Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Edirneden Karesiye Ültimatom!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
totalwar61

totalwar61

Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 6:08 pm

edirne divanı geliboluyu kendine baglamak için ordu göndereceğine harmanlıyı nasıl geri alırımın peşine düşse şimdiye kadar çoktan harmanlı da kurtulurdu..
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 6:12 pm

hmm karesi divanıda bu dediğini yapabilirdi
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 6:14 pm

totalwar61 demiş ki:
edirne divanı geliboluyu kendine baglamak için ordu göndereceğine harmanlıyı nasıl geri alırımın peşine düşse şimdiye kadar çoktan harmanlı da kurtulurdu..
Siz sadece girdiğiniz konularda son atılan mesajlarımı okuyorsunuz.Ayrıca Harmanlı'yı almak için Edirne gerekli şeyleri yaptı Karesi'den bazı kişiler ise ille de savacağız diye diretiyorlar.Anlayın artık anlayın.Harmanlı en kısa sürede bizde.
insafsiz18

insafsiz18

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 6:23 pm

Arkadaşlar bu konu çok uzamadımı hep aynı cevaplar bekleyelim bakalım neler olacak Very Happy
totalwar61

totalwar61

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 9:01 pm

evet türkscihad ben sadece cevap atılanlara bakıyorum..

kartal karesi sancagı kaç tane ordu kurdu .. edirnenin orduları nerede ? bari sen bunu söyleme .. körü körüne savunma ..
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 9:07 pm

totalwar61 demiş ki:

kartal karesi sancagı kaç tane ordu kurdu .. edirnenin orduları nerede ? bari sen bunu söyleme .. körü körüne savunma ..
Bir kere senin kullandığın tabir yanlış.Edirnenin ordusu karesinin ordusu diye bir ayrım olamaz.Bütün ordular osmanlınındır.Benim bildiğim komutanları karesili olan 3 ordu.Mturkkan,augustux,toz'un orduları.Ama 3 üde sadece karesiye hizmet için değil bütün osmanlıya hizmet için kurulmuştur.Yani supergazi efendi tek başına bu ordulara emir veremez verme yetkisi yok.He eğer verir ve bu emir uygulanırsa al işte böyle iç çatışmalar doğar.Ne kendi divanına sormuş ne de diğer divanlara.Arkadaşlarıyla ya da tek başına bir karar almış.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 9:09 pm

mturkkan süpergaziyi dinlmedi çamur atıldı
tozda maşalık görevini çok güzel yerine getiriyor
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 9:11 pm

Nistel demiş ki:
mturkkan süpergaziyi dinlmedi çamur atıldı
tozda maşalık görevini çok güzel yerine getiriyor
Sonunda biri olayın iç yüzünü anlamış buna sevindim.
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 9:36 pm

Karesiden yardıma gelenlerin desteğini kimse inkar etmiyorki,
ama yardım ettik aha buda bizim pastadaki payımız dercesine geliboluyu almak içinmiyid tüm cabalar total?
hep edirne beylerbeyliğine çamur atılıyor, çıksın gazi hadi karesi divan kararını yayınlasın.?
ben göremiyorum karesi formunu, görenlerden biri böyle bir ilan ima vs bulduysa bi kopyalasaya.
karesi demek sadece<=supergazi demekmidir?
saçmalığın daniskası.
şimdi çıkmışsınız iç savaş tehlikesini gündeme taşıyorsunuz.
madem böyle risk vardı ki en doğal hakkıdır fuhrerrin bile toprak bütünlüğümüz savunmak (çünki kanuni esasisinin en birinci maddesidir o bütünlük)
işlerin bu aşamaya gelmesine neden çanak tutuldu bu karesiye bağlamak konusunda.
şimdi amaç üzüm yemekmi bağcı dövmekmi burda?
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 9:36 pm

totalwar61 demiş ki:

yok totalwar burada atladığınız bir konu var biz o ordulara süpergazinin emriyle girmedik süpergaziye hizmet içinde girmedik biz o ordulara vatanımıza saldıran bulgarları püskürtmek için girdik vatana hizmet için girdik

yani sayın totalwar sizde eski ve tecrübeli bi oyuncusunuz bu oyunda siyasi rant uğruna ne kadar pislik döndüğünü dönebileceğini benim kadar iyi biliyorsunuz eğer bugün bir divanın bir kasabası izin almaya gerek duyulmaksızın alınıyorsa ve bu olay haklı görülüyorsa yarın öbür gün zıt siyasi partilerin birbirinin kasabalarını aynı bu perde altında almaya teşebbüs edeceğinide biliyorsunuz

önemli nokta: eğer edirne divanından izin istenseydi %100 o izin çıkardı ve bu olayların hiçbiri olmazdı, keza bu olay karesi divanında oylamaya açılsaydı edirneden izin alalım kararı oradada çıkacaktı

sizin burada bilmediğiniz bikaç şey var birincisi süpergazinin edirnede bey bodf dan olmazsa karesi ordularını geri çekerim tehdidi ve GÖZLERİM önünde vukuu bulan edirne divanına itafen ''şarköyüde alıcaz sizde bakacaksınız'' cümlesidir
Fransuva

Fransuva

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 12:09 pm

Kim bu süpergazi süpergazi diyor herkes bisküvi markasımı?
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 12:12 pm

haha

Zupper bisküvi Smile
barlation

barlation

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 2:50 pm

şarköyü de alcakmış , tekirdağı da orayı da burayaı da Evil or Very Mad Birkaç kişi yüzünden Osmanlı iç savaşa gitcek yazıklar olsun..
recai

recai

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 3:54 pm

Ben asıl alacağını söylerim aslında size ama ayıp olur bide ban yerim gerek yok Laughing
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 5:18 pm

Allahım sen akıl fikir ver....yahu Gelibolu'nun karesiye bağlanması kadar mantıklı bir şey yapılmadı savaş başladı başlayalı. evet aynen öyle.

Edirne bulgarların elinde ve bir tek tuşla o divanın düşeceğini biliyorsunuz değil mi? Edirnedeki tüm madenlerin kapalı olduğunu biliyorsunuz değil mi? ordaki askerlerin doğru dürüst iş bile bulamadığını biliyrsunuz değil mi? Bulgarlar divanı ele geçirip daha önce kendilerine karşı savaşmış askerleri hapse atabileceklerini biliyorsunuz değil mi?

Oyunun mantığı dışında düşünmeyi bırakın...bu mantık bugünkü durumumuzun en önemli sebebidir.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 5:41 pm

süpergazinin gelınloyu baglaması vezirin önunu açmak.şarköyu alınca dusen oy oranını katlıyacak. bu kadar basit
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 6:06 pm

sayın ahmet şeker gelibolunun karesiye bağlanması gelibolu açısından güzel bir hamledir , zaten buna kimsenin itirazıda yoktur sanıyorum sen iyi takip edemedin kısaca özetliyeyim

gelibolu edirne divanına sormadan alındı kusura bakmayın denilseydi iş biterdi ma semfb resmi forumda bize neden haber vermediniz diye sorduğunda verilen cevaplar bir karesili olarak benim bile zoruma gitti o cevaplardan bi kaç örnek verim

-gerek duymadık

-sizin gibi basiretsiz bir divanamı soracaktık

-çaldığınzı yetmedimi

-sizi takan yok

-şarköyü, keşanı ve tekirdağıda alacaz

-hadi aln oradan siz kimsiniz

-edirnede divanmı var

daha sayayımmı sevgili ahmetşeker bu iğrenç cümlelerin sonundaki smiley leri koymuyorum bile siz az çok tahmin edersiniz

bu gerçekten büyük terbiyesizlik seviyesizliktir
barlation

barlation

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedC.tesi Şub. 07, 2009 9:01 pm

ahmetseker demiş ki:
Allahım sen akıl fikir ver....yahu Gelibolu'nun karesiye bağlanması kadar mantıklı bir şey yapılmadı savaş başladı başlayalı. evet aynen öyle.

Edirne bulgarların elinde ve bir tek tuşla o divanın düşeceğini biliyorsunuz değil mi? Edirnedeki tüm madenlerin kapalı olduğunu biliyorsunuz değil mi? ordaki askerlerin doğru dürüst iş bile bulamadığını biliyrsunuz değil mi? Bulgarlar divanı ele geçirip daha önce kendilerine karşı savaşmış askerleri hapse atabileceklerini biliyorsunuz değil mi?

Oyunun mantığı dışında düşünmeyi bırakın...bu mantık bugünkü durumumuzun en önemli sebebidir.

O zaman gelsin tüm kasabaları alsın Edirne Sancağındaki..Ayrıca sawronun meyhanede neler yazdığını hepimiz okuduk hepimiz biliyoruz..Bunların forumlara yazdıkları ASIL amaçlarını örtbas etmektir.. Amaçları farklıdır.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Edirneden Karesiye Ültimatom! Edirneden Karesiye Ültimatom! - Sayfa 3 Icon_minipostedPaz Şub. 08, 2009 10:53 am

meyhanelerdede kendılerını öyle bi savunuyolarki Smile gecende 4e 1 kaldım sustum Very Happy

Edirneden Karesiye Ültimatom!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3