Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
badsector

badsector

Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 10:51 pm

yükünü tutan tuttu nasıl olsa, yeni rakipler çıkmasın dimi Very Happy

pardon değiştirilecektir, yapılacaktır, edilecektir derken, biz farkında olmadan divana falanmısızdın sen..

En son badsector tarafından Cuma Mart 06, 2009 10:52 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 10:52 pm

süper 2li varken değişmez kim o 2li? Twisted Evil
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 10:53 pm

badsector demiş ki:
http://img24.imageshack.us/my.php?image=888p.jpg

http://img16.imageshack.us/my.php?image=889chw.jpg

benim kendi arşivimde ilkgün raporlarının arasında tesadüfen elime geçen iki resim.

Bu resimler belediye reisleri bölümünde halen mevcut

sorun nerde Belediye reisleri düzenli olarak yayımlıyorlar zaten raporları.
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 10:56 pm

mevcut balta adetinde canımın içi
işinize gelmeyince görmediğiniz detaylar var o resimde.
böyle bir kasabada isyan olacak molla gelecek birsürü balta vs el koyacak, ama o süper başkan bişey olmamış gibi devam edebilecek,
anaokulundaki bebeleri kandırın, isyanla ilgili herkezin açıklamaları bu ormun ilgili köşesinde mevcut.
dkocak

dkocak

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 11:04 pm

Keşan isyanında Mısramın kendi açıklaması 70 baltayı kaptırdığı yönündedir. Hangi odun kasabasında 70 balta bulunuyor birisi söylesin lütfen. 140 akçeden alınmış olsa bile 9800 akçe eder. Ki isyandan hemen sonra bile kasaba balta kaynıyordu. Mısram baya iyi yönetmiş keşanı anlaşılan, keşana darphane yaptırıp para basıyordu sanırsam.
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 11:07 pm

Alıntı :
insan bu kadar da kıskanılır maşallah
bir msn klsiği ...
neyini kıskanacaksak..
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 06, 2009 11:13 pm

Herkes tutturmuş Keşanda balta bug oldu diye

Şahsen görmedim bilmiyorum

Ama Hangi kasabaya balta yağdı gayet iyi biliyorum.

Varsayalım balta geldi Osmanlı kazanır...

Keşke her belediyeye dönem dönem birşeyler gelse...

Misram bugune kadar ne belediyenin nede eyalet parasını yemiş birideildir.

Bazıları gibi başında bulunduğu kurumun kasasını -500 000 lerde bırakmamıştır

Osmanlının Kazanması için Elinden Gelen Herşeyi Yapacağına inanıyorum.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 12:21 am

SihiR demiş ki:
Alıntı :
açığa çıkmasından endişe duyulacak bir durum
olsa son dönem hazinenin başında kim olduğunu gördünüz, bu kartal13
kardeşimide aynı zan altında bırakmak olmuyormu??

Kim zan altında kalırsa kalsın son ödenek ve kasa raporları

en son
Tarih: 05 Arl 2008 23:59 tarihinde

Zamanın Divan sözcüsü

Sevgili eşim Levrek tarafından yayımlanmıştır.

ocak ayında divan bulgarların elindeydi

subat ve martta bildik yönetim vardı

1 tane rapor yayınlandımı hayır..

sayın sihir öyle uzaktan bakmakla olmuyor malesef ben ödeneklerimi raporlarımı nere koyacam 2 forumdanda halen sebebini anlamadığım bişeyden banlıyım ee divan forumunu buraya alın diyoruz yok gelmeyenler olur diyorlar ee? nereye koyacam raporlarımı ödeneklerimi bana kimse raporların hesabını soramaz illa birinden hesap sorulacaksa sebepsiz süresiz banlayana sorun yada forum 1 den banlamış 2 den neden banlamış onuda sorun

lafım herkese sakın üzerimizden rant sağlamaya çalışmayın adam gibi işimizi yaparız ben ve benim ekibim alnımız aktır

konuyla alakasız oldu ama bazı şeylerin görünmesi gerek , bana msn den soranlara kasa değerinide söyledim ödenekleride envanteride isteseydim divanda olmayan insanlarada söylemezdim değilmi ?

yunanlarla ticari anlaşma yapıyoruz fiyat kıracaz foruma girip yazamıyoruz divan üyelerinin oylarına sunamıyoruz

madenleri açacaz demir lazım suns hanım 77.000 akçelik demiri alıp kaçıyor neredeyse kahraman ilan edilecek Allah ın hırsızı

şimdi düşünün bakalım suç kimde ? öyel o benim rakibimdir tüm suçu ona atayım kendi adamımın yaptığı haksızlıklara , hırsızlığına laf söylemeyeyim hatat savunayım gibi kavramları barındıran ÇİNGENE SİYASETİ nden vazgeçilmedikçe değil edirne tüm Osmanlı batar sizde hala beylik kavgası yaparsınız
Valandil

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 1:09 am

Misra yada diğer konulara girmeyeceğim...

...

Sihir ;

Biz divana geldiğimizde...

Bir önceki yönetimin saçma sapan davranışları yüzünden 1 ordumuz Bulgaristanda dümdüz edilmiş...

Diğer ordularımız kurulmamış, kurulanlar ise dağıtılmış...

Edirne bulgar ordularının işgaline uğramış ve her an eyaletin düşme tehlikesi var...

Ayrıca bütün mallar sağa sola içinde ne olduğu yazmadan yollanmış bir haldeydi...

...

Defalarca msj attığım kişiler o zaman nazır bendim, ödenekleri iptal etmedi...

Haliyle ne oldu madenlerin bakımı yapılamadı, ve kapatıldı...

Bir eyaletin maden geliri olmazsa deil -500k - 10 milyon bile hazinesi olur...

Çünkü günlük binlerce gider varken gelir sıfırdır...

...

Ha tabi bütün bu olanların üstüne...

Zaten zamanında ödenekleri iptal etmemeleri yetmezmiş gibi sunshine gibi 77 k malı çalıp irlandaya kaçan vatanseverlerlerlede(!) uğraşmak zorunda kaldık...

...

Vurun abalıya modundan çıkıp...

Biraz objektif bakarsanız ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz...

Not: Ne kadar ödenek raporu vs varsa hepsini ben yayınladım haftalar önce...

Kimse gidip resmide yayınlanmadı demesin, orası beni alakadar etmiyor...

Ki fuhrerr zaten bnm yayınladıklarımıda yazmış orda...
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 1:24 am

burada yanlış bi durum var sunun çaldığı mak ederi 84.000 dir 77.000 sadece demirlerin ederidir
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 1:30 am

Misram demiş ki:
Sevgili Arkadaşlarım Ve değerli Ailem;

Bana olan desteğiniz için kocaman bir teşekkürü sizlere borç bilirim..

Bunun dışında "Allah Beni Edirne Sancağının Başına Getirmeyi Nasip Eyler" İnsallah ki Yapılan usulsüzlüklere, Bırakılan eksi 515 binlik kasada neler döndüğünü Yüce adaletimizle ve sevgili divan üyelerimizle birlikte gözler önüne serebileyim..

Bunca zaman hesap sorduk, Sayın Ecomic ve diğer arkadaşlarla birlikte her başlıkta raporları istedik, bizleri alaycı tutumlarla uzaklaştırdılar..
Beylerbeyi olursam şayet ilk işim hazinede neler döndüğünün ispatlarını yayınlamak olacaktır..

Saygılarımla..
Mısra..

Alıntı :
MesajTarih: 10 Şub 2009 22:06 Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder
Fuhrerr yazmış:
Sunshineyi tanırım ve severim. neden böyle birşey yaptıgına anlam veremedim. Spirden intikam almak için derseniz spirden intikamı eyaletin parasını götürerek mi alıyor. O parada herkesin hakkı vardır ancak mantıklı bir açıklaması vardır elbet. Sunshinenin neden böyle yaptıgını anlamadım

Eyaletin 400.000 akçesini spir yerken de aynı tepkiyi vermişmiydiniz acaba sayın Fuhrerr?

Diyebildiniz mi acaba O parada herkesin hakkı var diye??
Dediğiniz için mi güvensizlik oylamasına red oyu verdiniz acaba??

Sunshinesoveryou gayet iyi yaptı..Yerinde olsam(oldum da çünkü vakti zamanında Spir bana da küfür etmişti) daha beter şeyler yapardım kendisini kutluyorum Helal olsun..
İçerisinde zerre kadar başkasının hakkı olmayan bir para onda, güvende..
Bir hesap sorulcaksa Spir'e yediği yedirdiği paraların hesabı sorulmalı..

Zaten bu sebeple bu başlık açıldı lütfen konuyu saptırma Malkomx..
Spir raporları ya yayınlayacak.. Ya yayınlayacak.. Başka yolu yok..
Bildiklerimden Eminim,Yaptıklarıma Kefilim,Gidenlerime Vedayım,Kalanlarıma Mîhîrim.. Wink

zerre kadar başkasının hakkı olmayan paramı Shocked

bey seçilirseniz raporlarınızda bu doğrultuda olacaktır eminim Smile
istersen önce kasabandan başla raporları yazmaya, ilk seçildiğin, isyan olduğu gün, isyanda ne kadar ne kaybettiği kasabanın. bunalrı yazki ha bide son halini, inandırcılığınız çıksın birazcık ortaya, yoksa yarın bigün geen oh olmuş bende olsam daha beterini yapardım mı diyeceksiniz sevgili mısra kardeşim...

resmi forumada yazdığım mesajın bir kopyasıdır, oraya ulaşamayan arkadaşların takdirine sunuyorum..
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 1:45 am

burada önemli nokta suns un çaldığı para değil demir olması ve madenler için demire ihtiyaç olması anlatabildim mi ? para çalınması işleri aksatmaz ama sanki özellikle o demirler çalınmış gibi

banada dün bir multi karakter sw 0 küfretti isteyene ss atim msn den şimdi bende nazırım acaba tüm envanteri alıp kaçsam mı ? SUNS U SAVUNANLAR CEVAP İSTİYORUM BUNA HAKKIM VARMI YOKMU ?? BENİDE SAVUNACAKMISINIZ ??
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 1:58 am

Kimseye vurun abalıya Modunda deilim

Ama ortada çalışmayan bir düzen var

Bunun sebebide kötü yönetimdir

Harmanlıda Ölü olduğu ve harmanlı 1 ay süre

bağımsızken istifa etmeyen nazır atamayan

bir bey vardı aynı şekilde sözcüde o kasabada ölüm riski yüzünden ayrılamıyordu

ne olduysa buarada oldu zaten
o 1 aylık dönemde ne maden kaldı ne hayvan üretildi

bir istifa butonuna vaktinde basılmadı

vakit geçtikten sonra şurda 10 gün önce o butona ne hikmetse basıldı

resmi forumdan sürersiz banlı birine nazırlık vermek

forum yönetiminin hatası deildir

tamamen beyin hatasıdır

bunların hepsi Kötü yönetimdir

4 kasaba ileri gitmeyecek bir orduya

10 binlerce akçe aktarmak kötü yönetimdir

yada işin içinde başka iş var olarak yorumlanır.

Bulgaristanda hiç olan orunun içinde bende vardım

ozamanlar eyalet kasası +60 000 lerde olduğu halde

Ordu komutanı Greatalexander orduya 100 ekmek alabilmek için günlerce uğraşıyordu

şimdiyse akçeler havada ucuşuyor.

Kendi adıma Konuşayım Misram seçilirde oda kötü yönetime devam ederse

onuda çekiştiririm Hiçbir siyasi fırkayla alakam yoktur

Görevini hakkıyla yapacak insanlara edirnenin acilen ihtiyacı vardır

Divana Girmeyi başaran 12 arkadaşımızı kutluyor güzel işlerin altına imza atmalarını temenni ediyorum (şaibeye yer bırakmadan)
Valandil

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:05 am

Sözcü ölüm riski var die kasabadan çıkmamazlık etmedi, sözcü arkadaşlar harmanlıdan çıkış yolu varmı die günlerce bağırdı...

%1 bile şansım varsa denicem dedi...

Yada bir grup varsa bende katılayım dedi...

Ama bana haber vermeyip sen ve grubun ordan ayrıldı...

Ondan sonra gelip burda ölüm riski var die gelmedi deme bana...
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:09 am

bunun sebebini ilgili yerde açıklamıştım

cok riskli bir kaçıştı kendimden ve ailemden başkasını vebalini alamazdım

%1 ihtimal anca vardı muhtemelen ölecektik

ben ve ailem bunu göze alarak şansımızı denedik

ve başardık.

ölüm riski var diye cıkmadı demeyeceğim tamam

ama neticede sonuç bu oldu.

levozz

levozz

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:10 am

SihiR demiş ki:

Bulgaristanda hiç olan orunun içinde bende vardım

ozamanlar eyalet kasası +60 000 lerde olduğu halde

Ordu komutanı Greatalexander orduya 100 ekmek alabilmek için günlerce uğraşıyordu

burda bir düzeltme yapıyım kasa +60 bin degildi o zamanda -120 binlerdeydi .dönemin beylerbeyide murka idi .kendi aralarındaki anlaşmazlık yüzünden bişiler olmuş olabilir ama eyalet ekmek göndermişti orduya hatta harmanlıdanda toplandı ekmek ordu için.
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:11 am

evet haklısının sihir, şaibeleri ortadan kaldırmak, en yararlı harekettir,
ama sayın mısra evladının birkaç ufak örneği bile yetip artmakta nekadar yanlı vede yanlış kararlar aldığına, ne demek oh olsun , bende olsam aynısını yapardım, bunu bana mantıklı olarak açıklasın, şuan bırakayım bu zıkım oyunu...
ortada söz konusu olan koca eyaletin birkimi, ne spirin, ne başkasının,
edirne sancağında oynayan 100 lerce kişinin birikimi ve oyuna yeni kaydolan oyuncularında ekmek kapısı o madenler..
şimdi gelsin buraya hadi savunsn o cümleyi hadi geçtim baltadır, bug tur vs dirden.
ordulara yapılan yardımlar konusu: yapılmasa eminim daha büyük kıyamet kopartırdınız, sizi kimse tutamazdı.

