|
Yazar |
Mesaj |
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Ptsi Şub. 09, 2009 7:17 pm |
|
|
- Lord Sting Of Died demiş ki:
- Arkadaşım zart-zurt ve cart-curt :D
1. Yunanistan şuan az nüfusa sahio haklısın bunu birazdan açıklayacağım.
2. Güçlü olduğumuz içim onlar bize saldırıyor biz 2-3 kere kalemizi kaybediyoruz onlara toprak veriyoruz ve onlarca insanımız ölüyor. Güçsüz olan bulgaristan ise toprak kazanıyor siyasi birliği hala korunuyor ekonomisine güç katıyor ve toprak kazanıyor.
3. İttifak benim değl bütün türk milletinindir. Ben bağzı kişiler gibi hiçbirşeyi tek başıma yapamam karar vermem. Bu başlığı burdan açmama buna örnektir.
4. İlk önce şunu söylemiştim ilk önce yunanistan ile bir ittifak ki bu arada bulgarlar ile durumu yatıştırma çalışmaları elbet oalcak yunanistanı aracı kullanacağız. Buda yunanistan ittifağının bir faydası ve daha sonra bir bulgar ittifağı.
5. Nüfusumuz oyundaki en yoğun 4. yada 5. ülke sanırım. Şimdi sana istatistikleri veriyim.
Ülkenin nüfusu 15.000 olsun misal.
Şimid buyur. %99 müslüman %80 sahtekar. %95 Osmanlı vatandaşı %75 türk asıllı yada kendini türk asıllı görüyor.
Ve en büyük istatistik. %50 si multi hesap. %70 i inaktif.
Hayallerle yaşıyorsunuz. Sana kalsa biz şuan fransa sınırlarındaydık. 1)Doğru 2)Ben Yunanlardan daha güçlüyüz demiştim bulgarlardan daha güçlüyüz dememiştim.Ki zaten aslında şu durumda bulgarlardan avantajlı haldeyiz. 3)Ee tabikide ittifak olursa bütün türk milleti uyar ama dediğim gibi olmamalı. 4)Yahu sana boşuna mı o kadar konuşuyorum bizim oyuncularımız bulgarlara güvenmiyor bir anlaşma yapıldıktan sonra bulgarlarların anlaşmayı bozacağında şüpheleniyorlar.Ve daha önce 2 kere daha söylemişitm Yunanlar bizden güçsüz.Aynı zamanda Bulgarlardan da güçsüz bu yüzden Yunanistanın kendine hayrı yok ki bize ya da bulgarlara nasıl olsun? 5)Ülkenin nüfusu 9000 küsür.Evet çok multi ve inaktif oyuncularımız var.Ama Bulgarlar da bizden aşağı kalmaz.En son multi yüzünden bir orduları silindi Bugünde Edirne de ki komutanları olan ircmasterka siliniyor
Belki asla fransa sınırına gidemeyiz ama Yunanistan a gitmekte bu kadar zor olmasa gerek. |
|
|
|
Lord Sting Of Died
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 1:02 am |
|
|
Eşeğe Altın Semer Vursan Eşek Yine Aynı Eşek. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 1:09 am |
|
|
- Eşeğe Altın Semer Vursan Eşek Yine Aynı Eşek.
Alaka?Güzel kardeşim adam gibi tartışmasını bilmiyorsan mesaj yazma.Ben sana doğru bildiklerimi yazdım ne demeye hakaret ediyorsun.Allah akıl fikir versin
En son turkscihad tarafından Salı Şub. 10, 2009 7:19 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 5:23 pm |
|
|
- Eşeğe Altın Semer Vursan Eşek Yine Aynı Eşek.
Ayakta alkışlıyorum çok doğru bir tespit |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 6:57 pm |
|
|
Lan millete laf anlatıyoruz bir halttan haberleri yok birde hakaret yiyoruz yaa.Eğer o laf bana ise altın semer benim eşekte siz kusura bakmayın bu lafım ikinize de.Sky sende her konuda benimle uğraşma egolarını tatmin etmeye çalışma |
|
|
|
Lord Sting Of Died
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 7:18 pm |
|
|
Laf sanaydı ama bu ne yaparsan yap ne dersen de istersen kıyafetini değiştir görünüşünü dğeiştir ama düşüncelerini dğeiştiremezsin anlamındaydı.
Anlayış tarzın yanlış burda bana hakaret etmen yanlış.Mahalesef osmanlı zeki soyguncular ile uğraşırken bide cahil halk çıkıyor.
Bu arada LAN demen çok yanlış. Bir türk ve daha sonra hatta en önemlisi bir Müslümana böyle sözler yakışmıyor. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 7:22 pm |
|
|
- Laf sanaydı ama bu ne yaparsan yap ne dersen de istersen kıyafetini değiştir görünüşünü dğeiştir ama düşüncelerini dğeiştiremezsin anlamındaydı.
Anlayış tarzın yanlış burda bana hakaret etmen yanlış.Mahalesef osmanlı zeki soyguncular ile uğraşırken bide cahil halk çıkıyor.
Bu arada LAN demen çok yanlış. Bir türk ve daha sonra hatta en önemlisi bir Müslümana böyle sözler yakışmıyor. Yuh.Ben sana doğru bildiklerimi söyledim bir olgun insan gibi tartışmanı beklerdim senden.Eşek demek hakaret'tir.Sen eşek diyorsun sonra benim lan dememe yanlış diyorsun.Senden büyük cahil mi var?Birde olaya müslümanlığı falan katıp dini sömürme Profilinde 29 yaşında olduğun yazıyor kusura bakma ama bu laflarından sonra yaşının 13'den yukarı olduğunu sanmıyorum.29 yaşında olgun bir insana yakışan şeylerden çok bir çocuk gibisin. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 7:58 pm |
|
|
bu türkscihadın ne mal olduğu belli oldu..sonunda benimde ağzımı bozdurdu..adamla kii adam olduğunu ispatlayamadı adam gibi tartışıyoruz bize cevap olarak lan diye hitap ediyo birde eşek diyosunuz diyo..sana eşek değil başka birşey demediğimize dua et..Allahın cahili git ilk önce yağ çekmemeyi öğren..bu bir oyun egomu tatmin etsem sana başka şeyler yaparım türkscihad anladın sen onu lord muhattap olma bu Allahın cahiliyle |
|
|
|
Lord Sting Of Died
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:13 pm |
|
|
Arkadaşım atasözlernin anlamlarını değil vermek istediği mesajları değil kendilerini alan sensin.
Ben zaten hiçbir zaman doğduğum günü yaş olarak almadım herkeze söylerim kaç yaşında görüyorsanız o yaştayım diye.
Mevlana der ki Ya göündüğün gibi ol yada olduğun gibi görün.
Ben olduğum gibi görünüyorum.
Taklit yapmıyorum.
Aynı zamanda dini karıştırma dini sömürme dememişsin. Dini sömürmek sağcıların işidir. Ben sadece hiç aklımızdan çıkmaması gereken dinimizi ve Allah'ımızı sana hatırlatmaya çalıştım. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:13 pm |
|
|
tartışma boyutunu biraz alevlendirmişsiniz ama biraz yorum ekleyelim, bulgarla olan anlaşma metni bu aşamada evet kabul edilemezdi, fakat madem yunan dükalığı okadar zayıf diyoruz, nüfus ve kasaba olarak, ozaman bu fırsatı şimdiden iyi değerlendirip, 4 divanın ortak kararıyla çok uzun soluklu ileriye yönelik, saldırmazlık, ticaret vs konularında bir uzlaşı yapılabilir, savaş durumu olmadan daha. ve onlarda yarın birgün ortaya bizde bağımsızlık isteriz şeklinde çıktıklarında bilirlerki bunun bedeli ağır olacak, tek taraflıda olsa bir metin hazırlanıp, yollanabilir. toprak vergisi vs almıyoruz alamıyoruz belki ama bu almayacağımız anlamına gelmez, evet edirnedeki bulgar ordusunun biri bugün komutan değiştiremezse dağılacak, o yüzden saldırması muhtemel ve şart. ve bugün edirnede 2 bulgar ordusu içerde, 4 Türk ordusu şehirsurlarında. yarın ola hayrola diyelim. |
|
|
|
Lord Sting Of Died
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:22 pm |
|
|
Badsector ne güzel söylemişsin.
Kendi lehimize kullana bieleceğimizi anlayamayan arkadaşlar ille zor kullanmak istiyor.
Bunlar Bosnayada Sırbistanada Arnavutluğada saldırır.
Rüyalarında tabi :D:D
|
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:29 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- bu türkscihadın ne mal olduğu belli oldu..sonunda benimde ağzımı bozdurdu..adamla kii adam olduğunu ispatlayamadı adam gibi tartışıyoruz bize cevap olarak lan diye hitap ediyo birde eşek diyosunuz diyo..sana eşek değil başka birşey demediğimize dua et..Allahın cahili git ilk önce yağ çekmemeyi öğren..bu bir oyun egomu tatmin etsem sana başka şeyler yaparım türkscihad anladın sen onu lord muhattap olma bu Allahın cahiliyle
Amele sümüğüsün sadece.Seni bir başlıkta susturduğum için gelmiş burda egolarını tatmin ediyorsun.Başkası bana bir laf söylüyor sülük gibi yapşıyorsun hemen.Bana hakaret ettiğiniz için lan dedim.Kime yağ çekmişim lan ben.Şizofren herif.
Lord asıl sen göründüğün gibi ol.Birde gitmiş yaşını 29 göstermiş bebe herif.Birde ettiği lafa bak dini sağcılar sömürür.Hayır senin gibi amele sümükleri sömürür.Siz kendi başınıza bir halt beceremeyen hatta tartışmayı bile bilmeyen asalaksınız.Böyle birbirinize tutunarak tartışırsınız anca
Sky her başlıkta benle uğraşmaya devam etme.Tamam mı ufaklık.
En son turkscihad tarafından Salı Şub. 10, 2009 8:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:31 pm |
|
|
- badsector demiş ki:
- tartışma boyutunu biraz alevlendirmişsiniz ama biraz yorum ekleyelim,
bulgarla olan anlaşma metni bu aşamada evet kabul edilemezdi, fakat madem yunan dükalığı okadar zayıf diyoruz, nüfus ve kasaba olarak, ozaman bu fırsatı şimdiden iyi değerlendirip, 4 divanın ortak kararıyla çok uzun soluklu ileriye yönelik, saldırmazlık, ticaret vs konularında bir uzlaşı yapılabilir, savaş durumu olmadan daha. ve onlarda yarın birgün ortaya bizde bağımsızlık isteriz şeklinde çıktıklarında bilirlerki bunun bedeli ağır olacak, tek taraflıda olsa bir metin hazırlanıp, yollanabilir. toprak vergisi vs almıyoruz alamıyoruz belki ama bu almayacağımız anlamına gelmez, evet edirnedeki bulgar ordusunun biri bugün komutan değiştiremezse dağılacak, o yüzden saldırması muhtemel ve şart. ve bugün edirnede 2 bulgar ordusu içerde, 4 Türk ordusu şehirsurlarında. yarın ola hayrola diyelim. Eğer bir metin hazırlanırsa yunanlar acele bir ordu kurabilir ya da birilerinden yardım alabilir.Onun için Yunanistanı ani bir baskınla kontrol altına alabiliriz. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:35 pm |
|
|
turkish sen bu aralar fazla göze batar oldun neiş? partine yakışır hal ve etkinlikler sergile ki adam yerine koyulasın. birlik ve beraberlik fırkasının amacı ona buna amele sümüğü demekmi? yada öyle tabirler kullanarakmı beraberliği sağlayacsınız? sen o amelelerin tırnağına kurban ol emi? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:38 pm |
|
|
- badsector demiş ki:
- turkish sen bu aralar fazla göze batar oldun neiş?
