Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
omer1994

omer1994

Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Vide
MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 1:27 pm

Altınordu -I ve Altınordu- III ün mühürleri geri yollandı.Yani komutanlar geri mühürleri çektirdi ordudan.Nedeni mühürler için bir anlaşma vardı biliyorsunuzki bu iki ordunun gücü bayağı kırılmıştı her an dağılabilirdi.O yüzden Bursanın Prestijine zarar gelmemesi için mühürler geri yollandı.
Redkit

Redkit

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 1:44 pm

Prestije zarar gelse ne kadar zarar gelicek? Prestijleri düşünce ne olucak? 1 buçuk milyon akçelik serveti ile övünen Bursa divanı 2 ay düşeceği prestijinemi ağlayacak. Prestijin düşmesi eyalete sadece puan masrafına yol açar.Bu kadar ağlayacak kayda değer bir işlevi yok prestijin.Bursaya başka ülkelerdende bir zarar gelmeyeceğine göre sorun ne bursa için.
FranSuVa1905
Moderatör
Moderatör
FranSuVa1905

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 4:15 pm

Bizim ordumuz dağıldı. OSMANLI İMPARATORLUĞU ordusu .
EmirBerkKorkmaz

EmirBerkKorkmaz

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 4:27 pm

Redkit demiş ki:
Prestije zarar gelse ne kadar zarar gelicek? Prestijleri düşünce ne olucak? 1 buçuk milyon akçelik serveti ile övünen Bursa divanı 2 ay düşeceği prestijinemi ağlayacak. Prestijin düşmesi eyalete sadece puan masrafına yol açar.Bu kadar ağlayacak kayda değer bir işlevi yok prestijin.Bursaya başka ülkelerdende bir zarar gelmeyeceğine göre sorun ne bursa için.

+1 Osmanlı dışında her şeyi düşünüyorlar. Niye böyle merak ediyorum. Allah o sapmışları tekrardan kendi yoluna getirmeyi nasip eylesin.
castle

castle

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 9:38 pm

bursanın derdı tek şey akçe gerçı o paralar bugla geldı ama
reelman

reelman

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 10:31 pm

Arkadaşlar komutanların stratejilerini bilmiyorum ama çoğu ordunun komutanları savaş dışı kaldı mevcutleri düştü harmanlıya gitmeye çalışan ordu ve gruplar olduğunu biliyorum, bence yapılması gereken en mantıklı şey harmanlıya çekilmek kalan orduları takviye ederek yeniden saldırmaktır. gücümüz onlardan fazla ve tekrardan saldırılırsa bence mantıklı olur hem dağılmak üzere olan ordular var sev2 komutanlara geçenler dağılmadan kurtarabildiğimiz adamları kurtarıp eri çekilip tekrar saldırmak bana mantıklı gözüküyor.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 11:37 pm

reelman demiş ki:
Arkadaşlar komutanların stratejilerini bilmiyorum ama çoğu ordunun komutanları savaş dışı kaldı mevcutleri düştü harmanlıya gitmeye çalışan ordu ve gruplar olduğunu biliyorum, bence yapılması gereken en mantıklı şey harmanlıya çekilmek kalan orduları takviye ederek yeniden saldırmaktır. gücümüz onlardan fazla ve tekrardan saldırılırsa bence mantıklı olur hem dağılmak üzere olan ordular var sev2 komutanlara geçenler dağılmadan kurtarabildiğimiz adamları kurtarıp eri çekilip tekrar saldırmak bana mantıklı gözüküyor.

unanim
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 11:46 pm

Yaw toplamda sözde az şehit var,ama ordunun değil orduların dağılmasından bahsediliyor..

Birşeyler mi saklanıyor..??
omer1994

omer1994

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. Tem. 29, 2009 11:48 pm

Şehitten çok yaralı var.o yüzden ordular dağılabilir deniyor.
Istanbull

Istanbull

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 12:13 pm

ee şimdi napıyoruz artık sofyalı mı oldulayn geri dönüş yollarıda tıkalı o zaman ben kamikadzeye dogru yol alıyorum...
FranSuVa1905
Moderatör
Moderatör
FranSuVa1905

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 12:16 pm

Bizim Bulgaristandan çıkışımız zor Sofya'dayız Samakov geçtiğimiz an kelle gider.Bulgar'ların bizi geçicereceğini hiç sanmıyorum. Artık Sofya'ya alışalım diyorum.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 12:25 pm

burada bişeyi düzletmek isterim OSMANLI ORDUSU hiç dağılmadı halada ayakta
_sahmeran_

_sahmeran_

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 1:01 pm

yine aynı şey mi oldu yoksa?

Ordular Bulgaristanda rehin mi kaldı?
kadir1131

kadir1131

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 1:07 pm

ben sofya daydım sağ salim hiçbirşey olmadan samakov a geçtim bence sizde geçebilirsiniz
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 2:17 pm

karesi eyalet ordusu 1 keşanda
mısrada keşanda Smile ordudan adam çalmakla meşgul kendısı
bu işi levoz deıl mısra yapıyor
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 2:29 pm

Nistel demiş ki:
karesi eyalet ordusu 1 keşanda
mısrada keşanda Smile ordudan adam çalmakla meşgul kendısı
bu işi levoz deıl mısra yapıyor

evet bende duydum , amaçlarının ne olduğunu anlamadım önce kareside sawronun tayfası maydanın ordu kurmasına karşı çıktı şimdi edirnede ocanın ordusuna mühür verilmiyor sanki insanlar o tayfanın ordusuna girmek zorunda girmeyecekler bizimkiler girmeyecekler
gerekirse mühürsüz ordu ile gideriz , sanırım orduları boş kalınca böle bi uylama yapmaya karar verdiler Very Happy etraflarında kimse kalmadı iş dayatmaya döndü eee NE YAPARSAN KENDİNE YAPARSIN KENDİ KENDİNE
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 4:07 pm

bazı saflarda cıkıyor ordudan buna inanıp ki daha dun keşana gelmeden once biz korkmayız diye sallarken.he sonra ben meyhanede halledilir gideriz savaşırız deyıncede dangalğın teki yalancı diyor çok komik! bunları reelde asmak lazım vallahi ceza yemeyiz
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 4:17 pm

Fazla üstelemeyin.Elbet zamanı gelince herkes gereğini yapar.Mühürde verilir orduya adam da alınır.Ama lütfen şu an için tartışma ya da fikir ayrılığına sebep olacak şeylerden uzak duralım.Ilımlı olalım.Hepimizin tek amacı bu savaşı öyle ya da böyle kazanmak değil mi?
alpi_03

alpi_03

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 7:46 pm

Samakov'dan Sofya'ya arkayı sağlama almadan geçişi hangi arkadaş(lar) akıl etti ise gerçekten ona(onlara) helal olsun, kucağa oturmak böle bişi olsa gerek..

Ljs onu(onları) kahr etsin,vakti artarsa bir daha kahr etsin..(Tolga Çevik)
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 8:32 pm

Karesi Eyalet Ordusu I e Edirne mühür vermiyor.Bu savaş Edirnenin intikamı için açıldı ama Edirne ordusunu desteklemiyor.BU YÜZDENDE SAVAŞMAK İÇİN BİR SEBEP KALMADI.EVLERİMZE DÖNÜYORUZ. prensede mühür verilmicekmiş.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 8:51 pm

Nistel demiş ki:
Karesi Eyalet Ordusu I e Edirne mühür vermiyor.Bu savaş Edirnenin intikamı için açıldı ama Edirne ordusunu desteklemiyor.BU YÜZDENDE SAVAŞMAK İÇİN BİR SEBEP KALMADI.EVLERİMZE DÖNÜYORUZ. prensede mühür verilmicekmiş.

yerden göğe kadar haklısınız evinize dönmeniz en doğrusu
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 8:53 pm

Yahu kartal hocam sen yapma bari.Birkaç kişinin şahsi düşünceleri savaşın kaderini nasıl olurda değiştirir.Edirne divanı ordu komutanının kendilerine bilgi vermediğini söylüyor ve ekliyor;Biz ne yapacağını bilmediğimiz adama mühür veripte sorumluluk alamayız.Gün bitmedi henüz.İkna edilmeli Edirne divanı.Bunca emek boşa gidemez.
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 8:58 pm

turkscihad demiş ki:
Yahu kartal hocam sen yapma bari.Birkaç kişinin şahsi düşünceleri savaşın kaderini nasıl olurda değiştirir.Edirne divanı ordu komutanının kendilerine bilgi vermediğini söylüyor ve ekliyor;Biz ne yapacağını bilmediğimiz adama mühür veripte sorumluluk alamayız.Gün bitmedi henüz.İkna edilmeli Edirne divanı.Bunca emek boşa gidemez.

anlamadım turks ordunun ne yapacağı belli değilmi ? savaştayız orduda savaşa gidecek ben bugün o divan üyeleriyle görüştüm ocanın konuşma üslubu yüzünden vermemişlermişmişmiş vs. sanırım yalvarmasını felan bekliyorlardı Very Happy o orduda benim birçok aile üyem var onları ateşe atamam mühürsüz bulgaristana gelmesinler savaşa katılmasınlar, ocanın konuşmasını beğenmedi diye mühür vermemek savaşın kaderini değiştiriyor turks
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 9:00 pm

kartal13 demiş ki:
turkscihad demiş ki:

anlamadım turks ordunun ne yapacağı belli değilmi ? savaştayız orduda savaşa gidecek ben bugün o divan üyeleriyle görüştüm ocanın konuşma üslubu yüzünden vermemişlermişmişmiş vs. sanırım yalvarmasını felan bekliyorlardı Very Happy o orduda benim birçok aile üyem var onları ateşe atamam mühürsüz bulgaristana gelmesinler savaşa katılmasınlar, ocanın konuşmasını beğenmedi diye mühür vermemek savaşın kaderini değiştiriyor turks
Bak birçok ihtimal var savaş hakkında.Burda anlatamıyorum.Turkscihadkadioglu@hotmail.com burdan anlatırım.İnş.ordular hareket emri vermemiştir.
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009) - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz Ağus. 02, 2009 9:03 pm

Greatalexander ın resmide ki açıklaması
Alıntı :
Edirne Divanindan muhur ile ilgili boyle bir karar cikmadi. Divanda yapilacak bir oylama ile muhur konusu belli olur. Daha Divandan bile cikmayan bir karari siz nasil duyuruyorsunuz hatta yorum bile yapiyorsunuz ?

Birakin bu isi ordu kumandani ve divan halletsin. Her kafadan bir ses cikmasin, yoksa bir yere varamazsiniz. Kârdan cok zarar getirir bu davranislar...

Ayrica Prens'in kurdugu ordudan muhur talebinde bulunulmadi.

Savaş Hakkında Son Durum(25 Temmuz 2009)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
4 sayfadaki 5 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki