Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
Mit

Mit

Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 03, 2008 9:09 pm

Alıntı :
...

Osmanlının en iyi durumdaki
kasabalarından biri hangisi arkadaşım? Şarköy değilmi yoksa bizmi
yanlış biliyoruz? Ya aylardır eyalete en çok mal gönderen kasaba neresi
bi bilginiz varmı?
Peki Şarköy'ü bu duruma kimler getirdi daha 1 haftasını doldurmayan yeni başkanımızmı?

Konu bu degildir. Mevzu yeni baskana yardim etmemenizdir, bu da gelecek seçimlerde kazanmak maksadiyla yapilmis bir harekettir. Bu kadar basit.
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 03, 2008 9:11 pm

yha bırkan Greatalexander beye benim sonsuz saygım vardır ama dier aile üyelerinizin hicbirine en ufak bir saygım yoktur normal hayatta meyhanede görüürm konusşurum ama bunu bilniki saygım yoktur sizin Aileniz vede PArtinizdekilerin hic birine ama o Greatalexandere sonsuz saygım vardır Great başkanken otruodunuzda Show_time başkanken nmie oturmuosynuz meyhanede bunuda bi yazında bu kdr kişinin arasında malum forumda arkadasımızın sizi rezil ettiği gibi rezil edelim sizi Wink Burda ne Solon var nede başka biri burda sadece hak ve hukuk var hanımefendi sadece hak ve hukuk eğer öyle olmasaydı ofrumdan bunca kişi sanki arkadan atlı kovalıyormuş gibi gelmezdi buraya hatırlatırım bunu bakınız mesle bir arkadaşımız KAnfdil icin msj atmıs herkesle kandilleşio ben Dier Forumda İStanbulun Fethi gibi güzel vede özel bir gün icin başlık actım vede BANNNN!!!! yedim hemde 3 gün suçsuz yere bunlarıda artık solonmu yok sa cucurmu her hangi bir insansa anlatsın bakalım isterse öteki forumdannda banlasın herşey mevcuyt burda benim istediğim Wink o kdr cok kisşi olduğumuz icin haberler artık o forumda deil bu forumda yayınlanıo yhani herhangi bir kaybım olmaz Wink

Vede son söz olarak sizin yaptığınız tek siyaset Çamur at izi kalsın kimö temizlerse temizlesin bizeneee!!! Wink gibi birşey lütfden ama lütfen bu tutumlarınızdan vazgacenizi Show_time icin çalışmasanızda belediye icin çalışınız belki dier secimlerde siz başa gelirsiniz kendinizi düşünmüyorsanız o masum insanları düşünün Dier seçimlerdede başa gelince Show_time belediyeyi batırdı derseniz bu tpiği gözlerinizin önüne sereceğim bunuda böyle bilesiniz

Saygılar
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 03, 2008 9:58 pm

mit ve Capanoglufetihbey yorumlarınız için teşekkürler.Ben baştan beri politikalarını biliyorum sizde anladınız sanırım belediyeye yardım etmeyecekler ve sonra seçimlerde ortalığı karıştıracaklar.Semuss sizden bir çok kişi pazardan bilmeden 7.80 belediyenin ekmeğini aldı buna sende dahilsin neden pazardan aldınız oysaki belediye meyhanesinde 7.35 di ama sizin düşünceniz meyhanede yemeyelim pahalı olsun ama pazardan yiyelim. Belediye kar yapmasın zarar etsin batsın.Bizde halkı ayaklandıralım seçimlerde tekrar başa gelelim.Çok beklersiniz allaha şükür belediye hala kar yapıyor şu an ve şu anki divan olduğu sürece hiç bir kasaba zarar etmeyecek.Ve ekmeğin belediyeye maliyeti 7 akçe gerekirse ekmekten kar etmicem ama halk için ekmeği 7 akçeden satıcam meyhanede siz para kazandırmayın meyhaneye pazardan 8 e alın
geldim

geldim

MesajKonu: cevap Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 2:44 am

buraya semussa cevab vermek icin konu açtim demişki

Peki ben sana bir soru sorucam demişsinki " çoğu sw2 ler artık belediyeye çalışırmısınız dediğimizde hayır diyorlar nedeni ne olabilir"
diye bir soru sormuşsun,bunun cevabını hiç düşündünmü neden olabilir sence? Belediye seçimlerini kazanmak için hep bizleri kötülediniz
başkanları kötülediniz. belediye seçimlerini kazanmak için büyük bir çoğunluğu kotuleme ve çamur atma yoluna gittin.

siz cok temız yaristiniz geek

sevilen bir başkan olarak başa geçer,herkestende yardım alırdın

sizin baskanlarinizden hatta ailenizden hatta partinizden sevilen bir kişi göster jocolor

hala da akıllanmamissin ki eteklerini tutarak buraya koşmuş ağlıyor,
o arkadas buraya kosup ağlamamis gercekleri herkesin duymasini istemis albino

aynı çoğunluğu suçluyorsun
eğer coğunluk olsaydi secimleri kazanirdi monkey

Hala dostluğu değil düşmanlığı
körüklüyosun

arpazli olmadan arpazli ile dostluk mümkünmü evet deme istersen bakbakalim sizin sizden baska dostunuz varmi king

