alpi_03
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Ptsi Ocak 12, 2009 8:34 pm |
|
|
Bunları burada konuşmak ne kadar doğru bilemiyorum ama demir yumruk derler ya tüm gücünle tek hamle ve bir ölüm kalım savaşı,daha mantıklı olur gibi geliyor bana.. |
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Ptsi Ocak 12, 2009 10:56 pm |
|
|
bencede tek yönden saldırmak daha mantıklı.
Bulgarların elinde 4 ordu varken Harmanlıda ordu kurulmasına izin vermeyeceklerdir.
Ama evet bir ordu da Kırklareline savunmaya gönderilmeli. |
|
kartal13
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Ptsi Ocak 12, 2009 11:04 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- bencede tek yönden saldırmak daha mantıklı.
Bulgarların elinde 4 ordu varken Harmanlıda ordu kurulmasına izin vermeyeceklerdir.
Ama evet bir ordu da Kırklareline savunmaya gönderilmeli. harmanlı istikametinde zaten bi ordu var dedenin ordu o tarafa savruldu extra bi ordu kurmaya gerek yok |
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Ptsi Ocak 12, 2009 11:11 pm |
|
|
tmm öylede kartal, Harmanlıdaki ordu sıkışmış durumda. Bizim ordularımız Keşanda toplanana kadar Dedenin orduyu bulgarlar bitirir. |
|
mogutcu
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Salı Ocak 13, 2009 1:03 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- bencede tek yönden saldırmak daha mantıklı.
Ama evet bir ordu da Kırklareline savunmaya gönderilmeli. harmanlı istikametinde zaten bi ordu var dedenin ordu o tarafa savruldu extra bi ordu kurmaya gerek yok o ordu dağılacak başındaki eleman bir an önce kurtulmaya çalışıyor ben anlamam bu işlerden diye |
|
barlation
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Salı Ocak 13, 2009 2:16 am |
|
|
Arkadaşlar bende 3 kasabada defans yapılmasından yanayım fakat şu da war bunlar ele geçirince divanı ne yapacaklar. Bence ilk başta mahkemeleri açmaya başlayacaklar ( Edirne bulgurlara bağlandı mı zaten TÜRK bayrağı açmak yasak olacaktır , gerçi bu uzun bi süre ama olsun ) sonra diğer ordularını getiricekler harmanlıyı almaya çalışıcaklar ve bu arada 3 orduları da edirneyi savunucaklardır...diğer Edirne'de bulunan 1 ordu Harmanlı'ya kaydırılacaktır + bulgarların Bulgaristan'dan diğer ordusu ya da orduları gelecektir ).. eğer bööle bişi olursa ki, telepati kurarsam, bn olsam bunu yapardım..Öyle hiç Çan'a dikmezdim gözümü.. Bence önemli olan bu olaylar gelişirken bzm ordularımızın hazır tutmamızdır..Eğer hazır tutarsak ve bulgurlar dediğim gibi harmanlıya saldırırlarsa ve edirnede 2-3 orduları kalırsa, karşı atakla edirneyi ele geçirmek için bence bi şansımız olablr fakat 4 orduya birden saldırmak bnce intihar olur.. Bu savunma grupları mantıklı bir yoldur fakat denildiği gibi savunmayla olmaz bu iş, "en iyi savunma saldırıdır".. Ayrıca planlı olmazsak başarılı olamayız, önemli olan planlı bi şekilde hareket etmektir.
- Alıntı :
- biliyorum tam olarak sorduğun bu değildi
ama ben tahmin ediyorum ki bu oyunda bizim bilmediğimiz çok şeyler var bunlarıda ancak deneme yanılmayla öğrenecez madem 2 strateji arasında bir fark yok o zaman 3 yerden saldıralım bakarsın bilmediğimiz bişey buluruz Haklısın kartal üstad ama bence bu bilmediklerimizi acil bir yerlerden öğrenmemiz lazım..Riske giricek bi lüksümüz kalmadı artık..Yoksa yine 40 askerimiz ölmesin ( Show'a karşı bişi demiom bilmioduk çünkü böyle bişeyin yaşanıcağını,show arkadaşımız elinden gelenin en iyisini yapmıştır zaten)..acaba prestijden mi oldu bööle bilemicem ama multilerinde çok büyük payı oldu..Cezalarını almaları lazım
Ben inanıyorum ki, " savaş hakkında " eğer gerekli mercilere gerekli msjlar atılırsa ve o görevi üstlenen insanlar görevlerini lağiliyle yaparlarsa çok büyük bir güçle toplanıp, topyekun bulgarları topraklarımızdan defederiz
Tabiiki bunlar bnm düşüncelerim..Beyin fırtınası şart arkadaşlar herkes fikrini sunmalı bence de ( Bir elin nesi war, iki elin ses war misali )
Not : Bu arada Bulgaristan'da şehit düşen askerlere ne oldu? Onları da bi şekil getirebilrsek Harmanlı'ya ya da samakov'a sokabilrsek sofya'dan çıkarıp çok büyük avantaj olur bizim için...
Saygılarımla Barlation Cihantürkoğlu |
|
alpi_03
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Salı Ocak 13, 2009 3:37 am |
|
|
Bulgaristandaki arkadaşlar orada toplanıp bir kasabayı isyanla ele geçirebilirler dolayısı ile bulgarlar destek için ordu getirmez ve buda bize önemli ölçüde zaman kazandırmış olur.. |
|
mogutcu
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Salı Ocak 13, 2009 9:36 am |
|
|
Lavabo dan takip ediyorum, Bulgaristan günde 1 bazen 2 tam teçhizatlı bulgar geliyor ve Edirne ye geçip orduya katılıyor. Dün de bir tane S3 bulgar vardı gelen , araya savrulan ordu komutanına bunun adını mesaj attım o da düşman listesine ekledi ve bugün ordunun o adamı kestiğini öğrendim. Bu nedenle Harmanlı yolunu tıkamak zorundayız. Bulgaristan da şehit düşen arkadasların süreleri doldu ,dönmeye çalışıyorlar . Eğer gelebilirlerse Harmanlı da benim kuruduğum orduya katılacaklar. En büyük sorun AP üretecek kimseyi bulamamak sadece Alpi nin bahsettiği Alman var o da günde 20 AP üretebiliyor. Bulgarlara yakalanmadan kurulumu bitirip ,asker alabilirsek ne mutlu bize. |
|
Emaar
|
Konu: Geri: biraz strateji yapalım Salı Ocak 13, 2009 1:11 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- biliyorum tam olarak sorduğun bu değildi ama ben tahmin ediyorum ki bu oyunda bizim bilmediğimiz çok şeyler var bunlarıda ancak deneme yanılmayla öğrenecez madem 2 strateji arasında bir fark yok o zaman 3 yerden saldıralım bakarsın bilmediğimiz bişey buluruz
yalniz kartal kardes bi sorun var deneme yanilma lüksümüz yok su an ise yaramazsa faturasi cok agir olur |
|