|
Yazar |
Mesaj |
kartal13
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 3:52 pm |
|
|
- chocolateman demiş ki:
- alpinin seviyesinde ben birşey göremedim kartal.gayet edepli konuşuyor ki alpiyi okadar tartışmaya girmesine rağmen efendiliği ile takdir ederim.Yukarıda bir tek curcura densiz demiş onunda densiz oldugunu bilmeyen yok:)zamanında sizde az lakap takmadınız...
Alpi kendine ihtilalci diyor siz ona hırsız. siz kendinize siyasetçi diyorsunuz ben ise size idareden hevesini almış sonra eyaleti yüzü üstü bırakmış grup diyorum.
showa okadar söylememe rağmen beyliği bıraktı gitti.bu yüzden mi bey oldunuz.Zoru mu gördünüz yoksa.Şimdi bütün görevler yarım yamalak yapılıyor sayenizde.Karesi zarar üstüne zarar ediyor...Alpinin zararından daha çok zarar verdiniz bu eyalete...
Şimdi bursadan mühür dileniyoruz.iyi mi oldu böyle yani. ben senin mollayı kınadığınıda görmedim cho mollayı kınamayan alpide bişey göremez tabi : )) bu doğal değilmi , alpinin seviyesinde ne mi var yukardada yazmıştım ama ışık hızıyla geçmişsin nedense atlama kelimesini cucuramı söyledi ? savaş var cho savaş olduğunda biz cephede oluruz ne arkadan isyan eder nede isyancıları koruruz yeterince beylik adayı var ama asker adayı yok. Savaş bittiğinde gelir beyliği geri alırız takma kafana böle şeyler bufftr nin showdan ne eksiği var ? lütfedip savaşa gelseydiniz show beyliği bırakmak zorunda kalmazdı bi savaşa gelene laf demediğiniz kalmıştı onuda yaptınız çok güzel ilerliyorsunuz babai ve molla konusunda sen tarafsız yorum yapamazsı bunu senle msn dede konuşmuştuk , onlar benim reelden arkadaşım bişey diyemem diyen sen değilmiydin ? sen bu cümleni duyduktan ve babai ile mollanın senin reelden arkadaşın olduğun bildikten sonra senin yorumuna tarafsız birinin yorumu diye bakmamızı beklemen yanlış kareside para sorunmu yollarsınız 2 tüccar bursaya kar edersiniz yapmadığınız şey değil |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 4:32 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- alpi_03 demiş ki:
- Kartal şu bu nun içinde sende varsın bu 1.
Eskiden sadece oyununu oynayan bir kişi idim,şimdi ise bir ihtilalciyim.Elbette farklar olacak,fark olmazsa o zaman kork sen : )) sayı saymayıdamı örendin sen : )) sen ihtilalaci değilsin hırsızsın ihtilalci rejimi değiştirmeye çalışır HALKIN PARASINI ÇALMAZ arasında dağlar kadar fark var , değişim senin siyasi tarzında olmamış ki seviyende olmuş ayak altında seviyen farkında değilsin : )) Seviyeme laf atacak kadar büyümedin kartal edebini bil. Senin seviyen hakkında yorum yapmayacağım, |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 4:37 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
- alpinin seviyesinde ben birşey göremedim kartal.gayet edepli konuşuyor ki alpiyi okadar tartışmaya girmesine rağmen efendiliği ile takdir ederim.Yukarıda bir tek curcura densiz demiş onunda densiz oldugunu bilmeyen yok:)zamanında sizde az lakap takmadınız...
Alpi kendine ihtilalci diyor siz ona hırsız. siz kendinize siyasetçi diyorsunuz ben ise size idareden hevesini almış sonra eyaleti yüzü üstü bırakmış grup diyorum.
showa okadar söylememe rağmen beyliği bıraktı gitti.bu yüzden mi bey oldunuz.Zoru mu gördünüz yoksa.Şimdi bütün görevler yarım yamalak yapılıyor sayenizde.Karesi zarar üstüne zarar ediyor...Alpinin zararından daha çok zarar verdiniz bu eyalete...
Şimdi bursadan mühür dileniyoruz.iyi mi oldu böyle yani. ben senin mollayı kınadığınıda görmedim cho mollayı kınamayan alpide bişey göremez tabi : )) bu doğal değilmi , alpinin seviyesinde ne mi var yukardada yazmıştım ama ışık hızıyla geçmişsin nedense atlama kelimesini cucuramı söyledi ?
savaş var cho savaş olduğunda biz cephede oluruz ne arkadan isyan eder nede isyancıları koruruz yeterince beylik adayı var ama asker adayı yok. Savaş bittiğinde gelir beyliği geri alırız takma kafana böle şeyler bufftr nin showdan ne eksiği var ? lütfedip savaşa gelseydiniz show beyliği bırakmak zorunda kalmazdı bi savaşa gelene laf demediğiniz kalmıştı onuda yaptınız çok güzel ilerliyorsunuz babai ve molla konusunda sen tarafsız yorum yapamazsı bunu senle msn dede konuşmuştuk , onlar benim reelden arkadaşım bişey diyemem diyen sen değilmiydin ? sen bu cümleni duyduktan ve babai ile mollanın senin reelden arkadaşın olduğun bildikten sonra senin yorumuna tarafsız birinin yorumu diye bakmamızı beklemen yanlış
kareside para sorunmu yollarsınız 2 tüccar bursaya kar edersiniz yapmadığınız şey değil Bunu söyleyeceğnizi bildiğimiz için,akıncı paşasını bile ayağımıza kadar gönderdiğiniz için,savaşın boyutu belli olmadan isyanları kestik ama nerdee ağız torba değil ki büzesin : ))) |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 5:14 pm |
|
|
hırsızlık yapan utancından konuşamaz başka yerde : ))) ah be nerde o eskiden insanların utanma duygusu hırsızlık yapan ya oyunu bırakırdı ya boynunu eğerdi , şimdiki yavuz hırsızlar ev sahibini kovar olmuş ahir devirdeyiz, çanakkale kırathanesine çanakkale ..... nesi yazan şahsın adamı çıkıp edep bil diyor : )) |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 5:24 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
Şimdi bursadan mühür dileniyoruz.iyi mi oldu böyle yani. ben senin mollayı kınadığınıda görmedim cho mollayı kınamayan alpide bişey göremez tabi : )) bu doğal değilmi , alpinin seviyesinde ne mi var yukardada yazmıştım ama ışık hızıyla geçmişsin nedense atlama kelimesini cucuramı söyledi ?
savaş var cho savaş olduğunda biz cephede oluruz ne arkadan isyan eder nede isyancıları koruruz yeterince beylik adayı var ama asker adayı yok. Savaş bittiğinde gelir beyliği geri alırız takma kafana böle şeyler bufftr nin showdan ne eksiği var ? lütfedip savaşa gelseydiniz show beyliği bırakmak zorunda kalmazdı bi savaşa gelene laf demediğiniz kalmıştı onuda yaptınız çok güzel ilerliyorsunuz babai ve molla konusunda sen tarafsız yorum yapamazsı bunu senle msn dede konuşmuştuk , onlar benim reelden arkadaşım bişey diyemem diyen sen değilmiydin ? sen bu cümleni duyduktan ve babai ile mollanın senin reelden arkadaşın olduğun bildikten sonra senin yorumuna tarafsız birinin yorumu diye bakmamızı beklemen yanlış
kareside para sorunmu yollarsınız 2 tüccar bursaya kar edersiniz yapmadığınız şey değil birincisi sen benim ne yapacagıma karışamazsın.İster savaşa gelirim ister gelmem.Ben kendime karsı sorumluyum.Reelde evlendim balayım vardı gelmedim sana açıklama mı yapacaktım!ikincisi o savasa giden kişi beydir.herkese karsı sorumludur. Benim dilim çok sivri değildir.Kimse karaktersizlik yapmadıgı sürece hakaret etmem.Bu yüzdendir ki alpiye ve mollaya hakaret etmiyorum.Lakin onları onayladıgımı gösteren bir cümlemi getir bana. Bufftr ile çok konustum ben.görev verecek adam olmadıgından yakınıyor.İçinde bulundugu imkansızlıktan.Eger kanıt arıyorsan buraya gelince divan baslıgına bakabilirsin.Divanı goruyoruz şükür. Karesi sizin babanızın malı değil.İstediğinizde geip beyliği alasınız istediğinizde bırakasınız. Ben bursaya tüccar yolladıysam karesinin iyiliği için yolladım.Son cümlendeki küstahlıgını neye borcluyum acaba?Karesiyi kurtarma maksadıysa çıkıp herseyi elinize yüzünüze bulaştırmanıza mı? |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 5:57 pm |
|
|
OFFFFFFFFFFFFFF
Lan sizin bu tavrınız onuşma şekliniz nedir bea biraz sakin olun relax takılın sorunlarımızı konuşarak halldelim bağırarak değil nedense dinlenmiyoruz inlenmek için ille bağırmak mı gerekiyor düzgün bir tartışma yapın ö.m dan halldin konuyu sorularıma cvp veren dahi olmadı kendinizi bu kdr büyütmenizin sebebi nedir akıncı paşası sizin ayağınıza gelmedi akıncı paşası sizin tepenize geldi siz nesiniz ki ,
haa doğru siz kendini bilmez bencil insanlarsınız düzgün durmayı bilmeden konuşup duran insanlarsınız ve bu yüzden gerçekten sizden nefret ediyorum bu durumda bile 150 asker ordayken bile burda tartışıp duruyorsunuz
YUHHHHH |
|
|
|
skywalker22
Moderatör
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 6:10 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
Eskiden sadece oyununu oynayan bir kişi idim,şimdi ise bir ihtilalciyim.Elbette farklar olacak,fark olmazsa o zaman kork sen : )) Eğer oynadığının bir oyun olduğunu farketmemişsen vede sadece egonu tatmin etmek için bunu sölediğin anlaşılır..
