|
eyvah çanda hayat bitti galiba..... |
|
|
Yazar |
Mesaj |
alpi_03
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Paz Ocak 25, 2009 12:50 pm |
|
|
Nistelcim senin sölediğin hadise saruhanda yaşandı yanılmıyorsam ve para aktarılarak sev2 yapılan kişilerin bazıları multiden silindi parada boşa gitm,iş oldu. Bence o risk alınmamalı... |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Paz Ocak 25, 2009 3:34 pm |
|
|
onu bunu geçtikte bu vergi meselesine anlayamadım ya biz zaten parasızlıktan kalkanımızı sopamızı satmak zorunda kalıyoruz para yok die özelliklerimiz düşüyor buda yetmezmiş gibi camiden kazandığımız 5 akçeyede göz diktiler buda açlığımıza tuz biber oldu helal olsun diyorum baska bişi demiyorum... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Paz Ocak 25, 2009 4:17 pm |
|
|
arkadaşlar mesajlarınızda tutarsızlık var biri iş bulamıoz diyo biri işçi bulamıyoz diyo |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Paz Ocak 25, 2009 5:12 pm |
|
|
İyi noktaya dikkat etmişin kartal Çanda kimi zaman işçi bulunmuyor kimi zamanda iş böle bir durum olsa gerek.. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Paz Ocak 25, 2009 5:13 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- İyi noktaya dikkat etmişin kartal Çanda kimi zaman işçi bulunmuyor kimi zamanda iş böle bir durum olsa gerek..
|
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 11:29 am |
|
|
- Nistel demiş ki:
- kasabayı geliştirmek için yöntemler bulmaya bakın siz buralarda konusacagınıza, reisiizede fikirlerinizi söyleyin eminim dikkate alacaktır
ayrıca ben bi öneri yapayım iyidir kötüdür bilemem reis kendi seçtiği güvendiği kişilere belediyeden para yardımı yapıp sew2 etsin, bu adam ona calıssın biraz daha kar ettikten sonra bu cogaltılarak kasabanız hızlı bi şekilde gelişir kasabayı nasıl değiştirelim kardeşim. aktif oynayan kişi sayısı 25i geçmez. yüzlerce kişi multi mi? walla oynamaya niyetli herkese yardım ediyorum. bütün gün meyhanede oturuyorum millet gelsin die. gene de kimse yok. |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 12:32 pm |
|
|
şimdi bende bişey yazmazsam buraya ayıp olur.çanda kişi sayısında eksilme var doğru.savaş bitince eski haline gelir.bunu dert etmeyin |
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 12:34 pm |
|
|
inşallah. böyle çok sıkıcı oluyor yaw |
|
|
|
kadir1131
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 12:37 pm |
|
|
ben sürekli meyhaneleri dolu buluyorum. |
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 12:46 pm |
|
|
ben 8-5 arası sürekli meyhanedeyim. hep boş. seni de hiç görmedim kadir |
|
|
|
maraz.ali
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 12:52 pm |
|
|
Edirne Kasabasında da durum aynı. Galiba artık hayat durdu Çan Kasabasında. ________________________________________________ - Osmanlı Şark Ordusu Başkumandan - Osmanlı İstatislik ve Araştırma Kurumu Üyesi - İrade-i Gönen Gazetesi Sahibi - Sipahi Eri - Türkmenler Ailesi Bireyi - Buğday, Un ve Ekmek üreticileri loncası üyesi |
|
|
|
_almira_
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 3:02 pm |
|
|
- SAYLI demiş ki:
- onu bunu geçtikte bu vergi meselesine anlayamadım ya biz zaten parasızlıktan kalkanımızı sopamızı satmak zorunda kalıyoruz para yok die özelliklerimiz düşüyor buda yetmezmiş gibi camiden kazandığımız 5 akçeyede göz diktiler buda açlığımıza tuz biber oldu helal olsun diyorum baska bişi demiyorum...
sayli senin parana göz fln dikmedim sen nekadar ödediysen bende okadar ödedim vergiye gelincede burda birileri isyan ediyodu bende 50 akçe ödemesin kimse diye 5 akçe koydum aslında suç bende ne gereği var alsınlar belediyeyi herkes 50şer akçe ödesin değilmi senin istediğinde bu ayrıca o saldıran şahıslar ertesi gün silinmiş demekki bi multi saldırısıydı ben saldırmış olsamda karizması yüksek olan biri alabilirdi belediyeyide bunuda hatırlatmak isterim |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 3:13 pm |
|
|
bu ne şimdi isyanla vergiyi nasıl bağdaştırdın abla anlayamadım benim demek istedğim savas için biz harmanlıya edirneye farklı yerlere gittik bunun neticesindede paramız kalmadı ekmek veya mısır alacak kadar bile paramızın olmadığı günler oldu sırf bir mısır için özelliklerinin düşmesi ne demek ancak yasayan biri bilir normalde baska zaman mısıra verdiğimiz parayı baska türlü rahatça harcardık ama şimdi ole değil ve vergi 5 akçe bile bize fazla gelio ha çandayken gerekirse 50 akçe koy verelim ama burdayken istesekte veremiyoruz ama eşyalarımızı sattık ta verdik... şimdik gelelim isyan konusuna orası bambaşka bir mesele ablacım ben kimseye mülticilikle itam etmedim etmemde bunun konuyla alakası ne hala anlamış değilim... |
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 3:23 pm |
|
|
ya dert etmeyin. gerçekten vergisini ödeyemeyen varsa ben malını pahalıdan alır öderim. destek olalım birbirimize |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 3:29 pm |
|
|
siffah kardeşim harmanlıda bole düşünen çok az insan var allah a şükür sonuçta var bazıları ama onlarıda bulamayınca mecbur bişileri feda etmek zorunda kalırsınn.... |
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 4:12 pm |
|
|
walla allahın izniyle ben de geliyorum yanınıza. bi kaç güne yola çıkıyorum. inna fetahna leke fethen mübina |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 4:27 pm |
|
|
- SAYLI demiş ki:
- bu ne şimdi isyanla vergiyi nasıl bağdaştırdın abla anlayamadım benim demek istedğim savas için biz harmanlıya edirneye farklı yerlere gittik bunun neticesindede paramız kalmadı ekmek veya mısır alacak kadar bile paramızın olmadığı günler oldu sırf bir mısır için özelliklerinin düşmesi ne demek ancak yasayan biri bilir normalde baska zaman mısıra verdiğimiz parayı baska türlü rahatça harcardık ama şimdi ole değil ve vergi 5 akçe bile bize fazla gelio ha çandayken gerekirse 50 akçe koy verelim ama burdayken istesekte veremiyoruz ama eşyalarımızı sattık ta verdik...
şimdik gelelim isyan konusuna orası bambaşka bir mesele ablacım ben kimseye mülticilikle itam etmedim etmemde bunun konuyla alakası ne hala anlamış değilim... Bak şimdi azranın 5 akçe vergi koyma sebebi belediyeyi birisi ele geçirdiği zaman tarla başına 50 akçe koyup dükkanınıza 50 akçe vergi koyup 150 akçe ile iflahınızı keser.Azra buna karşı tedbir olarak 5 akçe vergi koyup belediyenin vergi toplamayı bloke etti yani tam süreyi bilmiyorum ama 20 gündü galiba bu 20 günde isyan olsa bile isyancı vergi koyamaz aslında azranın yapmış oldugu iyiliği anlamış olman lazımdı neyse... |
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 4:36 pm |
|
|
azra yanlışlıkla koydum dememişmiydin yaw? :S |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 5:06 pm |
|
|
show reisliğe aday olsana :d |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 5:48 pm |
|
|
cidden show azra ya laf atmadığımız zamanlar bile sen bişileri savunma ihtiyacı duyuyorsun gel o zaman sen aday ol...ben kimseye bişi demedim.... |
|
|
|
siffah
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 5:52 pm |
|
|
show time ı aday yapmayı düşündüler zaten; ama show şehit düştüğü için gelemio dendi. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 5:56 pm |
|
|
şimdi duman_123 aday olmuş hayırlısı bakalım....sonumuz nereye gidecek gorecez bir gün çanda reisliği saltanata çevirelim daha ii babadan oğla geçsin bosa oy verip yorulmasın millet... |
|
|
|
kadir1131
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Salı Ocak 27, 2009 11:11 pm |
|
|
- siffah demiş ki:
- ben 8-5 arası sürekli meyhanedeyim. hep boş. seni de hiç görmedim kadir
ben bikac gündür çanakkale deyim |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Çarş. Ocak 28, 2009 1:37 am |
|
|
- SAYLI demiş ki:
- cidden show azra ya laf atmadığımız zamanlar bile sen bişileri savunma ihtiyacı duyuyorsun gel o zaman sen aday ol...ben kimseye bişi demedim....
Vallamı göstersene benim savunma yaptığım mesajları |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... Çarş. Ocak 28, 2009 1:40 am |
|
|
Ayrıca mesajım azrayı savunmak falan değildi her reisin yaptığı gibi verginin sebebini anlatmaya çalıştımdı ama aslında hata yapmışım özür dilerim.Aslında azrada suç sanane vergi koyuyosun 5 er akçe vergi isyan çıkarsa dayasın 50 şer akçe vergiyi isyancı çatır çatır ödesinler 150 şer akçe... |
|
|
|
|
eyvah çanda hayat bitti galiba..... |
|
|