Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
show_time

show_time

OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 6:40 pm

Come'nin dediği gibi bu suçu bursaya değilde divandaki 2-3 kişiye yüklemek daha doğru olucak.Neyse artık edirne gibi bug duasına çıkıyoruz inşallah bizede 65000 taş 65000 demir gelirde bizde prestij için taş demir harcarız :S
HACI_MOLLA

HACI_MOLLA

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 7:17 pm

biz Saruhan Sancağı olarak Bursa sancağına karşı birleşmeye hazırız bize çok yamuk yaptı bu adamlar
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 7:23 pm

arkadaslar ic savasi tetiklemeyelim cok istiyorsaniz bursa nin basina corap ormeyi veya belalarin yagmasini soyleyin ljs ye eski pers imparatorlugunu veya ilhanlilar veya timurun ulkesini kursun oraya boylece gorsun onlar bela nedir ve iste ancak o zaman rahatlari bozulacak ve hatta bizdende yardim isteyeceklerdir Smile)
Emin.e

Emin.e

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 7:41 pm

alpi_03 demiş ki:
Emin.e ne güzel de sölemişsin;

''Saldırı amacı güden bir orduya mühür verme ihtimali beklenilmiyor galiba''

halbu ki ihtiyar demiş ki;

''osmanlıya zarar veren''

Siz kendinizi Osmanlıya zarar verenler kefesine koyup tedbir alıyorsanız NO COMMENT
..

Onlar bize verdi, biz onlara verelim daha sonra tekrar onlar bize versin, tekrar biz onlara verelim..... bu böyle uzar gider

Nasıl zarar verilir;

Onlar saldırıya geçer savunulur kasaba, püskürtülür ve ileri atağa geçilir. Zarar o şekilde verilir.

Bulgaristan, diğer ülkelere açılan kapı ayrıca yarın ileri zamanlarda dış ticaretler başlayınca nasıl geçilecek.Tekrar ordu kurar savaş açar geçeriz herhalde
Question

Mühür şartlarına; Savunma amaçlı orduya verilecek, düşman saldırısını atlattıktan sonra varsa gücü, ders vermek için belirlenen bir kasabaya kadar gitme izini istiyerek alınamaz mı Question

Bursa mührünü kıskanmıyor veya vermemek için mazaret aramıyor sadece şartları kesin bir şekilde bilmek istiyor ki bunada hakkı olduğunu herhalde onaylarsınız.

Ama yapıcı olmak yerine sadece karalama amaçlı yorumlar yapılıyor ve konular açılıyor bu birşey kazandırmaz.
HACI_MOLLA

HACI_MOLLA

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 7:44 pm

malsi demiş ki:
arkadaslar ic savasi tetiklemeyelim cok istiyorsaniz bursa nin basina corap ormeyi veya belalarin yagmasini soyleyin ljs ye eski pers imparatorlugunu veya ilhanlilar veya timurun ulkesini kursun oraya boylece gorsun onlar bela nedir ve iste ancak o zaman rahatlari bozulacak ve hatta bizdende yardim isteyeceklerdir Smile)
bursa bitince sıra bize gelir osmanlı 1 cephede başarılı olamazken 2. bir cephe düşünemiyorum
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 7:51 pm

Emin.e demiş ki:
alpi_03 demiş ki:
Emin.e ne güzel de sölemişsin;

''Saldırı amacı güden bir orduya mühür verme ihtimali beklenilmiyor galiba''

halbu ki ihtiyar demiş ki;

''osmanlıya zarar veren''

Siz kendinizi Osmanlıya zarar verenler kefesine koyup tedbir alıyorsanız NO COMMENT
..

Onlar bize verdi, biz onlara verelim daha sonra tekrar onlar bize versin, tekrar biz onlara verelim..... bu böyle uzar gider

Nasıl zarar verilir;

Onlar saldırıya geçer savunulur kasaba, püskürtülür ve ileri atağa geçilir. Zarar o şekilde verilir.

Bulgaristan, diğer ülkelere açılan kapı ayrıca yarın ileri zamanlarda dış ticaretler başlayınca nasıl geçilecek.Tekrar ordu kurar savaş açar geçeriz herhalde
Question

Mühür şartlarına; Savunma amaçlı orduya verilecek, düşman saldırısını atlattıktan sonra varsa gücü, ders vermek için belirlenen bir kasabaya kadar gitme izini istiyerek alınamaz mı Question

Bursa mührünü kıskanmıyor veya vermemek için mazaret aramıyor sadece şartları kesin bir şekilde bilmek istiyor ki bunada hakkı olduğunu herhalde onaylarsınız.

Ama yapıcı olmak yerine sadece karalama amaçlı yorumlar yapılıyor ve konular açılıyor bu birşey kazandırmaz.

şimdi siz bu yukarda yazdıklarınıza cidden inandınız öylemi .güldürmeyin alahınızı severseniz .1.5 senedir buglarlar bize yapmadıklarını bırakmadı .1.5 senedir edirne sürekli savaşta peki siz nerdeydiniz sayın e.bilmem ne yada gelibolu eski imamı mı diyim ?
son savaşta her zamanki gibi kurmaylarınız la birlikte kayboldunuz şimdi ortaya çıktınız nedendir .şöylemi acaba bursada elimize gücü geçirdik ortalıkta iyi karışıyor partiyide kurduk çokta güzel işletiyoruz mileti bumu .siz gidin 12 yaş altındaki arkadaşlara yutturun bu dolmaları artık bizim bu dolmaları yemek gibi bir niyetimiz yok .
savaşıda biz başlatmadık onlar başlattı ve her 3 ayda bir ortam sürekli gerilmekte .HD nin varlıgı sürdükçede biz bu savaşı bitiremiyecegimizi göremiyecek kadar ileri düzeyde biri oldugunuz için savaş yok işinize bakın demekten başaka bişi gevelemezsiniz ama yarın öbürgün bulgarlar geliyor denildiginde ise tamam siz gidin biz arkanızı koruruz demekten başka da bir icraatınız yok .
edirneyi bu savaşa biz sokmadık ama bitirmek istiyorsak ilk önce askeri gücünüzü ortaya koyarsınız yıkarsınız ordunuzu somokovun önüne oturtursunuz masaya bulgarları söke söke her hakınızı alırsınız .
ha bide hiç bişi yapmaz oturdugunuz yerden ahkam keser aman eski türk kafalılar işleri güçleri savaş dersiniz ve her zaman yaptıgınız şeyi yaparsınız hiç bir şey .
tarih sizin yapmadıklarınızla dolu .az utanma olsa insanda böyle bir öneriye sıcak bakmıyorum demek gibi bir öneri bile sunmaz insan .bulgaristanda prestij 0 ekonomik olarak çökmüşler ve tamda edirnenin halindeler peki onlar biz onların halindeyken acıdılarmı ?
ne yaptılar 5 ay sancagı işgal ettiler sonuç batan bir sancak .
şimdi kalkıp bize ahkam kesmeyin .evet bu savaş biticek ama savaşı bitiren taraf biz olucagız sizin partinizin içinde geçen ülke degil "bulgaristan hizmetkarları fıkrası "
Emin.e

Emin.e

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 8:08 pm

Eski Gelibolu İmamının eşiyim önce onu belirteyim.Ben yukarıda yazdıklarıma inanıyorum evet ve savaşa gelme gibi bir zorunluluğum olduğunu sanmıyorum.

Rk'da oyun şeklini askeri savaş üzerine oynayanlar var benim gibi sadece siyaset üzerine oynuyanlarda var. Gördüğünüz gibi savaşacağınız zaman bile Divan'a gelip mühür almak zorunluluğu hissediyorsunuz.

Edirne'yi bu savaşa siz sokmadınız evet, Tekin paşa zamanından beri bu sürtüşmeler devam ediyor. Hatırlarmısınız. Gelibolu ilk açıldığında Bulgaristan oyuncularının multileri zarar vermişler, daha sonra intikam için Bulgaristana gidilmiş birçok kişi orada ceza alıp hapis yatıp peşlerinden Bulgaristan ordusunun gelmesine sebebiyet vermişlerdir.

Hatta o zaman, bu kişilere gitmeyin Ordu kuralım denmesine rağmen sabırsızlıklarının sonucunu Şarkoy'e kadar Bulgaristan Ordusunun girmesi olarak ödedik.
Demek istediğim o ki, ileri görüşlü hareketler yapamıyoruz. 6 ordu var değil mi şuan ? 3'ü Bursa mühürü bekliyor 3'ü Edirnede kurulu mühür durumları ne bilmiyorum.

Bu 6 ordu 56 kişiden 336 kişi buldumu? Bunların kaçı 50 kuvvet üstü ? Bu orduları Bulgaristanda neyin beklediğini biliyormusunuz.
Siz herhalde anladığım kadarıyla askeri rol üzerindesiniz.Bunların hesabını yapıp siyasetcilerde izin istediniz mi?

Yoksa onları kandırma yoluna mı gittiniz, Savunma yapacaz dedikten sonra asıl amacınızın Saldırı olduğunu gizlediniz mi? Sizi böyle kandırsalar siz ne yapardınız?

Birde son olarak, Edirne sancağını, Bulgaristan orduları mı batırdı gerçekten yoksa Bulgaristan orduları Divanı ele geçirirse kasayı çalacak fikri ile kasayı bazı akıllı kişiler kendi çevrelerine peşkeş çekerek mi batırdılar.

Greatalexander ordusundaki kişiler bulgaristanda mahsur kaldıklarında, Edirne Sancağından Bulgar orduları dağıtıldıktan sonra hazinenin o zaman ki yönetimin yakın çevresince yok edildiğini nasıl açıkladınız.

