Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

VERGİ!!!!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
asmen

asmen

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 5:36 pm

Qarizmax demiş ki:
Bana madde sayma kurallar gibi saymissin oraya kurallar bana işlemez bunu anla..
Bana laf yedirecek adam yoq bunuda kalın kafana sok
Belediye reisine satasiyorsunuz belediye reisi benim bana laf atmıs oluyorsun...Seninde we yaninda laf atan 3 kişinin nasil birisi oldugun ÇAN KASABASİ cok iyi biliyor...Kasaba basina geçdiginizde de neler yabdiginizi da cok iyi biliyor o yüzden su parmaklariniz yherine icraatlariniz konussunda biraz işlev yapın....Lafla buradan söz atmakla belediye yükselmio kasabayi kimin yükseltip kimin kasabadan neler götürdügü ap acik ortada yhane...

Bak Qarizma sana tek laf diyecem Kendine gel asma bazi sinirlari. Bir kisiyle sorunun varsa halledersin ama bu sekilde konusmak hic de yeri degil... bilesin...
alpi_03

alpi_03

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 5:48 pm

Qarizmax demiş ki:
Bana madde sayma kurallar gibi saymissin oraya kurallar bana işlemez bunu anla..
Belediye reisine satasiyorsunuz belediye reisi benim bana laf atmıs oluyorsun...Seninde we yaninda laf atan 3 kişinin nasil birisi oldugun ÇAN KASABASİ cok iyi biliyor...Kasaba basina geçdiginizde de neler yabdiginizi da cok iyi biliyor o yüzden su parmaklariniz yherine icraatlariniz konussunda biraz işlev yapın....Lafla buradan söz atmakla belediye yükselmio kasabayi kimin yükseltip kimin kasabadan neler götürdügü ap acik ortada yhane...

O 3 kisi kim?

Can kasabasinda reislige bizim donemimizde sadece 1 kisi cikti oda bendim,benim donemime laf atmaya kalkmadan surdurun tartismanizi.Mudahale etmek istemiyorum bu olaya.
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 5:51 pm

Sinirlari zorlayan senin tayfandir asmenhatun..!!!

3 kişi birlesip reisliki alamadiginiz veya beceremediginiz icin geçmişde yardımlastiginiz insani bile burada tanimamazlikdan gelip laf atacak kadar körleşmiş kalpleriniz.... Bir insani elestirirken dikkatli elestirmek gerekir kaç aydir kasabada olmadan oldugnuz yherden konusmak kolay...Burada olup gelişmenin ne demek oldugunuzu görmenizi isterdim =)
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 5:55 pm

alpi_03 demiş ki:
Qarizmax demiş ki:

O 3 kisi kim?

Can kasabasinda reislige bizim donemimizde sadece 1 kisi cikti oda bendim,benim donemime laf atmaya kalkmadan surdurun tartismanizi.Mudahale etmek istemiyorum bu olaya.

Alpi seni sewer we takdir ederdim bilirsin...Adamlarina söyle konusmasinlar cenelerini kapatsinlar...Burada yapılan bi iş warsa sükür etsinler dua etsinler...
o 3 kişiyi soruyorsan

NİSTEL
SAYLI
ASMENHATUN

söyle dostlarina ailendeki insanlara susmasini bilsinler herşeyde sikayet etmesinler...
Nistel

Nistel

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 6:02 pm

sayliyi çok severim beraber işlerimiz oldu, olacak çokca.
asmeni severim ama asmen bu kasabanın kalkınması için -herkesden- çok çalıştı msnden sohbetlerimizdede kasabada kötü bişey olursa gırtlagımı sıkacakmış gibi duruyor.yani kimseyi tanımıyorsun deliklerinden sallama.

herkesi kat asmeni katma.seninde o aklını alırım adam gibi konuş.edepsiz orda değiliz diye öttürün borunuzu.gelince görürüm sizi aman nistel he de diye.

ve beni engelliyecek kimse yok artık.zamanında yaptıklarınızı kat kat görmeyee yakınsınız..kucuklerımın gözlerinden buyuklerımın ellerınden öperim.selamlar canlarım.
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:27 pm

ya ne saçmalamış bu adam emin ol ki ASMEN dediğin kişi ki ismini ağzına almak sana yakışmıyor bir daha almasan ii edersin o kişi senden binlerce kat daha çok seviyor çan ı ve kolluyor...
nistel kardeşime gelince malum oda gerçekleri soylüyor...
birde orda saçmalamısın ALP_03 abimize adamlarını bole sole yap diyorsun biz kimsenin adamı değiliz sadece ALPİ_03 abimizdir ve saygımız sonsuzdur...
bize laf atmayı bırakta mal geçirmeye bak sen malum dakikalar önemli senin için Razz
bizim tayfaymış o laflar sizin gibi koyunlar için geçerlidir bizler kimseye bağlı değiliz...
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:32 pm

Neyin ne
Kimin kim
yapılan herşeyin neler oldugunu herkez gördü dostum..!!!

Asmen hatunu kötüleyecek bişey demedim burada..!!!

Sayli (yani sen) Nistel (gelecekdeki belediye reisimizmiş) sözüm sizleredir...

Vatan millet die bagirip durursunuz vatan icin millet icin 15 akcenin lafini yaparsiniz..

Vatan sewginiz millet sewginiz bu mudur? Ben tüm parami vererim vatanim icin milletim icin..!!! 15 akce gibi küçük bi miktarin lafini yapmam...

Kasabanin basina kim geçerse ve ne kadar akce vergi koyarsa saygili olun...

Ve artiq konu kapansin
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:36 pm

delinin zoruna bak biz dediğin gibi cidden 15 akçenin lafını yapacak insanlar olsaydık ordularda,savaslarda yer almazdık senin gibi çan da oturu para basardık ayrıca para konusuna gelince biz vermeme taraftarı değiliz dediğim neden savas zamanı vergi kondu 6aydan fazladır oyunu oynuyorum ve oynadığım süre içinde çan daydım sadece bu savas zamanı çıktım çan dan ve soygunlar sonucu,harcamalarım sonucu param kalmadı ama vergiyi yinede ödedim ama anlayamadığım nokta neden savas zamanı bizi vergiye zorluyolar ki biz zaten savastayız...
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:40 pm

siz sawastayken herkez orada savasirken belediyenin durumu hep eksilere gitti belediye mallarini kimse almadi giderler gelirlerden fazlalasti ve kasaba kötü hale geldigi icin savas zamani vergi konulmustur....Benim tarafimdan konulan verginin aciklamasi budur...Azra ablamin koymus oldugu verginin sebepide aciklandigina göre ortada sorun kalmamiştir
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 8:08 pm

peki siz burda belediye olarak para bulamazken bizler savasırken nerden parayı bulacaktık sizce sizcede saçma değil mi???bizim orda hiç bir gelirimiz yokken vergiyi nsl ödememizi beklediniz...neyse olan olmuş...
chocolateman

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 8:56 pm

Qarizmax demiş ki:
siz sawastayken herkez orada savasirken belediyenin durumu hep eksilere gitti belediye mallarini kimse almadi giderler gelirlerden fazlalasti ve kasaba kötü hale geldigi icin savas zamani vergi konulmustur....Benim tarafimdan konulan verginin aciklamasi budur...Azra ablamin koymus oldugu verginin sebepide aciklandigina göre ortada sorun kalmamiştir
Belediye kötü durumdaysa eyaletten yardım isteseydin kardeş.

vergi falan önemli değilde senin ağzın ne kadar bozulmuş.Tamam belediye başkanı olmuşsun ama bu sana başkalarına koçum deme hakkını vermez.Çünkü onlarda vatan şehidi.
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 9:05 pm

chocolateman demiş ki:
Qarizmax demiş ki:
Belediye kötü durumdaysa eyaletten yardım isteseydin kardeş.

vergi falan önemli değilde senin ağzın ne kadar bozulmuş.Tamam belediye başkanı olmuşsun ama bu sana başkalarına koçum deme hakkını vermez.Çünkü onlarda vatan şehidi.

O vergiyi tüm sancak reisleri,ticaret naziri ve beylerbeyi ile beraber alinmiş bi karardir...onlar yardim edecekleri kadar ettiler ve vergide gerekli oldugu bi durumdu...Sende benim yherimde olsaydin sende eminimki öyle yapardin

Choo benim agzimin bozuldugu yoq...Bana karsi saygili olana benimde saygim wardir bana laf söyleyenede lafim cokdur...O vatan sehidi olabilir...Ama belediye reisini kötülemeye hakkı oldugunu sanmiyorum....Sizin ailenizdeykende Köprülüyü kötülüyordunuz hala öyle yapiyorsunuz ben bunu görmüş oldum...Gördügüm bi gerçek warki Köprülü ailesi sizin aileniz hakkında yorum bile yapmadi...Sizin yapdiklariniza saygi duydu Aileyi kötülemek icin yapdiginiz harekete belediyeyide sokuyorsunuz belediye reislerinin yabdiklarini asagiliyorsunuz...Ayip yha walla ayip yhane... Sizin aileniz böylemiydi ümit abi...???? Egerki bende sizdenken böyleydiyse sizin yapmiş oldugum calismalara yazik olmus demek ki... Amacim ne sizleri kirmak nede sizleri yerlere vurmakdir bu mail yanlis anlasilmasin..!!!
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 9:09 pm

sen bizi ne kırabilirsin nede yerden yere vurabilirsin bunu yapmaya ne gücün nede aklın yeter 3 gün sonra çan dayım elinden geleni ardına koyma gelince ne yapacaksan yap bakalım bida konuyu her yere çekip kendini savunma kimsenin köprülülere laf attığı yok!!!!
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 9:13 pm

SAYLI demiş ki:
sen bizi ne kırabilirsin nede yerden yere vurabilirsin bunu yapmaya ne gücün nede aklın yeter 3 gün sonra çan dayım elinden geleni ardına koyma gelince ne yapacaksan yap bakalım bida konuyu her yere çekip kendini savunma kimsenin köprülülere laf attığı yok!!!!

Herşeye gücüm yettigi gibi onada yetecekdir emin ol =) Senin dediklerine inanacagima gördügüm yazişmalara ve aramizda geçen konusmalara biliyoruz ... ister 3 gün ister 5 gün sonra gel =)

En son Qarizmax tarafından Cuma Şub. 20, 2009 9:23 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 9:14 pm

Hem maili sana deil ümit abiye yolladim =)
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 9:17 pm

ağzını bozarak ne kadar seviyesiz bir kişiliğin olduğunu belli ediyorsun ama bole yapma yakışmıyor sana edepli ol ve yapamayacağın seyleri soleme yoksa seni ezerler haberin olmaz....
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 9:23 pm

agzimin bozuk oldugu bi mail göremiyorum?????
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 12:15 am

ağzının bozuk olduğu kadar gözlerinde bozuk...
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 12:53 am

Shttttttttttttttttttttttttttttttt Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad sessizzzz...Sadece gelişmeleri seyret

SESSİZ OL
İZLE
VE SONUCU GÖR...!!!

at maskesinden görebilirsen eger etrafindakileri Exclamation Exclamation Exclamation Basketball
Emaar

Emaar

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 2:30 am

noluyonuz kardesim
sakin olun biraz
savas zamani belediyenin vergi almasi kadar normal bisey yoktu
tekirdagda vergi koyulacakti 1 gün kala divan para gönderdi belediyelere
burda bi 50 akce günlük kesiliyor
oyunun icinde var ve neden öyle oldugunu kimse bilmiyor
birde ases tutmasan bile tutmus gibi 16 akce kesiliyor
etti 66 akce
10 günde bu 660 akce eder
buna ne yazik ki hicbir sekilde engel olunamiyor
ve qarizmaxin dedigi gibi savas zamani kasabalarda adam kalmiyor ve belediyenin mallari satilmiyor
yani vergi son care
ve inanin ki hicbir reis gereksiz yere vergi koymaz

sayli nistel ve asmen
saylinin savasa gittigini biliyorum
asmen ölü topragin bol olsun
nistel gitti mi bilmiyorum

arkadaslar reise söyleseniz arkadas biz savastayiz veremiyoruz vergimizi ödemesek olurmu diye
adam hayir diyecek degil ya
birakin vergiye faiz biner
geri döndügünüzde beldeiye ödenek gönderir aciklamasini konseye yapar ve o ödenekten parayi alir vergiye yatirirsiniz
belediyenin parasi belediyeye gider sizde savasa gittiginiz icin hakkinizdir bunu istemek
yani nistel ve sayli
önce adami yargilamadan bi cözüm yolu deneyin sonra yargilayin
alpi orda demis size belediye kötü durumda diye
sizde adami cileden cikarmisiniz
bu olay kolayca halledilir bu tarz tartismalara gerek yok
Nistel

Nistel

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 3:13 am

biz vergi vermek istemiyoruz demiyoruz.en azından ben çünkü savaşa giderken kp kasmak için tarlamı satmıştım.sonra çanakkaleye taşın dedim bi olay yüzünden yani beni vurmadı bu vergi olayı.ben vergi koymasınada kızmıyorum.bu işleri biliyorum emin olun, sadece bu hesabımla oynamadım bu oyunu.savaştaydım 3 ay oldu.şimdi geri döndum ordudan düştüğüm için.yaralandım ölmedim.qarizmax baskasının verdiği lpgyle bi halt bılmedn burda sallıyor benim sorunum o.çanın hali nlatılmaz yaşanır.savaştan öncede böyleydi kimse çıkıpta hayır demesin.

ve son olarak qarizmax sen bizim ailemizi biliyomuşsunya ne haltlar oldugunu.bizde köprülüde -bi grupta ne haltlar oldugunu biiyoruz..

bir reisin gunluk kazancı 300 akçe üstündeyken reislikten düştü kayda değer bi artış gerçekleşmedi.bunu kimse takip etmemiş olailir ama işte napalım takip=sonuç.. sen böle adamları savunuyorsun cnm sömürüp tek basıma böyle oldugum dediğin ailene karşı...

şimdi burdaki tartışmayla bişi olmuyor ama kasabaya gelince değişik icraatlar konusacak..

önceki bi msjındada yeni reisimiz demişsin bana, bizden biri reis olunca ne oldugunu bılıyoruz o yuzden hiç bulaşmam..ee anneme oyundaki arkadaşlarıma sövülmesini istemem değilmi..kim yapmıştı bunları acaba..köprülü çan takımı olabilirmi? aa öle şey olurmu nistel çok ayıp ediyorsun
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 11:59 am

bak dostum elimde sizin ne halt oldugunuza dair belgeler war senin nasil para kazandigin aile icinde millete neler söyledigin ne kadar iyi ne kadar saygili (alla allaa) insan oldugunu gösterebilecek belgeler bunlar...!!!

Benim cok ucuza getirttigim balıklarimi (ben sizin ailedeyken) kendi ailem dedigim insanlar kapişdi siz böle bi aileydiniz baskasinin mallarina gözü koyabilecek kadardiniz...

Ve simdi KAPA ÇENENİ ben kimsenin gazina gelerek iş yapmam...Sinirlari aşmadan ADAM GİBİ KONUS ADAMSAN EGERKİ

İftira atmakdan baska bişey bilmez....Savasa gittim die herşeyin icinden o sözle siyrilir....Sözde kasabasinin yükselmesini ister Köprülü ailesi basta die yapmadigi kötülük dolu seyi atmadik iftirayi birakmaz... Lafa geldigi zaman Çani herkezden cok sewer iyilikini düşünür oranin...Bişey diyecem burada olmayacak...Az daha uzatirsan konuyu ne makamimi düşünürüm ne oyunu düşünürüm o zmn görürsün herşeyin ne oldunu haysiyetli insan (öyle mi dersiniz)

Sen bana burada laf yarıstıracagina düşün....!!!!!!! Ve nasil bir insani warlik oldugunu anla...
alpi_03

alpi_03

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 12:22 pm

Qarizmax bu ise daha fazla ailemi karistirmaman dilegi ile!

Bu tartismalara ben girmeyeyim,ZORLAMAYİN BENİ!
Qarizmax

Qarizmax

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 12:26 pm

Abilerisin öyleymiş öyle diolar SUSTURSANA O ZMN KARDEŞLERİNİ Yoqsa cocuklar sözünü dinlemiyor mu...!!! Sözünü 15 yasindaki 17 yasindaki veledlere mi geçiremiosun...???
SAYLI

SAYLI

VERGİ!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: VERGİ!!!! VERGİ!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Şub. 21, 2009 1:00 pm

lan kendini bilmez davar sen kimi neyle susturmaya çalısıyorsun...(ağzımızı bozmayalım dioruz ama sinirlendiriyonuz insanı)
bizim at gözlüğü taktığımızı soyleyen abe budala sen sırtındaki semere rağmen burda ne saçmalıyorsun...

VERGİ!!!!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki