|
OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? |
|
|
Yazar |
Mesaj |
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Çarş. Tem. 22, 2009 10:09 pm |
|
|
sen benı nasıl tanıyıp bana hakaret edebılıyorsan bende senı oyle tanıyorum adamlıgını yıtırdıgıne suradan varıyorum INSAN YASI KENDINDEN BUYUGUNE HAYVAN ISIMLERI YAKISTIRMAZ HELE TANIMADIGI ADAMA HIC SOYLEMEZ HAKARET EDEN ADAM KI BU KUFURDUR SIKAYET BILE ETMIYORUM CUNKU O LAFI KULLANDIKTAN SONRA ADAM DEGILSIN BUNU ANLADIM BUDA SON MESAJIMDIR ONCE ADAM OL OYLE GEL YINE KONUSURUZ!!! |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Çarş. Tem. 22, 2009 10:10 pm |
|
|
cevap vereceğini sanmıyorum bunun gibi tipler genelde laf atılınca ..... lara cevabım yoktur gibi laflar ederler en basit örnek yukarıda dediği Adamlığını yitirenlere cevabım yoktur Ehh bunu diyende ne beklersiniz ki???!!!! altı çizili yeride nereden uydurdğunu çok merak ediyorum... |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Çarş. Tem. 22, 2009 10:17 pm |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- sen benı nasıl tanıyıp bana hakaret edebılıyorsan bende senı oyle tanıyorum adamlıgını yıtırdıgıne suradan varıyorum INSAN YASI KENDINDEN BUYUGUNE HAYVAN ISIMLERI YAKISTIRMAZ HELE TANIMADIGI ADAMA HIC SOYLEMEZ HAKARET EDEN ADAM KI BU KUFURDUR SIKAYET BILE ETMIYORUM CUNKU O LAFI KULLANDIKTAN SONRA ADAM DEGILSIN BUNU ANLADIM BUDA SON MESAJIMDIR ONCE ADAM OL OYLE GEL YINE KONUSURUZ!!!
akıl yaşa değil baştadır bu 1 Sen küçüklerine Sevgi göster laf atma bizimde sana saygımız olsun bu 2 İnsan gibi durmuyorsun bide hayvan ismi yakıştırınca kızıyorsun snn büyüklüğünü takmıyorum ne kdr büyüke olsan snn kendinden küçüklere saygın yok kardeşim bile bunu senden daha ii biliyor ben bir bebeği dahi dinlerim ama seni dinlemek dahi istemiyorum... şikayet etmemene sevindim ama msjın sonunu okumamışsın orda bir özür bulunuyor ama mealesef bu özür sana değil o lafları okuyanlara... e bunu anlamıyorsan daha ne yapayım ben ?? |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Çarş. Tem. 22, 2009 10:23 pm |
|
|
ya valla yazılanlara degıl dıkkatmı cektı yazayım dedım ımzana aklım takıldı bıraz gulumsedım yazayım sende gulumse dedım:))
- Alıntı :
- Düşünlerine Dikkat Et, Söze Dönüşürler
SözlerineDikkat Et,Eyleme Dönüşürler EylemlerineDikkat Et,Alışkanlık olurlar AlışkanlıklarınaDikkat Et,Kişiliğin Olurlar Kişiliğine Dikkat Et, Kaderini Biçimlendirir o kadar maymundan bahsettın de ımzanı unutmussundur dıye hatırlatayım ıstedım komık bı durum ayrıca kapaklık!!! |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Çarş. Tem. 22, 2009 10:40 pm |
|
|
- cengaver_01 demiş ki:
- blackenerji demiş ki:
- cengaver sen hic konusma cunku gercekten farklı perdelerden konusuyoruz sana canakkale basglıgında yazacaklarımı yazdım yalancı ve becerıksız bı beledıye baskanı oldugunu ıspatladım delıller karsısında dayanamadın ve sende vergı koydugunu kabul ettın sımdı gıt forumdakı tum mesajlara her zaman yaptıgın gıbı sadece gulucuk ısaretı koy yada tek kelımeyle yorum yaz ya da ellerıne saglık guzel olmus yada forum oyunlarında post kas hadı bakalım yahu sizin gıbı ınsanlara neden kalıtemı gostereyım sız benı anlasanız ne olur anlamasanız ne olur cok ta TINNNN!!!atalarımız ne guzel demıs fasulyede kendını nımetden sayarmıs:)sız kımsınızkı ben sıze aman benı ıyı bılsınler dıye yaranmaya calısayım yok kalıtenı herkes gordu yok sevıye yok bılmem ne orda burda duydugunuz kelımelerı ılla kı cumle ıcınde kullanmak ıcın yazıyorsunuz:)
cengaver benım sevıyeme dusemezMİŞ yahu bu soyledıgıne kendın dahı guluyorsundur bu kadar onemlı mıyım kı ılla cevap yazmak zorunda kalıyorsun hanı daha yazmayacaktın dusme bu sevıyelere gıt sevıye1 oyuncularını kandırarak baskan ol da 2200 akce zarara ugrat basarılıyım de hadı sana byby
Zarar ettirdim senin gibi hırsızlık mı yaptım
Vergi koydum vergi koyan beceriksiz mi ??
Ben kimi kandırmışın be saçma saçma laf atıp durma adamdan oy istedim mesaj attım en dogal hakkım oda oy verdi bu kandırmamı oluyor be saçma herif.
Kim başkanlıgı anasının karnında ögrendi be bizde ilk zamanlarımızdı seçildik tercübe kazandık.. Hatasız kul olmaz be bide o zararı durdurmamın imkanı varmıydı ?? Kasada eski reis oto alım açıyor kasada para kalmıyor 0 akçe ile nasıl dönderecem çarkımı ? Sen yardım azalacak söylentisi çıktı diye istifa eden kişi.. Şimdi diyecekki 750 akçeyle kar ettirdim ee bendede o para olsa 500.000 civarı bende 1000 akçe belediyeye versem dokunmaz ama malesef bizde okadar para yok
ama sen belediyeden görevini suistimal etmişsin https://2img.net/r/ihimizer/img3/694/beledyeeee.jpg Son raporunda belediyenin alışlarına bak 7.10a ekmek satıyorsun belediyeye sen para yatıracagına balıkesirdende çalıyorsun.. Bu konu hakkındakii cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum ?? ve eyalet alış fiyatı 6.45 :kural uy:Kurallara uy be benim mesaja cevap vermeden gitmek olmaz. |
|
|
|
Nicomedia41
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 12:40 am |
|
|
yaw gani yurtdışındasın bak keyfine hoca salla buradaki ordu falan valla senin yerinde olsam pek ugrasmazdım
Ha su itaat ordusu dagıldı ya cok üzüldüm yani bari bi kere bulgar keserken görseydik Saruhanda kendi insanlarını keserdi iyi oldu dagıldıgı külliyen zarar
İtaat Taş Demir Ödenek A.ş |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 8:58 am |
|
|
iTaaT edirnede tekrar kurulacaktır |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 11:08 am |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- ya valla yazılanlara degıl dıkkatmı cektı yazayım dedım ımzana aklım takıldı bıraz gulumsedım yazayım sende gulumse dedım:))
- Alıntı :
- Düşünlerine Dikkat Et, Söze Dönüşürler
SözlerineDikkat Et,Eyleme Dönüşürler EylemlerineDikkat Et,Alışkanlık olurlar AlışkanlıklarınaDikkat Et,Kişiliğin Olurlar Kişiliğine Dikkat Et, Kaderini Biçimlendirir o kadar maymundan bahsettın de ımzanı unutmussundur dıye hatırlatayım ıstedım komık bı durum ayrıca kapaklık!!! Yha yaşına başına bakmadan böle konuşuosun yha yuh snn hakkında tek düşündüğüm aklının başka bi yerde olduğu anlamadan etmeden cvp yazıosun yaşından başından utan daha ne diyeyim!!!!! |
|
|
|
karademir
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 2:34 pm |
|
|
boşver black herkes neyin ne olduğunu biliyor |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 2:49 pm |
|
|
zaten bu oyun aklı basında olanlar oldugu ıcın guzel erdi;)adam bana maymun dıyor adama cevabını verıyorum hemde tam yerıne oturuyor ama beyefendıye gore benım utanmam lazım bıde yasımdan basımdan utanmam lazımmıs kendınden buyuge maymun dıyorum utanma arlanma yok ben dıyınce vay efendım yasımdan basımdan utanmamayayım bunlarda tersıne cevırememe de var!! |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 2:52 pm |
|
|
sana kim saygı gösterir yha hızsızın önde gidenisin kendini bişey sanıosun yaşın bu oyunda bi önemi yok |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 2:57 pm |
|
|
oyunu oyun gibi oynamıyacaksan çık git inan arkandan üzülecek çok az kişi olur... |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 7:22 pm |
|
|
oyun babanın malı mı bu oyunu senden once oynamaya basladım(Eylul 2007) ve sana sorarak bu oyunu oynamıyorum o yuzden DAGdan gelı bagdakını kovmaya yeltenme git parka arkadaslarınla sen oyna benı kımlerın sevdıgının senı hıc ılgılendırmedıgını kendını bı halt sanmaman gerektıgını hatırlatırım polemık yaratman ıcın en son kendın yazsan bıle bılerek cevap verıyorsun kı yazayım yahu sen tahmınımden de asagıda cıktın! |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 7:42 pm |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- oyun babanın malı mı bu oyunu senden once oynamaya basladım(Eylul 2007) ve sana sorarak bu oyunu oynamıyorum o yuzden DAGdan gelı bagdakını kovmaya yeltenme git parka arkadaslarınla sen oyna benı kımlerın sevdıgının senı hıc ılgılendırmedıgını kendını bı halt sanmaman gerektıgını hatırlatırım polemık yaratman ıcın en son kendın yazsan bıle bılerek cevap verıyorsun kı yazayım yahu sen tahmınımden de asagıda cıktın!
1. si benim ne zaman oyuna başladığımdan haberin varmı ben ağustos 2007 de oyuna başladım yani dağdan gelip bağdakini kovduğum fln yok
sen bana hala asağıda diyorsun da acaba kendini ne kadar yukarıda sanıyorsun!!
oyun babamın malı diyen oldumu sana (yine olmadık yerden laf uydurmaya çalışıyorsun) ayrıca ben snn gibi başkalarının üstüne basarak yükselmeye çalışmıyorum itaatin üstüne basarak kendini bir şey sandırmaya mı çalışıyorsun snn ne mal olduğunu herkes biliyor artık saol...
Yaşın madem 22 o zmn o yaşın gerektirdiği gibi davran snn kişiliğin gelişmiş ama yanlış gelişmiş ha bu arda parkta oynaması gereken sensin açıkçası çocuk gibi davranıyorsun hani başkasınında kendininkinden daha güzel bir oyuncak gören çocuklar olur yha aynı onlar gibisin...
Kendim yazıp kendim cvp vermiyorum anlamanda sorun varsa git anaokulundan yeniden başla kişiliğin temelleri orada atılır.. seninkininde nasıl atıldığıda bi ayrı konu onu hiç açmak istemiyorum açıkçası....
En son ozanbey tarafından Perş. Tem. 23, 2009 7:46 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
İnsivity
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Perş. Tem. 23, 2009 7:43 pm |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- oyun babanın malı mı bu oyunu senden once oynamaya basladım(Eylul 2007) ve sana sorarak bu oyunu oynamıyorum o yuzden DAGdan gelı bagdakını kovmaya yeltenme git parka arkadaslarınla sen oyna benı kımlerın sevdıgının senı hıc ılgılendırmedıgını kendını bı halt sanmaman gerektıgını hatırlatırım polemık yaratman ıcın en son kendın yazsan bıle bılerek cevap verıyorsun kı yazayım yahu sen tahmınımden de asagıda cıktın!
Yönetici Notu: Hakaret etmeden ileti ekle. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Cuma Tem. 24, 2009 1:37 am |
|
|
cocuk bakıcılıgı gorevımınden ıstıfa edıyorum
En son blackenerji tarafından Cuma Tem. 24, 2009 4:07 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
yolcu
KFCADMİN
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Cuma Tem. 24, 2009 1:43 am |
|
|
beyler sakin olun kilitlemek zorunda bırakmayın sonra geliyorsunuz benim konumu niye kilitledin diyorsunuz olmaz böyle |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Cuma Tem. 24, 2009 11:22 am |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- cocuk bakıcılıgı gorevımınden ıstıfa edıyorum
ehh senden de bu beklenir cengaver_01 e cvp vermek yerine kaç tbi kaçmak daha kly....
|
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 12:10 am |
|
|
Ya bırak işte hızsızlıgı kanıtlanınca böyle olur |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 12:43 am |
|
|
Benden mal almayan eyaletden ben neden mal alayım(AYRICA O DONEM EKMEK SATIS FIYATI 6.75 TI)ultra algılama özürlü adam gıttım saruhandan getırttım ekmegı de meyhaneden mıs gıbı 7.20 den sattım beledıye kazandı halkda uzun zaman sonra meyhaneye geldı de az ıckı felan ıctı gelır oldu yahu senın kafan calıssa oturur hesap yaparsın dersın kı kendı kendıne bu adam geldıgınde 6 balta 40 akcelık beledıye vardı adama eyalet 750 akce yardım ettı bu adam devrettıgı zaman hazıne -100 akce envanter 3 ıslenmemıs balta 3 balta ve 25 odun vardı yanı bu adam SENIN HERYERDE BASA BASA SOYLEDIGIN HER BELEDIYENIN 2400-3000 AKCE GIDERI VARDIR SOZUNE INAT BELEDIYEYI O SEKILDE ZARARA UGRATMADAN ONA BUNA VERGI SOKMADAN YONETMISTIR AMA SENDEN O INCE ZEKA NERDE GITMIS senın gıbı 2200 akce ZARARA UGRATARAK hazınenın kökünü kurutmadım mıllete vergıyi dayamadım vergıısız beledıye nasıl yonetılır sana ders olsun ok mı do you understand me calıstır saksıyı!Tabı sana canakkale baslıgında ıspatı dayayınca benım gecmısımı arasıtırıyorsun ah ah sana acıyorum valla acıyorum gel msnde sor ne soracaksan! |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 12:44 pm |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- Benden mal almayan eyaletden ben neden mal alayım(AYRICA O DONEM EKMEK SATIS FIYATI 6.75 TI)ultra algılama özürlü adam gıttım saruhandan getırttım ekmegı de meyhaneden mıs gıbı 7.20 den sattım beledıye kazandı halkda uzun zaman sonra meyhaneye geldı de az ıckı felan ıctı gelır oldu yahu senın kafan calıssa oturur hesap yaparsın dersın kı kendı kendıne bu adam geldıgınde 6 balta 40 akcelık beledıye vardı adama eyalet 750 akce yardım ettı bu adam devrettıgı zaman hazıne -100 akce envanter 3 ıslenmemıs balta 3 balta ve 25 odun vardı yanı bu adam SENIN HERYERDE BASA BASA SOYLEDIGIN HER BELEDIYENIN 2400-3000 AKCE GIDERI VARDIR SOZUNE INAT BELEDIYEYI O SEKILDE ZARARA UGRATMADAN ONA BUNA VERGI SOKMADAN YONETMISTIR AMA SENDEN O INCE ZEKA NERDE GITMIS senın gıbı 2200 akce ZARARA UGRATARAK hazınenın kökünü kurutmadım mıllete vergıyi dayamadım vergıısız beledıye nasıl yonetılır sana ders olsun ok mı do you understand me calıstır saksıyı!Tabı sana canakkale baslıgında ıspatı dayayınca benım gecmısımı arasıtırıyorsun ah ah sana acıyorum valla acıyorum gel msnde sor ne soracaksan!
hakaretin böyleleri..... |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 2:32 pm |
|
|
Hattini bil lan belediyenin kar etmesini istiyordun gidip eyaletten alsaydin ekmegı eyalet senın ne zaman 750akceni odemedide sacma sacma konusuyon.. Adamın asabını bozma kendınıde bır halt sanma haddını bil..!!!
Eyalet daha ucuza ekmek veriyor almıyorsun neymişte.. Bana yardım etmeyen eyaletten ekmek almazmış sen kimsinki eyalete kafa tutuyorsun..!!!
Adminlere o kadar şikayet gönderiyoz şu adamı banlayın şu adamı banlayın diye çünkü başıma gelecegi biliyorum. Ben kendime hakaret edilince haklısın dememi kimse beklemesin bana hakaret edene bende ederim ban yiyeceksemde yiyim bana kimse hakaret edemez..Ettiyse bile altında kalmam..
Karaenerji bak
Sen orda ekmegi belediyeye 7.10a satıp geri 7.04 e satın alan bir adamsınn ben zarar ettirdiysem ettirdim ama allaha şükür senin gibi çalmadım be sen göz göre göre hızsızlık yapıyorsun..!!!! http://i0907.hizliresim.com/2009/7/25/2886.jpg
HIZSIZLIK KADAR KÖTÜ BİRŞEY VARMI BE
Peygamber efendimiz s.a.v. diyorki devletin 1 kuruşunu alıpta sonra 100 tane cami bile yaptırsa o caminin her taşı ona hesap soracaktır..!!! |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 4:27 pm |
|
|
Dinini bılmene sevındım hadıslerı bılmen gayet guzel ama okudugunu anlamaman benı cıleden cıkarıyor cnku acıkca yazıyorum ama sende bı sorun olmasa anlarsın hala anlamıyorsun hala anlamıyorsun sımdı asagıda yazacagım acıklamada bana yanlıs olan yerı goster senden tum forum onunde ozur dıleyecem af dıleyecem:
1.Geldıgım gun beledıyede 6 balta-40 akce vardı hesaplayalım:
6 balta x 140 akce=840 akce + 40 akce = 880 akce Eyaletden 750 akcelık yardım aldım 880 + 750 = 1630 akce buraya kadar umarım anlıyorsundur!
1630 akcelık bı para var ortada eyaletden hıcbır sekılde baska yardım almadım ok?Vergı koymadıgım da senın verdıgın lınkte gayet acık goruluyor orayı da anladın mı????bak en son vergı 31 martda lazkopat tarafından odenmıs hah madem kendını bı halt sanıyorsun hanı ben haddımı bılmıyorum sen cok ıyı bılıyorsun ya sımdı tekrar senın yaptıgın aylık beledıye gıderlerıne bakalım???
Ases 30 gun 2 ases 16 akceden = 960 akce ok?
Gunluk ısraf ve rusvete gıden 40-50 arası 30 gunden = 1200-1500 bız tam arasını alalım 1350 akce toplayalım 1350 + 960 akce = 2310 akce
2.Ben bıraktıgımda hazınenın durumu 3 balta vardı 25 de odun vardı hazınede -92 akce.hesap yapalım:
3 balta 140 akceden 420 akce 25 odun 4 akceden 100 akce hazıne de -92 akce hepsının toplamı 428 akce yapar.
YANI BEN ALDIGIMDA BELEDIYENIN 1630 AKCESI VARDI BIRAKTIGIMDA 430 AKCESI VARDI EGER BEYNIMIZI KULLANIRSAK 1200 AKCELIK KAYIP SOZKONUSU;
SENIN BAHSETTIGIN BELEDIYE GIDERLERI VAR YA BENDE YUKARIDA HESAPLADIM:2310 akce
BU GIDERLERI ISIN ICINE KATARSAN 2310 AKCE GIDERI OLAN BELEDIYE SADECE 1200 AKCE DEGER KAYBETMIS YANI 1110 AKCE KAR ETMIS BU MU CALMAK SENIN BEYNINDE CALMANIN KARSILIGI BU MU?
USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM TUM BU DONEMIM BOYUNCA EYALETE SADECE 2 DEFA GALIBA BENIM PAZARDAN TOPLADIGIM ODUNLARI SATABILDIM OYLE KALABALIK BI KASABA DEGILDIK EYALET BIZDEN MAL ALMIYORDU VE HAZINEYI EKSI BILMEM KACTAN MILLETI DE VERGIDEN KURTARDIM VERGI KOYSAYDIM SIMDIYE 2500 AKCE KAR OLURDU AMA HALKA ZULUM BANA GORE DEGIL....
EVET BENIM URKEK CENGAVERIM HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA BUYUR HESABINI KITABINI YAP HALA KENDI YAPTIGIN BECERIKSIZLIGI BASKASINA MAL EDEBILECEK MISIN MERAK EDIYORUM HALA IDDIAMIN ARKASINDAYIM YUKARIDAKI HESABA GORE HIRSIZ CIKARSAM BASLIK ACACAM SANA YALVARACAM BENI AFFET DIYE UMARIM BEYNIN YUKARIDAKILERI OKURKEN CALISIR DA BIR DEFAYA MAHSUSEN ANLARSIN! |
|
|
|
İnsivity
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 7:01 pm |
|
|
işin gücün küfür hakaret başka birşey yok hep boş,rk nın buyuk yuz karalarındansın,düşüksün sana cevap vermemiz hata kendini iyi hissetme muhatabımız bile değilsin ama napalım genede veriyoruz ... |
|
|
|
|
OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? |
|
|