|
|
Yazar |
Mesaj |
turkscihad
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 1:01 am |
|
|
- Alıntı :
- Birini sevmek ya da sevmemek hakaret değildir,
ama görüyorum ki baya üzülüp kızmışsın Ne bekliyordun ki? Böyle bir üslup kullanan biri benim fırkamda bir saniye bile duramaz...Sıkışınca terbiye seviyeni ne güzel ortaya koymuşsun....
Ben buna sinirlendim. - Alıntı :
- turkscihad seninle muhatap olmayacağım, okuduğunu anlama konusunda
ciddi sorunların var, sahi senin kurdeleni kaçıncı sınıfta takmışlardı Daha doğrusu buna da sinirlenmedim.Orda satırlarca tartışmaya kavgaya karşı olduğunu söyleyip bana laf soktun ona kızdım.Senin fırkanda durmam zaten çünkü herkes özenti.Kimse içinden geleni söyleyemiyor bunu sende de görüyorum.Burda kavgaya tartışmaya karşı olduğunu yazsanda laf sokuyorsun bu aslında senin kendin olmayı beceremediğini gösterir.Benim fırkamda kimse doğruyu söylemekten çekinmez(Sizin fırkanızdakiler tarafından linç girişimine uğrasa bile. bkz.beylerbeylik bulgarlarla anlaşma konusu)Ayrıca asıl okuduğunu anlamayan sensin bir önce ki mesajımda kimi sevip sevmediğin umrumda değil demiştim.Ve üzerine de eklemiştim asıl kızdığım kavgaya tartışmaya karşı olduğunu söyleyip bana laf sokman diye. Şimdi laf atıp atıp masumluk rolü yapmayı kes.Kendin Ol. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 1:04 am |
|
|
sevgili magus dışardan pek belli olmasada bu barış için bizde elimizden geleni yapıyoruz hatta bu yoldaki en büyük adımımız şuddur !! neyse bunu msn den söylerim kıyamet kopmasın burada:) ama şuda var tarafsız olmak için sadece tarafsız olmak yetmiyor müdahalede etmelisiniz sizce fuhrerr ve semfb bunları öyle kafalarına estiği için mi söylediler ? her ne kadar forumdan banlı olsakda kulağımıza kimin ne yazdığı geliyor
sayın magus gelibolunun bağlanması 1 ay sürdü bu ACİL bir olay değildi, ne demek istediğimi anladınız sanıyorum ve yukarıda ki mturkkanın koyduğu ss ye bir bakın bu olay edirnede bulgar ordularıyla karşılaştığımız gün oluyor artık müdahalenin zamanının gelip gelmediğine siz karar verin
haa bu arada son bişey sizin gözünüzü boyuyolar
örn: sevgili cucur edirne belediyesini aldı bulgar ordularını düşman listesine eklediğini yazdı peki düşman listesine eklemişse asesde tutmuşsa DIŞARIDA OLAN BULGAR ORDUSU HİÇ SAVAŞMADAN ŞEHRE NASIL GİRDİ???
boşuna onlara sormayın bi şekilde geçiştirilir |
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 1:48 am |
|
|
sevgili magusmilena o mesajı ben cekmedim ve su anda karesi secimleriyle hic bir alakam yoktur tum her seyi reelman kardesimiz halletmektedir sadece bugun sordum secime kac gun kaldı o kadar ben sadece orda ozel mesaj yoluyla bir arkadasımıza gelen vatanı satanlara oy vermeyin buna deginmek istedim bu neden oldu siz daha iyi bilirsiniz bunu forumda bana vatan haini dite suclamalarda bulunuldugunu cok iyi biliyorsunuz buda yeterlidir yalan lar soylenerek bir sahıs karalanarak dogruları araştırmadan o forumu bir cok kişi okuyor ben elimden geleni yapmaya devam edecem |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Salı Şub. 10, 2009 6:47 am |
|
|
- Alıntı :
- Kaldıki halihazırda resmi forumda ısrarla Divan
raporları isteniyor, ortada rapor yok, dürüst bir divan raporlarını neden açıklamaktan çekinsin ki.. Buyrun Karesi divan raporları Karesi sancağı forumunda yayınlanıyor, hatta beylerbeylikte bile koydum, herkes durumu bilsin diye, yönetim yaptığı işleri göstermek istiyorsa şeffaf olması gerekmez mi? ben cezalı biri olarak dedikodular vasıtasıyla ancak bilgi sahibi olabiliyorum ama kulağımıza gelenler oldukça ilginç sayın magusmilena, rapor rapor diye tutturmuşsunuz iyi hoş,ve ilgilendğiniz şey size ait olmayan bir sancağın hazine raporları. sizin divan madem okadar derli toplu kanunlara nizama uygun de hadi buyrun buraya DİVANINIZDAN BİR KARAR YAYINLAYIN GELİBOLU İLE İLGİLİ. supergazi kafasına göre iş yapmış sizleri bile kaale almamış ona tepkiniz yok, bir başka sancağın ticaret yada ziraat nazırına hesap sormakta baya yetkili görüyorsunuz kendinizi. önce bir gidin o super bey'inize deyinki biz burda süs bitkisimiyiz (başka şey yazacaktım ayıp olacak) super ve birkaç iyi ! arkadaşı başka eyalete ait kasabayı olduda bitti edasıyla bağlayacak, buna tepki veren diğer divanın üyeleride tepkisini dile getirecek ama tarafsız olan siz, en büyük kısgınlığınızı kininizi edirne sancağı divan üyelerine kusacaksınız. hatta hızınızı alamayıp "ordudaki arkadaşlarıma geri dönün çağrısı yaparım gibi bir laf ettiğinizde söylenmekte" bune pehriz bune lahana turşusu allaasen? gidin önce o super beyinize bir hesap sorun sen kimsin hadi edirneyi saymadın biz neciyiz diyebilin, varmı öyle kendini kanununüstünde yetkili görmek. açın bir güvensizlik önergesi hadi sıkıyorsa. neyse lafı uzatmayalım, açamıyacaksınız nasıl olsa öyle bir oylama karesi divanında, açsanızda bi işe yaramıyacak, bodf yi iki harf değiştirip ayrı partiymiş gibi odbf yapmakla olmaz bu işler, biraz daha çaba harcayın , harcayınki insanlarda iki yüzlü yakıştırması yapmasın size. son girişiminizide duydum zaten cinlerim tepeme çıktı, sözümona uzlaşmak için ayrı bölüm oluşturmakmış amacınız, kimi kandırıyorsunuz siz, bi akıllı sizlermisiniz bu alemde geri kalan herkez avanak öylemi? o forum bölümünü oluşturduktan sonra forum moderatörü olarak kimi önerecektiniz? e tabiki ençok kasabaya hükmeden kişiyi dimi:) ayrıca savaş zamanı insanlar rahat etsin diye bahanelerle bağladığınız geliboluda bu saatten itibaren panayır vs avantajı kalmıyor, yani karesiden ne geliboluya ne edirneye anında yardım ulaştırmak artık tarih oldu biliyorsunuz günler öncesinin haberiydi bu güncelleme. herşeyiniz yalan herrşeyiniz uydurmaya dayalı, yada bukadarmı gözünüz kör lternatif düşüncelere kapalı zihniniz. |
|
|
|
Magusmilena
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Çarş. Şub. 11, 2009 10:29 am |
|
|
Değerli Arkadaşlar,
Buraya gelip birşeyler yazma nedenim sadece bu forumu kullanan arkadaşlara olan saygımdandı.Benim herhangi bir safım olsa gelipte buradaki arkadaşlar da birşeyleri öğrensin diye açıklama yapmazdım. Fakat lütfen saf tutmakla suçlarken aslında aynı şeyi yaptırmaya çalıştığınızın da farkında olun. Nasılsa saflar ve forumlar ayrılmış, herkes te o saflar arasındaki mevcut kavgadan hoşnut, tek istenen şey kendi safı kavgayı kazansın, ama kavga bitsin değil...
Burada aylarca yapılan kavgalardan genel bir kanı oluşmuş, ya BODF cisin ya diğer taraftansın. Ya ak ya karasın, gri olamazsın, bizden değilsen hainsin, avanaksın,yüzsüzsün,herşeyi yalan dolan ve uydurmaya dayalısın, şusun busun...Griyim diyorsan da ikiyüzlüsün işte...Bundan anladığınız bu mu sadece?
Böyle bir anlayışla Osmanlı bir karış yol almaz, almadı da zaten...Önce gözlerinizi açın ve görün, biri diyor ki sizi dinliyorum, dikkate alıyorum, elimi uzatıyorum, gel birlikte yapalım...
Buraya kimseye yaranmaya gelmedim,hadi buyrun bana inanın demeye de gelmedim, hiç şüphesiz hakarete uğramaya da gelmemiştim ama uğradım...Az biraz kırıldım, onu da sorun etmeyeceğim...Ben doğru bildiklerimi söyledim, inanıp inanmamak size kalmış, isteyen uzlaşır, isteyen kavgasına devam eder...Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş derler..Herkesin düşündüğü kendine, yazdığı da...
Bir süre yazmayacağım zira umudumu kaybetmek istemiyorum...
Kalın sağlıcakla... |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Çarş. Şub. 11, 2009 10:48 am |
|
|
Bu forum kullanıcıları,kimi ne şekilde karşılayacağını bilir ve kimsedende öğrenmez!!
Ama misafirde misafirliğini bilmelidir..Siz önce Resmi de adama vatan haini diceksiniz, burada kendinizi yalanlıcaksınız üstüne üstlük birde bu forum kullanıcılarını misafirliğinizi unutup! karalayacaksınız,birde üstüne saygı bekleyeceksiniz.. Kusra bakmayın ama daha çokkk beklersiniz..
Bulduğunuz ilk fırsatta karşınızdakini karalamaya çalışma politikanızla bir adım ileriye gidemezsiniz..
ESEN KALIN! |
|
|
|
Emaar
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Çarş. Şub. 11, 2009 11:30 am |
|
|
insanlar nedense cevap veremedikleri sorularla karsi karsiya kalinca kacmayi tercih ediyorlar burada gelip uzunce bir yazi hazirlayip herseyin istediginiz gibi mi gitmesini bekliyordunuz birkac cevapliyamiyacaginiz soruyuda görünce konuyu baska yere cekip noktalamak mi isiniz siz böyle yaparsaniz kimse sizin uzatiginiz eli umursamaz cünkü ciddiye alinacak bir tavir sergilemiyorsunuz neyse sorulari cevaplamiyarak bizi bilgilendirdiniz zaten insanlarin griy oldugunuza inanmalarini istiyorsaniz ve uzattiginiz eli tutmalarini istiyorsaniz cevabi ne olursa olsun sorulari yanitlamalisiniz ben sahsen sizin dostca yaklastiginiza ve tarafsiz oldugunuza inanmak istiyorum ama maalesef siz gercekten tavirlarinizla bunu baya zorlastiriyorsunuz |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Çarş. Şub. 11, 2009 2:58 pm |
|
|
biz bu tür vakalara ava giderken avlanmak diyoruz. geçmiş olsun magus saygılar haha |
|
|
|
tiger1617
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Çarş. Şub. 11, 2009 3:01 pm |
|
|
- Nistel demiş ki:
- biz bu tür vakalara ava giderken avlanmak diyoruz. geçmiş olsun magus saygılar haha
hehehe :D:D |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 1:34 am |
|
|
bende şahsen istiyorum birlik olunsun, el birliği verelim daha güçlü osmanlıyı inşa edelim diye ve en büyük hayalimde bunu görmeden ölmemek. fakat ömrüm yetmeyecek:) bizler yok onun ayağını kaydıralım buna çamur atalım bu bize karşı hadi forumdan banlatalım edası ve daha beter ince planlarla değilde, EŞİT ŞARTLAR ALTINDA 4 SANCAĞIDA AYNI HAKLARLA KORUYAN KOLLAYAN VE EŞİT SÖZ HAKKI OLAN bir oluşuma ancak çaba harcarız. gizli kapaklı planlar kurmakla hatta son duyum ne acıdır ki edirne divanını değiştirmeyi bile teklif eder olunmuş bazı ortamlarda. ne demek yani bu? biz birilerini seçmişiz, iyi yada kötü , kötüyse koyun delillerinizi, işkembeden atma suçlamalar yapmayın, ikna edin milleti, ve değişim olacaksada buna gene EDİRNEDE YAŞAYANLAR KARAR VERİR, o SUPERGAZ bir başına yada saz ekibiyle değil. yeterince açıkmıdır arkadaşım. yazmıyacam desende gene buralara uğrama ihtimaline karşı karaladım bişeyler, |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 2:17 am |
|
|
badsector gerçekten dediğimiz herşeyi kısa ve öz anlatmışsın teşekkürler |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 3:39 pm |
|
|
o. direniş kuvvetlerinde supergazi edirne dıvanını değiştirelim dedi, ama karşı cıkıldı yandaşları hariç. yani böle bişey yapamaz |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 5:07 pm |
|
|
Söz hakkı olduğuna ben de konuşayım biraz.
Öncelikli olarak Gelibolu nun Karesi sancağina bağlanmasi olayında iki divanında haberi yoktur.Bu olayı ilk duyduğum zaman bana mantıklı gelmiştir.Öyle ya da böyle ben zaten kendim bağlamayı kafama koymuştum.Çünkü pazarda 10 akçeden 100 den fazla bugday vardır.Balık 17 akçeye kadar düşmüştü.Hayvan alımı yoktu.Tek kişilik dev ordumu kullanarak ayırdım.Kimsenin müdahalesi olmamıştır.Gelibolu'nun bağimsiz olduğunun 1.günü spiritless seni asıcam demiştir.Karesi ye bağlanma olayı %100 doğrudur.Neden mi ? Eğer bug olmasaydı bulgarlar divanı elegeçirecek ve kendi atamalarını yapacaklardı.Karesi 3.ordusundan şehit düşenlerin hepsine dava açilacaktı.Kasabaların ekonomisi iyice çökecekti.Bu sadece divanın bir şansıdır.Ama şimdi kimse çıkıpta bağlaman yanlişti diyemez.Tek hatam Edirne divanına sormamaktır.Ama bu konuda bilgim yoktur.Daha önce hiçbir devlet görevinde bulunmadım.Ama Edirne divanı topla tüfekle saldırmaya başladılar.Gelibolu konusunu iyice kirlettiler.Herkes kendi çikarina alet etmeye çalişti.İki divan birbirine düştü ve benim inancım bunun Gelibolu ile hiç bir alakası yoktur.Daha önceki husumetleri herkesin komplo teorisi yapmaya itmiştir.Yaptılar da.Ben kasabamdan gereken desteği aldım.Kırklareli bir vatandaşin ya da keşanli birinin forumlarda bana atıp tutmaya hakkı yoktur.Kasabamdakiler atabilirler onlara hak veririm.He derseniz bizim sancak kasabamız diye.Devlette aynı devlet bir bardaktan ötekine aktardık suyu su da aynı su.Ama kişisel çıkarlarınızı bu konuya o kadar alet ettiniz ki iç savaş durumuna kadar geldik.Bu ülke kirli siyasetçilerden çok çekti hala da çekmeye devam ediyor.İnsaları o kadar bipppppppp gösterdiniz ki herkes sizi melek olarak görmeye başladı.Öncelikli olarak Mturkkan ın ordusu savaştan sonra sana saldıracak dendi.Daha sonra İnfini ordu kuracak sana saldıracak dendi.Şimdide Eskisehirli sana saldıracak deniyor.Her kafadan bir ses çıkıyor.Ortaliği ateşe vermeye çalişan bir çok kişi var ama malesef bizim partilerimiz de bunlara alet olmuş durumdalar.Artık ortalık çekilmez hal aldı.Benim iki divanla da alakam yoktur.Aklıma yatanı yaparım sadece.Yapmaya da devam edicem.Ama siz de bildiğinizi okumaya devam ederseniz.Malesef sonuçlarına tüm Osmanlı katlanacaktır.Tabi zamanın gelince sıyrılmasını çok iyi bilirsiniz.Her tarafa laf yetiştirmesini de.Benim bu olaylardan hiç bir çıkarım olmadı.Üstüne 2500 akçe borca girdim.Kimseden 5 kuruş para almadım.Günlerdir bekliyorum.Neden mi ? Bu ülkeyi korumak için.İlk sefer de korudum.Çoğu kişi parasına para katarken 3 ay keşan da bekledim.Ama siz tabi bunları anlamazsınız.Çünkü sizin tarafınız var.Ohrf ve bodf lobisi bitmeden Osmanli rahat yüzü görmeyecektir.Öncelikli olarak oyundaki iyi adamları bitirdiniz.Daha sonra iktidara geldiniz ama yeter artık.Bu forum tamamen taraflidir.Öteki forumda bu foruma tarafdir.Biz ne b.k yiyelim sizin atişmalarinizi birbirinize küfürlerinizi mi izleyelim.Kim ne yapacaksa yapsın.Eğer hoşgörünüz bitmişse artık bizim yapacak birşeyimiz yok.Adam gibi düşünün artık.Birbirmize bulgarlardan daha düşman olmuşuz haberimiz yok.... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 5:22 pm |
|
|
şimdi toz bir dakika birincisi kimsenin gelibolunun bağlanması kötü birşeydir dediğine rastlamadım öyle diyen olmuşsada hatalıdır ikincisi sen tek başıma yaptım diyorsunama gazi öyle demiyor hanginizim ki doğru? edirne divanı nı bazıları ister kabul etsin ister etmesin HALK seçmiştir dolayısıyla o divanı tanımıyorum demeyede bu oyunda tecrübeli birirnin demeye hakkı yoktur ama şurada sana katılıyorum bu iş gelibolu değil kişisel husumettir lakin bu husumeti kimlerin ateşlediği dahada önemlidir sadece şu denilseydi hiçbir olay olmazdı '' kusura bakmayın haber vermedik karşı çıkılacağını düşünmemiştir bir dahaki sefere haber vereceğiz'' şu cümle söylenmiş olsaydı bugün bir tartışma olmazdı ve şimdi keşan tekirdağ şarköy komple 2 divan kararı ile karesiye bağlanmış olurdu ama işin içine ego tatmini girince cümleler şu şekilde oldu gerek duymadık haber vermeye edirnede bir divanmı var ne haber verecez sizin gibi basiretsizlere ee bu sonuçlarda kaçınılmaz böyle olunca birileri aklınca BENİM ELİM SENİN ELİNİN ÜSTÜNDE cilik oynuyor |
|
|
|
barlation
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 6:09 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
edirne divanı nı bazıları ister kabul etsin ister etmesin HALK seçmiştir dolayısıyla o divanı tanımıyorum demeye de bu oyunda tecrübeli birinin demeye hakkı yoktur Kesinlikle katılıyorum bu düşünceye.. İyi niyetli olabilirsiniz fakat Edirne Divanını tanımıyoruz derseniz( sawronun sslerinde bu war ) maalesef işler karışıyor arkadaşlar.. Biz bulgarlarla savaşmaya geldik.. Birbirimizi kesmeyelim yaa.. Şu Bulgarları keselim sonra bu konular tartışılır, ve bir çıkar yolu bulunur zaten..
|
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 6:41 pm |
|
|
- Nistel demiş ki:
- o. direniş kuvvetlerinde supergazi edirne dıvanını değiştirelim dedi, ama karşı cıkıldı yandaşları hariç. yani böle bişey yapamaz
birazdaha sabret göreceksin neelr konuşulacağını, acele yorum yapma. o başlık bir sonraki aşamaya geçiş süreci, ve bu sefer diyecekki ben haber verdim bakın şugün şuraya yazdım. edirne temizlendi sırada harmanlı var, harmanlıda bulgardan temizlenecek, sonra içimizdeki hainleri temizleyelim sloganı devreye girecek. burada esas iş seçim sonunda oluşacak yapılanmaya göre karesi divanındaki mümkün olan çok sayıda arkadaşa düşüyor, eğer önlem alınmazsa emin olun çok daha büyük karmaşalara gebe kalacaktır ortalık.
bu arada toz taraflılıktan bahsetmişken, dikkat ettinmi kimse senle alay etmemiş, hakaret de bulunmamış, kimse kestanesini kapıp en yakın ağaçtan inip seni yada magusu susturmamış, bak ne güzel tartışılıyor konu. ve ben birşeyden daha eminim. öyle hemen savaş bitti hadi geliboluyu geri edirneye bağlayalımla olmayacak o iş. geri bağlama olsa bile enaz 2-3 edirne divanının ömrünü yer gerekçelerde basit olacak, savaştan çıktı ekonomi bozuk, bizdemi sefillik çekelim bla bla.. neden sana bu işte bukadar tepki? emin ol divanda bir görevli olsan sen yada herkez aynı tepkiyi verirdi o açıklamalara karşı. alay edercesine birde yok edirnede divanmı varmış vs gibi, izini geçtim bana kalsa böyle bir iş teklif dahi edilemez en başta kanuna aykırı, kanunun ilk maddelerine. "eyaletin birliği ve beraberliği beylerbeyinden bile önde gelir" ne demek sınırlarıyla oynamak hemde eksilen yönde. siz gider başka ülkede savaşırsınız yeni kasabalar alırsınız ona eyvalalh. neyse uzatmayim de hayırlısı olsun. edirneden bulgarın gitmesi gerçekten güzel bir olay inşallah herşeyin uzunca bir süre sonu olur, yaşanan sıkıntıalrın çekilen eziyetlerin. fakat devamında inşallah yanılan ben olurum aksi takdirde Osmanlıdan eser kalmayacak bazı birkaç hırs sahibinin yüzünden paramparçaya ayrılacağız üstelikte kardeşçede değil kanlı bıçaklı şekilde. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 7:08 pm |
|
|
Aklıma yatanı yaparım sadece.Yapmaya da devam edicem.Ama siz de bildiğinizi okumaya devam ederseniz.Malesef sonuçlarına tüm Osmanlı katlanacaktır.
Bu bir tehditmidir? NE DEMEK BEN YAPACAĞIM SİZSAKIN BİLDİĞİNİZİ OKUMAYIN. böyle saçmalıkmı var, gözünüz seveyim. senin - bariyanın - gazinin- cucurun ve hatta ne alakaysa güzatın aklına yatanların her akıllarına esenlerin(kanunları hiçe sayarcasına, divanları yokmuş gibi kabul ederek, alakasız asılsız suçlamalarınızla) yapılmasının faturasını neden tüm Osmanlı çeksin orasını anlayamadım. biraz daha açarmısın lütfen bu kısmı Osmanlı belki ilk bakışta (sizin ordan tabi) bakınca sahipsiz gibi görülebilir
ufak bir hikaye rp tadında olsun. - Alıntı :
- soğuk kış günlerinde bir kuş yiyecek birşeyler vs için dondurucu soğuğa rağmen uçmaktayken, bir müddet sonra soğuğa ve açlığ yenik düşer ve kanatları hareketsiz kalarak olduğu yere çakılır.
bu esnada ordan geçen bir öküzün kocaman ayakları arasından ezilmeden şans eseri kurtulurur fakat öküz tam geçmişken bizim kuşun üzerine pislemiştir. kuş bu duruma okadar sinirlenirki bi kalkabilse cüssesine bakmadan öküzü bi kaşık suda boğacak ama malesef kıpırdayamıyor. pisliğin sıcaklığı bir süre sonra donmakta olan kuşun kanatlarını çözer ve tekrar hayata tutunmasına olanak tanır. kuş buna çok sevinir ve başlar sevinç naraları atmaya, yaşasın kurtuldum falan. bi yandan da çıkmaya çalışır içinde bulunduğu durumdan. o esnada ordan geçen bir kedi bu seslere dikkat kesilir ve kuş tam kurtuldum derken kedi pençesini uzatır ve bizim kuş kediye bi güzel akşam yemei olur. - sonuç olarak, üstüne her pislik atanı düşmanın , üstüne gelenide pislik sanma, yada sen pislik içindeyken sana uzanan her elide dost.
ha pisliğin içinde mutluysanda sakın ola sesini çıkarma
|
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 7:43 pm |
|
|
Bak badsector bunu ortaliği kariştirmak için mi alıntı yaptın bilmiyorum ama.Sonuçta söz konusu olan iki eyalet ve bunun sonuçlarına katlanacak olan osmanlı olur. Ayrıca aklıma yatani yaparım kelimesini de yanliş anlaşsin.Sonuçta ordu hakkında bana yardım etmiş olabilirler.Ama sırf onlar dedi diye yapmadım.Kendi mantık süzgecimden geçirdim öyle yaptım.Her söylenileni de yapmadım.Pisliğin içinde felan da değilim.Ben herşeyi açikladım.Hatali oldugumu da kabul ettim.Savaş bittikten sonra orduyu dağitip,teslim olacağimi da belirttim.Lakin ortada 3-5 kişi var ortaliği kariştiran bu kelimelerimi evirip çevirdiler.Ondan sonra bende daha düzgün post atmadım.Anlamak istemiyorlarsa kendimi kasmamın anlamı yoktu. Kartal13 Beni muhatap almadilar daha doğrusu Gazi'yi muhatap almak istediler.Sonucta Gazi basmiyor butonlara.Ben olarak söyliceklerimi zamanında söyledim ama onlar anlamak istemediler.Sonuçta bana gelip sorabilirlerdi ama herzaman olduğu gibi yakıştırmayı yaptılar. Edirne divanının forumu kimlere bıraktığı da ortadadır.Semfb ve fuhrerr in açıklamaları mevcut.Divanı tanımama olayına gelince,ben ilk başlarda böyle bir açıklamada bulunmadım ama daha sonradan bazı divan üyelerinin söyledikleri yüzünden bazı şeyler yazmış olabilirim ki yazdım da demiyorum. |
|
|
|
recai
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 8:06 pm |
|
|
Semfb ve fuhrerin açıklamalarını okuduk toz sizin yazdıklarınıza cevap vermelerinden ötürü onlarımı suçluyorsun bence az bile yazdılar size bu yaptıklarınızdan sonra |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 10:27 pm |
|
|
bak toz seninle bir husumetim olmadı o gelibolunun ve diger kasabaların baglanması fikrine gelince o işin fikir babası bendim.hatta şarköy tekirdagı keşan tarafına kadarda sürücekti bu iş ancak divandan habersiz hatta 2divanında haberi olmadan yapılan bir işin faturası sana kesilmiş oldu .benim hiç bir yerde gelibolunun karesine baglanmasına karşı çıktıgımı göremezsin ancak bunu divanı tanımıyorum tarzında yapıldıgında hiçde hoş olmuyor .ben bu fikrimi sunarken hiç bir siyasi veya aile görüşü üzerinden düşünmedim .art niyetsiz ve halkın iyiligini düşünerek yaptım bunu ve sonuna kadarda savunurdum.ancak bu şekilde degil . uslubunuza tekrar dikat etmenizi rica ediyorum. |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Perş. Şub. 12, 2009 11:23 pm |
|
|
ortalığı karıştırmak gibi bir niyetim yok, bilakis karışmasın diye tüm çabam. çünki karışırsa gerçekten çok acı karışır. sonuçta sözkonusu olan hep iddia ettiğiniz gibi iki eyalet değil koskoca dört eyalet etkelenir bu durmdan. kutuplaşmaların çizgileri derinleşir. osmanlıda iki değil 4 eyalet var sanada hatırlatalım ozman. düşmanlıkların safhası en üst seviyeye ulaşır. o yüzden özellikle önemli mevkilerdeki kişilerin yazdıklarına çizdiklerine hele hele yaptıklarına çok iyi karar vermesi gerekir. bu yazdıkalrını gelibolu bağlanırken yazabilseydin kimse sana bukadar tepkili olmazdı ki pekçok kişi aynı kanaatteydi, savaştan en az şekilde zarar görmek. hatta hatırlarsan edirne sancağı kısmında yazdığın, mesajı (beylerbeylikte yazdıklarımı ciddiye almayın çok eğlenceli oluyor) gördükten sonra bende kendi kendime sanmıştımki ortak karar alanlar var ve kaışmayayım, şu senin bağımsız gelibolu dalgasına ve sonrada hatta latifesini bile yazpmıştık. fakat son gelinen nokta gerçekten ürkütücü ve bu sadece bir oyun bile olsa belli dinamitlerle oynanmakta ve bu ilk başta o oynayanların elinde patlar, sonra millete zarar verir. (anladın umarım ) bu oyunda hiç kimse padişahın en değerli akrabası değil, herkezin belirli konumu var misyonu var, oturmuş bazı kurallar ve sınırlar var. formu kimlere bıraktınız lafına gelirsek. bıraktıkmı bıraktırldıkmı acaba.
en basitinden kendimi savunayım. superin forme dönüş şeklini eleştirdiğim için yedim 28 gün. daha öncesinde kendisine özel mesaj yoluyla fikrimi belirttim ama tepki alamayınca form geneline yazmak zorunda kaldım fikrimi. evet hataydı.ama yapmam gerekiyordu. bakınız orda günlerce eleştirildi yönetim, sayfalarca dilekçe toplandı gaziye verilen ceza abartılır diye, hangisine en ufak uyarı bile yapıldı söylesene. sansürcüye yazıyorum , bende yarın bi dilekçe açacağım ozamn diyorum bana en edepsiz şekilde buyur aç sende bişeymi (erkeler anlar bu yarışı) yarıştıracan yoksa cevabını alıyorsam!! hadi geçtik olan oldu af çıktı. onada peki. ama af konusunda duyuru ocak 20 de yayınlandı. yani gazi forma dönse bile ocak 20 den sonraki 46 ıncı gün dönerdi o forma. yada yazdığın duyuruya dip not düşersin bundan önceki cezalıalr şukadar süreyi doldurmuşsa yararlanabilri diye. ve bu solonun en baba hatasıdır ahbi ingilizcem yetsede bide LJS ye ulaşma şansım olabilse. bilmem anlatabildimmi. en bunları özelden söylüyoum cevap bile alamıyorum solondan, tepki sadece bize, ee biz daha ne yapalım, tarafsız! olunurda bukadarmı bi-taraf olunur |
|
|
|
toz
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Cuma Şub. 13, 2009 2:13 am |
|
|
Şimdi öncelikle levozz divanı tanımadığımız olayına gelirsek.Ben o noktada hata yaptığımı biliyorum ve de savaştan sonra ordumu dağitip cezamı çekeceğimi söyledim.Ama keşke birde benim yerimde olaylara muhatap olsaydınız daha iyi anlardınız.Madem ki olay olumlu karşilaniyor.O zaman edirne divanı sadece gurur yapiyor.Herkes biraz açik olursa hiç sorun kalmayacak.Ama kimlerin birbirine açik oldugu gün gibi ortadadır. İkinci olarak badsector herkes kim çok iyi biliyor bence,önceki yazımda da yazdım bu forum öteki foruma karşitlardan kurulmuş sonucta taraflisiniz onlarda size taraflı.Banlanma olaylarında ben sorumlu olmadığım için yorum yapamicam. Ayrıca herşey karşiliklidir uslup konusunda,karşimdakine göre davrandım ben sadece. Madem olayımız olumlu,edirne divanına habersiz kasaya 5000 akçe para atsak o zamanda bu kadar asi ve gururlu olurlar mıydı ? |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Cuma Şub. 13, 2009 3:27 am |
|
|
5000/12=416,6 valla kurtarmıyo be toz:) işin gırgırı biyana, para pul demek değildir herşey. sonradan yapılan talihsiz açıklamalar milletin sinirini bozmuştur neden anlamıyorsun.
şimdi karşımdakine göre davrandım deme, tepkiler sana ne zaman yoğunlaştı, olay hangi aşamada alevlendi kartal kısaca özetlemiş.
buarada eklemek gerekirse karşıt olarak görmüyorum ben diğer tarafı, sadece ortada kural varsa herkezze aynı mesafede olmalı diyorum, ozaman senin dediğin gibi olursa ortada ezilende çok olur, her iki tarafıda beğenmeyenler ne olacak, doğal olarak onlarda forumlardan nefret eder oldu. oysaki sende bilirsin (yada hiç ceza aldınmı bilmem ama) forum olmadan oyun kocaman bir hiç. çünki oyunda yapılan aktivite neyki normal şartlar altında? yemek ye iş yap, meyde takıl sohbet et okadar, ben te ilk zamanlarında karşıydım resmi formun böyle bölük pörçük ayrılmasına, örneğin kareside ne oluyor, bursada saruhanda millet neyle meşgül bunlarıda bilmek lazım, özellikle bak yaşadık savaş zamanı. kimse kimseden bi haber oldu. buranın kuruluş amacı evet belki senin iddian gibi resmi forma bir tepkiydi ama onun ötesinde işlevi var, burda herkez osmanlının neresinde olursa olsun aynı başlıkları görebilmekte, hatta açık ailelerin guruplarına yazdıkalrı bile okunabilmekte, gizli saklısı olanda zaten, kapalı yapar gurup ayarını. gırgır şamata? arada olmalı stres arada atılmalı ama tadında ve kuralında. küfür asla zaten hiçbirzaman izin olmaz . burda bile uyarı aldığım zamanlar olmuştur emin ol (özellikle floddtan:) ama hiçbir zaman şu manzara yaşanmadı burda. buyrun cenaze namazına elime geçen bir ekran görüntüsü
En son badsector tarafından Cuma Şub. 13, 2009 3:45 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
badsector
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Cuma Şub. 13, 2009 3:42 am |
|
|
bak konu nerden nereye geldi birazdan redkit atlar düldüle gelir ama başlığı açan kişi şimdi çoooooookuzaklarda olduğundan aynı konuda ilerlemek çok güç |
|
|
|
Valandil
|
Konu: Geri: SÖZ HAKKI Cuma Şub. 13, 2009 6:16 am |
|
|
Öncelikle ikide birde bu forum taraflı diyen toz ve sayın magusmelia'ya cvp vermek istiyorum...
Bu forumu ben kurdum, ve sanırım bunu aramızda bilmeyen yoktur...
Ve ben forumu kurarken bana en çok yardımcı olanlardan biride mit olmuştur...
Bizim forumumuzun kuralları, hangi hareketin kaç gün cezasının olacağını bile belirtilerek hazırlanmıştır...
Bu sayede solon'un yaptığı gibi aynı maddeleri çiğnemiş olsalar bile, işine gelmeyene 28 gün işine gelene 3 gün ceza verme gibi bir şansımız yoktur...
Forum Kuralları
Ayrıca taraflı dediğiniz forumumuzda ;
yetişbey - mit - semfb gibi bizden olarak gösterdiğiniz kişilerde banlanmıştır...
Tekrar soruyorum sizin tarafdan kastınız nedir?
Eğer buradaki insanların bir çoğunun aynı doğrultuda düşünmesinden bahsediyorsanız, evet bu doğrudur...
Buradaki çoğu insan farklı partilerdende olsa en azından yarı yarıya her konuda birbirine uyumludur...
Ama sizin tarafdan kastınız forum yönetimiyle alakalıysa çok yanılıyorsunuz...
Olaylara objektif bakıp bu hatanızdan en kısa zamanda dönmenizi dilemekten başka yapabileceğimiz hiç bir şey yoktur ne yazık ki...
...
Bu forumda her önüne gelene hakaret eden ve hakaret ettiği insanları bide utanmayan banlayan Evildust yoktur !!
Son 2 aydır dikkat edin, solonbitanın forumunda evildust - bariya - cucurbitadan hakaret yemeyen kim kaldı?
Eskiden sadece bize saldırırlardı, şimdi biz olmadığımız için kendi aralarında kavga etmeye başladılar...
Ve Bodflu olanlara bile nasıl hakaretler ettiklerini herkes görüyor !! Olay bodf deildir, olay solon - multisi cucur128 - ve ibrikçi takımını oluşturan orkunhan evildust bariya gibi tiplerdir...
Sırf her msjlarında kendilerine şakşakcılık yapıyor die, vatan haini guzat'a modluk verenlerden ne beklersiniz ki?
Ayrıca ;
Her cümlesine "hırsızlar arsızlar soyguncular" die başlayan cucur ne zaman ceza aldı bu laflarından ötürü?
"Mezdeke kaseti koyun dansözler kıvırıyor" diyen bariya evildust orkunhan ne zaman ceza aldı?
...
Son olarak...
Siz bu forumda hiç bir zaman...
Böyle bir kepazelik görmeyeceksiniz...
Hiç bir yönetici bu yukardaki örnekde olduğu gibi...
Aşağılık komplekslerini bastırmak için insanlara artislik yapmayacaktır...
Onları aşağılamaya çalışmayacaktır...
...
Uyarı yapmak farklıdır...
"Üstüne bastım" - " gözünün yaşına bakmam" vs gibi ifadelerde insanlarla aklınca dalga geçtiğini onları aşağıladığını sanmak farklıdır...
...
İnsanların birbirine taraf olmasıyla, birbirlerine msjlarla destek vermesiyle...
Forum yönetiminin taraf olup adam kayırması farklıdır...
İki forum arasındaki taraf farkını artık görebileceğinizi umuyorum... |
|
|
|
|
2 sayfadaki 3 sayfası |
Sayfaya git : 1, 2, 3 |
|
|