Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
Emaar

Emaar

osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:18 pm

kartal13 demiş ki:
Emaar demiş ki:
Agit2009
Senoll
bunlar cikip arkadaslariyla geri döneceklerini söylüyorlar

zeus
magusmilena
bunlarda askerleri geri cagiracaklarini

D4bbe
ölü ve sarköy yolunda ve bezmis artik orduya girmek istemiyor

senoll u tanımıyorum ama agit zaten kukla yani ipleri başkasının elinde eski konulara bakarsanız rahatlıkla anlarsınız

d4bbe nin olayı ayrı

zeus ve magusda sanıyorum fuhrerin konuşmalarından böyle diyorlar ama eğer 100 asker varsa ancak ve ancak 5-10 kişi döner çünkü oraya gelen asker vatan sevgisiyle gelmiştir bir divanın emriyle değil

valla kartal fuhrerrin ve semfbnin tavirlarini görsen durum senin sandigindan daha vahim
adamlar kiskirtmaktan baska bisey yapmiyorlar
eger sen sarköydeysen ordakilerle konus meyde
yoksa is ciddiye binebilir
gelibolu olayi zaten su an birkac kisi yüzünden cikmaza girdi
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:20 pm

recep298 demiş ki:
Emar Bulgarların amacı o özgürlük kazanmak osmanlıdan kopmak istiyor o yüzden Osmanlıya saldırıyolar...

Bide Eyaletlere başkent açıyo ljs neden acaba bulgaristan eyaletine açmıyo o zamn...

Bu oyunda ademinler bile bizim tarafımızda deil birbirimizi yesek ne olur...

dedigim gibi recep
sen osmanli padisahi olsan bulgarlarin aralarinda secim yapip divan kurmalarina izin verirmisin
vermezsin
bu mantik oyundada uygulaniyor iste
yunanlarinda sancagi yok
özgürlügü sancak acabilmek icin istiyolar
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:22 pm

insafsiz18 demiş ki:
Attığım msj gitmedi sanırım evet güzel birşey bağlanması ama teşekkür edecekleri yere savaş çıkarırız diolar ve karşı çıkıolar onlar o kadar askeri yollamaydabilirdi edirneye veya geliboluyuda kabul etmeyebilirlerdi nankörlük yaptıkları kasa eksilerde ve bizde çok zarar gördük ama anlamıyorlarki....

insafsiz orda kac kisinin savas cikaririz dedigini bana söylermisin Question
bir iki kisi yüzünden biz edirne halkinin karesi ile savasacagini düsünüyormusun Question
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:24 pm

Biraz olayın arkaplanı'nı görmeye çalışın.Gelibolu haftalarca bağımsız kaldı.İşler düzelince Edirneye bağlanacaktı.Savaşı bırakıp Edremit'e gelen Sawron Kareside seçimlere 13 gün kala gitti ve Gelibolu'yu Karesiye bağladı.İzin almadan sanki bir iş becermiş gibi gitti birde foruma yazdı.Gelibolunun Karesiye bağlanmasının 1 numaralı sebebi Sawronun genel olarak bir Obdf reklamı yapmak istemesi ve Gelibolu'nun Karesiye bağlanmasını Obdf'nin başarısı olarak göstermek istemesidir.

Ve görüldüğü gibi Sawron olaya şu an karışmamaktadır.Onun yerine onu temsil eden Magusmilena ve Toz'dur.Zaten bu iki kişi Obdf'lidir.Aslında Fuhrerr'de bu olayın başlıca aktörü değil aynı magus ve Toz gibi onuda yönlendiren biri ya da birileri var.
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:25 pm

Ama dikkat edersen Listelerde osmanlıya bağlı gözükmüyolar ayrı biülke olarak gözüküyolar bunuda düşünmen isterim...
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:27 pm

Acaba hamranlda keşanda edirne ölen arkadaşlarımıza ne dicekler siz boş boşuna mı öldünüz dicekler bunuda çok merak ediyom....
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:28 pm

recep298 demiş ki:
Ama dikkat edersen Listelerde osmanlıya bağlı gözükmüyolar ayrı biülke olarak gözüküyolar bunuda düşünmen isterim...

neticede bulgaristan ve yunanistanin yaninda osmanli yaziyor
eger osmanli icerisinde olsalar hangi bulgar ve yunan bu oyunu oynar Very Happy
tek sebebi o Very Happy
insafsiz18

insafsiz18

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:28 pm

Savaş çıkarsa zaten tam bir saçmalık olur divandakiler savaş çıkar diyorlar ama orduda kurabiliriz diyorlar madem ordu var neden bulgarları kovamadılarr?
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:31 pm

insafsiz18 demiş ki:
Attığım msj gitmedi sanırım evet güzel birşey bağlanması ama teşekkür edecekleri yere savaş çıkarırız diolar ve karşı çıkıolar onlar o kadar askeri yollamaydabilirdi edirneye veya geliboluyuda kabul etmeyebilirlerdi nankörlük yaptıkları kasa eksilerde ve bizde çok zarar gördük ama anlamıyorlarki....

dostum o kadar askeri kim yolladı? karesi divanımı yolladı o askerler kendi istekleriyle geldiler çok yanlış düşünüyorsun bu konuda ayrıyeten edirne divanı gelibolunun karesiye bağlanmasına karşı çıkmıyor ki ? neden bize haber verilmedi diyorlar ki bundada haklılar artı edirne sancağının durumu düzelince gelibolu tekrar edirneye bağlanmalı doğru olan budur edirne eyaleti zor durumda bu doğrudur ama bulgarlar karesiye bursaya yada saruhana saldırmıyorki edirneye saldırıyor edirnenin zor durumda olması doğal değilmi?
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:32 pm

İşte o yazının orda olmasını istemiyolar yunanları dost bilmeyin onlarda gelecek elbet bi gün.Osmanlıyı sevselerdi yıllar önce arkadan vurmazlardı(gerçek tarihten bahsediyorum)
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:32 pm

divandakiler dedigin sadece 2 kisi ve ikiside ordu kuramiyorlar Very Happy
kurabilenlerde bulgarlara karsi savasta öldü
sen ne insafsiz seysin be Very Happy
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:33 pm

Yahu ne sawronu sawronmu yönetiyor ülkeyi.Toza Karesi sancak beyinin talimatı olmasa tozda gidip bağlamazdı.Ha edirneye sorulabilirdi ama sormadı bu iki eyalet ilişkisi için olumsuz ama uzatılıcak bi konu değil.Savaş bittikten sonra gelibolu gerçek sancağına teslim edilir.Buna kimsede karşı çık(a)maz. Fuhrerre gelince halkı o kadar tahrik ediyorki gelibolunun geri verileceği varsada inata binicek iş en sonunda.50 kere dedim 51. kez söylüyorum fuhrerr gibi boş insanın sözlerini takmayın hı diyin geçin adam deli nabacaz deliyle delimi olalım Very Happy Edirne divan üyesi diye edirnenin paşasımı oldu kimki o milleti tehdit ediyor.Ordu kurup gelirim gel bakalım alabilirmisin biz istemedikden sonra Very Happy
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:33 pm

insafsiz18 demiş ki:
Savaş çıkarsa zaten tam bir saçmalık olur divandakiler savaş çıkar diyorlar ama orduda kurabiliriz diyorlar madem ordu var neden bulgarları kovamadılarr?

kovaladılar arkadaşım kim kovalamadı dedi size bu savaşta herkes savaştı edirne divanındaki 12 kişi bile hep öldü sadece 1-2 kişi ölmedi ama onlarda savaştaydılar
LoRD_DeViL

LoRD_DeViL

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:34 pm

İnsafsız fuhrer ve semfb nin sözlerini bütün divanın düşüncesi gibi algılama.Bu ikisinin sözleri ortalığı karıştırdı sadece.Başkada bir işe yaramadı.
Emaar

Emaar

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:36 pm

show_time demiş ki:
Yahu ne sawronu sawronmu yönetiyor ülkeyi.Toza Karesi sancak beyinin talimatı olmasa tozda gidip bağlamazdı.Ha edirneye sorulabilirdi ama sormadı bu iki eyalet ilişkisi için olumsuz ama uzatılıcak bi konu değil.Savaş bittikten sonra gelibolu gerçek sancağına teslim edilir.Buna kimsede karşı çık(a)maz. Fuhrerre gelince halkı o kadar tahrik ediyorki gelibolunun geri verileceği varsada inata binicek iş en sonunda.50 kere dedim 51. kez söylüyorum fuhrerr gibi boş insanın sözlerini takmayın hı diyin geçin adam deli nabacaz deliyle delimi olalım Very Happy Edirne divan üyesi diye edirnenin paşasımı oldu kimki o milleti tehdit ediyor.Ordu kurup gelirim gel bakalım alabilirmisin biz istemedikden sonra Very Happy

gelde bunu fuhrra anlat Very Happy
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:36 pm

show_time demiş ki:
Sawron seçim yatırımı olsun diye Geliboluyu bağladı.Hem partisinin reklamı için hemde geliboludan da oy almak için.Fuhrerr konusunda sana katılıyorum o hiç birşey değil bir piyon ama onu da yönetenler ve yönlendirenler var.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:41 pm

Yahu bende diyorumki sawron nasıl bağlar.Karesi divanı izin vermedikden sonra hoş karesi divanındada oylanmadı kasabayı ele geçirelimmi diye. Sayın zeus divana konu açtı Gelibolu kim ne sebeple alındı diye süpergazi de savaşta olduğumuz için kimseye sormadım ben aldırdım dedi.Şimdi Fuhrerre gelince fuhrerr e söz hakkı düşmüyor o otursun abileri konuşsun şahsen adam yerine koyup ilgilenmiyorum bile.Söz hakkı verilince fuhrerrde ufak beyni ile düşüncelerini anlatır Smile
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:44 pm

sorması ayıp gelibolu tehlikedemi ki karesiye bağlanıyor bulgarların edirneyi geçmiyeceği belli başkent ellerinde daha ne olsun...

tuturmuşunuz bi gelibolu gelibolu yakında osmanlı gitcek gelibolu gelibolu kalcanız ole.....
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:44 pm

Herkez kafasına göre iş yapınca böyle olur. Karesi divan beyi oylama yapmadan al derse edirneye haber vermezse, Edirneli sazan fuhrerr bacak kadar boyu ile sağa sola tehditler savurursa işin içinden çıkılmaz. Dediğim gibi bu işin sonu inada binicek sanırım Very Happy
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:46 pm

show_time demiş ki:
Yahu bende diyorumki sawron nasıl bağlar.Karesi divanı izin vermedikden sonra hoş karesi divanındada oylanmadı kasabayı ele geçirelimmi diye. Sayın zeus divana konu açtı Gelibolu kim ne sebeple alındı diye süpergazi de savaşta olduğumuz için kimseye sormadım ben aldırdım dedi.Şimdi Fuhrerre gelince fuhrerr e söz hakkı düşmüyor o otursun abileri konuşsun şahsen adam yerine koyup ilgilenmiyorum bile.Söz hakkı verilince fuhrerrde ufak beyni ile düşüncelerini anlatır Smile
Demek ki sawronuda Süpergazi yönetiyor.Ama sawronun dediğine göre kendisi nasıl bağlanacağını öğrenmiş ve gitmiş bağlamış.Konunun ilk sayfasına bakarsanız sordum nasıl bağladın burda söylesen sorun olur mu diye.Evet burda söyleyemem sorun olur dedi.
Recep Gelibolu şimdiye kadar bağımsızdı seçimlere bu kadar kısa süre karesiye bağlanmasının nedeni seçim yatırımından başka birşey değildir.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:46 pm

recep298 demiş ki:
sorması ayıp gelibolu tehlikedemi ki karesiye bağlanıyor bulgarların edirneyi geçmiyeceği belli başkent ellerinde daha ne olsun...

tuturmuşunuz bi gelibolu gelibolu yakında osmanlı gitcek gelibolu gelibolu kalcanız ole.....

Gelibolunun bağlanma amacı maden sorunuydu.Yani bulgarlar eyaleti düşürürse madenler,Hayvan üretimi durmasın gelibolu halkı etkilenmemesi için gelibolu (geçici süre) karesiye bağlanmıştır.Bu süre savaş bitene kadar zaten savaş bitiminde kim nederse desin kasaba sahibine teslim edilir...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:49 pm

turkscihad demiş ki:
show_time demiş ki:
Demek ki sawronuda Süpergazi yönetiyor.Ama sawronun dediğine göre kendisi nasıl bağlanacağını öğrenmiş ve gitmiş bağlamış.Konunun ilk sayfasına bakarsanız sordum nasıl bağladın burda söylesen sorun olur mu diye.Evet burda söyleyemem sorun olur dedi.
Recep Gelibolu şimdiye kadar bağımsızdı seçimlere bu kadar kısa süre karesiye bağlanmasının nedeni seçim yatırımından başka birşey değildir.

Sawronun demek istediği ljs ile konuşmuştur.Gelibolu kasabası kaç gündür bağımsızdı.Ordu panelinden bildiğim kadarı ile şehiri bağlayamamışlar bug oluşmuş.Adminlere mesaj atmışlar cevap alamamışlar sanırım.En sonunda adminler orduyu geliboludan çıkar karesiye doğru 2 günlük yola git geri dön demişler.Adminlerin dediği yapıldı gelibolu bağlandı.Sawronun ancak katkısı adminlerden öğrenmek olmuştur.
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 6:50 pm

Zaten bi gelibolu halkı Önemli şu an onlara bişe olmasın yeterki

Harmanlıda kalan edirneden kalan osmanlı vatandaşları napsın acaba merak ediyorum..
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 7:11 pm

show_time demiş ki:
turkscihad demiş ki:
show_time demiş ki:

Sawronun demek istediği ljs ile konuşmuştur.Gelibolu kasabası kaç gündür bağımsızdı.Ordu panelinden bildiğim kadarı ile şehiri bağlayamamışlar bug oluşmuş.Adminlere mesaj atmışlar cevap alamamışlar sanırım.En sonunda adminler orduyu geliboludan çıkar karesiye doğru 2 günlük yola git geri dön demişler.Adminlerin dediği yapıldı gelibolu bağlandı.Sawronun ancak katkısı adminlerden öğrenmek olmuştur.
Peki nasıl bağladın dediğimde neden "bunu burda söyleyemem sorun olur" dedi.Ayrıca Gelibolu da maden sorunu bağımsız olduğundan itibaren vardı yeni mi akkılarına geldi?Bazı şeylerin tesadüf olmadığında inanıyorum.
insafsiz18

insafsiz18

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 7:45 pm

Arkadaşlar sanırım yanlış anladınız beni.tabikide askerler kendi istekleriyle gittiler savaştılar ama ben burda karesi sacağı yönetimine yapılan haksızlıktan sözediyorum.sığır alıp et yapamadım bile kimse kp yapamadı savaşa gidemediler.gelibolu çok kötü durumdaydı evet izin alınması lazımdı ama alınmadı ama fuhrerrin falan geliboluyu savaş zamanında geri alacağız demeleri çok yanlışş bıraksınlarda üretim yapalım savaşa gidenlere katkımız olsun ayrıca insafsız değilim beni tanıyanlar bilirler Very Happy

osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 6 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki