Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
kadir1131

kadir1131

osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 8:45 pm

Osmanlı da iç savaş çıktı diyebilirmiyiz?
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 9:09 pm

kadir1131 demiş ki:
Osmanlı da iç savaş çıktı diyebilirmiyiz?
Diyemeyiz dememeliyiz.2 kişinin şahsi sorunları devleti bağlamaz.Ve ne yaparsa yapsınlar bizi birbirimize düşüremezler.Bak size şunu söyleyim.O resmi forumda insanlar yok iç savaş çıkarıosunuz yapmayın etmeyin yok şöyle yok böyle diye panik havası yaratırlarsa bazıları bu ortamdan yararlanır.O konuya halk karışmasın ne fuhrerr ordu kurup saldırabilir ne de toz vermemek için direnebilir.
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 9:29 pm

Saçmakliktan baska birsey degil.. yav bulgarlara karsi zor direniyoruz adamlar kendi kendilerini öldürecekler. Daha neler?..
Lord Sting Of Died

Lord Sting Of Died

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 9:43 pm

Amacım tartışmaya katılamk değil.

Adminler adına bir yanlışı düzeltmek istiyorum.

Oyunun genel adminleri gerçekten çok adiller.Yeterki anlatma uslubunuz düzgün olsun. Siz onalra saygılı yaklaşınca emin olun onlarda size saygılı yaklaşacaklardır.

Bir ülkeye başkent açılması için en az 2 Eyalet olması erekmektedir.

Lütfen kuralları ve Duyuruları dikkatli okuyalım
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 11:14 pm

Sağlam bir kişiden birkaç bilgi öğrendim.Bu kişinin ismini yansıtmamak için buraya kanıtları koymuyorum ama bu bilgilerin en önemlileri şöyle
*Bulgarlar önemli meseleleri Edirne divanıyla değil Karesi divanıyla görüşüyor.Çünkü Edirne yönetimine güvenmiyor.
*Karesi sancağı Edirne sancağını tanımıyor.
*Yarın Şarköy'ün de Karesiye bağlanma ihtimali var.
*Hatta bu kişinin bir diğer iddaası ise dedeağaç ve tekirdağ da Karesiye bağlanacak.
*Bu emirler şu an da bir beylerbeyi tarafından veriliyor(bunu sizde bilirsiniz)
*Bu emir tek divandan mı geliyor sorusuna aldığım cevap;Zaten Edirnede bir divan yok ki.

NOT:Bu iddaalarımın hepsi kanıtlıdır.Ama kanıtları koymamamın sebebi gambazcı gibi görünmemek.Çünkü bu konuları daha yeni görüştüm ve o kişinin benim tarafımdan ortaya çıkmasını istemiyorum.Ama çok da üzerime gerlirseniz 1-2 kanıt koyarım Very Happy Gerçekten iddaaların hepsi gerçektir.Zaten şu ana yalan bir iddaa sunmadım ortaya sunmamda zaten.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 11:16 pm

affraid ne yapıo bunlar.. o koltuklardan sokemeyı bılırız gaziyi öpelimmi illakı

En son Nistel tarafından Çarş. Şub. 04, 2009 11:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 11:16 pm

En son nicomedia1 tarafından Çarş. Şub. 04, 2009 11:19 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 11:18 pm

Bana diosan bizzat toplantıyı yapan kişiden aldım.Bu kişi Gelibolu meselesinin baş aktörlerinden biri.Elimde deliller var ülkenin bekası için o kişinin ismini vermek istemiom.Gerçi dediğim gibi üstüme gelinirse veririm.Ama versem de önemli olmaz çünkü herşey açık açık yapılıor zaten.
badsector

badsector

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedÇarş. Şub. 04, 2009 11:24 pm

zaten eğer gelibolu bağlanmışsa sırada en doğal olarak bodf in edirnedeki kalesi ŞARKÖY olacaktır.
son zamanlarda beriyanın lafından zerre öte geçmeyen keşan başkanıda bu işe olur derse, dedeağaç zaten eli mahkum olaya evet demeye, çünki sancakla iletişimi keşan üzerinden.
vebu yapılan şey emin olun bulgarın yaptığından daha beter bir pozisyon.
bulgar geldi ne yapabildi, bi divanı değiştirdi, bi başkanı değiştirdi, belki biraz vergi koydu. ama toprak alamadı alamazda.alabilse bunca zaman edirnede 4 ordu harmanlıda 2 orduyla gün geçirmezlerdi.
ama elinde Osmanlı Mührünü Kullanma yetkisi olan pek sevgili karesi beyi sanırım padişahlığa özenmiş, onu yap dedim bu et dedim, en son elime geçen mesajı gerçekten korkunç. o söylemişte edirnedeki davalar sonuçlanmış falan filan.
e ne diyelim padişahum sen çok yaşa mı diyelim..
bundan sonra sırada bursa ve saruhan var demekki ve zaten oraların hali ortada, çoğu oyuncusu dışarlarda. bu olayı anlatacak tek olay var.
yani gelibolu olayını.