En son badsector tarafından C.tesi Mart 07, 2009 5:13 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:11 am

forumdan haksızlıkla banlandık diye nazır olamayacağız yani ve bunda forum zombilerinin sorumluluğu yok müthiş yorumlamışsın balki farkında değilsiniz ama forumdan kaç kişi kaç ETKİLİ kişi banlı biliyormusunuz ben işimi yaparım banlı olmam benim hatam değildir ötekiler içinde bu geçerlidir ne hakaret ettim banı gerektirecek ne küfür ettim nede başka bi yerden alıntı yaptım alnım ak

bu divanda 3-4 kişi süresiz banlı sorumdan ne için olduğunuda hepimiz biliyoruz şimdi bu 3-4 kişiye beylik verilmeyecek , nazırlık verilmeyecek, sözcülük verilmeyecek peki napılacak bu kişiler benc eoyunu bıraksınlar reislikte verilmesin ondada rapor isteniyor Smile

neyse ÇALINAN MAL BELLİ HIRSIZ BELLİ tüm elçilerin üzerindeki malların ,askeri forum içindeki gizli bilgilerin, kasa değerlerinin yazıldığı bir forumda bi HAYDUT mod olursa hayli hayli oyunda hırsızlık yapan biride savunulur NE BEKLİYORDUK Kİ Smile
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:12 am

saol levo bende tam resmiye geçiyordum ilgili dönemin hazine görüntüleri için
gerek kalmadı, teşekkürler.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:21 am

not: o orduya verilen 10.000 akçe çoktan alındı szi hala ordamısınız ?
SihiR

SihiR

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:29 am

ondan haberim var

ben dierini kastetmiştim Smile
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:30 am

SihiR demiş ki:
ondan haberim var

ben dierini kastetmiştim Smile

malesef foruma giremediğim için kimde ne var bilmiyorum bildiğimi aldım Smile
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 2:31 am

sihir bi git işine ya..Smile
sanki sen adaysın he beyliğe,
söyle mısracıın gelsin savunsun kendini,
neiş yüreği yokmu halk huzuruna çıkmaya,
haa doğru ya, 22 gp altı kişiler ilgi alanınız değil sizlerin.
halkta neymiş..
Yetisbey

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 11:34 am

Allah edirne sancağını sunshine sempatizanı mısradan korusun.Zaten başlamış sadaka ister gibi kapı kapı dolaşıp beylik oyu istemeye..Seçildiği takdirde de kimlerin kalemi niteliğinde olacağınıda gayet iyi biliyoruz..

Balta konusunuda daha fazla inkar etmeye devam ederseniz,buraya msn konuşmalarını bi koyarım..Başta siz olmak üzere mısranın bütün arkadaşlarının şu balta mevzusundan haberi oldugu ortaya çıkmış olur..Şansınızı daha fazla zorlamayın..
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 07, 2009 1:47 pm

Yahu amma abartmışız ha bu divan işlerini. Arkadaşlar divan denen şeyin yapması gereken bir kaç iş vardır sadece. Madenleri açık tutup bakımlarını yapmak, kasablardan buğday ve mısır alıp hayvan üretmek, kadıyla savcısıyla kurallara uymayanları cezalandırmak, gerekirse ordu kurmak. Bu kadar basit. Divana bu kadar anlam yüklemeyi, beyliği bu kadar yüceltmeyi anlamıyorum. Eğer bu kadar ciddiye alanlar varsa onların bu motivasyonlarının 2 temeli olabilir gibi geliyor bana. Ya gerçek hayatta pek sosyal tatmin yaşamamışız, ya da divanın elindeki kaynakları başka amaçlarla kullanmak istiyoruz. Allah aşkına bu divanda güç paylaşımı meselesini bu kadar abartmayın arkadaşlar. Tamam divana girmek isteyin hizmet etmek isteyin, biraz prestij o kdar da kötü değildir; ama lütfen ne kendi başınızı ne de başkasının başını bu kadar ağrıtmayın, çünkü hiç değmez. Bu sözlerim bu tartışmadaki herkes içindir.

Edirne Sancağı Seçim Sonuçları - Bir Klasik

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki