Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Bulgarlar davalara hemen başladı :(

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
SihiR

SihiR

Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı Tem. 28, 2009 7:26 pm

1456 yılını mayıs başında

Bulgar ordusu keşana geldi burada 3 gün süren savaş neticesinde bozguna uğrayıp geri gittiler

savaşa geldiği tesbit edilen bulgar askerlerine

dönemin kadısı Mit tarafından

7 gün hapis ve 999 akçe ceza kesildi (net deil ama bunun gibi bişeydi)

aynı yılın aralık ayında biz Samokova vardık

yaralanan ve ölenler oldu orduyla Bulgaristana girdiği tesbit edilenlere aynı şkilde onlarda dava açtılar.

Fakat bu davalara sanıkların neredeyse %80 i ifade verememiyordu bir hata oluşmuştu

bu nedenle o davalar beraatle sonuçlandı

1457 yılının ocak şubat aylarında topraklarımıza giren bulgar orduları

uzun süren çatışmalar sonucunda püskürtülmüş ve haklarında davalar açılmıştı

bu davalar 7 gün hapis 750 şer akçe ortalama cezalarla son buldu

neticede açılan davalardan kurtulmanın çaresi yoktur

bir orduyada girseniz eyaletide terketseniz ceza gelir sizi bulur
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 12:48 am

Redkit demiş ki:
Davalar Bulgarcamı ingilizcemi?
Geçen sefer bulgarca dava açtılar diye sonuçlandıramamışlardı.

Dava metinleri ing hazırlanmıştır işte size bir örnek
Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 338
Atatürkçü Maraz
KFC Grafiker
KFC Grafiker
Atatürkçü Maraz

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 7:59 am

Ya oyuna esirlik kodlansa da esir alınanlar yargılansa daha mantıklı olur. Cephede sana kılıç çeken adam sana nasıl ceza ödesin diskoya girsin.
EmirBerkKorkmaz

EmirBerkKorkmaz

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 11:46 am

Maraz haklı.
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 12:17 pm

bu gun dava açılan kardeşlerimiz
Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 2039
omer1994

omer1994

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 12:48 pm

Bende 10 günlük yaralandım.Yaralananlar bilhassa Resmi forumda hadise koymasınlar.Mesela ben Resmi forumda sadece Sipahiler forumuna yazdım orası kapalı forum olduğundan.Ve burda bulgar yok diye burayada 10 günlük yaralandığımı yazıyorum.Davadan korkmasanız bile bırakın kendileri araştırsın bulsun.Kendi elinizle vermeyin.
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 1:03 pm

Bulgarların hepsi hadiselerini yazmıyo hadisesini yazan denk geldiyse kötü olur bende dün yara aldım ama hala dava açılmadı
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:35 am

banada dava açmışlar Sad

ben bulgarca bilmiyorum mahkemede kendimi nasıl savuncam :S
UmutSultan

UmutSultan

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:36 am

kadir1131 demiş ki:

banada dava açmışlar Sad

davalar ingilizce
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:38 am

kadir1131 demiş ki:

banada dava açmışlar Sad

KAdir savynmazsan dava daha ok uzar ne olurne olmaz bence savunma yapma
omer1994

omer1994

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:44 am

Yamatoo demiş ki:
kadir1131 demiş ki:

banada dava açmışlar Sad

Savunsanda savunmasanda kadı aynı cezayı vercektir.Savunma yapmanla yapmaman cezayı değiştirmez.Savunma yapmassan adalet süreçlerine sancı verirsin.
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:48 am

omer1994 demiş ki:
Yamatoo demiş ki:
kadir1131 demiş ki:

banada dava açmışlar Sad

Savunsanda savunmasanda kadı aynı cezayı vercektir.Savunma yapmanla yapmaman cezayı değiştirmez.Savunma yapmassan adalet süreçlerine sancı verirsin.

Savunma yapın rahatca bulgarlar cezayı çaksın biraz zorlaştırmak istemeyen versin önce burası osmnalı degil bırakın ugraşsınlar didinsinler uzasın iş bulgarlara yardım etmiş olmayın savunma verip
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:50 am

ya bulgarların bitarafı yemeyince hemen ceza verdiriyolar 999 akçeyi nasıl ödücem ya Sad (daha ceza verilmedi ama herkes 999 akçe + 10 gün hapis diyolar )
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:51 am

o miktar geçen savaş verildi o yüzden o miktar üzerinde yogunlaşıldı kadir
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 1:11 am

hmm.. sence kaç verirler? yardılanma sebebi iç karışıklık.
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 1:21 am

kendini en agır cezaya hazırla sen ülke vatandaşı degilsin buraya izinsiz ordu ile giriş yaptın ordular zarar verdi bu zarar ları dava açılan arkadaşlara ödetecekler en agır şekilde
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 1:25 am

Sad ozaman ben sofia dayım sofia ya taşınırsam bulgar vatandaşı olurum belki birkac akçe kurtarırımda kp yaraarım daha çok sorna tekrar orduya girerim olmazmı? (veya bulgar kadıar yermi)
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 1:27 am

pek yiceklerini sanmam onlar pek sevmez lr bizleri bu yüzden kadir sana ve tüm kardeşlerime geçmiş olsun Sad Sad ben arada yırttım bu gun 2 gün dava açılmadı daha
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 1:31 am

Kadir cezalardan kurtulamazsın. İster Bulgaristana taşın ister taşınma.

10 gün hapis + 999 akçe

Elinizde kaç akçe para varsa onları hemen yiyeceğe verin. Olurda bir gün eksiylede olsa Osmanlıya dönerseniz bir şekilde eksiyi artıya çevirirsiniz.

Bu - + meselesini Osmanlıya gelince düşünürsünüz. Şimdilik üzerinizde para bırakmayın.
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 1:40 am

eee akçelerim gidecek kalkanım ve sopam parçalandı ne yapacam şimdik Sad
Atatürkçü Maraz
KFC Grafiker
KFC Grafiker
Atatürkçü Maraz

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 8:34 am

Sağ isen benden daha güçlüsün ben paramı sana vereyim. silah al. benim savaşmamdan daha etkili olur.
Atatürkçü Maraz
KFC Grafiker
KFC Grafiker
Atatürkçü Maraz

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 8:38 am

Pazar gününü beklemem lazım ama çünkü bütün hafta yanlızca madende çalıştım. o parayla evdeki meyveleri satarım.
Atatürkçü Maraz
KFC Grafiker
KFC Grafiker
Atatürkçü Maraz

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 9:09 am

Arkadaşlar Sofya ve Samakov tam olarak kimde birisi yardımcı olabilir mi?
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 10:31 am

Atatürkçü Maraz demiş ki:
Arkadaşlar Sofya ve Samakov tam olarak kimde birisi yardımcı olabilir mi?

Maraz oraları hala bulgarların elinde bizler muhurleri geri verince agır kayıplar verdik
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Bulgarlar davalara hemen başladı :( Bulgarlar davalara hemen başladı :( - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 30, 2009 12:40 pm

marazım valla versen çok makbule geçer Smile

ama önce sen onla önce bulgar kuşbaşı yap sonra ban gerek kalırsa verirsin SmileSmileSmileSmileSmileSmile

Bulgarlar davalara hemen başladı :(

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 3 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki