|
Yazar |
Mesaj |
asmen
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 8:13 pm |
|
|
Hadi bakem Gazaniz mubarek ola Bu isin sorunu ciddi ciddi merak etmeye basladim!! |
|
|
|
seryel
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 8:38 pm |
|
|
yapılması gerekenler yapılmalı artık tam destek |
|
|
|
guzatfil'bahr
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:23 pm |
|
|
İlgili yasayı gorursen isyanlarda sevıye 3 300 akce eyalete para cezası 3 gunde en fazla hapıs cezası yazıyor.
Sız admınlerın kuralının uygalanmasını istiyorsanız musella nın beledıye kasasını bosalttıgına dair delil koymanız gerekir oyle bu sefer kasa bosalttıgından admınlerın duyurusuna gore yenı bır dava acılır.
Bos heybeden sallıyorsunuz ancak ---EDIT--- de bu kadıyı dıvan goorevden almazsa bızde ısyan ederız tum kasabalarda dıyormus hahaha
gulecem dıye catladım.
bızede 3 gun hapıs verırler baska veremezler yazmıs eee ısyan edersen kasaya ellemezsen o kadar alırsın ama sen kasadakılerıde bosaltırsan bunuda savcı delıllerıyle koyarsa bosallttıgının kdarı ve ustu cezayı yersın Aklı sıra mılletın kafasını bulandıracak musella ya torpıl gecılıyor dedıttırecek pısssık cocuk vardı karsınızda sızın ttayfadan baska kım ınanır kı buna ınanacaklar ortada cucurman aksen kartal ve yandasları
Musellaya torpıl gecılıyor demenız ıcın musellanın kasayı bosalttıgının delıllerını savcılıga koyun ısyan ettı buda caldıgı mallar delıller deyın kadı da yenı kanuna gore ceza vermezse o zaman konusun .
Mılletı tehdıt etmeden once bı fırın ekmek yeyın yasa okuyun dayanagınızı saglam yapın zuahahha |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:39 pm |
|
|
GAZatFİLbahır sen ne ayaksın ya...şimdide yeni muhbir sen mi oldun... ---edit--- git sen çöplüğüne burayıda kokutma tamam mı gülüm daha ne istiyorsunuz anlamadım.çöplükte babanızın forumu gibi takılıyorsunuz orası yetmiyor bide utanmadan buraya geliyorsunuz...tabi sizde utanma ne gezer ya...benimkide laf ha |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:40 pm |
|
|
Şu isyan islerine biraz ara verelim artık... Ülkemizin durumu ortada..
Uzlasacağımıza isyan yoluna gidiyonuz veya suçlu adamları kayırıyonuz...
Ülkemiz için geldik diyonuz, Kendi menfaatleriniz doğrultusunda hareket ediyorsunuz...
Ülkemiz için bir seyler yapıyoruz diyorsunuz, hazır savas zamanı diyip nasıl kar yapacağım diye düsünüyorsunuz...
Beyler... Bayanlar... Zaman bölünme zamanı değil..
BiRLiK ZaMaNı... |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:42 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- sevgili baba ilyas sizinki ile bizimki çok farklı sizin boşalttığınız kasalardaki akçeler nerde ? biz karesi divanının bu yanlışları düzelteceğini düşünüyoruz olduda düzeltmediler bizde isyan ettik her kasabada o akçeler halktan alınmayacak halka verilecek
sizin kendi düşünceniz yetkilinin haksız olduğu kafanıza göre karar verip iş yapıyorsunuz bizim dediğimiz haksızlık kanıtlı kafamıza göre karar vermiyoruz kimsenin yorumuyla kimse iyi yada kötü olmaz ortada kanıt varsa düzeltmek için başka yol yoksa ozaman işler değişir
biz isyancılar tarafından boşaltılan kasanın hesabını soruyoruz siz isyan edip kasa boşaltıyorsunuz , biz isyancıya az ceza verildiği için baş kaldırıyoruz kendisine daha ağır ceza verilen isyancı varsa adminlere bildirsin bu olayı, kesin tatmin edici bir sonuç çıkar RK kanunlarına göre suçların cezaları bellidir
sanıyorum şimdi turşuyla perhizi ayırt ettiniz Ya işte böyledir insanoğlu, ele vermez talkımı, kendi yutar salkımı... Kartal üzülerek görüyorum ki senin derdin de siyasi rant kavgası...
