Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

cevaplanması gereken bikaç soru

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
semfb

semfb

cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 1:04 pm

Sunshinesoveryou demiş ki:
Ben anlamıyorum... Kendi toprakları üzerinde başka bir milletin askerlerinin ordu kurmasına izin veren bir yönetimi anlamıyorum. Bu devletin onurudur ve şuan yerlerde... Bizde yabancı ülkelerde yaşadık dillerini konuşmadık diye silindik. Değil ordu kurmak meyhanelerine giremedik bu ne pervazsızlık...Ve o kadar plansız çalışıyoruz ki, Ben 3 gundur harmanlı yolundayım ama Akhisarda isyan çıkıyor. Harmanlı kontrol altında ama Akhisara dönmem artık imkansız... Arkadaşlar kendinize gelin Şuan Osmanlının en parlak dönemini yaşaması gerekiyor yerlerde sürünmesi değil!

Kişisel kavgalar ve Kişisel çıkarlar bitmeden değil en parlak dönemimizi yaşamak eski günlerimizi bile ararız malesef
bunu bu topicteki yorumlar için demiyorum bu parti kavgaları malesef osmanlının sonunu getiriyor dış düşmanlar değil asıl birbirini yiyen arkadaşlar yüzünden bu durumdayız kanısındayım...
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 1:04 pm

emre5334 demiş ki:
Her kafadan baska ses cıktıkca kolay kolay duzelemeyız hergun forumda yenı konular acılıyor ama ıcerıgı hepsının hemen hemen aynı (bu konu ıcın yazmıyorum) herkes benım dedıgım olsun dıye ugrasmasın OSMANLI ıcın bırlık olmaya ugrassın....

YA HALKIN DEDİĞİ OLACAK YADA HALKIN DEDİĞİ OLACAK OSMANLI BELİRLİ Bİ ZÜMRENİN MALI DEĞİLDİR
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 1:14 pm

semfb demiş ki:
alpi_03 demiş ki:

nese kardeş son kez yazıyorum bu ortamda lafı fazla uzatmak istemem..Biz bundan en az 1 hafta önce deliller sunup adamların idamını yada silinmesini istedik ama gerekenler hala gördüğün gibi yapılmış değil..sölediğine gelince zaman isteyen bir olay adamların açık werip wermiceği meçhul kimse bilemez meyhanede bundan sonra yabancı dil kullanıp kullanmıcaklarını.. zaten çoğunun hakkında delil war ama gerekenler hala yapılmıyor sölediğim gibi, ayrıca artık beklenecek zaman değil ne olacaksa burada bir karara bağlanmalı ve uygulanmalıdır..

1-Arkadaşım adamları biz kendi kendimize silemeyiz hepsinin isimleri oyun yöneticilerine gönderildi bundan başka bizim yapacağımız savaşmaktan başka bir şey yok.
2-Akıncılar nerde diyorsunuz iyide akıncılar gelsin şimdi forumlarda açık açık ne yapacaklarını yazsınlarmı arkadaşım mantıklı olmak lazım biz nasıl bulgarların forumlarını dolaşıyorsak neler yaptıklarını öğrenmeye çalışıyorsak onlarda aynısını yapıyorlar

3. sözüm kartal'a kartal harmanlıdaki isyan organize olmuş bir isyan; hem divan, hem halk hemde ordu ile organize yapılmış birşey şuan edirnede önlemlerin tamamlandığını biliyorum ama seninde dediğin gibi diğer eyaletlerde neler yapılıyor onu bilmiyorum onuda o eyaletlerde olan akıncı arkadaşlar bilirler sanırım

4. arkadaşlar birde şu var kasabalarda halk bir şekilde organize ediliyor ve savunma için gereken yerlere gönderiliyor yani edirnede şuan durum ordu divan ve halk bir şekilde organizeli çalışıyor ama dediğim gibi diğer yerleri bilmiyorum ama tahminim oralarda da durum aynı

birde şunu söyliyeyim arkadaşlar çok güzel planlar var bekleyin göreceksiniz ve alkışlayacaksınız o yüzden direk ağır ithamlardan kaçınmanızı öneririm

kardeş hala ljs den bişiler bekliyorsan aldanıyorsun bu forumda kaç defa dendi ljs ile bunlar ortak mı hareket ediyorlar diye kartalında dediği gibi halkın sesi azda olsa dinlenmeli.. bizde zaten savaşmaktan bahsediyoruz başka bir şey sölediğimiz yok ama koloniler açılır açılmaz pek çok alman bulgar romen in ülkemize girdiğini söledik o zaman önlemler alınmaya başlanmalı idi ha belki başlanmıştır bizim haberimiz yoktur dediğin gibi onuda geçtim adamlar ordu kurdu hala ses yok.. belki hala hazırlanmaya çalışıyordu akıncılar onuda geçtim adamlar ordu kurup bir kaç gün göz dağı bile werdi ses yok hala ee artık yeter yanii..o süre zarfında sesimiz çıkmadı ama durum ortada..[amacım akıncıları kötülemek değildir sadece biraz geç kalınmıştır onu belirtmek için çabaladım tabiki 4 eyalet falan birden açıldı vs vs mazaretler olabilir ama bırakın en azından kartal ordusunu kursun akıncılara yardımcı olarak daha sonra isterseniz kartalında onayı ile gene dağıtsın ama şu zor durumdan hep beraber kurtulalım..]
@li

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 1:48 pm

Kartal seviye 2 nasıl ordu kurcak? Very Happy
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 1:51 pm

@li demiş ki:

arkadaşlar yazılarımda yazmıştım bi daha yazayım kurulacak orduyu ben kurmaycam sadece kurulması gerek diyorum ha kuracak güçleri yoksa herşeyi ben ayarlarım ve karşılığında ne rütbe ne kademe hiçbirşey istemem
kuvva

kuvva

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 2:51 pm

bir kuvayi milliye ruhu olsaydı bu durumlara gelinmezdi.

Akıncıların keyfini beklemek zorunda kalmazdık.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 2:57 pm

kuvva demiş ki:
bir kuvayi milliye ruhu olsaydı bu durumlara gelinmezdi.

Akıncıların keyfini beklemek zorunda kalmazdık.

akıncıların çalıştıklarına eminim bişeylerde yapıyolar bu su götürmez bir gerçek ama ben olayın çok farklı bir yönünden bahsediyorum
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 3:03 pm

kartal msne gelsene bi
eskisehirli

eskisehirli

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 3:35 pm

kuvva taktın sen kuvayi milleye ye
batuu13

batuu13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 4:29 pm

şu başdaki kendini diktatör sananlar indirilse çok iyi olacak ama
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 5:48 pm

suçlamak kolay kuvvacılar savaşıorlarmı acaba biz kasabalarımızı evlerimizi terkedip savaşa gidiorz adam gelmiş akıncıların keyfi dio kuvva noluor madem çok mükemmelsin başa sen geç te görelim
borkor

borkor

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 5:49 pm

batuu13 demiş ki:
şu başdaki kendini diktatör sananlar indirilse çok iyi olacak ama

kimler
Bombfred

Bombfred

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 6:20 pm

Akıncı ve sipahi birlikleride bu oyunu oynayan oyunculardan oluşmaktadır, yani hepimiz oyuncuyuz, halkız..

Siz kurulu iki düzen varken ve tehlikenin geldiğini hepimiz görüyorken, kurulu askeri birliklere katılmayıp, yeni bir organizyon kurmak için uğraştınız. Neden??

20-30 Başlık açıp İnsanları kendi organizasyonunuza davet ediyorsunuz, bunuda başkalarını karalayarak yapmaya çalışıyorsunuz. Birlik olma ihtiyacının en fazla olduğu dönemde, neden böyle bir girişimde bulunuyorsunuz?? ve insanların arasına neden nifak sokuyorsunuz??

Her ne kadar iyi niyetli düşünmeye çalışsamda, Bu durumda kişisel çıkarların ön plana çıktığını düşünmemek elde değil.

Buradan herkesi Şu ana kadar Osmanlıyı 2 kez Bulgar istilasından korumuş olan AKINCI ve SiPAHİ birliklerine katılmaya davet ediyorum. Çünkü Bizler zaten HALK ın ta kendisiyiz.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi Ağus. 09, 2008 6:36 pm

Bombfred demiş ki:
Akıncı ve sipahi birlikleride bu oyunu oynayan oyunculardan oluşmaktadır, yani hepimiz oyuncuyuz, halkız..

Siz kurulu iki düzen varken ve tehlikenin geldiğini hepimiz görüyorken, kurulu askeri birliklere katılmayıp, yeni bir organizyon kurmak için uğraştınız. Neden??

20-30 Başlık açıp İnsanları kendi organizasyonunuza davet ediyorsunuz, bunuda başkalarını karalayarak yapmaya çalışıyorsunuz. Birlik olma ihtiyacının en fazla olduğu dönemde, neden böyle bir girişimde bulunuyorsunuz?? ve insanların arasına neden nifak sokuyorsunuz??

Her ne kadar iyi niyetli düşünmeye çalışsamda, Bu durumda kişisel çıkarların ön plana çıktığını düşünmemek elde değil.

Buradan herkesi Şu ana kadar Osmanlıyı 2 kez Bulgar istilasından korumuş olan AKINCI ve SiPAHİ birliklerine katılmaya davet ediyorum. Çünkü Bizler zaten HALK ın ta kendisiyiz.

arkadaşım bilmeden sallayıp durmuşsun bu kadar kaba konuşmak tarzım değil ama kafam senaryo yazmışsın biz askeri birliğe katılmak yerine yeni ordu kuruyoruz öylemi bunu nerden anladın gerçekten merak ettim biz zaten akıncıyız Wink ve son defa söylüyorum ordu KURMUYORUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ kurulması gerektiğini belirtiyoruz bu kısmı bir daha bana yazdırmayın ALLAH aşkına
20-30 abşlk açtık ama sen okumadın es geçtin galiba kimi nereye davet ettik scratch
kimi karaladık scratch
kimin arasına nifak soktuk bunları bulduğun cümleleri bi zamet buraya yazarmısın yoksa farklı düşünecem
kişisel çıkar derken neden bahsediyorsun paramı istedik sizden koltukmu rütbemi 50 kere yazdık hiçbişey istemiyoruz diye ayıp ayıp suçlamışsında boşu boşuna
bizi akıncılara yada sipahilere davet edemezsin çünkü zaten akıncı ve sipahiyiz
ona buna yaranacam diye yazmışsında hiç bir bilgin ve kanıtın olmadan yazmışsın Evil or Very Mad olmadı san ahiç yakışmadı Evil or Very Mad
ogunay

ogunay

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ağus. 10, 2008 12:11 am

Alıntı :
eğer bana sen karışma biz hallederiz denmeseydi bugün o vatan haininin oraya seçilmesini engellerdim
Bunu nasıl yapacaktın!!!
Ve sana kim karışma dedi!!!
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ağus. 10, 2008 12:21 am

ogunay demiş ki:
Alıntı :
eğer bana sen karışma biz hallederiz denmeseydi bugün o vatan haininin oraya seçilmesini engellerdim
Bunu nasıl yapacaktın!!!
Ve sana kim karışma dedi!!!

bunu nasılmı yapacaktım sana söylim dedikki orası başkenttir acilen bikaçtane sağlam adam göndermek lazım bize dedilerki halkı telaşa veriyorsun orası edirne sancağına aittir bizden yardım istemediler ve önlemler alındı dedikki bizim oralarda sağlam kaynakalrımız var ne önlemi aldınız biz görmedik dedilerki gerekli bilgiler ancak edirne divanına verilir savaş çığırtkanlığı yapmayın eywallah dedik
sonra dedikki akhisar soma tavşanlı tehlikede oraya birkaç kişi yollayın dedilerki sen kimsin buna biz karar veririz dedim bakın bu işler sen kimsinlerle olmaz dediler savaş çığırtkanlığı yapıp halkı kaosa sürükleme biz önlem aldık ne önlemi dedik gerekli yerlere bilgi verilmiştir dediler eywallah dedik şimdi ben diiyecemki edirne sancağındaki tehlikeleri bilmiyorsunuz bugün çok tehlikeli 3 kişi edirne sancağına geçti biri multi biri kılıçlı tarlası yok sw1 yani tarlasının ve parasının olmayışı kp yaptığını gösterir biride aynen tarlası yok parası yok ama gene biz önlem aldık diyecekler sen karişma diyecekler sonra ALLAH korusun bir kasaba daha düşücek o zaman bende gelip konu açıp sitem edecem olay budur
ogunay

ogunay

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ağus. 10, 2008 12:33 am

Şu diyenleride duyalım bide çok özel değilse Wink
Ve kaynaklarınıda merak ettim doğrusu Wink
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ağus. 10, 2008 12:39 am

ogunay demiş ki:
Şu diyenleride duyalım bide çok özel değilse Wink
Ve kaynaklarınıda merak ettim doğrusu Wink

işte bunlar özel yediğim o kadar lafa rağmen yinede istihbaratımı gerekli yerlerle paylaşacam biz üstümüze düşeni yapalımda gerisi onlara kalsın Wink

umarım sırlarımı açıklamadığım için bana kırılmazsın dostum ama açıklarsam artık bu istihbaratlarıda alamam onunda önüne engel koyar bazıları
e.altnr

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ağus. 10, 2008 12:49 am

haklılıgının ortaya cıktı;
onune engel koymaya calısanlar veya bıraz ısı agırdan alanlar umarım hatalarının farkına varmıslardır kartal13.

gecmisten ders alıp gelecege bakmakta fayda var.
Isoberto

Isoberto

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Ağus. 10, 2008 1:27 am

@li demiş ki:

1 yıl bu oyunu oyna ayan ol 2 3 defa s1 olsan bile ordu kurabilirsin Wink
Misraaa

Misraaa

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 14, 2008 10:06 am

eskisehirli demiş ki:
dostum haklısında biraz sakin ol

Ya Hep Dikkat Ediorum Tüm Yazılarda Emrede Bir Sakinlik Hakim Very Happy Keşke Bende Böyle Olabilsem Very Happy
Misraaa

Misraaa

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 14, 2008 10:09 am

Sunshinesoveryou demiş ki:
Ben anlamıyorum... Kendi toprakları üzerinde başka bir milletin askerlerinin ordu kurmasına izin veren bir yönetimi anlamıyorum. Bu devletin onurudur ve şuan yerlerde... Bizde yabancı ülkelerde yaşadık dillerini konuşmadık diye silindik. Değil ordu kurmak meyhanelerine giremedik bu ne pervazsızlık...Ve o kadar plansız çalışıyoruz ki, Ben 3 gundur harmanlı yolundayım ama Akhisarda isyan çıkıyor. Harmanlı kontrol altında ama Akhisara dönmem artık imkansız... Arkadaşlar kendinize gelin Şuan Osmanlının en parlak dönemini yaşaması gerekiyor yerlerde sürünmesi değil!

Bu konuda Es Geçemeyeceğim Bu Sözlerdir..Sunshinesoveryou İsimli Arkadaşımın Fikirlerine Katılmamak İçten Diil.. Çok HAKLI Bence.. Wink
Kizilbas55

Kizilbas55

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 14, 2008 11:14 am

düzelt şunu işten deil olacak mısraaaa
Misraaa

Misraaa

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 14, 2008 11:19 am

Kizilbas55 demiş ki:
düzelt şunu işten deil olacak mısraaaa

Sayın kızılbaş İçten Yazıor Zaten Düzeltilcek 1 Şey göremiorum bn

Saygılarımla..

Mısra..
eskisehirli

eskisehirli

MesajKonu: Geri: cevaplanması gereken bikaç soru cevaplanması gereken bikaç soru - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. Ağus. 14, 2008 3:52 pm

Misraaa demiş ki:
eskisehirli demiş ki:
dostum haklısında biraz sakin ol

Ya Hep Dikkat Ediorum Tüm Yazılarda Emrede Bir Sakinlik Hakim Very Happy Keşke Bende Böyle Olabilsem Very Happy

öfkeyle kalkan zararla oturur

cevaplanması gereken bikaç soru

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 4 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki