Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Yapılan terbiyesizlik

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
turkscihad

turkscihad

Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Vide
MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:43 pm

emirdagli demiş ki:
turkscihad demiş ki:
Saçma sapan mesajlar atıp gelip burda üste çıkmaya çalışmayın.Tamam uyarmışsınız günün doldu diye.Mahkemeye veririm diye tehdit etmek ne?Emirdağlı Karesiye'de böyle dağdan indim şehre şekliyle gelip dilini tutamazsan allak bullak olan sen olursun.Efendi gibi işini yapsın herkes.Günlerce yol uzaktan birilerini tehdit etmekle olmuyor.

gel beni bi allak bullak etsene!!!. yanına 1000 akçe al gel. bende koyayım 1000 akçe. öle boş beleş konuşmuşta olmassın. hadiselerde ne olacağı yazar.
Yavrucuk sen dedin Karesiye gelir allak bullak ederim diye.Benim senin gibi bir iddaam olmadı.Doğru sen allak bullak etmesini iyi bilirsin.Eğer ikimize de 1000 akçe verilse sen içine edip allak bullak edersin.Bunu kendin söylüyorsun.Ama ben birşeyleri batırma konusunda senin kadar iddaalı değilim Wink
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:44 pm

sevgili mit, bence karşınızdaki insanların yanında kendi içinizde olan ve bursadaki yöneticileri sürekli msn de veya oyunda saldırmakla hatta tükürükle boğmakla tehdit edenlerede baksanız iyi olacaktır. bu insanlara fırsat vermeyiniz.
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:51 pm

emirdagli demiş ki:
onlarında pazarları allak bullak olsun, belediye ticaretleri dursun o zaman karşılıklı bi daha konuşalım.
turkscihad demiş ki:
Yavrucuk sen dedin Karesiye gelir allak bullak ederim diye.Benim senin gibi bir iddaam olmadı.

sen kaç yaşındasın. nerenle okuyon. yürü git daha cevap yazma bana.
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:56 pm

Alıntı :
[quote="emirdagli"]bursa divanına ve beyine sesleniyorum. envanterdeki tüm ekstra malları karesi kasabalarına gönderip bizlerde onların pazarlarını bloke edelim. mesela ben gönüllü tüccarlık yaparım. benim gibide en az 5 arkadaş size hemen bulurum. s,z ödenekleri bize atın yeter. onlarında pazarları allak bullak olsun, belediye ticaretleri dursun o zaman karşılıklı bi daha konuşalım. şimdi bu çokanat iğnenin ucu kendilerine batmadıkça gevrek gevrek konuşup canımızı sıkmaya devam edecek.
[/quote]
Kendini kandır sen.Asıl sen nerenle yazıon.Kendi yazdığını mı unuttun yoksa aklın sıra uyanıklık mı yapıon.Kusura bakma sen git çoluk çocuk kandır.Orda ne yazıyor "envanterdeki tüm ekstra malları karesi kasabalarına gönderip bizlerde onların pazarlarını bloke edelim. mesela ben gönüllü tüccarlık yaparım".Bu ne demek oluyor?Sana çok ağır konuşurum ama forumda bayanlarda var.
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedPtsi Mayıs 25, 2009 11:58 pm

Noldu acıttım mı abisiiiiii
Otorite

Otorite

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:01 am

Seviyeli tartışın lütfen!
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:01 am

Yakışıyo mu size ?
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:04 am

-edit-

Admin notu:

Üslubunuza dikkat ediniz...

Uyarıldınız...

Redkit
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:06 am

emirdagli][color=darkblue][i] demiş ki:
[/i]-edit-[/color]
Senden de bu beklenirdi.Diline hakim olamayanın diline,ben hakim olurum abisi.Bundan sonra diline hakim ol ki,başkaları oyuncak gibi kullanmasın.
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:09 am

-edit-

Redkit
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:11 am

[quote="emirdagli[i][color=darkblue]"]-edit-[/[/color][/i]quote]
Hehehe hemen tahrik oldum bak Smile
mturkkan

mturkkan

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:28 am

arkadaşlar sakin olursanız bence iyi olur bizim sorunumuz ne emirdaglıyla ne de bursa belediye başkanlarıyla bug sonucu gelen demir taş la bizlere hava atan bursa daki kendini bilmezlerle kendi menfaatlerine nasıl geliyorsa oyle davrananlarla bizlere çamur atıp hırsız deyip multici deyip vatan haini deyip bug sonucu gelen malları istemem yan cebime koy deyip indiragandi yapan çakallarla aynı amacı paylaşanlar birbirine girmese bence iyi olur
Redkit

Redkit

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:33 am

Lütfen sakin olunuz...

Redkit
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 12:48 am

hoppala neler olmuş burda :S , her ne olduysa kaçırdık sanırım ama biraz daha sakin olabilirsiniz , choya atılan mesaj gerçekten ayıp ötesi ama yazılanlardan anladığım kadarıyla ayaıplarının farkındalar madem ortada bir ayıp var bunu yapanlarda zaten kabul etmiş tartışma kavga neden ? içimde asıl tartışma amacının başka olduğuna dair hisler var umuyorum tatlıya bağlanır.
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 1:00 am

emirdagli demiş ki:
-edit-

Admin notu:

Uyarıldınız...

Redkit
uyarmana gerek yok. sil gitsin hesabı. zaten bu foruma bir arkadaşın söylemesiyle geldim çokda önemli değil anlıycan. sadece benim sözlerimi editlemişsin vede editlediğinde şeker verecem gel sözü. adam orda bursalı yöneticilere züppe diyor görmezden geliyorsun kalkıp "şeker vereyim gel" sözünü editlemişsin. görende küfrü editledin zannedecek.

En son emirdagli tarafından Salı Mayıs 26, 2009 1:10 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 1:07 am

daha bu akşama kadar eyaletim divanındaki insanların çoğunluğuna karşı kızgınken vede karşıyken burdaki insanları görünce onlara haksızlık ettiğimi anladım. meğersem kimlerle uğraşıyorlarmış.
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 1:54 am

Khellendros gibi, burada yanlis anlasilmayi onlemek icin sagduyulu yaklasan bursa divani uyelerine, ve kendini anlatmaya calisan diger bursali oyunculara bir sozumuz yok, aslada olmuyacak, kendi arkadaslarim adina konusayim en azindan. LAKIN CUCURBITA tayfasina kanip burda ahkam kesenlere ve evrenos_beg gibi bursa bizimdir diger eyaletler soyledir boyledir diyen ucuz insanlara son uyarimizdir bu AKLINIZA BASINIZA TOPLAYIN ADAM OLUN.

bir admin ve 3 tane saksakciyla akliniz sira meydan okuyup ic savastan bahsedeceksiniz hee. sizi BURSANIN DERINLIKLERINE GOMERIZ AKILLI OLUN.

not: bursadaki diger cok degerli arkadaslar bu sozlerimiz sahibleri kendilerini cok iyi biliyor lutfen ustunuze alinmayin.

masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 2:45 am

Görülüyorki maşalar görevini yapıyor yazıklar olsun sizlereki birde Osmanlı adını ağzınıza alıp buralara kadar gelmişsiniz hiç bir tutanağı olmayan asılsız iddalarla boş beleş işler yapıp milleti bu kadar huzursuz ediyorsunuz!!!

Birdefa sizde biraz mantık olsa orada bukadar çatlak ses çıkarıpta herkesi germezsiniz. Nedenini gayet açıkça biliyorsunuz ki hiç bir tüccar hiç bir pazarı öyle sizin dediğiniz gibi allak bullak edemez.
Zaten iyi bir reis tüccara iş yaptırmaz ne kadarda cahil kalmış olduğunuz bellidir.
Elinde olmayan bir ürün var ise o reisin ve pazardada yok ise gelen tüccarda da var ise daha neolsun bu iş o kasaba için bulunmaz bir nimettir.
En önemlisi gelen tüccar resmi yahu özel sahıs değilki bu ne yüzsüzlük!!!
Allah akıl fikir versin.
Bir yerde rasladım Masatlik Edirnye habire mal gönderiyormuş diye vatandaşlarımızın zor durumda olduğunu bile bile gönderiyormuşum hani!!!
Aynı mantık burda var ama biraz durum tersine dönmüş galiba!!!
Bakınız akkıllı olan bir tüccar ne yapar eder elindeki ürünleri satar.
Eğer bu tüccar resmi bir tüccar ise fiyat sabitliği yüzünden zaten satamaz.
Edirne ye 150 bin akçelik ürün gönderdim fakat bütün tüccarlar fiyat sabitliği yüzünden 140 bin akçelik ürünü geri iptal ettiler.
En sonunda yapılan işi burda anlatsam GÖZLERİNİZE İNANAMAZSINIZ
Benim Edirne ye 20 bin akçe nakitle TÜCCARLAR GÖNDERDİĞİMİ oradaki pazarlara bir nebze nefes aldırdığımı bütün Edirneliler biliyorda ne hikmetse beylerbeyi olacak kişinin bundan haberi yokmuş!!! VAY Kİ VAY gelde yazıklar olsun deme!!!
Birde utanmadan suçlamış!!!

BİRİLERİ OSMANLIDA İÇ ŞAVAŞ ÇIKARTTIRMAKTAN ZEVK ALACAK AMA BU KİŞİLER EMİN OLUNKİ SİZLER OLMAYACAKSINIZ FARKINDA DEĞİLSENİZ UYARIYORUM ARTIK KENDİNİZE GELİN VE DÜŞMANA MAŞALIK GÖREVİNİ BIRAKIN!!!

BİR ŞEY DAHA EĞER GERÇEKTEN SANCAĞINIZI BU KADAR KORUYORSANIZ ŞUNU İYİCE AKLINIZDAN ÇIKARMAYINIZ EDİRNE EKONOMİK OLAREK ÇOKTÜ VE ARDINDAN KARESİ DE ÇÖKERSE BURSA NIN NE HALT YİYECEĞİNİ SÖYLERMİSİNİZ.

BURSANIN HER KASABASINA 4 KASABANIN BİRDEN ÜRÜNLERİ DOLARSA VE BUNLAR RESMİ DEĞİLDE KİŞİSEL OLARAK YAPILIRSA ACABA DİYORUM O KADAR ÖVDÜĞÜNÜZ EKONOMİNİZ NE HALE GELİR.

AYLARDIR EDİRNENİN BÜTÜN YÜKÜNÜ OMUZLAMIŞ OLAN KARESİYE YAPTIĞINIZ BU ANLAMSIZCA TAVIRI BÜTÜN OSMANLYA YAPTIĞINIZIN FARKINDA DEĞİLMİSİNİZ.

Bu saçma sapan kanun diye nitelendirdiğiniz kardeş sancaklarınıza yönelik olumsuz tavır içinde olmanızı hangi akıllı düşmanımızdan aldınız onu söyleyin de ne yapacağımıza ona göre karar verelim.
Redkit

Redkit

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 8:19 am

emirdagli demiş ki:
emirdagli demiş ki:
-edit-

Admin notu:

Uyarıldınız...

Redkit
uyarmana gerek yok. sil gitsin hesabı. zaten bu foruma bir arkadaşın söylemesiyle geldim çokda önemli değil anlıycan. sadece benim sözlerimi editlemişsin vede editlediğinde şeker verecem gel sözü. adam orda bursalı yöneticilere züppe diyor görmezden geliyorsun kalkıp "şeker vereyim gel" sözünü editlemişsin. görende küfrü editledin zannedecek.

Bu konuyu ilk kontrol e başladığımda züppe lafını editledim.Kendinizi haklı çıkarmak için yok onu editlemedin bunu editledin gibi cümleler boşuna sarfetmeyiniz.Her ahlak dışı mesaj editlenmektedir.Bu forumu kullanıp kullanmamak sizin elinizde.

Redkit
mturkkan

mturkkan

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 8:47 am

bence konu kilitlensin konu kendini aşmış
asmen

asmen

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 9:09 am

Bütün yapilan yorumlari gecerek bir konuya aciklik getirmek istiyorum.. Sözde bütün 1 hafta Dursunbey pazarini isgal ettigim yazdigim izin mesajindan yola cikilarak iddia ediliyor. Ben bütün 1 hafta boyunca inzivadaydim ve izin mesajini yazmadan önce bilen arkadaslara sordum inzivadayken mallar pazarda kaliyormu, benim ilk tüccarlik tecrübem oldugu icin bir fikrim yoktu, bana verilen cevap ise evet mallar pazarda kalir yönünde idi, fakat inzivaya cektigim anda bütün mallar pazarda iptal olmus durumdaydi. Yani kisacasi sayin Emirdagli ben sizin pazari bütün hafta isgal ederek oraya yerlesmedim.. Tam tersine 2 gün kaldim orda inziva disinda ve 3. gün zaten ciktim kasabanizdan... Ha bu arada madem bu kadar ince hesap yapiyorsunuz bare benim Ayan olarak günlük kasabaniza getirdigim geliri de göz ardi etmezsiniz dime Smile Bunun disinda bu konu hakkinda herhangi bir yorum yapmayacagim cünkü konu amacindan cikti.
Kisacasi Emirdagli pazarimiza yerlesti kasabamiza yerlesti demeyin bir daha ki ben inzivadan cikar cikmaz gelip meyhanede size durumu anlattim, mallar geri cekilmis direk olarak ve tekrar satmama izin varmi yoksa izin belgesi yenilenecekmi. Siz ama gelip burda uzatmadan bahsediyorsunuz! Söylemeden edemeyecegim benim Dursunbey gibi bir kasabaya tasinmam yada oraya yerlesmem söz konusu bile olamaz yerimden oldukca memnunum ben.

Saygilarimla
Asmen Cerenoglu
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 10:03 am

Sadece bilgilendirme : İnzivadayken pazardaki mallar geri çekilmez. Benim daha önce 1 gün oyunda 6 günüm inzivada geçerdi. Hiçbir zaman mallarım geri çekilmedi.
ihtiyar96

ihtiyar96

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 10:28 am

konuyu gereginden fazla gerdiginizin farkındamısınız.

1- sürekli ordu lafları dolasıyor uzun zamandır kimse kimseye saldırmaya casaret edemez.

2-iki eyalet divanı oturup konusucagını forumda insalar bir birini tehtit ediyor.

3-sonucta bunun bir oyun oldugunu halen anlamayadınızsa. diyecek bir laf yok, bir oyun icin reelde belki hic kulanmadınız kelimeleri, yüzünü dahi görmediniz arkadaslarınıza sarf ediyorsunuz.

4. talihsiz bir acıklama icin bu işi bukadar farklı seviyelere cektiginiz icinde sizleri ayrıca kendi adıma tebrik ederim.

5. sonucta hepiniz sancagınız veya kasabınız icin calısan insanlarsınız bu işi tatlılıkla haledebilirsiniz.

benim düşüncem bu konu hakkında daha fazla konusmadan, taraflar oturup işi kendi aralarında cözsünler, tabi nedicede hepiniz yapacaklarınızla özgürsünüz.
Baba_İlyas

Baba_İlyas

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 10:45 pm

Benim de bir teklifim var. Bursa Eyaleti isim değiştirsin:

SOSYALİST BURSA EYALETİ

Beğendiniz mi?

Bu abuk kanunlaın tamamı buraya çakma forum dediği için, tenezzül etmeyen Evrenos_beg'in ürünüdür.

Bunlar
daha bir şey değil, haberiniz olsun ahali, Bursalılar Bursaya yerleşme
veya Bursa sınırlarından içeriye girmeyi de vizeye tabi kılmak için
hazırlık yapmaktalar.

Yaşasın BURSA Yaşasın SOSYALİZM Very Happy:D:D:D:D

NOT:
Anlamadığım şudur. Bursa Divan Yönetimi ve derin Bursa ile sorunları
malum olan Turk Kral ve Emirdağlı isimli oyuncular, bu saçma sapan
kanunları ne çabuk hazmetmiş de bir de savunur olmuşlar...
ahmetseker

ahmetseker

MesajKonu: Geri: Yapılan terbiyesizlik Yapılan terbiyesizlik - Sayfa 3 Icon_minipostedSalı Mayıs 26, 2009 11:00 pm

Sosyalist Bursa mı? Laughing

Her kontrollü ticaret sosyalizm mi oluyor? Laughing

Bugün dünyadaki bir çok gelişmiş kapitalist ülkede de benzer uygulamalar var.

Yapılan terbiyesizlik

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
3 sayfadaki 4 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki