Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

Baslatilan linç kampanyası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
Bariscik_asilzade
Moderatör
Moderatör

Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Vide
MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:26 am

cengaver_01 demiş ki:
Ya o etin ödenekten oldugu kanısına nasıl vardınız acaba?

soruma cevap istiyorum?
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:41 am

Alıntı :
Sen yazdığımı tam olarak okuduğuna emin misin?
Evet eminim bu yüzden mantıklı bir açıklama yapamayacağın önerilerde bulunma Wink

Alıntı :
Gelen kişi tüccar mı ? Evet
İzinsiz satış yapmış mı ? Evet
Ödenek olsun veya olmasın, Yaptığı yasalara göre suç mu ? Evet
Kendisi dahi izinsiz ticaret yaptığını söylemiş mi ? Evet
Hiç izin istemeyi düşündü mü ? ? Davaya kadar HAYIR! Davadan sonra EVET.
İzin istediğinde izin verildi mi ? EVET

Ki izin istemeden ödenek olsun veya olmasın satması suç.
Bariscik_asilzade
Moderatör
Moderatör

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:43 am

etin ödenekte olduguna dair bi kanıt ??
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:50 am

Khellendros demiş ki:
Alıntı :
Sen yazdığımı tam olarak okuduğuna emin misin?
Evet eminim bu yüzden mantıklı bir açıklama yapamayacağın önerilerde bulunma Wink

Alıntı :
Gelen kişi tüccar mı ? Evet
İzinsiz satış yapmış mı ? Evet
Ödenek olsun veya olmasın, Yaptığı yasalara göre suç mu ? Evet
Kendisi dahi izinsiz ticaret yaptığını söylemiş mi ? Evet
Hiç izin istemeyi düşündü mü ? ? Davaya kadar HAYIR! Davadan sonra EVET.
İzin istediğinde izin verildi mi ? EVET

Ki izin istemeden ödenek olsun veya olmasın satması suç.

Alıntı :
mısır satcak izin mi alcak reisten.Hani 500 akçe üzeri izin alınır eğer

500 akçe geçerse ceza kesilir gibi olsa yine tamam.Ki siz onu bile tam
olarak tespit edemezsiniz
Üst tarafta yaptığım öneri hakkında krmızı yerde dediğimi birdaha kopyalıyorum.Çünkü ısrarla görmek istemiyorsun.Tespit edilemeyeceğini sen sormadan çok önce yazmama rağmen hangi mantıkla bir daha soruyorsun?

Sen gerçekten işine geleni görüyorsun dostum.Devam ettttttt kim tutar seni
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 1:00 am

bu yüzden mantıklı bir açıklama yapamayacağın önerilerde bulunma dedim ya
Öneri yapıyosan warolandan daha iyi olsun, daha iyi değilse ne diye öneride bulunuyosun ?

Alıntı :

dava açmak için etin ödenekte olması mı gerekiyor ?
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 1:06 am

Khellendros demiş ki:
Öneri yapıyosan warolandan daha iyi olsun, daha iyi değilse ne diye öneride bulunuyosun ?

Alıntı :

Varolandan iyi olduğunu biliyorum Wink Ama eğer uygulabilirse iyi.Verilen limitler bir şekilde kontrol altına alınırsa tabi ki şu ankinden iyi olcak.Ayrıca kendin sorGulanmaya dayanamıyorsun.Kimsin ki beni sorguluyorsun.Sizin ciddi egolarınız var bu şekilde tatmin ediyorsunuz.Yapmak istediğiniz çözüm bulmaktan çok batırıp sıvadığınız şeye devam etmek.Devam edin üstünüze başınıza bulaştırmya ne deyim.
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 1:11 am

Ben burda kendi adıma konuşuyorum bunu kafana sok. Ben burda tekilim, herhangi bir konuda bana karşı konuşuyosan içinde benim bulunmadığım şeyleri dahil etme, genelleme yapma. Ne başkasının egosu nede senin egon beni ilgilendirmez. Bu şekilde konuşmana devam edersen seni adamdan bile saymayıp şurda konuşmam.
Uygulaması olmayan birşey daha iyi olamaz. Daha iyi öneri yap varolan yasaya karşı öner bursa divanına beğenilirse uygulansın... bu kadar basit.
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 2:42 am

arkadaslar bosuna tartismayin ya boyle kanunlar varsa hakli yada haksiz uygulaniyor iste.

ama supergazi ve sawron gibi kendi kanunlarinizi sizde yapin ve o kanunlarin getirdigi bosluktan sizde yararlanin yapin tuccarliginizi:) bunlar bu dilden anliyor:)

simdi ben iki tarlamida sattim, verin dunya odenek:) gidim bursaya yerlesim tasinim:) orda caktirmadan satim bitincede donerim bu kadar basit ya:) SORAN OLURSADA NE ODENEGI YA Smile bunlari bunlarin silahiyla vuracaksin.

BOYLE KANUNA BOYLE TUCCAR Smile
BOYLE SACA BOYLE TARAK

samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 8:41 am

canko sana ilkkez katıldım:D:D
byle kanuna bole uygulama
bakalım o mzana ne dıyecekler:D:D

o zamanda bir kanun çikartacaklar
göçmen olanlar bursaya sonra yerleşenler
bursada ticaret e yapamazlar:D:D

adam istedikten sonra her halukara bir kilif bulur
onemli olan bu zihniyete sahıp olmamak
yoksa ben oraya istedikten sonra izinsiz ceza almadan da ticaret yaparaım dediğin şekilde

oda isterse benim için göçmen yasası çıkartabılır:D:D

önemli olan höşgörülü olamak ve art nıyet aramamak
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 8:53 am

Aynı apartmanda 4 daire.
Bursalıların oturduğu dairedekiler diyor ki :
Ziyaretimize geleceksen önce zile bas haberimiz olsun. hırsız gibi ne gizliden giriyosun evimize ? zile bastında kapıyı açmadık mı ?
Karesililerin oturduğu dairedekiler diyor ki :
Aynı apartmanda oturmuyor muyuz ? sizin ev bizim sayılır istediğimiz gibi girer çıkarız ne diye karışıyosun bize huzursuzluk çıkarıyorsun:@

Hala anlamayan warsa benim için olay burda bitmiştirr...
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 9:04 am

kareside dairesinde oturanlar dıyorkı
bursa da bizim kareside saruhanda
biz bursa dairesine gelince izinsiz!!!
hırsızlık mı yapacagız
kendı dairemizde
yada orda oturanlar farklı birileri mi ki izin almam gerekecek
orasıda benım burasıda
eger bu daire de oturanlar ardeşse boyle olması laızm
en azından ben boyle biliyorum boyle gordum
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 9:08 am

Khellendros demiş ki:
Aynı apartmanda 4 daire.
Ziyaretimize geleceksen önce zile bas haberimiz olsun. hırsız gibi ne gizliden giriyosun evimize ? zile bastında kapıyı açmadık mı ?
Aynı apartmanda oturmuyor muyuz ? sizin ev bizim sayılır istediğimiz gibi girer çıkarız ne diye karışıyosun bize huzursuzluk çıkarıyorsun:@

sana şoyle açiklıyım:D:D
bizim aile o kadar birbirine bağlıdır kı
amcamların hepsınde bizim evın anahtarı vardır kapımızı çalmasına gerek duymasınlar dıye verdık
onlarında bende var
nie bizim evlerımız ayrı olsa da benım için kardeşim anam babam ne ise amcamda dayımda halam a odur
şunku hepsi bir soy!!!
anlatabılmısımdır ınş
bizde boyle birbirimize bağlı olmak isteriz
avrupayı bir hayat a özenmedk öznenelerı de pek hoş bulmuyoruz
Bariscik_asilzade
Moderatör
Moderatör

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 9:23 am

Khellendros demiş ki:

Alıntı :

Etin ödenekte oldugunu ileri sürüyosun..! Kanıtla bize 2 lafının 1 i ödenek..! kanıtla bize ..!
Bariscik_asilzade
Moderatör
Moderatör

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 9:27 am

Khellendros demiş ki:
Aynı apartmanda 4 daire.

KARESİDEKİ DAİRE DİYORKİ : Sen benim evime girip çıkıyon istedigin zaman sesimiz çıkıyomu..! Biz senin evine niye izin alıp girelim..!
Bariscik_asilzade
Moderatör
Moderatör

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 9:27 am

Khellendros demiş ki:
Aynı apartmanda 4 daire.

KARESİDEKİ DAİRE DİYORKİ : Sen benim evime girip çıkıyon istedigin zaman sesimiz çıkıyomu..! Biz senin evine niye izin alıp girelim..!
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:21 pm

cengaver_01 demiş ki:
Khellendros demiş ki:
Aynı apartmanda 4 daire.

Bunu Bursa vatandasına deil Evin Reisi ne yani divan uyelerine yada bizzat kendin forumda oner...

Direk saldırmayın adama...

Alıntı :
Size bizmi diycez;

ya biz sizin zile basmadan giriyoz bize sizin zilinizi calmadığınız için kızarmısınız?

Sacma oluyo demi?
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:50 pm

EMRE BİZ ADAM TEK KİŞİ YE SALDIRMIYORUZ
BİZ DİVAN İÇİN KKONUSUYORUZ YPILANIN YANLİŞ OLDUGUNU SOYLUYORUZ
YOKSA KİMSEYE KALDIRMAK DİYE BİR NIYETIMIZ YOK
Canko

Canko

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 12:58 pm

Osmanliyi bir apartmanin 4 dairesi olarak degilde, bir dairenin 4 odasi olarak gorseniz daha iyi olur:)

BIR AILE BIR EVDE BIR BUTUN OLARAK YASAR

YOKSA SIZ MUTFAGA YADA SALONA GECERKEN IZINMI ALIYORSUNUZ DIGER KARDESLERINIZDEN???
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 1:26 pm

turkscihad demiş ki:
Geçmişiniz ne ki geleceğiniz ne olsun.Haftalarca gelen bugu inkar edenlerin bu bugun sonucunda yapacağıda bu kadar olurdu.

---düzeltildi----.Madem saçma sapan bir yasa koydunuz aynı bugu inkar ettiğiniz gibi bunuda inkar edip savunmak yerine kabul edin hatayı.

SA-NA-NE. senin baban mturkkan karesi beyi değilmi. burda ötüp duracana söle babana senin için bursadakine benzer bi kanun çıkarsın. Sen kimsinki koca bursaya sürekli pislik atıp duruyorsun. bi kanun çıkmışsa hırsızları engellemeyide amaçlamıştır. Neden karesi ticaret nazırı ticaretini yasal zeminde yapmaktan ziyade hırsız gibi ve yasadışı şekilde yapmaya çalışıyor ve bundada ısrar ediyor. şuan bursanın kanunları onlar vede kabullenemiyorsanız gelmeyin. eğer geliyorsanızda kanuna uyun izin alın. hangi tüccarınız izin istemişte alamamış. ama yanardöner bukalemun birini ticaret nazırı yaparsanız işi düzgünce değil pislik şekilde yapmaya çalışır. karesideki 3-5 kendini bilmez bebede burda ajitasyon yapar durur. Cihangir sen daha düne kadar bursalı değilmiydin? bugün ne bu bursa düşmanlığı. bide ispatla diyorsun malın ödeneğe ait olduğunu. sen kimsinki bunu soruyorsun. kendini kadı mı zannediyorsun. eğer bursadaki kanunlara bu kadar düşkün isen neden burayı terkedip gittin? ispatlayacak kişi gider kadıya ispatlar eğer ispatlayamassada dava düşer. Karesideki zurnanın sondelikleri kalkıp Bursanın kanunlarına dil uzatmasın!!! güç sahibiyseniz karesideki kanunu değiştirin yok zurnanın son deliğiyseniz susun!!!
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 3:07 pm

emir o yanar doner
bursaya gelır yakar döner terbyeli ol kımse hakkında ileri geri konuşma
sen kim oluyorsunda kedını bilmez bebe diye de hakaretlerde bulunablıyorsun

yoksa bursada
hakarat te suç değilmi
hanı bılım
ona gore daha bursadayız
dj.emmre

dj.emmre

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 3:38 pm

samsa_cavus demiş ki:
EMRE BİZ ADAM TEK KİŞİ YE SALDIRMIYORUZ
BİZ DİVAN İÇİN KKONUSUYORUZ YPILANIN YANLİŞ OLDUGUNU SOYLUYORUZ
YOKSA KİMSEYE KALDIRMAK DİYE BİR NIYETIMIZ YOK

Bende divanın içindeyim bende onay verdim onun için soyledim samsa...

Adam derken mecaz-i anlamda demiştim...
masatlik

masatlik

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 5:16 pm

Bakınız daha öncede söyledim tekrar söylüyorum!
Maksat Bursa sancak envanteri ise amenna tabiiki önlem almakta haklıdır yapacağı değişiklik çıkaracağı kanunlar olabilir. Kimsenin bir şey demeye hakkı yoktur.
Fakat bu ugulama sancakla alakalı değildir kişiseldir.
Her zaman kişisel yapılan devletin kesesini düşünmeyen sadece kendisini ve yandaşlarını düşünen bir anlayışın ve zihniyetin leyhinde olan bu kanun çok geçmeden herkes tarafından anlaşılacaktır.
O zaman bu yazdıklarınızı nasıl burdan temizleyeceksiniz?
Açıkça belli işte kendi kesesini düşünen bir kaç kişi istedi diye çıkarılan bu kanunlar sanki Bursayı koruyormuş gibi göstermenin ne anlamı var.
Bizler bunu anlıyoruz ama halk anlamayacaktır belkide tam olarak sonuçlarını divan üyelerinizde bilmiyordur veya farkında değildir.
Bakın en az sizin kadar hatta daha fazla birkaç kanun çıkarıpta durumu kontrol altına almayı hedefledik.
Fakat Osmanlı nın tümünü düşünen Karesi bu hareketi yapamazdı!!
Sizler daha yeni yeni bu durumla karşılaştınız.
Karesi 4 aydır bu olumsuz durumla karşı karşıyadır.
Sizi Osamanlının Arapları koruduğu gibi koruyoruz işte daha ne istiyorsunuz ne savaş yaptınız ne herhangi bir yardımınız oldu orada rahatsızlık vermenin bir anlamı varmı?
Akıllıca hereket edip yerinizde dursanız olmuyormu defalarca söyledik hala buraya gelip bu saçma sapan kanunu korumak adına kelime yapmanızı anlamak mümkün değildir.
emirdagli
Üyeliği iptal edilmiştir
emirdagli

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 6:26 pm

kanunu koruyan yok siz ister kabul edin ister etmeyin ama ortada bir kanun var. divan bir kanun çıkarmış vede uygulanıyor. bu divan kanunu değiştirene kadar yada başka bi divan gelipte değiştirene kadar kanun yürürlükte olacaktır. kanun doğrudur yada yanlıştır bu tartışılabilir vede tartışılıyorda zaten. ama karesi ticaret nazırının kanunu delmek için elinden geleni yapıp sonra burda terbiyesizce topikler açmasındaki amaç nedir? neden resmi tüccarlara izinsiz ticaret yaptırılıyor?
Bariscik_asilzade
Moderatör
Moderatör

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 6:58 pm

Khellendros demiş ki:

Alıntı :

Kardeş düzgün adam gibi cevaplar ver sen 2 lafınnın 1 ine ödenek diyorsun eti ödenmege baglıyorsun.!!! sonrada ödenekte olmalımı diye konuşuyorsun..!! Ya sorulara düzgün bir şekilde cevap ver yada senin gibilerle muhattap olmayız bizde..!!
Khellendros

Khellendros

MesajKonu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Baslatilan linç kampanyası - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma Mayıs 29, 2009 7:14 pm

Et ödenekten satıldı mı dedim ben ? ? ? git yazdıklarımı bidaha oku. Ödenek ödenek demişmişim. Ne demişim bidaha bak -> Sıradan vatandaş dediğiniz adamda 8000 akçelik mal çıktı önce sen bunu açıkla sonra yasayı bidaha oku. Bir tek et bile satması yasak! ister ödenekte olsun ister olmasın.

Baslatilan linç kampanyası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
4 sayfadaki 5 sayfası Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki