Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Yapılan terbiyesizlik

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 9:57 pm

bursa divanına ve beyine sesleniyorum. envanterdeki tüm ekstra malları karesi kasabalarına gönderip bizlerde onların pazarlarını bloke edelim. mesela ben gönüllü tüccarlık yaparım. benim gibide en az 5 arkadaş size hemen bulurum. s,z ödenekleri bize atın yeter. onlarında pazarları allak bullak olsun, belediye ticaretleri dursun o zaman karşılıklı bi daha konuşalım. şimdi bu çokanat iğnenin ucu kendilerine batmadıkça gevrek gevrek konuşup canımızı sıkmaya devam edecek.
chocolateman

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:25 pm

emirdagli demiş ki:
Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Asmen

çukulatamısın püsküütmüsün nesin. geldi tüccarın süre istedi. bende 1 hafta süre verdim. yetmedi ekstra süre istedi ekstra 3 gün süre daha verdim. oda doldu. başkan süresi dolan tüccarına süresinin dolduğunu bildirmiş. tüccarına süresinin tekrar dolduğunu söylemekmi suç. senin tüccarın kaç gündür dursunbeyde? utanın be tüccarında bi günü olur. utanmasan tüccarını dursunbeye tamamen yerleştirecen. hatta utanmasan tüm bursa kasabalarına birer tüccar yerleştirirsin sen. ne istiyorsun babanın kasabası gibi dursunbeyi yada bursanın diğer kasabalarını işgal edip aylarca tüm üretimlerini bursada satıp bursa ekonomisini batırmak istemeni haklımı görelim. lafını bil yuttururum o lafları sana. sen kimsinde canın sıkılınca bursa beyini kadısını filan görevden attırıyon. onunda kayıtlarını koyayımmı buraya püsküüt. kimsin sen ajanmısın adminmisin. ohrf den divana giripte ben ohrf tanımam herkesin adamıyım, ortam adamıyım ohrf hikaye demenide koyayım istersen buraya ha. haaaaa bu tüccarın partisine gelince. benim eyaletimin 10.000 akçesini dolandırıp karesiye gönderen bir parti üyesinin partidaşlarıyla dostluk kurmak zorundamıyız.
tamam anladık emirdağından inmişsin.herhalde bursada cevap vercek kimse kalmadı seni yollamıslar.Tüccarım adam gibi izin istemiş!!!Ama sorun surda sen ve o mesajı yollayan adam değilki öyle bir mesaj yollamışsınız.Biz nicklerle dalga gecöeyi gectik.sen hala ordaysan bir daha muhattaba almam seni!!!Dediklerini koymayan adam değildir.Ben burdayım.Parti hikaye ben osmanlı için çalışıyorum dedim.Her partiyle anlaşırım bu yüzden dedim.ama sende kafa yokki öyle anlamışsın.Adam gibi izin istemiş vermişsiniz izin.İzin bitince defol demek neyin nesi.

Ben beyi attırırım kadıyı atırırım dediysem buraya kanıtını koyacaksın sonra konusacaksın.Çamur at izi kalsın yahudi oyunlarıyla bu işler yürümez.Ben iftira atıyormuyum?Kavga edeceksen başka kapıya bu başlık kavga için açılmadı
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:29 pm

dur geliyo kanıtı.
reelman

reelman

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:35 pm

Bursanın yapmış olduğu kanunu eleştirdik diye...

Bu tarz tüm sancakları ilgilendiren kanunların ortak yapılması gerektiğini düşündük diye....

Uğramadığımız hakaret ve aşağılama kalmadı.

Birde iç savaş çıkarmakla tehtid etmişiz,

Alıntı :
Evrenos_beg Yazmış

Valla arkadaşlar..Hiçbir eyalet, hiçbir eyaletin içişlerine karışamaz.. Bilmem diplomasiden ne anlıyorsunuz ama bunun açık ve nihayi sonucu savaştır..

Artık herkes kendine gelsin

Biri savaşla tehtid ediyor,

Birisi Karesi, Edirne ve Saruhanı tanımam diğer devletlerle iş yaparım diyor,

Bir cucur gelip diğer sancak divanlarına hırsız multici dolandırıcı diyor bursadan ses çıkmıyor,

Sonrada kalkıp devlet adamlığı taslıyorsunuz.

Herkes yaptıklarından mesüldür ve herkes ektiğini biçer

Ve son olarak Emirdağlı bu nasıl bi terbiyedir merak ettim gittim profilindeki yaşına baktım harbi yakıştıramadım...
turk_kral

turk_kral

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:40 pm

Reel emire demişsin de adamda sabır terbiye bırakmıyor ki bazıları bak ben daha 1. günümdeyim başkanlığımın ve duruma bak benim bu durumumla 60 ı çarparsan emirin nasıl bir psikoloji içinde olduğunu anlayabilirsin
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:42 pm

Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Cokonat
Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Cokonat2

çokalatamen aklını başına al vede insanlara terbiyesiz derken 3 kere düşün. reelman terbiyesiz diye başlık açan bi adama ne denir?
rehaxx

rehaxx

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:43 pm

ya ne bakıosun adamın yasına kendını buyuk sanıo devlet adamı oldu devletın ne anlama geldını bılmıo daha neymıs eyaletler ayrıymıs hepımız osmanlı vatandasıyız zamanında sızın gıbıler yuzunden yıkıldı osmanlı tekerrur ettırmeyın yıne edırnede bunları yapıyodu savastan once nnoldu bız kurtardık onlarında bı taraflarını dıvana gelınce zekanız degısmıo sadece unvanınız degısıo bosuna kasmayın o yuzden adamlar bızım ekonomımızı cokertıolar dıe bosuna ınsanları burda kendınıze sövdürmeyin madem savas ıstıyonuz ıstedıgınızı bulursunuz umarım cok yakında cıkarsa emın olun bende katılıcam savasa sırf sızın -edit- tavırlarınız yüzündüen

Admin notu:

Üslubunuza dikkat ediniz.

Uyarıldınız...

Redkit
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:50 pm

Saçma sapan mesajlar atıp gelip burda üste çıkmaya çalışmayın.Tamam uyarmışsınız günün doldu diye.Mahkemeye veririm diye tehdit etmek ne?Emirdağlı Karesiye'de böyle dağdan indim şehre şekliyle gelip dilini tutamazsan allak bullak olan sen olursun.Efendi gibi işini yapsın herkes.Günlerce yol uzaktan birilerini tehdit etmekle olmuyor.

Durummuş.Ne durumu yahu.Bugdan gelen milyonlarca akçe pasta cila yaptığınız ağababalarınızın cebinde.Diğer yarısıda kasada.Sonra geç orda belediye yönet.Ee nesi var bu durumun.Görende bunların ekonomisi batmış orda ki bir adam tek kasabada bütün eyaleti batırcak zanneder.Cucur annenize bir ricada bulunun bugdan milyonlarca akçe yağsın yine.Sizin için sorun değil ki ne olsa.Bu demagojiyle nereye kadar
chocolateman

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:50 pm

emirdagli demiş ki:
Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Cokonat
Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Cokonat2

çokalatamen aklını başına al vede insanlara terbiyesiz derken 3 kere düşün. reelman terbiyesiz diye başlık açan bi adama ne denir?
bir söylediğine bak birde burda benim söylediklerime.Benim lafım beyemiymiş?attırırım mı demişim?iÇ savas çıkarsa yerinden ederim demişim.yerinden edeceğim adam iç savasla bizi tehdit eden ve sonucunda bu ameline ulaşacak olan adamdır.Yukarda reelman ismi zikretmiş zaten.Olmadı tutmadı attıgın iftira be.Ben orda ohrf yi tanımam dememişim.kralı tanımıyorum demişim.Her partimdekini tanımam mı gerekiyor?İlk cümleme bakarsan konunun bası oldugunu ve iç savas çıkarsa tükürsek bogarız demişim.
ohrf li değilmisin demiş bende orda benim ne oldugum mechul demişim.Çünkü konunun basında sadece osmanlı için calıstıgımı zikretmiştim.Tüm partilerle osmanlı için ortak çalıştıgımı tüm karesi biliyor.Kimseye sizin gibi partici olarak yaklaşmadıgım için mi yadırgadın beni.Aklım başımda benim.Ne söylediğimide ne için ugrastıgımıda gayet iyi biliyorum.Herkes osmanlıdır benim gözümde.mesele sizin gözünüzde öyle olmamasıdır ki baska eyaletten olanları rahatlıkla kovuyorsunuz.

Beni tanıyan tanıyor.ben kimseye terbiyesizlik etmedim.Tüccarımda etmedi.mesajlarında ki inceliğe bakınız tüccarımın.Birde sizin cevaplarına bakınız.Defol demişsiniz resmen.Bu terbiyesizlik değilde nedir?
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:55 pm

rehaxx demiş ki:
sırf sızın -edit- tavırlarınız yüzünden

sen küfür hakediyorsun farkındasın değilmi.
turk_kral

turk_kral

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 10:56 pm

Sayın chocolateman bakın ne güzel demişsiniz siz beni tanımazsınız ben sizi tanımam etmem peki nedir bu kabalık??? Tüccarınıza hiç sordunuz mu bana bir savunma hakkı vermiş mi??? Çok ince dediğiniz tüccarınız benle tam anlamıyla konuşmaya ihtiyaç bile duymayıp konuştuğumuz ortamı terketmiştir. Peki şimdi takdir sizin eyalet yasasınız yürütmekle uğraşan bir kişi mi suçludur yoksa aynı belediye reisine söz söyleme fırsatı vermeden ardından olayı Ticaret Nazırına taşıyıp olayı iki eyalet araında krize dökmesini sağlayan bir tüccar mı daha masumdur??? Pei bu tüccar benle daha ayrıntılı konuşup bu işi halledemezmiydi? Ben buna hazırdım fakat tüccarınız buna hiçbir zaman yanaşmadı. Şimdi illa kendi tüccarınızın haklı olduğunu bırakıp olaya benim tarafımdan bakarsanız sevinirim.

Tesekkürler
rehaxx

rehaxx

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:00 pm

turk_kral demiş ki:
Sayın chocolateman bakın ne güzel demişsiniz siz beni tanımazsınız ben sizi tanımam etmem peki nedir bu kabalık??? Tüccarınıza hiç sordunuz mu bana bir savunma hakkı vermiş mi??? Çok ince dediğiniz tüccarınız benle tam anlamıyla konuşmaya ihtiyaç bile duymayıp konuştuğumuz ortamı terketmiştir. Peki şimdi takdir sizin eyalet yasasınız yürütmekle uğraşan bir kişi mi suçludur yoksa aynı belediye reisine söz söyleme fırsatı vermeden ardından olayı Ticaret Nazırına taşıyıp olayı iki eyalet araında krize dökmesini sağlayan bir tüccar mı daha masumdur??? Pei bu tüccar benle daha ayrıntılı konuşup bu işi halledemezmiydi? Ben buna hazırdım fakat tüccarınız buna hiçbir zaman yanaşmadı. Şimdi illa kendi tüccarınızın haklı olduğunu bırakıp olaya benim tarafımdan bakarsanız sevinirim.

Tesekkürler

peki bunların hepsınden once bu kadar hatalı bır yasayı cıkara n dıvanmı sucludur???
mademkı bız tek bır mılletız neden ayrım cılık yapılmaya calısılıyor???
pekı bunun harıcında neden kendı ulkenızdekı tuccarlar yerıne yabancı ulkelerdekı tuccarlardan alım yapılıyor???
neden sızler tarıhı tekrar tekrar yasamk ıstıyorsunuz???
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:01 pm

turkscihad demiş ki:
Saçma sapan mesajlar atıp gelip burda üste çıkmaya çalışmayın.Tamam uyarmışsınız günün doldu diye.Mahkemeye veririm diye tehdit etmek ne?Emirdağlı Karesiye'de böyle dağdan indim şehre şekliyle gelip dilini tutamazsan allak bullak olan sen olursun.Efendi gibi işini yapsın herkes.Günlerce yol uzaktan birilerini tehdit etmekle olmuyor.

gel beni bi allak bullak etsene!!!. yanına 1000 akçe al gel. bende koyayım 1000 akçe. öle boş beleş konuşmuşta olmassın. hadiselerde ne olacağı yazar.
turk_kral

turk_kral

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:03 pm

Sevgili relaxx ben kendi üstüme düşen görevi yerine getirdm. Bu da bazılarının olayı büyütmesi sonucu büyük bir krize dönüştü. Ben kendimi savunuyorum ve suçsuz olduğumu iddia ediyorum.

Ha dediğin soruları eyalete yönledir. Çünkü bu yasayı hazırlayıp onaylayan divanda ben yer almıyorum. Ben sadece çıkarılan kanunun yürümesinde bir aracı görevi yapıyorum.
chocolateman

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:07 pm

turk_kral demiş ki:

Tesekkürler
bunun cevabını kendi cümlelerine bakta anla

https://2img.net/r/ihimizer/img196/8931/image1rgi.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img196/1267/image2r.jpg

Bak ben osmanlı için calısırım demişim:)sen ne yapmıssın.niye terk etmişsin toplantıyı.senin partinden değil diye.bir de bana tüccarın haksızmıs gibi bak diyorsun.Arkadaslar Allah için kanıt diye koydukları konusmanın devamına bakın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben seni tanımazdım keşke tanımaz olaydım!!!
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:10 pm

rehaxx demiş ki:
peki bunların hepsınden once bu kadar hatalı bır yasayı cıkara n dıvanmı sucludur???
pekı bunun harıcında neden kendı ulkenızdekı tuccarlar yerıne yabancı ulkelerdekı tuccarlardan alım yapılıyor???

onu bu şekilde yasayı zorlayarak değil düzgünce beylerbeylik forumunda tartışırsınız. anlaşırsanızda divan yasada değişiklikde yapabilir. burda bu şekilde ahlaksızca tavırların ne alemi var. hele biz yasa tanımayız canımız sıkılırsada bursaya saldırırız diyen 3-5 kendini bilmezin peşine neden düşüyorsunuz. ha gelirsenizde göreceğinizde vardır bunuda unutmayın. bedel ödemeye razı olup öle gelin.
Redkit

Redkit

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:11 pm

Sakin olunuz...

Redkit
turk_kral

turk_kral

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:12 pm

''Ticaret yapmanız için verilen izin bugün itibari ile dolmaktadır. Eğer kasabayı terketmezseniz sizi mahkemeye vermek zorunda kalacağım''

Attığım mesajın kopyası şimdi:

1. cümle zaten herkes tarafından normal karşılanıyor.
2. cümlede bir tek şu bozuyor 'eğer kasabayı terketmezseniz'' peki tamam orasını açıkladım evet sayın cho ben kendi cümleme baktım

neredeymiş benim kabalığım mahkemeye veririm demekle mi?? peki siz hiç birisini mahkemey vermiyormusunuz?? eğer olaya bu yönden bakarsanız kibar insan yok Osmanlıda!
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:15 pm

cukolatamen kafana girmiyor galiba. ben bursanın 10.000 akçesini karesideki partidaşlarına aktaran bir parti zihniyetindeki hiçkimseyle dost vede arkadaş olmam. OBDF li Redvat bursa hazinesinden 10.000 akçeyi karesideki partidaşları olan mozde ve zoimou ya aktarmış ve bu yüzden 3 kere ihanetle yargılanmaktadır. bu seferde kafana girmesse toplantıyı terketme sebebim bidahada girmesin.
rehaxx

rehaxx

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:20 pm

emirdagli demiş ki:
rehaxx demiş ki:

onu bu şekilde yasayı zorlayarak değil düzgünce beylerbeylik forumunda tartışırsınız. anlaşırsanızda divan yasada değişiklikde yapabilir. burda bu şekilde ahlaksızca tavırların ne alemi var. hele biz yasa tanımayız canımız sıkılırsada bursaya saldırırız diyen 3-5 kendini bilmezin peşine neden düşüyorsunuz. ha gelirsenizde göreceğinizde vardır bunuda unutmayın. bedel ödemeye razı olup öle gelin.
sen merak etme gülüm bir bedel ödenecekse iki tarafta öder madem siz iç savas ta bu kadar ısrarlısınız yanlıs yolda gıtmekte ısrarcısınız o zaman demekkı tartısacak bısı kalmamıs demektır .o vakit geldigindede bekliyor olacagız zaten .
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:20 pm

mevlüt(mturkkan) sevdiğim ve arasıra sohbet ettiğim birisi. onun gibi hırsızlara karşı düşman olan bir beyin divanında nasıl oluyorda senin gibi hırsızların düşmanına düşmanlık besleyen birileri oluyor? sen bukelemun gibi her renkli olabilirsin hatta hırsızların partisiylede yakında olabilirsin ama biz değiliz olmayacazda!!!.
rehaxx

rehaxx

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:23 pm

size bukelamun olun dıen yokkı ınsan olun dıyoruz azıcık ınsan gıbı dusunsenız osmanlınınbırlık ve butunlugunun bursa dan daha kıymetlı oldunu anlardınız
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:25 pm

rehaxx demiş ki:
sen merak etme gülüm bir bedel ödenecekse iki tarafta öder madem siz iç savas ta bu kadar ısrarlısınız yanlıs yolda gıtmekte ısrarcısınız o zaman demekkı tartısacak bısı kalmamıs demektır .o vakit geldigindede bekliyor olacagız zaten .
gülün dikeni vardır bitarafına batar sonra canın yanar. hem saldıracaz diyonuz hemde bekliyor olacaz diyonuz, bu ne yaman çelişkidir.!!! bizim kimseye saldırma gibi bir niyetimiz yok. osmanlının bekasında kardeşe saldırılmaz. ama nerde bir ermeni varsa çıkar türk kisvesi altında türk kasabasına saldırıp kardeşi kardeşe kırdırır. tarihte hep böyle olmuştur. bu bursaya saldırma sevdalılarını tarihteki bu ermenilere benzetebiliriz zannedersem. hatta cuk diyede oturur.
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:31 pm

rehaxx demiş ki:
size bukelamun olun dıen yokkı ınsan olun dıyoruz azıcık ınsan gıbı dusunsenız osmanlınınbırlık ve butunlugunun bursa dan daha kıymetlı oldunu anlardınız
biz bu forumdaki bazılarından daha insanız merak etme. şu varki yasada sorun yok. tüccar gelmiş izin istemiş verilmiş. uzatma istemiş verilmiş, tüccar bir kasabada 10 gün kalmış vede ticaretinide yapmış. ama tüccara süren doldu demek kabahat olmuş. bu tüccarın 5 kasaba gezeceni düşünürsek demekki 50 günlük ticaret ve toplamda 60 günlük bir yolculuk için çıkmış karesiden. böle ticaretmi böle tüccarlıkmı olur. kusura bakmayın kareside durumdan vazife çıkarmaya çalışıp aradan nemalanmaya çalışanlara böle saçma bir konu yüzünden eyaletime terbiyesiz dedirtmem. kafanıza sokun bunu.
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:41 pm

Eger bu ticaret konusunda bir sorun varsa Karesi Sancagi Elçiligi harekete geçip Bursa Sancagi ile bir anlasmaya varmasi gerekmektedir.

Evrenos beg ve digerlerinin son zamanlarda sIkça iç savas konusunu dile getirmesi ancak hayal ve gerçersiz laflardir. Bu isler bu kadar kolay degil. Her babayigidin yapacagi sey degildir.

Yapılan terbiyesizlik

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 4 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki