|
|
Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler |
|
|
Yazar |
Mesaj |
nicomedia1
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:23 am |
|
|
süpergazi valandili tehdit etmiş tam adamını bulmus tehdit edecek yahu öyle bir konusuyorlarki resmide adam çileden cıkar emrivaki yapar gibi alırız dedikmi alırız ulan siz kim oluyorsunuz gibi bu gidişle iç savaş çıkar yakında benden söylemesi böyle terbiyesizlikmi olur .. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:33 am |
|
|
yaw saçmalık tabi gelibolu edirnenindir tamam zor dönemde alındı eyw. ama adam gibi geri verilmeli saçmalamanın bi anlamı yok |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:36 am |
|
|
Zeus derken nico?
Hangi Zeus bu? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:45 am |
|
|
Bu Fuhrerr neler diyor böyle yaa.Adam bulgarla savaşmak için ordu kurmamış çıkmış diyorki eğer siz geliboluyu bağlamazsanız çok güçlü ordu kurcaz bu ülkede çok kan akacak.Lan o ordulardan biri bende olsa o divan'ın anasını ağlatmayı iyi bilirdim bu ne curret yaa. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:47 am |
|
|
Fuhrer bir gün öle bir vaziyette görülecek ki... :Pp ah ah nese medyum gibi oldum |
|
|
|
giantzeus
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 3:20 am |
|
|
buradada anlaşılan saruhan hakkında kandırılan bazı dostlarımız var:D biraz açıklama yapacağım bu konuda...ilkin el-aksanın ödeneğine gelelim....
Saruhanın iyiliği refahı ve bekası için savaşan el-aksa(!), ödenkteki 10 bilerce akçelik malı korumakla kalmamış aynı zamanda harcamiş... hatırımda değil mallar ama en azından 600 balık çıkarılmıştı ve ödeneğin içinde 300 akçe:D ve bu adam hala savunuluyor,
olabilir geçelim....
Burada bazı konular ya bilnmeden sallanıyor, ya da halk kandırılmaya çalışıyor... kaybolan 85 bin demir saruhanda bodf ve omifin hüküm sürdüğü tarihlerde kayboldu... bizim zamanımızdaki 15 bin demir meselesinde ise adminlere karşı yırtınmamıza rağmen, bugla silindi.... bugla gelmiş olan demir bugla gitti.... ama kimse zamanının 85 bin demirinin açıklamasını yapmadı? zamanında adminlere mesaj atma cesaretide bulunamadı....
buda olabilir, geçelim...
Savunulan omif, bodf iki taraftata kaçırılmış ödenkler var (el-aksa - meşhur eyalet envanteri,,, blackstyle - o sanırım harcamamış ama 300 demirle eyalet dışına kaçtı ), adamların kasaba içinde 3 tane adamlarının olmamasına rağmen, seçimlerde çok iyi zorluyorlar --- şu an akhisar seçiminde farkla alıyorlar, ve geçen gün omifin yarısı taramada silindi!---... orjinal forumda desen, küfür hakaret almış başını gidiyor( türklüğümüze dahi sövüldü bir oyun için kahraman kurtarıcı el aksa tarafından)...
hadi, hadi buda olsun, olabilir bunuda geçelim...
Ve savunulan adamın efendisi zamanının bursayı donuna kadar soymuş, eyalete girdiği hafta eyaletin nüfusunu 500 kişi arttırıpta genel taramaya vesile olan, hackerlarla sırf oyun için kanki olupta milletin hesabını çaldıran, etrafındaki her vatandaşın 2 ayda s3 olduğu beyefendi, ve onun itaatkar ödenek hırsızı savunuluyor ve zeus çaldı deniliyor öylemi???
iste beyler bu olmaz ...