Yürümeden koşmaya çalışıyorsunuz, hatta ihtiyaç duyduğunuz kişilere çelme takarak yapıyorsunuz.
Suçlamadan önce aynayı kullansanız keşke.

İyi eğlenceler.
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 8:24 pm

Emin.e demiş ki:
Eski Gelibolu İmamının eşiyim önce onu belirteyim.Ben yukarıda yazdıklarıma inanıyorum evet ve savaşa gelme gibi bir zorunluluğum olduğunu sanmıyorum.

Rk'da oyun şeklini askeri savaş üzerine oynayanlar var benim gibi sadece siyaset üzerine oynuyanlarda var. Gördüğünüz gibi savaşacağınız zaman bile Divan'a gelip mühür almak zorunluluğu hissediyorsunuz.

Edirne'yi bu savaşa siz sokmadınız evet, Tekin paşa zamanından beri bu sürtüşmeler devam ediyor. Hatırlarmısınız. Gelibolu ilk açıldığında Bulgaristan oyuncularının multileri zarar vermişler, daha sonra intikam için Bulgaristana gidilmiş birçok kişi orada ceza alıp hapis yatıp peşlerinden Bulgaristan ordusunun gelmesine sebebiyet vermişlerdir.

Hatta o zaman, bu kişilere gitmeyin Ordu kuralım denmesine rağmen sabırsızlıklarının sonucunu Şarkoy'e kadar Bulgaristan Ordusunun girmesi olarak ödedik.
Demek istediğim o ki, ileri görüşlü hareketler yapamıyoruz. 6 ordu var değil mi şuan ? 3'ü Bursa mühürü bekliyor 3'ü Edirnede kurulu mühür durumları ne bilmiyorum.

Bu 6 ordu 56 kişiden 336 kişi buldumu? Bunların kaçı 50 kuvvet üstü ? Bu orduları Bulgaristanda neyin beklediğini biliyormusunuz.
Siz herhalde anladığım kadarıyla askeri rol üzerindesiniz.Bunların hesabını yapıp siyasetcilerde izin istediniz mi?

Yoksa onları kandırma yoluna mı gittiniz, Savunma yapacaz dedikten sonra asıl amacınızın Saldırı olduğunu gizlediniz mi? Sizi böyle kandırsalar siz ne yapardınız?

Birde son olarak, Edirne sancağını, Bulgaristan orduları mı batırdı gerçekten yoksa Bulgaristan orduları Divanı ele geçirirse kasayı çalacak fikri ile kasayı bazı akıllı kişiler kendi çevrelerine peşkeş çekerek mi batırdılar.

Greatalexander ordusundaki kişiler bulgaristanda mahsur kaldıklarında, Edirne Sancağından Bulgar orduları dağıtıldıktan sonra hazinenin o zaman ki yönetimin yakın çevresince yok edildiğini nasıl açıkladınız.

Yürümeden koşmaya çalışıyorsunuz, hatta ihtiyaç duyduğunuz kişilere çelme takarak yapıyorsunuz.
Suçlamadan önce aynayı kullansanız keşke.

İyi eğlenceler.
tek tek cevaplıyım önce dediklerinizi .
1.tekin paşanın döneminde oyundaydım .ve bildigim bişi vardı osmanlıda ordu kurucak ap üretebilicek bir kişide yoktu .
2. cucurbitanın bizat bulgaristana yazdıklarından hiç bahsetmemişsiniz .hatta cucurbitanın captankidd e ordu kurması için verdigi talimattan da bahsetmemişsiniz .
3.şimdi ordu hazırlıklarını planlıyan kp durumlarını gözden geçiren bir askeri yapılanmalar zaten mevcut korkunuz nedir ?hazırlıksız saldırıcak kadar daha sıyırmadık çok şükür.
4.kimseyi kandırmak gibi bir niyetimiz olmadı sayın e.bilmem ne .herkes durumun farkındaydı bizzat eski bursa sancak beyine kadar herkez durumun farkındaydı sizin olmamanız ise daha ilginç .
5.dönemleri ve tarihleri karıştırdıgınız gün gibi belli o orduya yürü emrini kim verdi ?
biraz hafızamızı canlandıralım .bodf nin beyligi döneminde murka tarafından verilen emirdi .peki diger askeri teşkilatlar ne dedi gitmemiz uygun olmaz bu hareket bu şekilde yanlış olur dendimi denmedimi .sonuç ne oldu murka savunma ordusunu dagattı edirenyi savunmasız bırakıp bizi bulgaristana sürdü .peki orda hatalar devam ettimi evet etti .
ne akla hizmet edilerek somokovda bir nokta ileri adım atıldı bunu açıklamadılar.onuda geçtim .
somokovda hd nin ordusunu o gün dagatabilicek güçteyken bulgaristan resmi ordu kuramıyordu prestijleri 0 dı .tarihim iyidir kusura bakmayın .sonra ne oldu dersiniz ordu bile olmuyan sofia ya hareket ettirildik 3 gün boşa geçti tabi arkadan hd orduyu çoktan doldurdu arkadan gelen ordularla da kapana kısıldık .mali açıdanda kasa murka döneminde 3 haftada görevi aldıklarında -120 bin olan kasa -220 bin oldu .bunuda ekleyelim isterseniz .devam edelim.murka savunma ordusunu dagatarak edirneyi savunmasız bıraktı .evet şimdi tarih dersi bittimi .edirne sancagı 2 defa buglar orduları tarafından kuşatıldı .birincisinde divan düşürüldü . çünkü saygı deger murka savunma ordusunu dagatmıştı . 2inci sinde ise divan seçildigi gün zaten dayanmışlardı kapıya .çarptırmaya devam edelimmi konuyu ben sizin pisliklerinizi söylemekten çekinmiyecegimde .
bu arada son bişi daha destek olmuyorsanız köstekte olmayın bu saldırı aylardır hazırlanıyor planlanıyor .
Emin.e

Emin.e

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 8:52 pm

Şunu anlıyorum ki kısır bir tartışma içerisindeyiz. Sizin ön yargılarınız gerçekten çok fazla ve kırıcı olacak düzeyde. "Sizin pisliklerinizi söylemekten çekinmiyecemde" bu nasıl bir konuşma tarzıdır ki Question

Biz kim, biz diye birşey yok.Murka yı tanımam bulunduğu parti ile ilgim yok.Murka nın ve Greatalexander'ın oralara gittiklerini savunmadım. Yaşanılan ve yapılan hatalarıda forumlardan takip ettiğim kadarı ile sizinde söyledikleriniz gibi üç aşağı beş yukarı aynı olarak biliyorum.

O zamanda Bulgaristan orduları saldıracak şeklinde bir haber üzerine sonuçları daha sonra felaketle bitecek bir süreç yaşandı.

Benim çekincem aynı sürecin yaşanması yönünde, mühürün savunma şartı ile verilmesi ve onlar atağa geçerse bizim atağa geçmemiz yönünde kendime ait düşüncem var. Aynı düşüncede olmak zorunda değilizde.

Bu kadar planlı bir hazırlanmanın ilk aşamasında yaşanan bu olaylar, hazırlıklarınızı tekrardan göz gezdirmeniz gerektiğini ortaya çıkartıyor.
Meyhanelerden duyduğum bir sözde şunlardan bahsediliyordu;
Geçenlerde yaşanılan oyunun hilesinden yararlanmada ki amacın ordulara kaynak oluşturulduğu söylenmişti. Et/ekmek/kılıç/kalkan bu hazırlıkta oyun yöneticilerinin müdahelesi sonucu yapılamamış olduğuydu.

Bu şekildeki hazırlıklarınız başarıyı ne ölçüde sağlıyacak siz askerlik üzerine oynuyan oyuncuların tekrar hesapları sonucu mühür için başvurmanız ve savaşılacaksa genel savaş kararının alınması en mantıklı olanı görünüyor.

Ortada yaşanan olayları karalama maksatı ile yanısatarak yapılabilecek olanlara gölge düşmesine sebep olduğunu farketmişsinizdir.

İyi eğlenceler.
....

e. bilmem ne yazmak uzun geliyorsa kısaca emine yazabilirsiniz adımıda.

Show_time; selamınızı e.altnr'e iletirim.
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:01 pm

Emin.e demiş ki:
Şunu anlıyorum ki kısır bir tartışma içerisindeyiz. Sizin ön yargılarınız gerçekten çok fazla ve kırıcı olacak düzeyde. "Sizin pisliklerinizi söylemekten çekinmiyecemde" bu nasıl bir konuşma tarzıdır ki Question

Biz kim, biz diye birşey yok.Murka yı tanımam bulunduğu parti ile ilgim yok.Murka nın ve Greatalexander'ın oralara gittiklerini savunmadım. Yaşanılan ve yapılan hatalarıda forumlardan takip ettiğim kadarı ile sizinde söyledikleriniz gibi üç aşağı beş yukarı aynı olarak biliyorum.

O zamanda Bulgaristan orduları saldıracak şeklinde bir haber üzerine sonuçları daha sonra felaketle bitecek bir süreç yaşandı.

Benim çekincem aynı sürecin yaşanması yönünde, mühürün savunma şartı ile verilmesi ve onlar atağa geçerse bizim atağa geçmemiz yönünde kendime ait düşüncem var. Aynı düşüncede olmak zorunda değilizde.

Bu kadar planlı bir hazırlanmanın ilk aşamasında yaşanan bu olaylar, hazırlıklarınızı tekrardan göz gezdirmeniz gerektiğini ortaya çıkartıyor.
Meyhanelerden duyduğum bir sözde şunlardan bahsediliyordu;
Geçenlerde yaşanılan oyunun hilesinden yararlanmada ki amacın ordulara kaynak oluşturulduğu söylenmişti. Et/ekmek/kılıç/kalkan bu hazırlıkta oyun yöneticilerinin müdahelesi sonucu yapılamamış olduğuydu.

Bu şekildeki hazırlıklarınız başarıyı ne ölçüde sağlıyacak siz askerlik üzerine oynuyan oyuncuların tekrar hesapları sonucu mühür için başvurmanız ve savaşılacaksa genel savaş kararının alınması en mantıklı olanı görünüyor.

Ortada yaşanan olayları karalama maksatı ile yanısatarak yapılabilecek olanlara gölge düşmesine sebep olduğunu farketmişsinizdir.

İyi eğlenceler.
....

e. bilmem ne yazmak uzun geliyorsa kısaca emine yazabilirsiniz adımıda.

Show_time; selamınızı e.altnr'e iletirim.

vala başından beri saldıran sizdiniz şimdi bakıyorum savunmaya geçmişsiniz .neyse .o bugla orduya mazeme işini de planlıyanlara sorun onlarda sizin çok yakın çevrenizden bilmem anlatabiliyormuyum .hem diyorsunuzki forumda gördüklerimdi bunlar diyorsunuz hepde çarpıtıyorsunuz .söylediklerimin hiç birine cevap veremediniz .savunma ordusuda kurulucak saldırı ordusuda .bunun nesi sizi rahatsız ediyor sanki gören bakan sizinde cepheye adım atıcagınızı düşünücek .daha önceki tecrübelerimizden çok iyi bilmekteyiz ne zaman geldinizin.
şunu anlıyamamanız ise dahada ilginç bakın bir askeri bilgi veriyim.
bulgarların prestij 0 eyalet yagmalandı .şuan resmi ordu kuramazlar savunma bonusları bizim alıcagımız yüksek prestij bonusuyla zaten ezilmekte .siz bunumu görememektesiniz .
bakın prestij ile ordular atıyorum misal 100 kişilik bir 2 ordu var elimizde karşı taraftada bu sayıda bir ordu .maksimum kayıbınız atıyorum 25 çarpışma esnasında diger faktörlerinde ekleyin savunma bonusları prestijden gelen bonuslar .somokovda ki ordular 6 orduya bırakın dayanmayı önlerinde bile duramazlar .hele hele dediginiz gibi 3 bursa sancaklı ordu ile ve arkasındaki diger sancak mühürlü ordularla hiç bir şekilde dayanamazlar .siz bunu anlatmak istedim ama anlamamakta ısrarcısınız .askeri ordu puanları hesaplamalarını inceleyin lütfen ondan sorna istediginiz şekilde konuşalım.
infini

infini

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:10 pm

sayın emin.e bu bursanın yaptığı bir AYIPTIR

prestijmiş?hadi çalışarak yaptılar desem bişi demiyecem
çağır imamı çık bug duasına amin yağsın taşlar demirler birazını ceple birazı ile çalıştık görüntüsü vermek için prestij yap

ee madem biz biriz emin.e bırakalımda giden prestij olsun bazıları oy kaybetmemek için bunları yapıyor ee peki sonuç ne oluyor bulgarlar bir geliyor 2-3 ayda gidiyor zararı kim ödüyor?halk
bursa gibi bir sancağa muhtaç olduk ne yapalım vatan dedik mühür istedik umarım bu hataya bir daha düşülmez yoksa hesabı prestij parasını aşar ortalık karışır Wink
Emin.e

Emin.e

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:18 pm

Ben saldırmışım ne konuda ? Fikirimi söylemek ve yapılanın yalnış olduğunu söylemek mi? Sizin kullandığınız kelimeleri de kullanmadan.

O bug olayını yapanlar benim yakın çevrem ? Beni tanıyormusunuz kimim, arkadaşlarım kim? Yakın çevrem kim ? Söylediklerinizden tanımadığınız ortada o yüzden bu bahsettiğinizi tekrar araştırmanızı istiyecem.

Ben beni rahatsız eden şeyleri yazdım.Seçilmiş kişilerden oluşan bir divanı mühür isterken kandırma girişimi ? ve savaşın zarar getireceği.

Siz askersiniz sizden daha az bilebilirim ama 6 ordu istenilen nitelikte asker ile dolu iken karşı koyamadıkları doğrudur. Yeneriz doğrdur. Ama savaşı bitiremezsiniz.
Cepheye adım atmaktan çekinen birisi değilim, zamanında Şarköyde Bulgaristanın ordusunun bayrağı varken ben kasabada gruplar içerisinde savunmadaydım Bulgaristan ordularını bertaraf edene kadar.Daha sonraki saldırdıklarında da savunmadaydım ama savaşın zaferle bitmesi tam bir zafer olmadı hiçbir zaman.

Uzatmanın mantığı yok, mühür verilir elbette, verilmez diye birşey yoktur.Sadece istenilen şartların saydam olarak istenilen divan'a belirtilmesi gerekmektedir.Bu saydamlığı göremedikleri için tedbir gereği mühür şartları belli olana kadar geri alınmış.

Doğruda karalama politikasına gitmek yerine, önce eksikliklerimize bakmak gerektiğini anlatmaya çalıştım. Belki başarılı oldum belki ikna edemedim fikiriniz yine aynı ön yargılarınızı belki yıkamadım ama ben kendime düşeni bir tartışma ortamında belirttim.

Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:18 pm

Burda sataşma diyosunuz konuşuyonuz akıncı kurumu osmanlı için her yerde şavaşmış bir sürü şehit vermiştir bunları asla sizlere söylememiş sizler sadece saldırma ola bilir denmesinde muhru geri alıyosunuz o osmnalı bu kadar acı cektirmişken edirne halkına(kardeşlerinize) bu öcü geri almak tüm osmnalının borcudur tabi sizler bunu bilmiyosunuz neden sizler bursada rahatsınız sizleri bulgaristan sınırında düşünüyorumda her haldebursayı direk hediye ederdiniz size dokunulmaması için işte burda konuşuluyo ediliyo ama biz brda konuşurken bulgaristan kendine geliyo şuan prestijini 1(*) yapmıştır sizler hala savunma amaçlı alındı diyin sizler kardeşinize bunca acıyı çektiren bir ülkeye bu zayıf anında saldıracak 1 orduya bunu yapıyosanız uzun zamandır denilen bagımsız bursa gerçekleşmiş oluyo sizler osmnalı evladı degilsiniz artık bizim için sizler ancak kendinizi imtarator sayan 1 avuç insan sınız ama şunu unutmayın bizler sizleri kardeşimiz olarak görmüyo olsaydık o bursayı rahatlıkla hakimiyet altına alırdık ama sizler bişi den medikçe başa çıktınız sizin bu yaptıgnıza satıcılık arkadan vurma herşey denir sizler osmanlıyı arkasından vuran hainler olucak sınız her zamanda öyle kalacaksınız

Kanıt:OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 5534
Emin.e

Emin.e

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:25 pm

nedir Anlamamışsınız Yamatoo yazdıklarımı. Önemli değil tekrar okuyabilirsiniz.
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:31 pm

Savaş zarar mı getiri yo asıl zararı sizler getirdiniz bizler edirnenin öcünü almalıyız onlar bizlere nasıl acı çektirdi sizler orda rahat rahat durar ken bizler ne acılar çektik biliyomusunuz sizler önce bunu bili sizler o acıyı çekin o anları yaşayın oyunu bırakırsınız sizler ordan ahkam kesiyosunuz önce osmanlının diger sancagından gelen ticaret nazıları için yasakalr kendi kardeşinize hemde sonrada bir orduya verilen mührü hangi amaç olursa olsun bu osmnalıya acı çektiren 1 ülkeye gidecek ordu dostolan ülkeye savaş açmıyacak sizler kendi içinizde savaş öıkarmaya öok meraklısınız bunuda biliyoruz ama bizler kadeş lkanı degil düşman kanı için çabalıyoruz ve onun için sizler gibi hayin ler muhur vermesede 0p restijle olume gideriz şanlı osmanlı devleti için
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:32 pm

Emin.e demiş ki:
Ben saldırmışım ne konuda ? Fikirimi söylemek ve yapılanın yalnış olduğunu söylemek mi? Sizin kullandığınız kelimeleri de kullanmadan.

O bug olayını yapanlar benim yakın çevrem ? Beni tanıyormusunuz kimim, arkadaşlarım kim? Yakın çevrem kim ? Söylediklerinizden tanımadığınız ortada o yüzden bu bahsettiğinizi tekrar araştırmanızı istiyecem.

Ben beni rahatsız eden şeyleri yazdım.Seçilmiş kişilerden oluşan bir divanı mühür isterken kandırma girişimi ? ve savaşın zarar getireceği.

Siz askersiniz sizden daha az bilebilirim ama 6 ordu istenilen nitelikte asker ile dolu iken karşı koyamadıkları doğrudur. Yeneriz doğrdur. Ama savaşı bitiremezsiniz.
Cepheye adım atmaktan çekinen birisi değilim, zamanında Şarköyde Bulgaristanın ordusunun bayrağı varken ben kasabada gruplar içerisinde savunmadaydım Bulgaristan ordularını bertaraf edene kadar.Daha sonraki saldırdıklarında da savunmadaydım ama savaşın zaferle bitmesi tam bir zafer olmadı hiçbir zaman.

Uzatmanın mantığı yok, mühür verilir elbette, verilmez diye birşey yoktur.Sadece istenilen şartların saydam olarak istenilen divan'a belirtilmesi gerekmektedir.Bu saydamlığı göremedikleri için tedbir gereği mühür şartları belli olana kadar geri alınmış.

Doğruda karalama politikasına gitmek yerine, önce eksikliklerimize bakmak gerektiğini anlatmaya çalıştım. Belki başarılı oldum belki ikna edemedim fikiriniz yine aynı ön yargılarınızı belki yıkamadım ama ben kendime düşeni bir tartışma ortamında belirttim.

bu yazdıklarınızdan ben şunu çıkardım .ilk mesajımda belirttigim gibi amaç her zamanki gibi engelleme .başka bir şey degildir .savaşı başlatanında kim oldugunu hangi bulgar grubunun hala osmanlıya saldırma girişiminde oldugunu bilmekteyiz .sizin anlamadıgınız ise şu biz bulgaristanı işgal etmeye degil bizim başımızı agrıtan ve her fırsatta üstümüze saldıkları HD belasını tarihe gömmektir .

yeterince açık ve net .hala aynı şeyi söylüyorsunuz askeriyede herşey net olsaydı harp akademileri harp okulları kurulmazdı .savaşta neyin ne olucagını kestiremezsiniz .ama önlem alabilirsiniz kendinize tehtit oluşturdugunu düşündügünüz unsurlara saldırır temizlersiniz bu sizin güvenliginiz içindir .bunu anlatamıyoruz size. yeterince açıkmı .

ve dedigime gelicek olursak bu olayı başlatanda her zamanki gibi cucurbita ve yandaşı evenostan başkası degildir .neyden korkuyorsunuz onuda söyliyim birlikten .
saldıran orduya mühür veremezlermiş sebeb şu olabilirmi acaba .

yüksek prestijli osmanlı orduları prestiji düşük hatta berbat olan bulgar ordularının canına ot tıkayacak güce ulaşıcak bizde bundan korkuyoruz diyemiyorsunuzda açık degil şeffaf degil diyip ortalıgı bulandırmaktan başka bişi yapmıyorsunuz .

tekrar soruyorum askeriye hakında bilginiz yoksa lütfen sorun soruşturun ondan sonra konuşun.
infini

infini

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:35 pm

emin.e savaş tabiki zarardır ama düzgün zamanda düzgün şekilde saldırmasını bilirsen sana yarar getirir

şuan nasıl bir zamandayız?
görünürde osmanlı sancağı olan bursanın prestiji 5 bulgaristan 0 bu düzgün zamandır
evet saldırırken kayıplarımız olacak ama bizi sürekli tehdit eden bir ülke bizden çekinir duruma gelecek şuan elimizde bir çok kuvvetli oyuncu var vede savaşa gitmek isteyen + oyundan sıkılmış oyuncular var savaş isteyen ..
unutmayın şunu dayak atan dayakda yer arada bir kaç tane atarken yersin
biz dayak atacağız aradada yiyeceğiz.. ama bu bursa mühür işinde böyle yaptıkca böyle insanlar oldukta zorluk çıkaranlar oldukça bu savaş zarar getirir ilk önce bursa divanındaki bir kaç kişinin zihniyeti değişmeli olaya her yönden bakmayı öğrenmeli
castle

castle

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 9:36 pm

HACI_MOLLA demiş ki:
biz Saruhan Sancağı olarak Bursa sancağına karşı birleşmeye hazırız bize çok yamuk yaptı bu adamlar

kardesım iğç şavaş çıkarmakmı ıstıyon bas gıt bızı iç şavaşa sürükleme
karademir

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 10:22 pm

öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki bursa osmanlı değil.

ama konuşturanda suç var tabi.

bursayı sahiplenen 3 5 tane kişi var geriside onlara uyuyor.

bursanın gidişi iyi değil.
karademir

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 10:28 pm

sonsuz un dediği bir laf var onun biraz değişigi de bizim burda söylenir.

dayak yemeyen adam dayak atmayı öğrenemez.

biz geçen sefer büyük kayıplar verdik.

ama öğrendik orayı talan edecez.

inş. ilk çarpışmalarda ölmem de bir kaç bulgur yerim Very Happy
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 10:53 pm

Karademir Very Happy Sana Porsiyon ayarlıcam Wink Very Happy Merak etme sen Very Happy

Konuya Dönücek olursak Baştan sona okudum Her mesajı tek tek Wink

Anladığımda şu Very Happy Cucurbita'nın Anlı şanlı Maşası E.Altıner oyunu bırakıp Tıpkı Solon Cucur gibi bir denklem içine girmiş vede Allah'ın Kabağını Osmanlıya karşı dirençle savunmaya çalışmaktadır DIR ÇÜNKÜ hiç bir sonuç alamaz

Niçin Alamaz çünkü haksızdır Ortalığı birbirine katan Geyikbaba Yani cucur Yani Solon vede Saz Arkadaşı Balipasha yani İsmailHergül Yani Evrenos_beg'in yani Yanlışın Destekçisi olduğu için bir sonuç alamaz !
jedi_penguen

jedi_penguen

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 11:08 pm

Ben merak ettim. Savaşmaya gidecek birliklere mühür verildiğinde Bursa Sancağının herhangi bir zarar görmesi mümkün müdür?
Kurulmuş üç ordu yazılmış. *****'lı mühürü olan ordular, *'lı ordulara saldırı yapacak.
Kurulacak ordular Bursa sancağından mühür dışında talebi var mı?
Risk nerede? Orduların savaşta dağılıp Bursa'ya prestij kaybettirmesinden başka risk var mı? Böyle bir bilgiye mi sahipsiniz ki, mühür vermemeyi uygun gördünüz?

Saygılarımla.
karademir

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 11:22 pm

jedi kaybetse ne olacak o kadar demir taş var satar geri prestij yaparlar.

amaçlar farklı Very Happy
serseri_ruh

serseri_ruh

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 11:25 pm

samsa_cavus demiş ki:
hala anlamiş değilim bursa ne etme istiyor

ben bursadayım ama anlamış değilim ne yapmaya çalışıyoruz......
yada anladıklarımı yazayım..

1- aman bursamızın prestijimiz düşmesin diğer eyaletlere ne olursa olsun... bizeneeee.....
2-kanun nizam hak hukuk adalet herşeyi kendi çıkarımız için kullanırız biz.İşimize gelirse uyarız işimize gelmezse adaletin anlamını bile bilmeyiz..
3-Diğer sancakdaki arkadaşlarımızın demire ihtiyacları olabilir ama kusura bakmayın size asla vermeyiz.Zor durumunuz bizi hiç ilgilendirmezzzzz..sizlerle uzlaşmak istemeyiz.Anlaşmalar yapmak istemeyiz...Yakında sizi sancağımıza bile almayacaz haberiniz olsun.....vizeniz varsa girebileceksiniz....
4-biz hırsızı arsızı koruruz.Bu sizi hiç ilgilendirmez...

işte biz böyle bir bursa yaratmaya çalışıyoz .anlatabildimmi samsa çavuş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben bursalı olarak bunu anladım...karar senin doğru anlamış ve sana da anlatmış mıyım!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Haz. 24, 2009 11:32 pm

Yahu karademir bizmi simdi Bursa'yi ayirt ettik? Bagimsizliklarini ilan ettirmeye çalisan hangi sancak yonetimidir soylermisin?

Emin.e, Edirne Sancagi batmis durumda, Osmanlida yer alan silahli güçlerin ortak bir karar merkezi olusturarak saglam bir saldiri plani hazirlar ise bu ancak basari getirebilir. Geçmisimizden tecrübe kazanmis hirsli bir millete sahipiz. Simdi daima ezik durumda olacaksak, Edirne'nin çöküsünü, idaresizligini, Bulgarlasmasini izlemek istiyorsaniz buyrun. Mevcut duruma bakilirsa, buyuk olcude stratejik onemi olan Edirne Sancagi, ancak Bulgar yonetimdeki makamlarin ele geçirilmesi ve kasamiza aktarilmasiyla mumkundur. Ama yok siz korkakça, adice, Turk topraklarinin yok olmasini seyredercesine teee oralarda kalmak istiyorsaniz bunu açikça soyleyinde hepimiz bilelim sayin politikacimiz.
Heycan kalmadigi icin oyunu birakmayi dusunen onlarca tanidigim kisi var, bu savas kaçinilmaz bir firsattir, yaz tatiline denk gelmesi bizi avantaj durumuna dusuruyor. Artik birakin su dusuncelerinizide, Topkapi sarayi anlasmasina benzer bir olusumu meydana koyun. Bursa Sancagi, Turk sancaklarinin yol gostercisi ve en guclu ekonomiye sahip olmasiyla onder sifatisini kazanan Bursa'nin en kisa surede bu konuda somut adimlar bekliyoruz. Bakalim kim vatansever, kim bu devlete hizmet ediyor, kim bulgar dusmani veya dostu.

Yahu Bursa'ya kaçan siz degilmiydiniz? Edirne Sancagini terkederek vatan topragini sattiniz. Bu affedilemez.

Onca askerlerimizin sehit veya gazi dusmesi sizin çok iyi tanidiginiz birinin taktik ve istihbarat hatasindan kaynaklanmistir. Yoksa bir bulgar madeni elimize geçecekti, ama ne yazik ki olmadi.

Simdi Tekin pasamizi dilinize almayida birakin, o kahraman bir Turk savasçisiydi. Zamaninda devletin orgutlenmesine en yardimci olan kisilerden biridir Jusuf ile birlikte. He Tekin pasanin onderligindeki Akinci silahli gruplarin gitmesinden kaynaklandigini soylemissiniz. O zamanki sartlar ve zorluklar çerçevesinde bu harekat yapilmistir. Simdi onu birakinda, Cucurbitanin bulgar kontuyla anlasmayi buraya koyun.

OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ...

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki