|
Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup |
|
|
Yazar |
Mesaj |
Luiss
|
Konu: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 3:44 pm |
|
|
Arkadaşlar Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup veya birisi varsa beraber gidelim Bu konu üzerinden anlaşabiliriz. |
|
|
|
Alcarondas
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 5:03 pm |
|
|
Bunun genelde tam tersi oluyordu bildiğim Ne oldu kopmalar mı başladı ordulardan ?? |
|
|
|
TaNsU
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 5:15 pm |
|
|
luiss hayrola ne için dönüyorsunuz ? |
|
|
|
hamet42
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 5:42 pm |
|
|
Yollar temiz gördüğüm kadarıyla tek gelebilirsin..Eğer illede birileri ile gideceğim diyorsan Şarköyde bekleyebilirim : )) |
|
|
|
Luiss
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 6:58 pm |
|
|
Ok bekle Hamet:)Bu gidişle kendi kendimize oyundan soğuyarak öleceğiz o yüzden geri dönüyorum. |
|
|
|
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 7:00 pm |
|
|
Evet ben de döneceğim yakında Sofya'dan geri. Biraz karizma kasayım.
|
|
|
|
seco_0150
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 7:11 pm |
|
|
Hamet gecmedınmi lem daha sen hala osmanlıdamısn:D |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 7:47 pm |
|
|
İnsanlar zor zamanlarda daha iyi tanınıyor Dönün |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:10 pm |
|
|
Ordular Ekmek vermedikleri için aç kalmaktansa ordudan çıkıyorlar. Orduda maalesef kopmalar oluşuyor |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:16 pm |
|
|
- FranSuVa1905 demiş ki:
- Ordular Ekmek vermedikleri için aç kalmaktansa ordudan çıkıyorlar. Orduda maalesef kopmalar oluşuyor
Sen başka bir oyun mu oynuyorsun?Ordudan çıkıp çalışabilrsiniz emri verileli günler oluyor.Gitmeyi kafasına koyan bahanesini hazırlar ama böyle saçma bahanelerle gelmesin kimse.Ki şurda harekete pek birşey kalmadı. |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:17 pm |
|
|
Hadi bakalım sağ sağlim gelin de sonrası boşverin |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:18 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- FranSuVa1905 demiş ki:
- Ordular Ekmek vermedikleri için aç kalmaktansa ordudan çıkıyorlar. Orduda maalesef kopmalar oluşuyor
Sen başka bir oyun mu oynuyorsun?Ordudan çıkıp çalışabilrsiniz emri verileli günler oluyor.Gitmeyi kafasına koyan bahanesini hazırlar ama böyle saçma bahanelerle gelmesin kimse.Ki şurda harekete pek birşey kalmadı. Bu arada ben Harmanlıda değilim Yada Osmanlıda değilim nerden bilebilirim haberleri. Bu arada "Ki şurda harekete pek birşey kalmadı." lafını ben çok kez duydum |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:21 pm |
|
|
- FranSuVa1905 demiş ki:
Bilmediğin halde üstteki mesajı niye atıyorsun o zaman.Ekmek orduya alım yapıldıktan sonra verilcek.Şu an isteyen ordudan çıkıp işe girebiliyor. |
|
|
|
FranSuVa1905
Moderatör
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:23 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- FranSuVa1905 demiş ki:
Bilmediğin halde üstteki mesajı niye atıyorsun o zaman.Ekmek orduya alım yapıldıktan sonra verilcek.Şu an isteyen ordudan çıkıp işe girebiliyor. Birilerinden duydum ama orada değilim. Peki bu arada ordular neyi bekliyor. Ordu da bboş yerler mi var |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:27 pm |
|
|
- FranSuVa1905 demiş ki:
- turkscihad demiş ki:
- FranSuVa1905 demiş ki:
Bilmediğin halde üstteki mesajı niye atıyorsun o zaman.Ekmek orduya alım yapıldıktan sonra verilcek.Şu an isteyen ordudan çıkıp işe girebiliyor. Birilerinden duydum ama orada değilim. Peki bu arada ordular neyi bekliyor. Ordu da bboş yerler mi var İllede söyletceksiniz dimi.50 kere söylendi yuh artık.Her türlü dedikoduyu,ortalığı karıştıracak sansasyonel haberleri yaymayı bilirsiniz ama bunu yayamadınız yani.Bg dakilerin hapisten çıkmaları yani orduya girebilecek hale gelmeleri bekleniyor.Şehitler hariç |
|
|
|
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:38 pm |
|
|
Biz bekleyelim, Bulgurlar dava açıp yüzlerce akçe ceza kessinler bizlere. Erzağımız kalmasın. Sonra da biz geri dönünce dönek olalım! Vay anasını bu ne biçim iştir.
|
|
|
|
kayahan
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:55 pm |
|
|
biz sofyada açlıktan ölüyoruz tarlamıza işçi alamıyoruz osmanlı için o kadar yol aldık öldük en 2000 akçe zararım var benim bu savaştan birde arkadaşlara davalar açılıyor bana daha açılmadı açılırsa eğer zararım 2 ye katlancak biz bunlardan yakınmayız biz osmanlı için öldük herkez bizim gibi olsaydı sayımız bulgarlardan 5 kat fazla olmasına rağmen bu durumda olmazdık siz orduyu bırakıp gidin bulgarlar kasbanıza gelince ne yapacaksınız acaba herkez istediğini yapsın biz bu vatanı koruruz. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 8:56 pm |
|
|
Harmanlıdakileri para basıyo zannediyorsun heralde.Ordudan çıkın denildi çıktık.Çalışıyoruz ama karın tokluğuna.Günlerdir ya camide ya da madendeyim.Çoğu kişi benim gibi.Üzerimde 1 sopam var kalkanım bile yok.Ve sizin orda ne cezalar ödediğinizi biliyorum.Aynısının benim başıma gelme olasılığının yüksek olduğunu bile bile savaşa gelmek için çabalıyorum.Siz ödediğiniz cezalardan yakınıyorsunuz.Eğer gitmeden önce bu cezalardan ve başınıza gelecek olanlardan haberdar olsaydınız eminim ki döndüğünüz an şu an değil ilk haberdar olduğunuz an olurdu.Asalım keselim savaşalım ölelim öldürelim demesini biliyorsunuz.Tamam işte bekleyin geliyoruz sizi orduya almaya.Asın kesin bakalım.En azından merdiveniniz kırılana kadar bekleyin. |
|
|
|
kayahan
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 9:01 pm |
|
|
biz başımıza gelecekleri biliyoduk benim kızdığım harmanlıya kadar gelip geri dönülmesi madem 4 ordu boşta duruyo bizim 5 orduyla beraber saldırsaydı biz ölü olmazdık neden 2 ayrı parça olarak saldırıyolar siz madenlerde çalışabilirisniz arkadaşlarımız hapise atıldığı için hiç bir yerde çalışamıyo benimde 1 sopam var sadece kılıç ve kalkan parçalandı çünkü ve ben bunların hiç birinden yakınmıyorum sadece anlatıyorum harmanlıya kadar gelipte geri dönmek çok saçma. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 9:09 pm |
|
|
- kayahan demiş ki:
- biz başımıza gelecekleri biliyoduk benim kızdığım harmanlıya kadar gelip geri dönülmesi madem 4 ordu boşta duruyo bizim 5 orduyla beraber saldırsaydı biz ölü olmazdık neden 2 ayrı parça olarak saldırıyolar siz madenlerde çalışabilirisniz arkadaşlarımız hapise atıldığı için hiç bir yerde çalışamıyo benimde 1 sopam var sadece kılıç ve kalkan parçalandı çünkü ve ben bunların hiç birinden yakınmıyorum sadece anlatıyorum harmanlıya kadar gelipte geri dönmek çok saçma.
4 ordu boşta durmuyordu.O 5 ordu dağıldıktan sonra zorunlu olarak 3 ordu kuruldu.Ve çoğu kişi savaşa gittiğinden adam bulunması zorlaştı.Zaten şu an harmanlıda ki orduların biride o 5 ordunun içindeydi.Bu 4 ordu savaşa istese bugün gelir.Ama farkeden fazla birşey olmaz.Çünkü orada hala hapisten çıkmamış olanlar var.Gelsekte onları nasıl orduya alacaklar.
BAKIN KAÇINCI KEZ SÖYLEDİĞİMİ BİLMİYORUM AMA HAFIZANIZA KAZIYIN.BİZİM BİRAZ DAHA BEKLEMEMİZ BULGARLARDA GÜÇ ARTIŞI SAĞLAMAZ AMA BİZİM İÇİN SAĞLAR.ÇÜNKÜ ONLARIN ÖLÜSÜ ÇOK BİZİM YARALIMIZ VE HAPİSTE OLANIMIZ ÇOK.ŞU AN HARMANLIDAN DÖNENLERİN HİÇ BİR BAHANESİ OLAMAZ.ÇÜNKÜ ORDUDAN ÇIKMALARI SERBEST BIRAKILDI.O YÜZDEN PARA KAZANIYORLAR.EN AZINDAN KARIN TOKLUĞUNA |
|
|
|
EmirBerkKorkmaz
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 10:27 pm |
|
|
Kim ne derse desin. Yine Sofya'da açı açına ağzımız koka koka bekleyeceğiz anlaşılan. Hele bir de merdivenimiz kırılırsa. Ne yaparız bilemiyorum. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 11:07 pm |
|
|
ordudan ayrılanları anlamıyorum gerçekten ciddilermi bu kararlarında ?
Harmanlıda orduya giren herkese yiycek verileceği garantisi sayın edirne beyi greatalexander tarafından duyuruldu..
Daha geri dönüş niye ? |
|
|
|
Luiss
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 11:49 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- kayahan demiş ki:
- biz başımıza gelecekleri biliyoduk benim kızdığım harmanlıya kadar gelip geri dönülmesi madem 4 ordu boşta duruyo bizim 5 orduyla beraber saldırsaydı biz ölü olmazdık neden 2 ayrı parça olarak saldırıyolar siz madenlerde çalışabilirisniz arkadaşlarımız hapise atıldığı için hiç bir yerde çalışamıyo benimde 1 sopam var sadece kılıç ve kalkan parçalandı çünkü ve ben bunların hiç birinden yakınmıyorum sadece anlatıyorum harmanlıya kadar gelipte geri dönmek çok saçma.
4 ordu boşta durmuyordu.O 5 ordu dağıldıktan sonra zorunlu olarak 3 ordu kuruldu.Ve çoğu kişi savaşa gittiğinden adam bulunması zorlaştı.Zaten şu an harmanlıda ki orduların biride o 5 ordunun içindeydi.Bu 4 ordu savaşa istese bugün gelir.Ama farkeden fazla birşey olmaz.Çünkü orada hala hapisten çıkmamış olanlar var.Gelsekte onları nasıl orduya alacaklar.
BAKIN KAÇINCI KEZ SÖYLEDİĞİMİ BİLMİYORUM AMA HAFIZANIZA KAZIYIN.BİZİM BİRAZ DAHA BEKLEMEMİZ BULGARLARDA GÜÇ ARTIŞI SAĞLAMAZ AMA BİZİM İÇİN SAĞLAR.ÇÜNKÜ ONLARIN ÖLÜSÜ ÇOK BİZİM YARALIMIZ VE HAPİSTE OLANIMIZ ÇOK.ŞU AN HARMANLIDAN DÖNENLERİN HİÇ BİR BAHANESİ OLAMAZ.ÇÜNKÜ ORDUDAN ÇIKMALARI SERBEST BIRAKILDI.O YÜZDEN PARA KAZANIYORLAR.EN AZINDAN KARIN TOKLUĞUNA Aynı şeyleri bizde yaşıyoruz Harmanlı'da!Sana göre tüm cefayı sen çekiyorsun.Ben Çanakkale'den geldim ama orada bekle burada bekle oyundan soğumaya başlıyor insan,ayrıca bu soğumayı vatanın korunması için bile yapmıyoruz.Bazılarının AÇLIĞI için ve bazı koltuk sevdalılarının şerefi ve konumu için yapıyoruz.Sonra ordudan ayrılınca dönek oluyoruz!Lütfen kendini acındırma kılıcım yok kalkanım yok die yoksa ne gidiyorsun savasa Bırakında biraz koltukcular savasa gitsin.Bu arada ben Vatanım Tehlikeye düşmedikçe savaşa gitmem. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 11:57 pm |
|
|
- Luiss demiş ki:
- turkscihad demiş ki:
- kayahan demiş ki:
- biz başımıza
gelecekleri biliyoduk benim kızdığım harmanlıya kadar gelip geri dönülmesi madem 4 ordu boşta duruyo bizim 5 orduyla beraber saldırsaydı biz ölü olmazdık neden 2 ayrı parça olarak saldırıyolar siz madenlerde çalışabilirisniz arkadaşlarımız hapise atıldığı için hiç bir yerde çalışamıyo benimde 1 sopam var sadece kılıç ve kalkan parçalandı çünkü ve ben bunların hiç birinden yakınmıyorum sadece anlatıyorum harmanlıya kadar gelipte geri dönmek çok saçma. 4 ordu boşta durmuyordu.O 5 ordu dağıldıktan sonra zorunlu olarak 3 ordu kuruldu.Ve çoğu kişi savaşa gittiğinden adam bulunması zorlaştı.Zaten şu an harmanlıda ki orduların biride o 5 ordunun içindeydi.Bu 4 ordu savaşa istese bugün gelir.Ama farkeden fazla birşey olmaz.Çünkü orada hala hapisten çıkmamış olanlar var.Gelsekte onları nasıl orduya alacaklar.
BAKIN KAÇINCI KEZ SÖYLEDİĞİMİ BİLMİYORUM AMA HAFIZANIZA KAZIYIN.BİZİM BİRAZ DAHA BEKLEMEMİZ BULGARLARDA GÜÇ ARTIŞI SAĞLAMAZ AMA BİZİM İÇİN SAĞLAR.ÇÜNKÜ ONLARIN ÖLÜSÜ ÇOK BİZİM YARALIMIZ VE HAPİSTE OLANIMIZ ÇOK.ŞU AN HARMANLIDAN DÖNENLERİN HİÇ BİR BAHANESİ OLAMAZ.ÇÜNKÜ ORDUDAN ÇIKMALARI SERBEST BIRAKILDI.O YÜZDEN PARA KAZANIYORLAR.EN AZINDAN KARIN TOKLUĞUNA Aynı şeyleri bizde yaşıyoruz Harmanlı'da!Sana göre tüm cefayı sen çekiyorsun.Ben Çanakkale'den geldim ama orada bekle burada bekle oyundan soğumaya başlıyor insan,ayrıca bu soğumayı vatanın korunması için bile yapmıyoruz.Bazılarının AÇLIĞI için ve bazı koltuk sevdalılarının şerefi ve konumu için yapıyoruz.Sonra ordudan ayrılınca dönek oluyoruz!Lütfen kendini acındırma kılıcım yok kalkanım yok die yoksa ne gidiyorsun savasa Bırakında biraz koltukcular savasa gitsin.Bu arada ben Vatanım Tehlikeye düşmedikçe savaşa gitmem. Tüm cefayı ben çekiyorum demedim.Cefayı HEPİMİZ çekiyoruz ama hepimiz dönüp gitmiyoruz.Bende Edremitten geldim.Memlekete gitmesem bende ya samakovda ya da sofia da olurdum zaten.
Kendini acındıran biri varsa oda sensin.Gelip buraya "biz ekmek yiyemioz,mısır yiyemioz şunu yapamıoz bunu yapamıoz" diye konu açan sensin.Şimdi gidiyorsan tek başına defol git.Burda savaştan kaçmaya adam arama.Tası tarağı,sopayı kılıcı,kalkanı miğferi donunu gömleğini al ve git.Daha da konuşup sinir bozma
NOT:Savaştan sıkıldım gitmek istiyorum demeyi kendine yediremediğin için diğer insanlarıda zan altında bırakacak bahaneler sunma.Adam gibi git gidiyorsan
En son turkscihad tarafından Perş. Ağus. 13, 2009 11:59 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
D4RK41
|
Konu: Geri: Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup Perş. Ağus. 13, 2009 11:58 pm |
|
|
Hazır konu Açılmışken Sofiadan Dönmek isteyen Arkadaşlara Duyrulur 28 gün sonra geri dönücez bi kaç kişi olarak...Bize katılmak İsteyen Bana Ulaşabilir... |
|
|
|
|
Harmanlı'dan Çanakkale'ye giden bir grup |
|
|