Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
Askperest

Askperest

Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Mart 11, 2009 11:08 pm

Kartal 13 , En azından konusmasını bilen birine rastlamak çok güzel. Çok teşekkür ederim güzel mesajın için

Ben her seferinde her tarafta sunu sölerim. Hangi partiye girsemde girerken su sozu sölerim

Ben kimseyle birlikte çalısmam, yalnız basıma giderim, bi konu hakkında dogru oldugunu düşünürsüm sonuna kadar giderim. Adaletsizliği sevmem. Ben oyuna baslayalı 1 sene 7 ay oldu. bu ikinci hesabım

Bu hesabımla oyuna basladıktan 4 ay sonra oyuna baslayanlar sev4 olmak üzereler bense hala 2 deyim. Neden biliyormusun? belediyeye yardım edeyim gelişsin die. Bıcakları 15 den verirdim meslegimi değiştim fırıncı yaptım hep belediyeye çalıstım. Kaç kez para aktardım aktardık. Ama sonra ne oldu biliyormusun. bi isyancı geldi mallları aldı götürdü . yanında 5000 akçeyide götürdü. Hemde kim oldugnu biliyoruz biliyomusun? Benim destek verdigim reis ve yandasları ..İsimleri önemsiz. Neyse ben kendi kendime düşündüm olsun sorun değil gene çogaltırız kasabayı. Yine basladık büyütmeye eksiden kurtardık.Ama adamın biri geldi yine soydu. Kim ? babai diye bi örgüt.

Şimdi sorarım sana sen olsan napardın ? Ben karsı olamayımda kim karsı olsun bu olaya ?
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Mart 11, 2009 11:21 pm

ben olsam aynen senin gibi karşı dururdum kardeşim haklı olan her davanda her zaman arkandayız işbirliğine hazırız hertürlü fedakarlığada hazırız babamın oğlu olsa isyan ve soygun yaptığında karşısında olurum kezaa molla isyanlara başlamadan önce oyunda takdir ettiğim biriydi ama isyanlara başlayınca baş düşmanım oluverdi hatta ezine isyanından sonra ezineye un gönderdi ben kabul etmedim isyancıdan gelen yardımıda iyiliğide istemem lakin o an reis latif idi aldımı almadımı bir bilgim yok

ama benim geçen postumda ne demek istediğimide anlamışsın sanıyorum en azından körü körüne bağlı değilsin bişeyleri görebiliyorsun

isyancılara karşı alınacak tedbirler vardır ama isyan olursa soyulursanda üzülme bu akçe denilen meret gene yerine koyulur bu oyunda ne insanlar var mesela berkman mesela ihtiyar96 bunlar karşılıksız zor durumda olan kasabalara bağış yapan şahıslar bu tür insanlarımız olduğu sürecede korkmayınız Allah ın izniyle sırtımız yere gelmez

162 gündür evimden uzağım savaş sebebiyle gün geldi şehit oldum gün geldi bedava ap ürettim gün geldi yaralandım ve inan 120 gün mısır ve ekmek yedim o parayıda borç aldım eminimki sende benim gibisin şimdi elini vicdanına koy söyle biz bu haldeyken savaşa gelmeyip oturanların tarafını tutmak mübahmı ? yada eyalet olsun belediye olsun yada yolda soygunculuk olsun yapan birilerini görmemezlikten gelmek mübahmı ?

sözlerim şahsına değil eminimki mesajım gönderdiğim kişiye gidiyor
Askperest

Askperest

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 12, 2009 1:24 am

Yok hocam mesajın benden baska bi yere gidemez. Bunu yukarda da söledim

Lakin herkesin haklı davası vardır, o yolda kosar gideriz. İsyancıların sa haklı hiç bir tarafı yok. Biri kendi savasarak halkına adar biri yönetimle halkına adar. Herkes savasa giderse olmaz. Çok isyan yapmak isteniyorsa gitsinler bulgara isyan edip dursunlar. Ozaman hem savasa gidenleri kurtarmıs olurlar hemde kasabaların refah düzeyini artırmıs olurlar..

Bu sözler hırsızlar içinde geçerli, millet savastı hırsızlar ise para topladı. Yanlıs giden çok sey var.. ama bunu yönetimde gösterip isyan ederek halkın emegini çalmak bırak akçeleri verdgi saatlere yazık değilmi.

İyi oyunlar
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 12, 2009 3:12 am

aynen öyle ama benim mesajım gereken yere gitti istediğim özrüde o şahısdan aldım kim olduğunu isterse gelir yazar
Askperest

Askperest

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Mart 12, 2009 8:39 am

Tamamdır kartal, iyi niyetin için teşekkürler keşke burdaki herkes sen gibi olabilse.. Ozaman ne kavga ne gürültü nede tartısma olurdu..

iyi oyunlar hepinize, ben derdimi anlatabildim yukarda bu sansı tanıyan kartala tekrar teşekkürler
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma Mart 13, 2009 10:11 pm

Kartal iyisin hoşsun.Diyorsunki bey olacaktım.? olsaydın kardeşim düzeltseydin Karesiyi?Yapcaktın kimse ezilmiycekti o zaman burda iyi bir iş yapmış değilsin.
castle

castle

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 14, 2009 8:13 pm

durun burda unutmayınkı askperestınde yaptıgı haksızlıklar bırısıne 20 akçe ceza verırken aynı suöu yapan adama neden 300 akçe kesıyosun burda saf yok
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 14, 2009 8:40 pm

Nistel demiş ki:
Kartal iyisin hoşsun.Diyorsunki bey olacaktım.? olsaydın kardeşim düzeltseydin Karesiyi?Yapcaktın kimse ezilmiycekti o zaman burda iyi bir iş yapmış değilsin.

sevgili nistel buna bende pişman oldum meğerse kimlerin eline bırakmışım burunlarının bu kadar yükseleceğini bilmiyordum bu hata benim hatamdır bunu kabul ediyorum
castle

castle

MesajKonu: Geri: Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme) - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Mart 14, 2009 9:39 pm

kartal karesı sensız olmaz bence bunu bır edırnelı olarak solıyom sen gıtte sunlara ders ver bence ders almayı unutmuslar hocalarından Very Happy:D

Yeni Kanun Tasarısı Hakkında (Osmanlı'ya Bilgilendirme)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2