|
|
Hey gidi Günler Hey ! ! ! |
|
|
Nasıl buldunuz? | Ah dj ah... | | 40% | [ 21 ] | Hüzünlendim... | | 32% | [ 17 ] | Dertlenmissin... | | 2% | [ 1 ] | Salla Gitsin!!! | | 26% | [ 14 ] |
| Toplam Oylar : 53 | | |
|
Yazar |
Mesaj |
dj.emmre
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 5:05 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- dj.emmre demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- İlk memleketim doğduğum yer Çanakkale...
Nasıl tarif etsem ki o güleri bilemiyorum...
Meyhaneler tıklım tıklımdı, girerdin zincirleme konular gelirdi hiç sohbet bitmezdi.
Arkadaş ortamı çok güzeldi ve tabiki yardımlaşmalar...
Bu oyunda en çok o ortamı özledim.
Koloniler açılınca artık öyle ortamlarda bozulmaya başladı yavaş yavaş. Belki halen bir kaç kasabada vardır bu içten sıcaklık ama biliyorum ki çoğu yerde bitti artık canlı meyhaneler...
Hani bi ara bulgar güçlü ordularıyla gelmişti. Herkez diyordu ne yapacağız? Tekin Paşanın bi cümlesi vardı hiç unutmam 'ya hep ya hiç' diye. Sonra mücadele başladı. Bulgar geldiği gibi gitti. Seviye 1 ler dağıtmıştı Bulgarları.
Aç kaldığım ama ortamını sevdiğim o eski savaşları çok özledim.
Eskide eyaletmiş, 24 tane kasabaymış felan yoktu bunlar. Tek bir eyalet bir kaç kasaba. Güzel bir yönetim. Devletin parası az da olsa halk mutluydu ya o yeterdi bana.
Hasret Doluyum o günlere... Seni bilirim Turbederen Koloni ile geldik,yetiş ben felan vardık...Mitde vardı reisdi Mit işine gucune bakmazdı Cunki sınavı vardı...Armus ilede evliydi sanırım :D
Evet
Armus benim annemdi. Isoberto kardeşim. Bufftr babamdı.
Şimdi hiçbirinden haber alamıyorum. Ben arada bir armusun halini hatrını sorarım...
Yetişlede konusurum hiç yoktan arada bir selam veririm...
Orkunhan benim Babamdı... Bayraklı Aşiretindendim onceleri ben... |
|
|
|
omer1994
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 6:14 pm |
|
|
Orkunhan benimde babamdı.DJ kardeş çıktık eskiden bayraklı aşiretindeydim.ancak oyunu bir ara bırakmıtım.Ben oyuna ilk başladığımda KEŞAN,ŞARKÖY ve GELİBOLU vardı.Zaten ben başladığımdada keşanın ilk günleriydi.Bide keşanda ben başladığımda captainkidd reisti.Tolgahanunuz die biride isyan ediyordu ve sanırsam ilk isyanda oydu.Ve hemen arkasından divan isyanla ilgili kararname çıkarmıştı.BODF ile OMDF vardı.Acayip bir çekişme vardı.Ama o zamanlar siyaset Süper zevkliydi,şimdiki gibi adını bile bilmediğim 10 taneden fazla fırka yoktu. |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 6:18 pm |
|
|
Daha ne yapıyım...
Dovusten kavgadan uzak dursun dedik.. Turnuva duzenledik...
Bu baslığı actım hala isyancılar konusuluyor...Senin bahsettiğin deil simdikiler...
Yok bunların bası admınler... Bi oyun için değmez...
|
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 6:29 pm |
|
|
Bence oyunu bozan ikili çekişmeler ve atışmalar oldu.
Bi ara bana öyle gına geldi ki artık forumlara bile girmiyordum.
Halende bu ikili çekişmeleri forumda konu edenler var. İnsanları forumlardan soğutanlar bence bu kişilerdir!!! |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 6:38 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- Bence oyunu bozan ikili çekişmeler ve atışmalar oldu.
Halende bu ikili çekişmeleri forumda konu edenler var. İnsanları forumlardan soğutanlar bence bu kişilerdir!!! çekişme rekabet olmadan başarı nerde görünmüş , ama çekişmeler bazı sınırlan içinde olmalı 1.iftira atılmamalı 2.çekişme seçim bitince bitmeli yetkiler adam kayırma için kullanılmamalı 3.neye mal olursa olsun Osmanlı nın yararına bir çekişme olmalı 4.karşı rakibi yenmek için Osmanlının ve halkın zararına iş yapılmamalı 5.multi açıp oy verilmemeli eğer çekişme bu sınırlar içinde kalırsa hem küslük olmaz hem Osmanlı zarar görmez |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 6:54 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- Bence oyunu bozan ikili çekişmeler ve atışmalar oldu.
Halende bu ikili çekişmeleri forumda konu edenler var. İnsanları forumlardan soğutanlar bence bu kişilerdir!!! çekişme rekabet olmadan başarı nerde görünmüş , ama çekişmeler bazı sınırlan içinde olmalı 1.iftira atılmamalı 2.çekişme seçim bitince bitmeli yetkiler adam kayırma için kullanılmamalı 3.neye mal olursa olsun Osmanlı nın yararına bir çekişme olmalı 4.karşı rakibi yenmek için Osmanlının ve halkın zararına iş yapılmamalı 5.multi açıp oy verilmemeli eğer çekişme bu sınırlar içinde kalırsa hem küslük olmaz hem Osmanlı zarar görmez
Evet bir çekişmede bu maddeler olursa iyi olur lakin Osmanlıda yaılan çekişmelerde hangi maddeler mevcut?
Benim çekişmeden kastim karşıt forumdaki birini mesajlarına ha bire buradan cevap veriyorsunuz! İnsan bi noktadan sonra bunalıyor. Bin kere cevap bin kere sataşma. Melih Gökçekle-Karayalçın gibi olundu artık. Mahalle Kavgası!!!
Evet böle sataşmalar, saldırılar seçim öncesinde olur ama artık seçim öncesi diye birşey kalmadı. Her gün seçim günü gibi mücadele ediliyor.
Bazıları farketmesede Zarar gören Forumları kullananlar oluyor... |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 6:58 pm |
|
|
Şahmeran burası her hangi bir paylaşım alanı ya da başka konular üzerinde yoğunlaşan bir forum değil.Oynadığımız oyunun forumu olarak kabul ediyoruz.Eee tabiki oyundaki mücadeleler buraya yansıyacak. |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 7:00 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Şahmeran burası her hangi bir paylaşım alanı ya da başka konular üzerinde yoğunlaşan bir forum değil.Oynadığımız oyunun forumu olarak kabul ediyoruz.Eee tabiki oyundaki mücadeleler buraya yansıyacak.
Sevgili kardeşim,
Benim kastettiğim sadece bu forum değil.
Evet mücadeleler zaten olacak ama bir ölçüyle ve bir üslupla olmalı değil mi? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 7:01 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- turkscihad demiş ki:
- Şahmeran burası her hangi bir paylaşım alanı ya da başka konular üzerinde yoğunlaşan bir forum değil.Oynadığımız oyunun forumu olarak kabul ediyoruz.Eee tabiki oyundaki mücadeleler buraya yansıyacak.
Sevgili kardeşim,
Evet mücadeleler zaten olacak ama bir ölçüyle ve bir üslupla olmalı değil mi? Kartalda onu yazmış zaten |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 7:03 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- _sahmeran_ demiş ki:
- turkscihad demiş ki:
Sevgili kardeşim,
Evet mücadeleler zaten olacak ama bir ölçüyle ve bir üslupla olmalı değil mi? Kartalda onu yazmış zaten
Sen Kartalın avukatı mısın? Kartal susar susmaz sen başladn konuşmaya
Ben kartalın ne demek istediğin anladım. Zaten mesajımıda ona göre yazdım. Ve sordum ki kaç kişi doğru düzgü rakibiyle mücadele ediyor ki? |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 7:04 pm |
|
|
yeter be her konuyu amacından cıkarıyosunuz ne güzel nostalji yapıyoruz şurda. |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 7:10 pm |
|
|
tmm nostaljiye devam edek
Özlediğim bir diğer şeyde sağlam Türk siyaseti... Tek divanda kararlar çok daha net ve sağlam alınabiliniyordu.
Şimdi öyle mi?
Bi gelibolu yüzünden Edirne-Karesiye gircekti :S |
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 8:20 pm |
|
|
ahh!Armus.Onu pek göremiyorum.
eskiden. su içerdik testiden. eee ne de olsa sv 1 idik. olsa bile bu sözler haybeden. En azından herşeyi bilir idik...
hatırlıyorum dj.Bir lonca açmıştın...
yeni bilmemneler bilmemnesi
Ben hala bayraklıdanım.Ve bayraklıda da kalacağım!
Eeen eski ailelerden.Ama dağıldı biraz.
ahh bulgar savaşı.Neler götürdü bizden
ama sağlam çıktık.Evildust kahramandı(tabii ki sadece o değil bütüüün paşalar.savaşanlar)
tabii siyasetle pek ilgilenmiyorum.daha doğrusu oyunlarla.
Ama hala seviyorum.Eski günleri,eskileri
bir keresinde keşandayken yanlışlıkla belediye seçimlerine katılmıştım
zackasura bana nasııl kızmıştı
evet o uçak mı ne uçuruyorum demişti |
|
|
|
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 9:04 pm |
|
|
Çok güzel olmuş ellerine sağlık |
|
|
|
karademir
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Ptsi Mart 30, 2009 10:00 pm |
|
|
guzel olmuş. |
|
|
|
okaytap
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 12:20 am |
|
|
Bunlar güzel paylaşımlar gerçekten ben osmanlının ilk günlerini gördüğüm için şanslıyım aslında yaşanan kıtlıklar dahil oyuncuların arasındaki dostluk görülmeye değerdi.
yeri gelmişken profilimdeki bilgileri paylaşabilirim biraz kendi açımdan yazmış olsama bunu maruz görün bunları ayıklama zamanım yok direkt yapıştırıyorum. olaylar ve tarihler gerçektir.
- Alıntı :
-Oyuna 13.08.1455 tarihinde Gelibolu kasabasında başladım.Bu tarihlerde Osmanlı Devleti yeni kurulmuştu.. ilk kasabası 11.08.1455 tarihinde kurulan Gelibolu kasabasıydı...
Ayrıca Osmanlıda 2. kasabalar açılıncaya kadar Gelibolu da uzun süreli kıtlıklar yaşandı bazen iki bazen beş gün, birçok kişi yiyeceksiz kaldı hayatını kaybeden ve oyundan sıkılıp bırakanlarda cabası...
- 20.08.1455 tarihinde ilk Osmanlı Divanı oyun yöneticileri tarafından atma usulü ile kuruldu. Divanda yer alan kişiler. Donmez ,Ismailhergul ,Tekin ,Jusuf ,Zhorak ,Eclipza , Smmm ,Geyikbaba ,Alexmert ,Melt,Xacnafein , Gezginiko. Divanda yer alan kişilerin birkaçını tanımasam da birçoğunla tanışma imkanım oldu..
-24.08.1455 tarihinde seviye 1'e yükseldim ve kendime bir buğday tarlası aldım.
-27.08.1455 tarihinde Devletin ilk aylarında düzenli ve koordineli büyüme sağlayabilmesi için Buğday, Un ve Ekmek üreticilerini bir araya toplamak amacı ile Buğday un ve Ekmek Üreticileri Loncasını kurdum.
-31.08.1455 Gelibolu kasabasının nüfusu hızlı artmasından dolayı Osmanlı devletine iki kasabada daha eklenmiş oldu..Oyunda hiçbir kasaba nüfusu 1100 lere ulaşmamıştır, ama Gelibolu kasabası bu nüfusa çok rahat ulaştı ve sonunda Keşan ve Şarköy kasabaları ile beraber Osmanlı devletinin kasaba sayısı 3’e çıktı.
-15.09.1455 tarihinde Büyük Osmanlı Devleti Frkasına (BODF) fırkasına üye oldum. üye olduğum günlerde ki yaklaşan seçimlerde divan listesinde yer almadım.Bu partide uzun kalmayacaktım zaten.
-05.10.1455 tarihinde Osmanlı Devletinin 4. ve 5. Kasabaları açıldı. Bu kasabalar: Tekirdağ ve Kırklareli kasabaları oldu.
-12.10.1455 tarihinde Osmanlı Milli Demokrat Fırkası (OMDF) partisine Dönmezin çağırmasıyla girdim. Çünkü artık oyunun tek kutuplu yönetime kaydığını düşünmekteydim.
- 09.11.1455 tarihinde 3.Divan seçimlerinde Osmanlı Milli Demokrat Fırkası (OMDF) adı altında 4.Sıradan divana girdim ve Savcı olarak atandım. Bu görevi fazla sürdüremedim üçüncü hafta içersinde özel sebeplerden dolayı divandan istifa ettim.
-19.11.1455 tarihinde seviye 2'ye atladım ve Gelibolu kasabasında Değirmenci olarak mesleğimi icra etmeye başladım.
- 27.11.1455 tarihinde Osmanlı Devletinin Nüfusu 3103 lere dayandı ve Oyun yöneticileri Osmanlının 6. ve 7. kasabaları olan Dedeağaç ve Türbedere’yi açtılar.
-01.12.1455 tarihinde yeni açılan kasabalardan olan Türbedere kasabasına Divan izni ile taşındım başkanlığa adaylığımı koydum bir dönem başkanlık yaptım o dönem içersinde iyi bir başkan olduğumu düşünmekteyim.
-10.01.1456 tarihinde Osmanlı Devletine 6 yeni kasaba açıldı.. Oyun yöneticileri ikişer ikişer açmaktan yorulmuş olacaklar ki böyle bir yönteme başvurdular. Yeni açılan kasabalar: Çanakkale, Edremit, Ayvalık, Bandırma, Gönen, Dursunbey di.. yeni açılan kasabalarla birlikte Rumeli yakasından Anadolu yakasına da geçilmiş oldu.
-15.01.1456 tarihinde Osmanlı, Bulgaristan ve Romanyaarasındaki yollar açıldı.. Artık Ticaret ve Medresede bilgi paylaşımı yapılabilecekti ama böyle olmadı.. Irkçı Bulgar gurubu bize sözlü saldırıya formumuzu gasp etmeye başlamışlardı bile.
-28.01.1456 tarihinde 4.Divan seçimlerine Osmanlı Milli Demokrat Fırkası (OMDF) adı altında 2.Sıradan Divana girdim ve Ziraat nazırlığına atandım yaklaşık olarak 20 gün bu görevi sürdürdüm... Benden sonra göreve gelen yeni arkadaşlara yardımcı olması amacıyla Ziraat nazırı rehberi hazırladım..
-01.02.1456 tarihinde OMDF bir kolu sayılan Ekonomist Demokrat Osmanlı Fırkası (EDOF) partisine girdim orda 1 seçime girme imkanım oldu sonucunda divanda yeraldım ve önemli görevlerde atandım.
- 24.02.1456 tarihinde Akıncılarımız Bulgar topraklarına çoktan girmişti.. Yollar açıldığından bu güne dek Irkçı Bulgar gurubu Osmanlıyı aşağılamış, Haraca bağlamak için antlaşma imzalatmaya çalışmış ve savaş tehdidinde bulunmuştu. Ama sert kayaya çarptıklarını düşünmemişlerdi..
Tek avantajları Osmanlıdan daha önce kurulmuş olmalarıydı Nüfus olarak daha az ama gelişmiş bir davettiler. 23 Şubat geçesi akıncılar korkmadıklarını göstermek için Bulgar sınır şehri Samokov a saldırdılar. Birçoğu yaralandı birçoğu da şehit düştü. Akıncılar şehri alamamış olsa da gözdağı vermeye yetti...
Ama ırkçı Bulgarlar böyle düşünmemiş olsa gerek zafer çığlıkları ile ordu hazırlıklarını hızlandırdılar.
- 27.02.1456 tarihinde 4.Divanda Görev değişikliği ile Başçavuşluk görevine atandım. Divan sonuna kadar bu görevi sürdürdüm. Yine bu görev hakkında yeni gelenlere yardımcı olması amacıyla Başçavuşluk rehberi hazırladım.
-04.03.1456 tarihinde Irkçı Bulgar ordusu Osmanlı toprakları üzerine yola koyulmuşlardı bile.Bulgar ordusunu Dani_ddd yönetmekteydi. Bu tarihlerde Osmanlının bir ordusu bile yoktu bununda rahatlığı içinde emin adımlarla atlarını sürmekteydiler ama bu sefer sonlarının başlangıcı olacağını bilmiyorlardı. Osmanlı sınırına giren Bulgarlar Yaklaşan divan seçimlerine de bir liste hazırlamışlardı.
-08.03.1456 tarihinde Bulgar ordusu Keşan kasabası sınırlarına dayanmıştı. Bu sırada Keşan’ı savunan kişi sayısı 85 ile 90 kişi arasındaydı.. Dani_ddd ordusu kasabaya o gün içersinde saldıramamıştı belki biraz şaşırmış olacak ki hemen kuyruğunu kıstırıp Şarköy kasabasına geçtiler.
- 09.03.1456 tarihinde Bulgar ordusu Şarköy sınırlarına dayanmıştı Şarköy savunması 63 kişi civarı örgütlendi Bulgar ordusunun sayısı 53 kişiden oluşmaktaydı silah ve gelişmişlik bakımından bizden kat kat üstün olsalar da korkulan olmadı O gece kasabayı alamadılar ama Kasaba savunması 49 kişiye düştü bizden, Bulgarlar da 49 kişiye düştü. Şarköy kuşatması 4 gün sürdü ama ellerine bir şey geçmedi ve geri çekilmek zorunda kaldılar.
- 11.03.1456 tarihinde 5.Divan seçimlerine Ekonomist Demokrat Osmanlı Fırkası (EDOF) adı altında 2. sıradan divana girdim ve Yeniçeri Ağalığına atandım. yine bu makam ile alakalı bir yardımcı rehber hazırladım
-13.03.1456 tarihinde Bulgar ordusu Keşan’a tekrar geri çekildi ve 9 gün Keşan da kaldılar. Yer yer savaş oldu ağır kayıplar verdik ama Keşan ı bizden alamdılar.
- 21.03.1456 tarihinde 5.Divan kurulalı iki hafta olmamıştı ki Divanın Kadısı silindi ve Beylerbeyi divandan düşürüldü.. Bu zamanlar Bulgar ordusu ülkemizde cirit atmaktaydı ordudan çıkan Bulgarlara dava çılmaktaydı, açılan bir davadan dolayı Bulgar oyuncu silinmesi ile şikayet üzerine 5.Divan Kadısı Gregordracul oyundan silindi Beylerbeyi Comefromhell divandan düşürüldü. Yeniden Beylerbeyi seçimi gerçekleştirildi ve seçim sonunda Ticaret Nazırlığına atandım. yine bu görevle alakalı bir yardımcı rehber hazırladım.
*Bu tarihte Bulgar ordusu Dedeağaç kasabasına geçmişti. Sayıca kasaba savunması diğer kasabalardan daha az olmasına karşın canla başla kasabayı savunuyorlardı. 18 gün boyunca kasabayı kuşattılar çok sayıda şehit ve gazi verdik ama direnişi elden bırakmadık sonunda Bulgar ordusu sonlarının geldiğini anlamaya başlamıştı bile..
-07.04.1456 tarihinde Bulgar ordusu Keşan kasabasına geçti.. Günden güne eriyen Dani_ddd in Bulgar ordusu sadece 19 kişi civarında kalmıştı. O gece arkalarına bakmadan kasabadan uzaklaşmışlardı.. 08.03.1456 tarihinde Keşan da başlayan ırkçı Bulgar ordusunun macerası 08.04.1456 tarihinde yani 31 gün içersinde her gün ayrı bir Osmanlı tokadı yiyerek tekrar Keşan da son buldu .. Ertesi gün artık savaştan arda kalan şehit ve gazilerin yaraları sarılmaktaydı günden güne her şey daha iyiye gidecekti….
-13.04.1456 tarihinde Milli Mutabakat Divanı (MMD) üye oldum ve 8.sıradan aday oldum. Partiler üstü bir oluşumdu buna inandım ama çok yıpratıldığınıda düşünmekteyim. seçimde Divana giremesemde projelerini Destekledim.
-15.04.1456 tarihinde 5.Divanın sonlarında işlerimin yoğunluğu dolayısı ile Ticaret Nazırından alınmamı ve daha az yoğunluğu olan bir makam getirilmemi istedim bunun üzerine Maden Mütevelli görevine getirildim yaklaşık 15 gün bu görevi sürdürdüm.
-18.04.1456 tarihinde Osmanlı devletinin ilk ordusu Şarköy kasabasında Resmen kuruldu ismi Osmanli Sulh Ordusu (Osmanlı Barış Ordusu) olarak tarihe geçti.
-26.04.1456 tarihinde Beklenmedik bir duyum geldi Bulgarlar tekrar bir Ordu hazırlamışlardı ismi Spartans ordusuydu Bulgar divanı gelen orduyu onaylamamıştı beklide yeni kodlamalarla ilgisi vardı bizden her tokat yiyişlerinde Bulgaristanın prestiji düşmekteydi.. ama Atlarını hızla Osmanlı topraklarını sürmekteydiler bu sırada. Ama Osmanlını tokadı çoktan hazırdı .
-02.05.1456 tarihinde çakma Spatans ordusu Keşan sınırlarına dayanmıştı. 3 gün kıran kırana savaş oldu onlara göre daha az zayiat verdik ama yinede kaybımız dişe dokunur cinsteydi.
-05.05.1456 tarihinde Bulgar Spartans ordusu Komutansız kaldı ve ordu dağılmış oldu. Osmanlı Sulh ordusundan Osmanlı tokadını tekrar yediler ve Resmen savaşı kaybettiler. ayrıca gerekli kişilere de davalar açılmış oldu.
-15.05.1456 tarihinde ilk Devlet puanını Maliya alanında Çanakkale kasabasına ürettim.
-11.07.1456 tarihinde Mit'in çağırmasıyla yeni kurulan Millet-i Hakimiye Fırkasına geçtim.
-21.07.1456 tarihinde Osmanlı Devletinin nüfusu 7900 lara dayanması sonucu Adminler Ezine ve Balya isminde iki kasaba açtılar böylelikle Osmanlıda kasaba sayısı 15 yükselmiş oldu.
- 22.07.1456 tarihinde Osmanlı Devleti Trakya bölgesi ve Anadaolu bölgesi olarak iki eyalete bölündü. Bunlar
Edirme Sancağı:> (Gelibolu,Şarköy,Keşan,Tekirdağ,Krklareli,Dedeağaç,Türbedere)
KaresiSancağı:> (Çanakkale,Edremit,Ayvalık,Bandırma,Gönen,Dursunbey,Ezine,Balya)
-23.07.1456 Tarihinde Osmanlının nüfusu 9500 dayanması sonucu Karesi sancağına iki yeni kasabadaha açıldı bunlar; Karacabey ve Tavşanlı kasabalrıydı.
-25.07.1456 Tarihinde Osmanlı Devletine 3.Eyalet olarak Bursa Sancağı, Başkent olarakta Balıkesir açıldı. Bursa Sancağı ve Karesi Sancağındaki kasaba Dağılımları şu şekilde gerçekleştir.
Karesi Sancağı (Çanakkale,Edremit,Ayvalık,Bandırma,Gönen,Ezine,Balya, Çan, Balıkesir )
Bursa Sancağı (Dursunbey ,Karacabey, Tavşanlı,İnegöl,Gemlik)
-31.07.1456 Tarihinde Osmanlı Devletine 4.Eyalet olarak Saruhan Sancağı ve Edirne Sancağına Başkent olarak Edirene ve Kasaba olarakta Harmanlı açılmıştır.
Eyaletlerin Kasaba dağılımları şu şekildedir. Edirme Sancağı (Gelibolu,Şarköy,Keşan,Tekirdağ,Krklareli,Dedeağaç,Türbedere, Harmanlı, Edirne)
Karesi Sancağı (Çanakkale,Edremit,Ayvalık,Bandırma,Gönen,Ezine,Balya, Çan, Balıkesir )
Bursa Sancağı (Dursunbey ,Karacabey, Tavşanlı,İnegöl,Gemlik)
Saruhan Sancağı (Menemen, Bergema, Soma, Akhisar)
-04.08.1456 Tarihinde oyun adminleri Osmanlı ve Bulgaristan arasındaki yolu yaklaşık iki ay sonra tekrar açtılar.
-21.08.1456 Tarihinde 1. Karesi Sancağı Divanına Millet-i hakime Frkasından 1.sıradan girdim.
-23.08.1456 Tarihinde Karesi Sancağına Beylerbeyi tarafından Kadı olarak atandım görevde fazla durmadım.
-25.08.1456 Tarihinde Karesi Sancağına Beylerbeyi tarafından Sözcü olarak atandım
-26.08.1456 Tarihinde Karesi sancağı Asgari ücret yasası yürürlüğe girdi. Asgari ücret 14 akçe maden ücretleri 15 akçe olarak kabul edildi. Esasen istediğim bir olaydı ve Divandaki arkadaşlarımızın dikkatini bu konuya çekebildiğim için şanslıydım. Önceki divanlarda birçok kez tasarı halindeyken iptal edilmişti kanun teklifi. Asgari ücretin belki de en büyük faydası savcı ve kadılara olmuştur.
- 20.09.1456 Tarihinde Karesi Sancağına Beylerbeyi tarafından Maden Mütevelli olarak atandım.. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 2:43 am |
|
|
oktay ozamanlar bizi kekliyormuydunuz? yoksa gerçekten giriş ücretli meyhane varmıydı, birisinde giriş ücreti 5 akçe alınır yazıyordu çok iyi hatırlıyorum, tabi o günler yiyecek ekmek parası bulamayan, para bulsamta pazarda ekmek bulamayan ben epey uzun bi süre ciğerci kedisi gibi merak etmiştim orda olan biteni sonra forumla tanışmıştım, o meşhuuuurr odun kavgaalrı dönemi, bulgar savaşından hemen sonra ortaya çıkan yine o meşhurr 40 bin gece masalalrı (40 akçe hikayesi) o günler beylerbeyi olan cucurbitanın o kendinden meşhur "ekmek bulamassanız pasta yiyin" açıklaması sonraki dönem aslanix in mcree nin beni seviye atlatma çabaları, bayaa bayaa gömlek aramış hatta başkanlar formunda arşivde gördümde ne yokluklardı beyaw. şimdiki oyuncular rahat, bi eli balda ötekisi yağda.. 30 akçeye et satılırdı o günler, gelde kp yapta savaşa git.. heygidi heyy.. |
|
|
|
_arwen_
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 8:26 am |
|
|
Bad sana o gömleği aldırana kadar ne uğraşmıştık ama :)Heralde en uzun S1 olarak kalma rekoru sendedir hala |
|
|
|
mogutcu
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 8:49 am |
|
|
Bende 1455 sonunda Türbederede oyuna başlamışdım. O zaman Okaytap Türbedere Belediye başkanı idi sonra Çanakkale açılınca Ç.kaleye geçtim. Tech-in paşayla Samakova kadar giden gruptaydım. Osmanlı nın ilk sınırötesi operasyonunun üyesiyidim ne mutlu bana. Jusuf , Geforce ben Trakya Elçisiydik (bayağı aktifmişim bende o zaman ) En son baktım iç bölgelerde oyun sıkıcı olmaya başladı sınıra Harmanlıya taşındım. Açıkçası bende tek eyalet dönemini özlemiyor değilim ,o zaman bu kadar dağınıklık soyguncukuk hile , hurda yoktu. |
|
|
|
Mit
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 10:06 am |
|
|
Okayda herseyi arsivlemis. |
|
|
|
okaytap
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 11:43 am |
|
|
Aktif olduğum günlerde arşiv yapmayı severdim ancak çok şeyler kaçırdım ve arşivleyemedim malesef ,aslında önemli günler ve olayları arşivleyen kişiler olsa yeni gelen oyuncuların geçmişe dair bilgileri olur. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 11:58 am |
|
|
- okaytap demiş ki:
- Aktif olduğum günlerde arşiv yapmayı severdim ancak çok şeyler kaçırdım ve arşivleyemedim malesef ,aslında önemli günler ve olayları arşivleyen kişiler olsa yeni gelen oyuncuların geçmişe dair bilgileri olur.
ben uzun zaman önce senin arşivimi okudum , hatta iyi hatırlıyorum bir sitede biri senin arşivini çalıp kendisis yazmış gibi göstermiş sende oraya üye olup fırçalamışın |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 12:25 pm |
|
|
- badsector demiş ki:
- oktay ozamanlar bizi kekliyormuydunuz?
yoksa gerçekten giriş ücretli meyhane varmıydı, birisinde giriş ücreti 5 akçe alınır yazıyordu çok iyi hatırlıyorum, tabi o günler yiyecek ekmek parası bulamayan, para bulsamta pazarda ekmek bulamayan ben epey uzun bi süre ciğerci kedisi gibi merak etmiştim orda olan biteni sonra forumla tanışmıştım, o meşhuuuurr odun kavgaalrı dönemi, bulgar savaşından hemen sonra ortaya çıkan yine o meşhurr 40 bin gece masalalrı (40 akçe hikayesi) o günler beylerbeyi olan cucurbitanın o kendinden meşhur "ekmek bulamassanız pasta yiyin" açıklaması sonraki dönem aslanix in mcree nin beni seviye atlatma çabaları, bayaa bayaa gömlek aramış hatta başkanlar formunda arşivde gördümde ne yokluklardı beyaw. şimdiki oyuncular rahat, bi eli balda ötekisi yağda.. 30 akçeye et satılırdı o günler, gelde kp yapta savaşa git.. heygidi heyy.. Ben mcraee ile konusuyordum eksik gedik varmı geleyim falan diyordum,
malum Kendimi suclu hissediyordum butun s2 ler turbederen geldik sadece Mcraee kalmıstı okay,ben,yetiş falan...
Vicdan azabı gibiydi dedi gomlek eksiğimiz falan var dedim bulayım getireyim yok dedi hallederiz dedi demekki o gomlek olayı Badsector iiçinmiş
|
|
|
|
Hufu
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 12:32 pm |
|
|
Hey gidi Günler Hey ! ! ! kartal13 Gecen sene bu zamanlardı sanırım. Haydutluk yapmak zorunda kaldıgım o kısa donem icerisinde, senin eski uvey evlatlardan birini soymustum. sonrasında bir chat ortamında beni gorunce "senmisin o!" tarzı tepkinle aniden baslayan nizah , birilerininde araya girmesi sonucu, ozurleserek iyi bir dostlugun baslangıcına donusuvermisti. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hey gidi Günler Hey ! ! ! Salı Mart 31, 2009 12:36 pm |
|
|
- Hufu demiş ki:
- Hey gidi Günler Hey ! ! ! kartal13
Gecen sene bu zamanlardı sanırım. Haydutluk yapmak zorunda kaldıgım o kısa donem icerisinde, senin eski uvey evlatlardan birini soymustum. sonrasında bir chat ortamında beni gorunce "senmisin o!" tarzı tepkinle aniden baslayan nizah , birilerininde araya girmesi sonucu, ozurleserek iyi bir dostlugun baslangıcına donusuvermisti. evet dostum biz kavgayla başlamıştık , sanırım bizi barıştıran levrek di |
|
|
|
|
Hey gidi Günler Hey ! ! ! |
|
|
2 sayfadaki 3 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3 |
|
|