partine yakışır hal ve etkinlikler sergile ki adam yerine koyulasın. birlik ve beraberlik fırkasının amacı ona buna amele sümüğü demekmi? yada öyle tabirler kullanarakmı beraberliği sağlayacsınız? sen o amelelerin tırnağına kurban ol emi? Güzel kardeşim herifler bana eşek dedi sen tutmuş amEle sümüğü deme diyorsun.Ben adamına göre adamım.Onlar eşek diyince ağzını açmıyorsun bana laf ediyorsun.Biraz objektif ol. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:45 pm |
|
|
- Alıntı :
- Eğer bir metin hazırlanırsa yunanlar acele bir
ordu kurabilir ya da birilerinden yardım alabilir.Onun için Yunanistanı ani bir baskınla kontrol altına alabiliriz. zaten kontrol altındalar, yunanistan dükalığı (osmanlı imparatorluğuna bağlı bir oluşum.) anlayamdığınız ince ayrıntı burada gizli. ve bunun şartları vakti zamanında bulgarlada didişmek yerine resmi maddelere dayandırılmış olsaydı bugün karşılaştığımız tablo içler acısı olmazdı, başka milletler buna destek verecekse bile bilirlerki bir ülkenin iç işlerine karışmak olacaktır. yeterince açıkmı dahadamı açalım konuyu. neyse bugün önemli olan edirne ve harmanlı. kısmetse yarın osmanlı orduları içerde olacağına göre, (orduyla ilgili devam eden başlık göremedim, yenide açmak istemedim) benim kanaatim, kırklareli ve keşandan, mümkün olan en fazla sayıda s1 i edirneye yarın güvenli şekilde sokmak, gerekirse oralarda kazanackalrı 16 akçeyi divan bütçesinden karşılamak ve silahlı gurup savunmasına almak o gelenleri, böylelikle 4 ordumuzdan 3 ü savunmada kalmak yerine harmanlıya doğru daha rahat hareket etmiş olacaktır. yunan konusuda ilerde ele alınır, dediğim gibi divanlarda konu açılır, ortak bir metin üzerinde uzlaşılır ve yunana iletilir, bu anlaşma metni olmasada uyarı metnide olabilir sorun değil, amaç onların osmanlıya bağlı (oyun kodlarındada olsa) bir oluşum içinde olduklarının hatırlatılması olacaktır ve savaş açılırsa en ağır şekilde karşılık verileceği yada uygar insanlar gibi, ticaret, kültürel ve hatta başkası yunana saldırırsa yada osmanlıya saldırırsa askeri destek olunacağı yönünde bir metin yollanır okadar basit bu işin çözümü? asker yollasan ne geçecek eline? zaten oyun kodlarında sana bağlı bir yeri neden daha bunun üstüne askeri güç kullanasın, harmanlı olayıda bittikten sonra eğer ayakta kalan, devam een ordu olursa onlardan 2 sinide dedeağaca konuşlandırırı, gerekli müeyyideyi hızlandırısın. okmi? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:49 pm |
|
|
- badsector demiş ki:
-
- Alıntı :
- Eğer bir metin hazırlanırsa yunanlar acele bir
ordu kurabilir ya da birilerinden yardım alabilir.Onun için Yunanistanı ani bir baskınla kontrol altına alabiliriz. zaten kontrol altındalar, yunanistan dükalığı (osmanlı imparatorluğuna bağlı bir oluşum.) anlayamdığınız ince ayrıntı burada gizli. ve bunun şartları vakti zamanında bulgarlada didişmek yerine resmi maddelere dayandırılmış olsaydı bugün karşılaştığımız tablo içler acısı olmazdı, başka milletler buna destek verecekse bile bilirlerki bir ülkenin iç işlerine karışmak olacaktır. yeterince açıkmı dahadamı açalım konuyu. neyse bugün önemli olan edirne ve harmanlı. kısmetse yarın osmanlı orduları içerde olacağına göre, (orduyla ilgili devam eden başlık göremedim, yenide açmak istemedim) benim kanaatim, kırklareli ve keşandan, mümkün olan en fazla sayıda s1 i edirneye yarın güvenli şekilde sokmak, gerekirse oralarda kazanackalrı 16 akçeyi divan bütçesinden karşılamak ve silahlı gurup savunmasına almak o gelenleri, böylelikle 4 ordumuzdan 3 ü savunmada kalmak yerine harmanlıya doğru daha rahat hareket etmiş olacaktır. yunan konusuda ilerde ele alınır, dediğim gibi divanlarda konu açılır, ortak bir metin üzerinde uzlaşılır ve yunana iletilir, bu anlaşma metni olmasada uyarı metnide olabilir sorun değil, amaç onların