|
|
Yazar |
Mesaj |
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Cuma Nis. 03, 2009 4:03 pm |
|
|
İnşallah:D |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Cuma Nis. 03, 2009 4:05 pm |
|
|
pikachu ee |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN C.tesi Nis. 04, 2009 7:14 pm |
|
|
Dizilere bağlı kalsaydım, şu an sizin kafanızı kesmis olurdum...
Ama siz isyanlara çok özeniyorsunuz belli...
Vatanı satmak ruhunuza islemis, bu bir oyun diyip yırtmaya çalısıyorsunuz...
Vatan sevmek böyle seylerle belli olur...
Siz burda böyleyseniz gerçek hayatınıza hiç girmek istemiyorum...
|
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Paz Nis. 05, 2009 12:09 am |
|
|
Ben realde Teröristim,yatarım kalkarım nasıl isyan çıkarsam diye düşünürüm..
Şu oyuna reali karıştıracak kadar düşmeseniz olmaz di mi??
Hep Atıp Durursun Nara Özünde Açılmış Derin Yara Sözlerin inan Etmez Beş Para Gazel Kuşu Kahraman Bey.. |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 9:50 am |
|
|
bir insan kendini her yerde belli eder bu bir gerçektir.. Bir yerde farklı düsünüp baska bir yerde o görüsü savunursa biz bunu kısaca ' Döneklik ' olarak tabir ederiz...
|
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 10:13 am |
|
|
- PolatALEMDAR demiş ki:
- Dizilere bağlı kalsaydım, şu an sizin kafanızı kesmis olurdum...
haddini aşma.reeli karıştırma |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 10:46 am |
|
|
- chocolateman demiş ki:
- PolatALEMDAR demiş ki:
- Dizilere bağlı kalsaydım, şu an sizin kafanızı kesmis olurdum...
haddini aşma.reeli karıştırma Choco asıl sen hiç konusma.... Simdi seninde dosyanı açmayım..
|
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 11:19 am |
|
|
- PolatALEMDAR demiş ki:
- bir insan kendini her yerde belli eder bu bir gerçektir..
Bir yerde farklı düsünüp baska bir yerde o görüsü savunursa biz bunu kısaca ' Döneklik ' olarak tabir ederiz...
Hmm,,Sen şimdi diyorsun ki,bu oyun realede taşınmalı
Ben oyuna oyun kadar değer veririm..
Ya Piko,yanlış anlamazsan yaş kaç?
Nese,ben hala yaptığımı sölediğin yanlış hamlelerin hesabını ne zaman soracaksın onu bekliyorum..Yoksa sende pek çok kişi gibi,Çok laf az iş felsefesini mi kullanıyorsun.. |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 11:26 am |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- PolatALEMDAR demiş ki:
- bir insan kendini her yerde belli eder bu bir gerçektir..
Bir yerde farklı düsünüp baska bir yerde o görüsü savunursa biz bunu kısaca ' Döneklik ' olarak tabir ederiz...
Hmm,,Sen şimdi diyorsun ki,bu oyun realede taşınmalı
Ben oyuna oyun kadar değer veririm..
Ya Piko,yanlış anlamazsan yaş kaç?
Nese,ben hala yaptığımı sölediğin yanlış hamlelerin hesabını ne zaman soracaksın onu bekliyorum..Yoksa sende pek çok kişi gibi,Çok laf az iş felsefesini mi kullanıyorsun.. Sorduğum zaman öğrenirsin merak etme.... |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 12:01 pm |
|
|
|
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 1:45 pm |
|
|
Bu oyunda "gerçek hayatı" karıştırmak da ayrı bir moda oldu sanırım...
Geçenlerde de birinin yakını tehditler savurmaktaydı. Önce cevap vermeyi düşündüm, hatta bir şeyler yazdım, ama sonra değmez dedim sildim...
