pirates78
|
Konu: Geri: SOSYALİST BURSA ARTIK BAĞIMSIZLIK PEŞİNDE C.tesi Haz. 13, 2009 2:16 pm |
|
|
- masatlik demiş ki:
- Keşke gerçek anlamde bütün Dünyada o sözünü ettiğin sosyalist kavramını anlayabilseniz!!!
Şimdiye kadar yuzyıllardır sosyalist deyip insanları eşitlik kavramıyla kandırıp Amerikan köleliğinden daha beter bir kölelik yaşatan sosyalistler son yıkımla ve hüsranla biten hazin sonlarını getirdikleri halde!!! Hala bizde sosyalist kelimesini kullanan ve bunu sanki iyi birşeymiş gibi savunan insanlara gerçekten acıyorum!!! Zaten bir eksimiz vardı!!! Bir türlü aklıma gelmiyordu heh işte şimdi oda tamamlandı!!! Sosyalistler!!! Osmanlıda sosyalistin ne işi var ya!!! Ruslara veya bulgarlara yakışan bir deyim değilmidir o!!! Masatlik hocam üzgünüm ama ciddiyetle söylemediğim birşeye böyle tepki gelebileceğini düşünmedim. Öncelikle reel sosyalizm'in bu konuyla bağlantısı yok. İnsanların sosyalizm'le yada başka şeylerle kandırılıyo olmasından banane? Bana göre bütün ideolojiler insanları sömürmek için vardır, sosyalizm'inde bi farkı yoktur. Ben sadece Bursa'nın pazarı ve iş gücünü kontrol etmek için koyduğu kanunları desteklediğimi belirtmek amacıyla yaşasın (başlığı atan işgüzar arkadaş ilgi çeksin diye sosyalizm kullanmış) sosyalizm dedim. Lütfen gerçek ideolojileri oyuna karıştırmayın. |
|
Emirdaglı
|
Konu: Geri: SOSYALİST BURSA ARTIK BAĞIMSIZLIK PEŞİNDE Paz Haz. 14, 2009 12:27 am |
|
|
bursa hiçbir zaman osmanlıdan ayrılmaz ayrılamaz. Atamız ne demiş: memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. yani bursadaki şuanki yöneticiler kafalarına göre kanun çıkarmış olabilirler. eğerki biz iktidara gelirsek açıkça söylüyorumki o kanunlar değişecek!!! Bursa Osmanlıdan ne ayrı olabilir nede özerk. Bazı iktidar sahipleri kardeşi kardeşe düşman etmek isteyebilirki buna karesideki bazı iktidar sahipleride dahildir. Unutmayın eyaletler kimsenin babasının malı değildir. o yüzdende eyaletler arası savaş çığlıkları atıp durmayın!!! sabırlı olun şurda 7 gün kaldı. |
|
masatlik
|
Konu: Geri: SOSYALİST BURSA ARTIK BAĞIMSIZLIK PEŞİNDE Paz Haz. 14, 2009 3:45 am |
|
|
Arkadaşlar Allah razı oldun çok güzel açıklama yaparak herkese bilgi veriyorsunuz. Doğal olarak herkişinin görüş ve düşüncesi farklı yönlerde olabilir.
Benim anlatmak istediğim konu aslında çok basit kısa bir soruyla açıklanabilir. Amacımız nedir neden bu oyunu oynuyoruz?
Bursa divanından çıkan bu karar amacımıza tamamen zıt bir karadır! Bu nedenle karşı çıkıyoruz yani yararları olmayacakmı? Olabilir fakat sağlayacağı yarar diğer 4 sancağa birden zarar veriyorsa bu yarar değil %75 zarardır.
Sadece bir örnekle durumu izah edebilirim. Edirne sancağında buğday 10 akçeye düşeli tam olarak 5. ayına girmiş bilunuyor...
OBBF yöteniminde Kareside ticaret nazırı olduğum ilk günden itibaren tek düşüncem Edirne pazarlarını düzeltmek için nasıl bir yol izlemeliyiz olmuştur. Diğer fırka üyelerinin bir kısmı karşı çıkmasına rağmen bizler yanlız Karesiyi düşünmedik Edirnenin de Osmanlı olduğunu ve düşmanımız olmadığını defaen hertarafa yazdım kayıtları mevcuttur...
Tabiiki Edirneyede Bursayada Saruhanada tüccar gönderdim hemde birçok kez gönderdim fakat bir şey oldu nedense tüccarlar başarısız oldular... Çünki Karesi hazinesi akçe olarak eksi bakiyede olduğundan hiç bir tüccarıma nakit veremedim bu yüzden giden tüccarlar eli boş döndüler.
Bunu bilen birkaç uyanık zengin kişiler paralarına para katarak Edirne ile Karesi arasında mekik dokudular ve paralarına para ekleyerek sancaktan fazla para kazndılar...
Buna rağmen herhangi bir yasak getirmedik hatta birkaç kez gündeme getirsemde Osmanlı topraklarını bir bütün olarak düşündüğümden kimseye karışmadık ve herkesi serbest bıraktık...
Sadece birkaç kişinin çok miktarda ürün ve parayla dolaşmalarına sadece kendi menfaatlerini düşünmelerine devletin kesesine girebilek akçeler maalesef bunların kesesine girmesine üzülüyordum. Osmanlı vatandaşı olmaları nedeniyle sonradan bu kişilerede birşey yapılması için hareklette bulunmadık sahsen ben birkaç yazı ile birkaç uyarı dışında bişi yapmadım...
Bursadaki bu kararları alan divana soruyorum 5 ay öncesinden buğdayın fiyatının 10 akçeye düşmesinin sorumlusu kimdir acaba?
Devamlı olarak Karesi savaşta olsun barışta olsun hazinesini ve envanterini Osmanlı için harcamadımı?
Bursa yönetiminin bilmediği bişi var! Osmalı bir bütündür bölünemez hiç bir sancak diğer sancaklarıda ilgilendiren konularda tek başına hareket edemez.
Edirnedeki mali kriz sanki Saruhanı etkilemiyormu veya Bursayı etkilemiyormu? Sadece Karesiyimi etkileniyor! Bu nedenle karesi kendibaşına karar alıp tüm yolları kapatmadı... |
|