Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

eyvah çanda hayat bitti galiba.....

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
show_time

show_time

eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:51 am

SAYLI demiş ki:
şimdi duman_123 aday olmuş hayırlısı bakalım....sonumuz nereye gidecek gorecez bir gün çanda reisliği saltanata çevirelim daha ii babadan oğla geçsin bosa oy verip yorulmasın millet...

Hah en sevdiğim cümle babadan oğula geçsinmiş ezinedede bu sorun vardı neymiş iktidar bi ailedeymiş.Yahu arkadaşlar reislerden memnun değilseniz bi aileden partiden olduklarını düşünüyorsanız adaylığını koyar seçimi kazanırsın.Aynı benim yaptığım gibi bodf ve arpazlı yuvası olan şarköyde adaylığımı koyup ailemin ve partimin desteğini alarak şarköy tarihinin en çekişmeliği seçimini kazandığım gibi bunu sende çanda yapabilirsin madem bunu yapmayacaksan oturup susucaksın boşuna diğer ailelerle sorunumuz olmadığı halde kargaşa çıkarıp milleti birbirine düşürmeyeceksin Wink
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 2:35 am

Bilgi sahibi olmadığımız konularda konuşmaya ne kadar meraklıyız yahu!!

Ben 9 aylık oyun serüvenimde bir kere aday oldum ve o seçimden alnımın akı ile çıktım.Sonra ne oldu?

Ne mi oldu? Çanda hiç bir reisin başına gelmeyen isyan hadisesi benim başıma geldi.Neden?çünkü ben reisliğin aile mi diyorsun artık ne diyorsan onun el değiştirmesini sağlamıştım.Neden sadece benim başıma geldi acaba? bunu kim yaptı hala bilmiyorum ama işin ilginç tarafı,sadece bir kere isyan oluyor çanda ve o da o güne kadar başa gelen reisleri desteklemeyen,seçimlerde kendisi aday çıkartan bir grubun başa geçtiği ana denk gelmiş,Çok ilginç de mi? Acaba bu isyanı kim yaptı.Garip hemde çok garip..

Şimdi sen değiştirebiliyorsan babadan oğula geçmesi olarak nitelendirdiğiniz kuramı değiştir mi diyorsun? Neden tekrar bir isyan yapılsın diye mi?Çan daha yaşanmaz bir hal alsın diye mi?

Ben buna gülerim..Hemde çokk..

(Şimdi kimse çıkıpta üstüne alınmasın laflarımı) CAN YAKABİLİR..
FalcoN

FalcoN

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 2:59 am

ahhhhhhh ahhhhhhhhh eski kasabam Smile
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 9:55 am

walla ister babadan oğula ister anadan kıza geçsin isterse demokratik olsun, ister multilerle kazanılsın. sorun değil. yeter ki insan gibi insan reis olsun. milletin parasını hortumlamasın. zaten ne geliyosa başımıza siyasetten gruplaşmaktan geliyor. uyanın ey ali osman birlik olmamız lazım
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:05 am

Arpazlı ve bodf yönetiminde olan Şarköy kasabası 9-10 dönem isyansız sorunsuz yürütülüyor hiç bir sorun yok ben reisliği alıyorum 2 hafta sonra isyanla belediye düşürülüyor.7500 akçelik kasa 1500 akçenin altına iniyor ama ben kalkıp arpazlı ve bodf dan düşünmedim.Bu tür olaylar sadece çanın başına gelmiyor ezine belediyeside latif döneminde düşürüldü bu sadece şans sizin döneminizde belediye düşüyorsa hemen bir aile veya partileri veya kişileri suçlamayın Exclamation
Ayrıca benim sözüm Saylı denilen vatandaşa kimdir nedir tanımam ailesini partisini bilmem yani işim olmayacak birisi neden bu sözlerim ona yönelikken üstünüze alındınız onuda anlayamadım.Zira ben çanda sen reiskende yardımcı oluyordum senle bi düşmanlıgım yok olsa ne selam veririm ne selamını alırım aynı şekilde aile mensuplarınıda kaç defa uyardım birleşin düşmanlığı bırakın diye.İsyanı bir ailenin üstüne atarken düşünün acaba benim başka düşmanım varmı diye Wink
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:10 am

Alıntı :
Hah en sevdiğim cümle babadan oğula geçsinmiş ezinedede bu sorun vardı neymiş iktidar bi ailedeymiş.Yahu arkadaşlar reislerden memnun değilseniz bi aileden partiden olduklarını düşünüyorsanız adaylığını koyar seçimi kazanırsın.Aynı benim yaptığım gibi bodf ve arpazlı yuvası olan şarköyde adaylığımı koyup ailemin ve partimin desteğini alarak şarköy tarihinin en çekişmeliği seçimini kazandığım gibi bunu sende çanda yapabilirsin madem bunu yapmayacaksan oturup susucaksın boşuna diğer ailelerle sorunumuz olmadığı halde kargaşa çıkarıp milleti birbirine düşürmeyeceksin Wink

Evet bu yazıda seni aileni partini eleştiren bi cümle gördünmü banada gösterirmisin benim yukarıdaki yazım hangi aileden olduğunu bilmediğim tanımadığım birisi olan SAYLI içindi umarım anlaşılmıştır...
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:25 am

3 gun bile bekleyemıdıler bizim dönemde artık kımlerse
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:28 am

yaw ben anlamadım şimdi? duman ve qarizmax aday. bu adamlar bildiğim kadarıyla ikisi de politikayla çok uğraşmayan insanlar. kim kazanırsa kim kazanmış olacak? kim sevinecek? çanda bile olmayan arkadaşlar oy kullanmadığınız seçim hakkında ne kadar birbirinize girdiniz hayret
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:30 am

oraya geri dönülecek ama Wink kasabaya geldiğimde dandik bi yönetim olursa, and action Very Happy
siffah

siffah

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:32 am

yönetimi beğenmezsen alırsın ifadelerini nistel. sanki hiç isyan görmedik Very Happy
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:36 am

Yaw Show Ezinede olan isyanı kimin yaptığı apaçık ortada idi.Kimi nasıl suçlamayı düşünüyordun ki sen?

Ben senin sözünü üstüme alınmadım.Sadece bildiklerimi paylaştım.Sayli o konuda haklı ve neden,niçin ve nasıl haklı onu açıkladım bildiklerimi ortaya sererek.

Çanda ben reisken yardımın dokundu eyw,tşk ederim o zamanda ettim ama bunun konumuzla ne alakası war.Ben sen mi isyan ettin dedimde kendini savunma gereği duyuyorsun..
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 11:44 am

Sen ettin demen gerekmez aile ismimi vermesende aileyi zan altında bırakmandan dolayı yazdım.Her kasabada isyan çıkıyor mollanın yaptıkları yada yapmadıkları.Mollanın yapmadıklarını neden kanıtsız birilerinin üstüne yıkıyorsun onu anlatmak istiyorum.Şarköy isyanınıda bodf ve arpazlı üstünemi yıkayım senin yaptığın gibi bu şans işi alpi.Bir gün olur azranın reisliği olur yada köprülüden birinin döneminde olur birinde isyan çıkar o zaman bizde senimi suçlayalım isyanı sen ettirdin diye...
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:33 pm

show siyaseti sevmediğim için savastayım ve osmanlıda herkes siyaset yaptığı için bu haldeyiz....
ekremcengiz1

ekremcengiz1

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:36 pm

Forever _azra_ cheers Very Happy:D
Bırakın tartışmayı Gençler, Ben Hepinizi Sefiorum Very Happy
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:40 pm

SAYLI demiş ki:
show siyaseti sevmediğim için savastayım ve osmanlıda herkes siyaset yaptığı için bu haldeyiz....

Çan ile Osmanlının halinin ne alâkası var ben siyaseti seviyorum ama 3 aydır savaştayım...
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:44 pm

bencede gereksiz bir tartışma bi insanı varsayımlarla suçlayarak hiçbişey elde edilemez ( çünkü gerçek belli değil ) ezinede isyan eden biri onu bodf un yönlendirdiğini söylemişti gp verenleride bodf luydu bodfa olan düşmanlığımı bilirsiniz genede çıkıp forumda yazmadım çünkü gerçek belli değildi

isyanın altında şu var yada isyanının altında şu yok diye yemin edemem sanıyorum sizde edemezsiniz?
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:44 pm

çan ile osmanlının ne alakası mı var çan da osmanlıda bir kasaba bildiğim kadarıyla yoksa baska bişi mi Question siyasetle savası birleştirenler bizi bu hale soktular oyunda savasta siyaset olmaz benim için siyaset peşindeki bir çok kişi savasa gelmediler Exclamation sana gelince sen savastada siyaset yapıon seni tanımadığım için bişi diemem...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:57 pm

Very Happy Yahu konumuz çan osmanlıyı neden karıştırıyorsun. Çanı konuşuyoruz osmanlının durumu değil.

Alıntı :
sana gelince sen savastada siyaset yapıon seni tanımadığım için bişi diemem...

Şu sözü biraz daha açarmısın Smile
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Ocak 28, 2009 1:59 pm

NERESİNİ AÇMAMI İSTİYORSUN SHOW tanımadığım bir kişiye iftira mı atayım siyasetle savası birleştiren insanlar genelde kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder ama seni tanımadığım için bole bişi diemem dememde Exclamation
Qarizmax

Qarizmax

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 1:34 pm

yasemin demiş ki:
saylı sen bilip bilmeden konuşuyorsun.belediye reisinin yeteri kadar çan kasabası için çalıştıgını herkes çok iyi biliyor.foruma yazmaması bunun tersini kanıtlamaz.ne yapmaya calışıyorsun anlamadım.

kiskançlik söz konusu galiba...kasabamizin bu kadar iyi duruma gitirebildigimizi _azra_ arkadasimizin ablamizin calismalarini ve benim calismalarimi içlerine sindiremedikleri söz konusu galiba...diolar ki çan kasabasini birakdigimiz gibi bulmak istiyoruz egerki sizin birakdiginiz zamanki gibi sizin zamaniniz gibi o zamana geri dönersek belediyemiz again olarak batar =)
Sözde kasabanin iyilikini düşünen arkadaslar sizlerden cok kasabanin iyiligini düşünüyoruz ve buraya yazmasakda gerekli olan işleri hergün yapıyoruz fesat olan iciniz lütfen rahat olsun =)
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:10 pm

Very Happy kardeş gülünçsün ya;bu konuya o kadar duyarlıydın madem konu kapanmış olmasına rağmen şimdi neden açma gereği duydun ben söylim mi seçim zamanı baskalarının üstünden prim yapacaksın gerçi ona da gerek yok ya ama yazına anlam veremedim...hayır senin neyini kıskanacağım bana bunu solermisin???ben oyunda vatan ımı savunmak için aylardır çan dan uzağım eğer bende gerçekten senin dediğin gibi kıskansaydım bir çok kişinin yaptığı gibi çan da oturur oy toplardım seçim için hayır ben aday bile olmaz ken seni nie kıskanayım...
Qarizmax

Qarizmax

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:19 pm

dostum cwp yazma gereksinimi duydum ve cwpımı yazdım artiq susma hakkımı kulllanmak istiyorum =)
elestirileriniz icinde tesekkür ediyorum Wink
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:32 pm

sus sus susmak sana daha çok yakışıyor...
Qarizmax

Qarizmax

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:35 pm

eywallah... Smile cwplarimi cana geldiginizde göreceksiniz..
SAYLI

SAYLI

MesajKonu: Geri: eyvah çanda hayat bitti galiba..... eyvah çanda hayat bitti galiba..... - Sayfa 3 Icon_minipostedCuma Şub. 20, 2009 7:38 pm

biz çandan senin görüşünle ayrıldık...biz senin anlayamayacağın bağlarla bağlıyız çan a ayrıca çana gelince seninle muhattap olurmuyuz orasıda istisna...

eyvah çanda hayat bitti galiba.....

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 4 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki