|
Yazar |
Mesaj |
_-cengo05-_
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 7:04 pm |
|
|
KARESİ SANCAĞINDA BİR HAFTADIR DEVAM EDEN DAVALAR VAR.HALA SONUÇLANAMADI.BENİM SÖZDE MULTİ YAPTIĞIM İDDİALI DAVA İSE BELGESİZ OLMASINA RAĞMEN BİR GÜNDE BİTTİ.BENİM AKSİ YÖNDE İFADE VERMEME VE ŞAHİT ÇAĞIRMAMA İZİN VERMEDEN.ADALET Mİ BU? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 8:15 pm |
|
|
- nicomedia1 demiş ki:
- Kimseye gaz vermiyorum dalga geçiyorum bu saçmalıklarla Yahu Allah aşkına olmuyorsa olmuyordur uzatmanın ne alemi var ? Sen kimsinki karesi sancağına uyarı veriyorsun. Kurulu bir ordun olsa neyse diyeceğim versin uyarıyı fuhrerr gibi uyarır ancak
Ben Karesi sancağı yerinde olsam hiç kaale bile almam Konuşup Konuşup sussunlar. Çok gördük senin bu saçma sapan çıkışlarını ve sonu hüsranla biten nutuklarını efendi !
Evet multi yaptım inkarda etmiyorum Hala benim multi yaptıgıma dair şüphesi olan varsa Buyursun choup hanıma şikayet etsin !
Hiç olmazsa sizin gibi inkarcı değilim !
Multi yaptınız inkar ettiniz Senin yardımcınının bir lafı vardı zafere giden yolda her haltı yaparım diye
Yahu teknik multinin ince ayrıntısını senin fırkandan öğrendim hatta öğrenemedim aklım almadı
Evet molla o gün açıkladığında sizin gibi inkar etseydim hiç bir şey olmazdı . Mollanın 2. hesabım olduguna dair msn ss leri hariç hiç bir belgeside yoktu . İstesem inkar ederdim ama etmedim
Hep diyordum ismi lazım değile bak böyle yapıyoruz bir gün olurda ortaya çıkarsa çıkar her şeyi açıklarım . Demedi desin kalbi yetiyorsa
ha tekrar yapmadık diyorsan ben yine koyarım delillerimi belgelerimi Sonunda utanmazda olsam koyarım !
Forumda ne zaman Küfürlü kelime kullanmışım . İma yapmış olabilirim ama küfür ne zaman ettim bir göster bakalım !
Karesiyi inderme planlarımız oldu her şey tamamdı ap ler üretildi ordu kurulacaktı Ben açıkladım Siz bodfluların saldırılarını görünce tırstınız kaçtınız
Hadi yalan de !
gerçi sen yalan dersin alışmıssın inkarcılığa . Zaten bu ekibin içinde olanlardan sadece sen İnkar ediyorsun Çünkü Kandırmayı ve Yan çizmeyi seviyorsun !
Resmide iğrenç bir şey yazmadım ne yazmışım bir gösterde göreyim bende ne iğrençlik yapmışım küfürmü etmişim ne yapmışım resmi forumda (zaten banlıyım )
Sen böyle inkarcılığa devam et ama Allah ta sana o çok istediğin şeyleri böyle nasip etmez
selam ile ..
Birde şu köprülünün meşhur yalaka ahalisini üstüme salma senin fedailerinle uğraştırma
şu düştüğün zavallı duruma bak ordum yokmuş ordu kurmak çokmu zor 1 günde o bayrağı açabilirim sadece 1 gün istersen iddiaya girelim birgün ordu kurarsam yalandan vazgeçecekmisin
ben bir karesi vatandaşıyım yönetim bana karşı sorumlu beni kafasına vursan suscak olan koyun larla karıştırma ben düşünen itiraz eden insanlar bölümündeyim
benim fırkamdan multi yapmayı öğrenmiş bunu söylerken hiç mi utanmıyorsun %10 oy alıyoruz bu nasıl multi yapmak 1 kişi sokuyoruz bu nasıl multi yapmak
sen multi yaptığını itiraf etmesen multi yaptığın bilinmeyecekti yani en zavallı iddian bu olmuş adminler kişilerin söylediklerine bakmazlar tarama yaparlar ip ler tutarsa silerler aklıma hipergazi multiden silinince yaptığı savunma geldi ljs beni oyundan soğutmak için silmiş diyordu seninkide o hesap ben itiraf etmesem silinmezdi demişsin
karesiyi indirme planım olmadı karesiyi indirme düşüncem oldu al sana berkman alsana ihtiyar62 beni onlar vezgeçirdi üstelik gizli gizli yapmadım açık açık söyledim ap de üretilmedi orduda kurulmadı yalanlarının sonu yok bali falan kullanıyorsun sanırım
resmide istanbultimes hesabıyla yazmışsın ne yazdığını sen daha iyi bilmiyormusun almışsın eline msn logu artık şunu anla msn logo ile herkes oynayabilir bu yüzden adminler bile bunu kanıt saymaz
GELELİM KÖPRÜLÜYE ULAN DAHA Bİ AY ÖNCE KÖPRÜLÜYE TEKRAR GİRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMEDİN Mİ? BİZ MSN DE OYLAMA YAPIP REDETMEDİK Mİ? KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MINDAR DERMİŞ MADEM KÖPRÜLÜ BÖYLE NEDEN BAŞVURU YAPIYORSUN ??
GELDİN KONUYU DEĞİŞTİRDİN NOLDU güzAT ABİN AFFERİN DEDİMİ SANA
güzAT a selamlarımı söyle gözlerinden öpüyorum rk nın ilk resmi haydutu |
|
|
|
nicomedia1
|
|
|
|
kartal13
|
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 11:24 pm |
|
|
kartal bana adam versene 1 ay sonra harbi geliyom balıkesire |
|
|
|
anticopluk
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Ptsi Mart 16, 2009 11:50 pm |
|
|
Burada multi hesapları istemiyoruz diyeceğiniz bişey varsa kendi kimliğinizle gelin... Redkit |
|
|
|
Attila
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 12:05 am |
|
|
- anticopluk demiş ki:
- multilrin mesajlarını alıntı yapmayınız lütfen...Redkit
Sen kimsinki böyle konuşuyorsun lüzumsuz şey. Resmi forumda öyle seçilmiş,muhahahaha ulan bizene elin fransızın forumundan. Sanki dünya güzelini seçiyorsunuzda. Dur tahmin edeyim, sen Beyoglusun. |
|
|
|
anticopluk
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 12:36 am |
|
|
... |
|
|
|
Attila
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 12:45 am |
|
|
KURALLAR gayet açık dostum. multilere geçit yok ! ! ! |
|
|
|
Attila
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 12:45 am |
|
|
- anticopluk demiş ki:
- ...
küfürmü? kanıt? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 1:11 am |
|
|
bu ne bee multilermi bastı hiç şaşırmadım bunlarla tartışınca hemen multiler doluyo buraya
ne dediğini göremedim ama süper babana benden selam götür adminden ip numaranı aldım amerika çıktı ipmi değiştiriyonuz, burada ip değişebilen oyundada değişebilir. sizi gidi multiciler sizii ( cucuruda yad edelim çok özlemesin bizi ) |
|
|
|
Aksen090
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 5:14 am |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- bu ne bee multilermi bastı hiç şaşırmadım bunlarla tartışınca hemen multiler doluyo buraya
ne dediğini göremedim ama süper babana benden selam götür adminden ip numaranı aldım amerika çıktı ipmi değiştiriyonuz, burada ip değişebilen oyundada değişebilir. sizi gidi multiciler sizii ( cucuruda yad edelim çok özlemesin bizi ) ama şimdi ayıp ediyorsun abi..aaaaa olur mu öyle şey belki zombiklerin vatanı amerikadır...belki yerlilerindendirler... bilemeyizki yani bütün ihtimalleri göz önünde bulundurmak lazım... mesela şu an ki karesi sancagı kadısı bana ukraynalı gibi geliyor...bi ip taraması da ona yapmak lazım bakalım o nerden cıkacak |
|
|
|
dudaktriyakisi
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 5:42 pm |
|
|
- Sawron demiş ki:
- Konu her ne kadar amacından şaşmış ve Süpergazi Chocolateman atışmasına dönüşmüş olsa da beni birebir ilgilendirdiği ve haddi olmayan kişilerin tutup Karesi Divanı'na ultimatom gönderdiği ve Kadıyı görevden alıp dava açın deme cürretinde dahi bulunduğu için cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi. Konu gayet açık ve hiçkimsenin kafasında herhangibir soru işareti kalmasın lütfen.
Musella isimli kişi bir isyan gerçekleştirmiş olup Balya Belediyesinin başına illegal olarak geçmiştir ve bu kanunlarımıza göre suç olduğu için kendisine Savcı Canko tarafından hemen dava açılmıştır. Açılan dava envanter soyma davası değil gayrimeşru isyan davasıdır ve mahkemede Musella'nın belediyeyi hortumladığına dair hiçbir belge sunulmamıştır. Bunun için kişiye verebileceğim ceza isyan cezasından ibarettir ve öyle oldu.
Kadı olarak davayı inceledikten sonra Karesi Sancağı Kanunları'na göre en ağır cezayı vermeye karar verdim. İsterseniz kanunlarımızı inceleyelim. Aşağıda gördüğünüz kanun maddesi Savcı Canko davayı açtığı kanun maddesidir.
- Alıntı :
- [KİTAP 7] SUÇLAR
Madde 4. Hainlik [4.3]Eğer bir kişinin gayri meşru bir isyana katıldığı ispatlanırsa, bu "Orta Dereceli Suç" [Kitap 6, Madde 5] kapsamına girer ve cezası "Ağır Para Cezası" [Kitap 6, Madde 5.5] ve "Hapis Cezası" [Kitap 6, Madde 5.4] olarak belirlenir. Görüğünüz gibi kişiye verilecek olan ceza kanunlara göre belirlenmiş. Bu suç "Orta Dereceli Suç" [Kitap 6, Madde 5] kapsamına girer ve cezası "Ağır Para Cezası" [Kitap 6, Madde 5.5] ve "Hapis Cezası" [Kitap 6, Madde 5.4] olarak belirlenir. Peki nedir bu [Kitap 6, Madde 5.4] ve [Kitap 6, Madde 5.5] isterseniz ona bir bakalım.
- Alıntı :
- [KİTAP 6] ADALET VE CEZA
Madde 5. Cezalar
[5.4] Hapis Cezası [Ağır ve Orta Dereceli Suçlar] Kişi, seviyesine göre belirlenen bir süre kadar Eyalet zindanında hapsedilir. Kişinin mahkûm edileceği en fazla hapis süresi aşağıda belirtilmiştir: Seviye 0: En fazla 1 gün Seviye 1: En fazla 2 gün Seviye 2: En fazla 3 gün Seviye 3+: En fazla 3 gün
[5.5] Ağır Para Cezası [Ağır Dereceli Suç] Kişi aşağıda belirtilen şekilde para cezası ödemeye mecburdur: ------------Eyalet'e-------Padişaha Seviye 0: 50 Akçe------- 100 Akçe Seviye 1: 100 Akçe-------150 Akçe Seviye 2: 150 Akçe-------225 Akçe Seviye 3+: 300 Akçe-----450 Akçe Kırmızı ile karaladığım kesimler Musella davasında verdiğim cezalardır. Kendisi için 300 akçe bedel cezası ve 3 gün hapis cezasını uygun gördüm. Bu ceza bir seviye 3 vatandaşa Karesi Sancağı kanunlarına göre verebileceğim en ağır cezadır. Ha neden padişaha 450 akçe değil de bedel cezası 300 akçe derseniz ben de tabiki Musella için padişaha 450 akçe para cezası daha ağır bir ceza olacaktır derim. Fakat bundan daha önce bedel cezasını cazip hale getirmek ve herkesi bedel cezasına yönlendirmek amacı ile bedel ödenecek cezaları asıl cezalardan daha az yapmıştık ve bu şekilde resmi kurumlara yeni bir gelir kaynağı açmıştık ki bu sistem gerçekten baya faydalı olmuştur ve olmaya devam ediyor.
Musella bedel cezasını belediyeye ödemek istediğini belirtince Karesi Divanı bunu uygun bulmuş ve kötü durumundan dolayı Balya kasabasına özel bir uygulama yapılarak 300 akçelik bedel cezası belediyeye ödenmesi sağlanmıştır ve Musella'nın cezayı ödediğine dair hadiselerini gösterir link karar metnine koyulmuştur. Karar metninde bahsetmiş olduğum özel uygulama da eyalete ödenmesi gereken bedel cezasının Balya Belediyesi'ne ödenmesidir. Kendisine verdiğim 3 gün hapis cezası da hem Karesi Sancağı kanunlarına hem de oyun adminleri kurallarına göre bir seviye 3 vatandaşa verilebilecek en ağır cezadır.
Musella davası ile ilgili kafanızda herhangi bir soru işareti var ise burada güzel ve saygılı bir dil ile sorarsanız her zaman cevap vereceğimden emin olabilirsiniz.
********************************************************************************
Aytuzer ve Semuss davasına gelince iki şahıs kendi aralarında bir mesajlaşma gerçekleşmiş ikisi de birbirine saygısızca ağza alınmaması gereken kelimeler sarfetmişlerdir. Herkes şunu bilsin ki Karesi Sancağı'nda hakaret davalarında Kadı Sawron Karesi Sancağı kanunları ve oyun adminlerinin belirlediği sınırlar içerisinde seviyesine göre herdaim verebileceği en ağır cezaları verecektir ki Aytuzer'e de verdiğim ceza en ağır cezadır. Semuss davasını daha sonuçlandırmadım ve ona da 3 gün hapis ve 450 akçe para cezası verecektim ama yine Balya kasabasının içinde bulunduğu zor durumda yardımcı olabilmek için onu da bedel cezasına çevirerek ödenecek olan para cezasını belediyeye ödemesini söyledim ve kabul etti. Bana hadiselerinin linkini gönderdiği zaman onun da davası 3 gün hapis ile sonuçlandırılacak ve bedel cezasını ödediğine dair lin karar metnine koyulacaktır.
********************************************************************************
Bir de sanırım Bulgar Angorn davalarından bahsedilmiş. Angorn'a açılmış olan 3 adet dava vardı. Birisi meyhanede İngilizce konuşulduğu için. Bu tam bir saçmalık olmuştu gerçekten. Kanunlarımızda İngilizce yasak diyordu ama bu kanun daha önceden yollar kapalı iken koloni ile gelen vatandaşlar için koyulmuş bir kanun maddesi idi. Herkesin bildiği gibi kolonilerin bir kuralı var ve koloni ile gelenler geldikleri yerin dilini bilmek zorundadır. Şuan bütün avrupa ile yollarımız açık ve avrupadanın heryerinden bizlere seyahate gelebilirler ve herkes Türkçe bilemez. Bunun için İngilizce konuşmak suç değildir ve ceza vermiş olsa idim bu beni adminler önünde zor durumda bırakırdı. Şuan zaten Karesi Sancağı kanunlarında revizyona gidilmiş Sayın Süpergazi ve benim çalışmalarımm ile eksikleri giderilmiş, düzeltmeler yapılmış ve divanda oylanmaktadır. İnşallah yakında yayınlanır.
İkinci davası ise mal depolama davasıdır. Hani şu 75 akçelik dava Hadi Karesi Sancağı kanunlarını inceleyelim gene. Önce mahkemeye gelen delili buraya bir koyayım.
Vatandaşa 10 ekmek aldı diye dava açılmış ve kanunlarımız aynen aşağıdaki gibidir.
- Alıntı :
- [KİTAP 7] SUÇLAR
Madde 3. Dolandırıcılık [3.3] Mal Depolamak Her türlü ticari maldan aynı gün içerisinde 5 adetten fazlasını pazaryerinden satın almak mal depolamaktır. Bu, "Hafif Dereceli Suç" [Kitap 6, Madde 5] kapsamına girmektedir ve cezası satılan malların bedelini karşılamak amacıyla bir "Bedel Cezası" [Kitap 6, Madde 5.7] veya [5.6] Hafif Para Cezası [Orta Dereceli Suç] olarak belirlenir. Kişiye verilecek ceza [5.6] Hafif Para Cezası [Orta Dereceli Suç] kapsamında olduğunu gördük ve nedir bu ceza bir bakalım.
- Alıntı :
- [KİTAP 6] ADALET VE CEZA
Madde 5. Cezalar
[5.6] Hafif Para Cezası [Orta Dereceli Suç] Kişi aşağıda belirtilen şekilde para cezası ödemeye mecburdur: ------------Eyalet'e-------Padişaha Seviye 0: 25 Akçe-------50 Akçe Seviye 1: 50 Akçe-------75 Akçe Seviye 2: 100 Akçe------150 Akçe Seviye 3+: 150 Akçe----225 Akçe Vatandaşın seviyesi serseri olduğu, kanunlarımıza serseriye verilecek cezanın ne olduğu belirli olmadığı ve kişinin davası basit bir dolandırıcılık davası olduğu için yukarıda gördüğünüz gibi seviye 1 cezası olan 75 akçe para cezası yerinde verilmiş bir karardır.
Üçüncü davası ise isyan davasıdır ve Savcı Ocan büyük bir hata yaparak kendisine isyan davası hem de türkçe açmıştır. Halbuki kendisine İngilizce olarak belediye soyma davası açmış olsa idi işimiz daha kolay olurdu ama yine tecrübemiz ve Sayın Süpergazi'nin de yardımı ile davayı envanter soyma durumuna getirdik. Musella'nın aldığı envanter raporu ile isyan bastırıldıktan sonraki alınan envanter raporu arasında yapılan hesaplama sonucu 6637,28 akçe değerinde para/mal boşalttığı tespit edilmiştir ve kendisine 7000 akçe ceza verebilmek için delilleri ve envanter hesaplamasını adminlere bildirdim ve cevap bekliyorum. Adminlerden cevap geldiği zaman cezası kesilecek ve yine adminler tarafından kesilen para cezası Balya Belediyesine iade edilecek. Şuan önemli olan Adminlerden gelecek cevaptır.
Umarım herşeyi yeterince açıklayabilmişimdir ve umarım ki kafanızda herhangibi soru işareti kalmamıştır. Konu ile ilgili sormak istediğiniz ve kafanıza takılan herhangibir şey var ise burada güzel ve saygılı bir dil ile söylediğinizde size güzel güzel açıklayacağımdan emin olabilirsiniz.
Seviler Sawron HANEDAN Karesi Sancağı Kadısı |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 6:23 pm |
|
|
sırasıyla cevap verelim haddi olmayan kişilerin demiş noldu adaletsizliklere baş kaldırmak sıradan vatandaşların haddi değilse kimin haddidir ? alışmışınız 3 kişiyle osmanlı yönetmeye musella davasını bedele çevirmek tamamiyle saçmalık o isyan sıradan bir isyan değildir , neden mi ? o isyan sayesinde belediye bir bulgara geçmiştir ve son kuruşuna kadar alınmıştır , koskoca kasa fısss olmuştur + isyan için hiçbir sebep yoktur ne multi oyu vardı nede kasadan bişey araklama vardı tamamen keyfi yapıldı o isyan, sizin bedel cezası olmuş isyana teşvik ödülü aytuzer semuss olayına gelelim aytuzere neden bedel cezası uygulanmadıda semussa uygulandı buyrun buradan yakın ayrıyeten bir divan üyesi bu isyana destek vermiştir ve isyan edilen reise mesaj atmıştır adam gibi adam seçilirse dokunmayız diye bunun kanıtı savcılığınıza verildiği halde neden dava açılmamıştır bu ne biçim bir korkudur bazıları dediler ki öyle bir kanun yok tamam kadı bey sizsiniz ama kanunları ben bulayım 5- Karesi Sancağı Kanunları' da suç olarak belirtilen etkinliklere karışmak,
Madde 2. Suç Ortaklığı Her hangi bir suçun işlenmesine yardımcı olan kişi, suçu işleyen kişi ile beraber cezalandırılacaktır. Kadı, suç ortaklığı yaptığı ispatlanan kişiye, uygun gördüğü “yaratıcı para cezası” (işlenen suça göre ceza) verecektir.
aksene molla hakkında iyi söz söyledi diye güvensizlik önergesi açan divanınız neden aynı şeyi isyana alenen destek veren birine karşı yapmamıştır ?? |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 7:09 pm |
|
|
ayrıyeten haddi olmayan demişken divanda olmayıp haddi olmayan kişiler iki divandan habersiz gelibolunun bağlanmasını sağlayıp iç savaş çıkaran kişiler değilmiydi ? haddini bilmezlik alenen yapılan adaletsizliğe baş kaldırmak değil divanda bulunmayıp iş savaş çıkaracak bir olaya yardım etmektir |
|
|
|
Canko
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Salı Mart 17, 2009 10:50 pm |
|
|
Umarim simdi benim karesi sancagi savciligindan ve divanindan neden istifa ettigimi anlamissinizdir bu vesile ile. ayrica bir devrim varsa ben ve arkadaslarimla katilmaya haziriz. BUNA IC KARISIKLIK OLARAK bakmayiniz lutfen.
3-5 capulcu ve 1-2 saksakcisini temizleme operosyonu desek dahi iyi olur. adamlar forum adminligi kozlarini kullanirken, istediklerini banlarken, isine geldigi adamlara ayricalik taniyip ceza bile vermekten korkarken KOYUN GIBI OTURUCAGIMIZI sananlar yanilirlar.
forumda bunlara yalakalik yapan kisiliksiz heriflere burdan sesleniyorum ayaginizi denk alin. oyun formunu alibabanin ciftligine cevirenler erkeklerse oyunda karsima ciksinlar. burdan okuduklarini iyi biliyorum:) cunku onlar bize satasmadan duramaz:).
sizi uyardim savas baslasin... anlayan anladi
KARTALIM sonuna kadar destekcinim |
|
|
|
islam44.
|
|
|
|
mturkkan
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 5:47 pm |
|
|
arkadaşlar dil konusu artık kapanmalı butun yollar acıldı şimdi ben yunanistan a gitsem yunancamı konuşacam bilmiyorumki konuşayım meyhanelerinde anlaşabilirsem ingilizce konuşup anlaşacam dil konusunu bence fazla uzatmayalım |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 5:53 pm |
|
|
Kartal, Askeri darbe yapacak yapmasına ama bir türlü gözü almıyor... Anlamadığım şey... Bu bir oyun birader... İçinden geliyorsa, yap darbe, neden bu kadar çekiniyorsun anlayamıyorum...
Oraya buraya sardırıp duruyor... Bu ne asabiyet anlamadım gitti... Osmanlı Padişahı olsan da Kartal Bey Kardeşim hepimizin kellesini alsan.. Biz de kurtulsak sen de kurtulsan... |
|
|
|
islam44.
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 5:54 pm |
|
|
başkanım böyle fırsatlar yakaladıkça cezayı vermeliyiz. bir dava daha aynı maldan 5 den fazla almadan .dolandırıcılık sadece 75 akçe hapişs bile yok |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 6:56 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- Kartal, Askeri darbe yapacak yapmasına ama bir türlü gözü almıyor... Anlamadığım şey... Bu bir oyun birader... İçinden geliyorsa, yap darbe, neden bu kadar çekiniyorsun anlayamıyorum...
Oraya buraya sardırıp duruyor... Bu ne asabiyet anlamadım gitti... Osmanlı Padişahı olsan da Kartal Bey Kardeşim hepimizin kellesini alsan.. Biz de kurtulsak sen de kurtulsan... olay darbe değil olay osmanlıya zarar vermeden bişeyler yapabilmek OSMANLIYA ZARAR VERMEDEN bu 3 kelimelik cümlenin anlamını biliyormusun ? |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 7:31 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- Baba_İlyas demiş ki:
- Kartal, Askeri darbe yapacak yapmasına ama bir türlü gözü almıyor... Anlamadığım şey... Bu bir oyun birader... İçinden geliyorsa, yap darbe, neden bu kadar çekiniyorsun anlayamıyorum...
Oraya buraya sardırıp duruyor... Bu ne asabiyet anlamadım gitti... Osmanlı Padişahı olsan da Kartal Bey Kardeşim hepimizin kellesini alsan.. Biz de kurtulsak sen de kurtulsan... olay darbe değil olay osmanlıya zarar vermeden bişeyler yapabilmek OSMANLIYA ZARAR VERMEDEN bu 3 kelimelik cümlenin anlamını biliyormusun ? Bildiğimi sanıyorum ...
OSMANLIYA ZARAR VERMEDEN = Sabah akşam forumlarda ondan bundan ve herkesden herşeyden şikayet etmek olsa gerek
Lafı demogojiye çekme efendi.. Darbe yapacağım dedin... Lafını yeme... Çık darbeni yap... Ya da çık özür dile ahaliden... Vaz geçtim ben lafımın eri değilim de... |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 7:44 pm |
|
|
- Baba_İlyas demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- Baba_İlyas demiş ki:
Oraya buraya sardırıp duruyor... Bu ne asabiyet anlamadım gitti... Osmanlı Padişahı olsan da Kartal Bey Kardeşim hepimizin kellesini alsan.. Biz de kurtulsak sen de kurtulsan... olay darbe değil olay osmanlıya zarar vermeden bişeyler yapabilmek OSMANLIYA ZARAR VERMEDEN bu 3 kelimelik cümlenin anlamını biliyormusun ? Bildiğimi sanıyorum ...
OSMANLIYA ZARAR VERMEDEN = Sabah akşam forumlarda ondan bundan ve herkesden herşeyden şikayet etmek olsa gerek
Lafı demogojiye çekme efendi.. Darbe yapacağım dedin... Lafını yeme... Çık darbeni yap... Ya da çık özür dile ahaliden... Vaz geçtim ben lafımın eri değilim de...
ağzınız sulanıyor değilmi iç karışıklık çıksın diye kudurun bre kudurun ağzınızdan köpükler gelmeyene kadar adım atmam ne zaman ne yapacağımı bir ALLAH bilir birde ben Ülkemi ne zalimlerin eline bırakırım nede zalim olup Ülkeme zarar veririm gaz verecek yanlış insan seçtiniz, benim keyfimden sözümden dostumdan arkadaşımdan daha önce vatan sevgim gelir
Osmanlıya zarar vermeden cümlesinden çıkardığın anlam zaten kişiliğini ortaya koyuyor extra ortaya çıkarmana gerek yok
oyuna genel olarak baktığımızda bana sataşan kişiler : multici ( süpergazi, nico ), İsyancı ( babali, molla ) ve haydut ( güzAT ) gibi kişilikler bu bir rastlantımı demekki gerçekten işimi iyi yapıyorum buda bunun kanıtıdır
bu arada küçük binot darbe yapacam diye bişey demedim onu sanıyorum avatarındaki gibi oturarak sen yumurtladın |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 7:52 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- Balya da hipergazinin önderliğindeki örgüt isyan ederek kasabayı indirmişti hemde seviye3 biri bu oyunda neden sw3 ler isyan etmez bilirmisiniz çünkü cezası ağırdır , kasadan para alınmıştı ve tüm envanter bu isyan yüzünden bir bulgara geçmişti Karesi kadısının isyancıya verdiği ceza 3 gün hapis para cezasıda yok ödül gibi ceza , kulağıma geldi 500 akçe balyaya geri vermiş ondan para cezası vermemişler 500 verdi de kasadan kaç akçe aldı ?
neyse kadı acemi biri değil karesi divanına demek istediğim şu kadı görevden alınsın ve kadıya görevi suistimalden dava açılsın , eğer bu yapılmazsa bende tüm kasabalarda isyan edip kasaların hepsini boşaltırım KİMSEDE ENGELLEYEMEZ dava arkadaşlarım yanımda olacaktır 2 full orduyla kasalarda taş üstünde taş bırakmam açık ve net söylüyorum banada 3 gün hapis verirsiniz fazlasını veremezsiniz hoş orduya davada açamazsınız
GEREĞİNİN ACİLEN YAPILASINI ARZ EDİYORUM ÇOK CİDDİYİM Bİ ANLIK SİNİRLE YAZMIYORUM
Kendi yazdığın metin, altını çizdiğim ve mavi yazı ile belirginleştirdiğim yerleri de iyi oku. Ne konuştuğunu bilmeyen adam.... Darbe kelimesini etmedin de, kimse ne dediğini anlamadı... Öyle mi? Şimdi de yandan kıvır moduna girmiş.... Sıkışınca ben öyle bişi demedim... Daha da sıkışırsan, öyle demek istemedim... Yanlış anlaşıldım... Çevir kazı yanmasın, efendi...
İlave olarak, sana karşı olmak gibi bir gündemimiz yok... Sen yönetime gel... İcraatlarını görelim, ona göre karşı oluruz veya olmayız... Şu durumda bizim gündemimize giremezsin... Ben burda şahsi fikirlerimi söylüyorum... Benim sana yorum yazmamım sebebini ifade edeceğim ama kaldıramayacaksın, madem istedin buyur:
Reel hayatta da, oyunda da bu vatan, millet laflarını çok telaffuz eden adamlar, bana hep iki yüzlü ve riyakar görünmüştür. Vıcık vıcık hamaset edebiyatı, iğrenç bir millet demogojisi... İnan çok itici... Vatanperverlik böyle laflarla olmuyar ciğerim... Senin gibi delikanlıları ben çok gördüm... Hepsinin sonu vatandan millet edebiyatından cukkalanma ile bitti... Lafla peynir gemisi yürütmekle devam et sen..
İlave olarak darbeci zihniyet pek gizli kalamaz..Benden demesi...
NOT : Bu oyunda en saygı duyulması lazım gelen hareket Babai Hareketidir. Biz açıkça söyledik ve yapıyoruz. Bizde namertlik yok. Bırakın bu avam ağızlarını. Nutuk okuya okuya ne hale getirdiniz vatanı da milleti de hatta beş paralık oyunu da...
Sus be kardeşim artık... Ne bu... Tın tın tın tın.. Ne çok biliyorsun sen..
En son Baba_İlyas tarafından Çarş. Mart 18, 2009 8:02 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: Karesiye Sancağına Uyarı Çarş. Mart 18, 2009 7:54 pm |
|
|
bu yazıdan anladığın askeri darbemi kasabalarda isyanmı ikisini ayırt edemiyormusun arapça dilbigisi ile ilgilene ilgilene Türkçe dilini unutmuşsun |
|
|
|
|