Yatırım olarak görüyordun ya hani bunu? Yatırımı seviye 2lere yapacaktin Smile çünkü'biz'dediğin çoğunluktaki seviye 2ler bir elin parmağını geçmez.
yine ayni yalakalık istekleri hayir efendim 1 ler 2 ler kadar önemlidir
o bir elin parmağini geçmeyen 2 ler kasabayi hala yükseltiyo alien

bu insanlar senin başında olduğun belediye
için neden çalışsın? Seni kötüleyen bi adam için çalışırmısın sen sevgili show_time

siz belediye baskaniyken belediyeye çalisan galiba size calisiyordu belediye ye çalisanlarin belediye baskanine çalistiği fikrine nerden vardiniz yoksa bilmediğimiz bisey mi var What a Face

Osmanlının en iyi durumdaki kasabalarından biri hangisi arkadaşım? Şarköy değilmi yoksa bizmi yanlış biliyoruz? Ya aylardır eyalete en çok mal gönderen kasaba neresi bi bilginiz varmı?
Peki Şarköy'ü bu duruma kimler getirdi daha 1 haftasını doldurmayan yeni başkanımızmı?

şarköyü bu duruma ne siz nede yeni baskan getirdi hanimefendi o adini bile anmadiğiniz HALK GETİRDİ HALK drunken

Sevgili Show_time, çok merak ediyorum seninle dalga geçtiğimiz zamanı, kanıtlarını koyda millette görsün, kimmiş bunlar, gerçekten öyle bişey varmıymış.. Sen bizi çocuk sandın galiba..
snake54 e bir sor bakayim dalga geçen kimmis ama kulak arkasi etme sor bom

Ama tabi başkan olmuşsunuz bunlardan haberiniz yoktur bol keseden atıyorsunuz
küseceğinize yardim edip anlatsaydiniz o kimseyle paylasmadiğiniz tecrübelerinizi ilk defa baskan olan biri de hata yapmazdi confused

Bu mesajı kim yolladı acaba seviye 1 lere.. Sana çalışmayanların haklı sebepleri vardır elbet..
Şarköyün bu refah ortamının, pazardaki ve meyhanelerdeki bu bolluğun, ucuzluğun gittikce kötüleşmesini ve belediyenin zor günler yaşamasını istemiyorsanız oylarınızı Bariya'ya veriniz
bu tehdide bak önce ,bunu kim gönderdi 1 lere scratch

Biz kalkındıralım, osmanlının en iyi kasabası yapalım
tekrar söylüyorum siz değil HALK HALK santa

Sözlerine dikkat etmelisin.. Sonra buralarda çok ağlarsın daha bana çalışmıyorlar diye..
sizler olmadanda isler yürüyor ben olsam baskanin yerinde size asla is vermem zaten birazcik yüzünüz varsa is istemeyin belediyeden afro

ŞİMDİ AKLİNİZİ DEVSİRİN VE DÜSÜNÜN NEDEN HERKES SİZE DÜSMAN BİR ZAMANLAR PARTİNİZ VE AİLENİZ EN YÜKSEKTE İKEN ŞİMDİ NEDEN SECİMLERİ KAYBEDİYOR SİZE KARSİ BU KADAR İNSAN VAR BUNLARİN HEPSİMİ KÖTÜ İÇLRİNDE HİÇMİ AKİLLİ YOK YOL YAKİNKEN KURNAZLİK YAPMAKTAN VAZGEÇİN OSMANLİNİN ÇİKARLARİ İÇİN ÇALİSİN HERKESLE ELELE HADİ ADMİNE MESAJ ATİN BURADANDA BANLATİN BENİ ORADA AĞZİMİZİ AÇSAK BAN YİYODUK HADİ BURADAD BANLATİN cheers

totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 2:52 am

semusa degil de sanırım al semus bunları o foruma yapıstır diyene bir cevap olsa gerek unanim
Admin
Tristan
Tristan
Admin

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 3:19 am

Msj ilgili topicle birleştirilmiştir Wink

Tartışmalarınız sizlerin arasındadır biz karışmıyoruz ama işi hakaret boyutuna taşımayın lütfen Exclamation

Testi kırılmadan uyarmakda fayda var Cool
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 11:50 am

geldim demiş ki:
buraya semussa cevab vermek icin konu açtim demişki

Peki ben sana bir soru sorucam demişsinki " çoğu sw2 ler artık belediyeye çalışırmısınız dediğimizde hayır diyorlar nedeni ne olabilir"
diye bir soru sormuşsun,bunun cevabını hiç düşündünmü neden olabilir sence? Belediye seçimlerini kazanmak için hep bizleri kötülediniz
başkanları kötülediniz. belediye seçimlerini kazanmak için büyük bir çoğunluğu kotuleme ve çamur atma yoluna gittin.

siz cok temız yaristiniz geek

sevilen bir başkan olarak başa geçer,herkestende yardım alırdın

sizin baskanlarinizden hatta ailenizden hatta partinizden sevilen bir kişi göster jocolor

hala da akıllanmamissin ki eteklerini tutarak buraya koşmuş ağlıyor,
o arkadas buraya kosup ağlamamis gercekleri herkesin duymasini istemis albino

aynı çoğunluğu suçluyorsun
eğer coğunluk olsaydi secimleri kazanirdi monkey

Hala dostluğu değil düşmanlığı
körüklüyosun

arpazli olmadan arpazli ile dostluk mümkünmü evet deme istersen bakbakalim sizin sizden baska dostunuz varmi king

Yatırım olarak görüyordun ya hani bunu? Yatırımı seviye 2lere yapacaktin Smile çünkü'biz'dediğin çoğunluktaki seviye 2ler bir elin parmağını geçmez.
yine ayni yalakalık istekleri hayir efendim 1 ler 2 ler kadar önemlidir
o bir elin parmağini geçmeyen 2 ler kasabayi hala yükseltiyo alien

bu insanlar senin başında olduğun belediye
için neden çalışsın? Seni kötüleyen bi adam için çalışırmısın sen sevgili show_time

siz belediye baskaniyken belediyeye çalisan galiba size calisiyordu belediye ye çalisanlarin belediye baskanine çalistiği fikrine nerden vardiniz yoksa bilmediğimiz bisey mi var What a Face

Osmanlının en iyi durumdaki kasabalarından biri hangisi arkadaşım? Şarköy değilmi yoksa bizmi yanlış biliyoruz? Ya aylardır eyalete en çok mal gönderen kasaba neresi bi bilginiz varmı?

şarköyü bu duruma ne siz nede yeni baskan getirdi hanimefendi o adini bile anmadiğiniz HALK GETİRDİ HALK drunken

Sevgili Show_time, çok merak ediyorum seninle dalga geçtiğimiz zamanı, kanıtlarını koyda millette görsün, kimmiş bunlar, gerçekten öyle bişey varmıymış.. Sen bizi çocuk sandın galiba..
snake54 e bir sor bakayim dalga geçen kimmis ama kulak arkasi etme sor bom

Ama tabi başkan olmuşsunuz bunlardan haberiniz yoktur bol keseden atıyorsunuz
küseceğinize yardim edip anlatsaydiniz o kimseyle paylasmadiğiniz tecrübelerinizi ilk defa baskan olan biri de hata yapmazdi confused

Bu mesajı kim yolladı acaba seviye 1 lere.. Sana çalışmayanların haklı sebepleri vardır elbet..
Şarköyün bu refah ortamının, pazardaki ve meyhanelerdeki bu bolluğun, ucuzluğun gittikce kötüleşmesini ve belediyenin zor günler yaşamasını istemiyorsanız oylarınızı Bariya'ya veriniz
bu tehdide bak önce ,bunu kim gönderdi 1 lere scratch

Biz kalkındıralım, osmanlının en iyi kasabası yapalım
tekrar söylüyorum siz değil HALK HALK santa

Sözlerine dikkat etmelisin.. Sonra buralarda çok ağlarsın daha bana çalışmıyorlar diye..
sizler olmadanda isler yürüyor ben olsam baskanin yerinde size asla is vermem zaten birazcik yüzünüz varsa is istemeyin belediyeden afro

ŞİMDİ AKLİNİZİ DEVSİRİN VE DÜSÜNÜN NEDEN HERKES SİZE DÜSMAN BİR ZAMANLAR PARTİNİZ VE AİLENİZ EN YÜKSEKTE İKEN ŞİMDİ NEDEN SECİMLERİ KAYBEDİYOR SİZE KARSİ BU KADAR İNSAN VAR BUNLARİN HEPSİMİ KÖTÜ İÇLRİNDE HİÇMİ AKİLLİ YOK YOL YAKİNKEN KURNAZLİK YAPMAKTAN VAZGEÇİN OSMANLİNİN ÇİKARLARİ İÇİN ÇALİSİN HERKESLE ELELE HADİ ADMİNE MESAJ ATİN BURADANDA BANLATİN BENİ ORADA AĞZİMİZİ AÇSAK BAN YİYODUK HADİ BURADAD BANLATİN cheers

hll olsun kardeşim işte bunada bir cvp verme cürretinde bulunurlar umarım sayın BAHF
yada AH üyeleri Wink lol!

''Hiç kimse şu anki bulunduğu mevkii babasının evi sanmasın zira !HALK! onu o koltuktan daha iyi yerlere yükseltemsinide o koltuğu sallamasınıda iyi bilir!!''

Bunlarıda bi okuyun sonra bu çamur at izi kalsın siyasetinizi belki değiştirirseniz gerci Osmanlı kurulduğundan beri bu hiç değişmedi ama neyse o size kalmış şeyler Wink
Exelance

Exelance

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 12:12 pm

Tasınma kararı almıstım artık kesınkes SARKÖY diyorum show_time akrabamın yanına gıdıp yardımcı olayım belkı benımle bırlıkte o bır elın parmaklarını gecmeyen sev2 sayısı artar:)
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 1:19 pm

DEĞİRMENCİLER

Nejat

E127367

SaricocuK

FIRINCILAR

D4bbe

Kartal13

KASAPLAR

Azeriturk

Sultan_saladin

DEMİRCİLER:

erdemli

asiruh

gercekozgurluk

BU ARKADAŞLARIMIZ BELEDİYE İÇİN ÇALIŞIYOR VE İSMİNİ UNUTTUĞUM WARSA ÖZÜR DİLERİM.BU ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER...
totalwar

totalwar

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 2:03 pm

o meslek sahipleri yeter de artar bile .. yıkmaya calısıcaklardır.. pazarda spekülatif hareketler de olucaktır ama sen bildigin yoldan şaşmaz ve kasaba için calışırsan hakettigin degeri katlayacaksındır.. kolay gelsin ..
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 5:09 pm

valla kusura bakmayın ben oyunu oynayamadıgım için show a pek yardımcı olamıyorum ama yinede üretigim unları belediyeye stıyorum(un üretmeye vaktim olursa). ama şarköyü BAHF DAN kurtardık ya o da yeter.
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 5:14 pm

kardeşim değirmeniclere yeteri kadar buğday ayaralrsan onlarıda fırıncıalrınıza verirseniz cok rahat bir sekilde isinizi görürsünüz hatta belediyeniz simdikinden daha fazla kar eder bi dahaki secimlerde kasabayı batırdı fln die laf atamazlar Wink Onların tek nieyeti seni başarısız gösterip herkesi kendi etrafalrına toplamak ama merak etme Asil Osmanlının Asil Vatandaşalrı- Yurttaşalrı kimn ne olduğunu cok iyi bilior

Hea bu arada Marangoz göremedim hic ee tabi kendileri toplayıp eyalete satıp zengin olmaya çalışıolar yha Merdivenlerle neyse Smile
tkrardan özür dielrim bu arada AH tan ben bir tane yada BAHF tan bi tane adam tanırım adam gibi adam oda Greatalexander'dir baska adam yok onlardan Wink
Saygılar
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 5:50 pm

marangozlarla su an bı anlaşma yapmadığım ıcın yoklar odunda ambargo war ekmege bıle zor buluyorum
Exelance

Exelance

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Tem. 05, 2008 10:30 pm

show_tıme dayan bı kasap ve bi terzi gelıyor Razz
GreatAlexander

GreatAlexander

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 5:18 pm

Bi süredir bu foruma bakmıyordum ve bu konuyu görünce cevap verme gereği duydum.

İlk başta şunu demek istiyorum : Ben eskisi kadar oyunda aktif olamayacağım için belediye başkanlığına aday olmadım ve divan seçimlerine de bu sebepten girmedim. Hatta belediye başkanlığı sürem bitene kadar azami miktarda online olmaya baktım başkanlığım bittikten sonra 7 gün civarı kadarda zaten inzivada idim oyuna bakamadım bile. Şu anda da eskisi kadar aktif olamıyorum. Eğer aktif olabilecek bu durumda olsaydım zaten belediye başkanlığı ve divan seçimlerine aday olurdum...

Alıntı :
show_time demiş ki:
Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! malesef bazı arkadaşlarımız kendi çıkarlarını eyalet çıkarlarının üstünde tutmaya başladı hani herşey millet içindi hani herşey vatan içindi şarköy belediye başkanlığına seçildim seçileli belediye ye sığır satışları nedense olmuyor ve çoğu sw2 ler artık belediyeye çalışırmısınız dediğimizde hayır diyorlar nedeni ne olabilir. eğer seçimde biz başa gelmeseydik bunu yapmazdık çünkü bizim kişisel çıkarlarımızın çok daha önünde olan bişey var millet sevgisi osmanlı aşkı bu koltuk sevdasından daha önemli başka insanlar başkanken biz sesimizi çıkarmadan osmanlı için belediyeye çalıştık buradan söylüyorum tekrar Allah ın izniyle fedakar insanların belediye için çalışması yeter kendi çıkarlarını düşünenlerin yardıma zaten ihtiyacımız yok şarköy gelişimini Allah ın izni ile kimse durduramaz

seçildim seçileli belediye ye sığır satışları nedense olmuyor

Ben belediye başkanı seçildiğim dönemde sığır etleri belediyenin belini büküyordu. 80 civarı sığır eti toplandığı oluyordu belediyede ( alamadıklarımda oluyordu belediyede para bittiği için ) ve bütün para nerdeyse sığır etlerine gidiyordu. Bu yüzden alışveriş yapabilecek parası kalmıyordu çoğu zman belediyenin.

Bende bu kamburu düzeltmek için belediyeye sığır eti alımlarını yawaş yawaş kıstım önceden 20 ye alıyordu belediye sığır etlerini ben zmanla 18 akçeye kadar düşürdüm. Böylece belediyeye sığır eti satışları biraz azaldı ama yinede et üretimi için gelen sığır eti yeterliydi ve fazlasını da pazarda makul bi fiyata satıyordu belediye. Belediyeye satmak istemeyen sığır üreticileri sığır etlerini pazarda satmaya başladı ve böylece pazarda fiyatlar bi miktar düştü bu sayede de et fiyatlarıda azaldı ve 22 akçe hatta 21 akçe seviyesine geldi...

Belediyeye ben işleyip veriyordum zaten etleri. Medresede çalıştığım vakitlerde ise Kara_Murat işliyordu genelde etleri ve bu durum belediyeyi idare ediyordu.

çoğu sw2 ler artık belediyeye çalışırmısınız dediğimizde hayır diyorlar nedeni ne olabilir.

Benim başkanlık yaptığım dönemde de çoğu seviye 2 ler belediyeye çalışmıyordu ve sevye 2 lere mesaj atıp belediyeye çalışır mısın diye rica etmeme rağmen çoğu mesajıma cevap vermeye tenezüllünde bile bulunmuyordu. Ama ben bunları hiçde çıkıp forumlarda dile getirme ihtiyacı duymadım
Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_exclaim

başka insanlar başkanken biz sesimizi çıkarmadan osmanlı için belediyeye çalıştık

Benim başkanlığım süresince sen belediyeye 1 yada 2 kere çalıştın oda başkanlığımın ilk günlerinde. Soınra sana belediye için elbise üretebilir misin, seviye atlayacak oyunculara giysi gerek diye ricada bulunduğumda mazaret bildirerek belediyeye çalışmamıştın Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_arrow

show_time demiş ki:
Semuss hanımefendi sizler değilmidiniz başkan olacağımı duyurduğumda benle kavga eden sizler değilmidiniz anlat bakalım yapacaklarınıda bizde sana oy verelim diye dalga geçen.Sizler deyilmidiniz oturduğum meyhaneye girip ilk gün seçim sonuçlarına bakıp geçmiş olsun diyip dalga gecenler.Ve sizler değilmidiniz pazarda 18 e 1 ine 3 tane birden bıçak satarken hemen ardından istediğimde 23 den pazara koyan.Ve seçim bildirgelerini bana ve aileme yollamıyıp hakkımda yorum yazan sizdiniz.Bence sizin belediyeye çalışmamanız Seçimleri kaybetmenizin zorunuza gitmesinden kaynaklanıyor.Bir kasabayı kurtarmışınız diğerini batırmışınız nasıl olacak bu iş.Bence siz göçebe halinde orayada bi el atın.Ayrıca semuss hanım bana değil belediyeye çalışıyorsunuz bana küs olabilirsiniz nefret edebilirsiniz ama Belediye benim değil halkın yani halk için çalışın diyorum size

sizler değilmidiniz başkan olacağımı duyurduğumda benle kavga eden sizler değilmidiniz anlat bakalım yapacaklarınıda bizde sana oy verelim diye dalga geçen.

Elbet soracağız başkan adaylarına, yapmak istedikleri icraatleri, kasabaya ne yönde katkıda bulunabileceklerini. Öğrenelim ki kim daha iyi hizmet edecekse kasbaya oyumuzu ona göre verelim. Bu dalga geçmek değildir, sadace sana sorulmuş bi soru değildir bu diğer başkan adaylarınada sormuşuzdur bu soruyu. Yanlış algılamanı istemeyiz...

Sizler deyilmidiniz oturduğum meyhaneye girip ilk gün seçim sonuçlarına bakıp geçmiş olsun diyip dalga gecenler.

Seçimin ilk günü senin oturduğun meyhenaye gelip dalga geçen kimse ayıp etmiş, tasvip ettiğimiz bi davranış değildir bu bizim...

Ve sizler değilmidiniz pazarda 18 e 1 ine 3 tane birden bıçak satarken hemen ardından istediğimde 23 den pazara koyan.

Senin dediğin 18 akçeye 3 bıçağı Asiruh belediyeye satıyordu. Hatta o sıra sen, ben, Asiruh ve sanırsam Kartal13 aynı meyhane idik. Meyhanedeki konuşmalarda Asiruh dan belediye için ürettiği 3 bıçağı vermesini söylemiştim ve oda markete koymuştu bende belediyeye alıyordum. Bu konuşmayı seninde görmüş olman gerekir meyhanede bulunman sebebiyle... Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_wink

Ve seçim bildirgelerini bana ve aileme yollamıyıp hakkımda yorum yazan sizdiniz.

Seçim çalışmalarını ben yürütmedim o yüzden bilmiyorum kime ne mesajlar yollandı, kime yollanmadı ama senin yazdığın seçim mesajlarında belediye başkanına, önceki belediye başkanlarına ve ailemize karşı yazılar vardı ki bunu sizde itiraf ediyorsunuz... Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_wink

Bence sizin belediyeye çalışmamanız Seçimleri kaybetmenizin zorunuza gitmesinden kaynaklanıyor.

Böyle konuşarak bi yere varamazsın ne sen nede karşındaki, belediye başkanı olmuş biri olarak senin daha mantıklı ve uzlaşılır düzeyde konuşman gerekir, insanlar bunu bekler senden...

Bir kasabayı kurtarmışınız diğerini batırmışınız nasıl olacak bu iş.

Bizim ne bi kasabayı kurtardığımız var nede batırdığımız. Başkan olduğumuzda nasıl ise belediyenin durumu biz sadece daha ileri götürmeye çalıştık belediyeyi ( en azından ben ) ve bunuda bi nebze olsa başardığımı düşünüyorum. Başkan olduğumda kasada az bi miktar var iken günü zor ederken belediye, ben başkanlığı bıraktığım gün yani sen başa geldiğin gün belediye kasasında 4.000 küsür akçe civarı para vardı ve bir sürü mal.

Bence siz göçebe halinde orayada bi el atın.

Bu sözüne sadece bi cümle kuracağım : Sizin bütün aileyi Şarköy'e getirerek yaptığınız gibi mi Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_exclaim Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_question

nicomedia1 demiş ki:
semuss çamur at izi kalsın cucur128 ve yandaslarına ait siyaset anlayışıdır.
dalga
meselesinde biz showu aday gösterdigimizde bariya gülmekten yere
yatıryordu siz mi kazanacaksınız der gibi. gittikçe batıyorsun
batmıyoruz millete çalışıyoruz . yandaşlarımızın cebini doldurmuyoruz.
Şarköyde rtık yandaş olanın degil milletin karnı doyacak. hizmet
herkese . saygılarımla..

Nico, burda sen zaten ilk cümlede dediğinle diğer cümlelerde kendi dediğine cevap vermiş oluyorsun. Benim cevap vermeme gerek yok Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_wink

Bir mesaja sığmadığı çin hepsi 2 mesajda yazıyorum...
GreatAlexander

GreatAlexander

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 5:19 pm

Alıntı :
show_time demiş ki:
SEMUSS hanımefendi peki bu benim bildirgemdeki yazıda herhengi bir sw 2 nin adı geçiyormu sence benim rakibim kimse onla ilgilidir bu mesajım.Ayrıca 18 akçeden devamlı aldığım bıçaklar birden 23 e yükseldi nedense ayrıca bi arkadaşım sırf bana yakın diye belediye elindeki ürünleri almadı ve su cevabı verdi sağol belediyede yeterince var.Ya arkadaşım belediyede varsa var al eyalete sat konuştukça batıyosun.Ayrıca sizi şarköyden kovma hakkım olmadığınıda biliyorum öyle birşeyde demedim mesajı çarpıtma hani seçim zamanı dolaşıyorsunuz yha bandırma batmasın diyede dolaşın dedım Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_biggrin

Ayrıca 18 akçeden devamlı aldığım bıçaklar birden 23 e yükseldi nedense

Takdir edersiniz ki belediyeye çalışanlara belediye daha ucuza eşya ve ürün sağlar, her iki tarafında memnuniyeti bakımından. Belediye ile ortak çalıştığı müddetçe bu durum devam eder. Ben belediye başkanı olduğum ilk günlerde sende belediye için 1 veya 2 kere giysi diktin ve bende sana 18 akçeye verdim bir bıçak ( başkanlığımın ilk günlerinde ) Sen o zman bana dememiş miydin her zman 20 ye alıyordum bıçağı sen 18 e verdin diye
Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_question Bende, belediye için çalıştığını ve o yüzden verdiğimi izah etmiştim Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_arrow Geri kalan günlerde senden belediye için elbise dikmeni rica etmeme rağmen mazeret bildirerek belediyeye çalışmadın. Bu sebeple bıçağı biraz yüksek bi fiyata ama pazarda diğer kişilere sattığımdan daha düşük bi fiyata sana vermek istememe rağmen sen istemedin ve diğer gün gittin pazardan belediyenin hayvan üretenler için koyduğu 25 akçeye olan bıçaklardan aldın. Yani bu durumda itiraz etmeye hakkın yok diye düşünüyorum. Ayrıca daha sonra sana 20 akçeden birkaç tane bıçak sattığımı da inkâr edemezsin sanırım.

Ayrıca bu meseleyi direk bana gelipte söyleyebilirdin ama sen burda forumda söyleyip konuyu başka yerlere çekip prim yapmaya çalıştın sanırım Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_question

Ben başkan olmama rağmen kendi hayvanlarımı kesmek ve sağmak için herkese kaçtan veriyorsam kendimede o fiyattan veriyordum. Ne kendimi kayırıyordum nede tanıdıklarımı.

ayrıca bi arkadaşım sırf bana yakın diye belediye elindeki ürünleri almadı ve su cevabı verdi sağol belediyede yeterince var.Ya arkadaşım belediyede varsa var al eyalete sat konuştukça batıyosun.

Bi arkadaşım dediğin sanırım Nicomedia1 adlı oyuncu oluyor. Kendisi seviye atladığında 3 gün ona 40 akçeden buğday öğüttürdüm ki yeni seviye ataldığı için para sıkıntısı çekiyordu ( herkes çekti zmanında kendimden bilirim. Kimse yardım etmedi yeni seviye atladığımızda bize ) ve ona destek olması amaçlı diğer çalışanlara verdiğim ücretten 10 akçe fazla verdim 3 gün boyunca. Sadece ona değil Linkinspartan adlı oyuncuyada aynısını uyguladım.

O günler iyi çalışıyordu belediye için. 3 günün ardından 30 akçeye, herkese verdiğim ücretle bikaç gün daha buğday öğüttürdüm. Fakat ardından Nicomedia1, ona verdiğim işçilik ücretinin az olduğunu söyleyerek, tarla alması gerektiini bildirerek daha fazla para istedi lakin herkese aynı ücreti verdiğimi ve ayrımcılık yapamayacağımı bildirmeme rağmen belediyeye çalışmayı reddetti. Daha çok para kazanmak için unlarını daha pahalıya satmaya başladı. İlerleyen günlerde yine ben ona belediye çalışır mısın diye sormama rağmen önceden vermiş olduğu cevabı tekrarladı ve belediye için çalışmayı reddetti. Bu sıralarda belediye için çalışan diğer değirmencimiz Linkinspartan inzivaya çekildi ve belediyede un sıkıntısı baş gösterdi. Sadece Snake54 belediye için un üretiyordu. Fırıncılara yeterince un bulmakta zorlanıyordum. Nicomedia1 den de red cevabını ardarda bikaç gün alınca Eyaletten un istedim, 50 - 60 civarı unu eyalet bana yolladı ve un sıkıntımız bi süreliğine çözülmüştü. Nicomedia1 de unlarını pazarda satmaya çalışıyordu ama sanırsam alan olmuyordu. Yani kâr edeceğim diye düşünürken belkide zarar ediyordu, ( ve o sıralar belediyeye otomatik olarak fazladan 10 buğday gelmeye başladı kimin sattığını bilmediğim. Nicomedia1 satıyor diye düşünüyordum, ama yanlıyorda olabilirim ) oda bunu görerek belediyeye çalışmak istediğini söyledi. Elimizde o sırada eyaletten gelen bol miktarda un vardı ve una ihtiyacımızda yoktu. Bende bu sebeple şu anda belediyeye fazla değirmenci çalıştırmadığımı söyledim. Elindeki malları alıp almamam ilgili bi konu konuşulmadı bile.

hani seçim zamanı dolaşıyorsunuz yha bandırma batmasın diyede dolaşın dedım

Kimin dolaştığı zaten gayet açık ve net değil mi sencede Show Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_lol

show_time demiş ki:
mit ve Capanoglufetihbey yorumlarınız için teşekkürler.Ben baştan beri politikalarını biliyorum sizde anladınız sanırım belediyeye yardım etmeyecekler ve sonra seçimlerde ortalığı karıştıracaklar.Semuss sizden bir çok kişi pazardan bilmeden 7.80 belediyenin ekmeğini aldı buna sende dahilsin neden pazardan aldınız oysaki belediye meyhanesinde 7.35 di ama sizin düşünceniz meyhanede yemeyelim pahalı olsun ama pazardan yiyelim. Belediye kar yapmasın zarar etsin batsın.Bizde halkı ayaklandıralım seçimlerde tekrar başa gelelim.Çok beklersiniz allaha şükür belediye hala kar yapıyor şu an ve şu anki divan olduğu sürece hiç bir kasaba zarar etmeyecek.Ve ekmeğin belediyeye maliyeti 7 akçe gerekirse ekmekten kar etmicem ama halk için ekmeği 7 akçeden satıcam meyhanede siz para kazandırmayın meyhaneye pazardan 8 e alın

Semuss sizden bir çok kişi pazardan bilmeden 7.80 belediyenin ekmeğini aldı buna sende dahilsin neden pazardan aldınız oysaki belediye meyhanesinde 7.35 di ama sizin düşünceniz meyhanede yemeyelim pahalı olsun ama pazardan yiyelim. Belediye kar yapmasın zarar etsin batsın.

Bu kadar önyargılı yaklaşmanı anlayamadım Show. Madem milleti pazardan ekmek almasını istemiyorsun o zman niye markete ekmek koyuyorsun ? Eğer markete ekmek koyarsan isteyen kişi gidip alır ve buna birşey deme hakkında olmaz. Eğer markete koyuyorsan ekmek yukardaki dediklerini sen yapmak istiyor olmayasın ( ki istiyor olamazsın o sözlerini sadece kızgınlıkla veya kendini bilmeden söylenmiş sözler olarak kabul ediyorum.)...

show_time demiş ki:
DEĞİRMENCİLER

Nejat

E127367

SaricocuK

FIRINCILAR

D4bbe

Kartal13

KASAPLAR

Azeriturk

Sultan_saladin

DEMİRCİLER:

erdemli

asiruh

gercekozgurluk

BU ARKADAŞLARIMIZ BELEDİYE İÇİN ÇALIŞIYOR VE İSMİNİ UNUTTUĞUM WARSA ÖZÜR DİLERİM.BU ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER...

Bu arkadaşların çoğu zaten benim dönemimde de belediyeye çalışıyorlardı. Ne zman istesem seve seve yardım ediyorlardı zaten.

nicomedia1 demiş ki:
valla kusura bakmayın ben oyunu oynayamadıgım için show a pek yardımcı olamıyorum ama yinede üretigim unları belediyeye stıyorum(un üretmeye vaktim olursa). ama şarköyü BAHF DAN kurtardık ya o da yeter.

yinede üretigim unları belediyeye stıyorum(un üretmeye vaktim olursa)

Bak buna sevindim işte Nico Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_wink demek artık sende belediyeye çalışmaya başladın...

ama şarköyü BAHF DAN kurtardık ya o da yeter.

Bu sözünle bile ne kara önyargılı olduğunu göstermişsin zaten başkalarına laf atmadan önce kendine bak istersen Nico...

Bu yazılarımda amacım ne bir tartışma yararmak nede kimse ile kavga etmek. Burda amacım sadece konula ile ilgili yazılmış olanlara cevap verip gerçekleri göstermek.

Tekrar ediyorum bu yazdıklarımda amacım kimseyi kırıp üzmek değildir.

Eğer eksik bi yer varsa yazdıklarımda veya görmediğim atladığım bi yer varsa, söylemeniz durumunda muhakkak düzeltmeye, cevaplamaya, yardımcı olmaya çalışırım...

Herkese iyi oyunlar...
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 6:09 pm

herşeyi güzel yazmışsın alex ama atladığın yada şimdiya kadar benimle senin anlaşamadığımız bir nokta var bizim ailenin şarköye gelmesi bu olayla yakından uzaktan alakası yok ama bilinmesi için söylemeye gerek duydum köprülü ailsenin şarköyde toplanmasının sebebini anlatayım oyunun başında da aralarda da söylemiştim köprülü ailsinin yüzde50 si benim reel hayattan yakın arkadaşlarımlardır hatat biri sözlüm 2 si balzdızım 1 de kuzenimdir tabiki onlarla aynı kasabada oynamak isteyecem aynı meyhaneye takılıp muhabbet etmek isteyecem eğer köprülüyü şarköye toplasaydım şuan şarköyde sayımız 30 değil 86 olurdu sizin aileninde baz üyeleri dışardan gelmiş gelsin sözümüz yok isteyen istediği yere taşınır show bunu demekle hata etmiş ama sende aynı hatayı yapmışsın

sw2 lerin çalışmama olayına gelelim evet bazıları gerçekten çalışmıyor bu belli ama show un burada yazdığı başka bişey sw2 lere belediye için çalışırmısınız diye sorduğunda aldığı cevaplar çok farklıydı bana özelden attı açıkçası üzüldüm söyle sanada atsın bide sen oku gönül isterdi böyle olmasın ama bu iş böyle olmuşsa suçlusu malesef bir taraf değil iki taraftır bundan sonraki yönetimlerde böyle şeyler olmaması dileğiyle
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 7:19 pm

ben belediyeye calısırım calısmam calıstımmı da söylemem. ben su ana kadar 18 akçeye 10 un 17.60 akçeyede 4 un sattım. pazarda sattıgım un miktarı ve fiyatı budur. geri kalan bütün ürettigim unları otomatik olarak belediyeye sattım. belediye baskanı olmadıgım için bilmiyorum. belki sattıklarım görünür. su andada belediyeye calısmıyorum. pazardan 13 50 ye 13 75 unları alıyorum ögütüp 16 ya satıyorum. karım hiç bbir zaman benlediyenin verdigi ücreti gecmez.

ne kara önyargılı demişşin osmanlıda artık cogu kişi BODF VE ARPAZLIYI birlesik kısaltılmısına BAHF diyor . bunu kabul etmesenizde millet diyor .agzını kapatack halimiz yok.

bi ara alex e beldiyeye calısmak istedigimi belirttim yeterincee un var diyerek geri cevirdi anlayısla karsılıyorum. kesinlikle benim unumu almak zorunda degil.

saygılarımla..
giantzeus

giantzeus

MesajKonu: Geri: Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!! - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Tem. 17, 2008 10:32 pm

belediyeden ekmek yiyen, belediyeden en küçük şekildede yararlanan herkesin belediyeye yardım etmesi bir görevdir bence...ama yardım etmeyene sen niye yardım etmiosun denilmez , zorunlu değildir... zaten genelde yeni belediyede bi kaç kişiden başka kimse belediyeyle anlaşmaz, taraflar vardır... bütün işleyişi düzene sokmakta yeni başkanın görevidir, seçimden önce herşeyi (örn. ekmek üretimi demirciler vb.) ayarlamalıdır, bundan sonra seçime gitmelidir...bir işe girişmeden 2 kez düşünülmelidir...bunun için kasabadaki s2 ler suçlanamaz, herkes tabiki kendi hakkını düşünme hakkınada sahiptir...

Kasaba ve Eyaletin çıkarları herşeyden önce gelir!!!!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 2 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2