Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
Nistel

Nistel

OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Haz. 25, 2009 2:35 am

b.o.b çok yakında bursada ! Twisted Evil
mogutcu

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Haz. 25, 2009 9:01 am

Ayrıca Babel de açılan Haçlı seferi çağrısını ( yapılır ama yapılmaz ) dikkate almak zorundayız. HD nin saldırmak için fırsat kolladığını bunu Dani ile rahatça Konuşabilirsiniz.( ben konuştum ). Ayrıca Balkan ülkeleri ile ilgili açılan konuları, Babel daki konuları incelediğinizde Bulgaristanın HD kontrolünde HD de Romanya nın kontrolunde olduğunuı görebilrisiniz.

Savunmada kalmak nereye kadar 3 ay 5 ay , Bulgaristan ın prestıjı yükseldiğinde istesekde saldıramayız. Bu savaş için uzun zamandır yapılan hazırlık yapılamakta ve bayağı mesafede katedildi. Size gelin savaşın diyen yok , tek istenen Bursa nın çoook çalışarak elde ettiği prestıjı Osmanlı yararına kullanması , ama görüyoruzki bir kaç kaç kişinin egosu Osmanlı dahil herşeyin üstünde.

Kurtarılmış bölgenizde, kendinizi dışarıya kapatarak yaşamaya devam edin.

Neyse keser döner sap döner. Devamını biliyorsunuz Wink
skywalker22
Moderatör
Moderatör
skywalker22

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Haz. 25, 2009 10:28 am

Emin.e hanımefendi , sizi cucurbitamı yoksa evrenos mu gönderdi bilmiyorum ama dedikleriniz ve uslubunuz cucurla uyuştuğu için böyle bir kanıya vardım..

5 prestijli 3 ordumuz , 1 prestijli 6 bulgar ordusunu keser atar biçer....Varın burdan hesabını siz yapın..

Hem prestijden başka ne gibi bir korkunuz varki geri çekiyosunuz ?

Hayır anlamıyorum ki ihtiyar pasamız sizden başka bir yardım talep ettide bizimmi haberimiz yok ?

Korkunuz , ordularımızın dağıtılıp prestijinizin düşeceğidir herhalde başka bir yorum gereksiz..

Tekrar sölüyorum bu bir rp oyunuda olsa reelle kıyaslayın ve reeldede oyundada ordu için zafer zamandan geçer..Ama siz zamanı böyle egolarınız için harcıyorsunuz..

Siz o mührü verirseniz smakov bizim diyoruz sizde hayır vermiyoruz diyorsunuz en basiti bu..

Yani ağıza alınmıycak küfürler geliyo ama ne yaparsın terbiyem müsaade etmiyo..

Hangi akla fikre mantığa uyarak bunu yapıyorsunuz onuda anlamıyorum..

Bu başlıkta tek sorulması gerek soru var onuda mit hocam sormuş , onuda kıytırıktan bir bahaneniz olmadan cevaplarsınız ki hiç sanmıyorum..

Mit demiş ki:
Simdi onu birakinda, Cucurbitanin bulgar kontuyla anlasmayi buraya koyun.
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Haz. 25, 2009 2:42 pm

Diger basliga cevap vermissiniz, yanitima sizdende cevap bekliyorum sayin Emin.e

Bursa'da kurmus oldugu çesitli alt siyasi partilerle Bulgarci politikasini surduren korkak, bölücü, sahtekar, yalanci, isbirlikçi, hain Bulgaristan Sanli Hizmetkarlari Firkasi 'nin bu hareketini bize açiklayin.

Bu hareketinizin bedeli çok agir olacak. Kendinizi zamanin zorluklari ve sartlari geregi Bulgarlara karsi hirsli bir mucadele vermis olan sanli askerlerimizi veya guvenlik gerekçesiyle hazirlanmasi gereken bir anlasmayi sebep gostererek savunmayiniz. Açikça yoneltilen sorulara cevap veriniz. Soyleyin bakalim Edirne Sancagi'ni sahsi çikarlariniza uygun oldugu için Bulgarlara ve Romenlere mi vermeyi diliyorsunuz???
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Haz. 25, 2009 5:18 pm

jedi_penguen demiş ki:
Risk nerede? Orduların savaşta dağılıp Bursa'ya prestij kaybettirmesinden başka risk var mı?

o risk bile yok aslinda jedi Very Happy
6 ordu 5er prestijle daldi mi komple balkanla mücadele edebilir Very Happy
karademir

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Haz. 25, 2009 11:52 pm

mit,

ben diğer mesajımdada söyledim bagımsızlık ilan etmeye çalışan 3 5 kişi tüm bursayo ayırt etmeyelim Very Happy
BeratPasa96

BeratPasa96

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 17, 2009 5:18 pm

bence sorun bursalılarda değilo o divan üyelerinde ve onları buraya getirenlerde
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Tem. 17, 2009 10:49 pm

BeratPasa96 demiş ki:
bence sorun bursalılarda değilo o divan üyelerinde ve onları buraya getirenlerde

Onları buraya getiren kim o divanın bursadaki oyuncakları
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPaz Tem. 19, 2009 5:18 am

EVET ARKADAŞLAR AKLA KARA ORTAYA ÇIKMIŞTIR!!!
MAALSEF İÇİMİZDEKİ BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ HAİN BURSADA DÜDÜKLERİNİ ÖTTÜRÜYORLAR!!!

BİR HAFTAYA YAKIN SÜREDİRKİ BURSADAYIM.
TESPİTLERİME GÖRE DURUM ŞUDUR:
Biliyorsunuz Edirnede ve Kareside artık bir varlık gösteremeyeceğini anlayan birkaç kişi Bursaya çöreklenmiş yandaşları olan Bursadaki divan üyelerini de etkileri altına alarak Bursa sancağını ve yönetimini bütün Osmanlıya düşman etmeyi başarmayı hedef almışlardır!!!???

DİKKATLERİNİZİ BURSALI OLMAYAN FAKAT ŞU ANDA BURSADA İKAMET EDEN KİŞİLER ÜZERİNE ÇEKİYORUM...
EDİRNEMİZİN BU GÜNKİ DURUMUNUN BÜYÜK BİR KISMININ SORUMLULARI NEDEN BURSAYA TAŞINMIŞTIR???

Kareside o kadar büyük bir potansiyel varken OBBF nin yaptığı çalışma ve gayretlerinden ötürü hiç bir konuda varlık gösteremeyen bu kötü niyetli kişiler ya direkt olarak yada dolaylı olarak Bursa sancağı yönetimini ve dolayısıyla Bursa halkını etkilemektedirler...
Bursa halkının bu gereksiz ve anlamsız iş yapan ve bunu iyi bir şeymiş gibi gösteren divan üyelerini birdaha seçmemeleri konusunda gereken çalışmayı yapması ve gereken gayreti göstermesi şarttır...

Biz biliyoruz bu kişiler kimlerdir ne amaçla Bursaya gittiklerinide biliyoruz...
Prestij kayıplarının nedenleri verdikleri mühürü geri almaları sonrada daha neler yapacaklarını sahsen çok iyi biliyorum bir adım onların önündeyim...
Allahın RAH-Mİ KEREMİ ne bin şükür ki her yerde dostlarım var...

SON OLARAK TEK BİR ÇÖZÜM ÖNERİYORUM BU KİŞİLERİ AŞAĞI YUKARI BÜTÜN OSMANLI TANIMAKTA VE BİLMEKTEDİR...
ÖZELLİKLE BURSA HALKINI UYARIYORUM VE BÜTÜN SAMİMİYETİMLE DİYORUMKİ LÜTFEN RİCA EDİYORUM OYUNA GELMEYELİM...
GEREKEN DERSİ SANDIKTA VERMENİN EN İYİ CEVAP OLACAĞINI BİLMELİSİNİZ...
GERÇEK DOST VE GERÇEK ARKADAŞLIK BİRLİK VE BERABERLİKTEN OLUŞUR.

Kalın sağlıcakla
Sevgi ve Saygılarımla
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPaz Tem. 19, 2009 6:10 am

EN ÖNEMLİSİ BURSA HALKI KARDEŞ KANI DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYOR...
YÖNETİM İSE İLLADA KAFAMIZI KOPARIN DİYOR...

HALKI EMELLERİNE ULAŞMAK İÇİN KULLANAN DEVAMLI OLARAK YALAN YANLIŞ BİLGİLERİ KENDİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA KULLANAN VE BUNU ÇOK USATACA YAPAN BU ŞEYTANİ RUHLU KİŞİLERİ BURSA HALKI YETERİNCE TANMAMAKTADIR...

İÇ SAVAŞ KALE İNDİRMEK GİBİ SÖYLEMLER DOLAŞMAKTADIR...
BUNUN ASLI ASTARI YOKTUR...
BU DA YİNE BAHSETTİĞİM ZİHNİYETİN UYDURMASIDIR!!!

BURSA KALESİ DÜŞÜRÜLMEK İSTENSEYDİ BU ÇOKTAN YAPILMIŞTI!
HİÇ BİR VATAN EVLADI BU TÜR BİR ZAİYAT YAPMAYI DÜŞÜNMEZ...
TABİİDİRKİ BUNU BİLEN BU HAİNLER BİLMEYEN ANLAMAYAN HALKI KENDİ EMELLERİ DOĞRULTUSUNDA KULLANMAKTADIRLAR...

BİR AN ÖNCE BURSALI KARDEŞLERİMİZİN BU KONUDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR...

Sevgi ve Saygılarımla
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ... - Sayfa 3 Icon_minipostedPaz Tem. 19, 2009 3:45 pm

Konu ile alakası yok ama Masatlik silinmeden önce aklın nerdeydi hocam!

İlla silinmen mi gerekiyordu bunları söylemen için yoksa..

Yoksa..!

OSMANLI GERÇEKLERİ GÖRSÜN ...

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3