isyanda olan halk, Osmanlı Multiciler ve İsyancılar Fırkasının düzanbaz ve hırslı üyelerinden başka hiçkimse değidir... Görev görev diye divanda tutuşan bu topluluğa herşeye rağmen verdiğim maden müt. göreviylede madenleri çökme derecesine getirmişler ve aralarında biri bana msn de mesaj atıyor (bu gece):
madenler çöküyor haberin olsun ( ardında el sallayan bi smiley ):S (güncellemele otomatik, envanterde 1000 küsürden fazla taş, ve binlerce demir var)
ve ben soyguncuyum...
ben nicoyu çok iyi tanımam, ama dürüst biri olduğunu biliyordum... benim profilimin çekilmiş bir kaç fotosunu multicilerin paranoyak üyelerinin süsleyip püsleyip mal çalıolar diye seçim arefesi astığı fotolara inanacak biri olarak bilmiyordum :S... herneyse sağlık olsun diyip geçelim... bize inanan inanır inanmayanında paşa gönlü bilir... ve bu yazımdan sonra atılacak iftira olursa, beni zerra kadar bağlamaz, ben bu oyunu zevk için oynuyorum stres çekmek için değil... Normalde bu konuda açıklamada yapmıyorum, ama bu forumda hakkaten esaslı dostlarım ver ve akıllarında soru işareti kalmasını istemem... yinede herkes istediğine inansın...
hadi eyvallah.... |
|
|
|
Sunshinesoveryou
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 11:15 am |
|
|
Vazgeçtim yazmıyorum
|
|
|
|
efendiy
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 11:28 am |
|
|
- giantzeus demiş ki:
- buradada anlaşılan saruhan hakkında kandırılan bazı dostlarımız var:D biraz açıklama yapacağım bu konuda...ilkin el-aksanın ödeneğine gelelim....
Saruhanın iyiliği refahı ve bekası için savaşan el-aksa(!), ödenkteki 10 bilerce akçelik malı korumakla kalmamış aynı zamanda harcamiş... hatırımda değil mallar ama en azından 600 balık çıkarılmıştı ve ödeneğin içinde 300 akçe:D ve bu adam hala savunuluyor,
olabilir geçelim....
Burada bazı konular ya bilnmeden sallanıyor, ya da halk kandırılmaya çalışıyor... kaybolan 85 bin demir saruhanda bodf ve omifin hüküm sürdüğü tarihlerde kayboldu... bizim zamanımızdaki 15 bin demir meselesinde ise adminlere karşı yırtınmamıza rağmen, bugla silindi.... bugla gelmiş olan demir bugla gitti.... ama kimse zamanının 85 bin demirinin açıklamasını yapmadı? zamanında adminlere mesaj atma cesaretide bulunamadı....
Savunulan omif, bodf iki taraftata kaçırılmış ödenkler var (el-aksa - meşhur eyalet envanteri,,, blackstyle - o sanırım harcamamış ama 300 demirle eyalet dışına kaçtı ), adamların kasaba içinde 3 tane adamlarının olmamasına rağmen, seçimlerde çok iyi zorluyorlar --- şu an akhisar seçiminde farkla alıyorlar, ve geçen gün omifin yarısı taramada silindi!---... orjinal forumda desen, küfür hakaret almış başını gidiyor( türklüğümüze dahi sövüldü bir oyun için kahraman kurtarıcı el aksa tarafından)...
Ve savunulan adamın efendisi zamanının bursayı donuna kadar soymuş, eyalete girdiği hafta eyaletin nüfusunu 500 kişi arttırıpta genel taramaya vesile olan, hackerlarla sırf oyun için kanki olupta milletin hesabını çaldıran, etrafındaki her vatandaşın 2 ayda s3 olduğu beyefendi, ve onun itaatkar ödenek hırsızı savunuluyor ve zeus çaldı deniliyor öylemi???
iste beyler bu olmaz ...
isyanda olan halk, Osmanlı Multiciler ve İsyancılar Fırkasının düzanbaz ve hırslı üyelerinden başka hiçkimse değidir... Görev görev diye divanda tutuşan bu topluluğa herşeye rağmen verdiğim maden müt. göreviylede madenleri çökme derecesine getirmişler ve aralarında biri bana msn de mesaj atıyor (bu gece):
madenler çöküyor haberin olsun ( ardında el sallayan bi smiley ):S (güncellemele otomatik, envanterde 1000 küsürden fazla taş, ve binlerce demir var)
ve ben soyguncuyum...
ben nicoyu çok iyi tanımam, ama dürüst biri olduğunu biliyordum... benim profilimin çekilmiş bir kaç fotosunu multicilerin paranoyak üyelerinin süsleyip püsleyip mal çalıolar diye seçim arefesi astığı fotolara inanacak biri olarak bilmiyordum :S... herneyse sağlık olsun diyip geçelim... bize inanan inanır inanmayanında paşa gönlü bilir... ve bu yazımdan sonra atılacak iftira olursa, beni zerra kadar bağlamaz, ben bu oyunu zevk için oynuyorum stres çekmek için değil... Normalde bu konuda açıklamada yapmıyorum, ama bu forumda hakkaten esaslı dostlarım ver ve akıllarında soru işareti kalmasını istemem... yinede herkes istediğine inansın...
hadi eyvallah.... Bir insan bu kadar yalan atar. Diğer kıytırık forumda görüyoruz prensin maximin mal çaldıklarını. Adamlar senin adamın değil mi, hırsızın yanındaki de arkadaındaki de hırsızdır ki senin profilinde değişen para ödenekle para katardığının resmidir hiç boşuna zorlama kendini.15 bin demiri çalarsanız madenler haliyle çökecek tabi, maden mütevelli olmakla ne alakası var? Madenlerin bakımı yapılmazsa öyle olur, zaten maden bakımı da envanterde bulunan taş ve demir ile otomatik yapılıyor. Bunun sorumlusu olaylarla ilgilenmeyen sen ve seni önlem almak içinm uyarmayan nazırlarındır. Nazırların rapor vermezse maden mütevelli nereden bilecek eyalette kaç demir, taş olduğunu ve bakıma yetim yetmediğini aklı kısa arkadaşım benim.Yarım doktor candan eder yarım imam dinden eder misali, bilmeden atıp tutuyorsunuz bilmeyenleri inandırmaya çalışıyorsunuz.Madenleri de sen çökerttin eyaleti de sen soydun |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 11:35 am |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Bu Fuhrerr neler diyor böyle yaa.Adam bulgarla savaşmak için ordu kurmamış çıkmış diyorki eğer siz geliboluyu bağlamazsanız çok güçlü ordu kurcaz bu ülkede çok kan akacak.Lan o ordulardan biri bende olsa o divan'ın anasını ağlatmayı iyi bilirdim bu ne curret yaa.
Gaz o gaz onun gazını aldınmı hiç bişeyciği kalmaz.Amma velakin doktor kendi haline bırakın o çocuğun psikolojisi bozuk dediler.Bizde ellemiyoruz hasta diye
Yahu fuhrerr i adam yerine koyuyormusunuz hâlâ kim o yani ancak çene ile kendini tanıtmış birisi her hangi bir orduya girmemiş birisidir.Reis olup bakın ben bişey oldum demek için bi taraflarını yırtan birisi onun için he deyin geçin
Ha tabiki gelibolu edirneye bağlanıcak sonunda kimse buna karşı koyamaz.Ama fuhrerr bey forumlarda artislik yapıp ordu kurup alırım ederim gibi millete ahkam keserse sıkıyosa gelsin alsın geliboluyu.Bende kurarım orduyu doldururum askeri sokarım gelibolu kasabasının içine alsın bakalım benden |
|
|
|
giantzeus
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 1:04 pm |
|
|
- efendiy demiş ki:
- giantzeus demiş ki:
- buradada anlaşılan saruhan hakkında kandırılan bazı dostlarımız var:D biraz açıklama yapacağım bu konuda...ilkin el-aksanın ödeneğine gelelim....
olabilir geçelim....
iste beyler bu olmaz ...
ve ben soyguncuyum...
hadi eyvallah.... Bir insan bu kadar yalan atar. Diğer kıytırık forumda görüyoruz prensin maximin mal çaldıklarını. Adamlar senin adamın değil mi, hırsızın yanındaki de arkadaındaki de hırsızdır ki senin profilinde değişen para ödenekle para katardığının resmidir hiç boşuna zorlama kendini.15 bin demiri çalarsanız madenler haliyle çökecek tabi, maden mütevelli olmakla ne alakası var? Madenlerin bakımı yapılmazsa öyle olur, zaten maden bakımı da envanterde bulunan taş ve demir ile otomatik yapılıyor. Bunun sorumlusu olaylarla ilgilenmeyen sen ve seni önlem almak içinm uyarmayan nazırlarındır. Nazırların rapor vermezse maden mütevelli nereden bilecek eyalette kaç demir, taş olduğunu ve bakıma yetim yetmediğini aklı kısa arkadaşım benim.Yarım doktor candan eder yarım imam dinden eder misali, bilmeden atıp tutuyorsunuz bilmeyenleri inandırmaya çalışıyorsunuz.Madenleri de sen çökerttin eyaleti de sen soydun uydurma efendy, siz gurp olarak zaten iyice uydurklaştınız artık, ne elde kanıt, ne bişey, demirler bendeymiş, para çalmışım....hani kanıt? yok! e neden böyle söyledin? çünkü işine geliyor....
Demirler için sizde atmadınızmı adminlere mesaj? o demirlerin hepsi bugla geldi bize 4-5 ay önce... 85 bin demiri indireen kim? savunduğun adamlara dikkat et... seni güdenlerinde nasıl insanlar olduklarını biliyorum...
maden konusunda DÜZELTECEM inşallah, maden mütevellisin son güne kadar rapor vermeliyin... benim demirimde taşımda eyalet envanterindedir.... sana nasıl kanıtlalyayım bunu inanmak istemiyorsunuz ki? git adminleremi soruyorsun ne yapıyorsun bi şekilde öğren istersen... isterse envanterde bi gıdım taş olmasın... senin bu uyarıyı geçiktirmende ben artniyet ararım....seçim için malzeme ararım... efendilerinden aferin bekleme için yaptığın bir hareket olarak algılarım.... tamammı gözüm? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 1:13 pm |
|
|
- Sunshinesoveryou demiş ki:
- Vazgeçtim yazmıyorum
valla lutfedersin sonuçta bahaneni anlamayabiliriz bizim kendi kendine irlandaya tıklayan mousemiz yok hadi diyelim senin mousen tıkladı ama senin o ödeneği çokkkk önceden iptal etmen gerekmiyormuydu tesadüfe bak ya ancak bu kadar olur yani ben 25 yaşındayım neredeyse 13 yıldır bilgisayar kullanırım henüz mousem kendi başına iş yapmadı sen o mouseye çok yüz vermişin |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:08 pm |
|
|
yahu zeus resmi forumda soydugunuz anlasıldı yahu valla ben inanmazdım ama gözüyle görünce insan resmen sancagı soyuyor birde prens maxim gibi insanlar yani prens yeni soyguncu olabilirde maxim abi yaw maximin dolandırmadıgı belediye reisi yokki insanları resmi forumda kandıramadınız sadece kıytırıktan alakasız mesajlar yazdın kanıtlara delillere cevabı veremedin şimdi gelmiş milleti kandırıyorsun hadi oradan seni |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:14 pm |
|
|
samsa_cavus’ katılıyorum.
Yeni oyuncuların hiçbiri meseleyi tam olarak bilmiyor. Hatta yeni oyuncuların bir çoğu buradaki forumu bile bilmiyor. Ben de Köprülü Ailesine mensup bir arkadaşın yönlendirmesiyle bu foruma ulaşabilmiştim. Üstelik bu yönlendirmeyi msn ile yapmıştı ki ben oyunlarda tanıştığım kişilerle msn’mi paylaşmam genelde! Yani büyük ihtimalle bu forumu asla bilemeyecektim. Oyundaki birçok oyuncunun da bu şekilde olduğuna eminim.
Bunun düzeltilmesi için birlikte bir şeyler yapalım.
Örneğin, diğer forumda ya sürekli yeni başlıklar açalım ya da açımış başlıklara şöyle bir şeyler yazalım.
“Bu oyunun eski ve bilgili oyuncularının bir çoğunun başka bir forumu kullandıklarını ve buraya yazı yazmadıklarını görüyorum. Bu sorunun nedeni nedir. Düzeltilmesi için ne yapılması düşünülüyor?”
Bir çok kişi buna benzer şeyler yaparsa hem o forumun aktivitesi yükselir hem de her yerde bu tür yazılar görünürse 1-Yeni oyuncular buranın farkına varır. 2- Buradakiler o forumda güçlerini göstermiş olurlar. 3- Birilerinin (bu modları kimler görevlendiriyorsa) dikkatini çeker ve yönetimi değiştirir ya da daha adil hale getiririz.
Bunu daha önce başka yerlerde yaptık ve başarılı olduk. Bir kere yapılmışsa bir daha yapılabilir.
Bir örnek vermek istiyorum. Hindistan özgürlüğünü kazanmak için birçoğunuzun bildiği gibi “SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ” yapmıştır. Biz de buna benzer bir şey yapalım. Sayı üstünlüğü bizde.
En son HADEZ tarafından Çarş. Şub. 04, 2009 2:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : paragraf boşluklarını kapatmak) |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:14 pm |
|
|
Ayrıca kartal13 ve elinde bilgi olan diğer arkadaşlar, neden bu bildiklerinizi bu modoratör ya da operatörleri görevlendiren insanlara yani oyunun sahiplerine bildirmiyorsunuz. “Türkiyedeki insanlar bu yüzden oyuna ilgi göstermiyorlar, adil bir oyun ve forum olsa katılım daha fazla olur” konusunda ikna edilebilse oyun sahipleri farklı olabilir.
Kendinizi oyun sahiplerinin yerine koyun. Siz müşterileri kaçıran birileriyle devam etmek ister miydiniz? Ama muhtemelen bu insanların (mod ve opların) yedekleri yoktur. Onların yerine buradan birileri aday olabilecekse her şey yapılabilir. Lütfen küçük düşünmeyelim. Sizdeki bilgi ve altyapıyla çok daha büyük şeyler yapılabilir.
En son HADEZ tarafından Çarş. Şub. 04, 2009 2:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : aradaki boşlukları kapatmak) |
|
|
|
nicomedia1
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:16 pm |
|
|
Sen hele git orada bu forumdan azcık bahset seni nasıl siliyorlar izliyelim |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:21 pm |
|
|
nicomedia1 Mesajın tamamını okudun mu dostum?
Oyunun yapımcılarını bilgilendirme konusunu atlamış olabilirsin. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:24 pm |
|
|
- HADEZ demiş ki:
- Kendinizi oyun sahiplerinin yerine koyun. Siz müşterileri kaçıran
birileriyle devam etmek ister miydiniz? istemeseler solon128 yolcuydu
lan ne manyak cümle oyun saipleri bunu istemeseler solonu kovar yolcuyu getirirler gibi oldu |
|
|
|
ekremcengiz1
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:33 pm |
|
|
harby ya yolcu sen ol atılsın şu multy128 :D |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:38 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- Sunshinesoveryou demiş ki:
- Vazgeçtim yazmıyorum
valla lutfedersin sonuçta bahaneni anlamayabiliriz bizim kendi kendine irlandaya tıklayan mousemiz yok hadi diyelim senin mousen tıkladı ama senin o ödeneği çokkkk önceden iptal etmen gerekmiyormuydu tesadüfe bak ya ancak bu kadar olur yani ben 25 yaşındayım neredeyse 13 yıldır bilgisayar kullanırım henüz mousem kendi başına iş yapmadı sen o mouseye çok yüz vermişin
Hay ağzına sağlık.
Okadar malzemeyi hesabıma geçirtecek bir maus varsa ben de hemen satın almak istiyorum : ) |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:40 pm |
|
|
bende isterim öyle bozuk bi mouse sen yazma sunshine konu ne güzel baska yerlere cekilmis tekrar senin üstüne gelebilir
zifiri karanlik seni |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:51 pm |
|
|
kartal13 ve diğer oyun guruları:
7 ve 8 mesaj yukarıda yazmış olduklarımı okuduysanız yorum yapabilir misiniz?
Üzerime düşen birşey olursa yapmaya çalışırım.
|
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 2:58 pm |
|
|
dostum hadez burası öteki oyunlar gibi değil öyle bir konu açarsan modlar senin mesaja bi link yerletirip oyun adminine reklam yapıyo diye mesaj atarlar inan bana bunu yaparlar kaliteleri bu kadar çünkü ve bu mesaj sonucu oyundan silinebilirsiniz o yüzden onlara verilecek en güzel tepki resmi foruma hiç takılmamktır nitekim bunun meyvesi çok büyük bir meyvedir şöyleki biz oraya takılmadığımızda bunlar birbirini yemeye başlar ki şuandada bu oluyor bizde keyifle izliyoruz |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 3:06 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
herkes gibi süresiz banlanan adam kayırma kuralıyla banı kaldırılan bide utanmadan pişkin pişkin soranlara süresize itiraz edilirse 45 güne çevrilir ( sanki böle bi kural bir yerde yazıyorda oda okumuşda biliyomuş gibi ) diye cevap veren kimdi ? süpergazi duyuru yayinlandı bu konuda, başvurunca belli şartlar kabul ederek, süresizden 45 güne düşüyor cezamız. ancak o duyuru yayınlandığı gün bu şartların neler olduğunu soran bir mesajım (20 ocakta) yaklaşık 1-2 dakika içinde kimse görmeden daha uçtu gitti bi yere ve enson gaziyi formda yazmış görünce ortadaki yanlışı dile getirmekten şuan 28 gün tatildeyim. saayın solona önce özel mesajla kurallar gereği durumu izah eden mesaj yazmama rağmen cevap alamayınca bende form genele yazdım bu saçmalığı, Yani siz ocak 20 d yeni bi icaddan bahsedeceksiniz, gerekirse indirimden söz edeceksiniz, diyelimki gazi buna başvurdu yani af diledi. normal şartlarda gazinin forma geri dönüş tarihi 20 ocaktan sonraki 46 ıncı gündür.
Konuyu dağıtmayalım diyecekseniz Sunshine 'e söylenecek söz bile yokki, o mouseden bitenede bana yollasanız kazara beyler beyi yada kadı yapsa beni, mal mülk demedim hee, benim kefen cepsiz naturel.. cehennemde haRca okadar demiri vs yi deek bu oyunda cehennemde yok. ve ben sanmıyorumki o mallar o ödenektedir hala.. edirne güçlü bir eyalet, tek FAZLASI , dikkat edin eksiği demiyorum fazlası, oyunu iyi bilen kişilerle dolu olması, iyi bilen AMA nerde oyunun açıkları var, hilesi hurdası var, kanun açıkları var, onları iyi bilenlele dolu. örneğin toz orduyu dağıtmadığı sürece yada yaralanıp ölüp ordudan düşmediği sürece yargılanamayacakmış. peki ordu kurarken hani divan izni gerekiyordu, ve o orduya izin veren karesiydi, edirne değil, yani edirnede bal gibide isyan, vs adı altında yargılanır. burda çuvaldızın ennnkocamanınıda kendinize batırın şuanki divan beylerbeyleri ve diğer üyeleri. doğru dürüst bir yapılanma dahi yapmadınız, kadı,savcı,sözcü, vs. halktan bukadar kopmanın bedelini daha beetr şekillerde ödeyeceksiniz emin olun. aha böyle bir uyanık çıkar uçurur malalrı irlandaya, sizde seyredersiniz, vakti zamanında bu ödenek sözcü makamında yayınlı olsa, raporlu olsa, bu çokbilmiş hanfendi bu hareketi yapabilirmiydi? ki karadağ döneminin ödeneği imiş bakın, siz divanı alır almaz bu ödenekleri toplayıp, birde döküm sunsanız eyalette kalan mallar şukadar diye, ha sonra envanterde durması sakıncalımı, kendi güvenilecek kimsenizmi yoktu, şimdi çıkıp ağlamak sızlanmak hiç birşeyi geri getirmez belki ama karadağ dahil o günki divanda kimler varsa onalrın boynunun borcudur o malalrı sancağa bir şekilde iade etmek. yok öyle yağma, o mallarda tüm herkezin birikimi var, harvurup harman savurulsun diye değil o birikimler. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 3:20 pm |
|
|
sevgili hadez, diğer formda buranın imasını bile yapman sana 14 günden başlayan ceza olarak geri döner, ancak oyunda, meyhanede diyecem söylersin buranın adresini ama o esnada ESKİ yeni birine denk gelrisen (eski yeni derken multi hesap yani kısacası ekran resmi alır ve direk şikayet yoluna gider, kısacası, aslında ora bura şura önemli değil, ya çıkıp birileri tüm taşları dökecek kucağından ve kıyamet kopacak, yada böyle işte gün geldikçe, birileri birilerine kızdıkça, kavgalar oldukça çıkacak eski pislikler gün yüzüne, bir ay geçti kosskoca bir ay yeni divan seçileli, gelde kızma yani. 1 aydır hırsızlar hat safhada, savcı kadı yok, ala vere dalavere hat safhada kimsenin umrunda değil. edirnede artık kesaba duyruusu da bulgarca, tepemizdeki 2 orduyla kanki olduk olacaz, belki ikna edersem geliboluyu almaya gideriz onlarla 24 gün sonra şaka bi yana böyle devam ederse gidiat o karesi lileri görecem ben, edirne komple düşünce bakalım nereye kaçacaklar her geçen gün güçlenen bulgarlara karşı , çok değil tedbir alınmazsa 2 aya varmaz yani olay. bakın adamlar toprak vergisi koydu paşa paşa ödemek zorunda aldı çoğu kimse, neden, çünki arkalarında bi güvence olmadı, ödemeyin divanı türkler alınca bu vergileri bir şekilde çözeceğiz gibisinden. ve o vergi paralarıyla hergün asker alıyorlar ordularına 18-20 akçeden. harmanlı onlarda, ve sürekli güvenli şekilde takviyede yapılyorlar siz uyuyun bakalım daha ne kadar uyuyacaksanız... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler Çarş. Şub. 04, 2009 3:24 pm |
|
|
badsector edirne divanının zor durumda olduğu doğrudur lakin edirne divenı savaştan zarar gören tek divandır parti kavgalarının en büyük olduğu tek divandır sunun o paraları götürme olayı parti hesaplaşmasıdır örn: el -aksa olayı , gelibolu olayı eğer o divanın beyi ohrf den olmasaydı o ödenek yurtdışına gitmezdi , birilerinin bu parti sürtüşmesine son vermesi gerek ama şunuda vurgulayayım eğer bodf dan biri bey olsaydı ohrf den biri üstündeki ödenekle yurt dışına kaçmazdı bu nokta çok önemli eğer bodf dan biri bey olsaydı gelibolu edirneden izin alınarak karesiye bağlanırdı bunları anlayacak kadar bu oyunda tecrübeliyiz ki senden öylesin |
|
|
|
|
Hırsız SUNSHINEOVERYOU - İşte Belgeler |
|
|
2 sayfadaki 4 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3, 4 |
|
|