|
|
Yazar |
Mesaj |
Magusmilena
|
Konu: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 6:48 am |
|
|
Değerli Arkadaşlar,
Oyun içindeki yoğun görevlerim neeniyle bu forumu sıklıkla takip edemiyorum. Fırsat buldukça okuyup herkesin fikrini öğrenmeye çalışıyorum...Çeşitli başlıklarda gerek fırkam gerekse üye olduğum divan hakkında çeşitli yorumlarda bulunulmuş.Herkese tek tek cevap yazamadığım için cevap hakkımı kullanmak istedim.
1. Gelibolu Meselesi;
Gelibolu Edirneden ayrıldığında konuyu forumdan öğrendim. Durumu zeus62 ye açtım, o da divanda başlık açarak divanın acilen bilgilendirilmesini istemiştir. Bu isteğin hemen akabinde Beylerbeyimiz supergazi divana neden gelibolunun ayrıldığını ve neden Karesiye bağlanması gerektiğini nedenleriyle birlikte açıklamıştır. Hatta devamında Gelibolu-Şarköy-Keşan 'ın da savaş süresince Karesiye bağlanmasının yararlı olacağını belirtmiştir.
mesaj tarihi : Cuma Ocak 16, 2009 1:12 pm sayın Show_time divanda olduğuna göre sanırım benim sözlediklerimi teyit edebilir. Başlığa post atan kişiler : zeus62,supergazi,show_time,Hasoağa ve ben...Çok arzu edilirse beylerbeyinden izin alıp resimleri de buraya koyabilirim.Başlıkta post atan herkes ben dahil bu kasabaların Karesiye bağlanmasının yararlı olacağı konusunda hemfikirdik. benim cümlem şudur: tarafından magusmilena Bir Cuma Ocak 16, 2009 9:33 pm Edirne'den olabildiğince kasabanın Karesi'ye katılmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte Zeus ta siteminde haklıdır, Bu tip stratejik kararları divanda hep birlikte tartışmak zorundayız, bunu yapamayacağımız kadar acil durumlarda ise en kısa sürede bilgilendirme yapılmalı. Zira eyaletimizi her yönden etkileyecek bu tip konuları forumda alakasız kişilerden öğrenip şaşırmak divan üyeleri olarak bizleri zor duruma düşürüyor. Divanda böyle bir bilgi varken ve divan üyeleri sadece BODF ve OBDF li değilken, forumda görüp şaşırmak ya divana ilgisizlikten ya da bazı şeyleri bilmiyormuş gibi yapmak daha avantajlı olacağındandır.Hangisi daha kötü varın siz karar verin. Göreceğiniz gibi 16 ocakta ne dediysem halen aynı şeyi savunuyorum, Gelibolunun Karesiye bağlanmasının Karesiye hiçbir faydası olmamıştır, olmaz da. Öte yandan Osmanlıya yararı olmuştur, diğer kasabaları alsaydık yine yararlı olacaktı. Gelibolulu rahatlamıştır, onların ürünleri Karesiye daha kolay ulaşacak Karesi de onlara et ve silah ulaştıracak.
Elbette yunaistandan et getirtip kendi üreticisini zor durumda bırakan birileri için bu saydıklarımın bir önemi olmayabilir. Zira çökertilenin Osmanlı ekonomisi olduğunu göremeyecek kadar gözlerini hırs bürümüş.
2. Sawron meselesi: Bildiğiniz gibi Sawron savaşın ilk günlerinde şehit düşerek, savaş dışı kaldı, o sıralar divan listesindeydi sonrasında da seçilerek divana gird. Koltuk merakı olsa iyileşir iyileşmez Karesiye dönerek divanda görev alabilirdi fakat öyle yapmadı, divandan istifa ederek kendisinden sonra gelen kişinin görev yapmasını istedi. İyileştikten sonra Karesiye dönüp evinde birikenleri satıp biraz para toparlamak için Karesiye döndü. Bu durum para konusunda sıkıntı çekmeyenler ya da divanlardan binlerce akçe yardım alanlar için anlamsız gelebilir. Mantık olarak Ben Ticaret Nazırıyım, Sawron da benim ortağım...Bu işler başkalarınca çok kolayca halledilir paralar aktarılır, kendi adamımız da kahraman ilan edilebilirdi. Fakat maalesef bizim gibi beceriksizler divandan para ç-almayı bilmiyor.Belediye reislerimiz de bize ayrıcalık yapmadığına göre her sıradan vatandaş gibi kendi paramızı kendimiz kazanmak zorundayız..
