Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Arnavutlarla Temas Kuruldu!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
_sahmeran_

_sahmeran_

Arnavutlarla Temas Kuruldu! Vide
MesajKonu: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:29 am

Aşağıda yazan metini dün gece hazırladım ve Arnavutlara yolladım.

Türkçesi;

Alıntı :
Akıncı Ordusundan Arnavut Krallığına Diplomatik mesajdır! Akıncı Ordusu siz Arnavutlarla iletişime geçmek ve aramızda bağ kurmak için beni görevlendirildim. Osmanlı İmparatorluğu siz Arnavutlarla ikili ilişkilerini geliştirmek istemekdedir. Askeri ve ekonomik alanda müttefik olmak istiyoruz. Bölge coğrafyasında sağlamlaşabilmek için birbirimize ihtiyacımız var İyi Günler

Arnavutçası;

Alıntı :
Shqiptarët në Angli; Ju për të komunikuar me të ushtrisë shqiptare për ta lidhur tireur na ka caktuar dhe mua. Perandoria Otomane, ju do të donit që të përmirësojnë marrëdhëniet dypalëshe me Shqipërinë Ne duam të jemi aleatë në fushat ushtarake dhe ekonomike. Rajonet në gjeografi, ne kemi nevojë për njëri-tjetrin për të siguruar Mirëdita

Cevap İngilizce Geldi;

Alıntı :
Greetings!
I am sending you this message , as a representative of all albanian people in our kingdom!
I and all the albanian people accept your proposal for alliance.
We have been looking forward to this thing , and we hope that we get connected with some roads ASAP so we can start trading with each other.
We are currently connected with the Kingdom of Bosnia.
If i am right , Serbia is connected with Bulgaria , and Bulgaria is connected with your empire , so if Bosnia is connected with Serbia , than there will be a road connecting our kingdoms , but it will be a very long one.
So i hope the admins create a road linking our kingdoms by the south , passing through greece.
Until then , i propose we use the bosnia-serbian-bulgarian road for trades or any thing else.

I and the Albanian Kingdom again thank you the Ottoman Empire for this generous proposal!

PKisi , Member of the Council of Principata e Kastriotit

PKisi

Türkçesi;

Alıntı :
Selamlar!

Tüm Arnavut halkının bir temsilcisi olarak bu mesajı gönderiyorum.
Ben ve tüm Arnavut halkı ittifak teklifi kabul eder.
Size bu iş arıyordum vardır, ve bu bazı yollar ile ilgili elde umut bu nedenle birbirleriyle ticaret başlayabilirsiniz ASAP.
Arnavutluk Bosnayla şuanda bağlı.
Doğru, Sırbistan Bulgaristanla bağlı. Bu yüzden Bosna Sırbistan ile bağlanırsa bir manada bizde bağlanıcaz ancak çok uzun olacaktır.
Yani i yöneticileri bir yol güney tarafından krallık bağlantı oluşturmak, turkce geçerken umuyoruz.
O zamana kadar, ben de Bosna Sırp-esnaf ya da herhangi bir şey başka Bulgar yol kullanımı önerir.

Ben ve Arnavut Krallığı bu cömert teklifi için Osmanlıya teşekkür.

PKisi, Member of the Council of Principata E Kastriotit

PKisi

Metni kendim Türkçeye çevirmeye çalıştım. Pek beceremedim farkındayım. Bazı cümleler ne manaya geliyor bilmiyorum.
Daha iyi tercüme edecek biri baksın şu metne.

Kırmızıyla yazılı yerle alakalı hiçbir şey anlamadım. Sanırım burda bir ittifaktan bahsediyor.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:33 am

Tebrikler şahmeran. ingilizce çeviriyi sen değilde sanki çeviri programı yapmış gibi duruyor Rolling Eyes
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:35 am

bu cook guzel haber Allahın izni ile bu işin ailtinda alnımızın akı ile çikacagız
EmirBerkKorkmaz

EmirBerkKorkmaz

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:36 am

Mükemmelsin sahmeran. Artık bir müttefiğimiz var:)
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:37 am

show_time demiş ki:
Tebrikler şahmeran. ingilizce çeviriyi sen değilde sanki çeviri programı yapmış gibi duruyor Rolling Eyes

nerden anladın yaff Very Happy

İngilizcem biraz kıttır ama bazı cümleleri ben çıkardım. Gerisi program.

Arnavutçam nasıl Basketball
efendiy

efendiy

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:43 am

Müttefik edinmek iyidir, bulgarları iki taraflı sıkıştırır pestil yaparız Very Happy
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 11:59 am

arkadaşlar biriniz çevirin de yaws boyle pc nin şahmeranın çevirisi ile yetınmıyelım
lutfen
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 12:33 pm

kara günleri üzerimizden attik mi ne
paso iyi haber geliyo Very Happy
helal sah Very Happy
ozanbey

ozanbey

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 2:29 pm

sonunda bir müttefik nasıl bari orduları fln var mı güçlüler mi?
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 2:43 pm

bu soruları sorucam.

belli ki senden başka kimse birşeyler öğrenmek istemiyor.

Ama ben yinede merakımdan sorucam birkaç şey.
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 2:57 pm

trip atma simdi sah Very Happy
ilgileniyoruz tabiki
ama vakit var daha yol bile baglanmamis
yani aceleye gerek yok
ama isi sallamamakta lazim Very Happy
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 2:58 pm

Hayırlı olsun, yaşasın kardeşlerimiz, yasasın OSMANLI İMPARATORLUĞU
barlation

barlation

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 3:04 pm

Pkisi, divan üyesidir diyor sahmeran..

İlk kasabalarının reisi ve Pkisi ile önceden konuşmuştum..Arnavutluk ve Bosna güçlü ittifaklarımızdan olacaktır..
Hiçbir tereddütüm yok..Önemli olan onlara yardım etmektir..Yardım etmek içinde bulgurlarla antlaşma imzalamamız lazımdır artık..Ekonomi çöküşte maalesef..

_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 3:26 pm

Son mesajımda öğrendiğim şeyler;

Askeri Durumları;

Alıntı :

-Ekonomiyi henüz oturatabildik. Resmi ordu şuan için yok

Ekonomik Durumları;

Alıntı :
-Kasabaları orman kasabasıymış. Et ve Ekmekte skıntı çekiliyormuş.
-Bosnadan yardım almak için bir limit var. Çünkü onlar henüz kuruldu. Birbirimize yardım etmek için ticareti en yakın zamanda geliştireceğiz

Alıntı :

Bu oyunda 3 Müslüman ülke var. Arnavutluk, Bosna ve Osmanlı.
Bu 3 ülkede müttefik olmalıdır.
Buittifak çok gerekli. askeri ve ekonomik olarak yararlı olacaktır
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 3:27 pm

Evet çok iyi oldu bu.Yunanistanla ittifak yapmak yerine bu 2 müslüman ülkeyle ittifak yapmak en iyisidir bence.
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 3:32 pm

Bencede Müslümanlar bir olmalılar, 3 Müslüman Devlet 1 cihana bedeldir
kaansabri

kaansabri

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 3:49 pm

Çok güzel oldu bu.Bence rusya ile felanda ittifak yapılmalıdır.
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 3:53 pm

rusya çok yukarıda.
Rusyaya çok yakında bir koloni açılsa bile sınırın açılması uzun sürer.

Ki zaten Srıbistan ve Bulgaristan düşmanımz iken Ruslarla nasıl ittifak olalım Smile
HADEZ

HADEZ

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 4:46 pm

sahmeran, birdaha mesaj yazdığında cevaplarını İngilizce değil de Arnavutça yollamalarını dip not olarak belirtirsen, belki daha iyi olur. Ne dersin.

Ayrıca, bize ruslar değil bu coğrafyada en yakın müttefik Bosna ve Arnavutluğun dışında Yunanistandır.

Yunalılar da Bulgar ve Sırpları sevmezler.
Ayrıca ben rus olsam, sırplar varken bize destek vermezdim.
Rusların da biraz aklı olmalı değil mi?

Tekrar tebrikler
sahmeran.
cengo05

cengo05

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 4:56 pm

zalime karşı müslüman veya hristiyan ayrımı yapmadan bir olunmalı.arnavutluk tarihi bağlarımızın olduğu bir ülke.bosnada öyle.ama bunların haricinde yanımıza gelen hristiyan devletlerinide reddetmemeliyiz.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 5:00 pm

cengo hem zalim diyorsun hem hristiyan dıyorsun Very Happy adam kendine düşmanmı olacak Very Happy hehe
tiger1617

tiger1617

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 5:01 pm

cengo05 demiş ki:
zalime karşı müslüman veya hristiyan ayrımı yapmadan bir olunmalı.arnavutluk tarihi bağlarımızın olduğu bir ülke.bosnada öyle.ama bunların haricinde yanımıza gelen hristiyan devletlerinide reddetmemeliyiz.

Sana hem katılıyorum, hem katılmıyorum, çünkü tarihte hristiyanlar hep bize ihanet etmiştir ve iyi niyetimizi kötüye kullanmışlardır, ama eğer onların aralarını bozmak için onlarla tabiki dost olabiliriz. Onların aralarını bozmalıyız ve hristiyan birliğini dağıtmalıyız
S4ldir4y

S4ldir4y

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 5:25 pm

www.hemencevir.com

yada

TURING sozlukten cevrilmiş
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 5:29 pm

Seni gidi çok bilmiş
2 side değil Smile

İnglizceyi çevirirken programdan yardım aldım ama bunlar değil.

Arnavutça ise tamamen benim eserim.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Arnavutlarla Temas Kuruldu! Arnavutlarla Temas Kuruldu! Icon_minipostedC.tesi Şub. 14, 2009 5:36 pm

hey allahım arnavutca gelen msja ing cevap veriyolar Very Happy

Arnavutlarla Temas Kuruldu!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : 1, 2  Sonraki