Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . .

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
afrikalı

afrikalı

Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 6:53 pm

1 )sayın kartal bende forumda gördüm dava acmıslar müdüre ve 2 gün hapis cezası vermiş kadı efendi!!! bu kadar küfürü yiyecek kadar geniş bir milleten geliyor galiba sayın kadı yoksa bir Türk evladı bu küfürleri sahibne yedirir.

sözde birde molla Türk milletine küfür eden multiyi sildigi icin oyudna silindi.müdürün molanın Türk lügünden süphe duyuyorum zaten mola bulgar diyip duruyolr günahları diyenlerin boynuna.

bu kadı ve beylerbeyi ilk iş mollayı beraat ettirdi simdide müdüre 2 gün hapis verdi gecti .latif de adamın birine sövmüş,onada madalya takar herhalde.

kartal birde son oalrakforumda okudm molla latife sahitlik yaparken serefsiz diye bi girmiş konuya tüm divana sövmüş,ama bu divandakiler yarabbi şükür demişler buna valla pes

2)haklısın terbiyemi bozmayı diyorum ama bu kadarda yapılmaz ,zor tutyorum kendimi ,baksana turkiscihad gibi anlayıs kıtlıgı cekenlere nasıl normal konusurm

aslanım bak yukarda yazdım oyunu bırakalı aylar oldu diye.bırak beni eleştirmeyide sen savundugun kişilerin haksız ve karaktersiz oldguunu kabul et.

obbf olarak kalkmıslar obdf dekileri iş yapmaya cagırmıslar ,sizin yapacagınız işe s.... (bak yine dayanamadım bastım küfürü) red kit umarım kızmazsın sansürlü koyuyorum küfürleride.

neyse milletin anasına posta atanlar 2 gün ceza yatıyor ben de oyundan küfür ederim.müddürün 7 sülalasene düz gidersem herhalde 10 akce ceza alrım Very Happy milletin anasına posta posta sik.. demek 2 günse eger !!!!!
afrikalı

afrikalı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 6:54 pm

aksen yakın gözlügünü ttak ve oku OYUNU OYNAMIYORUM !!! SEV 0 SADECE FORUMA GİRMEK İCİN KULLANDIGIM HESABIM VAR ODA İNZİVADA!!!

bak büyük yazdım rahat rahat oku diye !!!
afrikalı

afrikalı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 6:57 pm

Aksen090 demiş ki:
syn afrikalı
adam olsan tabi adam olman gerekir bunun için söyle adını deki ben buyum sonra kimi savunacaksan savun...
öyle gizli kapaklı herkes konusur...
ne güzel ya millete multi diye laf atıyorsun senin yaptıgın da forum multiciliği...
molla ne yaparsa yapsın yaptıgı herseyin arkasında durdu..
adam gibi ben yaptım dedi...
ama sizde nerdeeee!!!

molla multi yaptıgını kabulediyor bunu kendide sölüyor .sende söylüyorsun bana da gelmiş iftira atma diyorsun !!!

gizli kapaklı konusmyuorum acık aıck konusuyorum ,ne görüyosam okuyosam onu söylüyorum !!! ne bir imada bulunuyorum nede laf sokuyom !!!! ... yazıklarım küfür ban yememek icin öyle yazıyorum eger gizli dedign buysa .

bana sayın diyosun sonra adam degilsin diyorsun.

sen bence ne dedigini bilmiyosun !!!!
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 7:05 pm

afrikalı 2 gün veren kadı kim kareside olmadığım iğçin göremiyorum ö.m den atarsan açıklama isterim ki zaten bu ssler tarafımca adminlere atılacak böyle saçmalık olmaz lakin kadıyıda dinlemek lazım neden böyle bir karar verdiği işin arkasında ne var onu bilmek lazım o yüzden bi soralım bakalım kadıya olyın iç yüzü neymiş
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 7:20 pm

syn afrikalı kadıyla şimdi konuştum ki yakından tanıdığım biriymiş kadı ( kareside olmadığım için kim olduğunu görmüyordum )

olay kadının tecrübesizliği ve kanunlardaki sw1 açıklığı şöyleki
sw1 e 2 gün hapisden fazla verilemiyormuş 100 akçede ceza yani sınır buymuş

ama burada sizin atladığınız can alıcı bir nokta var yüksek tecrübe gerektiren kadılık makamı sawrona verilmiş ancak kendisi kabul etmemiş o zaman bu kararda bu makamı kabul etmeyen tecrübeli insanlarında payı var

malesef ki tecrübesiz olununca hatalarda oluyor olayın içinde art niyet yoktur buna emin olabilirsiniz ama tarafımca o ss ler adminlere tercümesiyle birlikte atılacaktır

işte bazı şeylere dikkat etmek lazım bir parti bir partinin açığını arayacağına birlik olarak çalışmak gerekir bey kimse kim seçimde kavga edilir seçim bitince suların durulup birlikte çalışılması gerekir yoksa biz bu kafayla 1-2 yıla osmanlıyı bitiririz
ganfig

ganfig

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 7:45 pm

[1.5] Hakaret

[1.5.1] Karesi Sancağı'nda her hangi bir kamusal alanda ahlaka aykırı
bir dil kullanması yasaktır. Savcı bu kuralı ihlal eden kişilerin
ismini oyun yöneticilerine bildirilecektir ve hesaplarının silinmesi
talep edilecektir.

[1.5.2] Eğer savcı ahlaka aykırı olarak kullanılan dilin ağır hakarete
girmediğine kanaat getirirse, kişinin eylemi "Ağır Dereceli Suç"
kapsamında kabul edilir ve cezası "Ağır Para Cezası" [Kitap 6, Madde
5.5] ve "Hapis Cezası" [Kitap 6, Madde 5.4] olarak belirlenir.

kanun maddesi bu dava açılırsa öyle sonuç vermek zorundayım açılmadan oyun yöneticilerine bildirilip silinmesi gerekiyordu

karesi sancağı kadısı ganfig
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 10:27 pm

afrıkalı sozlerıne dıkkat et derım sulaleyı karıstırma ısın ıcıne sozlerımın arkasında olmasaydım ınkar ederdım .
kanunları bılmeden etmeden konusma .bende hatamın farkına vardım tum OSMANLI YURTTASLARINDAN ozur dıledım.
o ettıgım kufurlerın bır tanesı haksız yere suclanmama dıerı ıse suan kı reelde sıyaset yapan bır partıye ıdı .o partı baskanın anasını bellıyo cıftcının ama agzını acıp bır sey demıyorsun .
ustune ustluk yandaslık yapıyosun.
savcıyı kadıyı sucluyosun .

ayrıca admınlere modlara bır uyarı gecmek ıstıyorum. herhangıbırı agzına kotu bır soz gelıp dıle getırse hemen cezayı banı yer ama adam sulaleye saymayı agzına alıyo bır tepkı bıle yok .

bırcok olaya karısmıs olabılırım. ama kımseye karsı saygısız ıtamda bulundugumum olmamıstır.lakın ıyı nıyetlı oldugum kadarda agresıf bır ınsanım .bu sozlerı yuzume soyleseydın senı bir guzel benzetırdım.

ufak bir not daha arkadaslar özentı hesaplardan sakının .bu ozentıler ısımlerı kullanıp kırlı ısler yapıyo olabılırler.

bızler bu tur ıslerı bıraktıgımızı acıkladık bundan boyle OSMANLI DEVLETI selametı ıcın calısmaktayız.
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 10:37 pm

kartal13 demiş ki:
syn afrikalı kadıyla şimdi konuştum ki yakından tanıdığım biriymiş kadı ( kareside olmadığım için kim olduğunu görmüyordum )

olay kadının tecrübesizliği ve kanunlardaki sw1 açıklığı şöyleki
sw1 e 2 gün hapisden fazla verilemiyormuş 100 akçede ceza yani sınır buymuş

ama burada sizin atladığınız can alıcı bir nokta var yüksek tecrübe gerektiren kadılık makamı sawrona verilmiş ancak kendisi kabul etmemiş o zaman bu kararda bu makamı kabul etmeyen tecrübeli insanlarında payı var

malesef ki tecrübesiz olununca hatalarda oluyor olayın içinde art niyet yoktur buna emin olabilirsiniz ama tarafımca o ss ler adminlere tercümesiyle birlikte atılacaktır

işte bazı şeylere dikkat etmek lazım bir parti bir partinin açığını arayacağına birlik olarak çalışmak gerekir bey kimse kim seçimde kavga edilir seçim bitince suların durulup birlikte çalışılması gerekir yoksa biz bu kafayla 1-2 yıla osmanlıyı bitiririz

kartal cok ıstıyosan bu oyunda asılmamı veya sılınmemı soyle de bılelım .
bır davam dava var ıstersen onda soyleyım kadı sırf sen ıstedın dıye assın benı
yada admıne mesaj at bu adam pazarda bugdayını ununu sattı dıye haın oldu
asılmasını ıstıyorum da dıye bılırsın.bılelımde ona gore yolumuzu cızelım bu oyunda .bızde sızler gıbı yasa kanun belge tanımayalım ne dersın .
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 11:41 pm

mudur_efendı demiş ki:

kartal cok ıstıyosan bu oyunda asılmamı veya sılınmemı soyle de bılelım .
bır davam dava var ıstersen onda soyleyım kadı sırf sen ıstedın dıye assın benı
yada admıne mesaj at bu adam pazarda bugdayını ununu sattı dıye haın oldu
asılmasını ıstıyorum da dıye bılırsın.bılelımde ona gore yolumuzu cızelım bu oyunda .bızde sızler gıbı yasa kanun belge tanımayalım ne dersın .

kadı ben istedim diye adam silmez silemez olayı çarpıtma pazarda buğday un satmana nasıl bağladın bu olayı? oyunun başından beri ayan olan ve bizlerden çok önce bu oyuna başlayan kişiler dahi ağır küfür yüzünden oyundan silindi
küfür eden birinin silinmesini elbette isterim bunun neresi tuhaf ?
aldığınız malları asıl sahiplerine verene kadarda bence kimse samimiyetinize inanmaz en azından ben
haa özür dilediğini bilmiyordum konunun başından beri dediğim gibi kareside değilim davayı göremiyorum
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Şub. 23, 2009 11:59 pm

I.malların bende olduguna dahil bir belge bır gosterge yok elınızde ama o mallarla benı suclamasını ıyı bılıyosunuz.
II.karesıde olmamana ragmen her ıse gaganı sokuyosun .(tabırı caızse)*
III.senı ınandırmak gıbı ıbır problemım yok zaten benım.(tekıl sahıs olarak konusuyorum.)
IV.eger sen sılınmemı ıstıyorsan bana soyle ben kadı ıle gorusup gerekenın yapılmasını ısterım.
afrikalı

afrikalı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 12:35 am

ganfig demiş ki:
[1.5] Hakaret

[1.5.1] Karesi Sancağı'nda her hangi bir kamusal alanda ahlaka aykırı
bir dil kullanması yasaktır. Savcı bu kuralı ihlal eden kişilerin
ismini oyun yöneticilerine bildirilecektir ve hesaplarının silinmesi
talep edilecektir.

