infini
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! C.tesi Kas. 21, 2009 2:13 pm |
|
|
dostum dediğim konuyu bizzat bir kaç ay önce yaptığım bulgar harekatında yaşadım |
|
masatlik
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! C.tesi Kas. 21, 2009 9:47 pm |
|
|
Resmi foruma birkaç edindiğim bilgi yazmışım. Daha öncede bir kaç kez birşeyler karalamıştım. İnanırmısın hepsine yanlış dediler Senin verdiğin bilgiye demedim dostum sakın yanlış anlamayasın. |
|
Sefalet
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! C.tesi Kas. 21, 2009 10:47 pm |
|
|
ordu balıkesiri geçişlere kapatmadan koruyamaz mı başkent olduğu için savunma bonusu diğer şehirlere göre epey fazla ordu geçişleri kapatmadanda savunma yapabilir yok isyancıları kestim yok haydutları kestim diye hava yapmak için bunu yapıyorlarsa biz bu dolmayı yemeyiz haydut ve isyancılardan kat kat fazla masum insan kesiliyor buna göz yumamayız |
|
masatlik
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! Paz Kas. 22, 2009 2:26 am |
|
|
İnanın bana kendi zararımı hiç düşünmedim.
Bir oyun için asla yalan yanlış ve kendi çıkarım için birşeyler düşünecek değilim.
En çok üzüldüğüm şey kasabam için topadığım kasabamda olmayan ürünleri oraya ulaştıramamak yardımcı olamamak olmuştur.
Geçen hafta yeni reis seçilen Turksehitoglu'yla msn de gorüştük nasipse 10 gün içerisinde ordayım dedim.
Üzerimdeki ödenekte bulunan ürünlerin hiçbiri kasabamda yok varsada yüksek fiyattan satılıyor ve bulunamıyor.
Kasabam şu anda zor durumdadır.
Reisin elinde ne iş yapacak para nede ürünleri vardır.
Bu durumda biraz olsun rahatlayacak ve kasabamda zarar ziyan olmayacaktı!!!
Hatalı olduğumu biliyorum fakat işin aslı böyle olmamalıdır kanaatindeyim.
- Alıntı :
- 12-11-2009 04:07 : Ambrosya adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe
muhtemelen onu öldürdü.
13-11-2009 04:08 : Mit adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü. 13-11-2009 04:08 : Tayfun2607 adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü. 13-11-2009 04:08 : Badee adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü.
16-11-2009 04:06 : Kubilaycay adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü
19-11-2009 04:08 : Masatlik adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü
20-11-2009 04:07 : Hicran adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü. 20-11-2009 04:07 : Rebelius adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü. 20-11-2009 04:07 : Karamurat16 adlı kişiye darbe indirdin. Bu darbe muhtemelen onu öldürdü.
Bu arkadaşlarımızın hangisinin soyguncu ve hırsız olduğunu veya isyancı olduğunu söyleyebiliriz.
Kaldıki bunlar bilinenler daha kaç kişinin yok yere canı yanacak!
Kasabalar zarar edecek!
Yukarıda Sihir'e kızarken de dediğim gibi çözüm üreteceklerine sadist bir şekilde zevk alıyorlar...
PEKİ ALA SORUYORUM ŞİMDİ BU CEHALET DEĞİLDE NEDİR ALLAH AŞKINA! |
|
İnsivity
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! Paz Kas. 22, 2009 2:24 pm |
|
|
Masatlik geçmiş olsun ama Balıkkesir in kapalı oldugunu bilmeyen yok geçerken senin msj atman lazımdı bence suç aramamalısın ... |
|
masatlik
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! Paz Kas. 22, 2009 10:23 pm |
|
|
Sağolasın İnsivity haklı olabilirsin.
Beni anlamıyorsun! Diyorum ki; Bu kadar adam kesiliyor ise bu işte bir yanlışlık var.
Benim özel bir durumum olmasına rağmen kesilmişim. Yani bu adam benim haftada 2-3 kez Balıkesire girdiğimi ticaret amaçlı dolaştığımı biliyor...
Sabaha kadar muhabbet ettik konuşmadığımız birşey kalmadıki!
Hadi bunuda geçtim Kareside isen açtığım başlık oraya taşınmış girde bak!
Adam resmen sadist yahu böyle şey olurmu?
En azından insan üzgünüm demezmiya! Bu kadar düşmanca yazı yazılırmı?
Sırf bu yüzden kinleniyorum. İç savaşlar neden çıkıyor sanıyorsun?
Dediğim gibi hiç bir anlamı olmayan dostluk ve arkadaşlıktan nasibini almamış bu kişilerin yaptığı yeter artık.
Bu kadar da olmaz dedirten bu tavır ve davranış şeklide neyin nesidir... |
|
levozz
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! Ptsi Kas. 23, 2009 12:00 am |
|
|
- Sefalet demiş ki:
- ordu balıkesiri geçişlere kapatmadan koruyamaz mı başkent olduğu için savunma bonusu diğer şehirlere göre epey fazla ordu geçişleri kapatmadanda savunma yapabilir yok isyancıları kestim yok haydutları kestim diye hava yapmak için bunu yapıyorlarsa biz bu dolmayı yemeyiz haydut ve isyancılardan kat kat fazla masum insan kesiliyor buna göz yumamayız
sefalet ordu konusundaki tecrübelerini gene döktürmüşsün ama yanlış
şimdi gelelim olaya ordu şehiri neden kapatır.mesele şu normalde ordu şehirin içindeyken ases görevi görmesi gerekirdi ancak oyundaki bir hatadan dolayı bunu yapamıyor. ancak başkent gibi önemli bir mevkiyide asesler ile korunması yetersiz kalıyor .o yüzdende eger karışık bir durum var ise ordu şehirin içine giriyor ve girişleri kapatıyor .ancak izin alanlar girebilmektedir . savunma bonusu ise ordu ile yapılan münasebette bir yarar saglar zaten tek girenlerin o savunma ile geçmeleri biraz zor . olaya gelince bilip bilmemesi mesele degil masatlık mesele şu eger siz mesaj atsaydınız ve sizin attıgınız mesaja ragmen cevap yazıp sizi kesseydi ozaman suçlu durumana düşerdi .çünki kasıt var bu durumda.
diyeceklerim bunlar .ordu olan şehire girmek eger yol kapalıysa tehlikelidir .şu görüp görmeme mevzusunuda gördüm onu da açıklıyım. şimdi geçen sofia seferinde bir tuhaflıgı fark etmiştim. sabit duran ordu bir kasaba olabilir bu eger yolu kestiyse .sizde ayansanız ve şehirin bir nokta gerisine hamle yapıp sonra ayanlıgı kulanarak şehirin 2 nokta ilerisine hamle yaptıgınızda ordu sizi görmemekte .ancak eger ordu hareket halinde ise sizin hamle yaptıgınız nokta olabilir veya durdugunuz yer olabilir sizinde hamle yapmanızla birlikte %99 sizide görücek ve düşman ise ayarları sizi öldürücektir .olay bu . ordu konusunda bir şey sorucaksanız istediginzi sorabilirsiniz yeterince tecrübe edindik son savaşlarda .
hatta birileri zamanında resmi ordu ile edirne divan üyesi birini ve 4 harmanlı vatandaşını çatır çatır keserken sizi kesen şahısta o ordu komutanını da savunmuştu tarihten ufak bir not |
|
İnsivity
|
Konu: Geri: Osmanlı da Ordu Cehaleti! Ptsi Kas. 23, 2009 12:07 pm |
|
|
- masatlik demiş ki:
- Sağolasın İnsivity haklı olabilirsin.
Beni anlamıyorsun! Diyorum ki; Bu kadar adam kesiliyor ise bu işte bir yanlışlık var.
Benim özel bir durumum olmasına rağmen kesilmişim. Yani bu adam benim haftada 2-3 kez Balıkesire girdiğimi ticaret amaçlı dolaştığımı biliyor...
Sabaha kadar muhabbet ettik konuşmadığımız birşey kalmadıki!
Hadi bunuda geçtim Kareside isen açtığım başlık oraya taşınmış girde bak!
Adam resmen sadist yahu böyle şey olurmu?
En azından insan üzgünüm demezmiya! Bu kadar düşmanca yazı yazılırmı?
Sırf bu yüzden kinleniyorum. İç savaşlar neden çıkıyor sanıyorsun?
Dediğim gibi hiç bir anlamı olmayan dostluk ve arkadaşlıktan nasibini almamış bu kişilerin yaptığı yeter artık.
Bu kadar da olmaz dedirten bu tavır ve davranış şeklide neyin nesidir... evet masatlik bu konularda haklisin herkes kesiliyor bu konuda bir yanlislik var sistem degismeli ama balikkesir i baska nasil korunabilir ki tekrar gecmis olsun ... |
|