Arkadaşlar;
Burada kimsenin gözlerini görmüyoruz... Kimse ile oturup aynı ortamda sohbet etmiyoruz... Gerçek hayatta bunların sağlandığı insanlarla belki yıllarca arkadaşlık kurulduğu halde, arkadaşlarımızı tanımak mümkün olamayabiliyor... Bu noktada şu sözü anmamak imkansız: Bir insanı tanımak için borç alıp verin, seyahet edin, ortak iş yapın ...
Yenilerde buna bir de halı saha maçı eklendi sanırım
Latife bir yana, insanlara kızabiliriz, ama direkt kişiliklerine saldırmak, çok yıpratıcı sonuçlar doğurabilir.
Fakat benden sana abi tavsiyesi Polat, bu doğru bir davranış değil... Bırak güzel kardeşim, oyun oyun olarak kalsın... Bu gereksiz laf atışmalara ve gerilimlere yol açar... Sonunda da sen de üzülürsün, karşı taraf da üzülür...
O açıdan oyun içerisinde herkesin kendine tanımladığı ROL çerçevesinde her türlü ve en ağır eleştirileri yapalım, ama gerçek hayatın özel ve mahrem yönlerine dokunmayalım... Ve gerçek hayata ait kişilik analizleri yapmamaya özen gösterelim...
Not olarak şunu da ilave edelim... "İnsan her yerde kendini belli eder" gerçek hayat için doğrudur... Fakat sanal ortamda külliyen yanlıştır... O sebeple RP tanımı ve kavramı var... İnsanlar ROL yapıyorlar...
Ayrıca; güzel kardeşim... 19 yaşındasın daha... Ve 19 yaşında hayatın başındasın... 19 yaşındaki bir insan hayat adına henüz hiç bir şey yapmamıştır... Ve gençlik fikren aşırılığı kolaylaştırır... Çabuk hüküm vermeyi kolaylaştırır...
Ve bu topraklardaki, kardeşi kardeşe kırdıran bütün hadiselerin temelinde, diğer kişileri ihanetle suçlamak, zihin alt yapısı yatmaktadır... Diğer insanlara potansiyel hain nazarı ile bakan bir zihniyet ülkemizi karanlıklara götürür... İnsanımıza en lazım olan şey hoşgörü, tolerans yani müsamahadır...
Bak Polat birader! Bu toprağın her bir bireyi necip milletimizin şerefli bir mensubudur... Ben, bu milletten hain çıkmaz, hüsnü zannına sahip biriyim... Su-i Zanda (kötü niyet) bulunup isabet kaydedeceğime, Hüsn-i Zanda (İyi niyet) bulunup yanılmayı tercih ederim...
Hain olarak kafanda kazıdığın her bir insan ise bir şekilde yanılıp şaşıp kanmış insanlardır nazarıyla bakmak, yüce milletimizin tarihi misyonuna en uygunudur...
Agresif milliyetçilik, Türk Milletine yakışmaz... Milletimize yakışan müspet milliyetçiliktir... Bu da millet için samimane çalışmakla ve gayretle olur... Lafla sözle sloganla değil...
Bu genel anlamdaki oyun içi ve oyun dışı değerlendirmelerim, oyunda üstlendiğim "Babai İhtilal Hareketi" mensubu ROL'ünden bağımsız olarak kaleme alınmıştır... Zira o üslup ile kaleme alsa idim böyle yazmazdım ... ROL'ün gereği gibi yazardım .... Bu bile sanırım oyun içi ile oyun dışı farkını anlamak açısından ip ucu olmalıdır...
Selamlar...
|
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 2:00 pm |
|
|
Adı üzeri oyun diyorsun iyi hoş fakat, oyunda olsa Türk'ü temsil ediyorsun dimi...
Demek ki içinde varmıs böyle bir sey ki yapıyorsun...
En ufak sakaların bile altında gerçeklik payı yatarken, sen bu bir oyun rol yapıyorum diyorsun..
Ben böyle bir seye inanmıyorum maalesef...
- Alıntı :
- Bu da millet için samimane çalışmakla ve gayretle olur...
güzel demissin. Çalmakla, isyan etmekle olmaz dimi..
Ayrıca benim yaşım 19 değil, asmencik size yanlıs bilgi vermis ...
Benim yasım yazıyor profilimde aç bak ona göre abi tavsiyesi de..
Oyunla gerçeği karıstıracak yası çoktan geçtim ben, yalnız oyunda böyle davrananların oyun dısı neler düsündüklerini de çok gördüm.
Sonuçta bu oyunu oynayan kisi kendimiziz, gün süresine bakarsak gerkçek hayatla da aynı isliyor.
Böyle bir durumda bana gerçek hayattan yansıma yapmadığını söyleme sakın...
En son PolatALEMDAR tarafından Ptsi Nis. 06, 2009 2:04 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 2:02 pm |
|
|
Psikolog arkadaşım var,Telefon numarasını ister misin? |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 2:07 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- Tanıdığım psikolog var,Telefon numarasını ister misin?
Seni iyilestirebilecekse neden olmasın... |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 2:15 pm |
|
|
- PolatALEMDAR demiş ki:
- Adı üzeri oyun diyorsun iyi hoş fakat, oyunda olsa Türk'ü temsil ediyorsun dimi...
En ufak sakaların bile altında gerçeklik payı yatarken, sen bu bir oyun rol yapıyorum diyorsun..
- Alıntı :
Oyunla gerçeği karıstıracak yası çoktan geçtim ben, yalnız oyunda böyle davrananların oyun dısı neler düsündüklerini de çok gördüm.
Sonuçta bu oyunu oynayan kisi kendimiziz, gün süresine bakarsak gerkçek hayatla da aynı isliyor.
Adamın sölediği birşey yok,Sana saldırdığıda yok,Lakin Hemen SAVUNMAYA geçmen oldukça düşündürücü,,
Hadi cnm,bu kadar yeter yazışma faslı,birazda icraat görelim değil mi Nasıl olacaksa artık :P |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 2:20 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- PolatALEMDAR demiş ki:
- Adı üzeri oyun diyorsun iyi hoş fakat, oyunda olsa Türk'ü temsil ediyorsun dimi...
- Alıntı :
Adamın sölediği birşey yok,Sana saldırdığıda yok,Lakin Hemen SAVUNMAYA geçmen oldukça düşündürücü,,
Hadi cnm,bu kadar yeter yazışma faslı,birazda icraat görelim değil mi Nasıl olacaksa artık :P Ne güzel yazışıyorduk noldu niye hemen Geri Çekildin ? Neyse savunmaya geçtiğimi farkettiysen, ne zaman saldırıya geçeceğimi de farketmen gerekli... Size icraat gerekmez, kendi kendinizi deşifre edersiniz yakında.. |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 4:57 pm |
|
|
Tarihle tespit edilmiştir ki Türk lafını dilinden düşürmeyenlerin kökeni hep azınlıklardan çıkmıştır... Allah lafını ağzından düşürmeyenlerin temelinde bir nametlik çıkmıştır...
Hele soyadında Türk lafı çok zikredilenlere özellikle dikkat etmek lazım...
Buyur 19 yaşından 1 ayda 38 yaşında terfi eden Polatalemdar ... Bin defa daha Türk yaz ...
MİSAL : Tekin ALP, Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda Türkçü kimliği ile tanınır... Ve ülkemizde Türkçülük alanında ismi ilk geçen adamlardan...
Asıl adını bilen varsa yazsın.... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:05 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Allah lafını ağzından düşürmeyenlerin temelinde bir nametlik çıkmıştır...
sen kendini aşmışsın bu cümlen çok talihsiz olmuş Pygamberlerin ve sahabelerim 2 kelimelerinden birinin Allah olduğunu biliyormuydun |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:13 pm |
|
|
Hoşgeldin Kartal;
Bu konudaki bilgiler öyle değil.... Hadis ve Siret kitapları okunduğunda görülecektir ki, Peygamber Efendimiz (SAV) ve Sahabi Efendilerimiz Allah (CC) Lafz-ı Celalini hafi (gizli) zikr amaçlı kullanmışlardır.
Ve bilinir ki, günümüz toplumunda en çok sömürülen 2 şey Milliyetçilik ve Din'dir.
Kelimelerimin anlamı çok açıktır.
Ortada bir talihsizlik vardır, lakin çok açık olan ifadelerimi çarpıtmak istemenizdedir...
Bu konularda tartışmaya girmeyi abes bulduğumu da eklemeliyim.... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:32 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Hoşgeldin Kartal;
Bu konudaki bilgiler öyle değil.... Hadis ve Siret kitapları okunduğunda görülecektir ki, Peygamber Efendimiz (SAV) ve Sahabi Efendilerimiz Allah (CC) Lafz-ı Celalini hafi (gizli) zikr amaçlı kullanmışlardır.
Ve bilinir ki, günümüz toplumunda en çok sömürülen 2 şey Milliyetçilik ve Din'dir.
Kelimelerimin anlamı çok açıktır.
Ortada bir talihsizlik vardır, lakin çok açık olan ifadelerimi çarpıtmak istemenizdedir...
Bu konularda tartışmaya girmeyi abes bulduğumu da eklemeliyim.... bir tartışma uğruna sarf ettiğiniz cümle yanlıştır ilyas o cümleyi editlemeniz gerek bir tartışma uğruna bu tür değerler bu şekilde kullanılmamalı biz bişeyi çarpıtmıyoruz sömürü için en çok kullanılan milli ve dini değerlerdir bunun farkındayız ama böyle diye kurunun yanında yaşta yanar gibi tavırlar sergilememeliyiz Allah kelamını gerçek anlamı ve sevgisiyle kullanan nice insan var dinin şakaya gelecek bir yanı yoktur , ayrıyeten tartışılmasını abes bulduğunuz bir konuyu açmanız daha abes değilmi |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:49 pm |
|
|
Dini meselelerin tartışma sureti ile mütalaasını caiz görmüyorum...
Tekrar ediyorum... Art niyetli yorumlarını bir tarafa bırak ve düzgünce oku Kartal...
Samimi dindarlar devamlı Allah Allah diye gezmez....
Samimi milliyetçiler Türk Milleti, Türk Milleti diye ağzında sakız yapmaz....
Söylediğim söz doğrudur... Sonuna kadar ardındayım...
Tartışmaya açtığım şey, dini meseleler değil, sömürüdür...
Ve orada Milliyetçiliğin sömürülmesi bahsi ile ilgili olarak, Dinin sömürülmesi bahsine de misal verdim...
Biliyorum ki ne demek istediğimi net anlıyorsun... Ama bu yönde bir açık bulduğunu düşünerek, cephe genişletiyorsun...
Ama ifade ettiğim üzere, bu yazdıklarım, ciddi bir tespittir...
Ve dinde en küçük görülen mesele, "neden yapmadığınız şeyleri söylüyorsunuz" ayeti ile tespit edildiği üzere, lafazanlıktır. İslam dini lafazanlığı tölere etmiyor...
Özde samimi dindar olmayan insan günde bir milyon kere Allah dese, kendini kandırır, toplumu kandırır..
Ve Türk-İslam tarihi uygulamalarında, dini değerlerin kontrolsüz olarak kullanılmasına, hiç müsamaha gösterilmediğini de hatırlatmalıyım...
Bu konularda samimi bir bilgi paylaşımı ihtiyacınız varsa, hay hay, başımla birlikte... Ama benden bu konuda bu kadar... Bu nokta bam teli, üzgünüm... |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:55 pm |
|
|
Bu arada Kartal Birader;
MİSAL : Tekin ALP, Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda Türkçü kimliği ile tanınır... Ve ülkemizde Türkçülük alanında ismi ilk geçen adamlardan...
Asıl adını bilen varsa yazsın....
Sözlerimi neden laf kalabalığına kurban etmek istemektesiniz... Bunu pek merak ettim....Ve çok çok çok tuhaf buldum doğrusu, hem de çok tuhaf buldum...
O yazıda ehli insaf her okuyucunun dikkatini çekecek yön bu satırlar idi... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:57 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Samimi dindarlar devamlı Allah Allah diye gezmez....
işte takıldığın nokta bu sende benim ne demek istediğimi gayet iyi anladın , böyle bir cümle kurmaya senin hakkın yok dini eğitimim çok şükür pek düşük değil en azından bu cümleyi kurmanın günah olduğu bilincindeyim aslında sende bilincine vardında işte kartal tartışmak istiyo ondan böle yapıyo süsü veriyorsun iyi öyle olsun o cümleyi editlesen bu tartışmalar olmazdı sen devam et din bilgisi dağıtmaya ama ben o cümlenin editlenmesini istiyorum sen editlemezsen bunu yöneticilerden isteyecem onlar belki hassasiyetimizi anlarlar |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 5:59 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Bu arada Kartal Birader;
Asıl adını bilen varsa yazsın....
Sözlerimi neden laf kalabalığına kurban etmek istemektesiniz... Bunu pek merak ettim....Ve çok çok çok tuhaf buldum doğrusu, hem de çok tuhaf buldum...
O yazıda ehli insaf her okuyucunun dikkatini çekecek yön bu satırlar idi... sen kendin bi senaryo yazmışın rollerimizide dağıtmışın her konuda istediğini yaz ama din konusunda hassasiyetliğimiz var bunu göremiyormusun bu kadar zormu bunu görmek |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: HAKKINIZI HELAL EDİN Ptsi Nis. 06, 2009 6:17 pm |
|
|
Allah lafını ağzından düşürmeyenlerin temelinde bir nametlik çıkmıştır... Samimi dindarlar devamlı Allah Allah diye gezmez....
İki cümlemi de tekrar alıyorum buraya ve aynen yineliyorum... Kime isterseniz editletebilirsiniz....
Bu cümleyi kurmanın günah veya sevap olması niyet ile ilgili bir husustur. Benim niyetimi bilen Yaradan, (CC) günah veya sevap takdirinde elbette bulunacaktır.
Burada kullandığım söze dayalı olarak, günah ilanında bulunacak kadar net fetva verdiğinize göre, burada bir noksanlık aramak gereklidir... Din öze ait bir meseledir... Diğerlerine fetva dağıtmak için öğrenilecek konu değildir... Hele caka satmak amacı ile din tacirliği yapılmaz...
Nesimi Sözde Dindarlara Ne Güzel Demiş;
Sofular haram demişler Bu aşkın şarabına Ben doldurur ben içerim Günah benim kime ne?
Gah giderim medreseye Ders okurum Hak için Gah giderim meyhaneye Dem çekerim aşk için
Son olarak yine Nesimi : Nesimiye sormuşlar o yar ile hoş musun Hoş olayım olmayayım o yar benim kime ne
Evet Kartal;
Sizin derdiniz Alp Tekin meselesini aradan kaynatmak.. Ben onu farkettim de, ordan ne gibi bir sıkıntınız var onu anlayamadım...
Gelelim Alp Tekin'e,
Cumhiriyetin ilk yıllarında Türkçülüğün temellerini kurmaya kalkan bu kişinin asıl adı Mois KOHEN'dir. İşte size lafazanlığın ne olduğuna somut delil...
Din alanında ise bunun bariz örnekleri daha pek çok...
Şimdi benim yazılarımı, ancak, gerçek yaşamdan örnekler veriyor diye editletirsin... Bu da yazdıklarımın yanlış olduğu anlamına gelmez...
Not : Efendiler tasavvufta şarap Allah Aşkı demektir. Meyhane tekke demektir. Buna da mal bulmuş mağribi gibi atlamayın diye yazıyorum
|
|
|
|
|
2 sayfadaki 3 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3 |
|
|