|
Yazar |
Mesaj |
SihiR
|
Konu: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 8:54 pm |
|
|
prestij prestij diye tonla harcama yapan eyalet ( o kendini biliyor)
buyurun size fırsat
Bulgaristan divanı multiler tarafından ele geçirildi
ne paraları nede prestijleri kalacak
savaşmak isteyen buyursun savaşa
- Alıntı :
- България
* * 8 kasabalar 2638 kasaba sakinleri Divan'a bak Beylerbeyi: Kliuna () Sözcü: Rusalkata () Kadi: Keleme () Savci: Cherepa () Yeniçeri Agasi: Avanti () Kazasker: Gligana () Basçavus: Kilata () Ziraat Naziri: Chuma () Ticaret Naziri: Alemalle () Maden Mütevellî: Berbata () Divan Üyesi: Gizmon () Divan Üyesi: Tadeos () Beylerbeyi: Kliuna Molla Efendi: Tadeos |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 9:02 pm |
|
|
Sihir Burda çok doğru söylüyor DA Eğer ki ordular bulgaristana girerse bu iş bizim üstümüze kalır Onuda düşünmek gerekir uluslar arası arena açısından |
|
|
|
levozz
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 9:03 pm |
|
|
hımm . güzel bir haber ama kasti yapılan bir uyanıklıkta olamazmı ? |
|
|
|
recep298
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 9:05 pm |
|
|
İyi Düşünülmüş Bir Saldırı Gerçekten deGüzel Olur... Sıra Bize Geldi Artık Aynı Acılara Onlara Çektirmeliyiz... |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 9:14 pm |
|
|
Sihir bakıyorumda dört gözle savaş çıksın diye bakıyorsun! Sana bişi diyimmi eğer o kadar istiyorsan her türlü imkanın sahsen sende mevcut olduğu kanısındayım. Madem mutiler bulgarı istila etmiş onlardan alıp gerçek sahiplerine verebilir ve bundan oldukça büyük rant elde edebilirsin. Veya orda kalıp iyi bir Osmanlı olduğunu gösterip Osmanlıya bağlayabilirsin. Bu işleri yapmak için kimsenin bilgisine veya gücüne ihtiyacın olduğunu hiç sanmıyorum. Çünki özellikle sancaklara danışmadan herişi yaptığına göre bunuda pekala yapabileceğinden kuşkumuz yoktur. Hadi gazan mubarek olsun. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 9:19 pm |
|
|
Bize savaş açan divan kont. eline geçirdi gene savaş çıkabilir söylemedi demeyin |
|
|
|
SihiR
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 9:22 pm |
|
|
Masatlik Ben 5 ay aralıksız savaşarak sıramı savdım
8 kelle bana şimdilik yeterli
yol gençlerin |
|
|
|
D4RK41
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? C.tesi Mayıs 30, 2009 10:27 pm |
|
|
Savaş İçin hemen atlanılmamalı bence gereken hesaplamalar yapıldıktan sonra karar verilmeli... Ve benim bildiğim bu oyunda yaşlanma diye bişi yok Vatani görevini Her daim yapabilirsin... |
|
|
|
Alcarondas
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 12:04 am |
|
|
Dark onu demek istemedi,savaşın oyun yönünden başka bir de kişiye yüklediği külfetleri de vardır.Stres v.b gibi ... ve insanı oyundan soğutuyor acayip şekilde çünkü öyle zorluklar çekiyorsun ki ... |
|
|
|
Canko
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 1:33 am |
|
|
- SihiR demiş ki:
- Masatlik Ben 5 ay aralıksız savaşarak sıramı savdım
8 kelle bana şimdilik yeterli
yol gençlerin biz hala savasiyoruz sayin sihir bak kiliclari indirdik, onurumuzu kaybetmemek istiyoruz ondan savasiyoruz hala birileri ile:)
ama cok istersen orayada gider savasiriz bizim kilicimizda sira savmak yok kelle koparmak var, sana 8 kelle ve emekli ikramiyenle guzel bir hayat dilerim |
|
|
|
Pasadede
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 3:28 am |
|
|
iç savaşmı cıkarmaya calısıyonuz yoksa edirneyi harmanlıyı günlerce ellerinde tutan bulgarla mı savasacaksınız? gerci şuda var divan secimi yaklasıyor ,onca paralar akıttınız ,zaman harcadınız secim için ,bi divana girmeden ne savası da diyebilirsiniz nasıl olsa edirne sancagı battı,yine bulgarsaldırsa olan onlara olcak ,ordaki halk bizim halkımız degil,Osmanlı vatandası degil ordakiler ,yaşasın bizim yaşadıgımız sancak ... mutlu mesut evimizde sancagımızda yasayalım ,prestijimiz 5 oldu diye sevinelim duralım . herkesin kılıcı keskin olsun |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 8:07 am |
|
|
biz bursa sancağımıyız ki edirne sancağını kendimizden görmeyelim en ufak tehlikede edirneyi kafirlere karsı savunmak boynumuzun borcudur pasadede sen meraklanma... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 9:13 am |
|
|
bu kadar dırdır yeter , e hadi buyrun gidelim |
|
|
|
infini
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 10:01 am |
|
|
evet ben varım böyle birşey olacaksa... |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 10:22 am |
|
|
Konu laf vurma amacıyla açılmış..
Lakin eğer savaş olacaksa şimdi tam zamanı..
|
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 10:23 am |
|
|
önden kopturup giderim |
|
|
|
recep298
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 10:32 am |
|
|
Ne İsterük Savaş İsterük Kan İsterük Somakovu İsterük... |
|
|
|
Capanoglufetihbey
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:13 am |
|
|
ne zaman gidiyoruz |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:13 am |
|
|
:D bela isteruk:D |
|
|
|
@li
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:19 am |
|
|
- sonsuz demiş ki:
- evet ben varım böyle birşey olacaksa...
|
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:26 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- bu kadar dırdır yeter , e hadi buyrun gidelim
- Alıntı :
- Eşlerinizle vedalaşın, çocuklarınızı son birkez opun onlarla doya doya yemek yiyin... Atlarınızının bakımını yapın Demirci arkadaslarınıza kılıcınızı keskinlestirin...Belki uzunca süre sakladığınız dolabınızdan kalkanızı cıkarın... Öc alma zamanı gelmedimi? 45 gün yatan Kardeslerimizin kanını kaldırmamızın?
Bende varım... |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:47 am |
|
|
bende varım zaten yaz aylarında böl birşey olacaktı bu isyan cuk oturdu hehe |
|
|
|
Yamatoo
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:48 am |
|
|
once bi pilan kurulsa daha iyi olur hazırlıksız olmasın böyle bi haber geldi diye direk saldırmak olmaz önce 1 hazırlık yapılmalı bu sayede daha güzel başarılar elde edile bilir |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 11:55 am |
|
|
bi plan vardı sanırım saldırı için akıncılar tarafından |
|
|
|
D4RK41
|
Konu: Geri: Savaş isteyen? Paz Mayıs 31, 2009 12:10 pm |
|
|
- Alcarondas demiş ki:
- Dark onu demek istemedi,savaşın oyun yönünden başka bir de kişiye yüklediği külfetleri de vardır.Stres v.b gibi ... ve insanı oyundan soğutuyor acayip şekilde çünkü öyle zorluklar çekiyorsun ki ...
Ona bakılırsa Harmanlıda yaşayanlar savaşı en ağır şekilde gördüler... Harmanlıda savaşanlarında: Biz önceden savaştık Bize bu kadar kelle yeter artık yol gençlerin mi demesi gerekir? |
|
|
|
|