Sawron savaşa dönecekken kendisini bekleten kişi benim, o yüzden buyrun hain ilan edecekseniz beni ilan edin, zira derdim sawron kalsın ben savaşa katılayımdı. Bu konudaki ısrarlarımla sawronu kalmaya razı ettim, bu arada ailemden kpsi yüksek olan kişileri de savaşa yolladım. Fakat iftiralar o dereceye ulaştıki benim savaşa gitme hayallerim tümden suya düşmüş oldu...Bu iftiraların kimler tarafından yapıldığı malum. Sayın mturkkan edirne divandan 24000 akçe almış, bir yandan edirnede bir yandan Kareside liste açmış, tabi yardım eden de çok, jetonlar da var, sorun yok. Reelman kasaba kasaba gezip seçim enketi yapıyor ama o da heralde kpsi düşük olduğu için savaşa katılamıyor... Tabi her başlıkta Sawrona hakaretler yağdıran Turkscihad da seçim listesinde ne arar bilmiyorum.Ayrıca bu insanlar niye savaşa gitmiyor seçim için çalışıyor da demiyorum. Seçilmek ve Osmanlıya hizmet etmek benim için bir onurdur, sadece başkalarına çuvaldız batırırken kendinize de ufacık bir iğne batırmayı ihmal etmeyin diyorum... 3 - Bulgarlarla anlaşma: bir haftadır bulgar elçisi arkadaşım olan gdosahame yani yusuf kendisi turktur onun vesilesi ile bulgar divanı ile goruşmekteyim..................................................................................................................................................................................................onaylayanlar bulgaristan divanı ve osmanlı devleti edirne sancak divanı eger edirne divanı onay verirse bu anlaşma gecerlilik kazanacak zaten bize baglı olarak gozukuyorlar ama vergi veya her hangi bir kazanc saglamıyorlar bize zaradan başka şu anda bunlarla savaş zor bizim için ama 1 sene sonra gucumuz yeterse istenilirse anlaşma bittikten sonra gider tek tek alırsınız bulgar kasabalarını ama şu an için benim goruşum anlaşmak en mantıklısı</strong>
Görülebileceği sayın mturkkan onaylayanlar diye yazmış, Osmanlı adına tek yetkili Edirne divanı değildir, mturkkan da resmi elçimiz değildir. Divanda bile değildir, sıradan bir komutandır. Tabi insanın cebine 24.000 akçe girince kendisini padişah sanıyor olabilir.
OBDF fırka olarak bu anlaşmayı kesinlikle reddetmekte, bu anlaşmanın Osmanlının onurunu ayaklar altına aldığını savunmaktadır.Aptal bir oyunda son adamımız kalıncaya kadar savaşmanın ve adam gibi yenilmenin tarihi değiştirmekten çok daha şerefli olduğunu düşünüyoruz.
4. Molla konusu;
Sayın Molla yeniçeri ocağı diye bir ordu kuruyormuş, gönen halkından çalınan paralarla da askerlerine maaş bağlayacakmış. Belliki aç gözlülükten bir yandan hırsız, bir yandan komutan bir yandan da divan görevlisi olmaya hevesli kendisi...Söylediği kadar dürüstse öncelikle gönenlilerden çaldıklarını geri versin, bir komutanın ordusuna girip Bulgarlara karşı savaşsın. Öyle bedava kahramanlık dağıtılmıyor...Divana gelince, isterse 5000 tane multi açıp divana seçilsin. Listeyi onaylamayacağım diyip onaylayan Latif gibi şereften nasibini almamış adamlarını da seçtirsin.O divanda hiçbir Molla adamı olamayacak, kendisi de olamayacak...Ne demek istediğimi seçimler bitince görür...Ben Kareside divanda olduğum sürece oraya hırsızları sokmamak için elimden geleni yapacağım.
Saygılar
Magusmilena Hanedan
OBDF Kurucu Başkanı Karesi Sancağı Ticaret Nazırı |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 8:37 am |
|
|
- Alıntı :
Ayrıca keşana kadar karesiye bağlamak çok iyi olur bir çoğumuz ordularla saldırdık ve bulgarlar eyaleti aldığında bizlere dava açmaya kalkabilirler en azından bize olmasa arkamızdaki ordu askerlerine bu davaları açıcaklar hiç olmazsa keşana düşenler davalardan kurtulur zaten edirne kurtarıldığı zaman edirne mühürlü bir ordu kasabaları tekrar edirneye bağlayabilir.. Buda benim postum bu postta bende bağlanma taraftarıydım.Ama dikkat ederseniz edirne onay vermese bile bağlayalım diye bişey yazılmamış.Edirne divanı alımı onaylamıyor divanda ne yazılırsa yazılsın oylama yok.Ayrıca bu alımlar edirne yönetimi ile karesi yönetimini karşı karşıya getiren bi davranış.Ha edirne divanından onay çıksaydı bağlamamız en mantıklısı olacaktı... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 10:07 am |
|
|
ohooo sayın magus gerçektende forumları okumuyormuşsunuz ben daha hiç kimsenin gelibolunun karesiye bağlanmasına karşı çıktığını görmedim , aslında bu konuda insanların enden kızdığını iyi biliyorsunuz neden o kısma hiç değinmemişsiniz? EDİRNE DİVANINDAN İZİN ALMA OLAYINA hadi onu geç edirne divan üyesi bi arkadaşın nedne bize haber vermediniz sorusuna verilen seviyesizce cevaplara neden değinmemişsiniz? kusura bakmayın halkın seçtiği kişileri takmıyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz halkın iradesini takmıyorsunuz demektir, siz de bende biliyoruz ki gelibolu olayında edirne divanından izin istenseydi edirne divanından olumlu sonuç çıkardı gelelim acil durum olayına sayın magus çocuk değiliz bu durum acil değildi geliboluyu karesiye bağlamak 1 ay sürdü sizin acil anlayışınız 1 ay mı? 1 aydamı karar almış süpergazi bumu acil kararı buna kimse inanmaz sayın magus |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 10:38 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- ohooo sayın magus gerçektende forumları
okumuyormuşsunuz ben daha hiç kimsenin gelibolunun karesiye bağlanmasına karşı çıktığını görmedim , aslında bu konuda insanların enden kızdığını iyi biliyorsunuz neden o kısma hiç değinmemişsiniz? EDİRNE DİVANINDAN İZİN ALMA OLAYINA hadi onu geç edirne divan üyesi bi arkadaşın nedne bize haber vermediniz sorusuna verilen seviyesizce cevaplara neden değinmemişsiniz? kusura bakmayın halkın seçtiği kişileri takmıyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz halkın iradesini takmıyorsunuz demektir, siz de bende biliyoruz ki gelibolu olayında edirne divanından izin istenseydi edirne divanından olumlu sonuç çıkardı gelelim acil durum olayına sayın magus çocuk değiliz bu durum acil değildi geliboluyu karesiye bağlamak 1 ay sürdü sizin acil anlayışınız 1 ay mı? 1 aydamı karar almış süpergazi bumu acil kararı buna kimse inanmaz sayın magus |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 12:22 pm |
|
|
- Magusmilena demiş ki:
- Değerli Arkadaşlar,
Oyun içindeki yoğun görevlerim neeniyle bu forumu sıklıkla takip edemiyorum. Fırsat buldukça okuyup herkesin fikrini öğrenmeye çalışıyorum...Çeşitli başlıklarda gerek fırkam gerekse üye olduğum divan hakkında çeşitli yorumlarda bulunulmuş.Herkese tek tek cevap yazamadığım için cevap hakkımı kullanmak istedim.
1. Gelibolu Meselesi;
Gelibolu Edirneden ayrıldığında konuyu forumdan öğrendim. Durumu zeus62 ye açtım, o da divanda başlık açarak divanın acilen bilgilendirilmesini istemiştir. Bu isteğin hemen akabinde Beylerbeyimiz supergazi divana neden gelibolunun ayrıldığını ve neden Karesiye bağlanması gerektiğini nedenleriyle birlikte açıklamıştır. Hatta devamında Gelibolu-Şarköy-Keşan 'ın da savaş süresince Karesiye bağlanmasının yararlı olacağını belirtmiştir.
mesaj tarihi : Cuma Ocak 16, 2009 1:12 pm sayın Show_time divanda olduğuna göre sanırım benim sözlediklerimi teyit edebilir. Başlığa post atan kişiler : zeus62,supergazi,show_time,Hasoağa ve ben...Çok arzu edilirse beylerbeyinden izin alıp resimleri de buraya koyabilirim.Başlıkta post atan herkes ben dahil bu kasabaların Karesiye bağlanmasının yararlı olacağı konusunda hemfikirdik. benim cümlem şudur: tarafından magusmilena Bir Cuma Ocak 16, 2009 9:33 pm Edirne'den olabildiğince kasabanın Karesi'ye katılmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte Zeus ta siteminde haklıdır, Bu tip stratejik kararları divanda hep birlikte tartışmak zorundayız, bunu yapamayacağımız kadar acil durumlarda ise en kısa sürede bilgilendirme yapılmalı. Zira eyaletimizi her yönden etkileyecek bu tip konuları forumda alakasız kişilerden öğrenip şaşırmak divan üyeleri olarak bizleri zor duruma düşürüyor. Divanda böyle bir bilgi varken ve divan üyeleri sadece BODF ve OBDF li değilken, forumda görüp şaşırmak ya divana ilgisizlikten ya da bazı şeyleri bilmiyormuş gibi yapmak daha avantajlı olacağındandır.Hangisi daha kötü varın siz karar verin. Göreceğiniz gibi 16 ocakta ne dediysem halen aynı şeyi savunuyorum, Gelibolunun Karesiye bağlanmasının Karesiye hiçbir faydası olmamıştır, olmaz da. Öte yandan Osmanlıya yararı olmuştur, diğer kasabaları alsaydık yine yararlı olacaktı. Gelibolulu rahatlamıştır, onların ürünleri Karesiye daha kolay ulaşacak Karesi de onlara et ve silah ulaştıracak.
Elbette yunaistandan et getirtip kendi üreticisini zor durumda bırakan birileri için bu saydıklarımın bir önemi olmayabilir. Zira çökertilenin Osmanlı ekonomisi olduğunu göremeyecek kadar gözlerini hırs bürümüş.
2. Sawron meselesi: Bildiğiniz gibi Sawron savaşın ilk günlerinde şehit düşerek, savaş dışı kaldı, o sıralar divan listesindeydi sonrasında da seçilerek divana gird. Koltuk merakı olsa iyileşir iyileşmez Karesiye dönerek divanda görev alabilirdi fakat öyle yapmadı, divandan istifa ederek kendisinden sonra gelen kişinin görev yapmasını istedi. İyileştikten sonra Karesiye dönüp evinde birikenleri satıp biraz para toparlamak için Karesiye döndü. Bu durum para konusunda sıkıntı çekmeyenler ya da divanlardan binlerce akçe yardım alanlar için anlamsız gelebilir. Mantık olarak Ben Ticaret Nazırıyım, Sawron da benim ortağım...Bu işler başkalarınca çok kolayca halledilir paralar aktarılır, kendi adamımız da kahraman ilan edilebilirdi. Fakat maalesef bizim gibi beceriksizler divandan para ç-almayı bilmiyor.Belediye reislerimiz de bize ayrıcalık yapmadığına göre her sıradan vatandaş gibi kendi paramızı kendimiz kazanmak zorundayız..
Sawron savaşa dönecekken kendisini bekleten kişi benim, o yüzden buyrun hain ilan edecekseniz beni ilan edin, zira derdim sawron kalsın ben savaşa katılayımdı. Bu konudaki ısrarlarımla sawronu kalmaya razı ettim, bu arada ailemden kpsi yüksek olan kişileri de savaşa yolladım. Fakat iftiralar o dereceye ulaştıki benim savaşa gitme hayallerim tümden suya düşmüş oldu...Bu iftiraların kimler tarafından yapıldığı malum. Sayın mturkkan edirne divandan 24000 akçe almış, bir yandan edirnede bir yandan Kareside liste açmış, tabi yardım eden de çok, jetonlar da var, sorun yok. Reelman kasaba kasaba gezip seçim enketi yapıyor ama o da heralde kpsi düşük olduğu için savaşa katılamıyor... Tabi her başlıkta Sawrona hakaretler yağdıran Turkscihad da seçim listesinde ne arar bilmiyorum.Ayrıca bu insanlar niye savaşa gitmiyor seçim için çalışıyor da demiyorum. Seçilmek ve Osmanlıya hizmet etmek benim için bir onurdur, sadece başkalarına çuvaldız batırırken kendinize de ufacık bir iğne batırmayı ihmal etmeyin diyorum... 3 - Bulgarlarla anlaşma: bir haftadır bulgar elçisi arkadaşım olan gdosahame yani yusuf kendisi turktur onun vesilesi ile bulgar divanı ile goruşmekteyim..................................................................................................................................................................................................onaylayanlar bulgaristan divanı ve osmanlı devleti edirne sancak divanı eger edirne divanı onay verirse bu anlaşma gecerlilik kazanacak zaten bize baglı olarak gozukuyorlar ama vergi veya her hangi bir kazanc saglamıyorlar bize zaradan başka şu anda bunlarla savaş zor bizim için ama 1 sene sonra gucumuz yeterse istenilirse anlaşma bittikten sonra gider tek tek alırsınız bulgar kasabalarını ama şu an için benim goruşum anlaşmak en mantıklısı</STRONG>
Görülebileceği sayın mturkkan onaylayanlar diye yazmış, Osmanlı adına tek yetkili Edirne divanı değildir, mturkkan da resmi elçimiz değildir. Divanda bile değildir, sıradan bir komutandır. Tabi insanın cebine 24.000 akçe girince kendisini padişah sanıyor olabilir.
OBDF fırka olarak bu anlaşmayı kesinlikle reddetmekte, bu anlaşmanın Osmanlının onurunu ayaklar altına aldığını savunmaktadır.Aptal bir oyunda son adamımız kalıncaya kadar savaşmanın ve adam gibi yenilmenin tarihi değiştirmekten çok daha şerefli olduğunu düşünüyoruz.
4. Molla konusu;
Sayın Molla yeniçeri ocağı diye bir ordu kuruyormuş, gönen halkından çalınan paralarla da askerlerine maaş bağlayacakmış. Belliki aç gözlülükten bir yandan hırsız, bir yandan komutan bir yandan da divan görevlisi olmaya hevesli kendisi...Söylediği kadar dürüstse öncelikle gönenlilerden çaldıklarını geri versin, bir komutanın ordusuna girip Bulgarlara karşı savaşsın. Öyle bedava kahramanlık dağıtılmıyor...Divana gelince, isterse 5000 tane multi açıp divana seçilsin. Listeyi onaylamayacağım diyip onaylayan Latif gibi şereften nasibini almamış adamlarını da seçtirsin.O divanda hiçbir Molla adamı olamayacak, kendisi de olamayacak...Ne demek istediğimi seçimler bitince görür...Ben Kareside divanda olduğum sürece oraya hırsızları sokmamak için elimden geleni yapacağım.
Saygılar
Magusmilena Hanedan
OBDF Kurucu Başkanı Karesi Sancağı Ticaret Nazırı Magusmilena beni guldurdun allah ta seni guldursun ordum 37 kişi zaten 20 25 kişisi fırkamdan genelide ayan ve karediden hesapla kaç oy yapıyor gerci sizin aklınız boyle şeylere ermez bizim niyetimiz secim olsaydı reelman ve turkscihat kusura bakma kalacaklar kareside sen ben savaşta iken bundan onceki secimde tek tek kasabaları gezerken oy için sorun degildide şimdimi sorun oldu gecin bunları calmadıgınız ne malum uzerinizdekileri sen ve ekibinin bir allah biliyor birde siz 18 ay oldu ben oyuna başlayalı çalsaydım adam olurdum hırsızlık la suclanmazdım bu oyunda calanlar genellikle adam yerine konuyot bizim gibi bir şeyler yapmaya calışanlar degil orduma 21800 akçe verildi evet ve adam gibide kullanıldı başka birine aynı para verilseydi ne yapardı bilinmez liste acmak her osmanlı devleti vatandaşı gibi benimde hakkım 200 akçe verir listemi acarım ister jeton kullanırım isterse kendi elimde olan paramı kullanırım 3000 akçeye yakın para harcamısım ordu için oturup ondan sonra vatan haini ve hırsız damgasıyla suclamak basit tabi secimler varya not birde kareside secim mesajları gonderiliyormuş vatanı satanlaramı oy vereceksiniz diye asıl vatanı satanları halk artık tanımaya basladı |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 12:25 pm |
|
|
birde vatan millet askıyla yanan ve beni vatan hainligi ile suclayan bazı kesimlerin ordudaki askerleri ordudan cıkıp geri donmeleri hakkında attıkları mesajlarıda biliyoruz elimizde mevcuttur o yuzden once o arkadaşlarınızı tespit edin ondan sonra konuşun |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 12:31 pm |
|
|
Birincisi;
* Karesi ordusunu kasaba toplamaya değil Edirne'ye, savaşa yardıma getirseydiniz şimdi zaten eyalet kurtulacaktı..
* - Alıntı :
- eger edirne divanı onay verirse bu anlaşma gecerlilik kazanacak zaten bize baglı olarak gozukuyorlar
demişsin, fakat sawronun meyde dedikleri böyle değil.. Biraz daha incele istersen |
|
|
|
pirates78
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 1:59 pm |
|
|
benim anlayamadığım anlaşma konusuna gelince birtek edirne divanımı var neden bize sorulmadan anlaşma konuşuluyor diye basbas bağıranlar, mesele gelibolu'yu bağlamak olunca yok acildi yok gerekliydi kimseye danışma ihtiyacı hissetmeden hatta bir divana bile danışma ihtiyacı hissetmeden kendi başlarına karar verebiliyorlar. kim inanır sizin vatan sevginize. seçimler yaklaşınca birden bire iki olay. bir kasabanın bağlanıp başkalarınında bağlanmak istemesi. ve bir kişinin hainlikle yaftalanıp linç edilmesi. ancak kendinizi kandırırsınız. |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 6:08 pm |
|
|
gelibolu alındı habersizce ardından alay edildi kendini bilmez şerrrefsizler tarafından,gelibolu'nunda kısa zamanda geri bağlanması konusunda girişimlerimiz var ,edirne divanını tanımamak yaptığınız büyük bir ayıptır artık diğer kasabaların karesiye katılmasına onay verileceği varsada verilmiyecektir tahminimce eğer karesi umursamaz tavırına devam ederse başka kasabalarıda almaya kalkarsa kendim adıma diyorum karşınızda olacağım.. |
|
|
|
recai
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 6:16 pm |
|
|
Şu bulgarları ülkeden atar atmaz ben bizzat gelip sana bir söz hakkı verecem emin ol o zamanda feleğini şaşıracaksın |
|
|
|
Lord Sting Of Died
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 6:17 pm |
|
|
Arkadaş zaten çorbayı iyice karıştırıyor.
Sonra tuzu eksik diyip bide tuz ekliyor.
Kimse taşın altına elini koymuyor elini koyanlarda vatan haini oluyor.
Size bu dörtlüğü yazdım
Birşey Yapılacaksa, Herkeze Sorulacak, Sorulmazsa, Hesabı Sorulacak. |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 6:36 pm |
|
|
ulan varya bigün bi tufaya gelceksiniz sizi allahın oğlu bile kurtaramaycak...hep yalan dolan.... şunu merak ediyorum şeref yoksunu karesi divanında şerefli arkdaşlar şerefli işler yapabilecek mi diye:) ama sanmıyorum bipppppppp bulundugu ortamda şerefli işlerin yapılacagını... tabi karesi divanını genel olarak alıyorum ama arada ayırdıgım insanlarda var gercekten şerefli insanlar onlar kendilerini biliyolar... magus bence boş vaadler vermek yerine oyununu oyna...molla ile ne alıp veremediğin var bilmiyorum ama kareside mollaya laf atan oy kazanıyo sende bu yola düşmüşsün yapma etme bole şeler... |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:05 pm |
|
|
eskisehirli arkadasımız bir sure oyuna giremiyecegim diyor orduyu bosaltıcam o sırada ayrı bir mesaj geliyor yukardada belli bazı arkadaslar ın ordudan ayrılıp agustux un orduya girmeleri icin nedenide yukarda belirtiliyor birde bunu kim ve neden istedi onu ogrenebilsek |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:06 pm |
|
|
ottoman_burak arkadasımızla gorustum bu konu hakkında fazla bilgi vermedi bana ya gercekten boyle bir sey vardı ise yazık ama cok yazık |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:07 pm |
|
|
Amaç belli değil mi Mturkkan..
Eyaletler arası savaş için hazırlık gibi geldi bana yoksa yanılıyor muyum.. |
|
|
|
pirates78
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:08 pm |
|
|
birileri senin ordunu boşaltmaya çalışıyor diye anladım yanlış anlamış olabilirim. |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:13 pm |
|
|
deniyorki eyaletler in arası bozuldu siz o ordudan cıkın agustux orduya girin ne olur ne olmaz ben oyle anladım bilmem ama şimdi her sey duzeldi bu arkadaşları ikna ettik orduya girmeleri icin eskisehirlinin ve agustux da kesan a gecti yarında edirnede olacak birisi ortalıgı karıştırmaya calıştı ama beceremedi yine iyilik kazandı anlıyacagınız |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:16 pm |
|
|
S€viNdiM ßu habere.. |
|
|
|
Magusmilena
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:29 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- ohooo sayın magus gerçektende forumları okumuyormuşsunuz ben daha hiç kimsenin gelibolunun karesiye bağlanmasına karşı çıktığını görmedim , aslında bu konuda insanların enden kızdığını iyi biliyorsunuz neden o kısma hiç değinmemişsiniz? EDİRNE DİVANINDAN İZİN ALMA OLAYINA hadi onu geç edirne divan üyesi bi arkadaşın nedne bize haber vermediniz sorusuna verilen seviyesizce cevaplara neden değinmemişsiniz?
kusura bakmayın halkın seçtiği kişileri takmıyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz halkın iradesini takmıyorsunuz demektir, siz de bende biliyoruz ki gelibolu olayında edirne divanından izin istenseydi edirne divanından olumlu sonuç çıkardı gelelim acil durum olayına sayın magus çocuk değiliz bu durum acil değildi geliboluyu karesiye bağlamak 1 ay sürdü sizin acil anlayışınız 1 ay mı? 1 aydamı karar almış süpergazi bumu acil kararı buna kimse inanmaz sayın magus Sevgili Kartal senin de bildiğin gibi bugüne değin, ne OFH ne de OHRF ile bir sürtüşmem olmadı, sizinle pek çok konuda fikir alışverişi yaptım, OHRF yönetimini ise hiç tanımam, önyargılı olmamı gerektirecek bir durum da sözkonusu olamaz..Bahsettiğimiz dönemde Edirnede bir divan var mıydı bilmiyorum...Çünkü savaş içinde divan çok kere değişti, adminler divan oluşturdu, Bulgarlar divanı ele geçirdi vs. Vardı da desem yoktu da desem yalan olur. Yukarıda divan konuşmamı yapıştırma nedenim budur. Edirne divanına sorulup sorulmadığını o dönem siz dile getirebilirdiniz, divanda 2 arkadaşınız vardı. Eğer o gün bunu yapmadıysanız şimdi Edirneye sorulması gerekirdi demeniz doğru mu sence?Sorulması gerekiyorduysa 16 ocakta sormalıydınız, sordunuz mu?
Kaldıki halihazırda resmi forumda ısrarla Divan raporları isteniyor, ortada rapor yok, dürüst bir divan raporlarını neden açıklamaktan çekinsin ki.. Buyrun Karesi divan raporları Karesi sancağı forumunda yayınlanıyor, hatta beylerbeylikte bile koydum, herkes durumu bilsin diye, yönetim yaptığı işleri göstermek istiyorsa şeffaf olması gerekmez mi?
Kişisel olarak Edirne divanını tanımasam aynı forum altında buluşalım demem, Beylerbeyi ben olsaydım belki sadece bir kişiye mesaj atmakla kalmaz, bütün divan üyelerine mesaj atardım o ayrı, fakat bildiğiniz gibi ben değilim, dolayısıyla Bey in yapmadığı şeyin sorumlusu da ben değilim.Ben OFH, nin ve diğer fırkaların divan üyeleri ne kadar sorumluysa o kadar sorumluyum... Kaldı ki bir hoşgeldiniz dediğim için uğradığım hakaretlere rağmen uzlaşma konusunda bir adım atarak bu konudaki tavrımı da ortaya koydum...Şimdi Halen beni Edirne divanını tanımamakla suçlayacak mısınız?
Sayın Mturkkan biz vatanı satanlara mı oy vereceksiniz diye mesaj geçmedik, Kavgacılara, hırsızlara, isyancılara karşıysanız OBDF diye mesaj çektik, bir saat geçmeden anında sizin tarafınızdan "Karesi halkı siz kimin hırsız kimin hain olduğunu daha iyi biliyorsunuz" diye karşılık geldi. Bizim sizi hırsız, hain diye suçladığımızı nerden çıkarıp karşılık verdiniz anlayamadım. Niye üstünüze alındınız ? Ben sizi hiçbir zaman bu ithamlarla suçlamadım, kaldı ki sizin fırkanızdan da çalışan arkadaşlar gördüğümde keşke filanca değil de diğeri üst sıralarda olsaydı demişimdir. Ben hiçbir zaman bir fırkanın bütününü kastetmem. Ortada bir yanlış görürsem onu söylerim, sizin şahsınızın da hain olduğunu düşünmüyorum, Edirne hazinesinden fazlaca para alıp bu paraları da kendi siyasi çıkarlarınız için kullandığınızı düşünüyorum...Ben komutan olsaydım ve 24.000 akçem olsaydı emin olun orduma -çoğunluğu kendi fırkamdan olan- kişiler değil herkes girerdi. Bu kadar parayla halen bir ordu dolduramıyorsanız kusura bakmayın o sizin beceriksizliğiniz....
Saygılar
Magusmilena Hanedan |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 7:47 pm |
|
|
- Magusmilena demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- ohooo sayın magus gerçektende forumları okumuyormuşsunuz ben daha hiç kimsenin gelibolunun karesiye bağlanmasına karşı çıktığını görmedim , aslında bu konuda insanların enden kızdığını iyi biliyorsunuz neden o kısma hiç değinmemişsiniz? EDİRNE DİVANINDAN İZİN ALMA OLAYINA hadi onu geç edirne divan üyesi bi arkadaşın nedne bize haber vermediniz sorusuna verilen seviyesizce cevaplara neden değinmemişsiniz?
kusura bakmayın halkın seçtiği kişileri takmıyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz halkın iradesini takmıyorsunuz demektir, siz de bende biliyoruz ki gelibolu olayında edirne divanından izin istenseydi edirne divanından olumlu sonuç çıkardı gelelim acil durum olayına sayın magus çocuk değiliz bu durum acil değildi geliboluyu karesiye bağlamak 1 ay sürdü sizin acil anlayışınız 1 ay mı? 1 aydamı karar almış süpergazi bumu acil kararı buna kimse inanmaz sayın magus Sevgili Kartal senin de bildiğin gibi bugüne değin, ne OFH ne de OHRF ile bir sürtüşmem olmadı, sizinle pek çok konuda fikir alışverişi yaptım, OHRF yönetimini ise hiç tanımam, önyargılı olmamı gerektirecek bir durum da sözkonusu olamaz..Bahsettiğimiz dönemde Edirnede bir divan var mıydı bilmiyorum...Çünkü savaş içinde divan çok kere değişti, adminler divan oluşturdu, Bulgarlar divanı ele geçirdi vs. Vardı da desem yoktu da desem yalan olur. Yukarıda divan konuşmamı yapıştırma nedenim budur. Edirne divanına sorulup sorulmadığını o dönem siz dile getirebilirdiniz, divanda 2 arkadaşınız vardı. Eğer o gün bunu yapmadıysanız şimdi Edirneye sorulması gerekirdi demeniz doğru mu sence?Sorulması gerekiyorduysa 16 ocakta sormalıydınız, sordunuz mu?
Kaldıki halihazırda resmi forumda ısrarla Divan raporları isteniyor, ortada rapor yok, dürüst bir divan raporlarını neden açıklamaktan çekinsin ki.. Buyrun Karesi divan raporları Karesi sancağı forumunda yayınlanıyor, hatta beylerbeylikte bile koydum, herkes durumu bilsin diye, yönetim yaptığı işleri göstermek istiyorsa şeffaf olması gerekmez mi?
Kişisel olarak Edirne divanını tanımasam aynı forum altında buluşalım demem, Beylerbeyi ben olsaydım belki sadece bir kişiye mesaj atmakla kalmaz, bütün divan üyelerine mesaj atardım o ayrı, fakat bildiğiniz gibi ben değilim, dolayısıyla Bey in yapmadığı şeyin sorumlusu da ben değilim.Ben OFH, nin ve diğer fırkaların divan üyeleri ne kadar sorumluysa o kadar sorumluyum... Kaldı ki bir hoşgeldiniz dediğim için uğradığım hakaretlere rağmen uzlaşma konusunda bir adım atarak bu konudaki tavrımı da ortaya koydum...Şimdi Halen beni Edirne divanını tanımamakla suçlayacak mısınız?
Sayın Mturkkan biz vatanı satanlara mı oy vereceksiniz diye mesaj geçmedik, Kavgacılara, hırsızlara, isyancılara karşıysanız OBDF diye mesaj çektik, bir saat geçmeden anında sizin tarafınızdan "Karesi halkı siz kimin hırsız kimin hain olduğunu daha iyi biliyorsunuz" diye karşılık geldi. Bizim sizi hırsız, hain diye suçladığımızı nerden çıkarıp karşılık verdiniz anlayamadım. Niye üstünüze alındınız ? Ben sizi hiçbir zaman bu ithamlarla suçlamadım, kaldı ki sizin fırkanızdan da çalışan arkadaşlar gördüğümde keşke filanca değil de diğeri üst sıralarda olsaydı demişimdir. Ben hiçbir zaman bir fırkanın bütününü kastetmem. Ortada bir yanlış görürsem onu söylerim, sizin şahsınızın da hain olduğunu düşünmüyorum, Edirne hazinesinden fazlaca para alıp bu paraları da kendi siyasi çıkarlarınız için kullandığınızı düşünüyorum...Ben komutan olsaydım ve 24.000 akçem olsaydı emin olun orduma -çoğunluğu kendi fırkamdan olan- kişiler değil herkes girerdi. Bu kadar parayla halen bir ordu dolduramıyorsanız kusura bakmayın o sizin beceriksizliğiniz....
Saygılar
Magusmilena Hanedan Fazlaca paranın hepsini kendine almadığını o söyledi ve forumda mturkkandan para alanlar çıktı "evet mturkkan bana şu kadar para verdi" dedi.Sen hala fazlaca para aldı meselesindeysen bu senin art niyetindir.Sen komutan olsaydın kendi orduna partinden kimseyi almazdın çünkü onlara seçimde oy kullandırtmak varken niye orduna alasın ki Ayrıca mturkkanın ordusunda kendi partisinden adamlar olması onunda belirttiği gibi fırkaya oy kullanmalarını engellemektedir eğer bunda da kötü niyet arıyorsan diycek birşeyim yok.Ayrıca şu anda en çok asker mturkkanın ordusunda sanırım.Ve nedense bunu çekemeyen sizin gibi beceriksizler üstteki meyhane konuşmalarında olduğu gibi ordusunda ki askerleri çıkarmaya çalışıyor.
Hadi size iyi çamur atmalar ama bu ucuz numaralar'ı kimse kaale almıyor sana söyleyim.Yok uzlaşma olsun şu olsun barış birlik olsun gibi sözler söyleyip aynı zamanda çamur atabilecek kadar yüzzüssünüz. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Ptsi Şub. 09, 2009 10:06 pm |
|
|
sayın magus sizin bu konunun altında imzanız olmadığını çok iyi biliyorum evet her divanda ALLAH a şükür en az 2 adamım vardır ama inanın bunlardan bilgi sızdırmam o yüzden edirne divanından izin alamdığınız hadi izini geç haber vermediğinizi bilemezdim bilseydim tepkimi koyardım eğer siz izin isteseydiniz edirne divanı bu mantıklı açılıma hayır deseydi gene tepkimi koyardım sevgili magus OHRF ile yada OFH ile bir sorununuz olmadı bu doğrudur lakin bu kavganın içine çekiliyorsunuz LÜTFEN AMA LÜTFEN BUNA ALET OLMAYIN edirne divanı görevini yapmıyor olabilir fakat bu edirne divanına bağlı kasabaları habersiz alma hakkı tanımaz kimseye sayın magus farkında olmadan çok büyük bir yanlışa ortak oluyorsunuz OHRF den biri bey seçilirse karesi askerlerini ordularını geri çekerim diye tehdit ediliyor izin istense olumlu sonuç çıkacakken bilerek ve kasden izin istemeden kasabalar bağlanıyor bugün bile ss leri mevcuttur edirneye savaşa gittik oradaki askerlerimizden savaş alanının terk edilmesi isteniyor SS ler MEVCUTTUR son olarak gelibolunun bağlanması neden karesi divanında oylanmadı ben açıklayayım eğer oylansaydı edirne divanına haber verilmeli cümleside onaylanırdı edirne divanına haber verilseydi egolar tatmin edilemezdi bu tür oyunlara gelmeyin sayın magus siz bu tür oyunlara pabuç bırakmayacak bir kişisiniz kezaa beylik seçiminde OFH nin şahsınıza oy verdiğini gördünüz biz çıkarcı değiliz hak edene oy veririz divanda çoğunluk olsak bile bu böyle olacaktır lütfen OHRF-BODF kavgasına alet olmamaya çalışın |
|
|
|
Magusmilena
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 12:13 am |
|
|
Sevgili Kartal, herhangi bir kavgada taraf olmayacağımı, bilakis kavga bitsin diye elimden geleni yaptığımı sanırım biliyorsundur. Osmanlının zararına olacak herhangi birşeyi kar olarak görecek biri değilim. Oyunda bir hırsım varsa o da vatanım gelişsin, büyüsün diyedir, hatırlarsın sana niye viyanaya gidip almayalım demiştim. Şimdi ise ne haldeyiz görüyorsun. Forumda kavga etmek ayrı, hesap sormak ayrı oyun içindeki hal ve tavırlar birbirinden çok ayrı bana göre. Ben forumda führeri sevmiyorum, turkscihadı sevmiyorum, hatta beni bağışlasın mturkkandan da pek hoşlanmıyorum Fakat bunları oyunuma karıştırmam, benim Edirne divanına Gelibolu meselesinde kızmam sayın Führerr in ve semfb nin açıklamalarıydı. Sayın Führer ordu kuracağım dediğinde elbette ben de kızdım. Peygamber değilim sabrımın ve tahammülümün de bir sınırı var...Buna rağmen gidip gelin birleşelim dedim, hala da aynı fikirdeyim. Ben gruplaşmalardan ve kutuplaşmalardan olabildiğince uzak duruyorum, herhangi birşeyi şu tarafta olayım bu tarafta durayım diye yapmadım, dolayısıyla BODF-OHRF kavgası beni hiç mi hiç alakadar etmiyor. O yüzden lütfen tepkilerimi kutuplaşma olarak algılamayın.
turkscihad seninle muhatap olmayacağım, okuduğunu anlama konusunda ciddi sorunların var, sahi senin kurdeleni kaçıncı sınıfta takmışlardı
Saygılar |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 12:17 am |
|
|
- Magusmilena demiş ki:
- Sevgili Kartal, herhangi bir kavgada taraf olmayacağımı, bilakis kavga bitsin diye elimden geleni yaptığımı sanırım biliyorsundur. Osmanlının zararına olacak herhangi birşeyi kar olarak görecek biri değilim. Oyunda bir hırsım varsa o da vatanım gelişsin, büyüsün diyedir, hatırlarsın sana niye viyanaya gidip almayalım demiştim. Şimdi ise ne haldeyiz görüyorsun. Forumda kavga etmek ayrı, hesap sormak ayrı oyun içindeki hal ve tavırlar birbirinden çok ayrı bana göre. Ben forumda führeri sevmiyorum, turkscihadı sevmiyorum, hatta beni bağışlasın mturkkandan da pek hoşlanmıyorum Fakat bunları oyunuma karıştırmam, benim Edirne divanına Gelibolu meselesinde kızmam sayın Führerr in ve semfb nin açıklamalarıydı. Sayın Führer ordu kuracağım dediğinde elbette ben de kızdım. Peygamber değilim sabrımın ve tahammülümün de bir sınırı var...Buna rağmen gidip gelin birleşelim dedim, hala da aynı fikirdeyim. Ben gruplaşmalardan ve kutuplaşmalardan olabildiğince uzak duruyorum, herhangi birşeyi şu tarafta olayım bu tarafta durayım diye yapmadım, dolayısıyla BODF-OHRF kavgası beni hiç mi hiç alakadar etmiyor. O yüzden lütfen tepkilerimi kutuplaşma olarak algılamayın.
turkscihad seninle muhatap olmayacağım, okuduğunu anlama konusunda ciddi sorunların var, sahi senin kurdeleni kaçıncı sınıfta takmışlardı
Saygılar Dedimya hem tartışma ve kavgalardan hoşlanmadığını söyleyip hem de laf sokmaya çalışacak kadar ahmak ve yüzsüzsün diye.Bunu bir kere daha kanıtladın.Senin kimi sevip sevmemen önemli değil benim için.Ama birdaha laf sokmaya çalışırsan sana hayatın boyunca unutamayacağın bir kurdele takarım.Birdaja vinçle falan çıkarırsın anca
Ayrıca söyleyecek laf bulamayınca seninle muhatap olamam,okuduğunu anlamıyorsun gibi basit savunmalar yapma.Ya korktuğun lafı söylemeyeceksin ya da söylediğin lafdan korkmayacaksın. |
|
|
|
Magusmilena
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 12:44 am |
|
|
Birini sevmek ya da sevmemek hakaret değildir, ama görüyorum ki baya üzülüp kızmışsın Ne bekliyordun ki? Böyle bir üslup kullanan biri benim fırkamda bir saniye bile duramaz...Sıkışınca terbiye seviyeni ne güzel ortaya koymuşsun....
Tebrikler |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 12:57 am |
|
|
- Alıntı :
- Edirne divanına Gelibolu meselesinde kızmam
sayın Führerr in ve semfb nin açıklamalarıydı. Sayın Führer ordu kuracağım dediğinde elbette ben de kızdım. karesi sancagindan birkac kisinin yazdigi kiskirtici aciklamalari okudugunuzda oradaki tepkinizi sadece fuhrerr ve semfb yerine o sahislara da yöneltseydiniz keske ama siz arkadaslarima msj atip onlardan geri gelmelerini isteyecegim diye tehdit ettiniz
ben karesi divanina bir soru sormustum forumda ama kimseden yanit gelmedi hazir siz burdayken sorayim siz gelibolunun alinmasini onayladiniz mi? eger onayladiysaniz neden karesi divaninin edirneden ewet yaniti gelmesi icin israr etmediniz? onaylamadiysaniz neden divandan habersiz süpergazinin böyle bir ise kalkistiginin hesabini sordunuz mu?
farkli bir sorum da su yönde oyuna sahsi kavgalarinizi alet etmedigini ve tarafsiz yönetmeye calistiginizi söylediniz forumda mturkkana yapilan saldirida neden yerinizi aldiniz? neden oradaki anlasmanin gercekten imzalanmadigini ve sadece kabul edilince bu sekil babel towerda yayinlanacagi konusunda insanlari uyarmadiniz? anlasmayi yanlis anladim coktan imzalandi sandim gibi bir cvp gelmiyeceginden eminim neticede apacik ortada ve imzalanmis bir anlasma komu oyuna oylamaya sunulmaz mturkkani orada bilerek ve isteyerek mi yargiladiniz? |
|
|
|
|
1 sayfadaki 3 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3 |
|
|