osmanlıya bağlı (oyun kodlarındada olsa) bir oluşum içinde olduklarının hatırlatılması olacaktır ve savaş açılırsa en ağır şekilde karşılık verileceği yada uygar insanlar gibi, ticaret, kültürel ve hatta başkası yunana saldırırsa yada osmanlıya saldırırsa askeri destek olunacağı yönünde bir metin yollanır okadar basit bu işin çözümü? asker yollasan ne geçecek eline? zaten oyun kodlarında sana bağlı bir yeri neden daha bunun üstüne askeri güç kullanasın, harmanlı olayıda bittikten sonra eğer ayakta kalan, devam een ordu olursa onlardan 2 sinide dedeağaca konuşlandırırı, gerekli müeyyideyi hızlandırısın. okmi? Ona bakarsan Bulgarlarda bize bağlı görünüyor ama kontrol altına alamadığımız ortada.Zamanında bulgarlar la neler yapıldı bilmem ama şu son savaştan önce ilk bize saldıran olnlar olmuş.Yunanistanında bize saldırmasını önlemek için ilk biz saldırmalıyız diye düşünüyorum. Ordularımızın ne yapacağını buraya yazmasaydın keşke hemen editlemeni öneririm.Birileri Bulgarlara yetiştirmeden editle Ayrıca seviyeli bir şekilde tartışan birini göremk beni sevindirdi. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 8:52 pm |
|
|
görseler ne olur kalmış 2 orduları ve bugün biri muhtemel dağılacak, |
|
|
|
Redkit
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 9:14 pm |
|
|
Ağzınıza birer sakız veriyim tam olsun.Mahalle kavgasına dönüştürmeyin konuyu aksi takdirde ne yapacağımı biliyorsunuz Redkit... |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 9:20 pm |
|
|
yahu arkadaslar ne ittifagi ne savasi en iyisi bu aralar yunanlari es gecmek adamlar dedeagacta toplaniyo zaten bulgarlarla ittifak olmuslar ne ittifagi onu gectim saldiri meselesine gelelim sizin oraya kadar kac nokta gecmemiz gerektigi hakkinda bilginiz var mi bu adamlarin 2 ordusu vardi hala var mi bilmiyorum usulca osmanliya girebilmek icin dagitmis olabilirler hadi gittik 3 orduyla eee bulgarlar romenlerle sirplarla geldigi zaman en az bi 6-7 ordu gerekecek bunuda biliyosunuzdur herhalde nasil birakip dönecek o 3 ordu savunmaya onlar dönene kadar diger ordular ezilecek hadi bulgarlar ve digerleri ordu kuruyolar diye lavaboda gördük adamlar gelicek diye bizim oradaki 3 ordu geri dönecek bide bakmisin blöf cikmis yani bu aralar unutun siz yunanlari falan bulgarlari atalim ve gözümüz onlarin üzerinde olsun |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 9:27 pm |
|
|
- Emaar demiş ki:
- yahu arkadaslar ne ittifagi ne savasi
en iyisi bu aralar yunanlari es gecmek adamlar dedeagacta toplaniyo zaten bulgarlarla ittifak olmuslar ne ittifagi onu gectim saldiri meselesine gelelim sizin oraya kadar kac nokta gecmemiz gerektigi hakkinda bilginiz var mi bu adamlarin 2 ordusu vardi hala var mi bilmiyorum usulca osmanliya girebilmek icin dagitmis olabilirler hadi gittik 3 orduyla eee bulgarlar romenlerle sirplarla geldigi zaman en az bi 6-7 ordu gerekecek bunuda biliyosunuzdur herhalde nasil birakip dönecek o 3 ordu savunmaya onlar dönene kadar diger ordular ezilecek hadi bulgarlar ve digerleri ordu kuruyolar diye lavaboda gördük adamlar gelicek diye bizim oradaki 3 ordu geri dönecek bide bakmisin blöf cikmis yani bu aralar unutun siz yunanlari falan bulgarlari atalim ve gözümüz onlarin üzerinde olsun Haklı olduğun yerler var.Ama biz bulgarları yendiğimizde çoğu adamları burda olcak.Ve birdaha ordu kurup dönmeleri uzun sürecek.Hemde Yunanistanı yenmek için 3 orduya gerek yok.1 ordu bile onlarla uzun süre başa çıkmamızı hükmetmemizi sağlar diye düşünüom.Zaten daha önce 2 defa söyledim.Tabi ki bulgarları atmadan Yunanlarla başa çıkacak halimiz yok.Ben zaten dedim önceki mesajlarımda Bulgarları yendikten sonra savaş açılsın diye. |
|
|
|
Lord Sting Of Died
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 9:35 pm |
|
|
Allah kolaylık versin karışmıyorum.
Sizin birşeyden anladığınız da anlayacağınız da yok.
Doymak için yersin ama içindeki yararlı ve zararlı besinler için öğütürsün.
Siz sadece yiyorsunuz.
Bu iş böyle olmaz.
Osmanlı yıkılma durumuna geldiği gün size bu başlıkları bu konuşmaları hatırlatacağım.
|
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 9:36 pm |
|
|
bende diyorum ki bulgara dikkat edelim savas mavas acmayalim ki oyuncularimiz gelissin bu arada kusura bakma cihad ama yunanlilarla sadece 1 ordunun nasil basedebilecegini düsünüyosun adamlar azinlikta oldugu icin daha iyi gelisiyolar nedense ayrica savasa gitmek isteyen var mi sence kaldi mi millet canindan bezmis ha bide bulgarlarin neden bizi yenebileceklerini düsünüp edirneye geldiklerini unutmayalim ilk kim saldirdi ve kac orduyla saldirdi su an o pirincin tasini ayikliyoz |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Salı Şub. 10, 2009 9:57 pm |
|
|
- Emaar demiş ki:
- bende diyorum ki bulgara dikkat edelim savas mavas acmayalim ki oyuncularimiz gelissin
bu arada kusura bakma cihad ama yunanlilarla sadece 1 ordunun nasil basedebilecegini düsünüyosun adamlar azinlikta oldugu icin daha iyi gelisiyolar nedense ayrica savasa gitmek isteyen var mi sence kaldi mi millet canindan bezmis ha bide bulgarlarin neden bizi yenebileceklerini düsünüp edirneye geldiklerini unutmayalim ilk kim saldirdi ve kac orduyla saldirdi su an o pirincin tasini ayikliyoz Bulgarları eğer az kayıpla yenersek yani mevcut ordularımız ayakta kalmayı başarırsa 1 değil 2 orduyla da gideriz.Ve bu gittiğimiz dönemde Bulgarların çoğu adamı ya burada ölü olacak ya da memleketine dönmüş olacak. Bak eğer biz savaş açmazsak bir gün onlar Bulgarlarla birleşip bize saldıracak.Biz şimdi onlarla ittifakta yapsak şu an güçsüz oldukları için bize pek birşey yapamıyorlar ama zamanla onlarda Bulgarlar gibi tepemize çıkarsa şaşmayın. Benim görüşüm bu yönde sizinde görüşlerinize saygı duyuyorum.Şimdi ilk hedef Bulgarları yenmek hemde öyle bir yenelim ki birdaha böyle birşey yapmaya kalkışmasınlar. |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: Türk- Yunan İttifağı Çarş. Şub. 11, 2009 1:23 am |
|
|
Edit... Not: Konuya sakın mesajım neden editlendi yada yazdığın mesajın aynısını yazmaya kalkarsan forumdan uzaklaştırma cezası alırsınız.Her hangi probleminizde öm atmanız yeterlidir... Redkit... |
|
|
|
|