|
|
Yazar |
Mesaj |
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 9:05 pm |
|
|
Şimdi siz benim ne dediğimi tam anlamadan bazı sonuçlara ulaşıyorsunuz, benim eleştirdiğim organizasyondur kişilerin bireysel çabaları değil, onlara zaten saygım var. akıncılar derken bir kurumu kasdediyorum, onun ismini sahiplenmiş ve çaba sarf eden insanlardan değil. bu kurum planlı programlı hareket etmeyen bir kurumdur, etseydi durumumuz zaten bu olmazdı. akıncılar en çok üyesi olan askeri gruptur hatta tek askeri gruptur, fakat gelin görün ki organizasyon büyük oranda bireysel çabalarla idare ediyor. benim bu eleştirilerimdeki amaç kimseyi incitmek değil yanlış giden bir şeyleri dile getirmektir. ben kendimi bildim bileli aynı kişiler akıncıların başında, bu sizce doğru mu? her 2 ayda bir sancağın beyi değişiyor ama Osmanlının tek askeri grubunun başları sabit sizce bu makul mu? sürekli orda oturan adamdan hevesle bir şeyler yapmasını bekleyebilir misiniz? oyuna yeni başlayan biri de askerlerin gönüllerini feth ederse komutan olabileceğini gördüğü anda bu oyun daha zevkli hale gelecektir ve insanlar askerliğe özenecektir. ama bugün ne burda ne resmi forumda olmayan ne yaptığını ne yapmadığını kimsenin bilmediği gaibten bir şey akıncı ordusu. bunları birinin itiraf etmesi lazım yoksa her malubiyette eski fedakarlıkları anarak teselli olamayız. |
|
|
|
Halife Daguttuk
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 9:13 pm |
|
|
İlk mesajın ile bu mesajın arasında çok fark hala ilk mesajını savunuyor musun ?
Tamam o zaman bu gereksiz reform yerine bu düzenlemeyi akıncı birliğinden isteye bilirdin.
Sanırım sen karar vermekte ve düşünmekte zorlanıyorsun.
2 düşün 1 söyle |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 9:21 pm |
|
|
- Alıntı :
- Akıncı ve Sipahi örgütlenmeleri fazlasıyla yetersiz kalmıştır, plansız programsız merkezsiz bir çaba hiç bir işe yaramamış hatta bizi daha berbat bir duruma sokmuştur.
ilk mesajımda akıncılar ile ilgili tespit budur, hala da arkasındayım, tersini iddia edebilecek birisi olduğunu da sanmıyorum arkadaşım |
|
|
|
okaytap
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 9:24 pm |
|
|
Arkadaşlar uzun zamandır aranızda yoktum biraz damdan düşergibi olacak ancak önemli bir konuya deyinmiş ahmetşeker arkadaşımız.
benim açımdan askeri bir reform gerekmektedir zaten herkesin yakınması da bu yönde bir kordine eksikliği sanki bir başı boşluk iletişimsizlik olduğu konuşmalardan açıkça görünmekte
ilk önce bu işe önder olacak biri lağzım sonra bu konuda tecrübeli arkadaşlar askeri teşkilatı yapılanmdırmak için yardımda bulunur zaten.
ikinci husus buda çok önemli yeni kurulan askeri teşkilat bütün sancaklar tarafından tanınması ve oradan çıkan komutan ve strateji uzmanlarıyla o dönemdeki divanın kazaskeri vs. ortak kararalr alması gerekmekte.
zaten iyi kurulmuş bir yapı bütün sancaklar tarfından benmisendikten sonra işler kolay olur. ordu kurulması için aftalık bütçe yiyecek silahlar vs. divandaki kazaskerler tarafından ve ordu komutanları tarafından pilanlı bir şekilde hazırlanır. |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 9:37 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
-
- Alıntı :
- Akıncı ve Sipahi örgütlenmeleri fazlasıyla yetersiz kalmıştır, plansız programsız merkezsiz bir çaba hiç bir işe yaramamış hatta bizi daha berbat bir duruma sokmuştur.
ilk mesajımda akıncılar ile ilgili tespit budur, hala da arkasındayım, tersini iddia edebilecek birisi olduğunu da sanmıyorum arkadaşım
sayın ahmet şeker ben bu fikrinize hiç bir şekilde katılmıyorum.şimdi diyorsunuzki bu örgütlenmeler yüzünden oldu. Bende size şunu söyliyim. siyasi otorite başı boşsa asker napsın .divan eline yüzüne bulaştırdıgı işin sorumlusu birden neden biz oluyoruz .bana bunu açıklayın .
asker divandan gelen emri uygular akıncı birligide bunu kayıtsız yapmıştır ve yapmayada devam edicektir. kurulan orduların çogu kazaskerlerin ve dolayısıyla siyasi otoritenin emrinde ve baglılıgında çalışmıştır . şimdi siz kalkıpta bize akıncılar kordinasyonu saglıyamadı derseniz .bende size bu konuda yanlış düşündügünüzü fer fırsatta söylerim. siyasi otoritenin yaptıgı yanlışlar hatalar neden akıncı birligine kesilmek istenmekte .siyasi otoritenin dışına mı çıkalım onların emir ve isteklerine mi karşı gelelim .bunu mu demek istediniz . beylerbeyligi tartışmalarında bile birbirlerini yiyen hatta sen bey olursan başka sancagın beyi sana asker göndermez diyen bir siyasi otorite .bunu mu ima ediyorsunuz . peki biz ne yaptık .kimi akıncı birliginden uzak tuttuk kim geldide gelme dedik . eleştirilerin bile hatti hesabından fazla bence . akıncı beyimiz sadrazam son noktayı koymuştur .metin aşaşgıdadır okuyun lütfen .
- Sadrazam demiş ki:
- Akıncı yapısı:
Madde 1.6 Yüksek Askeri Ulema; - Beylerbeyi - Kazasker - Başçavuş - Akıncı Beyi
Akıncı hiyerarşik yapısı yukarıdaki gibidir. Kuruluşumuzun ilk gününden bu güne değin sürekli birlik beraberlik içinde askeri çalışmlarımızı yerine getirdik. Kimsenin seviyesine, mesleğine bakmaksızın Akıncı olmak isteyenlere de aramızda yer verdik. Hiçbir zaman hiçbir divanla ters düşmedik. Zaman zaman Birimimize saldırılar olmuştur. Sürekli "Akıncılar Osmanlının resmi ordusu mu?" sorusuna cevap vermek zorunda kaldık. Tekrar cevaplayayım: Akıncılar hiçbir zaman Osmanlının resmi ordusu olmamış, sadece ve sadece savaşlarda ordulara asker temin etmek için kurulan bir birlik olmuştur. Siyatten uzak, Divan ile de barış içinde görevini yerine getirmiştir. İlk kurulan ordumuz "Osmanlı sulh Ordusu"'dan itibaren son kurulan ordumuza kadar, divan kimin elinde muhasebesi yapmadan Askeri Puan üretenler puanını üretmiş, kalan askerlerde orduya dahil olmuşlardır. Orduları genelde Kazaskerlerimiz kurdu. Gerek Akıncıbeyi olarak ben, gerekse diğer Komutanlarımız Asker olarak Kazaskerin kurmuş olduğu orduya kayıtsız şartsız uyarak katılmış ve verilen emirlere harfiyen uymuştur. Dönemin Kazaskerleri Greatalexander ve Bariya bu durumu doğrulayacaklardır.
Şimdi birlik beraberlik adı altında Sipahi ve Akıncı birliklerinin dağıtılması istenmektedir. Orduların divan tarafından yönetilmesi ve kazasker tarafından ordu kurulması gündemde. Benim bildiğim ilk kurduğumuz ordudan son kurduğumuz orduya kadar hepsi kazasker tarafından kuruldu. Sipahi-Akıncı ve askeri kuruma bağlı olmayan halk tarafından da içerileri dolduruldu. Yeri geldi divan orduya yardım edemez herkes kendi cebinden yiyecek dendi, yine kimse itiraz etmedi. Yardımlaşmalar yapıldı askerler arasında. Savaşlar sırasında da iletişim sağlanması adına Osmanlı Direniş Ordusu adı altında bir başlıkta toplanıldı. Tüm organisazyonu yine dönemin divanları yaptı.
Bizler Akıncılarımızdan, kasabalara yalnız seyahat etmek istemeyenlere yardımcı olunmasını istedik, savaş durumda savaşacak akıncılarımızı bir merkezde topladık ve kazaskerin emrine verdik. Gerisi artık, Divana bağlı Kazaskerin organisazyonuna bırakılmalıydı ve bıraktık. Hiçbir şekilde de divanın işlerine karışmadık. Görevimizi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum.
Daha önce olduğu gibi şimdi de divan tarafından tanınmayan bir kurumuz. Biz sadece Divan tarafından kurulan orduya askeri puan ve asker temin etmek amacıyla kendimizi geliştirdik ve organize ettik. Orduları yönetme görevi de divanda bulunan kazaskerindir.
Eğer ki Osmanlının tek sorunu biz isek, dağılmamızla; daha iyi organize olacağız, daha çok birlik beraberlik içinde duracağız, barış içinde divanımızı yöneteceğiz, daha iyiye doğru gideceğiz, forumda olur olmaz şeyden kimseyi suçlamıyacağız, Tüm kişisel hesapları unutup daha aydınlık yarınlara ulaşacağız, en ufak şeyden nep kapıp hemen kavga çıkarmıycaz, siyasi otoriteleri düzenleyip ülkeyi daha iyi yönetecez diyorsanız------- Grurla yaptığım Akıncılığımdan ve Akıncıbey'liğimden istifa ederim.
Sadrazam |
|
|
|
Cengawer
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 9:46 pm |
|
|
Bu konuda Nayti ve Levozz paşaların dedikleri gayet yerindedir. Bunlara ekleyecek başkada birşey bulamıyorum. Ancak ahmetseker arkadaşımızın 2 postunda bir lafını ettiği;
- Alıntı :
- akıncılardan kastım kendi silahını alıp savaşa
gidenler değil, o forumları yöneten ama aramızda çok nadir gördüğümüz kişilerdir, ben kendimi bildim bileli aynı kişiler bu işi yapıyor ama bulgarlara karşı bugüne kadar doğru dürüst bir önlem alındığını görmedim. - Alıntı :
- benim bu eleştirilerimdeki amaç kimseyi
incitmek değil yanlış giden bir şeyleri dile getirmektir. ben kendimi bildim bileli aynı kişiler akıncıların başında, bu sizce doğru mu? her 2 ayda bir sancağın beyi değişiyor ama Osmanlının tek askeri grubunun başları sabit sizce bu makul mu? sürekli orda oturan adamdan hevesle bir şeyler yapmasını bekleyebilir misiniz? konulardır. Öncelikle Tekin Paşa'nın kurduğu bu birlik yeteri kadar büyüdüğünde bir yönetim kurulması gerekti ve o zaman bazı kişiler bu yönetime girdi. İçlerinde bende vardım. Ancak bu yönetime gökten zembille girmedim. Hakkını fazlası ile verdim ve her zamanda hakkını vermeye devam ettim emin olunki sizde belki laf üretmek yerine bize katılsaydınız bunlar dikkatinizi dikkatinizi çekerdi.
Öncelikle buralara pek uğramadığım doğrudur. Ama emin olabilirsinizki fazlası ile tüm forumları takip ediyorum. Sadece kişilerle polemiğe girmeyi ve gereksiz postlar atmayı sevmiyorum. Sizin kişileri nadir görme alışkanlıklarınız buysa evet beni nadir görürsünüz.
Bir başka konu ise askeri birliklerdeki yönetim anlayışıdır. Askeri tecrübesi olanlarda bilirlerki askeriyede seçim olmaz. Çok çalışırsın ve ve zamanı geldiğinde hakkını mutlaka alırsın. Olay bundan ibarettir.
Zaten sizin bildiğiniz bileli olan kişi sadece benim bunu dışındaki kişiler çeşitli sebepler ile istifalarını sunmuşlardır. Onların yerinede her daim uzun tartışmalar ve görüşmeler sonucu yeni paşalar atanmıştır. Yoksa benim dışımda kimsenin kazık çaktığı yoktur.
Benim yaptıklarımı buraya yazıp övünmeye niyetim yok. Ama Akıncı Birliği değil ordu ile alakalı kime sorsanız yaptıklarımı anlatacaktır. Ancak Sadrazam paşamında dediği gibi;
- Alıntı :
- Eğer ki Osmanlının tek sorunu biz isek, dağılmamızla; daha iyi organize
olacağız, daha çok birlik beraberlik içinde duracağız, barış içinde divanımızı yöneteceğiz, daha iyiye doğru gideceğiz, forumda olur olmaz şeyden kimseyi suçlamıyacağız, Tüm kişisel hesapları unutup daha aydınlık yarınlara ulaşacağız, en ufak şeyden nep kapıp hemen kavga çıkarmıycaz, siyasi otoriteleri düzenleyip ülkeyi daha iyi yönetecez diyorsanız------- Grurla yaptığım Akıncılığımdan ve Akıncıbey'liğimden istifa ederim. Sadrazam Paşamın sonuna kadar sözlerinin arkasındayım. Eğer ki sorun sadece tepede oturanlarsa hemen istifaya hazırım. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 11:09 pm |
|
|
Akıncılar ve sipahiler kendilerini fesh etmelidir...dedim ve bu konu ile ilgili bir çok mesajımda da yeni kurulacak olan sancak ordularının komutanlıklarını ilk etapta onlar yapmalılar dedim. Akıncıların veya sipahilerin komutanları istifa etsin gibi bir şeyin ağzımdan çıktığını hatırlamıyorum. Yukardaki yazılarda gördüğüm bir kaç ilginç noktaya dikkatinizi çekerim ki Akıncı Beyi Sadrazam akıncıların hiç bir zaman Osmanlının resmi ordusu olmadığını iddia etmesine rağmen yüksek askeri ulemaya akıncı beyini yerleştirmeyi de unutmamıştır. Bunun adı çelişkidir. Ama bana sorarsanız bu bir kafa karışıklığıdır. Diğer bir nokta da cengawerin yazısında geçen askerlikte seçim olmaz fikridir. Gerçek hayatta doğrudur askerlikte seçim olmaz; ama bu bir oyun ve görünen o ki biraz fazla kaptırmışız kendimizi. Osmanlıda divan halkın oyuyla mı seçilir? Hayır. ama bu bir oyun ve akıncı ordusunun bugünkü yapısı tamamen grubun tekelinde olan ve dışarıya tamamen kapalı bir yapıdır. Sadrazamın askeri ulema içinde beylerbeyi ile akıncı beyini aynı kategoride göstermesi akıncıların kendilerini resmi ordu olarak gördüklerinin bir göstergesidir ki zaten genel yargı da bu yöndedir. Bu yüzden askeri bir sorun da hesap sorulacak merci elbette akıncılar ve sipahilerdir. |
|
|
|
Rohirrim10
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 11:15 pm |
|
|
Arkadaşlar akıncıları ve sipahileri biliriz...Onlar olmasaydı belki şuan olmıyacaktık...Ama bi düzensizlik başladı zamanında yeniçerilerde olduğu gibi..Yani akıncıları ciddi yetiştirmek gerekir....Ciddi kurallarla...Askerlikte başka iş yapmıyacak biçimde...Yani daha öncede dediğim gibi resmen biz evet akıncıyız osmanlı akıncısı lafta...İcraatte yok bişi ...
Akıncılık feshedilip tekrar açılsa bi...Yani en azından boş oturanlar olmasa...Onları atsanız .....Sonra dediğim gibi ciddi kurallar olsa....Çok ciddi...boş oturanlar çıkarılsa....
Bi yoklama olsa hergün tüm akıncılar bu yoklamaya katılsa...Asıl ozaman kimin sahtekar olmadığı anlaşılır.... Biliyorumki akıncı ve sipahi birliğinde bu kaldırılmayı kimse istemez çünkü yönetenlerin güçleri yok olur ama diyorumki siz kapatıp açsanız tekrardan en azından bi boşalma deşarj olursunuz başıboşlar çıkar en azından sonra üye olan herkesi 1 ay içinde 20 kp kastırırsınız filanda falanda |
|
|
|
Cengawer
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 11:43 pm |
|
|
Arkadaşlar sipahi yapılanmasının ne aşamada olduğunu bilmiyorum. Ama içinde bulunduğum birliğin yapılanması bir askeri birliğin gerektirdiği tüm bölümleri fazlası ile bulundurmaktadır.
Arada bizimde gözümüzden kaçan eksikliklerde Akıncılarımızın istekleri doğrultusunda YAK'ta derhal görüşülüp olumlu karşılanınca hemen oluşturulmaktadır. Yoksa kimsenin tekeline girme gibi bir durum söz konusu değildir. Bunu her daim çalışkan akıncılarımızın terfi edip YAK'a girmeside göstermektedir. Tekel derken kastınızı anlamamakla birlikte emin olunuz ki YAK'ta son istediğimiz olay bir tekel oluşturmaktır. Eğer gerçekten çalışkan bir akıncı iseniz kesinlikle YAK'a girebilirsiniz.
Resmi ordu konusuna girmek istemiyorum çünkü defalarca tartışıldı ve bütün divanlar tarafından reddedildi. Eğer gerçekten istenseydi zaten şu aşamada olmazdık. Bizim şuanki yegane amacımız Osmanlı İmparatorluğuna yetenekli, çalışkan ve istekli kişileri asker olarak yetiştirmek ve Divanların hizmetine sunmaktır.
Bunuda emin olabilirsiniz ki fazlası ile yapmaktayız. Her savaşta orduların yarısından fazlasını doldurmakla veya orduların puanlarını üretmekle ve daha birçok aşamada, hiçbir yerde kabul edilmeyen bir birlik olsakta ve hiçbir maddi kazancımız olmadan sadece vatan sevgisi ile yapıyoruz. Zaten sizde bunu inkar etmediniz.
Ancak emin olabilirsiniz ki mağlubiyetlerin çoğunda hatta hiçbirinde bizim bir kabahatimiz yoktur. Biz her daim divan tarafından gerekli görülen kişilere puan üretmiş, gerekli görülen ordulara akıncılarımızın transferini sağlamış bir birliğiz. Misyonumuzu her daim fazlası ile yapmaya çalıştık ve yaptıkta.
Ancak görünen o ki, her zaman olduğu gibi, siyasi partilerin ve sivil otoritelerin yapamadıkları işlerin faturası bize kesilmektedir. Eğer gerçekten bir reform isteniyorsa bu öncelikle sivil yönetimlerde gerçekleştirilmelidir. Emin olunuz ki bu sivil birleşme gerçekleşirse Osmanlı'nın hiç bir sorunu kalmayacaktır. |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 11:47 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- Akıncılar ve sipahiler kendilerini fesh etmelidir...dedim ve bu konu ile ilgili bir çok mesajımda da yeni kurulacak olan sancak ordularının komutanlıklarını ilk etapta onlar yapmalılar dedim. Akıncıların veya sipahilerin komutanları istifa etsin gibi bir şeyin ağzımdan çıktığını hatırlamıyorum.
Yukardaki yazılarda gördüğüm bir kaç ilginç noktaya dikkatinizi çekerim ki Akıncı Beyi Sadrazam akıncıların hiç bir zaman Osmanlının resmi ordusu olmadığını iddia etmesine rağmen yüksek askeri ulemaya akıncı beyini yerleştirmeyi de unutmamıştır. Bunun adı çelişkidir. Ama bana sorarsanız bu bir kafa karışıklığıdır. Diğer bir nokta da cengawerin yazısında geçen askerlikte seçim olmaz fikridir. Gerçek hayatta doğrudur askerlikte seçim olmaz; ama bu bir oyun ve görünen o ki biraz fazla kaptırmışız kendimizi. Osmanlıda divan halkın oyuyla mı seçilir? Hayır. ama bu bir oyun ve akıncı ordusunun bugünkü yapısı tamamen grubun tekelinde olan ve dışarıya tamamen kapalı bir yapıdır. Sadrazamın askeri ulema içinde beylerbeyi ile akıncı beyini aynı kategoride göstermesi akıncıların kendilerini resmi ordu olarak gördüklerinin bir göstergesidir ki zaten genel yargı da bu yöndedir. Bu yüzden askeri bir sorun da hesap sorulacak merci elbette akıncılar ve sipahilerdir.
sayın ahmetşeker benim anlamadıgım bişi var akıncı beyi yeni bişimidir .2 senedir var olan bişiyi eleştirmek içinmi yazdınız .akıncı birligi kapalıymış .kim geldide gelme dedik söylermisiniz lütfen . akıncı birligi grup tekelinde degildir .alt üst ilişkisi içinde rütbe ve kademeleri olan oturmuş bir yapıdır .içinde olmadınız bir oluşumun hakında böyle konuşmayınız .bir diger konu ise hala akıncıların kendilerini resmi ordu gördükleri bırakın lütfen .akıncı birligi osmanlının resmi ordusu degildir .4 eyaletin 4 divanına baglıdır .
sizin anlayamadıgınız şey ise sivil itaatsizliktir. siyasi otorite kendi tekel çıkmazından çıkamadıgı için osmanlı taht kavgaları yaşıyorsa bunda akıncı birlgiinin suçu nedir .hem bizi fiilen tanımıyan bir siyasi otorite hemde suçlanan akıncı birligi bu nasıl bir çelişkidir . tanımadıkları bir askeri birlikten ne bekliyordunuz sayın ahmetşeker .açıklarmısınız bizimde elimizden geleni yaptıgımızı görmüyormusunuz . divan kendinden bir haber ise ne yapcagını bilmiyen kişiler eger divanı dolduruyorsa bunda bizim degil siyasi otoritenin hatası vardır .organizasyonu saglıyamıyan bir sivil otorite işi berbat edince akıncı birligini görevemi çagarıcak zaten tanımıyormusuz .akıncı birligi resmi ordu ise neden tanınmıyoruz . eger biz resmi ordu olsaydık karar alma mekanızması bize baglı olsaydı.ve buna ragmen bu yaşadıklarımız gerçekleşseydi dediklerinizin hepsini kabul ederdim. ama siyasi otorite kendinden bir haber davranırsa .diger bir siyasi otorite de tehtitle iş yürütmeye çalışırsa bu bizim sorunumuzmu yoksa başı boş siyasilerinmi . ortada suçlu aradınızmı ilk saldırılan yer askeriye ne garip .siyasi otorite agarlını koyamıyor yada dinlenilmiyorsa .karar alıcıları birbirinin kuyusunu kazma derdindeyse kusra bakmasınlar suçlu biz degiliz .koltuk sevdalıları kendilerini her yerde ve her şekilde belli etmektedir .askeri oluşumlar ne yazıkki sizin söylediginiz gibi seçimle yürütülmemekte .sebebi de bellidir .siyasi rant kavgaları askeriye ye bulaştıgında o askeriyeden hayır gelmez . akıncı birliginde görev alan paşalarımızın kaçta kaçının siyasi rant peşinde yada aile peşinde yada başka bir türlü rant saglanıcak bir yerde gördünüz . akıncılarımız eyalete bile yük olmamak için kendi organizasyonlarıyla ayakta kalmaya çalışırken nerdeydiniz. akıncı birligini yönetenler nerde diyorsunuz size ben soruyim siz nerdesiniz bu başlıga yazanlar. akıncılar burda göreve her daim hazır divanın emirleriyle çalıştı karşı gelmedi .onu yapmam bunu yapmamda demedi .o yüzden artık akıncı birligini eleştirmek yerine önce siyasi otoritenizi saglamlaştırın . yönetenler yönetmeyi beceremiyorsa bunun suçlusu biz degiliz .
- Rohirrim10 demiş ki:
- Arkadaşlar akıncıları ve sipahileri biliriz...Onlar
olmasaydı belki şuan olmıyacaktık...Ama bi düzensizlik başladı zamanında yeniçerilerde olduğu gibi..Yani akıncıları ciddi yetiştirmek gerekir....Ciddi kurallarla...Askerlikte başka iş yapmıyacak biçimde...Yani daha öncede dediğim gibi resmen biz evet akıncıyız osmanlı akıncısı lafta...İcraatte yok bişi ...
Akıncılık feshedilip tekrar açılsa bi...Yani en azından boş oturanlar olmasa...Onları atsanız .....Sonra dediğim gibi ciddi kurallar olsa....Çok ciddi...boş oturanlar çıkarılsa....
Bi yoklama olsa hergün tüm akıncılar bu yoklamaya katılsa...Asıl ozaman kimin sahtekar olmadığı anlaşılır.... Biliyorumki akıncı ve sipahi birliğinde bu kaldırılmayı kimse istemez çünkü yönetenlerin güçleri yok olur ama diyorumki siz kapatıp açsanız tekrardan en azından bi boşalma deşarj olursunuz başıboşlar çıkar en azından sonra üye olan herkesi 1 ay içinde 20 kp kastırırsınız filanda falanda
içinde olmadıgınız bir oluşumu eleştirirken daha dikatli olun .akıncılarımız özverili çalışmakta aylardır seferlerde biz kılıç sallamaktayız .bazılarınız sıcak yerinizden gelemezken biz kale duvarlarını mesken ettik . durum raporlarımızda da açıkça kimin ne yaptıgı görülmekte .biz 2 aylık bir oluşum degiliz o yüzden saçma eleştirileri daha fazla görüp akıncı birliginin adının bu gibi sansasyonlarla yıpratılmasına izin vermem .akıncı birligi kendi iç yoklamasını verebilicek ve bunu denetliyebilicek düzeydedir .lütfen başka oluşum yada aile gibi siyasi parti gibi yorumlamayın. |
|
|
|
mogutcu
|
Konu: Geri: Askeri Reform Çarş. Ocak 14, 2009 11:52 pm |
|
|
Arkadaşlar savaşın ortasında ordu reformu yapmaya kalkmak nasıl bir mantıkdır. Barış zamanı yapamadığınız bir şeyi savaşın içersine sıkıştırıp bir oldu bittimi yapmaya çalışıyorsunuz. Akıncı paşaları durumu anlatmış ,benimde son sözüm adam gibi sivil yapılanma oluşturulmadığı sürece tek amacı bu vatanı korumak olan ve sizden tek isteği de " GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ" olan akıncılardan ellerinizi ve nefesinizi çekin.
Saygılarımla, |
|
|
|
mogutcu
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 12:05 am |
|
|
. |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 12:17 am |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
sevgili mogotcu,
akıncılardan kastım kendi silahını alıp savaşa gidenler değil, o forumları yöneten ama aramızda çok nadir gördüğümüz kişilerdir, ben kendimi bildim bileli aynı kişiler bu işi yapıyor ama bulgarlara karşı bugüne kadar doğru dürüst bir önlem alındığını görmedim. sevgili ahmet forumu yönetenleri sana sayım
mit emekli akıncı pasası bulgarla catısma öldü lordözgür bulgarla savasta öldü sadarazam bulgarla savasta öldü totalwar emekli pasa bulgarla savasta öldü levozz harmanlı savasıyor ihtiyar96 harmanlıda yaralıdı iyleştim savsıyor halen mogotcu harmanlıda savasıyor halen cengawer savasda öldü theking93 savasta öldü borda bereli savasta öldü
şimdi bana hangi yönetici otuyor onu söyle.
ha genel forumda aktif olmama diyorsunuz. bizler forumdaki sürtüşmelerinizden bıktıgımız icin genel forumlarda gözükmüyoruz.
yanlız askeri forumlarda sürekli aktifiz.
insanlarla sürekli foruma grip bizdemi tartısalım???? |
|
|
|
pirates78
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 12:52 am |
|
|
arkadaşlar askeri bir yapılanmanın içinde bulunmadım henüz. ancak akıncıları dışardan izledim ve bu yazılanları okudum. akıncıların resmi ordu olmadığını kabul etmiş akıncı beyleri. bana öyle geldi ki ahmetseker akıncılar ve sipahiler birleşip resmi ordu haline gelsin ki şu an bulunduğumuz ki gibi bir kötü durumda durumun sorumluluğunu kabullenecek bir makam olsun diyor aslında. şu an hezimeti kimse kabul etmez. canla başla çalışan akıncılara zaten yüklenemez, sipahiler özel birliğiz diyor. ee divanda kazasker ben tek başıma ne yapayım diyecek. doğal olarak sorumluluğu alacak bir makam yok. o yüzden bence askeri ve akıncıların ve sipahilerin katılımlarıyla daha geniş bir askeri yapılanma her sancakda ayrı ayrı kurulmalı savaşların sorumluluğunu direk alacak bir yapılanma oluşturulmalıdır.
saygılar |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 1:40 am |
|
|
Neden hala ısrarla aynı şeyleri tekrar ettiğinizi ve neden benim dediklerimi doğru düzgün okumadan cevap yazdığınızı anlamış değilim. Ben organizasyon eksikliği var diyorum siz bana şu şu şehit oldu diyorsunuz, demek ki dediğim doğruymuş organizasyonsuzluk yüzünden herkes ölmüş. Levoz imkansız bir mantığı kurmayı başarıyorsun seni tebrik ediyorum. Savaşta yeniliyorsun ve askeri teşkilat olduğunu iddia eden kurumların hiç bir suçu yok sadece divanların suçu var. Yani siz aslında yapılanların yanlış olduğunu biliyordunuz ama bile bile ölüme gittiniz öyle mi? Askeri alanda başarısız olan bir ülkenin fırıncılarını suçlayacak halimiz yok her halde askeriyeyi eleştirecez. sivil itaatsizlik diye bir kavramı kullanmışsın ve anlamadığımı söylemişsin ama görüyorum ki sen daha kelimenin anlamını bilmiyorusun. sivil itaatsizlik otoriteye karşı şiddet kullanılmadan yapılan direniş yöntemlerine verilen isimdir ve senin dediğinle bir ilgisi yoktur. Çelişki üstüne çelişki yapıyorsunuz, osmanlının resmi ordusu değiliz 4 divana bağlıyız; yani içişleri bakanlığına bağlıyız ama resmi değiliz gibi bir şey bu-sence biraz saçma değil mi? Zamanında akıncılar Tekin varken ordu bile kurmadan bulgaristana saldırmışlardı ve hepsi mahkemede ceza alıp gelmişti, bildiğin fiyaskoydu. o zaman da bu bir zaferdir denmişti. giden herkes telef olmuş, biz amacımıza ulaşmışız. aynı dönem gidenler arasında mit de vardı ve eğer gitmeseydi bu olayın hemen arkasından gelen bulgar ordusuna karşı askeri puan üretebilecek ve ordu kurabilecektil. Bunu neden hatırlatıyorum çünkü hala aynı kafayla aynı gazla hareket ettiğinizi görüyorum. Savaş mı var...HURAAAA....plan nerde? program nerde? yok. sonuç ne? nerdeyse tüm ordular dağılmış. e kimde hata? yok yok biz de değil siyasilerde. onlar kim? divan. bizi divan yönlendiriyor biz de emirlere uyuyoruz. e kardeşim adam göz göre göre duvara toslayacak, sen biliyorsun durumu ama emre itaat ve susuyorsun. bırakınız arkadaşlar Allah aşkına, çocuk mu kandırıyorsunuz. divanlardan bir hayır gelmediğinin farkındayım ama kusura bakmayın ne akıncılar ne de sipahiler için de son olaylarda övgüye değecek hiç bir şey yok. dost acı söyler. |
|
|
|
Sadrazam
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 2:02 am |
|
|
oyunun sistem olarak izin vermediği bir durumda nasıl beylerbeyi ile akıncıbeyini aynı kategoride tuttuğumu anlamadım ben. Orada Akıncıbeyi'nin hiyarirşide en altta sadece divana bağlı olduğunu göstermek amacıyla yazdım. 2 ayda bir değişen sistemde nasıl akıncıbeyi divanda yer alabilir???? divanlar bizi tanısa bile sistem buna izin vermiyor. Zaten tanındığımız da yok.
Israrla divanın kuracağı ordulara askerker yetiştirdiğimizi defalarca söyledim. Beylerbeyinden izin alınarak kurulan ordulara asker gönderdiğimizi, puan ürettiğimizi ve kendimizi bu yönde geliştirdiğimizi yazdım. Şimdiye kadar her nekadar tanınmasak da gönüllü olarak kurduğumuz birliğimizin kendi imkanlarıyla kuvvet yapıp silahlandığını da şu an yazayım. Kurulan bir çok ordunun da %70'ini oluşturduk. Bunları yaparkende hiçbir divandan destek almadık. Aksine sürekli engellerle karşılaştık ve halen karşılaşmaktayız.
Amacınız Akıncı Birliğini fesh etmek. Bu düşüncenizi bir çok kişinin savaştan kaçtığını unutarak veya görmezden gelerek hiç bir Akıncıya çamur atmadan dile getirin. Ben hiç bir yazımda çelişkiye düşmedim. Buradan da açık yüreklilikle söylüyorum, osmanlı orduları bir çatı altında tutulsun fikri ortaya ilk atıldığı andan itibaren buna tam destek vereceğimiz hakkında karar da aldık. Ama kronik sorunumuz; önce karalamak ve tartışmak olduğundan bu fikri bile anlatamıyorsunuz. Burada bu sistemin nasıl yapılabilirliğini, Akıncıların 1 buçuk yıllık yapılanması olduğunu, tecrübelerini ve yaptıklarını bir kenara atıp kendinize günah keçisi arıyorsunuz. Asıl sorumluları, yapması gereken işleri yapmayıp kavgaya gürültüye düşenleri unutup bizleri -ki bizim tam destek vereceğimiz bir karar hakkında- şaibe altında bırakıyorsunuz. Hiçbir akıncımızı zorla bir yere göndermediğimiz gibi birliğimizede alımlarda hiçbir zorluk çıkarmadık.
Tekrar ediyorum: Osmanlının her türlü yönetimi (siyasi ve askeri), divanlara aittir. dolayısıyle hesap sorulacak birileri varsa oda yönetimde olanlar ve yönetimin yanlış hareketlerinde ses çıkarmayanlarındır.
Şimdi tartışılacak konu; Osmanlı ordularının bir çatı altın tutulmasımıdır yoksa Akıncı Birliğinin Karalanması veya fesh edilmesi midir?
Eğer yapıcı bir tartışma yerine karalama veya laf sokma şeklinde devam edecekse ben yokum. Çünkü bunun sonu yok.
Saygılarımla... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 4:12 am |
|
|
Fesh etmek ne demek? Biz artık bu kurumun kendi kendini kaldırmasını sağlamak demek. Bu konuştuğumuz konu üzerinde de akıncılar ve sipahileri fesh edip sadece sancak orduları adı altında tek bir çatı altında toplanmak kasdediliyor. Buna destek verdiğinizi söylüyorsunuz, ama askeriyede sorun yok sorun yönetimde diyorsunuz. Madem öyle niye buna destek veriyorsunuz? Bu reform askeri bir reformdur ve bir reform da o alanda hatalar varsa yapılır. Demek ki sizler de askeri alanda bir yanlışlık olduğunu görüyorsunuz ama karizma çizilmesin diye sorun siyasette diyorsunuz. Olayları az çok takip etmiş birisi bunun bu kadar basit olmadığını görür. Ben akıncılar bir şey yapmıyor dediğimi hatırlamıyorum, ama başarısız oluyorlar diyorum ki zaten sonuç ortada: Edirnede oynan maçta şu anda skor Osmanlı 0, Bulgaristan 4. Sizinkisi sorun teknik direktörde değil yönetimdeye geliyor, ama skor bu kadar barizken teknik direktörde de bir şeylerin eksik olduğu belli. Öyle bir tepki gösteriyorsunuz ki sanki TSKdan bahsediyoruz, topu topu bir oyun ve akıncılar da oyunda askeri alanlarda bir şeyler yapmaya çalışan bir gruptan başka bir şey değil. Öyle bir kutsiyet atfetmişsiniz ki kendinize anlamak mümkün değil. En küçük bir eleştiri hemen köpürmenize sebep oluyor, bu oyun arkadaşlar ve sizler de genelkurmay yetkilisi falan değilsiniz, öyle büyük laflarla konuşmayın komik görünüyor. Madem bu öneriye sıcak bakıyorsunuz benim açımdan bir sorun yok, ama bu oynadığınız bir oyun olduğunu, gerçek Osmanlı olmadığını, sizlerin de gerçek komutanlar olmadığınızı hatırlatırım ve saçma bir oyuna bu kadar anlam yüklememenizi tavsiye ederim. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 5:44 am |
|
|
- Alıntı :
- Edirnede oynan maçta şu anda skor Osmanlı 0, Bulgaristan 4
şimdi öncelikle bu yorumu yapacak kişinin birçaba vs sarfetmiş biri olması gerekir.. sen uzak tribünlerden seyredip, oynatalım edasıya sonrada çıkıp maça yorum yapanlardan farksızsın şuan.. ve bir keçi lazım günah keçisi kim olsun.. hımm şunlar iyidir.. yapma şeker böyle yaparak bir yere varılmaz..
- Alıntı :
- Tüm kişisel hesapları unutup daha
aydınlık yarınlara ulaşacağız, en ufak şeyden nep kapıp hemen kavga çıkarmıycaz, siyasi otoriteleri düzenleyip ülkeyi daha iyi yönetecez diyorsanız------- Grurla yaptığım Akıncılığımdan ve Akıncıbey'liğimden istifa ederim. diye biten bir mesajdan sonra hele hiç yakışmamış en son yazdıkların.. tüm günahı akıncılara yüklemek yerine, biraz istersen o maçın başlama düdüğünden öncesine dönelimmi? murkaın beyliği dönemine.... bana allah rızası için tekbir mesajını bulsana son beyin, yada nazırlardan birinin.. halk örgütlenmek için bir muhatab ararken onlar nerdeydi? emin ol bu halk herzaman mazlumun yanında yer almasınıda bilmiştir, bulgarlar divanı aldığında gerekli basiret ortaya konabilse idi ilk seçimde eminim daha ezici bir şekilde yeniden alırdı beyliği.. bey olarak çıakrsın dersinki arkadaş ordu kurabilecekler, puan üretebilecekler, malzeme işini çözebilecekler, hatta tüccarlar ve hattaa üstüne basa basa söyleyeyim haydutları bile(rodulardan vs kaçmak konusundaki tecrübeleri ve oyun stratejisi konusundaki tecrübeleri sebebi ile) bir çatıya alırsın, hastayı masaya yatıırırsın. çözüm önerilerine bakarsın ve ortak şekilde organizsayonu yaparsınki, böyle olunca ne olur biliyormusun? ben t.dereden çıkıp orduya girecem diye gittiğim şarköyde4-5 gün biri gelip bize puan üretecek diye beklememm. hele o beklenen birzaman sonra kendi ordusuyla, yabeni içeri alın yada iç savaş çıkarırım lafını söylemeden önce kırkkere düşünür.. bilmem anlatabildimmi? akıncı formuna bir ara misafir olarakta olsa göz at. ufak bir tavsiye. orda askeriye ve siyasetin apayrı şeyler olduğunu yineleyen pekçokkk mesaj bulacaksın, ve kesinlikle o tip konular dillenmeden bastırılır modlarada gerek kalmaz diğer kullanıcılar bunu oto kontrolle engeller.. çünki bilirizki o kapıdan çıkınca normal hayat başlar, ben gene fırıncı bad'imdir, manda beslerim imkanım oldukça kuvet yaparım, vaktim el verdikçe ordu formundakileri yerine getirir bildiğime inandığım konualrda yada kafama takılanalr konusunda tartışmalara katılırım.. akıncıları öcü gibi göstermeni gerektirecek kadar uzaktır ordaki herkez siyasetten ve zaten "mevzu vatansa gerisi teferruattır" denmiş dahane?? |
|
|
|
mogutcu
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 10:31 am |
|
|
Dışarıdan bakan gözler bile senin ilk mesajından sonra defalarca kendinle çaliştiğini yazmışken. Kalkıp hala tüm faturayı akıncılara kesmeye çalışıyorsun. 2007 nin sonundan beri bu oyundayım, Senin Osmanlıya verdiğin ispatlanmış onca zarar varken, ve her savaşda esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolup, şavaşın sonunda ortaya çıkan bir karaktere bürünmüşken, bir şeyler yapmaya çalışanlara saldırıyorsun.
Harmanlı Kale projesi dedin bu projeye ben yetiş fakili kurşat hemen destek verdik. Tarlaların satılmasını bile beklemeden aciliyetine inandığımızdan taşındık, her birimizin zararı 1000 akçeden fazla olmuştur bu taşınma nedeni ile.
Sen ne yaptın tarlalarım satılmadı satılınca geleceğim dedin, 1 ay bunu söyledin sonrada arazi oldun.
Yukarıda ismini verdiği kişiler akıncıdır dikkatini çekerim, biz bu vatan için maddi manevi her türülü maliyeti göğüsledik, sen konuşmaktan ve çamur atmaktan başka ne yaptın , Akıncılara karşı seni bu kadar dolduran sebebi söyle bırak demagoji yapmayı.
Osmanlının giridiği bunca savaşda zerre kadar faydası olmamış biriyle Askeri konuları tartışmanın ne kadar yersiz olduğunu senin mesajlarındaki iki yüzlülüğü görünce seninle bu konuyu tartışamanın zerre kadar faydası olmadığını anladım.
Sana Akıncıların en yetkili kişisinin mesajının son paragrafını bir daha yazayım
Eğer ki Osmanlının tek sorunu biz isek, dağılmamızla; daha iyi organize olacağız, daha çok birlik beraberlik içinde duracağız, barış içinde divanımızı yöneteceğiz, daha iyiye doğru gideceğiz, forumda olur olmaz şeyden kimseyi suçlamıyacağız, Tüm kişisel hesapları unutup daha aydınlık yarınlara ulaşacağız, en ufak şeyden nep kapıp hemen kavga çıkarmıycaz, siyasi otoriteleri düzenleyip ülkeyi daha iyi yönetecez diyorsanız------- Grurla yaptığım Akıncılığımdan ve Akıncıbey'liğimden istifa ederim.
Bunların üzerine hala boş boş konuşmaya devam edeceksen.
Uğurlar olsun Muhafız Ahmetseker. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 12:18 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- oyuna yeni başlayan biri de askerlerin gönüllerini feth ederse komutan olabileceğini gördüğü anda bu oyun daha zevkli hale gelecektir ve insanlar askerliğe özenecektir.
dogru yeni oyuncular askerlige özenir ama senin bekledigin etki görülmez burda divanda oldugu gibi burdada bir koltuk savasi baslar ve oyunun iyice zevki kacar tabiki bu benim görüsüm |
|
|
|
ZıpırBey
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 12:56 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- eğri oturup doğru konuşalım sözlerimizden dostlarımız kırılmasın
ortada ağır bi yenilgi var bu doğru hepimizde bunun güçsüzlükten değil organizasyon zayıflığından kaynaklandığını biliyoruz SANIRIM BUNA İTİRAZI OLAN YOK yönetim organizasyon eksikliğine çare : 4 divanın kaz askerleri, baş çavuşları, ziraat nazırları , beylerbeyleri , akıncı komutanı ve sipahi komutanının özel bir yeri olmalı bu yerde tüm kararlar alınmalı herkes bu kararalara uymalı askeri organizasyondaki eksikliğe çare : evet sadece sancakların ordularının olması güzel fikir lakin özellikle akıncıların oyunun başından beri süre gelen bir emeği sistemi bir uğraşı ve hiyerarşisi var akıncıları fesh etmek yerine akıncılar içinde bir reform yapılmalı hiyerarşi piramidi daha kesin çizgilerle çizilmeli 1 kasaba komutanı yerine onbaşı sistemi getirilmeli her 10 kişiye bir onbaşı her 10 onbaşına bir yüzbaşı her yüzbaşıya bir binbaşı verilmeli böylece ipleri sıkıca ellerinde tutabilirler askeri fon oluşturulmalı : 1 kereye mahsus vatandaşlardan 10 akçe vergi alınmalı bu paralarla mısır ekmek kılıç kalkan alınmalı askeri üs oluşturulmalı : 1 yada 2 kasaba askeri üs olmalı (sınırda değilde içlerde tehlikeden uzak) bu kasabada sadece sığır ve mısır üretilmeli tüccarların yüklü mal alması engellenmeli böylece asker ihtiyacı olan kp yi burada her gtelen rahatça tamamlamalı ap üreticileri : bunlar için bir liste hazırlanmalı savaş zamanı bunlara mesaj atılarak bir kasabada toplanmaları sağlanmalı tüm orduya girecek askerler oraya gelip tüm ordular orada kurulmalı böylece her ordu başına kafadan 3-4 gün kazanılır
katıllıyorum bunlar bence durumu deistiricek radikal fikirlerdir |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 2:36 pm |
|
|
su anda 6 ordu edirnede konuclandı eli silah tutan herkesi edirneye cagırıyoruz asker olsun olmasın osmanlıyımı kurtarmak istiyosunuz gelin orduları dolduralım. forumda hazır birlikleri fes etmeye calısacagınıza ordulara gelin önce edirneyi temizleyelim sonra gene bizleri hakkız bulmaya devam edersiniz. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 3:57 pm |
|
|
Mogotcu ve badsector, benim kişisel hiç bir suçlama yapmamama rağmen siz kişisel suçlamalara da başladınız teşekkür ederim. Yazdıklarımın zerresini bile okumadığınızın farkına vardım, yazdıklarımdan tek anladığınız şey ''bu adam akıncıları karalıyor''. ben o kadar yazı yazdım sadece bunu çıkarabiliyorsanız zaten artık konuşmanın manası yok. Size küçük dünyanızda mutluluklar. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 8:51 pm |
|
|
- Alıntı :
[6.3] Acil Durum Prosedürü
Beylerbeyi veya onun yerine seçtiği birisi acil durum ilan edebilir.
Beylerbeyi veya onun yerine seçtiği kişi uygun değilse, Kazasker; Kadı ve Ticaret Nazırı acil durum ilan etmelidir.
Eğer bu üç kişi de uygun değilse, bir oylama açılmalı ve uygun divan üyelerinin yarısı acil durum ilan etmelidir.
Kim acil durumu ilan ederse etsin, neden acil durum ilan edildiğini anlatan bir yazıyı divan salonunda açıklamalıdır; ve vatandaşlara duyurmak için bir bildiri hazırlanmalıdır. Eyalet'in güvenliğinin gerektirdiği durumlarda veya madde 6.4'de belirtilen acil durumlarda, Beylerbeyi geçici acil durum kanun ve kararnameleri ilan edebilir. Bir gün sonra, divan bu acil durum kanun veya kararnameleri oylamak zorundadırlar. Eğer tüm divan üyeleri oylamaya katılmazsa, katılanların çoğunluğunun oyuna göre karar alınacaktır.
- Bu kanun veya kararnameler vatandaşlara duyurulmak zorundadır.
[6.4] Acil Durumlar
Acil durum, eyaletin güvenliğini ekonomik(kıtlık), askeri(savaş), veya iç güvenlik(isyan) konularında tehdit eden veya tehdit edecek olan durumlardır.
Kıtlık durumunda, acil durum gerekli gıda vatandaşlara sağlanana kadar devam eder.
Savaş durumunda, acil durum düşman eylemleri sona erdirilene ve düşman birlikleri eyaleti terk edene kadar devam eder.
İç güvenlik durumunda, acil durum, etkilenen kasaba(lar)da eyaletin onayladığı bir kişi kasabanın belediye reisi olduktan 1 hafta sonrasına kadar devam eder.
Tüm acil durumlar vatandaşlara usulünce duyurulmalıdır.
Acil durumlarda alınan önlemler sadece acil durum süresince geçerlidir. Acil durumun sona erdiğini belirten duyurudan sonra acil durum tamamen sona erer.
[6.5] Sıkı Yönetim Kanunu
Eğer divan uygun görürse, sıkıyönetim ilan edebilir. Buna göre:
- Tüm sınırlar, müttefikler hariç, tüm giriş ve çıkışlara kapatılır.
- Yollar silahlı birliklerce kapatılabilir. Bu durum forumda duyurulmalıdır ve sözcü tarafından oyun içi mesaj ile belediye reislerine iletilmelidir.
- Beylerbeyi madde 6.4'de belirtilen yetkilere sahiptir.
- Trakya Eyaleti'nde mülkü bulunmayanlar, kendilerini kazaskere tanıtmalıdırlar.
- Trakya Eyalet'inde yaşayan ama eyalet dışında bir yerde bulunanlar derhal Trakya Eyaleti'ne geri dönmelidirler. Eğer dönemiyorlarsa kazaskeri neden dönemedikleri konusunda bilgilendirmelidirler. biyerden tanıdık geldimi bu madde? senin siyasal ikdidarın bu basireti bile sergileyememişken sen tutup askeri kanada suç buluyorsun , organizasyonsuzlukla suçluyorsun, sende benim yazdıklarımı hiç okumadan demekki sallamışsın şimdi.. hatırla bakalım trakya sancağı edirne-karesi olarak ikiye ayrıldığında ne yazmıştım? ozamanlar toy bir oyuncuyken üstelik demiştim ki osmanlıyı uluslar arası alanda temsil edecek bir kurum oluşturulmalı, ve hafızam beni yanıltmıyor ilk destekte senden gelmişti "keşke" şeklinde.. ve hala ısrarlıyım, siyasal yapılanma ivedilikle ele alınması gerekli konu, ve sonrasında diğer alt kadrolar ki bunlara askeriyede dahil gerekli düzenleme zaten otomatik olarak yapılır.. ama bunalrı tartışırken öncelikle yapılacak kanuni hak varken siyasal iktidar bu hakkını kullanmamışsa, acil duruma halaa geçilmemişse, kusura bakmayın daha fazla edecek bir söz kalmıyor.. sanırım yeterli olmuştur....... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Askeri Reform Perş. Ocak 15, 2009 9:17 pm |
|
|
Birincisi benim siyasal iktidarım diye bir şey yok, ben hiç bir siyasi iktidarın savunusunu yapmıyorum ve onda bir suç da yok demiyorum. diğer mesajlarımda divanların hatalı davrandığını ama bunun bahane olmadığını söyledim zaten; ona rağmen bunu söylemen kimin kimi okumadan anlamadan sadece duygularıyla hareket ederek konuştuğunu gösteriyor. Şu anda Osmanlıda bir şeyler için çaba göstermiş ve gösteren hiç bir grup biz bu durumdan sorumlu değiliz diyemez, akıncılar da dahil. ama sizler nerdeyse sütten çıkmış ak kaşık olduğunuzu iddia ediyorsunuz ve tüm suçu divanlara atıyorsunuz. ben buna katılmıyorum ve bu düşüncenizin oyuna ilişkin mantıktan uzak, tamamen bağlılığa dayanan, hatta gerçek hayattaki askeriyeye duyulan sempatiden kaynaklanan bir tepki olduğunu düşünüyorum. Önümüzde duran askeri bir yenilgi var ve bunun bir çok sebebi var, ben sebeplere hiç girmedim ve sadece çözümden bahsettim ve çözüm içerisinde akıncı ve sipahi gruplarının yerine sancaklar temelinde örgütlenen ve merkezi kurmayı olan ve divanın daha aktif katılım yaptığı bir reform önerdim, ama bazı akıncılar yazdıklarımın içeriğinin yüzde birini dahi anlamadan sadece kendi isimlerinin bir eleştiri içerisinde geçmesine dayanamayarak özeleştiriden kaçmışlardır ve bunu da tehditkar ve tepkisel bir dille ifade etmişlerdir. Askeri bir yenilgi sonrası kendileri nasıl oluyor da daha önce yaptıklarından dolayı övgü bekliyorlar anlamış değilim. Eleştiriyi kaldıramayacaksanız hiç konuşmayalım. |
|
|
|
|
2 sayfadaki 3 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3 |
|
|