[1.5.2] Eğer savcı ahlaka aykırı olarak kullanılan dilin ağır hakarete
girmediğine kanaat getirirse, kişinin eylemi "Ağır Dereceli Suç"
kapsamında kabul edilir ve cezası "Ağır Para Cezası" [Kitap 6, Madde
5.5] ve "Hapis Cezası" [Kitap 6, Madde 5.4] olarak belirlenir.

kanun maddesi bu dava açılırsa öyle sonuç vermek zorundayım açılmadan oyun yöneticilerine bildirilip silinmesi gerekiyordu

karesi sancağı kadısı ganfig

sayın savcı saolun buraya kadar yorduk sizi ancak tek birsey sormak istiyorum ,bu nerenin müdürü belli olmayan ayrıca efendilikle alakası hiç olmayan mudur_efendi nin bu ettigi küfürler yanına karmı kalacak??? tekrar davamı acılması lazım silinmesi icin ?? benim midem bı kadar küüfürü kaldıramaz ,bende bunlar gibi multi kaarakter acıp sülalesine posta posta att... sam banada 2 gün hapismi vereceksiniz??

sözde reeldeki partiye etmiş yok haksız suclamalara etmiş...

ne hikmetse hep sen ve molla hkasızca siliniyonuz ama nerde bi ückagıtcılık var nerde soygun multi isyan var ordan siz cıkıyonuz!!!

sülale meselesine gelince sen milletin anasına sövmüşün rahat rahat ,kaç posta atmısın acmışın agzını ,biz burda sülalene saygılarnımızı iletince erkeklik yapmaya kalkmısn

ayrıca kartal saol ilgin için ,dogruların yanında oldguun icin tesekkürler,adalet yerini bulmalı ,bunlar gibiler silinmeli yık edilmeliki gelmesinler ama bunlar da o onur yok silinip silinip geri geliyolar !!!

birde osmanlı devleti selameti icin calısıyomus ,sen milletin nasına kaç posta ... yap sonra selametimiz icin calıs

az biraz gururunuz varsa oyunu bırakın cekip gidin milleti rahat bırakın !!!
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 12:53 am

meydanı sana bırakmam gerıkıyosa seve seve bırakırım .
munakasaya gırmek ıstemıyorum senınle daha once karıstırdıgın haltlarıda cok ıyı bılıyorum senın .
egerr onları tekrar yapmayacagına soz ver bırakıyım oyunu
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 1:24 am

mudur_efendı demiş ki:
I.malların bende olduguna dahil bir belge bır gosterge yok elınızde ama o mallarla benı suclamasını ıyı bılıyosunuz.
II.karesıde olmamana ragmen her ıse gaganı sokuyosun .(tabırı caızse)*
III.senı ınandırmak gıbı ıbır problemım yok zaten benım.(tekıl sahıs olarak konusuyorum.)
IV.eger sen sılınmemı ıstıyorsan bana soyle ben kadı ıle gorusup gerekenın yapılmasını ısterım.

1.sen mollayla çalışmıyormuydun daha önce bunu söylediğine eminim ee isyanları yapan molla malları alan molla mallar ordu negromun komutanı angelosda olacak değil heralde sizdedir

2.kareside olmamam benim osmanlı vatandaşı olmadığım anlamına gelmez bir vatandaş olarak doğruları söylemek hakkımdır siz ve sizin gibi düşünen hipergazi tayfasına sırf bu düşünceleriniz için karşıyım anlayın artık osmanlıyı yöneten halktır HERKESDİR ve osmanlı halkı her olaya yorum yapmakta serbesttir çünkü bu olaylar bizide ilgilendiriyor senle afrikalıyla kadıyla bitmiyor bu iş

3.sorun bensem bana bişey ispatlama ama sende biliyorsun ki Osmanlı halkına kendinizi ispatlamak zorundasınız ( eğer insanların size inanmasını istiyorsanız )

4.olay direk senin silinmen değil neden o şekilde yansıtıyorsun evet küfür eden birinin silinmesini elbette isterim aynı şekilde ( bu kısmı geneli kapsıyor ) multi yapan birininde silinmesini isterim , belediye ve eyalet envanterlerini ister isyanla ister yetkisini kötüye kullanarak boşaltan birininde silinmesini isterim müdürefendi bunun nesi yanlış ? olayı kişiselleştirdiğin için dediklerim sana ters geliyor genel olarak düşünürsem dediklerimin yanlış olmadığını farkedersin
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 1:27 am

bu arada sevgili afrikalı istersen banada karşı ol lakin senin üslubunda güzel değil umuyorumki düzeltirsin
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 1:42 am

https://2img.net/r/ihimizer/img525/7669/adszd.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img525/7021/43198836.jpg

bakalım sımdı ne ıle suclanıcam ?
kartalım yorumunu beklıyorum acılıyetle.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 2:22 am

mudur_efendı demiş ki:
https://2img.net/r/ihimizer/img525/7669/adszd.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img525/7021/43198836.jpg

bakalım sımdı ne ıle suclanıcam ?
kartalım yorumunu beklıyorum acılıyetle.

hemen yorum yapim mollayla birlikte olduğunu söyleyen sen değilmiydin ?

molla ile o işleri bırakıp doğru iş yapacaz bundan sonra diyen sen değilmiydin ??

ha sen değilsen haksız olan benim yanlış anlamışım demekki

ama sensen deminde yazmıştım kişisel değil rbk-c hakkında konuşuyoruz değilmi??
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 2:27 am

*mollayla bırlıkteysem ıllakı ısyanlara katılmısmı olmam gerekıyo.

*mollayla bırlıkte ısem ıllakı haınlıklemi suclanmam gerekıyo .

*''hatanın neresınden donersen kardır.''
ben de bunun varkına varmıs bulunmaktayım.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 2:43 am

mudur_efendı demiş ki:
*mollayla bırlıkteysem ıllakı ısyanlara katılmısmı olmam gerekıyo.

*mollayla bırlıkte ısem ıllakı haınlıklemi suclanmam gerekıyo .

*''hatanın neresınden donersen kardır.''
ben de bunun varkına varmıs bulunmaktayım.

ben onun yaptıklarını destekliyorsun sanıyordum demekki ben yanlış anlamışım o malları almamışsan ne mutlu ee tabiki hatanın neresinden dönersen kardır keşke herkes hatasından adam gibi dönsede diretmese bundan sonraki dürüst oyununda başarılar bu haber beni sevindirdi
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 2:48 am

umarım herhangı bır sekılde tekrardan suclanmam .
yapacaklarım bundan boyle OSMANLI DEVLETİ ve OSMANLI HALKININ SELAMETI ıcındır .bbb(bu boyle bılıne.)
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 2:50 am

birkaç iyi adamla bu işlerin bağı varmı müdür?
şüphem şuradan başlıyor,
molla gibi bu oyunda tecrübeli birisi okadar yüklü mal varken üstünde, ve hiç tedbirsiz, (açıklama yapmış ama ne derece inanılır tartışmak lazım)
gidiyor ve soyuluyor.
bir kaynak aktarımı olayı varmı sizce?
yada ganimet paylaşımı gibi birşeyden söz edilebilirmi?
mudur_efendı

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 2:47 pm

malları calanlar kım onları bı arastırın ıstersenız .bır kac post oncesı malları calanlar zaten yazdılar mallar bızde dıye .
Aksen090

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Şub. 24, 2009 6:24 pm

sayın afrikalı adam değilsin...biraz devrik bir cümle ama yinede oturuyor bi türlü yerine...
her neyse arkadaslar molla oyunu bıraktı diyoruz adam artık yok diyoruz ama adamın ölüsüne bile saygınız yok hala arkasından konusmaya devam ediyorsunuz...
olmuşla bitmişe çare bulunmaz...kim nereyi soymussa soymuş zamanında bence geçmişten daha onemli olan bir gelecek var osmanlının önünde...

saygılarımla!!!

afrikalı yinede adam değilsin:))
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . . - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 25, 2009 11:04 am

aksen kusura bakma burda yanlışsın, tarih ders almak için bir yere not edilir, çünki tarih tekerrürden ibarettir.
evet olmuşa ölmüşe belki çare yok ama uygun hamlelerle olacaklar engellenebilir.

Magus,molla,zeus 10 subat tarihli konusma . . .

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3