara bir gözdağı verseler şöyle bir ordularını sınıra çekseler Bulgarlar korkudan Edirnedeki ordularından birini yollamak zorunda kalırdığı Romen sınırına.
totalwar61

totalwar61

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 5:45 pm

3 koldan saldırı fikri bence iyi bir fikir.. fakat sölenildigi gibi riskli bir durum dreamlord a katılıyorum.. bu duurmda tek koldan keşan tarafından saldırmak daha mantıklı bence.. kaçacaklarsa da harmanlıya kaçarlar süre süre samakova kadar geri göndeririz.. harmanlı dışına çıkardıktan sonra zaten gerisi harmanlıda savunmada beklemek..
mogutcu

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 6:06 pm

Dedetorun ordusu benim bildiğim kadarı ile zaten Edirnenin bir nokta dışına savruldu. 10 asker var içerisinde savrulduğu tarafa göre ya Harmanlıya yada Keşana çekilir.
totalwar61

totalwar61

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 6:15 pm

harmanlı tarafına savruldu diye duydum.. oraya savrulmussa yine de iyi o ordu için
Valandil

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 6:16 pm

Msjların hiç birini okumadan direk strateji konusunda bir iki söz söyleyeceğim...

...

Bugüne kadar komutanlarımızdır öyle uygun görülmüştür vs diyip ne denirse yaptım benden istenen, kimseye tek kelime karşı çıkmadım...

Çünkü Bulgaristana girildiğinde ve sonradan Bulgarlar saldırdığında ben hapisteydim...

Ama artık günlerdir msnde insanlara anlattığım şeyleri açık forumdada belirtme zamanı geldi...

...

Arkadaşlar...

Hayatında 2 defa strateji oyunu oynamış biri (civilization - colonization - age of empires - master of orion vs vs vs) bilir...

Eğer düşman senden güçlüyse, savunma olabilecek en dar boğazda ve bütün kuvettlerle yapılır ki...

Zaten senden güçlü olan düşman seni tek tek yakalayıp öldürmesin, ayrıca savunma bonuslarından da faydalanabilelim...

Ama ne yazık ki bizim ordularımızın biri harmanlıda biri edirnede biri bulgaristanda tek tek savaştı...

Son olarak bütün iyi niyetine rağmen show_time'ın ordusuda bulgarlara saldırdı...

Sonuç ne oldu ?

2-3 orduyla bileşik hareket eden bulgarlar hepsini ezdi geçti...

...

Şimdi eğer bulgarlarda zerre kadar akıl varsa Edirneye yığılmak yerine karesiden başlayarak bütün divanları ele geçirirler...

Çünkü onları artık korkutabilecek ordu falan kalmadı...

Ve biz yeni ordular kurana dek onlar hızla bütün divanları ele geçirip içlerini boşaltabilirler...

4 tane kurulmuş ordumuz vardı, ve şu anda hepsi yok edilmiş durumda...

...

Yani demek istediğim ne yazık ki zerre kadar kötü niyet olmamasına rağmen, savunmayı yöneten arkadaşlarımızın çok büyük hataları sonucu bu günlere geldik...

Bu saatten sonra yapılabilecek tek şey, Bulgarların aptal gibi edirnede durup bizim zaman kazanmamıza izin vermeleri olacaktır...

Ki bizde o sırada yeni ordular kurup, bu sefer cengaver gibi tek tek deil! toplu halde önce savunmada bulgarları zayıflatıp sonra "Büyük Taaruza" geçebilelim...
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 6:39 pm

zaten valandil senin dediklerini herkes gibi bende biliyorum gorduk yasadik ve ayni temenni ve dua ile bulgurlarin edirnede bize zaman kazadirmalarini bekliyecez hem ama karesiye yurmeleri de hic kolay degil onlarda o kadar aptal degil!!
islam44.

islam44.

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 6:50 pm

_sahmeran_ demiş ki:

Birde şu Romenlerle anlaşabilseydik keşke. Bulgarlara bir gözdağı verseler şöyle bir ordularını sınıra çekseler Bulgarlar korkudan Edirnedeki ordularından birini yollamak zorunda kalırdığı Romen sınırına.
[/color][/color]

evt.romenler ordan giderse bulgarlar korkup ordularını bir kısmını oraya yönlendirecektir
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 7:36 pm

atladığınız bişey yokmu keşandan nasıl saldıracaksınız tek güç olarak kırklarelinde bir ordu olmazsa tehlikeye açıktır bir bulgar ordusu oraya gitse talan eder harmanlıdada dedenin ordu var o ordu boş duracağına saldırır hazır kurulu bir orduyu şimdi kullanamyacaksan ne zaman kullanacaz yani olay şu

harmanlıda bir ordumuz var kırklarelinde bir ordu zorunlu olarak kurulmalı ee zaten keşandada bir ordu kuruluyor bunları düşünerek 3 yönden saldıralım demiştim
Barbarov

Barbarov

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 7:47 pm

Bence Türbedere Ve Tekirdağdada bi ordu olmasa bile gruplar oluşturulmalı.Kırklareli gibi güçsüz kasabalara gidip saldırı anında orasını
korumalı diye düşünüyorum.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 7:52 pm

kartal13 demiş ki:
ben onların edirneden öteye gideceklerini sanmıyorum

bir önerim var bir ordumuz kırklareline geçebilir bir ordumuzda keşanda olabilir tek sorun harmanlıda bir ordu kurma orada ordu kurabilecek bir kişi varmı yada ap üretebilecek bunu bilmiyorum eğer varsa 3 koldan saldırabiliriz (bknz.şkl A1)

Şekil A1
biraz strateji yapalım Planyx4

Harmanlıda ap üretecek bir Alman var ve vaktinde bizede ap üretmişti ama ordu kurabilecek birileri var mı onu bilmiyorum..
Barbarov

Barbarov

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 7:58 pm

biraz strateji yapalım Planyx4[/quote]

Bulgar ordusunu üçgene alırsak bulgarlar şıkışacaktır.Bütün ordular aynı anda saldırdığında ise bulgarlar
bitik.Mucize olur kurtulurlar ve kırklareliye doğru yöneldiklerinde tabiki çok kayıplı şekilde kasabalılar tarafından
oluşturulan gruplar halinde yok edilebilir diye düşündüm ben.
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 8:02 pm

3 ordu aynı yerden veya farklı yerlerden saldırınca ne fark oluşuyor,birisi açıklayabilir mi??
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 8:14 pm

alpi_03 demiş ki:
3 ordu aynı yerden veya farklı yerlerden saldırınca ne fark oluşuyor,birisi açıklayabilir mi??

farkı şu planımız aynı yerden saldırmak olur
1.kırklareli savunmasız kalır
2.harmanlıdaki orduyu kullanmamış oluruz

biliyorum tam olarak sorduğun bu değildi ama ben tahmin ediyorum ki bu oyunda bizim bilmediğimiz çok şeyler var bunlarıda ancak deneme yanılmayla öğrenecez madem 2 strateji arasında bir fark yok o zaman 3 yerden saldıralım bakarsın bilmediğimiz bişey buluruz
Barbarov

Barbarov

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 8:16 pm

Benimde planım buna yönelik kırklarelide halk gruplar oluştursun.Böylece
kasaba güvenliği sağlanır.
Schahi

Schahi

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 8:21 pm

Bulgarlar Edirne'yi geri almak için saldırmamızı bekleyecekler.Ordularını Edirne'den çıkarmak istemeyecekler çünkü adamların amacı zaten sadece Edirne...Şuan için başka kasabalara saldırıya gitmezler.Gidecekleri tek yer varsa o da Harmanlı.Edirne-Bulgaristan arasındaki geçidi açmak isteyeceklerdir,böylece orduya daha rahat adam getirip götürebilecekler yada daha rahat mal aktarımı yapabilecekler.Şuan 4 ordu varsa 3 ü Edirne'de kalır diğeride geçidi açmak için Harmanlı'ya gider
mogutcu

MesajKonu: Geri: biraz strateji yapalım biraz strateji yapalım Icon_minipostedPtsi Ocak 12, 2009 8:28 pm

zaten hemen hemen hergün bulgaristan dan bazen 1 bazen 2- veya 3 kişi geliyor harmanlıya bir kaç gün kalıp ayrılıyorlar ama nereye gittiklerini bilmiyoruz.Bilsek de Harmanlı da ordu olmadıktan sonra bir şey yapamayız.

biraz strateji yapalım

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : 1, 2  Sonraki