Babai örgütü bir isyan örgütüdür ve sende isyancının tekisin..
İhtilalci devrim yapar isyan etmez..
Sizde isyancısınız ve o elit kesime zerre kadar zarar veremediniz kii bu kafayla giderseniz veremezsinizde..
Birde kartal_13 senden niye korkucakmış onuda sölermisin ? |
|
|
|
ozanbey
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 6:18 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- alpi_03 demiş ki:
Eskiden sadece oyununu oynayan bir kişi idim,şimdi ise bir ihtilalciyim.Elbette farklar olacak,fark olmazsa o zaman kork sen : )) Eğer oynadığının bir oyun olduğunu farketmemişsen vede sadece egonu tatmin etmek için bunu sölediğin anlaşılır..
Sizde isyancısınız ve o elit kesime zerre kadar zarar veremediniz kii bu kafayla giderseniz veremezsinizde..
Birde kartal_13 senden niye korkucakmış onuda sölermisin ? +1 isyancılar kendilerini böle savunuyor sanırım ama bence bu tartışmada iki tarafta suçlu... hemde hepsi |
|
|
|
kartal13
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 6:20 pm |
|
|
- chocolateman demiş ki:
- birincisi sen benim ne yapacagıma karışamazsın.İster savaşa gelirim ister gelmem.Ben kendime karsı sorumluyum.Reelde evlendim balayım vardı gelmedim sana açıklama mı yapacaktım!ikincisi o savasa giden kişi beydir.herkese karsı sorumludur.
Benim dilim çok sivri değildir.Kimse karaktersizlik yapmadıgı sürece hakaret etmem.Bu yüzdendir ki alpiye ve mollaya hakaret etmiyorum.Lakin onları onayladıgımı gösteren bir cümlemi getir bana. birincisi sende showun ne yapacağına karışamazsın ister savaşa gelir ister gelmez oda Osmanlı imparatorluğuna karşı sorumlu sana çıklama yapacak değil , ikincisi boşta olanlar akçe akçe hesabı yapıp savaşa gitmediği için seçim listesini kapatıp savaşa gidiyoruz bu duyguyu anlayamazsın zor kasma, kimse sana alpi ye mollaya hakaret et demedi tribünlerden destek almak için yeni bir numara sanırım denmeyen şeyi denmiş gibi lanse etmek ee bide onaylasaydın bi o eksikti : )) hani Osmanlı menfaatini düşünüyordun ? eğer öyle ise hırsızlara çıt çıkarmamak neden ? ben bundan bahsediyorum
- chocolateman demiş ki:
- Bufftr ile çok konustum ben.görev verecek adam olmadıgından yakınıyor.İçinde bulundugu imkansızlıktan.Eger kanıt arıyorsan buraya gelince divan baslıgına bakabilirsin.Divanı goruyoruz şükür.
ee günaydın cho inzivadamıydın şimdiye kadar ? sadece divanda değil mesleklerdede adam yok üretimdede çünkü neden biliyormusun çünkü SAVAŞ VAR ülkemiz şuan savaşta hadi anlamıyorsun tvde yada tarih kitabında hiçmi savaşın etkilerini görmedin? savaşa çıkınca nüfusumuzun 2 ye katlanacağı hikayesini sana kim anlattıki şu eksik kaldı bu eksik kaldı diyorsun
- chocolateman demiş ki:
- Karesi sizin babanızın malı değil.İstediğinizde geip beyliği alasınız istediğinizde bırakasınız.
hele sizin babanızın malı hiç kimin nereye geleceğine halk karar verir ve ben o halka çok güveniyorum buyrun meydan savaştan gelince sandıkta kapışırız halkta hak edene tokadı çakar, keyfi bırakmadık işgüzarlar savaşa gitmediği için biz gittik
- chocolateman demiş ki:
- Ben bursaya tüccar yolladıysam karesinin iyiliği için yolladım.Son cümlendeki küstahlıgını neye borcluyum acaba?Karesiyi kurtarma maksadıysa çıkıp herseyi elinize yüzünüze bulaştırmanıza mı?
karesimni iyiliğini düşünürken bursa halkının iyiliğini neden düşünmedin ? onlar bu ülkenin vatandaşı değilmi ? küstahlıkta sizden bize sıra kalmıyor bursayı ne hakla zarara uğratmay düşünürsünüz bursa halkının suçu ne ? bursa tüccar kanunu çıkabtınca hep beraber karşı çıktık ama işin içinde sizin böyle oyunlarınız olduğunu bilmiyorduk , sendemi başladın yalancılığa karesi divaı görünmüyormu prestij için para harcayalımmı diye oylama açılmadımı? 12 divan üyesinden hayır harcamayalım sonucu çıkmadımı ki prestijin düşürülmesini '' ele yüze bulaştırmak'2 olarak yorumluyorsun? eğer karesinin kar etmesi için bursayı yada başka bir sancağı zarar uğratmamız gerekiyorsa bu işte biz yokuz bursanın zenginleşmesi Osmanlının yararınadır bunu sana benmi öğretecem kaç yıllık oyuncusun |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 6:51 pm |
|
|
- chocolateman demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
kareside para sorunmu yollarsınız 2 tüccar bursaya kar edersiniz yapmadığınız şey değil birincisi sen benim ne yapacagıma karışamazsın.İster savaşa gelirim ister gelmem.Ben kendime karsı sorumluyum.Reelde evlendim balayım vardı gelmedim sana açıklama mı yapacaktım!ikincisi o savasa giden kişi beydir.herkese karsı sorumludur. Benim dilim çok sivri değildir.Kimse karaktersizlik yapmadıgı sürece hakaret etmem.Bu yüzdendir ki alpiye ve mollaya hakaret etmiyorum.Lakin onları onayladıgımı gösteren bir cümlemi getir bana.
Bufftr ile çok konustum ben.görev verecek adam olmadıgından yakınıyor.İçinde bulundugu imkansızlıktan.Eger kanıt arıyorsan buraya gelince divan baslıgına bakabilirsin.Divanı goruyoruz şükür.
Karesi sizin babanızın malı değil.İstediğinizde geip beyliği alasınız istediğinizde bırakasınız.
Ben bursaya tüccar yolladıysam karesinin iyiliği için yolladım.Son cümlendeki küstahlıgını neye borcluyum acaba?Karesiyi kurtarma maksadıysa çıkıp herseyi elinize yüzünüze bulaştırmanıza mı? Allah razı olsun iyiki bursaya tüccar yollamışın.Nazırlığın zamanında Karesi eyaleti 40-50 bin akçeye varan zarar etmiş.Bide bursaya tüccar yolladım diye övünüyorsun Beyliğimi bırakmama gelince bu seni hiçmi hiç ilgilendirmez.Divanda görevi olmayan bir çok üye vardı.Onlar savaşa katılmaya tenezzül etmediği için yeni dönemede çok az bir zaman kaldığı için görevimi başarı ile yapabilicek Bufftr'e devrettim. Divanda görev beğenmeyip görev kabul etmeyenlerede bi sözün var mı? |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 6:58 pm |
|
|
Ayrıca neyi elimize yüzümüze bulaştırmışız 40 kusur gün boyunca tecrübesiz muhalefetlere karşı bile en iyi şekilde eyaleti yönettik. Şu an Bufftr beylerbeyi yani O.F.H listesinden seçime girmiş birisi.Beylerbeyi yine OFH den birinde.Kimsenin bırakıp kaçtığı yok. Beylerbeyliğinden istifa etmedende savaşa katılabilirdim.Ama sizin gibi düşünmeden iş yapmadım.Nazır veya kadının silinme ihtimalinden dolayı olaşabilicek büyük sorunlardan dolayı yerimi bir başkasına bıraktım. Baktım sen katılmıyon o katılmıyor bari ben savaşa katılayım dedim |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:10 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
- birincisi sen benim ne yapacagıma karışamazsın.İster savaşa gelirim ister gelmem.Ben kendime karsı sorumluyum.Reelde evlendim balayım vardı gelmedim sana açıklama mı yapacaktım!ikincisi o savasa giden kişi beydir.herkese karsı sorumludur.
Benim dilim çok sivri değildir.Kimse karaktersizlik yapmadıgı sürece hakaret etmem.Bu yüzdendir ki alpiye ve mollaya hakaret etmiyorum.Lakin onları onayladıgımı gösteren bir cümlemi getir bana. birincisi sende showun ne yapacağına karışamazsın ister savaşa gelir ister gelmez oda Osmanlı imparatorluğuna karşı sorumlu sana çıklama yapacak değil , ikincisi boşta olanlar akçe akçe hesabı yapıp savaşa gitmediği için seçim listesini kapatıp savaşa gidiyoruz bu duyguyu anlayamazsın zor kasma, kimse sana alpi ye mollaya hakaret et demedi tribünlerden destek almak için yeni bir numara sanırım denmeyen şeyi denmiş gibi lanse etmek ee bide onaylasaydın bi o eksikti : )) hani Osmanlı menfaatini düşünüyordun ? eğer öyle ise hırsızlara çıt çıkarmamak neden ? ben bundan bahsediyorum.
Evet karışırım.Herşey bu kadar zora mı girdi ki bey istifa edip gidiyor.Beyden başka adam kalmadı mı.Beyin istifa edip gitmesi kadar saçma bir şey var mı.Hani herseyi düzeltmek için çıkmıştınız oraya.Nerde projeler?Nerde düzelme.Yarı yolda bırakıpta gitmek neymiş.Reel hayatında problem olsaydı neyse.Ama savaş için bey mi gidermiş…
gitmeyenlere de hakaret mi edelim.Kişinin durumu yoktur gitmemiştir…
Boşta olupta savaşa gitmiyorsa ben ne yapabilirim.Bu hesaplanmamışmıydı zaten savaş öncesi.
Benim alpiye destek verdiğim yok.destek verecek olsam onun yolundan giderim.Beni ne engelleyecek.Aksine onları mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyorum karesiden.
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
- Bufftr ile çok konustum ben.görev verecek adam olmadıgından yakınıyor.İçinde bulundugu imkansızlıktan.Eger kanıt arıyorsan buraya gelince divan baslıgına bakabilirsin.Divanı goruyoruz şükür.
ee günaydın cho inzivadamıydın şimdiye kadar ? sadece divanda değil mesleklerdede adam yok üretimdede çünkü neden biliyormusun çünkü SAVAŞ VAR ülkemiz şuan savaşta hadi anlamıyorsun tvde yada tarih kitabında hiçmi savaşın etkilerini görmedin? savaşa çıkınca nüfusumuzun 2 ye katlanacağı hikayesini sana kim anlattıki şu eksik kaldı bu eksik kaldı diyorsun.
Evet inzivadaydım lakin olayları uzaktan da olsa takip edebiliyorum.mesleklerde adam olmaması problem değil.Bunu zaten ben divandan ayrılmadan söylemiştim.Asıl mesele divanda adam olmamasıdır.Neden adam yok biliyormusun.İşe yarayan adamları diskalifiye ettiniz sonrada istifa ettiniz.Savaş var diye eyaleti yıkıp gitmek neyin nesi.Bulgarlardan daha çok zarar gördük.Bu mudur kar?
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
- Ben bursaya tüccar yolladıysam karesinin iyiliği için yolladım.Son cümlendeki küstahlıgını neye borcluyum acaba?Karesiyi kurtarma maksadıysa çıkıp herseyi elinize yüzünüze bulaştırmanıza mı?
karesimni iyiliğini düşünürken bursa halkının iyiliğini neden düşünmedin ? onlar bu ülkenin vatandaşı değilmi ? küstahlıkta sizden bize sıra kalmıyor bursayı ne hakla zarara uğratmay düşünürsünüz bursa halkının suçu ne ? bursa tüccar kanunu çıkabtınca hep beraber karşı çıktık ama işin içinde sizin böyle oyunlarınız olduğunu bilmiyorduk , sendemi başladın yalancılığa karesi divaı görünmüyormu prestij için para harcayalımmı diye oylama açılmadımı? 12 divan üyesinden hayır harcamayalım sonucu çıkmadımı ki prestijin düşürülmesini '' ele yüze bulaştırmak'2 olarak yorumluyorsun? eğer karesinin kar etmesi için bursayı yada başka bir sancağı zarar uğratmamız gerekiyorsa bu işte biz yokuz bursanın zenginleşmesi Osmanlının yararınadır bunu sana benmi öğretecem kaç yıllık oyuncusun
Oo paşam çok çabuk yer değiştiriyorsun.Unuttun tüccarlarımdan birinin sen olduğunu.Çana yığın yığın mal getirdiğini.Yenimi aklına geldi bunu sormakJgüldürme beni.Bursada et 25 akçe iken bizde 18 akçeydi.adamların tüccarı gelip malı toplayıp gidiyordu sonra dünya kadar kar elde ediyordu.Ben bu döngüyü divan eliyle yaptım.
Curcurun tayfasını az önce eleştiriyordun ne oldu.Ben bir iki sey söyleyince curcurun tayfası tarafına mı gectin:D
Ben Bursayı hiçbir zaman zarara sokmadım.Ağzında geveleme de yalanım nerde söyle.Bursayı nerde zarara ugrattıgımı?Herkes biliyordu tüccar yolladıgımı.Kimseden saklamadım inkar da etmedim.Şimdi dalavere yapıyorsun bilmiyormus gibi.Sanki başka dolaplar ceviriyormusum gibi.Eger usülsüz işim varsa söyle anında bırakırım oyunu.Ama öyle kulaktan dolma bilgiyle değil…
Kartal hep muhalefettiniz bu zamana kadar.İsyan ettin olanlara sana destek çıktım.Birşeyler yapmaya calıştın destek çıktım.Lakin ipler elinize gecince eleştirdiklerinizden daha beterini yaptınız.Artık konuşmaya hakkınız var mı yok mu siz düşünün. |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:12 pm |
|
|
- show_time demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
- kartal13 demiş ki:
- chocolateman demiş ki:
kareside para sorunmu yollarsınız 2 tüccar bursaya kar edersiniz yapmadığınız şey değil birincisi sen benim ne yapacagıma karışamazsın.İster savaşa gelirim ister gelmem.Ben kendime karsı sorumluyum.Reelde evlendim balayım vardı gelmedim sana açıklama mı yapacaktım!ikincisi o savasa giden kişi beydir.herkese karsı sorumludur. Benim dilim çok sivri değildir.Kimse karaktersizlik yapmadıgı sürece hakaret etmem.Bu yüzdendir ki alpiye ve mollaya hakaret etmiyorum.Lakin onları onayladıgımı gösteren bir cümlemi getir bana.
Bufftr ile çok konustum ben.görev verecek adam olmadıgından yakınıyor.İçinde bulundugu imkansızlıktan.Eger kanıt arıyorsan buraya gelince divan baslıgına bakabilirsin.Divanı goruyoruz şükür.
Karesi sizin babanızın malı değil.İstediğinizde geip beyliği alasınız istediğinizde bırakasınız.
Ben bursaya tüccar yolladıysam karesinin iyiliği için yolladım.Son cümlendeki küstahlıgını neye borcluyum acaba?Karesiyi kurtarma maksadıysa çıkıp herseyi elinize yüzünüze bulaştırmanıza mı? Allah razı olsun iyiki bursaya tüccar yollamışın.Nazırlığın zamanında Karesi eyaleti 40-50 bin akçeye varan zarar etmiş.Bide bursaya tüccar yolladım diye övünüyorsun
Beyliğimi bırakmama gelince bu seni hiçmi hiç ilgilendirmez.Divanda görevi olmayan bir çok üye vardı.Onlar savaşa katılmaya tenezzül etmediği için yeni dönemede çok az bir zaman kaldığı için görevimi başarı ile yapabilicek Bufftr'e devrettim. Divanda görev beğenmeyip görev kabul etmeyenlerede bi sözün var mı? Madenlere ve prestije ne kadar harcandığını tecrubeni konusturda hesapla.Sırf 60 bin madene 40 binde prestije harcandı.Yüzeysel bakarak bakkal hesabıyla güya beni zarar ettirmiş gibi gösteriyorsun ama yemezler.Demekki hiç raporlara bakmamışsın sayın eski bey.Anladıgım kadarıyla boş boş oturmuşsun. |
|
|
|
chocolateman
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:14 pm |
|
|
- show_time demiş ki:
- Ayrıca neyi elimize yüzümüze bulaştırmışız 40 kusur gün boyunca tecrübesiz muhalefetlere karşı bile en iyi şekilde eyaleti yönettik. Şu an Bufftr beylerbeyi yani O.F.H listesinden seçime girmiş birisi.Beylerbeyi yine OFH den birinde.Kimsenin bırakıp kaçtığı yok.
Beylerbeyliğinden istifa etmedende savaşa katılabilirdim.Ama sizin gibi düşünmeden iş yapmadım.Nazır veya kadının silinme ihtimalinden dolayı olaşabilicek büyük sorunlardan dolayı yerimi bir başkasına bıraktım. Baktım sen katılmıyon o katılmıyor bari ben savaşa katılayım dedim benim bufftr ye sözüm yok.Benim sözüm size.para aynı benim zamanda bıraktıgım gibi lakin envanter yok olmuş.üstelik prestije 1 kurus harcanmadan |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:20 pm |
|
|
- kartal13 demiş ki:
- hırsızlık yapan utancından konuşamaz başka yerde : ))) ah be nerde o eskiden insanların utanma duygusu hırsızlık yapan ya oyunu bırakırdı ya boynunu eğerdi , şimdiki yavuz hırsızlar ev sahibini kovar olmuş ahir devirdeyiz, çanakkale kırathanesine çanakkale ..... nesi yazan şahsın adamı çıkıp edep bil diyor : ))
Canım kardeşim! bu bir oyunnnn,realle karıştırarak kendini küçük düşürme.. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:23 pm |
|
|
Hı hı sen tecrübelisinde çıkıp prestijin ne halta yaradığını söylemedinmi divana. Sayın bey prestij 0 olsada ben makamıma ulaşıyorum mal yollayabiliyorum.Sadece mal alamıyorum prestij yapıp kasayı mahvetmeyelim diyemedinmi? Envanter düşmüş diyorsun eyaletteki malları ben şişirmedim.Senin ha babam kasayı malla ağzına kadar doldurduğun envanteri eritmeye çalışıyoruz Şu an kasayı düzeltmeye bakıyoruz. Bu arada madenler konusunda bi bilgim yok neye gitti bu 60 bin akçe? Senin sözün bizeymiş kendi adamın görev beğenmeyip görev yapmam diyor git onuda uyar seni halk seçti ne demek görev almam demek de. |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:23 pm |
|
|
- skywalker22 demiş ki:
- alpi_03 demiş ki:
Birde kartal_13 senden niye korkucakmış onuda sölermisin ? Sky kendi fikrin olsun 1 kerede..Kendi düşüncen kendi yazın.Ağabeylerinin! sözleri ile çıkma karşıma hadi bakayım.. |
|
|
|
UmutSultan
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:24 pm |
|
|
bir köprülü klasiği baskı politikası |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:26 pm |
|
|
- UmutSultan demiş ki:
- bir köprülü klasiği baskı politikası
Bir multi klasiği UMUTSULTAN. Elaleme üvey evlat açıcağına adam gibi oyun oynasana biraz |
|
|
|
UmutSultan
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:32 pm |
|
|
benim nasıl oynyacağım seni ilgilendirmez |
|
|
|
alpi_03
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:33 pm |
|
|
- show_time demiş ki:
- Prestij nasıl yapıldığını bilmeyen arkadaşlar gelişi güzel konuşuyorlar ya bayılıyorum onlara.Arkadaşlar prestij yapma veya yapmama taraftarı değilim.Divana 2-3 başlık açtım prestij için hiç birindede harcanma yönünde pek açıklama olmadı.Divan forumunu zaten okuyan kişiler anlamışlardır ne sebeple prestiji düşürdüğümü ama burdada bilmeyenler için yazayım.
Eski yönetim döneminde kutlamalara yatırılan paralarla prestij yükseltilmiştir.Örneğin bugün kutlama için 8000 akçe yatıralım.10 gün sonra bize 0.50 yada 0.60 prestij gelir.Bu gelen prestij 60 gün sonra silinir.Yerine yenisi gelir.Eğer kutlamalara para yatırılmazsa - prestij gelir.Şimdiki yönetim (sadece benim kararım değil) yani divan üyelerinin çoğunluğunun görüşü prestije para yatırılmaması yönünde.Bundan dolayı prestije para yatırmıyorum.Şu an kasa -130000 -140000 arasında oynuyor.Prestije para yatırmaya kalkarsam her 10 günde bir ortalama 7000-8000 akçe kasadan çöpe para gidicek.Buda görev sonuna kadar kasanın -175000'nin altına inmesi demektir.60 gün sonra bu yatırılan paraların getirdiği prestijler uçup gidicek.Yeni yönetimde aman savaş var prestij lazım gibi düşünürse ve para yatırmaya devam ederse kısa sürede edirne kasasıyla yarışıcak düzeye gelirsiniz... Peki arkadaşlar bursanın prestiji zaten *****.Ordulara mühürü bursa vericek peki biz ne sebeple kasanın içine etmek için uğraşacağız.Lütfen prestijin nasıl yapıldığını bilmeyenler biraz araştırıp öğrendikten sonra yönetimimizi beğenmediklerini dile getirirlerse daha hoş olacaktır.
Biraz eskiye gidince bakın show ve kartal ne buldum..
Demek ki choco zamanında kasa karda imiş hemde 100.000 küsür akçe.Sizin lafınıza göre : ))))))
Eh prestij i artırmak o kadar basit değilmiş demek ki show bey e göre.. : ))
Lakin savaş zamanı prestijin artması lazımken artırmadınız şimdi de öle dilenin edirneden bursadan mühür,kendi hatanızı başkalarına atın bakem..Adamlar vermeyince de mührü savaşa gitmicez diyin.
Siz zaten 2 ay önceden savaşa gitmeme hazırlığı yapmışsınız..
Hadi şimdi laflarınızı alın başka kapıya.. |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:34 pm |
|
|
Köprülüde seni ilgilendirmez anlaştıkmı |
|
|
|
UmutSultan
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:37 pm |
|
|
Köprülüler osmanlının içine ettiler çanı işgal ettiler oraya 2.taburaga operasyonu düzenleyebilirim |
|
|
|
UmutSultan
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:38 pm |
|
|
show_time eyaletin durumu kötüye gidince niye kaçtın harpe gidiyorum diye |
|
|
|
show_time
|
Konu: Geri: GERİ ÇEKİLİYORUZ Çarş. Ağus. 05, 2009 7:40 pm |
|
|
- alpi_03 demiş ki:
- show_time demiş ki:
- Prestij nasıl yapıldığını bilmeyen arkadaşlar gelişi güzel konuşuyorlar ya bayılıyorum onlara.Arkadaşlar prestij yapma veya yapmama taraftarı değilim.Divana 2-3 başlık açtım prestij için hiç birindede harcanma yönünde pek açıklama olmadı.Divan forumunu zaten okuyan kişiler anlamışlardır ne sebeple prestiji düşürdüğümü ama burdada bilmeyenler için yazayım.
Eski yönetim döneminde kutlamalara yatırılan paralarla prestij yükseltilmiştir.Örneğin bugün kutlama için 8000 akçe yatıralım.10 gün sonra bize 0.50 yada 0.60 prestij gelir.Bu gelen prestij 60 gün sonra silinir.Yerine yenisi gelir.Eğer kutlamalara para yatırılmazsa - prestij gelir.Şimdiki yönetim (sadece benim kararım değil) yani divan üyelerinin çoğunluğunun görüşü prestije para yatırılmaması yönünde.Bundan dolayı prestije para yatırmıyorum.Şu an kasa -130000 -140000 arasında oynuyor.Prestije para yatırmaya kalkarsam her 10 günde bir ortalama 7000-8000 akçe kasadan çöpe para gidicek.Buda görev sonuna kadar kasanın -175000'nin altına inmesi demektir.60 gün sonra bu yatırılan paraların getirdiği prestijler uçup gidicek.Yeni yönetimde aman savaş var prestij lazım gibi düşünürse ve para yatırmaya devam ederse kısa sürede edirne kasasıyla yarışıcak düzeye gelirsiniz...
Peki arkadaşlar bursanın prestiji zaten *****.Ordulara mühürü bursa vericek peki biz ne sebeple kasanın içine etmek için uğraşacağız.Lütfen prestijin nasıl yapıldığını bilmeyenler biraz araştırıp öğrendikten sonra yönetimimizi beğenmediklerini dile getirirlerse daha hoş olacaktır.
Biraz eskiye gidince bakın show ve kartal ne buldum..
Demek ki choco zamanında kasa karda imiş hemde 100.000 küsür akçe.Sizin lafınıza göre : ))))))
Eh prestij i artırmak o kadar basit değilmiş demek ki show bey e göre.. : ))
Lakin savaş zamanı prestijin artması lazımken artırmadınız şimdi de öle dilenin edirneden bursadan mühür,kendi hatanızı başkalarına atın bakem..Adamlar vermeyince de mührü savaşa gitmicez diyin.
Siz zaten 2 ay önceden savaşa gitmeme hazırlığı yapmışsınız..
Hadi şimdi laflarınızı alın başka kapıya.. What nasıl bir şey dedin anlamadım cho nasıl 100 bin akçe kârdaymış ? Prestije gelince divan üyeleri ne dediyse ona göre hareket ettik.Tek başıma aldığım bi karar değil |
|
|
|
|