bir kızcağız düşünün, bir sebeple sokağa düşmüş evden kaçmış, siz onla karşılaşıyorsunuz yada evden kaçması için kandırıyorsunuz, üst baş çorba vs. sözüm ona iyilik yapıyorsunuz.
ve akabinde gece olunca gerçek emeliniz ortaya çıkıyor..
forum kuralları çerçevesinde sanırım anlayan anladı anlatmak istediğimi..
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 2:39 am

Bu gelibolu olayı çok uzadı arkadaşlar.O toplantıda bahsettiğim gibi burdada söylüyorum. Karesi divanında oylanmamıştır gelibolunun alınması karesi beyi süpergazi kararı tek başına almıştır.Ha gelibolu elbet bağlanacak geriye ama edirnede 9 kasaba var 1 tnesini bari ekonomisini göçürmeyelim sağlıklı kalsın savaş sonrası geri bağlanır zaten.İşi inada bindirip savaşın ortasında 2 sancak birbirine girmesin bu yüzden.Ha yargılanacak biri aranıyorsa kararı tek baışına verenleri yargılayın.Bu sorun karesi divanına sancağına ait değildir.Çünkü geliboluyu almayı karesi divanı vermedi...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 2:43 am

turkscihad demiş ki:
Sağlam bir kişiden birkaç bilgi öğrendim.Bu kişinin ismini yansıtmamak için buraya kanıtları koymuyorum ama bu bilgilerin en önemlileri şöyle
*Bulgarlar önemli meseleleri Edirne divanıyla değil Karesi divanıyla görüşüyor.Çünkü Edirne yönetimine güvenmiyor.
*Karesi sancağı Edirne sancağını tanımıyor.
*Yarın Şarköy'ün de Karesiye bağlanma ihtimali var.
*Hatta bu kişinin bir diğer iddaası ise dedeağaç ve tekirdağ da Karesiye bağlanacak.
*Bu emirler şu an da bir beylerbeyi tarafından veriliyor(bunu sizde bilirsiniz)
*Bu emir tek divandan mı geliyor sorusuna aldığım cevap;Zaten Edirnede bir divan yok ki.

NOT:Bu iddaalarımın hepsi kanıtlıdır.Ama kanıtları koymamamın sebebi gambazcı gibi görünmemek.Çünkü bu konuları daha yeni görüştüm ve o kişinin benim tarafımdan ortaya çıkmasını istemiyorum.Ama çok da üzerime gerlirseniz 1-2 kanıt koyarım Very Happy Gerçekten iddaaların hepsi gerçektir.Zaten şu ana yalan bir iddaa sunmadım ortaya sunmamda zaten.

Bu bilgiler yanlış.Karesi sancağını 12 kişi yönetiyor.1 kaç kişi değil.Edirne sancağını karesinin tanımaması söz konusu olamaz.Bununla ilgili divanda bi oylama konuşma olmadı.Tanımıyoruz diyenlerede he diyin geçin
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 2:51 am

Bu bilgiler benim görüşlerim değil.Konuştuğum birinin görüşleri.Ona
bakarsan Karesi sancağını 12 kişi yönetiyor ama Supergazi Gelibolunun
Karesiye bağlanması kararını tek başına veriyor.Sebebi ise ona göre
devletin savaşta olması imiş.Bende Karesinin Edirne yi tanımamasını bir
Karesili olarak kınıyorum.

Zaten bu kişinin görüşlerine bakarsak Bulgarlar Edirne sancağını
tanımıyor ve edirne yönetimine güvenmiyor.Bulgarlar karesi sancağını
tanıyor.

Ayrıca bu kişiye "Gelibolunun Karesiye bağlanması kararını tek divan mı verdi" diye soruyorum bana cevabı şu;
-Zaten Edirnede divan yok ki.

Bu cevap üzerine "Eee öyleyse diğer 2 sancak olan saruhan ve bursa nolcak" dedim.Bu soruma cevap vermeden konuşmayı bitirdi.
enes

enes

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:42 am

Bu süpergazi 2 ay 3 önce Very Happy Devamını Sölemek istemiyorum Bayan Arkadaslar var

Karesiyi Tamamen Kınıyorum Edirne Sancagından İZİNSİZ bir kasaba alamaz ve süpergazi diyor gelibolu istemesse hep bizde kalıcak istiyorsanız gelinde alın

Nedemek bu yha Very Happy sakacı herif ona mı sorcaz sancagımızın kasabasını alırken Onalr bize sormadı ama biz dogrusu yapıp karesi sancagından izin alıp almalıyız adam dior vermem gelibolu istemesse hep bizde kalıcak!

Magusa düzgün biri diyorduk hemen tanıdıgı herkezi savasdan çekçem agit2009 senol fln hemen edirne sancagıyla kapısmaya hazır ztn adamlar adeta savas istiyor bu 2 sahıs

Bu durumda fuhrerr yanlıs bisi yapdı ama Karesi sancagının yaptıklarına neden kimse bisey demiyor
Hem edirne sancagını tanımamakda nedemek.Edirne sancagının bu durumlara düscegini düsünmüsdüm.Çünkü sonucda Sınır Eyaleti.Karesi her zaman güvende ama güzel dolu ordu kurdu gönderdi bu önceden olsa ne olurdu Be süpergazi

Ve o Askeri Üs dediginiz harmanlıda kaç adam vardı.Hemen herseyi divana baglayamalım.Harmanlı askeri üsse her zaman bir ordu olmalıydı adamları hazırda ve beklemede haber alındıgı halde 2 günde toplanabilirdi o ordu yanlısmıyım ?

Herkez bir yüklendi karesiye Edirnede dogru dürüst adam kalmadı :S:S kasabalarad is gören sayısı az aktiflik oranı az

Suçu divanlarda aramayalım kendimzide arayalım bu savaslar baslamadan önce harmanlıya bir 30-40 tane 150 kp üstü adam yerlesse suan bulgarlar harmanlıya bile giremezdi o cesareti bulamazdı
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:47 am

50 kere mi söyleyeceğiz ENES.Gelibolunun bağlanması karesi divanı değil sadece supergazi tarafından sawrona emredilmiştir.O da gidip Toz'un ordusunu yönlendirerek Geliboluyu bağlamıştır.
Yani Karesi sancağında ne bir oylama olmuş ne de bir görüş bildirimi.Supergazi uyanığı ülke savaşta olduğu için kimseye sormadan emri ben verdim diyor.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:51 am

gelibolunun en kısa zamanda edirneye bağlanmaması ve suçlulara gerekli cezalar verilmemesi durumunda KÖPRÜLÜ AİLESİ ve OFH nin desteği ( maddi, manevi, ASKERİ ve lojistik ) edirne divanından yana olacaktır

her ne kadar gelibolunun karesiye bağlanması doğru olsada gerek bu iş yapılırken edirne divanının hiçe sayılması gerek se bu işin karesi divanından onaylanmadan yapılması ve gelibolu nun sürekli kareside kalması sözlerinden dolayı tarafımız haklı taraf edirne sancağı dır
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:53 am

Arkanızdayım abi sonuna kadar........
insafsiz18

insafsiz18

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:01 pm

Şuanda Gelibolunun Edirneye bağlanması doğru değil evet süpergazinin falan yaptığı yanlış ama napalım bizdmei edirneyle birlikte batalım zaten battık iyice herkes karesi sancağına taşınıyor...
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:11 pm

insafsiz18 demiş ki:
Şuanda Gelibolunun Edirneye bağlanması doğru değil evet süpergazinin falan yaptığı yanlış ama napalım bizdmei edirneyle birlikte batalım zaten battık iyice herkes karesi sancağına taşınıyor...

bağlanma zamanını iki divan aralarında konuşarak anlaışsın bence bu hamle gelibolu için güzel oldu lakin bu işin devamıda gelir saruhan bursa yani daha öncede dediğim gibi bu iş bu kadar basit değil bir iç savaşın başlangıcı olur gelibolunun kareside kalması
HADEZ

HADEZ

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:14 pm

Çok haklısın kartal13.
Kardeş kardeşi kıracaksa, kimse bunu başlatanın yanında olmamalı.
insafsiz18

insafsiz18

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:19 pm

Bende hep kalsın demiyorum zaten anlaşsınlarda fuhrerr falan anlaşılacak adamlar değiller edirne sancağının sonunu hazırlıyorlar resmennn
_arwen_

_arwen_

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:40 pm

Başlıkları karıştırmış olabilir o yüzden kusura bakmayın

Show time demişki bu divanın kararı değil süpergazinin şahsi emiri doğru anlamışmyım. Eğer öleyse siz karesi divanı olarak bu konuda süper gazi ile konuştunuzmu yada konuşacakmısınız merak ettim.Ve seçimlerde bunun hesabını sorarız falan deniliyor sizce geliboludaki oy potansiyeli nereye kayacak yani seçimide unutun.

Bide tek dardaki kasaba gelibolumu edirnedeki tüm kasabalar aynı zorluyu yaşıyor aynı sorunlarla boğuşuyor.

Ve showtime zamanında azmı söledim ben sana ordu kurma diye he SmileSmile (son kısım tamamen şakaydı belki bu stresli ortamda anlaşılmaz dip not koyayım dedim Very Happy)
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:54 pm

Haklısın katılıyorum edirnenin tüm kasabaları aynı sorunu çekiyo o zamn onlarda karesiye bağlansın tobe tobe Smile
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 12:57 pm

_arwen_ demiş ki:

Show time demişki bu divanın kararı değil süpergazinin şahsi emiri doğru anlamışmyım. Eğer öleyse siz karesi divanı olarak bu konuda süper gazi ile konuştunuzmu yada konuşacakmısınız merak ettim.Ve seçimlerde bunun hesabını sorarız falan deniliyor sizce geliboludaki oy potansiyeli nereye kayacak yani seçimide unutun.

Bide tek dardaki kasaba gelibolumu edirnedeki tüm kasabalar aynı zorluyu yaşıyor aynı sorunlarla boğuşuyor.

Ve showtime zamanında azmı söledim ben sana ordu kurma diye he SmileSmile (son kısım tamamen şakaydı belki bu stresli ortamda anlaşılmaz dip not koyayım dedim Very Happy)
Şu an bazı sorularına ben cevap vereyim.Gelibolu da oy potansiyeli biryere kaymayacak çünkü gelibolu seçimlerden önce tekrar Edirne'ye bağlanacak.Birtek dardaki kasaba Gelibolu değil Harmanlı ve Edirne de darda ama bu iki kasabada bugün yarın kurtulacak.Divanın supergazi ile konuşup konuşmadığını ise bilmiyorum ama böyle biriyle konuşsan bile onun egoları var yine bildiğini okur.Onla seçimlerde konuşmak cevabı seçimlerde ve beylerbeylik seçiminde vermek en doğrusu olur.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 1:35 pm

_arwen_ demiş ki:

Very Happy Sevgili Arwen dediğim gibi ortada bi sorun var suçlular var.Gelibolu izinsiz alınmıştır süpergazi hata yaparak kafasına göre emir vererek bağlama girişiminde bulunmuştur suçludur.Adam şu an edirne sancağında yargılayın gelibolu kasabasıda edirneye bağlandığında No_body ve tozda edirnede olucak toz u kasabayı almaktan No_body ide kasabayı vermekten yargılayın.Bu işin yapacak birşeyi yok artık.Gelibolu geri bağlanıcak buna herkez hem fikir zaten.Ben oy düşünmüyorum seçimde yokum eğer geliboluyu oy diye bağladılarsa ALLAH tepelerinden baksın Laughing diyecek birşey yok.Ama oyda olsa şuan gelibolu kasabası savaştan darbe almıyor hayvan üretiminden medreseden falan yararlanıyorlar.Şimdi savaşın ortasındayken gelibolunun peşinde koşarsak elimizde birtek gelibolu kalır sancağı kaybederiz.En azından savaşın bitimine kadar gelibolunun alınması rafa kalkmalı.Edirne sancağında 8 kasaba zor durumda bari bırakın 1 tanesi etkilenmesin Smile

Bu benim kendi görüşüm oy gelir gleiboludan diye bakmıyorum sadece gelibolu halkının zarar görmemesi için bu gerekli Very Happy
giantzeus

giantzeus

MesajKonu: Geri: osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi - Sayfa 3 Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 1:57 pm

beyler, olay sanırım gelibolu kasabasından ibaret değil.... bakın öncelikle şunu söyleyeyim, bir iç savaş olursa onlarca insan ölecek en az, ve bu adamlar süpergazi'nin egosu yüzünden ölmüş olacak...

kimse bu oyunda henüz padişah değil... ve bi padişah çıkacaksa, eminim onlarca padişah olmak isteyen adam olacak.... benim görüşüm, edirne küçük bir orduyla geliboluyu derhal bağlasın... eğer buna cesaret edilmesse denilniği gibi şarköy içinde cesaret alabilir bu padişahımız.... artık gelibolununda ekonomisi biraz çöksün ne yapalım? burada edirne divanının ve edirnelilerin onurları söz konusu olabilir.... şayet biri saruhanın bir kasabası alıpta, vermiyorum derse, açıkçası bu benim onurumu zedeler! nedeni ne olursa olsun...

Eğer süpergazi bu padişahlıklarına devam ederse, hiç bir eyalete , hiçbir divana sormadan bende edirne divanının yanında yer alacağım... çünkü edirne divanının hakkı yeniyor ve bu yarın saruhaının ve bursanın başınada gelebilir.... ki bu konuda duyumlar alıyoruz...

karesi divanı bence bu adamın elini kolunu sallayarak iş yapmasını önlesin, en kısa sürede gelibolu edirneye bağlansın...

ve biri süpergaziye padişahlığın henüz kodlanmadığını hatırlatsın!

osmanliyi bulgardan daha büyük bir tehlike sardi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 6 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki