Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur. |
|
|
OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? |
|
|
Yazar |
Mesaj |
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 7:03 pm |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- Dinini bılmene sevındım hadıslerı bılmen gayet guzel ama okudugunu anlamaman benı cıleden cıkarıyor cnku acıkca yazıyorum ama sende bı sorun olmasa anlarsın hala anlamıyorsun hala anlamıyorsun sımdı asagıda yazacagım acıklamada bana yanlıs olan yerı goster senden tum forum onunde ozur dıleyecem af dıleyecem:
1.Geldıgım gun beledıyede 6 balta-40 akce vardı hesaplayalım:
6 balta x 140 akce=840 akce + 40 akce = 880 akce Eyaletden 750 akcelık yardım aldım 880 + 750 = 1630 akce buraya kadar umarım anlıyorsundur!
1630 akcelık bı para var ortada eyaletden hıcbır sekılde baska yardım almadım ok?Vergı koymadıgım da senın verdıgın lınkte gayet acık goruluyor orayı da anladın mı????bak en son vergı 31 martda lazkopat tarafından odenmıs hah madem kendını bı halt sanıyorsun hanı ben haddımı bılmıyorum sen cok ıyı bılıyorsun ya sımdı tekrar senın yaptıgın aylık beledıye gıderlerıne bakalım???
Ases 30 gun 2 ases 16 akceden = 960 akce ok?
Gunluk ısraf ve rusvete gıden 40-50 arası 30 gunden = 1200-1500 bız tam arasını alalım 1350 akce toplayalım 1350 + 960 akce = 2310 akce
2.Ben bıraktıgımda hazınenın durumu 3 balta vardı 25 de odun vardı hazınede -92 akce.hesap yapalım:
3 balta 140 akceden 420 akce 25 odun 4 akceden 100 akce hazıne de -92 akce hepsının toplamı 428 akce yapar.
YANI BEN ALDIGIMDA BELEDIYENIN 1630 AKCESI VARDI BIRAKTIGIMDA 430 AKCESI VARDI EGER BEYNIMIZI KULLANIRSAK 1200 AKCELIK KAYIP SOZKONUSU;
SENIN BAHSETTIGIN BELEDIYE GIDERLERI VAR YA BENDE YUKARIDA HESAPLADIM:2310 akce
BU GIDERLERI ISIN ICINE KATARSAN 2310 AKCE GIDERI OLAN BELEDIYE SADECE 1200 AKCE DEGER KAYBETMIS YANI 1110 AKCE KAR ETMIS BU MU CALMAK SENIN BEYNINDE CALMANIN KARSILIGI BU MU?
USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM TUM BU DONEMIM BOYUNCA EYALETE SADECE 2 DEFA GALIBA BENIM PAZARDAN TOPLADIGIM ODUNLARI SATABILDIM OYLE KALABALIK BI KASABA DEGILDIK EYALET BIZDEN MAL ALMIYORDU VE HAZINEYI EKSI BILMEM KACTAN MILLETI DE VERGIDEN KURTARDIM VERGI KOYSAYDIM SIMDIYE 2500 AKCE KAR OLURDU AMA HALKA ZULUM BANA GORE DEGIL....
EVET BENIM URKEK CENGAVERIM HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA BUYUR HESABINI KITABINI YAP HALA KENDI YAPTIGIN BECERIKSIZLIGI BASKASINA MAL EDEBILECEK MISIN MERAK EDIYORUM HALA IDDIAMIN ARKASINDAYIM YUKARIDAKI HESABA GORE HIRSIZ CIKARSAM BASLIK ACACAM SANA YALVARACAM BENI AFFET DIYE UMARIM BEYNIN YUKARIDAKILERI OKURKEN CALISIR DA BIR DEFAYA MAHSUSEN ANLARSIN! Lan olm snn kafanda bir sorun mu var bea bi haltı çakmıosun sanadiyorum ki düzgün konuş hesabını al çek git konuyu saptırdın gittin insan gibi duramıosun gerizekalı mısın nesin önüne gelene hakaret ediosun hakaret etmeden bir msj yazamıosun lan hayvanlar bile senden daha az hakaret eder insan gibi dur adamın asabını bozma kapa çeneni otur yerine hesabınıda al DEFOL GİT HIRSIZ BOZUNTUSU..!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
İnsivity
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 7:45 pm |
|
|
- ozanbey demiş ki:
- blackenerji demiş ki:
- Dinini bılmene sevındım hadıslerı bılmen gayet guzel ama okudugunu anlamaman benı cıleden cıkarıyor cnku acıkca yazıyorum ama sende bı sorun olmasa anlarsın hala anlamıyorsun hala anlamıyorsun sımdı asagıda yazacagım acıklamada bana yanlıs olan yerı goster senden tum forum onunde ozur dıleyecem af dıleyecem:
1.Geldıgım gun beledıyede 6 balta-40 akce vardı hesaplayalım:
6 balta x 140 akce=840 akce + 40 akce = 880 akce Eyaletden 750 akcelık yardım aldım 880 + 750 = 1630 akce buraya kadar umarım anlıyorsundur!
1630 akcelık bı para var ortada eyaletden hıcbır sekılde baska yardım almadım ok?Vergı koymadıgım da senın verdıgın lınkte gayet acık goruluyor orayı da anladın mı????bak en son vergı 31 martda lazkopat tarafından odenmıs hah madem kendını bı halt sanıyorsun hanı ben haddımı bılmıyorum sen cok ıyı bılıyorsun ya sımdı tekrar senın yaptıgın aylık beledıye gıderlerıne bakalım???
Ases 30 gun 2 ases 16 akceden = 960 akce ok?
Gunluk ısraf ve rusvete gıden 40-50 arası 30 gunden = 1200-1500 bız tam arasını alalım 1350 akce toplayalım 1350 + 960 akce = 2310 akce
2.Ben bıraktıgımda hazınenın durumu 3 balta vardı 25 de odun vardı hazınede -92 akce.hesap yapalım:
3 balta 140 akceden 420 akce 25 odun 4 akceden 100 akce hazıne de -92 akce hepsının toplamı 428 akce yapar.
YANI BEN ALDIGIMDA BELEDIYENIN 1630 AKCESI VARDI BIRAKTIGIMDA 430 AKCESI VARDI EGER BEYNIMIZI KULLANIRSAK 1200 AKCELIK KAYIP SOZKONUSU;
SENIN BAHSETTIGIN BELEDIYE GIDERLERI VAR YA BENDE YUKARIDA HESAPLADIM:2310 akce
BU GIDERLERI ISIN ICINE KATARSAN 2310 AKCE GIDERI OLAN BELEDIYE SADECE 1200 AKCE DEGER KAYBETMIS YANI 1110 AKCE KAR ETMIS BU MU CALMAK SENIN BEYNINDE CALMANIN KARSILIGI BU MU?
USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM TUM BU DONEMIM BOYUNCA EYALETE SADECE 2 DEFA GALIBA BENIM PAZARDAN TOPLADIGIM ODUNLARI SATABILDIM OYLE KALABALIK BI KASABA DEGILDIK EYALET BIZDEN MAL ALMIYORDU VE HAZINEYI EKSI BILMEM KACTAN MILLETI DE VERGIDEN KURTARDIM VERGI KOYSAYDIM SIMDIYE 2500 AKCE KAR OLURDU AMA HALKA ZULUM BANA GORE DEGIL....
EVET BENIM URKEK CENGAVERIM HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA BUYUR HESABINI KITABINI YAP HALA KENDI YAPTIGIN BECERIKSIZLIGI BASKASINA MAL EDEBILECEK MISIN MERAK EDIYORUM HALA IDDIAMIN ARKASINDAYIM YUKARIDAKI HESABA GORE HIRSIZ CIKARSAM BASLIK ACACAM SANA YALVARACAM BENI AFFET DIYE UMARIM BEYNIN YUKARIDAKILERI OKURKEN CALISIR DA BIR DEFAYA MAHSUSEN ANLARSIN! Lan olm snn kafanda bir sorun mu var bea bi haltı çakmıosun sanadiyorum ki düzgün konuş hesabını al çek git konuyu saptırdın gittin insan gibi duramıosun gerizekalı mısın nesin önüne gelene hakaret ediosun hakaret etmeden bir msj yazamıosun lan hayvanlar bile senden daha az hakaret eder insan gibi dur adamın asabını bozma kapa çeneni otur yerine hesabınıda al DEFOL GİT HIRSIZ BOZUNTUSU..!!!!!!!!!!!!!!!! ağzına sağlık |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? C.tesi Tem. 25, 2009 10:00 pm |
|
|
COCUK BAKICILIGINDA ISTIFA ETTIGIMI TEKRAR EDIYORUM ADAM YERINE KOYDUGUM TEK KISI CENGAVERDIR ONA CEVAP VERDIM ONDAN CEVAP GELINCEYE KADAR DIGER HER LAFA ATLAYAN MAYDONOZLARA ACIYARAK BAKIYORUM VARSA AYRI BI HESAPLARA KENDILERINE GUVENIYORLARSA MSN ATARLAR OZELDEN HALLEDERIZ KASINAN TARAFLARINI TABI YIYORSAAAA!
- ozanbey demiş ki:
Lan olm snn kafanda bir sorun mu var bea bi haltı çakmıosun sanadiyorum ki düzgün konuş hesabını al çek git konuyu saptırdın gittin insan gibi duramıosun gerizekalı mısın nesin önüne gelene hakaret ediosun hakaret etmeden bir msj yazamıosun lan hayvanlaR bile senden daha az hakaret eder insan gibi dur adamın asabını bozma kapa çeneni otur yerine hesabınıda al DEFOL GİT HIRSIZ BOZUNTUSU..!!!!!!!!!!!!!!!! kafasında sorun olan kısı kendısını ılgılendırmeyen seye atlayan kısıdır.Sadece klayve basında senı gormedıgıme guvenerek hakaret edebılıyorsun normaldır sorumlulugu azaltan bıseydır Allah bılır sen hala tuvalet kapılarına kufur de yazıyorsundur hanı kımse senı bulamaz ya hey allahım ya adam daha aynadakı halıne bakmıyorda bana cevap vermeye calısıyor tekrar tekrar soyluyorum cocuk bakmayı bıraktım anlayabılıyor musun bence pek degıl ben cocugum bana nolur bak dıyen cocukları yetımhaneye gıtmelerı yonunden sevkedıyorum.Ben ıstedıgıme hakaret ederım cunku artık 18ını gecmıs rustunu ıspat etmıs bır adamım ama sen daha babanın ananın velayetındesın ettıgın hakaret onların sorumlulugunda sen daha kımlıgını bıle ustunde tasıyamıyorsun hakaretın aılenı gosterır ne mal oldugunu gosterır tekrar dıyorum benım hakaretımden ben sorumluyum cunku kanun onunde ve toplum onunde ben artık kendınden sorumlu bırıyım yahu sızde gercekten bı sorun var anlamıyorsunuz bı yerde de durmuyorsunuz adam gelıyor benım baskasına yazdıgım mesaja cevap yazıyor dıyorkı ılla bana kufur et kufur et kufur et canın cekıyorsa ekle msnyı gor kufurun alasını bak yazıyorum ekle bakalım ayrıca tıpını de merak ettım eklede su mubarek yuzunu gorelım ganimedes_x@hotmail.com
- ozanbey demiş ki:
- Düşünlerine Dikkat Et, Söze Dönüşürler
SözlerineDikkat Et,Eyleme Dönüşürler EylemlerineDikkat Et,Alışkanlık olurlar AlışkanlıklarınaDikkat Et,Kişiliğin Olurlar Kişiliğine Dikkat Et, Kaderini Biçimlendirir |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 11:52 am |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- COCUK BAKICILIGINDA ISTIFA ETTIGIMI TEKRAR EDIYORUM ADAM YERINE KOYDUGUM TEK KISI CENGAVERDIR ONA CEVAP VERDIM ONDAN CEVAP GELINCEYE KADAR DIGER HER LAFA ATLAYAN MAYDONOZLARA ACIYARAK BAKIYORUM VARSA AYRI BI HESAPLARA KENDILERINE GUVENIYORLARSA MSN ATARLAR OZELDEN HALLEDERIZ KASINAN TARAFLARINI TABI YIYORSAAAA!
- ozanbey demiş ki:
Lan olm snn kafanda bir sorun mu var bea bi haltı çakmıosun sanadiyorum ki düzgün konuş hesabını al çek git konuyu saptırdın gittin insan gibi duramıosun gerizekalı mısın nesin önüne gelene hakaret ediosun hakaret etmeden bir msj yazamıosun lan hayvanlaR bile senden daha az hakaret eder insan gibi dur adamın asabını bozma kapa çeneni otur yerine hesabınıda al DEFOL GİT HIRSIZ BOZUNTUSU..!!!!!!!!!!!!!!!! kafasında sorun olan kısı kendısını ılgılendırmeyen seye atlayan kısıdır.Sadece klayve basında senı gormedıgıme guvenerek hakaret edebılıyorsun normaldır sorumlulugu azaltan bıseydır Allah bılır sen hala tuvalet kapılarına kufur de yazıyorsundur hanı kımse senı bulamaz ya hey allahım ya adam daha aynadakı halıne bakmıyorda bana cevap vermeye calısıyor tekrar tekrar soyluyorum cocuk bakmayı bıraktım anlayabılıyor musun bence pek degıl ben cocugum bana nolur bak dıyen cocukları yetımhaneye gıtmelerı yonunden sevkedıyorum.Ben ıstedıgıme hakaret ederım cunku artık 18ını gecmıs rustunu ıspat etmıs bır adamım ama sen daha babanın ananın velayetındesın ettıgın hakaret onların sorumlulugunda sen daha kımlıgını bıle ustunde tasıyamıyorsun hakaretın aılenı gosterır ne mal oldugunu gosterır tekrar dıyorum benım hakaretımden ben sorumluyum cunku kanun onunde ve toplum onunde ben artık kendınden sorumlu bırıyım yahu sızde gercekten bı sorun var anlamıyorsunuz bı yerde de durmuyorsunuz adam gelıyor benım baskasına yazdıgım mesaja cevap yazıyor dıyorkı ılla bana kufur et kufur et kufur et canın cekıyorsa ekle msnyı gor kufurun alasını bak yazıyorum ekle bakalım ayrıca tıpını de merak ettım eklede su mubarek yuzunu gorelım ganimedes_x@hotmail.com
- ozanbey demiş ki:
- Düşünlerine Dikkat Et, Söze Dönüşürler
SözlerineDikkat Et,Eyleme Dönüşürler EylemlerineDikkat Et,Alışkanlık olurlar AlışkanlıklarınaDikkat Et,Kişiliğin Olurlar Kişiliğine Dikkat Et, Kaderini Biçimlendirir yüzümü görmeyi istemezsn emin ol burdaki yaşım gerçek yaşımdan da küçük bunuda anla...
- Alıntı :
- Bilip bilmeden konuşup duruyorsun
Kendini bir halt sanıyorsun Ama yanılıyorsun Bir şeye benzemyorsun.... yeterlimi daha istiyor musujn ayrıca snn gibilerin msn sini almıyorum... İnsan gibi insanların msn sini alıyorum.... ve sen öle değilsin... Kendi yazdıklarım bnm kıişiliğimi yansıtır ha bu ard bnm daha başka brine sana ettiğimsözlerden ettiğim görülmemiştir sen istinasın ve senle uğraşmak istemiyorum snn gibi tipleri çok ii bilirim yaşı düşünerek millete hava atarlar ama unuturlar AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR vesnn aklın gerçekten başında değil hyr anlamıyorum sen HAKARET YEMEKTEN BIKMAZ MISIN kşiliğinin berbat yönlerini -ki hepsi berbat- göstermekten hiç sıkılmaz mısın açıkçası snn ne mal olduğun çok belli... |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 12:39 pm |
|
|
yahu sen ne kasınan bı adamsın madem benımle ugrasmak ıstemıyorum defol hangı cehenneme gıdersen gıt ha bıre cevap yazıyorsun senınle ugrasamıycam dıyorsun bıde atalarımızın sozunu hemen bulmussun savunma amaclı her yerde yazıyorsun o sozun sana uydugunu kım soyledı hıc ıste guya kendını yası kucuk ama akıllı sanıyor senın gıbılerın msnsını almıyorum ay ay yoksa sen kız cocugumusun genelde kızlar boyle konusur da acık acık dekı orada ben yapamam ancak sana forumdan laf yetıstırebılırım.
Hakaret yemekten bıkmam merak etme cunku hıcbır zaman ettıklerım yedıklerımden az degıldır sımdı ılgın olmayan bu konudan bas gıt kasınma benımle ugrasmaktan bıktıysan gelmezsın bu kadar basıt umarım bu basıt denklemı anlayabılıyorsundur ama hıc sanmıyorum hemde hıcccc:)
bak bende sana bı atasozu yazayım:
bipppppppp uluması bulutlara zarar vermez. |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 12:49 pm |
|
|
Ulan aptal desem MÖL MÖL BAKIYORSUN SALAK DESEM YİNE AYNISIN SE NESİN LAN GERİZEKALI MUŞMULA SURATI MAYMUN HERİF İNSAN GİBİ DURMAYI BİLMİYO MUSUN ANLAMANDA SORUN MU VAR BNMGERÇEK YAŞIM 20 O LAFTA SNN GİBİ GERİZEKALILARLA UĞRAŞAMAMIN KISALTILIŞI İDİ ANLAMIOSUN GERİ ZEKALIYSAN BENNE YAPIYIM MAL MISIN SEN YHA APTAL HERİF SANA ÖLE BİR KÜFÜR EDERİM Kİ Bİ DAHA AĞZINI AÇAMAZSIN ADAM GİBİ DURMAYI BİLMİOSAN DEFOL GİT HIZSIZ BOZUNTUSU SENLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ - Alıntı :
- SEN MALIN TEKİSİN GERİ ZEKALI BİSİN APTAL KONUŞMALARIN BENİ SIKIYOR DURMADAN CVP YAZIOSUN SANA DEDİKLERİİ ANLAMIOSUN VE GERÇEKTEN SALAKLIĞIN ALASINI YAPIYORSUN İNSANIN SİNİRİNİ HOPLATAN GERİZEKALI Bİ TİPSİN SNİ SADECE O MUŞMULA SURATINI FORUMA KOYDUĞUNDAN DOLYI HAPSE ATTIRABİLİRİM GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YAPIOSUN
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh SO SORRY YOLCU REDKİT OTORİTE VE DİĞER SANSÜRCÜLER AMA HAK ETTİ YUKARDAKİ LAFIDA ÜSTÜNE ALINMA SANA ETTİĞİM HİÇ BİR SÖZDEN PİŞMAN DEĞİLİM ŞİKAYET ETMYİP İNSAN GİBİ DURCAĞINI BİLSEM BURADA SANA BİŞİLER DAHA DERDİ APTAL HIRSIZ |
|
|
|
blackenerji
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 1:07 pm |
|
|
acıyorum halıne yazık yazık sayın yolcu bebelere ızın verın nede olsa gercek yasamda ustunluk kuramadıkları ıcın boyle acı acı kendılerını ele verıyorlar kafayı yedırdım herhalde sana ıste sınırlerı saglam olan kazanır dostum hadı bybyyyyy sana elveda gelsın sıradakı)
tipime kurban ol koyda gorelım senın o tıpını peh peh |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 1:27 pm |
|
|
başlık b*k atma yarışı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor yöneticiler bu konuyu direk silerlerse göz zevkımızde bozulmaz sinirlerimizde teşekkurler |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 2:52 pm |
|
|
- blackenerji demiş ki:
- acıyorum halıne yazık yazık sayın yolcu bebelere ızın verın nede olsa gercek yasamda ustunluk kuramadıkları ıcın boyle acı acı kendılerını ele verıyorlar kafayı yedırdım herhalde sana ıste sınırlerı saglam olan kazanır dostum hadı bybyyyyy sana elveda gelsın sıradakı)
tipime kurban ol koyda gorelım senın o tıpını peh peh YETER ARTIK SNN KOMEDİNLE UĞRAŞMAKTAN CNM SIKILDI YÖNETİCİLERDEN RİCAM KONUNUN KİLİTLENMESİDİR.... HA BUNDAN SONRA NE B*K DERSEN DE ÇOKTA BİYERİMDE |
|
|
|
Otorite
|
Konu: Geri: OSMANLININ EN BUYUK ORDUSU ITAAT? Paz Tem. 26, 2009 3:03 pm |
|
|
Kilitliyorum! |
|
|
|