Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
umut_ozkan55

umut_ozkan55

Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Vide
MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 11:41 am

Valla Levozz paşanızla görüştüm, belki anlayamamıştır, dedi. Kendi kendini mi takip etmeye çalıştı ne yaptı bilmiyorum.Dün öğlen saat 1 de girdi ondan sonra daha da girmedi.Bide levozz'un dediğine göre bi âdet varmış eski oyuncular oyuna bi girip çıkarlarmış o gün bi daha da girmezmiş. Very Happy İhtiyar paşanın 2. sıraya bu kadar ilgisiz birini koyması bir talihsizlik olmuş..Lavabodan ''gözetleme'' yerine raciyi yazdım, bekliyorum.Bugün belki de saldırsaydı Raci, ne bu kadr çok kayıp verirdik, ne de şuan şehrin kapısında olurduk.neyse artık olan oldu Raci paşamız bize 1 saatini ayırsa yeter Smile

Ha bir de Raciyi neden 2. sıraya koymuş anlamadım dedim, bizi ilgilendirmezmiş İhtiyar paşanın Raciyi 2. sıraya koyması. Ne diyim Allah akıl fikir versin, biz burda canımzıı dişimize takalım, bir talihsizlik yüzünden bu kadar zahiyat verelim.Arkadaşlar 1 orduyla uğraşamadık günlerdir dünyaya rezil olduk.Ama biz sipahileri ilgilendirmez nasılsa...Vatan sevgisini Akıncılıkla kısıtlandırmayın, şu at gözlüklerinizi çıkartın.Bu lafımı herkesin üstüne alınmasına gerek yok, üstüne alınması gerekenler alır galiba.Sağlıcakla inş yarın düşürürüz şu kasabayı.
castle

castle

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 11:47 am

arkadaslar artık alında ıçımız rahatlasın deme
D4RK41

D4RK41

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 11:50 am

kartal13 demiş ki:
D4RK41 demiş ki:
Raci Olucak komutan bugün Savaş emri vermemiş...Akıncılar bugün savaşamadı...Belki bugün sofia girebilirdik ama şehre girmemizde gecikti...

Komutanlar bile böyle hatalar yaparlarsa nası savaş kazanılır bilmiyorum...

raciyi dinlemeden bu şekilde konuşmak yanlış olur dünya hali insanın başına herşey gelmiş olabilir Allah korusun sonuçta dünden beri raciye ulaşabilen yok

bu arada zhorak ve cabji de ölmüş tam isimlerini bilmiyorum bizden 4 kişi ölmüş bu sabah onlardan yine 8 çok fazla dayanamazlar artık

Racinin En son oyuna girişi Son giriş 25 Temmuz 2009 saat 11h59 Demekki dün girmiş
Ve duyduğuma göre Ordu komutanı olduğu farketmemiş nası işse...
Tabi bide onu dinlemek lağzım ne mazereti varmış...
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 11:53 am

umut_ozkan55 demiş ki:
Valla Levozz paşanızla görüştüm, belki anlayamamıştır, dedi. Kendi kendini mi takip etmeye çalıştı ne yaptı bilmiyorum.Dün öğlen saat 1 de girdi ondan sonra daha da girmedi.Bide levozz'un dediğine göre bi âdet varmış eski oyuncular oyuna bi girip çıkarlarmış o gün bi daha da girmezmiş. Very Happy İhtiyar paşanın 2. sıraya bu kadar ilgisiz birini koyması bir talihsizlik olmuş..Lavabodan ''gözetleme'' yerine raciyi yazdım, bekliyorum.Bugün belki de saldırsaydı Raci, ne bu kadr çok kayıp verirdik, ne de şuan şehrin kapısında olurduk.neyse artık olan oldu Raci paşamız bize 1 saatini ayırsa yeter Smile

Ha bir de Raciyi neden 2. sıraya koymuş anlamadım dedim, bizi ilgilendirmezmiş İhtiyar paşanın Raciyi 2. sıraya koyması. Ne diyim Allah akıl fikir versin, biz burda canımzıı dişimize takalım, bir talihsizlik yüzünden bu kadar zahiyat verelim.Arkadaşlar 1 orduyla uğraşamadık günlerdir dünyaya rezil olduk.Ama biz sipahileri ilgilendirmez nasılsa...Vatan sevgisini Akıncılıkla kısıtlandırmayın, şu at gözlüklerinizi çıkartın.Bu lafımı herkesin üstüne alınmasına gerek yok, üstüne alınması gerekenler alır galiba.Sağlıcakla inş yarın düşürürüz şu kasabayı.

yürü git işine seni insan yerine koyupta cevap verende hata her yerde aynı iş aynı tezgah savaşa gidiyormuş senin .sana insan gibi söyledim raci ihtiyarın akrabası oyunda onu 2inci sıraya almasından dogal ne olabilir bu seni ne alakadar eder dedim.cvaplara bak maşallah nelerde saydırmışsın hemen siz böylesiniz işte .insan yerine koyulunca hep aynı mataval .yürü git işine bidaha mekanımda görmüyecegim seni.
umut_ozkan55

umut_ozkan55

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 11:57 am

Vaayyy Paşama bak Very Happy Very Happy Sen mi açmıştın bu forumu aylık hostuna 30 lira mı veriyon Very Happy Mekanda iyimiş sende Polat Alemdar olmalısın Very Happy Tamam abi eywallah k.bakma mekanında sana bi iki laf ettik...
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:00 pm

Very Happy Umut sanırım Levoz makamım diye buraya demedi. Makam işin esprisi sanırım, sen gidip adama sormuşsun ya sorduğun yere makamım demek istemiştir Very Happy
levozz

levozz

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:02 pm

mekanım olarak nereyi kastedigimi biliyorsun senle az bir hukukumuz vardı sen onu çignedin bu saaten sonra benim bulundugum yerde bulunma oyunda . forumu kastedmiyorum .anlatabildimmi ?
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:08 pm

umut_ozkan55 demiş ki:
Vaayyy Paşama bak Very Happy Very Happy Sen mi açmıştın bu forumu aylık hostuna 30 lira mı veriyon Very Happy Mekanda iyimiş sende Polat Alemdar olmalısın Very Happy Tamam abi eywallah k.bakma mekanında sana bi iki laf ettik...

Dikkat et seni bu makamda çignemesinler sonra altında kalınca yalvama ve iyi işler yapanları kötüleme çaban bu forumda herkesin gözüne batıyo zaten kendini bişi sanan ların öününde gelne kim bilir kimin kuklasısın
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:08 pm

Ortalığı velveleye vermeyin.Raci kimdir tanımam etmem ama bazen bir oyundan daha önemli işleriniz ya da sıkıntılarınız olur oyunda karaktere yemek yedirmeyi unutup çıkabilirsiniz ya da ne bilim işe girmeden çıkarsınız.Unutmuş olabilir.Henüz bir açıklama yapmayan adamın arkasından komplo teorileri yaratmaktansa adam gibi susun.
D4RK41

D4RK41

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:18 pm

turkscihad demiş ki:
Ortalığı velveleye vermeyin.Raci kimdir tanımam etmem ama bazen bir oyundan daha önemli işleriniz ya da sıkıntılarınız olur oyunda karaktere yemek yedirmeyi unutup çıkabilirsiniz ya da ne bilim işe girmeden çıkarsınız.Unutmuş olabilir.Henüz bir açıklama yapmayan adamın arkasından komplo teorileri yaratmaktansa adam gibi susun.

Bak Bende Seni tanımam etmem ama bilmiyorum burdaki olanlardan haberdar mısın veya savaşı kaybedersek olucaklardan...Adam komutan olmuş farkında değil bunuda sorgularım ve gereken herşeyide yaparım...Ve tavsiyem tanımadığın kişilerede susun fln emirler vermemen...
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:24 pm

D4RK41 demiş ki:
turkscihad demiş ki:

Bak Bende Seni tanımam etmem ama bilmiyorum burdaki olanlardan haberdar mısın veya savaşı kaybedersek olucaklardan...Adam komutan olmuş farkında değil bunuda sorgularım ve gereken herşeyide yaparım...Ve tavsiyem tanımadığın kişilerede susun fln emirler vermemen...
Sen ayık ol herşeyden haberdarım.Bu savaşı kaybetme sözünüde ağzınızda fazla gevelemeyin.Ha eğer gevelediğiniz şeyde haklı çıkarsanız hiç merak etmeyin geçen sefer bir cehennemden çıkıldı bu seferde çıkılır.Ama kaybetmicez.

Adamın komutan olduğunun farkında olmaması sizin uydurduğunuz birşeyde olabilir.Ama bak ben ne demişim bazen bir oyundan daha önemli işleriniz ya da sıkıntılarınız olur
oyunda karaktere yemek yedirmeyi unutup çıkabilirsiniz ya da ne bilim
işe girmeden çıkarsınız.

Siz tanımadığınız kişileri burda linç ederken iyi biz linç edilmesin diye susun dediğimizde kötü mü?Savaşanları rahat bırakın biraz.
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:30 pm

Dünya'ya rezil oluyoruz siz burda birbirinizi yiyorsunuz. Aylardır doğru düzgün ordu kuramadık sonunda birşeyler yaptık saldıralım dediniz Sofıa halen düşürülemedi.

Afedersiniz ama Sofıanın halen Bulgar olması bir hatadır. Her hatanında sorumlusu vardır.

Biraz objektif olalım. Bu hatayı Raci değilde bir Sipahi kumandanı yapsaydı bu forumda yerden yere vurulurdu. Raci ordu komutanı olduğunun farkında bile değilmiş. Böyle bir hata yapmış, bırakın da birileri eleştirebilsin.
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:32 pm

_sahmeran_ demiş ki:
Dünya'ya rezil oluyoruz siz burda birbirinizi yiyorsunuz. Aylardır doğru düzgün ordu kuramadık sonunda birşeyler yaptık saldıralım dediniz Sofıa halen düşürülemedi.

Afedersiniz ama Sofıanın halen Bulgar olması bir hatadır. Her hatanında sorumlusu vardır.

Biraz objektif olalım. Bu hatayı Raci değilde bir Sipahi kumandanı yapsaydı bu forumda yerden yere vurulurdu. Raci ordu komutanı olduğunun farkında bile değilmiş. Böyle bir hata yapmış, bırakın da birileri eleştirebilsin.

Bu lafın üstüne denilecek bişi yok ne olursa olsun racinin o hatayı yapması bize agır patlamasında
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:37 pm

Kimseye rezil olmuyoruz.Kayıpları bizden fazla.Savaş bizim lehimize gidiyor bence.Ama siz bir komutanın derdine düşmüşsünüz.Raci açıklama yapmadan siz yargılamayın adamı.Yargılamayında kafası rahat olsun biraz.

Raci ordu komutanı olduğunun farkında bile değilmiş. Böyle bir hata yapmış, bırakın da birileri eleştirebilsin.

Değilmiş kelimesi herşeyi açıklıyor aslında.Kulaktan dolma haberlerle konuştuğun için "miş" li konuşuyorsun.Ama sonrada bu hatayı yaptıysa eleştirelim diyorsun.Ee kardeşim sen daha adamın o hatayı yaptığından bile emin değilken ne eleştirmesinden bahsediyorsun.Ayrıca Raci savaşa giderken sizden izin aldımı ki savaşta yaptığı şeylerin hesabını size versin.Siz savaştakileri eleştirmektense savaşa gitmemek için direnenleri eleştirin Wink
D4RK41

D4RK41

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:48 pm

turkscihad demiş ki:
Kimseye rezil olmuyoruz.Kayıpları bizden fazla.Savaş bizim lehimize gidiyor bence.Ama siz bir komutanın derdine düşmüşsünüz.Raci açıklama yapmadan siz yargılamayın adamı.Yargılamayında kafası rahat olsun biraz.

Raci ordu komutanı olduğunun farkında bile değilmiş. Böyle bir hata yapmış, bırakın da birileri eleştirebilsin.

Değilmiş kelimesi herşeyi açıklıyor aslında.Kulaktan dolma haberlerle konuştuğun için "miş" li konuşuyorsun.Ama sonrada bu hatayı yaptıysa eleştirelim diyorsun.Ee kardeşim sen daha adamın o hatayı yaptığından bile emin değilken ne eleştirmesinden bahsediyorsun.Ayrıca Raci savaşa giderken sizden izin aldımı ki savaşta yaptığı şeylerin hesabını size versin.Siz savaştakileri eleştirmektense savaşa gitmemek için direnenleri eleştirin Wink

Bak kardeşim Ömden sana söyledim ordan anlamışsın umarım kimden duyduğumu...bende eminim söyleyenden dolayı Sen kafanı yorma Başka şeylere harca o beynini...
Burda istesem 50 sayfaya kadar uzatırım konuyu ama Arkadaşlar uzatmamı istemiyo...
Ama illa senin gibi boş boğazlara bi cevap vermezsem olmaz..
Şimdi hayatımda bunun kadar saçma bi yazı görmedim Raci giderken sizden mi izin aldı...
Kardeşim biz savaşmasından bişi demiyoruz...Zaten kişi Komutanın müfzeresine 2. sıradan girmiş komutan ölünce bilirki kendi başa geçicek...Ve komutan oluncada askerlerine hareketlerinin hesabını vermek zorunda Burda sadece kendi savaşmıyo...inş. anlayabilmişsindir Post kasmak için Boş boş mesajlar atıyosun...Uzatmakta istemiyorum ama illa uzattırıyosun inş. konu kapanır... Ve racide nedenini açıklar...

En son D4RK41 tarafından Paz Tem. 26, 2009 12:56 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 12:53 pm

Raci hatalidir, umarim bu hatasi buyuk bir felakete yol açmaz...
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 1:02 pm

turkscihad demiş ki:

Racinin En son oyuna girişi Son giriş 25 Temmuz 2009 saat 11h59

Dün girmiş ve hareket emri vermemiş. Yahu hareket emri vermek çok mu zor birşey?
Vermemesin sebebi ordunun kumandanı olduğunun farkında olmaması olabilir.

Ve evet eleştireceğiz tabi. Savaştayız diye yapılan hatalar söylenmeyecek mi?
Hatalar yapılınca tabi ki konuşacaz.
Raci savaşa giderken tabi ki bizden izin olmadı ama bir ordu kumandanı olarak arkasında bıraktığı Osmanlı ahalise hesap vermek zorundadır.

Reel hayattan düşün. Türkiyeyle-Yunanistan savaşta diyelim. Genelkurmay başkanı bir hata yaptı. Türk halkına hesap vermeyecek mi, eleştirilmeyecek mi?

Böyle post kasmak için, tartışmalara katılıpta ün kazanmak için benim karşıma geçip dır dır etme.
Raciyi savunmak senin gibi birine düşmedi. Raci gelir burda kendi savunmasını yapar. Raci gelmeden öncede eleştirilerimi yaptım. Geldikten sonrada yaparım.

Umarım böyle hatalar tekrarlanmaz. Kazanacağız dediğimiz savaştan hayal kırıklığıyla ayrılmayalım. Bir felakete mağruz kalmayalım.
Yoksa böyle hatalarla daha yok yere çok şehit veririz.
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 1:21 pm

Arkadaşlar önce bir raciyi dinleyin bazen ordularda bug olabiliyor.Geçen Ocan'ın başına geldi bi yere kıpırdayamadı orduyla.Yada başka buglar oluyor orduya mal bağışlayamama gibi.Önce neden raciye saldırmadığını sorun elbet haklı bir açıklaması vardır.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 1:36 pm

ben küçük bir bilgi eklim sizin bilmediğiniz bişeyi belki bilmedne konuşmaktan vazgeçersiniz raci 2. komutan değildi redberet idi oda yaralandığı için düştü sıra gene raciye gelmedi başkasıda vardı adını unuttum oda yaralandı düştü raci 4.sıradaydı
mturkkan

mturkkan

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 3:38 pm

arkadaşlar ben yaralandım 10 gun yokum ama sakin olun 2 gunde adamlarda sadece 20 ye yakın ölü var yaralılar haric bizde ise 8 kişi öldü sonucta savunmadaki ordualara ve gruplara saldırıyoruz kolay olmaz ama drencleri krılıyor iyice yakındır sofyaya girmek içinizi ferah tutun her şey olabilir 3 gun once bende samakow da kaldım bazı yanlış anlaşılmalardan dolayı boyle şeyler olabilir
Despot

Despot

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 5:58 pm

Yahu nedir bu konuşmalarınız anlamayadım hala sipahi ordu-u humayun yada akıncı diyorsunuz. Biz orda birliğiz. Hata yapılmıştır. raci paşam bir hata yaptı bunun herkes farkında. Dün ona ulaşmak için çok çabaladık bunu mturkkan hocamda iyi bilir gecenin 2 sine doğru onu rahatsız ettim. oyunda raciye bir dolu mesaj attık raciye ulaşmak için tlf numarası bulmaya çalıştık olmadı. Raci arkadaşımızın dalgınlığı büyük bir felakate yol açmaz umarım. 2.gündür tam anlamıyla saldıramadık. Temennimiz raci bugun kendisene gelen mesajları görurde saldırıemri verdiğini bize bildirir. Bizde ordularımızı şehre sokarız.

Şimdi arkadaşlar bir güç farkı var. Bu fark belli bir seviye açıldıktan sonra yara bile almadan diger orduyu püskürtebiliriz.

ben biraz tartışmalara son verip bilgi vereyim. Ordularımızın sayısı kişisi hakkında hekesin bir tahmini vardır. karşımızda 52 kişi ile belediyeyi savunan bir grup ve içeride kişi sayısını tam bilmedigimiz ama doluya yakın oldugunu düşündüğümüz bir ordu var. Bu ordu içeride olduğu için %100 savunma bonusu aldı. Bu yüzden onu söküp fırlatmamız direnişçilerle birlikte çok zor. Showtime hocam güzel bir noktaya değinmiş ama 52 kişi ile savunulan belediyeyi almak için 1 ordu adam yeteceğini düşünmüyorum.tabi bu benim düşüncem ama alternatif planlar arasında bunuda tutalım fikrin için sağol.

Sizlerden bir ricam olacak üstte komutanlar nasıl sipahi akıncı şu bu ayırt etmiyorsa sizlerde etmeyin burda tartışmanız boş. hatayı yaan bir akıncı komutanı değil bir taarruz komutanıdır bunu unutmamanızı temenni ediyorum.

Bir diğer ricamda raci hocamla samimiyeti olan msn adresi tlf numarası olan birisi bana oyun içi mesajla bildirirse gecekten çok memnun olacam.

Saygılarımla Altınordu3 komutanı hakancan354
jedi_penguen

jedi_penguen

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 6:29 pm

Despot demiş ki:
... Showtime hocam güzel bir noktaya değinmiş ama 52 kişi ile savunulan belediyeyi almak için 1 ordu adam yeteceğini düşünmüyorum.tabi bu benim düşüncem ama alternatif planlar arasında bunuda tutalım fikrin için sağol.
...

Bir hatırlatma olarak bilgi paylaşmak istedim.

Savunma Bonusu ve Hesap Değiştiriciler
-Sabit organize savunan taraftaki ordular, şehrin dışında konumlanmışlarsa, +50% savunma bonusu alır.(eğer kuşatma
ile uğraşmıyorlarsa, kuşatmalar daha kodlanmadı)
-Sabit organize savunan taraftaki ordular, şehrin içinde konumlanmışlarsa, +100% savunma bonusu alır.
- Organize olmayan şehir dışındaki ordular, -50% ceza alır.
-Buna ek olarak, şehirde ayaklanma varsa, saldıran ve savunan sayısı 40’ı geçemez.(ayaklanmaların kuşatma kısmı daha
kodlanmadı)

Çatışma sonuçları ve Harekete Etkisi
Ordulardan hangisi çok büyük kayıpla yenilgiye uğrar ve yenilgi %40 yada daha fazla olursa, o ordu fethedilmiş ordudur.
Fethedilmiş ordu geri çekilir.( şehri savunan silahlı gruplar, orduya asimile olanlar, yada düşük gruplar hariç)
Kaybeden ordular yer değiştirme safhasında hareket edemez.

Sadece kaybetmeyen ordular o andaki rauntta hareket edebilir, eğer düşmanları yenilirse.
Tüm durumlarda-düşman orduların katliamı hariç (MA,MD)-kaybetmeyen dövüşte olup hareket eden ordular, yer
değiştirme/çıkarılma safhası sonuna kadar hareket edemezler.

Tüm şehirdeki yetkilileri koruyan silahlı gruplar( şehrin asesleri dahil) ordu gibidirler.Böylece dışardan bir ordu şehre
girmeye çalışırsa, valinin yetkisine ihtiyaç olmadan, savaşmaya başlarlar.
Fakat şehri savunan silahlı grupların kendine has özellikleri vardır;
İlk olarak şehre girmeye çalışan her orduyu otomatikman fark ederler.Ayrıca yenilmiş kabul edilmeleri için kayıplarının
%40 değil, %70 olması gereklidir.(ancak bu şekilde şehir ele geçer)
Asla geri çekilme durumları yoktur, yenilseler bile.
Bu savunan gruplar, her zaman organize kabul edilirler ve böylece şehri savunanlar olarak, savunma bonusundan %100 kazanırlar.

İsyan konusunda üst sayı kısıtı var sanırım. Saldıranlar ve savunanlar için ayaklanma mevzu olduğunda 40 kişi sınırı var.
Ancak Belediyeye isyan edilirse orduya karşı kasaba savunma işleri oyunda nasıl hesaplanıyor bilmiyorum.

Saygılarımla.
jedi_penguen

jedi_penguen

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 6:34 pm

Eksik yazmışım 52 kişilik bir ordunun %40'ı geçmiş kaybı 21 kişidir.
Üzerine bir de kasabalarını savunan milisleri %70 kayba uğratmak var.

Sofya'ya girmek için bu rakamları sağlamak gerekiyor.
Orada savaşan arkadaşlarımıza haksızlık etmeyelim.

Oradaki 5 ordunun yanına bir 5 ordu ile de biz gidelim. İşleri kolaylaştıralım.
Buyrun Harmanlıya.

Saygılarımla. Keyifli oyunlar.
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 6:35 pm

Dark ve sahmeran sizin bilmediğiniz ama kartal arkadaşımızın bildiği ufak bir ayrıntı aslında hatanın sizin abarttığınız kadar büyük olmadığını gösteriyor.Size raci açıklama yapmadan atıp tutmayın dememde ki sebep buydu.Bilmediğiniz bir şey varmış yani.
Capanoglufetihbey

Capanoglufetihbey

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz Tem. 26, 2009 6:36 pm

Hakancan Paşam olaya Son noktayı koymuştur

Şu an çok üzüldüğüm bir olay olurdu kavga çıkması

Saolun Paşam

Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
2 sayfadaki 5 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki