|
Yazar |
Mesaj |
kartal13
|
Konu: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 1:20 pm |
|
|
evet arkadaşlar işte günün sürprizi bulgarlara romanya destek vereckti biliyorsunuz 2 ordu şimdide sırplar bulgarlara bir ordu verceklermiş vatana millete hayırlı olsun |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 1:23 pm |
|
|
hayırtlı olsun artık savaşa gelmeyen sevgili OSMANLI vatandaşları kına yaksın... |
|
|
|
ZıpırBey
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 1:24 pm |
|
|
ohh cok guzel hade hepberaber osmanlıdaki hesapları silelim
bulgaristanda acalım sonrada bu enayi turklere dalarız
bu dingiller hem kendi iclerinde hemde bizim 10 tane ordumuza hayatta karsıgelemezler
zaten enayiler ordularıda doldurmuyolar ohh ohh oyun heycanlanır birz |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 1:59 pm |
|
|
Anlaşmaya karşı çıkıp bir komutanımızı zor durumda bırakanlar bir tarafına kına yakabilir.Sırplarda gelirse görürüm o zaman asarız keseriz diyenleri. |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 2:05 pm |
|
|
emin olun bu birlesmeden sonra yunanlarda pek uzakta degildir coktan anlasmislardir CAAAAAAAAAAAAFEEEEEEEEEEEEEEEER BEZ GETIR |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 2:06 pm |
|
|
Kartal Bilgi sağlam demi
Hafif tırsmıyor deilim
|
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 2:15 pm |
|
|
Sınır kasaba ve eyaletlerini tamamen boşaltıp, tün mal ve altınları alsak, sonra da nüfusu içlere çeksek nasıl olur? (Sovyetler birliğinin nazilere yaptığı gibi. Mustafa Kemalin Yunanlılara yaptıkları gibi?) İçeridekiler de savaşmak zorunda kalırlar böylece! Hem de nüfusun ve üretimin olmadığı yerde düşman ne alabilir ki? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 2:17 pm |
|
|
işin şu tarafından bakmak laızm bu ittifakları zaten bekliyorduk yani şaşılacak bişey yok anlaşma yapmazsak bu ittifağa karşı koyabilirmiyiz? asıl soru bu aslında HERKES ama HERKES gelirse evet şansımız var AMA HERKES DEĞİL %1 bile gelmeyecek bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz natlaşmayı illa onaylayalım demiyorum ama onaylamayorum diyenler bize farklı bir planları olduklarını söylesinler ki ümitlenelim |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 2:23 pm |
|
|
Plan mlan yok abiciğim. Ya bu barış yada ateşkes anlaşmasını Edirne imzalar. Ya da birileri diktatör olup, daha sonra barışı ben sağladım, zafer benim diyerek kendileri imzalar. |
|
|
|
Luiss
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 2:27 pm |
|
|
Ya halki zorlamalıyız!. Savaşa gidin diye sew2 ler sew3 ler meyhanede keyif çatıyolar:((Bende gelecem kiliclari bitirip)bi arkadaş demişti bu forumda baskanlar tehdit etse die o bence mantıklı.Nese ben o zaman adam toplıcam |
|
|
|
imam
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 3:09 pm |
|
|
s.a.
Zaten bu çakallar, sırplar ve yunanlar özellikle, fırsattan istifadeyi çok severler. Öle mertçe, tek başlarına saldıramazlar. Bakarlar zayıf kaldık, zor duruma girince üşüşür tepemize, saldırır bunlar. Tarihte de böle olmuştur. sırp ya da yunan farketmez, küfür tek milletir. onlar tabi isterler bize karşı bulgarın galibiyetini, ama bu iş biz sizinleyiz demekle olmaz. Bence BLÖF bu. gelecekse bile sırpların veya romenlerin buraya gelmesi belli bi zaman alır. öle kolay diil. Burdaki Bulgar ordularının durumları iyi değil, her geçen gün de kötüye gidecek. Zaman kazanmaya çalışıyorlar. bakıyolar bizde 4 tane ordu var. bunlar hazırlanıyo saldırmak için diyorlardır. adamlar bilmiyoki bizde bi numara yok bu anlaşma isteğine gelince, bana lozanı hatırlattı. aslında bu işten bulgarlar da bizim kadar sıkıldı. onların durumu da kötü. ekonomik olarak da psikolojik olarak da + askeri güç olarak da zayıfladılar. artık yeni savaşları kaldıracak güçleri yok bence. lozanda da böyleydi. İşgalciler ve onları besleyenler bitmişti, bizden beter durumdaydı. onlar anlaşmayı daha çok istiyorlardı. ancak maal es'ef oraya giden gözü görmez, kulağı duymaz, dil bilmez, pasif, korkak, ileri görüşten yoksun diplomatlarımız saolsun, adamlar istediklerini fazlasıyla koparttılar. burda da böle. değişen bişey yok. biz hala yok o kasaba şuraya neden bağlandı, yok onuda alırız bunu da alırız, yok iç savaş çıkcak.tencere dibin kara seninki benden kara Divan üyeleri sen-ben kavgasını bırakıp, oturup düşünsünler biraz ne yapabilirizi. Bakıyorum bura onca şey yazılıyo, bi tanesi ortada yok. İnsan çıkar bişey söyler. Multileri aracılığıyla yazacaklarına.
Ben diğergam ve sağduyu sahibi arkadaşlarımın hepsine ve fikirlerine saygı duyuyorum. farklı görüşler olucaktır. bu meselenin oya sunulması ve çıkan karara göre hareket edilmesi ve herkesin çıkan karara saygı duymasının doğru olacağını düşünüyorum. Bizim için sonuçları iyi olur kötü olur. Bilemeyiz. Sonra da eğer bu kötü olursa, kimse "bak ben demiştim, işte böle oldu" dememeli.
Bu konudaki Şahsi kanaatim şudur ki; herhangi şartlı veya şartsız ANLAŞMAYA KARŞIYIM. Unutmayın biz savaşlarda değil, hep böle masada kaybettik. bence dayanabildiğimiz kadar devam edilmeli. şu ana kadar dökülen kan, harcanan emek ve zamanlar boşa gitmemeli. ne olacaksa olur. böle boynu bükük, mağlup, ezik yaşamaktansa, ölürüm daha iyi. Gerekirse gider tek başıma saldırırım. Benle gelen olursa ne ala. Şu an bi anlaşma yapılması kesinlikle bir HATA olacaktır. bu, daha kötünün bi başlangıcı olur bizim için. Çünki ADAMLAR DURMAYACAK. Onlar dursa diğerleri durmaz. Koparabildikleri kadarını alırlar. Okuyorum, bazıları, işte 1 yıl sulh olacak, bu zaman zarfında toparlanırız, gider tekrar fethederiz oraları falan demiş, güldüm sadece, bi bok alamayız. Adama demezler mi, ulan sen önce elindekine sahip çık, muhafaza et. bunu bile becerememişken. komik olmayalım. Şimdi, bence yapılması gereken, biraz daha gayret edip, mevcut orduları güçlendirmek, birleşip, bir-iki ordu daha kurmak. içi boş-dolu farketmez, 10 kişi bile olsa, orda görünen 7-8 ordu olcaktır. adamlar kendileri bırakıp giderler. öle sırplar romenler de gelmez o zaman. caydırıcı olur. wesselam. |
|
|
|
Bariscik
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 3:25 pm |
|
|
Balkan ittifağı Osmanlıya karşı ha?
haha.Arkadaşlar ben gelceklerini sanmıyorum.Bence bu anlaşmayı kabul edelim diye yapılan bir oyun |
|
|
|
D4RK41
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 3:48 pm |
|
|
Bence bundan sonra Savaşmaktan başka bişi kalmıo bu yüzden Yapabileceğimiz en iyi şey o orduya katılmayan kişileri ordulara kazandırmaktır bunun yollarını aramak Herşeyden daha önemli gibime geliyo...Ve bunun içinde belediye reislerinin bu orduya katılabileceği durumda olan fakat katılmayan kişileri belirlemesi ve o kişileri tekrar orduya kazandırmak gerekiyo... Yoksa ilerde Bu durumdan bile daha kötü durumlara düşücez gibi gözüküyo... |
|
|
|
_sahmeran_
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 4:17 pm |
|
|
arkadşalar ümitsizliğe kapılmayın.
Keşanda 45 gün yatanların 12-13 günü kaldı. Ve bunların sayısı bir hayli fazla.
Harmanlıdaki vatandaşlarıda sayarsak 2 tam sağlam ordu ve mturkkanın ordusu arkadan gelenlerle beraber sağlam bi savunma çekeriz.
Sırpların ordusunu en faz 20 kişidir diye tahmin ediyorum. Romenlerin ise 50 kişiden az değildir |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 4:18 pm |
|
|
- _sahmeran_ demiş ki:
- arkadşalar ümitsizliğe kapılmayın.
Keşanda 45 gün yatanların 12-13 günü kaldı. Ve bunların sayısı bir hayli fazla.
Harmanlıdaki vatandaşlarıda sayarsak 2 tam sağlam ordu ve mturkkanın ordusu arkadan gelenlerle beraber sağlam bi savunma çekeriz.
Sırpların ordusunu en faz 20 kişidir diye tahmin ediyorum. Romenlerin ise 50 kişiden az değildir Güzel kardeşim1. si sağlam bir savunma çekmek söz konusu değil.Zaten amacımız da savunma değil saldırıdır.Ve dediğin ordularla saldırılırsa yenilgi kaçınılmaz olur.Ve sonra bütün edirne sancağı kaybedilebilir. |
|
|
|
malsi
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 4:58 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- işin şu tarafından bakmak laızm bu ittifakları zaten bekliyorduk yani şaşılacak bişey yok
anlaşma yapmazsak bu ittifağa karşı koyabilirmiyiz? asıl soru bu aslında HERKES ama HERKES gelirse evet şansımız var AMA HERKES DEĞİL %1 bile gelmeyecek bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz natlaşmayı illa onaylayalım demiyorum ama onaylamayorum diyenler bize farklı bir planları olduklarını söylesinler ki ümitlenelim Sana tamamen katiliyorum Kartal dostum,ama dedim ya sozlerinde duracaklarmi oda var ve anlasmak tamam bizim kaybettigimizin isaretidir ama dediginiz gibi en nkotu anlasma tabiiki yok olmaktan daha iyidir!!!!ben size bu anlasma icin karsi cikarken bazi maddelerineydi ve bunu derkende harmanlinin onlarda oldugunu ve belkide 6 ay daha orayi alamiyacagimizi da bilerek yani suurluca bir karsi durustu ve hatta dusman(lar)in geliboluya kadar da gelebilcegini dusunurek bunlari soyledim! nicin cunku bulgarlardan af dilemek agirima gidecek de ondan( biz tarih oyle bir milletiz ki bulgarlardan hicbir zaman eman dilemedik) neyse eger cogunluk anlasma diyorsa bende istemesemde itaat eder kabul ederim |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:28 pm |
|
|
valla malsi burda cogunluk evet diyo ama resmi forumda millet mturkkani vatan haini ilan edip herkezi üstüne kiskirtti yani otaraftada cogunluk hayir diyor ya forumda bi konu acildimi 2 sayfa sürmüyo islerin sarpa sarmasi |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:52 pm |
|
|
bakın arkadaslar sürekli laf ürettik olacakları anlatım sizlere.
diyecem yazamıyorum cünki plan sızmasını enegellemek icin.
neyse biz saldırsak suanki bulgar ordularını dagıtacak güzteyiz. sayet ordulardan ayrılanlar ordulara geri döner kimsede cıkmazsa.
saldırı sonucu en kötü ihtimal 30 kadar sehitimiz 40 kadar yaralımız olacak hesaplamalarıma göre. bu su demek oluyor kesanda ve harmanlıdakilerinde dirildigini düşürnürsek . bizler harmanlı ceohesi olsuturdugumuzda elimizde 40kadar askerimiz sag kalıyor.
rumenler ve sırplar yola cıksalarda 10günümüz var en erken. harmanlıya geriden gelenler ve dirilenler yaralıalrdan saglıgına kavusanlar ordulara dahiloldugunda en az harmanlı cepcehesinde 100 askerimiz kalır.
burda kalan askerlerimiz 130 kişiyi dayancak ve def edecek güctedir.
yani normalde bu sayılar osmanlı icin düşük sayılar sayet kimseordudan ayrılmayıpta 6 ordu 300 kadar adam harmanlıad olustursk bulgarlar degil bırakın balkanlar bizden korksun.
yanlız işte sorunumuz surda bu sunu demiş o bunu demiş diyerek ordudalardan kopmalar ve küsüp gelmemeler oluyor. asıl kavgaları bitirip bunları engellemk lazım.
inanın bunlar hayal degil . gercekleştire bilriz ama sizlerin bizlere güvenipte ordulardan cıkması ve cıkmas olanların ordulara tekrar geri dönmesi lazım.
halen yola cıkmayıpta bekleyen varsa en kısa zamanda kesanda saf tutsunlar oraya gecsinler. |
|
|
|
Luiss
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:55 pm |
|
|
Acep Çanakkale belediye reisliğine aday olsam mı? tek aday var oda bisi yazmamıs tantımına ben baskan olursam asker toplama ve yönlendirmede size yardımım olur mu?Tecrübesizim belki kasabayı batırırım.Tecrübeli biri gelip adaylıını koysun.Lütfen! |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:56 pm |
|
|
sen savasa gel nasılsa orayı düşünen bir vardır |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:57 pm |
|
|
Sayın komutanım size güvenimiz sonsuz.Tek beklentimiz diğer komutanlarımızı da bazı ahlakı bozuk densizlerin ağzından koruyun.
Allah utandırmasın |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:59 pm |
|
|
arkadaslar kimne dersin desin artık siz sadece dedigimi yapın laf dalaslarından uzak durun gün eglecek bazı seylerde sorulacak elbet yanlız şimdi cephe olusturma sırası |
|
|
|
Luiss
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 5:59 pm |
|
|
- ihtiyar96 demiş ki:
- bakın arkadaslar sürekli laf ürettik olacakları anlatım sizlere.
diyecem yazamıyorum cünki plan sızmasını enegellemek icin.
neyse biz saldırsak suanki bulgar ordularını dagıtacak güzteyiz. sayet ordulardan ayrılanlar ordulara geri döner kimsede cıkmazsa.
saldırı sonucu en kötü ihtimal 30 kadar sehitimiz 40 kadar yaralımız olacak hesaplamalarıma göre. bu su demek oluyor kesanda ve harmanlıdakilerinde dirildigini düşürnürsek . bizler harmanlı ceohesi olsuturdugumuzda elimizde 40kadar askerimiz sag kalıyor.
rumenler ve sırplar yola cıksalarda 10günümüz var en erken. harmanlıya geriden gelenler ve dirilenler yaralıalrdan saglıgına kavusanlar ordulara dahiloldugunda en az harmanlı cepcehesinde 100 askerimiz kalır.
burda kalan askerlerimiz 130 kişiyi dayancak ve def edecek güctedir.
yani normalde bu sayılar osmanlı icin düşük sayılar sayet kimseordudan ayrılmayıpta 6 ordu 300 kadar adam harmanlıad olustursk bulgarlar degil bırakın balkanlar bizden korksun.
yanlız işte sorunumuz surda bu sunu demiş o bunu demiş diyerek ordudalardan kopmalar ve küsüp gelmemeler oluyor. asıl kavgaları bitirip bunları engellemk lazım.
inanın bunlar hayal degil . gercekleştire bilriz ama sizlerin bizlere güvenipte ordulardan cıkması ve cıkmas olanların ordulara tekrar geri dönmesi lazım.
halen yola cıkmayıpta bekleyen varsa en kısa zamanda kesanda saf tutsunlar oraya gecsinler. bende adam toplamaya çalısıyorum.Direniş kuvvetlerinden ve diğer kasabalardan eş dost ne varsa grup olup gelmeyi planlıyorum!.Gelmeyenlerlede ticaret yapmıcam:D |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 6:03 pm |
|
|
ilk plan seviye1 2 gönüllü lazım harmanlıdan gerekirse kendisene para olarak istedigi miktarı verecegim somarkova bir nokta kala digeri ise 2 nokta oraya gidip 1 ay kadar bekliyecek kendisenine 1 aylık ekmek vermek temennisi ediyorum harmanlıdan bana ulasırsa ikisinide 30ar ekmek verecem sadece bana günlük rapor versinler yeterli. |
|
|
|
recep298
|
Konu: Geri: sürprizzzz Cuma Şub. 06, 2009 6:05 pm |
|
|
paşam 13 gün sora dirilcem istedin yere giderim |
|
|
|