ozanbey
|
Konu: Geri: Askeri Reform Cuma Ocak 16, 2009 7:31 pm |
|
|
açık açık söylemek gerekirse evet Osmanlı ordusu yenilmiş büyük bir malubiyete uğramıştır.... O suçlu bu suçlu demeye hakkımız yok.... buraya kadar herşey güzel hoş ama akıncıların fesh edilmesi konusunda yanlış düşünüyorsun akıncılar şu ana kadar her savaşta bulunmuş vatanı savunmada üzerine düşen görevi hep yapmıştır.... diğer konuya gelirsek sancak orduları sistemi uygulanmalı diye düşünüyorum yani hersanağın kendini koyacak sayıda ordusu olmalı bursanın bir edirnenin 2 gibi (çünkü sınır kasabalarını içinde bulunduran bir eyalet) bunun asıl sebebi ise yardımın sancaktan sancağa çok zor ulaşması ama u durumda sancak ordularının kurulması için çok geç belki bulgarlar atıldıktan sonra kurulur ama şu anki öncelikler çooook farklı öncelikliişler bence şöyle olmalı 1: Edirne sancağına keşana en az 3 ordu kurulmalı (en az 3 atak puanı olan kişilerden oluşmuş ordular) 2: Edirne kasabası alınıp sancağa bağlanmalı 3: Siyasi sorunlar halledilmeli 4: sancak orduları kurulmaı her sancak kendini savunabilmeli 5: Asker siyasete bulaşmamalı 6: Siyasi kavgalar siyasi olarak kalmalı gerekirse kavgalılar yan yana dövüşebilmeli..... Söyliyeceklerim bu kadar ama en azçık ve net olan şey artık kavga değil birlik beraberlik zamanıdır!!! |
|
liseli
|
Konu: Geri: Askeri Reform Cuma Ocak 16, 2009 9:20 pm |
|
|
iyide herkez bunu biliyor ama uygulaan yok bbir kişide şu foruma yorumunda yapsınlar demeyipde yapalım dese şaşarım keşanda bir sürü şehşt var benim günüm dolsun dolduğu anda yine savaşa giderim |
|
ozanbey
|
Konu: Geri: Askeri Reform Cuma Ocak 16, 2009 9:40 pm |
|
|
çünkü yapacak gücümüz yok.. |
|
thetorch
|
Konu: Geri: Askeri Reform Cuma Ocak 16, 2009 10:19 pm |
|
|
yazik beyler koskoca osmanli durduramiyor bu bulgar illetini gercekten cok ama cok üzülüorum milliyetci biri olarak cok sinir oluorum böyle biseye nasıl olurda biz adamlara yeniliriz nasıl olurda seferberlik ilan edilmişken millet koltuk kavgası yapar vatan dan baska herseyi düsünür yapmayin beyler yapmayin hepimizin bir ülke olarak ayaga kalkmalı güzel bir silkinmeli ve kendimize gelmeliyiz ve gücü olupda bisey yapmayanları görüncede kahroluyom keske böyle birseyi daha önce bilseydim ve kp kassaydım direk insanın elinden de bisey gelmeyince kahroluyor dayanin sıkın disinizi direnin emin olunki alttan güzel hırslı yetisen grup var siz dayanın ilerde eminimki bu bulgarlara yaptıklarını ödeticezzz |
|