|
Baslatilan linç kampanyası |
|
|
Yazar |
Mesaj |
chocolateman
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:11 pm |
|
|
- SihiR demiş ki:
- Bursa eyalet kanunları açık ve net
profilinde Bursa yazmayan kişiler Bursa eyaleti sınırları içinde
mal satamazlar bunda anlayamadığınız nevar?
ayrıca 1 et satttı diye dava edilmiş olabilir
ama aslında adı geçen kişi oraya 8290 akçelik malı satmak için gitmiştir
- Alıntı :
- Ödenek numarası '531779'
Para: 0,00 akçe Sözleşme:
30 süt*10,50=315 50 sebze * 10,75 = 537,5 akçe 50 meyve * 10,75 = 537,5 akçe 200 ekmek * 6,75 = 1350 akçe 100 sığır * 16,75 = 1675 akçe 100 et * 17,50 = 1750 akçe 100 odun * 4,75 = 475 akçe 30 yün * 12,25=367,5 60 un *15 =900 20 balık*19,10=382 toplam=8289,5 Toplamda minimum 8289,5 akçe ya da eşdeğerde malla ödenek iptal edilecektir.
05 mayıs 1457 Karesi Ticaret Nazırı Chocolateman GÖKTÜRK ödenek bende zahmet etmene gerek yoktu.görüyorum zaten.adamın ihtiyacı olmus bir et satmak zorunda kalmıs.baskanlarla anlaşmaya calısıyordu öyle.Sizin mantık su.ödenek var bunda bu adam suclu.bu kadarsınız işte Üstelik bunu söyleyen kimmiş...aa bu pazarlar allak bullak eden sihir değilmi?Allah allah ben mi karıstırıyorum yoka |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:11 pm |
|
|
İyide adamda yüklü ödenek var diye 1 et yüzünden dava açılması ne kadar doğru?Belki adam kanunu öğrendi ve ödenekle birlikte dönecekti.Siz yapılmamış bir şey için dava açabilirmisiniz?Bakın üzerine basarak söylüyorum "Yapılmamış birşey" |
|
|
|
Baba_İlyas
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:14 pm |
|
|
Bu bir oyun, insanlar oyunu zevk için oynuyolar ve oynamalıdırlar... Ama Bursa eyaleti yönetimi, artık işi abarta abarta bu noktaya vardırdı...
Söylüyorum bakın... Bundan sonra ki amaçları, Bursa Eyaletine giriş çıkışlar için vize uygulaması getirmek...
Ben şunu merak etmekteyim... Adam oyun yapmış... Ve bu oyun adamın ticarethanesi... Neden peki bu ticarethane ticaret kurallarına göre işlemiyor... Vallahi bu konu çok ilginç...
ÖZET : Arkadaşım, bazı düzenlemeler olacak tamam eyvallah ama artık yeter.... Ben bu oyuna para verip epin alıyorsam... Canım nerde isterse orda mal satarım, ordan mal alırım, o eyalete girerim çıkarım... Bu kadar abartı da artık fazla olmaya başladı... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:15 pm |
|
|
Bu oyunda şöyle garip bir anlayış var: dava açıldığında o kişi ceza almış demek değildir. Şüphe çeken 1 tane delil varsa bile bir insana dava açılabilir. Dava açılan kişi de çıkar savunmasını yapar gerçekte olan neyse onu açıklar beraat alır çeker gider. Dava açılması ile ceza verilmesi arasındaki farkı anlayalım artık. |
|
|
|
SihiR
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:21 pm |
|
|
Oyun ve eyalet kanunları çerçevesinde her pazarı karıştırırım doğrudur
ben bilmiyormuyum Bursaya gidip pazar karıştırmasını
ama bikere gittim dava ediliyordum kaçtım edemediler
kanunları bana uymadı bidahada gitmem
gitmenizide tavsiye etmem
son cıkardıkları kanun haricinde
ticaret yapmaya mani başka kanunlarıda var. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:27 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- Bu oyunda şöyle garip bir anlayış var: dava açıldığında o kişi ceza almış demek değildir. Şüphe çeken 1 tane delil varsa bile bir insana dava açılabilir. Dava açılan kişi de çıkar savunmasını yapar gerçekte olan neyse onu açıklar beraat alır çeker gider. Dava açılması ile ceza verilmesi arasındaki farkı anlayalım artık.
Tamam meyhanede hararetle konuşan herkese dava açılabilir,isyan sözünü eden herkes yargılanabilir,10dan fazla mal aldığından şüphelenilen herkes yargılanabilir.
Tek bir et satılmış üzerinde ki ödeneğe bakılıp dava edilmiş.Adama sorulmuş mu peki nasıl hareket edeceği.Ne yani 8000 akçelik malı bir gece de satabilir mi?Bu şüpheden çok paranoyaklıktır.
Dava eden kişi kim?Bir yönetici.Sıradan biri değil.Bu yönetici niçin dava açıyor?Göz dağı vermek için mi?Davalar bir kişinin yaptığı suç karşılığında ceza alması için açılır?Demek ki dava eden her kimse ortada bir suç olduğunu varsayarak dava açıyor?Bende diyorum ki ortada bir suç ya da bir kanıt yok. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:41 pm |
|
|
O bug olmasza edirne ve saruhan gibi olurdunuz ahmet.. Dava 1 etle açılmış sonucunuda merakla bekliyoruz..! |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Salı Mayıs 26, 2009 11:42 pm |
|
|
cengawer ben zaten edirnedeyim |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 8:59 am |
|
|
bursalı gibi konuştunda |
|
|
|
Nistel
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:00 am |
|
|
sanırım bursalı olanlar pazarın içine ettiklerinde birşey yapamıyorlar ee benım tarlalarda 1 aydan fazla bende durdugunu görmedim bursada ticaret yaparken ev alırım ordan 100 lerce malıda pazarlara soktugum zaman ne yapacaklar o pazarları bulamaç yaptıgımda? |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 12:50 pm |
|
|
- cengaver_01 demiş ki:
- bursalı gibi konuştunda
Bursa'yı haklı olarak gorup onu savunması için Bursa'lımı olmak gerekir ???
Ben sahsen Bursalıyım...
Divan üyesiyim ve bu kanunu sonuna kadar destekliyorum...(Bende onay verdim)
Ticaret yasak değilki... Kanunlar acık... İzinsiz ticaret yaparsan davan acılır 10 tane kanun mu yazalım işte... Bursaya giriyorsan o kanunları kabul etmiş sayılırsın... Kimse size ticaret yapmayın demiyor... Bursa ekonomisini pazarını baltalamadan izin alarak ticaret yapabilirsiniz...
Şimdi ben bi ürün üretcem 25 akce işçilik adam gelcek kafasına gore koycak benim işçilik düşcek...
Veya biz ucuza mal koycaz adam topluycak istediği fiyattan kârına satacak...
Kanunlarımız açık ve net... Boy boy yazdınız resmide yok oyle yok boyle uymuyorsa yollamayın, gelmeyin... |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 7:04 pm |
|
|
sizin yaptığınız OSMANLI da bölücülükten baska bişi değil o zaman her sey kanunla yapılcaksa savas çıktığında en çok adam karesiden gitti o zaman karesililerde kendisini sizin gibi bencil ve ukala görse biz zaten güçlüyüz neden edirne sancağına yardım edelim ki derlerdi ama onlar edirne için değil osmanlı için savastıkları için ordaydılar ve şimdi siz osmanlı vatandası olan birine benim sancağımda ticaret yapamazsın dion o adam senin kendinin sandığın sancağında değil OSMANLI DA kendi vatanında ticaet yapıo ama siz bole kanunlar koyarqak kaşındığınızı belli etmekten baska bir sey yapmıyorsunuz... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 7:21 pm |
|
|
Şimdi önce şu gazman modundan çıkalım topu topu online bir oyun bu öyle hemen bölücülük muhabbetine girersek o iş uzar uzadıkça da saçmalaşır.
benim bildiğim kadarıyla bursada ticaret yapmak YASAK DEĞİL. Sadece ticaret nazırından ve belediye reisinden izin almak gerekiyormuş. Dikkat ediyorum da bazı arkadaşlar kendilerine yeni heyecanlar yaratma açısından bir bahane arıyorlar gibi. Zaten öyleyse dil dökmeye gerek yok. Sivri sinek saz, bursanın kanunu az. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 7:28 pm |
|
|
ahmetseker macera aramıoz aramayada ihtiyacımız yok saçmalayanda sensin adam 1 et satmıs ve ceza yiyo ne yani profilinde bursa sancağı yazmayan adam orda açmı kalcak... |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 7:35 pm |
|
|
- dj.emmre demiş ki:
- cengaver_01 demiş ki:
- bursalı gibi konuştunda
Bursa'yı haklı olarak gorup onu savunması için Bursa'lımı olmak gerekir ???
Ben sahsen Bursalıyım...
Divan üyesiyim ve bu kanunu sonuna kadar destekliyorum...(Bende onay verdim)
Ticaret yasak değilki... Kanunlar acık... İzinsiz ticaret yaparsan davan acılır 10 tane kanun mu yazalım işte... Bursaya giriyorsan o kanunları kabul etmiş sayılırsın... Kimse size ticaret yapmayın demiyor... Bursa ekonomisini pazarını baltalamadan izin alarak ticaret yapabilirsiniz...
Şimdi ben bi ürün üretcem 25 akce işçilik adam gelcek kafasına gore koycak benim işçilik düşcek...
Veya biz ucuza mal koycaz adam topluycak istediği fiyattan kârına satacak...
Kanunlarımız açık ve net... Boy boy yazdınız resmide yok oyle yok boyle uymuyorsa yollamayın, gelmeyin... 1 et satmanın neresi pazarı baltalamak yahu.Onu bunu bırakın 1 et satmak ticaret yapmak mı yani? Kafanıza göre yazdınız çizdiniz şimdi de oynuyorsunuz |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 9:09 pm |
|
|
Evet mesele yavaş yavaş anlaşılıyor! Sadece biz ticaret yaparız bizden başkası ticaret yapamaz! Sadece biz heryerde konuşuruz bizden başkası konuşamaz! Sadece biz istediğimizi asarız istediğimizi azat ederiz bizden başkası yapamaz! Sadece biz divan kararı alırız bizden başkası bu işi yapamaz! Sadece biz Osmanlıyı yönetiriz bizden başkası yönetemez! Sadece biz zengin olabiliriz bizden başkası para kazanırsa yok ederiz! Bütün Osmanlı halkı bizim sürümüzdür biz onları istediğimiz gibi yönlendiririz! Bizim menfaatlerimize ters düşen bir iş olursa ve bu durum Osmanlının yararına bile olsa kattiyen kabul etmeyiz! Bütün güç bütün varlık bizim elimizdedir biz herşeyi biliriz bilmeseydik bu kadar gücümüz olurmuydu diyerek herkesi sindiririz! Bizim kanunlarımız Osamanlı için değil bizim menfatimize olmalıdır yoksa o kanunu yok ederiz! Bizim için halk önemli değildir güç önemlidir gücümüzü artırmak için uğraşırız! Hiç bir engel söz konusu bile değildir başkalarının emeği göz nuru bizim için sadece avlanma kaynağıdır verdikleri zamanın bizim için hiç bir değeri yoktur! Sadece bizim gibi olanlara hayat sansı vermeye çalışırız diğerlerini hiçe sayarız! Siyasi olarak bizimle aynı görüşte olmayanları düşman kabul edip her türlü kötülüğü yapmak için elimizden ne geliyorsa yaparız! İŞTE KARŞIMIZDAKİ ZİHNİYETİN AMACI BUNLARDIR ARKADAŞLAR! DAHASIDA VARDIR AMA BUNLAR BİLE NE KADAR KORKUNÇ BİR GAFLET İÇİNDE OLDUKLARINI AP AÇIK GÖSTERMEKTEDİR. ARTIK UYANMA VAKTİ GELMİŞTİR. DAHA NE KADAR BU PARAZİTLERE KAN KAYBEDECEĞİZ ARKADAŞLAR! BİZLERİ DAHA NE KADAR DİBE VURACAKLAR? ARTIK TOPARLANMAMIZ VE NE İCAB EDİYORSA YAPMANIN VAKTİDİR. BİZLERİN TOPARLANIP BU KANEMİCİLERİ ARAMIZDAN TEMİZLEMEMİZ GEREKMEKTEDİR. VAKİT KAYBETMEDEN BİR AN ÖNCE BİRLİĞİMİZİ SAĞLAMAMIZ GEREKMEKTEDİR. HER HANGİ BİR İÇ SAVAŞ VEYA BAŞKA BİR ÇATIŞMAYA GEREK YOKTUR BİZLER BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET EDERSEK HEPSİNİ YOK EDECEK GÜCE SAHİBİZ. BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMEYEN SAYILARI İLE BİR ŞEY YAPAMAZLAR VE ALLAHIN İZİNİYLE YAPAMAYACAKLARDIR. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 9:54 pm |
|
|
Bırakınız efendim bu 1 et sömürüsünü...adamın elinde koca ödenek olduğunu bilmesek nerdeyse gözlerimiz yaşaracak yaptığınız edebiyattan. Ver ödeneği adama yolla ürün fazlasını karesi rahatlasın bursa cebellensin dursun üretim fazlasıyla. Adamlar canavar gibi enselemişler işte, bir de gelip yok Osmanlı birdir muhabbeti yapmasın kimse, Osmanlı birdir diyen adam diğer sancaklara zarar verme adına bu işleri yapmaz. Edirne gibi enayi değil tabi bursa, edirne ne güzel değil mi gel topla mısırını buğdayını götür kendi sancağına istediğinde getir malları daya pazarlarına kimse ses etmesin, var mı edirne gibi enayi keşke bursa da enayi olsa |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:00 pm |
|
|
bu ahetseker e karesili biri bişi mi yaptı söleyin allah için bole ön yargılı olaya at gözlüğüyle bakmasına neden nedir... |
|
|
|
lavinya
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:01 pm |
|
|
- Alıntı :
- Bursa eyalet kanunları açık ve net
profilinde Bursa yazmayan kişiler Bursa eyaleti sınırları içinde
mal satamazlar bunda anlayamadığınız nevar?
iyide bu bile yeterince tartışmaya açık bir kural bence. ne demek ya ben gidiyorum bulgarıstanda yunanıstanda istediğim gibi alışveriş yapıp geliyorum dibimdeki kasabada mi mal satamayacagım hiçbir Türk böyle bir boyundurugu kabulllenmemeli kabullenmezde!!!
kişileri tanımam lakin ödenekte mi suç oldu bu her zaman yapılan bir ticaret şekli değil mi ne ödenekler görmedimi bu osmanlı !!!
sahiden kendi ülkemde bu ne güzel ANGARYA!!!! |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:05 pm |
|
|
hayırdır saylı mantıklı laf kalmayınca pas attın dışarıya arada da lafı vurdun aklınca, şahsa hitaben konuşacaksak iyi bilirim o işi ama uğraşcak halim yok senle. bursa ile başbaşa ne yaparsanız yapın ama şunu da bil ki kimse böyle dolmayı yutmaz RK Osmanlıda... |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:16 pm |
|
|
sen mantık nedir biliomuydun hayret doğrusu şekerim ben kimseye pas atmadım ama sende tekme yamişlik hissi var gibi gibi...sen şahse hitaben konusmuyosun madem hala ne ağız yapıon adam ödeneği istediği sancakta rahatça satamayacak mı??? onlarda gelsin bizim kasabamızda satsın bole olunca insanlarda kaynasır senin gibi ön yargılı olmaktan kurtulur ve sancaklar arasındaki bağlar kuvvetlenir bölelikle osmanlı daha ii sağlamlar üzerinde büyümez mi sence???ayrıca ne dolmasından bahsedion anlamadım ama boğazından geçemediysen su iç belki ii gelir....veya tuzlu bi ayran içebilirsin... |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:20 pm |
|
|
Ne de güzel niyetlerin varmış böyle? Walla öyle olduğunu bilsem hayatta karşı çıkarmıydım, tuzlu ayranı çok severim ama edirnede yeterince ayran var başkasının ayranı kendisine kalsın gene de saol. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:24 pm |
|
|
ha oda senin ticaret anlayısına ters artık kareside üretilen her malın -edit- damga da vuralım sizin için "KSM" olur mu "KARESİ SANCAĞI MALLARI" die ole daha rahat edersiniz geliboluyada gümrük koyarız sende gümrük memuru bizim malların o tarafa geçişini engellersin bak sana iii meslekte bulduk... Uyarıldınız... Redkit |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:28 pm |
|
|
nese şeker bey dünya maçı izlio ben burda senle tartısıom biraz ara verek ben maça gidiom... |
|
|
|
Nicomedia41
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:35 pm |
|
|
Doğru ve Yerinde bir kanundur . Eyaletlerini koruma adına güzel bir uygulama Hem eyalette yaşayanların gelir seviyesi yüksekte tutulmuş olur 1 et 1 et diyenler ? Size bir örnek 1 yudum şarap içmekle 10 koli şarap içmek arasında ne fark var ? Sonuçta günah ve haram 1 et ile 1000 et satmak arasında ne fark var ? sonuçta kanun konulmuş ve uygulama zorunluluğu var ister 1 et olsun ister 1000 et farketmez |
|
|
|
|
Baslatilan linç kampanyası |
|
|