|
Baslatilan linç kampanyası |
|
|
Yazar |
Mesaj |
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Çarş. Mayıs 27, 2009 10:48 pm |
|
|
- ahmetseker demiş ki:
- Bırakınız efendim bu 1 et sömürüsünü...adamın elinde koca ödenek olduğunu bilmesek nerdeyse gözlerimiz yaşaracak yaptığınız edebiyattan. Ver ödeneği adama yolla ürün fazlasını karesi rahatlasın bursa cebellensin dursun üretim fazlasıyla. Adamlar canavar gibi enselemişler işte, bir de gelip yok Osmanlı birdir muhabbeti yapmasın kimse, Osmanlı birdir diyen adam diğer sancaklara zarar verme adına bu işleri yapmaz. Edirne gibi enayi değil tabi bursa, edirne ne güzel değil mi gel topla mısırını buğdayını götür kendi sancağına istediğinde getir malları daya pazarlarına kimse ses etmesin, var mı edirne gibi enayi keşke bursa da enayi olsa
Eğer o adam o ödeneği kullanmadığı halde sırf üzerinde taşıdığı için ceza alırsa o zaman görürsünüz edebiyatı.Tmm yüklü ödenekle mal satışına izin vermiyorlar amcalarımız.Yahu tek bir etin zararı neydi ki?Adamın üzerinde ödenek varmış,ee olsun kullanmış mı? |
|
|
|
Redkit
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 12:17 am |
|
|
Sakin ve ahlak kuralları içerisinde tartışınız... Redkit... |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 1:45 am |
|
|
Ahmetseker yazmış: - Alıntı :
- Bırakınız efendim bu 1 et sömürüsünü...adamın elinde koca ödenek olduğunu bilmesek nerdeyse gözlerimiz yaşaracak yaptığınız edebiyattan. Ver ödeneği adama yolla ürün fazlasını karesi rahatlasın bursa cebellensin dursun üretim fazlasıyla. Adamlar canavar gibi enselemişler işte, bir de gelip yok Osmanlı birdir muhabbeti yapmasın kimse, Osmanlı birdir diyen adam diğer sancaklara zarar verme adına bu işleri yapmaz. Edirne gibi enayi değil tabi bursa, edirne ne güzel değil mi gel topla mısırını buğdayını götür kendi sancağına istediğinde getir malları daya pazarlarına kimse ses etmesin, var mı edirne gibi enayi keşke bursa da enayi olsa
Ahmet efendi ben göreve geldiğim ikinci gün Edirne ye 1000 taş gönderdim. Halbuki Edirne deki ve bizim divandaki bazı senin kafada olan birkaç kişi habire laflar sallayıp duruyordu! Buna rağmen o taşları ne için gönderdik amaç neydi? Benim o zamanki cevaben herkese Edirne düşmanımız değildir kardeşimizdir demişmiyim yoksa dememişmiyim git iyice bir araştır ondan sonra gel burda çatlak ses çıkart..??!! İflas etmiş hiç bir fonksiyonu kalmamış belediyelerin yapacakları hiç bir şey olmadığından büyük bir fedakarlıkla her kasabanıza adam gönderip hatta nakit para gönderip Edirne kasbalarından ürün toplattıran benim. Adamı dinden imandan etme!!! Halkı bir nebze olsun rahatlatmak için her türlü fedakarlığı yapmış olan Karesi divanını bilip bilmeden nasıl karalarsın. Seni kim bilgiliendirmiş bilmiyorum ama bizim yaptığımız hiç bir ticaret edirneyi zora sokmadığı gibi bilakis rahatlatmıştır. Sen hangi akla hizmet birlik çağrımı hiçe sayarsın benim ne dediğimi anlamayacak kadar kıt olduğunuda sanmıyorum gayet açıkça ve net olarak söylüyorum ki bu kişiler sadece kendilerini düşünüyorlar neyin savunmasını yapıyorsun burda anlamadım gitti! Adamlar resmen şöyle demek istiyorlar. İyice anlaman için dahada açık anlatayım!!! Bizim sancağımız zaten zengindir bizim zenginleşmemiz lazımdır bu yüzden karesi sancağı resmi olarak bizimle ticeret yapmasın bizler kişisel olarak tüccarlık yaparız geliriz karesiden ucuza mal toplar getirir Bursa da satarız biz yapacağız bunu Karesi sancak olarak yapamaz biz yapacağız kardeşim defolun gidin diyorlar bu kadar basit olan şeyi daha anlamadınmı? Neyin kavğasını yapıyorsunuz açıkça söylesenize devletinizimi düşünüyorsunuz yoksa kendi kesenizimi ? Bu kadar anlaşılmayacak durum yok her hareket her yapılan dayatma açıkça bu durumu ortaya koyuyor işte biraz olsun kafası çalışan adam bunu anlarda hala burda muhalefet yapmak isteyen var hayret bir iştir bu!!! Bari yalan söylemeden açıkça maksatlarını ortaya koyup gerçekleri söylesinler. |
|
|
|
ahmetseker
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 1:56 am |
|
|
Olur görürsem söylerim |
|
|
|
dj.emmre
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 7:40 am |
|
|
Hala bir et edebiyatı ya :S
Ya tmm Bursa Divanınd önereceğim: parantez içinde (1 et alımı-satımı) serbest olsun diye
Bu sefer adam 2 et satcak 2 et edebiyatı :D:D
Olayın muattabı davalı arkadas bu kadar ilgilenmezken sizde ne oldu?
Cezayı karesiyemi vercek Bursa kadısı?
Ap acık belli Kargasa-tartısma cıkartmak istediğiniz
|
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 7:57 am |
|
|
sadece 1 et ile dava edildi diye 1 et mi satmış oldu ? ne bilelim daha başka şeyler satmadığını ? konu açıldığında ödenekten bile hiç bahsedilmeden sıradan bir vatandaş deniyo, sonra üstünde 8000 akçelik ödenek ? dava açmak için 8000 akçelik malın hepsini mi alsalardı ? |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 7:58 am |
|
|
beyler bayanlar 3 sayfa yazmissiniz goruyorum kı sınırlısınız fakat burda kımse Kanımca gelip demedı kı bu samsa ne dıyor bir anlatsa durumu cho kardeşim de darılmasın sağ olsun savundu beni ama olay şu şelikde gerçekleşti
ben bursada girikten sonra dogrdur izin almadan ticaret yaptim
inegole gelince de yapmiş olsugum izinsiz ticaret karşılıgında reıs beni dava etmiştir sonrada reislie goruşup durumun vahımetını alattım ve nazırla da goruşup izin aldım diğer kasabalar için
davalı olmam dava edılmem saçm olabilir yabancı tccarlarla ilgili düzenleme saçma _ne demek orası osmanlı değil mi _burassı osmanlı fakat burda uterım fazlası var _bizdede var _biz burda kımse birşey satamıyoruzz _bak bide satamıyoruz fazlamiz var ki ticarete girdk sizlerde aynı şeyi yapin kimse karışamaz bizim gıbı
durum bundna ibarettıt bu konuşma geçmemiştir tammemn rp dir
ama duyduguma gore uretım dişi mal satmakta yasak saçma firinci ekmekten başka bir şey satamıyor mesela
En son samsa_cavus tarafından Perş. Mayıs 28, 2009 8:16 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
samsa_cavus
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 8:13 am |
|
|
beyler konu bir et değil konu yasanın saçma ve tutarsiz olması bursali biri gelip kareside edırnede mal satabiliyor mu rahatça evet o zaman yapilan bu haksızlık değil mi bursa tek tarfli bir kazanç elde etmıyor mu
on gore artık demek bursa sancağı karesi sancagı edırne sancagi varsa bursa dıvanında kı biri karsi divanındakı birine sen bursanın pazarını sabote etmek istiyorsun diye ıma edebiliyorsa burda suçu kendımızde aramalıyız ona gore size divan uyesısınız forumda konuşmak yerıne sizde kendı pazarınızı korumak adına kanunlar çikartmabılırsız herkes bir eyalet tutturmuş gidiyorsa biri çikip kahramanlık egemenlık hurriyet türkülerı tutturmuşsa bırakın onlar türkü ile kalsınlar
sizlerde osmanlının geri kalan tebası olarak ona gore davranıp tutum takının işte bu tutum devlet adamlarından en düşük serserilerine kadar geçerlidir herkesın duyarlı olması gerek
En son samsa_cavus tarafından Perş. Mayıs 28, 2009 9:38 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
LoRD_DeViL
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 9:12 am |
|
|
Bu kadar Tartışmaya gerek yok bence diğer divanlarda bursa gibi kanun çıkarırlarsa herkes ticaretini kontrol altına almış o ve böyle tartışmalarda çıkmaz.Kanun her ne kadar mantıklı olmasada. |
|
|
|
masatlik
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 11:59 am |
|
|
Bakınız asıl gerçeği es geçmeyiniz maksat sadece kendilerini düşünmektir bursa sancağının tücarlarla bir işi yoktur. Bursa ekonomik olarak iyi olabilir fakat ürünlerinin fiyatı yüksektir. Halkın ucuza ürün almasını resmi tüccarlar kullanarak yapmasına da gerek yoktur. Bunu bildikleri için diğer sancaklardan ürünü sadece kendileri toplayıp satmak için yaptıkları bir uydurma ve tek tarflı kanun vardır. Bizim sinir olduğumuz davranış budur. Tabiidir ki resmi tüccarlarını gönderip kasabalarımızdan istediklerini alabilirler hatta Edirneyede gidip toplayabilirler. Bunu resmi yolla yapmak istemiyorlar mesele budur. İkide birde burda saçma sapan sanki konuyla ilgiliymiş gibi milleti yanıltan açıklmalar yapmayın. Bu oyunda her gücü olan kendi kafasına göre hareket etmeye başlamış durumdadır. Bunun önüne geçmeliyiz yanlış işler yapmak yok. Madem Osmanlı olarak hepimiz aynı çatı altındayız ayrı gayrı yoktur yapanları dışlayalım diyoruz bunu kabul edemeyiz. Eğer Karesi olarak biz heryeri her yolu kapatırsak Bursa iki aya kalmaz bütün varlığını ve gücünü kaybeder. Bursa bizim düşmanımız değildir. Kardeşimizdir bunu nasıl yaparız aynı fikir ve düşünce içinde olup biribirimize destek çıkmamız lazımdır. Birkaç kendini düşünen hain yüzünden biribirimizimi kıracağız yani bune saçmalıktır. Biz bunu diyoruz başka yanlış anlamalara yol açacak farklı konuları burada dile getirmenin ne anlamı var. Biraz düşünün ve ne demek istendiğini anlayın savunduğunuz bu kanunların herkese zararı olacaktır. Gerçektende Bursa divanında aklı başında ileriyi gören birileri var ise bu işe engel olur yoksa Bursanın hali haraptır. |
|
|
|
SAYLI
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 3:06 pm |
|
|
masatlik son derece haklı... |
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 7:53 pm |
|
|
- Alıntı :
- Bursa ekonomik olarak iyi olabilir fakat ürünlerinin fiyatı yüksektir.
çünkü düşürüp kişilerinin karını azaltmak istemiyorduk! - Alıntı :
- Halkın ucuza ürün almasını resmi tüccarlar kullanarak yapmasına da gerek yoktur.
Hangi sancakta hala oyuncular bursada yaptığı gibi kar yapabliyor ? ? ? bizim amacımız bunu korumak! Kazanclarına göre aldıkları ürün fiyatları pahalı değil! sizin kazancınıza göre size pahalı! - Alıntı :
- Bunu bildikleri için diğer sancaklardan ürünü sadece kendileri toplayıp satmak için yaptıkları bir uydurma ve tek tarflı kanun vardır.
En ufak bir kanıtın warsa göster bu konuda! yoksa saçmalama! hiçbir tüccar gönderilmedi benim bulunduğum süre içerisinde! Kendinizi haklı çıkarmak için varsayımlarla konuşmayın! buyrun gerçekleri kanıtlarıyla gösterin! - Alıntı :
- Bunu resmi yolla yapmak istemiyorlar mesele budur.
İkide birde burda saçma sapan sanki konuyla ilgiliymiş gibi milleti yanıltan açıklmalar yapmayın. Resmi yollarla yapmak istemiyoruz? ? ? Bursadan izinsiz tüccar gönderen ve sıradan vatandaşmış gibi linç girişimi diye konu açan nazırınızın bizzat tüccarı tarafından yalancılığı kanıtlandı!!! - Alıntı :
- beyler bayanlar 3 sayfa yazmissiniz
goruyorum kı sınırlısınız fakat burda kımse Kanımca gelip demedı kı bu samsa ne dıyor bir anlatsa durumu cho kardeşim de darılmasın sağ olsun savundu beni ama olay şu şelikde gerçekleşti
ben bursada girikten sonra dogrdur izin almadan ticaret yaptim hani 1 etti ? ? ? buyrun samsa ne demiş.
- Alıntı :
Madem Osmanlı olarak hepimiz aynı çatı altındayız ayrı gayrı yoktur yapanları dışlayalım diyoruz bunu kabul edemeyiz. ayrı gayrı mı ? ? ? sen aynı evde yaşadığın birinin odasına izinsiz mi dalıyorsun ? ? ? - Alıntı :
- Eğer Karesi olarak biz heryeri her yolu kapatırsak Bursa iki aya kalmaz bütün varlığını ve gücünü kaybeder.
Bursa bizim düşmanımız değildir. Düşman değilsiniz ama düşmanca davrandığınız apacık, bunu göremiyorsunuz sanırım çıkın biraz kendinize dışardan bakın, Edirne filan neden desteklerken siz karşı çıkıyorsunuz ?
- Alıntı :
- Kardeşimizdir bunu nasıl yaparız aynı fikir ve düşünce içinde olup biribirimize destek çıkmamız lazımdır.
Birkaç kendini düşünen hain yüzünden biribirimizimi kıracağız yani bune saçmalıktır. Biz bunu diyoruz başka yanlış anlamalara yol açacak farklı konuları burada dile getirmenin ne anlamı var. Biraz düşünün ve ne demek istendiğini anlayın savunduğunuz bu kanunların herkese zararı olacaktır. Gerçektende Bursa divanında aklı başında ileriyi gören birileri var ise bu işe engel olur yoksa Bursanın hali haraptır. İleriyi görmesek bunu yapmazdık! Bursa sancağı vatandaşlarının karları azalmadan üretim yapmalarına izin verip gelirlerini korumaya çalışıyoruz! Ama bu karı basşka sancakların fırsat bilip kullanmaya çalışmasını kontrol altına almak mı suç ? ? ? neye ihtiyacımız war ? ? et süt balık ? ? ? hiçbirine ... eyaletteki mal warlığı zaten sadece yiyecekler için 300.000 civarı!!! biz pazarımızı ve halkımızın karını korumaya çalışıyoruz, insanların elinde mal kalıp haftalarca pazarda birikmesini engelliyoruz. ama sizin gibi bay çok bilmişler(!) kendi karları düşecek diye bursayı vatan hainliğiyle suçluyor!!! yok daha neler!!! kim vatan haini ben söyleyeyim o zaman.! komşusunun ekmeğinden pay ÇALMAYA ! ( izin istemekten korkan için başka birşey diyemem!!! ) kalkanlar hain!!! Bir izin isteme o kadar kolayken bunu osmanlıdan ayrılıkçı hareket göstermeye kalkanlar vatan haini!!! Hiç kusura bakmayın masatlik ve chocolataman asıl sizin gibi düşünenler hain !!! bu da benim tamamen KENDİ kişisel fikrim! Bu oyunu 1.5 yılı aşkın süredir oynuyorum. Herşey nasıl işler bilirim. Karşınızda acemi oyuncu yok. Şimdiye kadar hiçbir tartışmaya bu kadar çok katılmadım ve katılmam da ama bu tavrınız gerçekten çok saçma!!! aklı başında insanlar biraz nedenleriyle düşünüp HER İKİ TARAFI da incelesin! öyle karar versin. Kendi pencerenizden baktırmaya boşuna çabalamayın insanları! Siz siz olun tanımadığınız insanlara hain demeyin! Bunu sözü en son mturkkan vatan haini ilan edildiğinde söylemiştim ve onun hain olmadığını kanıtlamıştım. şimdi de size söylüyorum. önceki mesajımı herkes okusun ne demişim? ? ? gayet yapıcı ara bulucu bi şekilde her türlü sorunuzu cevaplamaya hazırım demiştim. ama inanın 1 soru bile gelmedi ve bu adam hain diyor ? ? ? ... peh... ayıp be ayıp!!! |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 8:13 pm |
|
|
Geçmişiniz ne ki geleceğiniz ne olsun.Haftalarca gelen bugu inkar edenlerin bu bugun sonucunda yapacağıda bu kadar olurdu.
---düzeltildi----.Madem saçma sapan bir yasa koydunuz aynı bugu inkar ettiğiniz gibi bunuda inkar edip savunmak yerine kabul edin hatayı.Eğer koyduğunuz kanunun sonucunda birileri 50 akçelik mal sattı diye dava açıcaksanız yazıklar olsun size.Hee şimdide 50 akçe edebiyatı yapıyorsun diyebilirsiniz.Tamam o zaman fiyatı büyütelim,mesele bugla gelen 3 milyon'u ve bu 3 milyonun ceplere giren 1.5 milyonunun edebiyatını yapalım.Ne dersiniz padişahın yaverleri?
Sizin halkımız diye sıfatlandırdıklarınız kimler?Bursa ayrı bir devlet değil ki kendi halkını karesi halkından korusun.Kısacası kimi kimden koruyorsunuz ya siz?Edirneden düşman girdiğinde konuşanların hangisi malı mülkü bırakıp gitti savaşa.Halk,devlet,vatan felsefesi yapanların hangisi Edirne halkını düşündü.Halkı bırakın hangi biriniz devleti düşündü?
Hainler bugla gelen 1.5 milyona güvenip herkese sırtını dönenlerdir.Kasaya giren 1.5 milyondan bahsetmiyorum haa ceplere giren 1.5 milyon.---DÜZELTİLDİ---.Hiçbirinizi hain diye damgalamak ya da sıfatlandırmak istemiyorum.Ama sınır aşıldı bence
Tamam bundan sonra pazarda bir mısır satan Karesiliyi araştırırsınız.Kim bilir o mısırdan başka neler satmış olcak dimi?Siz zabıta Karesi halkı zanlı gibi kovalaşırsınız artık. MODERATÖR: KULLANDIĞINIZ KELİMELERE DİKKAT EDİNİZ, BURASI KÖY KAHVEHANESİ DEĞİL. BİR DAHAKİ SEFERE FORUMA ERİŞİMİNİZ ENGELLENECEKTİR |
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 8:53 pm |
|
|
- turkscihad demiş ki:
- Geçmişiniz ne ki geleceğiniz ne olsun.Haftalarca gelen bugu inkar edenlerin bu bugun sonucunda yapacağıda bu kadar olurdu.
---düzeltildi----.Madem saçma sapan bir yasa koydunuz aynı bugu inkar ettiğiniz gibi bunuda inkar edip savunmak yerine kabul edin hatayı.Eğer koyduğunuz kanunun sonucunda birileri 50 akçelik mal sattı diye dava açıcaksanız yazıklar olsun size.Hee şimdide 50 akçe edebiyatı yapıyorsun diyebilirsiniz.Tamam o zaman fiyatı büyütelim,mesele bugla gelen 3 milyon'u ve bu 3 milyonun ceplere giren 1.5 milyonunun edebiyatını yapalım.Ne dersiniz padişahın yaverleri?
Sizin halkımız diye sıfatlandırdıklarınız kimler?Bursa ayrı bir devlet değil ki kendi halkını karesi halkından korusun.Kısacası kimi kimden koruyorsunuz ya siz?Edirneden düşman girdiğinde konuşanların hangisi malı mülkü bırakıp gitti savaşa.Halk,devlet,vatan felsefesi yapanların hangisi Edirne halkını düşündü.Halkı bırakın hangi biriniz devleti düşündü?
Hainler bugla gelen 1.5 milyona güvenip herkese sırtını dönenlerdir.Kasaya giren 1.5 milyondan bahsetmiyorum haa ceplere giren 1.5 milyon.---DÜZELTİLDİ---.Hiçbirinizi hain diye damgalamak ya da sıfatlandırmak istemiyorum.Ama sınır aşıldı bence
Tamam bundan sonra pazarda bir mısır satan Karesiliyi araştırırsınız.Kim bilir o mısırdan başka neler satmış olcak dimi?Siz zabıta Karesi halkı zanlı gibi kovalaşırsınız artık. MODERATÖR: KULLANDIĞINIZ KELİMELERE DİKKAT EDİNİZ, BURASI KÖY KAHVEHANESİ DEĞİL. BİR DAHAKİ SEFERE FORUMA ERİŞİMİNİZ ENGELLENECEKTİR Hordi meydan!!! dediklerinden hangisini ben yaptım !!! Buyur HODRİ MEYDAN DİYORUM!!! KANITLA!!! İftira kolaydır, kolaysa kanıtla!!!
EKONOMİDE KARESİ KARESİYİ DÜŞÜNSÜN BUSA BURSAYI!!! ekonomi ayrı ise böyledir. Şimdiye kadar hiçbir savaşa fire vermeden gittim!!! 2 defa kendi vatandaşlarım tarafından kesilen yine ben!!! kendi vatandaşlarımız tarafından kesildiğim halde savaşa devam eden yine ben!. Sor Mturkkan a kim daha vatansever. Benim hakkımda ne biliyosun da böyle konuşuyosun? ? ? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 10:44 pm |
|
|
Yapılanlara göz yummak üstünü örtmek bilie bile saklamak ta yapmak kadardır.O bugu bilmiyormuydunuz sayın vatansever?Biri çıkıp ispat etmese ne kadar saklayacaktınız?
Ekonomide bırak 4 sancağı her birey yanındakini de düşünmeli.Eğer gerçekten vatanseverse.
Mturkkan'a sormama hacet yok ben kendi içimi biliyorum.Ne benim ne senin vatansever olup olmadığımızı ya da ne kadar vatansever olduğumuzu Mturkkan ölçemez.
Ucuz milliyetçilk yapmaya gerek yok.Hepiniz sizden olmayanlardan sakladınız olanları.Oysa ki biliyordunuz ama sakladınız.Ben bunda tabi ki art niyet ararım.Size güvenilmeyeceğini gösterdiniz az çok bu yasada iyi niyet aramıyorum o yüzden.Hatta kötü tarafları görünmeye başladı. |
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 11:07 pm |
|
|
Ben sizden bizden diye ayrım yapacak biri olsam burda tutup açıklama yapma gereği bile bulmam. Sen ki beni hiç tanımıyorsun. Ucuz milliyetçilik demişsin, lafını değil icraatını görelim sen ne yaptın ? ? ? Ben bug mu saklamışım ? Bugüne kadar kim bana bug mu oldu da hyr olmadı dedim ? yoksa aksine şunlar şunlar oldu diye anlattım ? ? ? 2 kişi sordu, 2 side bug oldu şu kadarı kaldı şu kadarı geri silindi diye açıkladım. Sen ne biliyosun da konuşuyosun ? ? ? Kendinden başka kimi dinledin sen ? Tanımadığın kişilere bile düşmansın bakıyorum. Ekonomide evet herkes yardımda bulunmalı! Ama ÇALARAK değil, İSTEYEREK! Bir diğerine zarar vererek değil! Orta yolu bularak. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 11:14 pm |
|
|
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok ne demiş atalarımız gün döner devran döner bu top mutlaka bizede gelir BURSANIN BU YAPTIGINI ASLA UNUTMAYACAZ..!! |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 11:20 pm |
|
|
Burda açıklama yapmanın tek sebebi bu değil gibi.Ben "icraat yapmış olmak için" icraat yapmam.Umarım bu dediğimi iyi analiz edersin.
Birinin kişisel olarak sorması mı lazım.Eğer sen bu forumda bu konuyu gördüysen o olayla ilgili konuyu da görmüşsündür.Burayı bırak resmi forumda birileri ölümüne inkar etti.Yahu onu da bırak ispatladıktan sonra bile inkar etti Siz nerdeydinizzzz?
Ben hiç bişey bilmiyorum.Olayları sorgulayamıyorum,kavrayamıyorum dimi?Tek uyanık sizsiniz zaten.Ben en çok didişdiğim adama bile düşman olmadım,olmam da.Bırak sen bir oyun için düşman olmayı,reel hayatımda da birilerine düşmanlık yapmak adetim değildir.Asıl sen beni tanımıyorsun.
Evet cucurbita gibi çalarak cebine değil,isteyerek devlete yardımda bulunulmalı.Orta yol istiyorsun.Peki şu anki kanunun orta yol olduğunu mu düşünüyorsun.Ben karesideyim burdan Bursayla ilgili ahkam kesiyormuşum gibi mi görünüyor bilemem ama kör değilim.Ve ben orta yolun bu olmadığını düşünüyorum.Hele de en gelişmiş hazinesi olna Bursanın(buglarla da olsa) kendinden olmayan Osmanlı vatandaşına koyduğu bu ambargonun bir haksızlık olduğunu düşünüyorum.Ve bu haksızlığın büyüyüp ilerde daha büyük sorunlara yol açacağından endişeliyim.Yoksa ben zaten ticaret yapan biri değilim.Bursaya da gelmedim hiç.Ama yine de bu durum bütünlük için iyi değil.Hatta tehlikeli
MODERATÖRE NOT:BUNDAN SONRA KULLANDIĞIM KELİMELERİN SÖZLÜK ANLAMINA BAKIN SONRA EDİTLEYİN YA DA CEZAYLA TEHDİT EDİN.O KELİMENİN EŞ ANLAMLISI BURDA 100 LERCE KEZ KULLANILDI.EĞER AMACINIZ FORUMDA HAKARETİ ÖNLEMEKSE HAKİMİYETİ MİLLİYE DEN BAŞLAYIN.İNSANLAR ORDA NASIL AŞAĞILANIYOR ORAYA BAKIN.KULLANDIĞIM O KELİME BİR BENZETMEDİR ZATEN. |
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 11:43 pm |
|
|
Ben benim dönemimde olan konuları ele alırım! benim içinde bulunduğum konuları ele alırım! Senin gibi siyasi rant peşinde koşsaydım haddim olmayan bütün konulara atlar bi yorum yapardım. İnkar edenin hesabını git inkar edene sor. Genelleme yapma!!! Ben biri multi yaptı diye bütün ailesine multici diyenlerden değilim! Sen de olma istersen! Ambargo nedir ? Ticari ya da başka malların, yabancı bir ülkeye gitmesinin engellenmesidir. Bizim yaptığımız nedir ? Kontrollü Ticaret.
Farkı anla öyle yorum yap. |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Perş. Mayıs 28, 2009 11:57 pm |
|
|
- Khellendros demiş ki:
- Ben benim dönemimde olan konuları ele alırım! benim içinde bulunduğum konuları ele alırım! Senin gibi siyasi rant peşinde koşsaydım haddim olmayan bütün konulara atlar bi yorum yapardım. İnkar edenin hesabını git inkar edene sor. Genelleme yapma!!!
Ben biri multi yaptı diye bütün ailesine multici diyenlerden değilim! Sen de olma istersen! Ambargo nedir ? Ticari ya da başka malların, yabancı bir ülkeye gitmesinin engellenmesidir. Bizim yaptığımız nedir ? Kontrollü Ticaret.
Farkı anla öyle yorum yap. Ben her dönem yapılan haksızlığı ele alırım.Neden birşeylerle sınırlayayım.Siyasi rant peşinde koşup koşmadığımı Mturkkana sorabilirsin işte Koşsaydım şimdi başka bir yerde olurdum.
Haddim ya da haddim değil buna ben karar veririm.Sen işine geldiği gibi konuşuyorsun.Hem diyorsun ki bana her türlü şeyi sorabilirsiniz.Eee soruyoruz sonra "bana niye soruyorsunuz muhhattabına git" diyorsun.İnkar eden sen olmayabilirsin ama inkar edenin boşa inkar ettiğini sen de biliyordun.Ne kadr cesur davranabildin.
Ticaret açılımına hayran kaldım.Adamın sattığı tek etin muhasebesini tutuyorsunuz ve buna kontrollü ticaret damgası vuruyorsunuz.Gerçekçi olun biraz.Kendi dediğinize kendiniz inanıyor musunuz? |
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Cuma Mayıs 29, 2009 12:06 am |
|
|
- Alıntı :
- Hem diyorsun ki bana her türlü şeyi sorabilirsiniz.Eee soruyoruz sonra "bana niye soruyorsunuz muhhattabına git" diyorsun
Benim içinde bulunduğum konu ile ilgili sorabilirsin. Ben bilmediğim konularda atıp tutmam. Sor Tüccarlar kanunu ile ilgili bir soru. Vereyim cevap.
- Alıntı :
- Ticaret açılımına hayran kaldım.Adamın sattığı tek etin muhasebesini tutuyorsunuz ve buna kontrollü ticaret damgası vuruyorsunuz.Gerçekçi olun biraz.Kendi dediğinize kendiniz inanıyor musunuz?
bir et mi demiştin ? ? ?
- Alıntı :
goruyorum kı sınırlısınız fakat burda kımse Kanımca gelip demedı kı bu samsa ne dıyor bir anlatsa durumu cho kardeşim de darılmasın sağ olsun savundu beni ama olay şu şelikde gerçekleşti
ben bursada girikten sonra dogrdur izin almadan ticaret yaptim - Alıntı :
- Ödenek numarası '531779'
Para: 0,00 akçe Sözleşme: Bu ödenek Çan ahalisinden Samsa53 e eyalet adına ticaret yapması amacıyla verilmiştir.
30 süt*10,50=315 50 sebze * 10,75 = 537,5 akçe 50 meyve * 10,75 = 537,5 akçe 200 ekmek * 6,75 = 1350 akçe 100 sığır * 16,75 = 1675 akçe 100 et * 17,50 = 1750 akçe 100 odun * 4,75 = 475 akçe 30 yün * 12,25=367,5 60 un *15 =900 20 balık*19,10=382 toplam=8289,5 Toplamda minimum 8289,5 akçe ya da eşdeğerde malla ödenek iptal edilecektir.
05 mayıs 1457 Karesi Ticaret Nazırı Chocolateman GÖKTÜRK Kaç bir et ?
Kontolsuz güç, güç değildir. Bu lafı duymuşsundur. Güçünü kontol altında tutmadıktan sonra istediğin kadar güçlü ol. O güç tükendiğinde anlarsın ne demek istediğimi. |
|
|
|
Bariscik_asilzade
Moderatör
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Cuma Mayıs 29, 2009 12:09 am |
|
|
Ya o etin ödenekten oldugu kanısına nasıl vardınız acaba? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Cuma Mayıs 29, 2009 12:20 am |
|
|
- Khellendros demiş ki:
-
- Alıntı :
- Hem diyorsun ki bana her türlü şeyi sorabilirsiniz.Eee soruyoruz sonra "bana niye soruyorsunuz muhhattabına git" diyorsun
Benim içinde bulunduğum konu ile ilgili sorabilirsin. Ben bilmediğim konularda atıp tutmam. Sor Tüccarlar kanunu ile ilgili bir soru. Vereyim cevap.
- Alıntı :
- Ticaret açılımına hayran kaldım.Adamın sattığı tek etin muhasebesini tutuyorsunuz ve buna kontrollü ticaret damgası vuruyorsunuz.Gerçekçi olun biraz.Kendi dediğinize kendiniz inanıyor musunuz?
bir et mi demiştin ? ? ?
- Alıntı :
ben bursada girikten sonra dogrdur izin almadan ticaret yaptim - Alıntı :
- Ödenek numarası '531779'
Para: 0,00 akçe Sözleşme: Bu ödenek Çan ahalisinden Samsa53 e eyalet adına ticaret yapması amacıyla verilmiştir.
30 süt*10,50=315 50 sebze * 10,75 = 537,5 akçe 50 meyve * 10,75 = 537,5 akçe 200 ekmek * 6,75 = 1350 akçe 100 sığır * 16,75 = 1675 akçe 100 et * 17,50 = 1750 akçe 100 odun * 4,75 = 475 akçe 30 yün * 12,25=367,5 60 un *15 =900 20 balık*19,10=382 toplam=8289,5 Toplamda minimum 8289,5 akçe ya da eşdeğerde malla ödenek iptal edilecektir.
05 mayıs 1457 Karesi Ticaret Nazırı Chocolateman GÖKTÜRK Kaç bir et ?
Kontolsuz güç, güç değildir. Bu lafı duymuşsundur. Güçünü kontol altında tutmadıktan sonra istediğin kadar güçlü ol. O güç tükendiğinde anlarsın ne demek istediğimi. Sorun izin meselesi mi yoksa adamın Bursaya zarar verdiği düşüncesimi.Yazıyı cımbızlayıp yapıştırmışsın.Yarısını da ben tamalayim
- Alıntı :
- ben bursada girikten sonra dogrdur izin almadan ticaret yaptim
inegole gelince de yapmiş olsugum izinsiz ticaret karşılıgında reıs beni dava etmiştir sonrada reislie goruşup durumun vahımetını alattım ve nazırla da goruşup izin aldım diğer kasabalar için
davalı olmam dava edılmem saçm olabilir yabancı tccarlarla ilgili düzenleme saçma _ne demek orası osmanlı değil mi _burassı osmanlı fakat burda uterım fazlası var _bizdede var _biz burda kımse birşey satamıyoruzz _bak bide satamıyoruz fazlamiz var ki ticarete girdk sizlerde aynı şeyi yapin kimse karışamaz bizim gıbı
durum bundna ibarettıt bu konuşma geçmemiştir tammemn rp dir
ama duyduguma gore uretım dişi mal satmakta yasak saçma firinci ekmekten başka bir şey satamıyor mesela Aldığı ödeneğin içinden zarar verecek kadar ticaret yapmışlığı var mı.Siz bir kanun çıkartıp şüphelere dayanarak hareket ediyorsunuz.Hukukta göreceli kavramlara yer verilmez.Ama onayladığınız kanun öylesine göreceli ki.Tamam reislerin izin vermesi gerekiyor.Eee iyide kardeşim hangi sınırlar için izin alıncak.Adam mısır satcak izin mi alcak reisten.Hani 500 akçe üzeri izin alınır eğer 500 akçe geçerse ceza kesilir gibi olsa yine tamam.Ki siz onu bile tam olarak tespit edemezsiniz.Eğer böyle alt ve üst limitler olmazsa reis neye göre karar vercek.Kafasına göre ya da belediyenin durumuna göre demeyin sakın.Ben soracağımı sordum ve sorduklarımın hepsi ne hikmetse senin alanın dışındaymış.Kimin alanına giriyorsa o görsün.Aklınız sıra birşeyleri düzeltmeye ya da korumaya çalışıyorsunuz ama başka birşeylere de zarar veriyorsunuz unutmayın.Ama neyse beylerbeyleri ya da konunun muhatapları takmadıktan sonra ben burda kime ne anlatıyorum. |
|
|
|
Khellendros
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Cuma Mayıs 29, 2009 12:24 am |
|
|
Bana mantıklı bir şekilde bu alt ve üst limitin nasıl kontrol edileceğini açıkla bakalım ? ? ? |
|
|
|
turkscihad
|
Konu: Geri: Baslatilan linç kampanyası Cuma Mayıs 29, 2009 12:26 am |
|
|
- Alıntı :
- Aldığı ödeneğin içinden zarar verecek kadar
ticaret yapmışlığı var mı.Siz bir kanun çıkartıp şüphelere dayanarak hareket ediyorsunuz.Hukukta göreceli kavramlara yer verilmez.Ama onayladığınız kanun öylesine göreceli ki.Tamam reislerin izin vermesi gerekiyor.Eee iyide kardeşim hangi sınırlar için izin alıncak.Adam mısır satcak izin mi alcak reisten.Hani 500 akçe üzeri izin alınır eğer 500 akçe geçerse ceza kesilir gibi olsa yine tamam.Ki siz onu bile tam olarak tespit edemezsiniz.Eğer böyle alt ve üst limitler olmazsa reis neye göre karar vercek.Kafasına göre ya da belediyenin durumuna göre demeyin sakın.Ben soracağımı sordum ve sorduklarımın hepsi ne hikmetse senin alanın dışındaymış.Kimin alanına giriyorsa o görsün.Aklınız sıra birşeyleri düzeltmeye ya da korumaya çalışıyorsunuz ama başka birşeylere de zarar veriyorsunuz unutmayın.Ama neyse beylerbeyleri ya da konunun muhatapları takmadıktan sonra ben burda kime ne anlatıyorum. Sen yazdığımı tam olarak okuduğuna emin misin? |
|
|
|
|
Baslatilan linç kampanyası |
|
|