Ey Osmanlı Halkı; Bu RK oyununda haksızlıklarla samimiyetle mücadele eden tek adres Babai Hareketidir.
Milletimizi hürmetle selamlıyoruz. |
|
|
|
PolatALEMDAR
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:45 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- sevgili baba ilyas sizinki ile bizimki çok farklı sizin boşalttığınız kasalardaki akçeler nerde ? biz karesi divanının bu yanlışları düzelteceğini düşünüyoruz olduda düzeltmediler bizde isyan ettik her kasabada o akçeler halktan alınmayacak halka verilecek
sizin kendi düşünceniz yetkilinin haksız olduğu kafanıza göre karar verip iş yapıyorsunuz bizim dediğimiz haksızlık kanıtlı kafamıza göre karar vermiyoruz kimsenin yorumuyla kimse iyi yada kötü olmaz ortada kanıt varsa düzeltmek için başka yol yoksa ozaman işler değişir
biz isyancılar tarafından boşaltılan kasanın hesabını soruyoruz siz isyan edip kasa boşaltıyorsunuz , biz isyancıya az ceza verildiği için baş kaldırıyoruz kendisine daha ağır ceza verilen isyancı varsa adminlere bildirsin bu olayı, kesin tatmin edici bir sonuç çıkar RK kanunlarına göre suçların cezaları bellidir
sanıyorum şimdi turşuyla perhizi ayırt ettiniz Ya işte böyledir insanoğlu, ele vermez talkımı, kendi yutar salkımı... Kartal üzülerek görüyorum ki senin derdin de siyasi rant kavgası...
Ey Osmanlı Halkı; Bu RK oyununda haksızlıklarla samimiyetle mücadele eden tek adres Babai Hareketidir.
Milletimizi hürmetle selamlıyoruz. Evet çok güzel mücadele ediyorsunuz, tabi sözde... Halkı için mücadele eden halkından çalmaz, halkına zorla biat ettirmez... |
|
|
|
guzatfil'bahr
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:46 pm |
|
|
- Aksen090 demiş ki:
- GAZatFİLbahır sen ne ayaksın ya...şimdide yeni muhbir sen mi oldun...
pis haydut seni leş gibi kokuyon zaten... git sen çöplüğüne burayıda kokutma tamam mı gülüm daha ne istiyorsunuz anlamadım.çöplükte babanızın forumu gibi takılıyorsunuz orası yetmiyor bide utanmadan buraya geliyorsunuz...tabi sizde utanma ne gezer ya...benimkide laf ha İşine gelmeyince oylemı oluyor aksen
Senle dalasmıyacam neyse seviye yokkı ınsem sende.
Ben dıyorum ki, isyan etmiş musella ısyandan cezasını yasada yazdıgı sekılde almıs burda bır kayırma yok.
Kasabayı soyduysa bunu savcılıga verın kadı bu konuda yargılasın, eger zararın bedelini vermezse o zaman tepkı gosterın.Artık ısyan mı edersınız kasa mı soyarsınız bılemem. Ama sımdı ısyan etmıs bırıne, kanunlarda yazan cezayı harfı harfıne uygulayan bır kadıyı ısı bılmeyenlerın onunde kucuk dusurmek adam kayırmak ve tehdıt etmek hatta karesıyı tehdıt etmek ne kadar yıgıtce mertce sorarım ---EDİT--- den beklenen sekılde ıste.
Musella davası, isyan davası deglde kasabayı soyduguna dair delillerin yer aldıgı bır dava olsaydı bu ceza verılseydı haklıydınız ama.Isyan davasından verılecek karar bu.
Hadıyın ısyana s3 ısyan cezasına en az hapıs karesıde var 3 gunden fazla verılmıyor. Merak edenler yasayı okusun. |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 9:55 pm |
|
|
evet güzat yasa diyorduk adalet diyorduk diğer isyanlarda bi tarafınızı yırtmayı iyi biliyorsunuz...yırtsana yine bi taraflarını seni adil soyguncu seni. neyse ya güzat sizin seviyeniz hiç olmadıki zaten.siz adamı role play diye terorist bile yaparsınız.bence git sen gelme buralara..bu forum bir sahtekarı kaybetse hiç bir şey olmaz...resmi forumda o kadar şerefli adam harcandı kimse sesini cıkarmadı nede olsa |
|
|
|
reelman
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 10:24 pm |
|
|
Arkadaşlar, öncelikle alternatif forum kullanmıyorum çünkü resmi forumda yeterince hakaret görüyorum birde burdakileri sanırım ünyem kaldırmaz. Sanırım bana bi ultimotom yapılmış arkadaşlar haber verdi saolsunlar bende geliyim bi bakiim dedim, İsyan edeceğini beyan edenlere ve bu isyanlara katılacağını deklare edenlere gerçekten helal olsun diyorum. Öcenlikle isyan oyun kurallarına göre serbest Fakat Sancak kanunlarına göre suçtur. İsyan hem eyaletrin prestijini düşürür hemde kasaba halkına zarar verir bunlar bildiğiniz şeyler, Demişsinizki ceza az verilmiş ben kanunlarımıza bakıyorum ve cezanın doğru verildiğini görüyorum [5.4] Hapis Cezası [Ağır ve Orta Dereceli Suçlar]
Kişi, seviyesine göre belirlenen bir süre kadar Eyalet zindanında hapsedilir. Kişinin mahkûm edileceği en fazla hapis süresi aşağıda belirtilmiştir: Seviye 0: En fazla 1 gün Seviye 1: En fazla 2 gün Seviye 2: En fazla 3 gün Seviye 3+: En fazla 3 gün [5.5] Ağır Para Cezası [Ağır Dereceli Suç]
Kişi aşağıda belirtilen şekilde para cezası ödemeye mecburdur: ------------Belediye'ye-------Padişaha Seviye 0: 50 Akçe------- 100 Akçe Seviye 1: 100 Akçe-------150 Akçe Seviye 2: 150 Akçe-------225 Akçe Seviye 3+: 300 Akçe-----450 Akçe şimdi kanunumuz bu şekilde ve verilen cezaya bakıyorum 3 gün hapis ve bld ödenmek üzere 300 akçe para cezası (cezanın tahsil kanıtı karar metninin altında vardır) siz neyin derdindesiniz. Lütfen herkes ciddiyetini takınsın, 3-5 gün sonra bulgar kapımıza dayanıcak ve bu sefer edirne ile sınırlı kalmıcak siz hala iç çekişmeler peşinde koşuyorsunuz. Artık bırakın bı işleri herkes takkesini önüne koysun OSmanlı için daha fazla ne yapabilirim derdine düşşün... İç savaş çıkartmak istiyorsanız onada eyvallah ama Biraz TÜRKİYE den örnek alın bugunki şartlardan örnek alın kardeş kardeşi nasıl öldürüyor örnek alın bunların neden yapıldığını düşünün Dünümüzde dış güçler bunları yapıyor ama maşşallah burda dış gücede gerek kalmıyor biz birbirimize yetiyoruz... |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 10:46 pm |
|
|
arkadaşlar böyle sorunlar için bir lonca kuracağım hepinizi bekliyorum |
|
|
|
islam44.
|
|
|
|
reelman
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 10:55 pm |
|
|
Sayın islam7 neyi neyden kurtarıyorsunuz, yukarıda Karesi Beyi olarak gerekli açıklamayı yaptım tatmin olmadınızmı? Karesiyi yada Osmanlıyı Osmanlılardanmı kurtarıcaksınız yapmayın allah aşkına biraz ciddi olun |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 10:59 pm |
|
|
Şu anda Edirnenin kullandığı kanunları ben Trakya eyaleti zamanında hazırlamıştım, orda ''bedel cezası'' diye bir bölüm vardı. Bu ceza türünde suç işleyenin verdiği maddi zarar kadar ceza kesilebilme imkanı kadıya sağlanabiliyordu. Ama bazı parçaları sonradan eklemiştim. Sanırsam Karesi de aynı kanunları kullanıyor. Kadı'nın aklına bu ceza türü gelmemiş olabilir. İnsanlık halidir, eleştirirsiniz ama bu kadar abartmanın bence manası yok.
Bulgarların tekrar topraklarımıza saldırabileceği ihtimali gündemdeyken, kareside iç savaş kadar saçma bir şey olamaz. Zamanında bulgarlara karşı asker toplamaya çalışırken bu kadar hevesli arkadaş görmemiştim doğrusu. Lütfen biraz aklınızı başınıza toplayınız. |
|
|
|
reelman
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:05 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- Şu anda Edirnenin kullandığı kanunları ben Trakya eyaleti zamanında hazırlamıştım, orda ''bedel cezası'' diye bir bölüm vardı. Bu ceza türünde suç işleyenin verdiği maddi zarar kadar ceza kesilebilme imkanı kadıya sağlanabiliyordu. Ama bazı parçaları sonradan eklemiştim. Sanırsam Karesi de aynı kanunları kullanıyor. Kadı'nın aklına bu ceza türü gelmemiş olabilir. İnsanlık halidir, eleştirirsiniz ama bu kadar abartmanın bence manası yok.
Bulgarların tekrar topraklarımıza saldırabileceği ihtimali gündemdeyken, kareside iç savaş kadar saçma bir şey olamaz. Zamanında bulgarlara karşı asker toplamaya çalışırken bu kadar hevesli arkadaş görmemiştim doğrusu. Lütfen biraz aklınızı başınıza toplayınız. musella tarafından bld zarara uğratılmadı, bu yüzden ceza olarak 300 akçe kesildi ve bld ye ödenmesi sağlandı. Belediye kasasını soyan angorn isimli bulgar vatandaşıdır. Bununla ilgili olarak modlarla görüşmelerimizi sayın kadımız yürütüyor bedel cezası kesilecek büyük ihtimalle... Ve size katılıyorum Savaş çok yakında kapımızı çalıcak bizleri iç karşıklıklarla oyalamak kimsenin faydasına değildir. |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:11 pm |
|
|
- reelman demiş ki:
- Sayın islam7 neyi neyden kurtarıyorsunuz, yukarıda Karesi Beyi olarak gerekli açıklamayı yaptım tatmin olmadınızmı?
Karesiyi yada Osmanlıyı Osmanlılardanmı kurtarıcaksınız yapmayın allah aşkına biraz ciddi olun eğer böyle bir şeyler yapılmassa güçlerini kötü kullananlar sayesinde osmanlı iyicene geriler |
|
|
|
ihtiyar96
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:19 pm |
|
|
birincisi hekes kafasına göre bayrak kaldırsın, sonra gidip ordu kursun sevmedigi adam varsa onu indirmeye calıssın .
böyle sacmalıklar olamaz girin secimlere kazanın varsa bir suc yasa yoluyla halledersiniz.
baskalarının yaptıklarına karsı cıkarken bizlerde aynısını yaparsak karsı oldugumuz kişiden ne farkımız kalacak.
reelman kardesim sonucta karesi beyisin cezanızın yasalar neyi gerekiyorsa uygularsınız ama bu tür hareketlerin hafifletici sebeleri olamaz sonucta bu bir kukla tarafından yapılan isyandır ceza en agır neyi gerektiriyorsa o yapılmalı.
yapılmamıssa kadı degiştirilmelidir.
hatalara hatalarla karsılık verdigimiz sürece hic bir adım atamayız. |
|
|
|
lavinya
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:21 pm |
|
|
para cezasinda sorun var deniliyor zaten sadece hapis verildi deniliyor.
hukuk devletlerinin en büyük sorunu heralde gerekli cezanın gerekli suça verilmemesi bu oyunda dahi böyle sorun temelde bunu bir daha gördüm SUÇA TEŞFİK EDEN YASANİN ÇOCUKLARI SUÇ İŞLERLERSE SUÇLU SAYILMAZLAR! yine aynı yasa onları yargılar suçlar lakin ACABA SUÇ KİMDEDİR !!! |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:26 pm |
|
|
- guzatfil'bahr demiş ki:
- İlgili yasayı gorursen isyanlarda sevıye 3 300 akce eyalete para cezası 3 gunde en fazla hapıs cezası yazıyor.
Sız admınlerın kuralının uygalanmasını istiyorsanız musella nın beledıye kasasını bosalttıgına dair delil koymanız gerekir oyle bu sefer kasa bosalttıgından admınlerın duyurusuna gore yenı bır dava acılır.
Bos heybeden sallıyorsunuz ancak Kartal31 de bu kadıyı dıvan goorevden almazsa bızde ısyan ederız tum kasabalarda dıyormus hahaha
gulecem dıye catladım.
bızede 3 gun hapıs verırler baska veremezler yazmıs eee ısyan edersen kasaya ellemezsen o kadar alırsın ama sen kasadakılerıde bosaltırsan bunuda savcı delıllerıyle koyarsa bosallttıgının kdarı ve ustu cezayı yersın Aklı sıra mılletın kafasını bulandıracak musella ya torpıl gecılıyor dedıttırecek pısssık cocuk vardı karsınızda sızın ttayfadan baska kım ınanır kı buna ınanacaklar ortada cucurman aksen kartal ve yandasları
Musellaya torpıl gecılıyor demenız ıcın musellanın kasayı bosalttıgının delıllerını savcılıga koyun ısyan ettı buda caldıgı mallar delıller deyın kadı da yenı kanuna gore ceza vermezse o zaman konusun .
Mılletı tehdıt etmeden once bı fırın ekmek yeyın yasa okuyun dayanagınızı saglam yapın zuahahha
şimdi dinle ---edit--- müsella kasayı soymadı peki ne yaptı isyan etti sonra noldu bu isyanın verdiği açığı kullanan bulgar belediyeyi almadımı ---edit--- prki bu bulgar kasayı boşaltmadımı ---edit--- bundan bahsediyorum eğer müsella isyan etmeseydi o bulgar oraya çıkıp envanteri boşaltabilirmiydiş ---edit--- ?
peki aytuzer semuss davasını ne diyeceksin ---edit--- ? karşılıklı hakaret var birinin cezası hemen kesilmiş öteki bekliyo teğki gelmezse beraat verilecek ---edit--
şimdi GİRDİMİ (aklına) ama ne gezer postal öpüp mod olmak varken dimi
ha bu arada ismini yanlış yazmışım sende benimkini yanlış yazmışsın kusura bakmazsın artık ---edit---
aslında iyi bir çift oldular ha ---edit--- ve ---edit--- öutlu bir çift olacakalr sanırım buda sana ders olur bi daha harflerle oynamazsın yoksa ismin böle kalır |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:36 pm |
|
|
sevgili reelman olay sadece balya isyanı değildir isyanı kimin organize ettiği açıktır hatta kanıtıda elinizde olması lazım ama hala dava açılmamış bunun sebebi nedir? aytuzer semuss davasını yukarıda yazdım bunun sebebi nedir? teginhan denilen kişiyi isterseniz envanteri geri atmadığı için 13.000 akçe ceza kesebilirsiniz ama dava bile açılmamış , adam yandaşları bey olamayınca envanteri alıp kaçıyor geride vermiyor hala dava açılmamış bunun sebebi nedir? kadı olan şahıs şimdiye kadar kadı olmuyordu balya isyanından sonra kadılık iç güdüleri ayaklanıverdi sizde bunu yediniz bumudur yani? sayın ihtiyar şunu demek istiyorum madem hiçir geçerli sebep yokken isyanla sırf rakip biri reis oldu diye kasabayı düşürmenin cezası 3 gün ise ( üstelik bu isyan sonucunda bir bulgar kasayı boşaltmıştır ) o zaman bizde böyle yaparız nedne çekineyim ki bi arkadaşımı oyuna başlatırım gıcık aldığın parti nerede reiise gider isyan eder malları ona geçiririm 3 gün yatarım malları ondan alırım olur biter yukarıda yaptığım isyan doğrumu hayır değil? o zaman hiç kimsenin böyle yapması doğru değil bunu anlatıyorum isyanı organize eden şahıs itiraf ediyor kanıtını yolluyoruz divana 3 hafta o şahısa dava açılmıyor BUNUN SEBEBİNİ BANA ANLATABİLECEK BABAYİĞİT VARMI? VARSA ÇIKSIN ANLATSIN BENDE SUSAYIM |
|
|
|
Morpheus
Süper Moderatör
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:45 pm |
|
|
BAN GELİYOR ARKADAŞLAR BAN, ARTIK BİRİLERİNE HAKARET ETME KONUSUNDA ISRAR EDERSENİZ EDİTTEN BAŞKA SEÇENEKLERİ KULLANACAĞIM. BU KONUDA CİDDİYİM. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Paz Mart 15, 2009 11:48 pm |
|
|
isyan yapan babali karşısında erkektiniz isyan yapan molla karşısında erkektiniz şimdi isyan yapan başkası olunca yemedimi laf söylemek benim gözümde soyguncu soyguncudur , isyancı isyancıdır ahmedi mehmedi yok bir kasabanın koskoca kasası boşaltıldı nasıl göz yumarsınız hani molla haindi hani babali haindi ne değiştide bu isyanı yapan hain olmadı BEN KARTAL13 İSYANI YAPAN FORUM ADMİNİDE OLSA , OYUNDA YETKİLİDE OLSA , ONLARLA TERS DÜŞMEK SİYASİ KARİYERİME GÖLGEDE DÜŞÜRSE HATTA ONU GEÇ OYUNDAN SİLİNSEM BİLE MOLLA ve EKİBİ , BABALİ ve EKİBİ NASIL İSYAN SUÇUNDAN CEZA YEMİŞSE BU EKİPTE AYNI SUÇTAN AYNI CEZAYI YİYECEK EN AZINDAN BEN ELİMDEN GELENİ YAPACAM KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA EĞİLME YOKSA HAKKINLA BERABER ŞEREFİNİDE KAYBEDERSİN HZ.ALİ |
|
|
|
HADEZ
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 12:06 am |
|
|
Kartal, her zaman olduğu gibi, Osmanlının ve halkın menfaatleri konusunda yerden göğe kadar haklısın.
Oyuna başlarken savaşmayı falan düşünmüyordum. Hele ki Osmanlı içinde savaşmayı hiç düşünmüyordum.
Ama sen istersen ordunda savaşırım da ölürüm de.
Senin istediğim komutanın emrine de girerim.
Osmanlıya düzeni ancak senin gibi dürüst arkadaşlar getirir.
Maalesef zorbaların anladığı dil de zordur.
İnşallah böyle bir adalet savaşı başlatırsın.
İnşallah da bundan sonra devleti ve bizi soyacakların gözlerine, yüreklerine gereken korkuyu salarız. |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 12:21 am |
|
|
- HADEZ demiş ki:
- Kartal, her zaman olduğu gibi, Osmanlının ve halkın menfaatleri konusunda yerden göğe kadar haklısın.
Oyuna başlarken savaşmayı falan düşünmüyordum. Hele ki Osmanlı içinde savaşmayı hiç düşünmüyordum.
Ama sen istersen ordunda savaşırım da ölürüm de.
Senin istediğim komutanın emrine de girerim.
Osmanlıya düzeni ancak senin gibi dürüst arkadaşlar getirir.
Maalesef zorbaların anladığı dil de zordur.
İnşallah böyle bir adalet savaşı başlatırsın.
İnşallah da bundan sonra devleti ve bizi soyacakların gözlerine, yüreklerine gereken korkuyu salarız. saolasın zaten gücümü ve cesaretimi sizden alıyorum oyunun başından beri 1 dostum hariç hiçbir dostum beni desteksiz bırakmadı istediğimiz o açılmayan davaların açılması verilmeyen cezaların verilmesi bunu 4 gözle bekliyoruz iki kişi birbirine hakaret etmişse birine ne ceza veriliyorsa ötekinede aynı ceza verilsin , isyana açıkça destek verenlere dava açılsın zaten kanıtlarıda var birde eyaletin malını alıp kaçan şahısa okkalı bi ceza yollansın ki bizde diyelim valla bu adamlar adaletli |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 12:22 am |
|
|
Kartal seni ilk defa bu kadar agresif gördüm.Ve agresif olman sana normal şartlarda belkide hiç söylemeyeceğin şeyleri söyletiyor.
Molla ya da diğer isyancıları isyana teşvik eden var mı yok mu bilemem.Ama olsa bile böyle birşey teşvik eden kişi itiraf etmedikçe kanıtlanamaz.Anlatmak istediğim Musella isyan etti onu teşvik eden şahısı sende bende tanıyoruz.Fakat benim elimde teşvik ettiğine dair bir kanıt yok.Sen diyorsun ki"Ben teşvik ettiğine dair kanıtı yolladım size".Eğer kanıt yeterli olsaydı dava açılırdı diye düşünüyorum.Ve ya da senin gönderdiğin kanıt mantıken yeterli olsa bile Karesi kanunlarına göre böyle bir kanıt yeterli olmayabilir.Umarım anlatabilmişimdir. |
|
|
|
|