Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Savaş hesabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 3:04 am

Akıncıların ve sipahilerin ortak geliştirdikleri bir operasyondan çoğumuzun haberi vardır. Onlar ne kadar işin matematik hesabını yaptı bilmiyorum ama bir tane de müsadenizle ben yapmak istedim.

Önce bulgar ordularının gücünü hesaplayalım:

25 kişilik 3 tane bulgar ordusu olduğunu ve bu ordulardaki askerlerin hepsinin 151 kuvvet puanına sahip olduğunu var sayalım.

151 kuvvet puanı 4 dövüş katsayısı demektir. bunu 75 asker ile çarparsak 300 savaş katsayısı oluşur. bulgar ordularının şehir içinde savunma durumunda oldukları da var sayılırsa bu kat sayı 600e ulaşır. (prestij bonusu ihmal edilmiştir)

Örneğin eşit güçte bir mücadele olmasını istiyoruz...

Amacımız 600 katsayıya ulaşmak olsun.

Var sayalım ki her biri 50 kuvvet puanına sahip olan askerlerden oluşan bir ordu kuraacağız. Her bir asker sadece 2 kat sayı getireceğinden, ve her hangi bir bonus olmadığından 300 tane askere ihtiyacımız var demektir. Shocked

Aksi takdirde her durumda bulgar orduları avantajı olacaklardır.

Var sayımlarımda bizim ordularımızın ve bulgar orduların askerlerinin aynı silahlara sahip olduğunu eklediğimi de hatırlatırım.

Benim hesabım bu yönde, karşı saldırı planını yapan arkadaşlar hatam varsa düzeltsinler, gerekirse tekrar hesap yapalım. ama en çok merak ettiğim şey acaba her hangi bir hesap yapıldı mı?
badsector

badsector

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 3:38 am

çevirielrdemi tuhaflık var benmi bu saatte anlayamıyorum bazı şeyleri Smile
Şu anda silahlar ordular arası çatışma bünyesinde aktive edilmemiştir.
----------------------------------------------------------------

-Buna ek olarak, şehirde ayaklanma varsa, saldıran ve savunan sayısı 40’ı geçemez.(ayaklanmaların kuşatma kısmı daha kodlanmadı)
dışardan ordu saldırırken içerdende isyan başlatmak mı acaba etkili oldu geçen seferki savaşlarda kaybederken? yada tam tersi şimdi dışardan ordu saldırı yaptığımızda içerdede isyan başlatmak avantaj sağlarmı ki?
-------------------------------------------------------------------------

MA (« Katliam/Kırım, Saldırı yararına»):Saldıranın her askeri, savunanın her askerine atış/taaruz yapar.Karşılık yoktur. Savunan sadece bu sayının 10% u kadar karşılık verir, kendi askerlerinin sayısının max. %30’u
MD: Aynı kural savunan için.

Saldıranın 100 den fazla eyalet puanı varsa=+1
D. Eyalet Puanı
Orduda bulunan adam sayısı, hareketine göre belli eyalet puanı
harcar.Borç satın alma başlar? Ordunun şefi adam alma işleriyle
ilgilenir.
bu durumda savunan bulgarlar olduğu için fazla askerle gitmek onlara extra bi puan mı veriyor benmi yanlış yorumluyorum
-------------------------------------------------------------------------

Not: Şehrin kapısında bulunan ordu,(kuşatan yada şehirde olmayan) o noktada asla ana statüko olamaz.

Ana statüko ordusu sıralaln aksiyonları, limitli bir şekilde, üstlenebilir.

-Noktanın kontrolünü değiştirmek,

-Şehrin frank? Merkezini değiştirmek.

-Şehrin kontrolünü değiştirmek,

-Kasabanın belediye reisinin yerini değiştirmek,

-Seçimle ilgili usulü bloke etmek yada ortadan kaldırmak.

Bu aksiyonların her biri (sondaki hariç) için ordunun şefine ihtiyaç
vardır.(ayrıca, ordunun başka bir şey üstlenmemiş olması gereklidir.)
Yinede aksiyonların sonucu hemen görülebilir.Bu aksiyonlardan birini
üstlenen ordu, savunma bonusu karı üzerinde hak iddia edemez
ve şehir
surlarının arkasından ayrılmış olarak addledilmez.
bunların hepsini yaptı bulgarlar, yönetimide değiştirdi bağımsızda yaptılar...
hak iddia edemeze kadar iyi güzelde bu surların arkasından ayrılmış olarak adledilmez kısmı işi karıştırıyor sanki

----------------------------------------------------------------------------

Tamam, buraya kadar iyi. Ama düşününce, bir sürü soru akla geliyor;
Peki A, B, C aynı anda fark edilip, B, C aralarında dost, A’ya
düşmansa? Bu durumda B, A’yı fark eder, C’yi etmezse? Ya A, B, C üçüde
düşmansa?

En çok ordusu olan, Savunmada olan Ordugah/kamp hareket etmiyor.
Varsayılan, az askeri olandır. Bu anlamda 2 ordu eşitse, gol atışıyla
(zar atışıyla) karar verilir.
aha burada da asker sayısının çokluğu öne çıkıyor, edirneyi göz önünde bulundurusak, şuan 1 ordu içerde 2 ordualrı surlara dayalı durmakta, yani çoklu ordu karşılaşması olacak....
-------------------------------------------------------------------

2 Dövüş çarpanı=50-99 güç için
bu madde den dolayı özellikle herkezi savaşa beklemek mantıklı olacaktır, mevcut 50 kp liler vede 50 ye yakın olanlar. yakın olanlar yolculuk esnasında yada orduya katılmak için geldikleri noktada eksikleri tamamlıyacaktır..
bunun içinde bir yetkili tayin edilip, orduya katılacak kişiler, yolda olanlar listelenir, katılacaklar gelirken hem kp yi artırır, hem yola devam eder, yetkili kişi tüm başkanlara gerekli çağrıyı yaparsa sorun çözülür..
aman benim kuvetim daha 60 naparım ki denmesin diye yazıyorum...zaten 60 sa ve imkanınız 100 e tamamlamaya müsait değilse bence mevcut vede şuan sınırlı olan etleri 50 kp ye yakın arkadaşlarınızın yemesine öncelik tanıyınız..
tablodada görüldüğü gibi ha 50 olmuş ha 99 , dövüş çarpanları aynı çünki, ha gönül ister herkez 101, 255 olsun ama memleketin durumuda ortada..
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 3:56 am

Alıntı :

iyi de savaş esnasında insanların sopaları kırılıyor kalkanları parçalanıyor...

Alıntı :
dışardan ordu saldırırken içerdende isyan başlatmak mı acaba etkili oldu geçen seferki savaşlarda kaybederken? yada tam tersi şimdi dışardan ordu saldırı yaptığımızda içerdede isyan başlatmak avantaj sağlarmı ki?

sanmıyorum. o yenilgi tamamen bulgar ordusunun kp üstünlüğü ve savunma bonusu avantajlarndan kaynaklandı, bizim askerlerin silahsızlığı da etkili olmuş olabilir ama bu konuda tam bir bilgim yok. saldırırken içerde isyan başlatmak tehlikeli olabilir, eğer biz kazanırsak isyan bize yönelebilir. onun yerine saldırıyı yapmadan önce bulgar asklerinin sayısını az da olsa azaltmak için isyan başlatılabilir.

Alıntı :
bu durumda savunan bulgarlar olduğu için fazla askerle gitmek onlara extra bi puan mı veriyor benmi yanlış yorumluyorum

hayır vermiyor, eğer eyalet puanı denen şey askeri puan ise onu 100ün üstünde tutan bir ordunun askerleri dövüşürken avantaj kazanıyor. ama tabi dediğin gibi çok askerli bir orduyu yönetirken daha fazla askeri puan harcanacağından dezavantaj oluşturabilir.

Alıntı :
bunların hepsini yaptı bulgarlar, yönetimide değiştirdi bağımsızda yaptılar...
hak iddia edemeze kadar iyi güzelde bu surların arkasından ayrılmış olarak adledilmez kısmı işi karıştırıyor sanki

yok karıştırmıyor aksine eğer biz onlara yönetimi değiştirlerken tesadüfen saldırsaydık onların savunma bonusu olmayacaktı. ama diğer gün mesela şehir içinde kaldıklarından savunma bonusu aynen devam

bu arada arkadaşlar benim hesabımdaki var sayımlar gerçekten çok da uzak değildir. 300 tane en az 50kp li kişi sizce toplayabilir miyiz?
kaansabri

kaansabri

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 4:34 am

İmkansız bence toplanması hatırlarsam 54 kişi felan alıyordu bir ordu.6 full ordu gerekli
zamaneee

zamaneee

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 8:46 am

bizde 6 ful ordu tpladıkta sakın sakın kimse bilmesin nerde o 6 ordu şimdi zor toplanması ama ileride duyarl ıinsan ları oyunun amacını bilen arkadaşlar gelirse belki ama şimdi toplanaaz 6 ordu
levozz

levozz

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 8:58 am

daha önceden bu tür bir hesaplamayı kendimde yaptım ve bunu direniş orduları bölümündede yazmıştım .burayada ywazıyım .sayın ahmet şeker hesabınız sonuç dogru ama işlemlerde bir kaç hata var gibi geldi .
neyse yzdıklarımı burayada alıyorum .

şaşgıdaki formülleri ben biraz kurcaladıgımda 4
bulgar ordusunun içerde oldugunuda hesap edersek .içerdeki orduların
ayrı ayrı bonus aldıklarını görürsünüz .%100 savunma bonusu %20
mühürden gelen bonus %35 prestijden gelen bonus . şimdi siz bana
diyorsunuzki bu 4 orduyu dolduralım iyi güzelde elimizdeki kuvvet buna
yetmemekte .artık bireysel kararlar yerine yada bir kaç adam topladım
demeyle olmadıgını çok iyi gördük .lütfen artık işin hesap kısmınıda
inceleyin.edirneye en az 8 ordu girilmesi gerekir .orduların hepsinin
full olması gerekir gerekmez o hesaplamaya baglı ama onlar şuan bir
kendi sayıları kadar hatta daha fazla savunma bonusu elde ettiler .ve
içerdeki ölüleri ve harmanlıdan giren bulgarlarıda hesaplarsanız oradan
çıkmak gibi bir niyetleride yok .şimdi akıllı bir organizasyonla .8
veya 10 ordu artık sayısı size kalmış .en az 300 kişilik bir silahlı
birlik gerekmekte .bu sayı altındaki her saldırı bence intihardır .ve
kesinliklede destek verilmemesi taraftarıyım .

bu mesajımda diger cevaplara istinaden yazılmıştı.

ben size bir formül gösterdim .bu hesaplara
bakılarak söyledigim şey de açıktır .anlatamadıgım daha dogrusu eksik
kalan şey ise o orduların içinin komple doldurulması konusu .bakın
show'un ordusu edirneye yürüdügünde dagalmasının sebeblerinden biri hem
karşı tarafın sayısal üstünlügü hemde elde ettikleri bonuslardı
.show'un ordusundan ayrılanlarda cabası tabi orduyu düzensiz gösterdigi
için %40 lık ceza da cabası .karşı tarafın bonus hesaplamasını biz hala
bir bütün ordular üzerinden saymaktaydık ancak show'un ordusuna
olanları görünce bu hesabın kesinlikle yanlış oldugu ortaya çıktı .

sayın faceless ben size 300 kişiyi yada 250 kişiyi 3 yada 4 orduya
doldurun demiyorum .size orduların sayınısı 35 yada 30 civarında
ayarlanarak ordu sayısının atırılmasını anlatmaya çalıştım .edirnede bu
yüzden bu kadar agar kayıp verildi . misal biz dedetorun ordusunda iken
içeri girmeyi denediler ve 22 kişilik ordu 10 kişi kaldı .ama dışardan
gelen ordu içeri denediginde show'un ordusu misaldir çok daha agar
kayıplar vermektedir .size bunu göstermeye çalıştım .size 8 orduyu
doldurunda sefere gidin demiyorum .ama ordu sayısını fazla tutmak hem
oyunun kodlarındaki avantajımızı atırıcak hemde alaheimize işliyen
olaylarında biraz olsun önüne geçmemizi saglıyacaktır .

umarım açıklayıcı olmuşumdur.
malsi

malsi

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 10:21 am

ahmetseker demiş ki:
Akıncıların ve sipahilerin ortak geliştirdikleri bir operasyondan çoğumuzun haberi vardır. Onlar ne kadar işin matematik hesabını yaptı bilmiyorum ama bir tane de müsadenizle ben yapmak istedim.

Önce bulgar ordularının gücünü hesaplayalım:

25 kişilik 3 tane bulgar ordusu olduğunu ve bu ordulardaki askerlerin hepsinin 151 kuvvet puanına sahip olduğunu var sayalım.

151 kuvvet puanı 4 dövüş katsayısı demektir. bunu 75 asker ile çarparsak 300 savaş katsayısı oluşur. bulgar ordularının şehir içinde savunma durumunda oldukları da var sayılırsa bu kat sayı 600e ulaşır. (prestij bonusu ihmal edilmiştir)

Örneğin eşit güçte bir mücadele olmasını istiyoruz...

Amacımız 600 katsayıya ulaşmak olsun.

Var sayalım ki her biri 50 kuvvet puanına sahip olan askerlerden oluşan bir ordu kuraacağız. Her bir asker sadece 2 kat sayı getireceğinden, ve her hangi bir bonus olmadığından 300 tane askere ihtiyacımız var demektir. Shocked

Aksi takdirde her durumda bulgar orduları avantajı olacaklardır.

Var sayımlarımda bizim ordularımızın ve bulgar orduların askerlerinin aynı silahlara sahip olduğunu eklediğimi de hatırlatırım.

Benim hesabım bu yönde, karşı saldırı planını yapan arkadaşlar hatam varsa düzeltsinler, gerekirse tekrar hesap yapalım. ama en çok merak ettiğim şey acaba her hangi bir hesap yapıldı mı?
aynen katiliyorum kardesim bu hesapla daha net oldu
mogutcu

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 11:14 am

Son gelen Bulgar ordularında en fazla 35 -40 arası asker buluyordu. Hatta bazı ordular 25 kişi civarında idi.

Levent paşamın yaptığı açıklamalar , Eğer 200 askerimiz olduğunu varsayarsak. Bu hesaplamalarda 50 kişiden oluşan 4 ordu yerine 30-40 arası kişiden oluşan 6-7 ordunun savaşda dafa efektif olduğunu göstermektedir.
ZıpırBey

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 12:49 pm

ewet levozz pasanın acıklaması yerlere basan reel acıklamadır

son carpısılşan bulgar ordularının sayıları azdı kplrininde cok yuksek olduunu sanmıyorum

multilerdi cunku
Hufu

Hufu

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 12:57 pm

badsector demiş ki:
çevirielrdemi tuhaflık var benmi bu saatte anlayamıyorum bazı şeyleri Smile
Bu cumleyi ilk gordugumde benimde dikkatim cekilmisti acaba kılıc kalkan bosuna mı kullanıyoruz diye ama ogrendigime gore ceviri dogru ama cevirinin oldugu zaman dilimi icerisinde silahlar savaslarda bir ise yaramıyormus. Yani su an aktive.
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 1:36 pm

Alıntı :
sayın ahmet şeker hesabınız sonuç dogru ama işlemlerde bir kaç hata var gibi geldi

o hatayı görebilir miyim? yoksa sadece laf olsun diye söylenmiş bir söz mü?

benim hesabımın sonucu belirli varsayımlara göre yapılmıştır ve 50kpli 300 kişinin ancak her askeri 150kp olan bulgar ordularına denk duruma düştüğünü hesapladım. dediğin gibi işlem hatası varsa sonuç yanlış çıkar zaten.

bir akıncı olarak direk sana sorayın levoz, akıncılar forumunda veya başka bir yerde hesaplama yapıldı mı hiç?
levozz

levozz

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 2:12 pm

sayın ahmet şeker ben hesaplamanızda hata var derken demek istedigim orduların aldıgı bonusu hesaplamamışsınız .ikincisi bu kendi yaptıgım hesaplamayı ben yapanı ve yayınlayanı çok oldu yer de veriyim isterseniz girin bakın .

adres te osmanlı direniş kuvetleri
topyekün saldırı büyük taruz başlıgında verdim .ilk oraya yazdım zaten eger direniş kuvetleri üyesi iseniz zaten benim açıklamamı görmüşsünüzdür.yani bunu devlet sırrı gibi saklamadım .isteyen zaten direnişçi ise ordaki organizasyonuda takip ediyorsa zaten görür .dikat ederseniz .
tarihinide veriyim .Tarih: 12 Oca 2009 19:34 bu tarihte yayınladım .isteyen ve üyesi olan zaten görebilir .resmi forumda açık alanda yayınlıyacak halimiz de yoktu .o yüzden açık alanda degil gibi bişi söylemeyin.
ben sizin hesaplamadınzda yaptıgınız hatayı sadece direk kuvet puanına göre hesaplamanızdan oldugunu söyledim .orduların aldıgı bonusları zaten açıkladım .yukardaki yazımı incelerseniz zaten sizinle aynı sayıyı buldugumuzu görürsünüz .

ancak bir durum daha var artık 4 ordu yok .2 ordu görünürde sanırsam orduları dagattlıar ve diger ordulara destek için gruplar olarak savunmadalar .yani e başta düşündügümüz 300 kişilik kuvete gerek kalmıyabilir .

diger mesele ise fazla ordunun ne işe yarıyacagını sormuştunuz .
onuda açıklıyım .bakın eyaletin resmi mührünü taşıyan ordular ekstra bonus alır .busanırsam bizde %20 idi şimdi 4 ordu gittigimizi farz edin .edirneye girmeyi denedigimizde toplamda %80 bonus elde eder .buda bizim için savunmada avantajdır . en az can kaybıyla yapılabilicek saldırıyı neden riske edelim .
maksat bir iş yapmaksa askersek bunu en az hasarla çıkarmanın yolarını aramamız gerekmektedir .
o 6 ordu hesabınıda özellikle ordudaki tecrübemi ekliyerek yaptım .
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 2:49 pm

ben bazı bonusların hesaba eklenmediğini zaten hesapta parantez içine yazdım, bu da işlemde bir hata değildir. ayrıca hesapta savunma bonusu vardır, dediğin gibi sadece kplere göre hesaplanmamıştır.

gelelim senin hesabına. ben hesap mesap görmüyorum ortada. tek dediğin şey %20 bonusu olan 4 ordunun %80 bonusu olabilir. bu tamamen yanlış bir fikir. savaş sonucunun nasıl hesaplandığını bilmediğin ortada. o bonuslar bir orduda o atışta kaç askerin saldırı yapacağını etkiler sadece. bu da asker sayısına bağlıdır. daha savaş hesabının nasıl yapıldığını anlamadan ahkam keserseniz böyle saçma sapan sonuçlara ulaşırsınız. mesajında en az 300 kişi demişsin. nerdne ulaştın bu rakama? sen mi yaptın hesabını? ne tesadüf ki aynı sonuca ulaşmışız... Evil or Very Mad

hiç bir hesap yapmadığınızı hatta savaşın sonucunun nasıl hesaplandığını bile tam olarak bilmediğiniz belli. bari kafanızdan iş yapmayın insanlara danışın.
imam

imam

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 4:33 pm

s.a.
böle benimki doğru seninki yanlış diyeceğimiz yerde, bu savaş hesabı nasıl yapılır, bunun kriterleri nedir, önce bunları tesbit edip, üzerinde mutabık kalıp, sonra buna neleri katmak neleri katmamak doğru sonucu almayı sağları konuşsak arkadaşlar. 10 tane savaş hesabı yok sanırım de mi ? eğer farklı sonuçlar çıkıyorsa, demekki hesaba katmadığımız, bilmediğimiz ve/veya eksik bildiğimiz şeyler var. bu ayıp diil ki. Eksiklerimizi tamamlayalım.
o zaman belki şunu diycez, 50 kişilik tırışkadan 2 ordu yerine, 25 kişilik kuvvetli 1 ordu daha iyi. (ki ihtimalen de böyle) 300 kişi olduğunu düşünürsek, 50 kişilik 6 ordu çıkar, 30 kişilik 10 tane. Az diil.

mailimi eklerseniz sevinirim, levo, ahmet. sizlerle iletişim kurabilmek için.
wesselam.
wainakh_ist@hotmail.com
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 5:19 pm

benim bu oyunda en çok kızdığım şey üç beş bir şey yapınca hemen bu oyunun kitabını biz yazdık moduna girilmesidir. daha burdaki oyuncuların hiç biri krallıklar diye bir oyundan haberdar değilken ben ingilterede seviye3tüm ve bu oyunun türkçeye çevirisini yapıyordum. Allah bilir siz benim yerimde olsanız nasıl biri olurdunuz.

Konuya dönecek olursak. sadece 1 tane hesap olmaz. çünkü bulgar ordusundaki askerlerin kp durumları nedir tam olarak bilmiyoruz. ben toplamda 75 asker olduklarını ve bunların hepsinin 150 kpye sahip olduğunu varsaydım. buna göre biz saldırı yapacaksak ortalama 50kpli 300 askere ihtiyacımız var ki eşit güçte bir savaş olsun. aksi takdirde her durumda bulgarlar avantajlıdır. hatta prestij bonusu gibi bonusları bulgarın avantajı olarak eklemedim bile. yani bu varsayımlara göre 300den daha fazla ortalama 50kplik asker gerekebilir. Bu mümkün mü? değil.

ama karşı saldırı projesini yapan arkadaşlar oturup da iki hesap yapmaya üşendiği sürece daha nice maceralara atılırız ve durumu daha da kötü yapmaktan öteye geçemeyiz.
okaytap

okaytap

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 6:25 pm

Arkadaşlar yapılacak tekbirşey var..

Tamam nekadar fazla oyuncu savaşa gelirse o kadar iyi ancak savaşı pilanlayan arkadaşlar bir saldırı günü belirlesinler savaşa gelen arkadaşlara da divandan ucuza et ve silah temin etsinler kp kassınlar yoksa bu iş yürümez. ilk saldırıda alınan darbe büyük olur ve bunun kayıpları en aşağı bir ay geriye atar bizi.

su an bilemiyorum önderlik edenler kim resmi foruma yeni başvuru yaptım alınırsam orada daha iyi takip edebilecem bilmediğim içinde fazla konuşmak istemiyorum ancak düşmana vurulan darbenin öldürücü olmasını bende herkesgibi çok istemekteyim.
Redkit

Redkit

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 6:26 pm

Redkit kullanıcıları sakin olma konusunda uyarır...
@li

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 6:29 pm

Son derece sakiniz red kit Very Happy

Buda ne şimdi? Very Happy
ZıpırBey

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 6:35 pm

Very Happy
levozz

levozz

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 7:34 pm

ahmetseker demiş ki:
ben bazı bonusların hesaba eklenmediğini zaten hesapta parantez içine yazdım, bu da işlemde bir hata değildir. ayrıca hesapta savunma bonusu vardır, dediğin gibi sadece kplere göre hesaplanmamıştır.

gelelim senin hesabına. ben hesap mesap görmüyorum ortada. tek dediğin şey %20 bonusu olan 4 ordunun %80 bonusu olabilir. bu tamamen yanlış bir fikir. savaş sonucunun nasıl hesaplandığını bilmediğin ortada. o bonuslar bir orduda o atışta kaç askerin saldırı yapacağını etkiler sadece. bu da asker sayısına bağlıdır. daha savaş hesabının nasıl yapıldığını anlamadan ahkam keserseniz böyle saçma sapan sonuçlara ulaşırsınız. mesajında en az 300 kişi demişsin. nerdne ulaştın bu rakama? sen mi yaptın hesabını? ne tesadüf ki aynı sonuca ulaşmışız... Evil or Very Mad

hiç bir hesap yapmadığınızı hatta savaşın sonucunun nasıl hesaplandığını bile tam olarak bilmediğiniz belli. bari kafanızdan iş yapmayın insanlara danışın.

şimdi sayın ahmet şeker ben sizin şahsınıza bir hakrettemi bulundum .bu saldırganlıgınız nedendir .size sadece kendi başımızdan geçenlerden örnek verdik .

tamam hesap mı yapmak istemektesiniz benim açıklamalarım sizi rahatsız mı ediyor .çok bilmişlikmi yaptıgımı düşünüyorsunuz .tamam ben çekildim siz istediginiz gibi yapın atıp tutmanızı .
2.5 ay savaş meydanında görünmeyip gelicem diye bekletip gelmeyip tam ortalık iyice karıştıgında ortaya çıkıp efendim şöyle böyle oldu işte bu kurumlaın fiyaskosudur deyip çekilmedim.

neyse ikili polomik yaratmıyacagım .şimdi sonuçlara nerden varmış oldugumu sie ufak bir multici listesiyle göstericegim .bu isimler bulgarların ilk saldırısında yani şuanki 4 ordunun ilk saldırısında gelen 2 ordudan sadece kasaba lsitesine bakıpta çıkardıgım liste.

hepsi sev1 hepsi aynı gün dogmuş hepsinin cebindeki para bile aynı .bu kadar tesadüf nerde görülmüş .vermiş oldugum listede çogu multiden silindi zaten .bu listedeki 12 kişiden 10 u aynı gün dogumlu .bu listeyi adminlere ultaştırdıktan sonra yaklaşık 17 kişi düştü ordudan demekki sayı daha fazla idi .şimdi siz multilerle doldurulmuş bir orduya saldırmayı düşünmektesiniz .edirnede oluşan zafiyet bu .ben saldırı hesabımda yaptıgım şey içerdeki orduya baskın gelebilicek sayıda asker hesapladım .çünkü içerde eger 40 kişilik bir birlik varsa siz onu 100 kişi ancak dışarı çıkarabilmektesiniz .
size bir çok savaştan örnekler verdim .ama hala karşındakininde sizinle aynı temenliyi paylaşan ve iyi niyetiyle size katkı saglamak isteyen biri oldugunu düşünmenizi isterim .ha diyorsanız ben sizi bundan sonra saymıyorum .tamam siz bilirsiniz .
bundan sonra hiç bir mesajınıza da cevap vermiyecegim .kırdıysam özür dilerim .
iyi oyunlar .

aşşagıda yakalanan sadece 10 dakikada tespit edilen multiler .
not :listeye bakarken lütfen ceplerindeki para oyuna başlama tarihleri vede giriş saatlerini dikatli inceleyin .

Levozz demiş ki:
Doğduğu tarih Aralık 06, 2008

Doğum günü Venci_kristov için 06 Aralık.

Bilinen en son adresi
Ülke : Царство България (Османска империя)
Eyalet : България
Kasaba : Кутловица

Seviye : 1
İtibar Puanı : 5
Para : 32

Doğum günü Kroizev için 06 Aralık.

Bilinen en son adresi

Para : 49

Kroizev yetiştiriyor. mısır.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 06h28

Doğduğu tarih Aralık 17, 2008

Doğum günü Atanasovich için 17 Aralık.

Bilinen en son adresi

Atanasovich besliyor. sığır.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h25

Doğduğu tarih Aralık 11, 2008

Doğum günü Kitarata için 11 Aralık.

Bilinen en son adresi
Kasaba : Самоков

İtibar Puanı : 6
Para : 7

Kitarata yetiştiriyor. buğday.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 07h28

Doğum günü Marisha için 06 Aralık.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 7

Marisha yetiştiriyor. sebze.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h22

Doğum günü Zizka için 06 Aralık.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 8

Zizka isimli oyuncunun hiç tarlası yok..

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h23

Doğum günü Reia için 06 Aralık.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 8

Reia yetiştiriyor. sebze.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h19

Doğum günü Tizizo için 06 Aralık.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 9

Tizizo yetiştiriyor. sebze.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h29

Doğduğu tarih Ekim 27, 2008

Doğum günü Dimina için 27 Ekim.

Bilinen en son adresi
Kasaba : Враца

İtibar Puanı : 10

Dimina isimli oyuncunun hiç tarlası yok..

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h27

Doğduğu tarih Ekim 31, 2008

Doğum günü Barborko için 31 Ekim.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 12

Barborko isimli oyuncunun hiç tarlası yok..

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h32

Doğduğu tarih Temmuz 13, 2008

Doğum günü Temp için 13 Temmuz.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 15

Temp isimli oyuncunun hiç tarlası yok..

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h26

Doğduğu tarih Kasım 05, 2008

Doğum günü Bubole4ka19 için 05 Kasım.

Bilinen en son adresi

İtibar Puanı : 16
Para : 48

Bubole4ka19 yetiştiriyor. mısır.

Son giriş 03 Ocak 2009 saat 05h36
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedÇarş. Ocak 21, 2009 7:55 pm

e yani?

multiler silinmiş işte daha neyin hesabı? hala multi varsa bile adamlar çaktırmadan yapıyorsa yapılacak bir şey yok onlarla da savaşmak zorundayız. bu dediklerinin hesapla ne ilişkisi var?
ihtiyar96

ihtiyar96

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedPerş. Ocak 22, 2009 12:18 am

ahmetseker demiş ki:
benim bu oyunda en çok kızdığım şey üç beş bir şey yapınca hemen bu oyunun kitabını biz yazdık moduna girilmesidir. daha burdaki oyuncuların hiç biri krallıklar diye bir oyundan haberdar değilken ben ingilterede seviye3tüm ve bu oyunun türkçeye çevirisini yapıyordum. Allah bilir siz benim yerimde olsanız nasıl biri olurdunuz.

Konuya dönecek olursak. sadece 1 tane hesap olmaz. çünkü bulgar ordusundaki askerlerin kp durumları nedir tam olarak bilmiyoruz. ben toplamda 75 asker olduklarını ve bunların hepsinin 150 kpye sahip olduğunu varsaydım. buna göre biz saldırı yapacaksak ortalama 50kpli 300 askere ihtiyacımız var ki eşit güçte bir savaş olsun. aksi takdirde her durumda bulgarlar avantajlıdır. hatta prestij bonusu gibi bonusları bulgarın avantajı olarak eklemedim bile. yani bu varsayımlara göre 300den daha fazla ortalama 50kplik asker gerekebilir. Bu mümkün mü? değil.

ama karşı saldırı projesini yapan arkadaşlar oturup da iki hesap yapmaya üşendiği sürece daha nice maceralara atılırız ve durumu daha da kötü yapmaktan öteye geçemeyiz.

ahmetcim senin önerilerine kimse bir sey demiyor. sen her lafında
kalkar akıncı sipahi sunu yaptımı yanlıs yaptı dersen işte sana bundan
kızılır.

önerilerin güzel , fikirlerin iyi yoksam.

senin önerilerine lafımız yok ama önerilerinin dinlenmesini istiyorsan önce bir suclu aramadan vaz gec.

actıgın tüm baslıklara önce bir gözden gecir her baslıkta bir suclu aramıssın ve bulmussun akıncı ve sipahiler.

günah kecisi aramayı bırakıp elinizi tasın altına koysanız keskem.

hepimiz elinden geleni yapıyoruz savasıyoruz.
ahmetseker

ahmetseker

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedPerş. Ocak 22, 2009 1:26 am

ihtiyar dostum, şimdi birileri kızmazsa tüm ordularımız hesapsız kitapsız iş yapılıp dağıldığında kızacak kimse de kalmayacak. benim kızmamla başkalarının kızmasını karıştırmayın. ben elini taşın altına koymadan laf edenlerden değilimdir, bunu herkes bilir. bak elimize kağıt kalem aldık, satır satır okuduk ki bu bulgarları nasıl topraklarımızdan atarız bir yolunu bulalım. şimdi kızayım ki bir anlamı olsun yoksa daha sonra kızsam bile bir şey değişmez Wink

Bu arada lavaboda bulgar ordularındaki askerlerin isimlerini nasıl görüyoruz bilen var mı?
ihtiyar96

ihtiyar96

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedPerş. Ocak 22, 2009 1:41 am

Harmanlı Kalesi Muhafızları

Moderatörler:ahmetseker

tamam kızmaya devam et
Rolling Eyes
ZıpırBey

Savaş hesabı Vide
MesajKonu: Geri: Savaş hesabı Savaş hesabı Icon_minipostedPerş. Ocak 22, 2009 1:56 am

Bu arada lavaboda bulgar ordularındaki askerlerin isimlerini nasıl görüyoruz bilen var mı?[/quote]

ORDU BAYRAKLARINI TIKLA KUMANDANI CIKIO ZATEN

Savaş hesabı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : 1, 2  Sonraki