Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rönesans Krallıkları Alternatif Forumu

RK KRALLIKLAR Rönesans Krallıkları Oyununun Sevenleri Tarafından Yapılan Alternatif Bir Forumdur.

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  Yeni İletilerYeni İletiler  RK Dünya HaritasıRK Dünya Haritası  

bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Sayfaya git : 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
mturkkan

mturkkan

bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Vide
MesajKonu: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 10:51 pm

sizlerden istegim sadece tartışmadan yorum yapmanız olur veya olmaz
bir haftadır bulgar elçisi arkadaşım olan gdosahame yani yusuf kendisi turktur onun vesilesi ile bulgar divanı ile goruşmekteyim. şoyle bir anlaşma metni cıkıyor ama lutfen kavga gurultu yok sadece yorum olur olmaz diyerek bu anlaşma osmanlı devleti ve bulgar devleti arasında imzalanmıştır.
bulgaristan ve osmanlı devleti arasında suren savas 2 ulke icinde artık cekilmez bir hal almıştır.yeni oyuncuların bir cogu bu savaştan etkilenip oyunu bırakmak zorunda kalmıştır.ekonomiler cokmuş bir cok arkadaşımız bu savaşta ya olmuş yada yaralanmıştır.bu savaş artık sıkıcı olmaya başlamıştır bu nedenlerden oturu bir anlaşma yapmaya karar verdik.
madde 1:bu anlaşma sonucu bulgaristanın bagımsızlıgı osmanlı devleti tarafından tanınacaktır
madde2:bu anlaşma babel tower de yayınlandıgı gun bulgaristan beylerbeyi ve osmanlı devleti edirne sancagı beylerbey i adminlere bulgar devletinin bagımsızlıgını isteyen bir mesaj cekeceklerdir
madde3:bu anlaşma babel tower de rk ya duyruldugu gun bulgar orduları edirne ve harmanlıdan cekilmeye baslıyacaktır.
madde 4:bu anlaşmanın yayınlandıgı gun keşan da bulunan osmanlı orduları şarkoy e cekilecektir
madde 5:bu anlaşma hukmunce iki ulkede bulunan olu ve yaralı arkadaşlar sorunsuz bir şekilde ulkelerine donecektir.
madde 6:bu barış ve saldırmazlık anlaşması 1 yıl surecek bu sure sonunda tekrar goruşulecektir.
bu anlaşmayı tum kamuoyuna ve tum rk oyuncularına babel tower den duyuruyoruz anlaşmayı hazırlayanlar bulgaristan adına qdosahame osmanlı devleti adına mturkkan
onaylayanlar bulgaristan divanı ve osmanlı devleti edirne sancak divanı
eger edirne divanı onay verirse bu anlaşma gecerlilik kazanacak zaten bize baglı olarak gozukuyorlar ama vergi veya her hangi bir kazanc saglamıyorlar bize zaradan başka şu anda bunlarla savaş zor bizim için ama 1 sene sonra gucumuz yeterse istenilirse anlaşma bittikten sonra gider tek tek alırsınız bulgar kasabalarını ama şu an için benim goruşum anlaşmak en mantıklısı
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 10:56 pm

Seni sonuna dek destekliyorum başkan.Anlaşma kabul edilmeli.Seni tebrik ederim.
Nistel

Nistel

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:01 pm

Bence de kabul edilmeli.Vergi felan vermiyorlar zaten.Ama ordu varken bu antlaşmanın yapılması canımı sıktı.Bu seferde askerler bosuna öldük ve ya bosuna geldik deyip savaştan, askerlikten soğuyabilirler.

Kabul edilmesi gerçekten yararlı olur bizim için ve akıllanıp gerekli önlemleri alırız.Ama bide Babel de rezil olmak var dünyaya.Onlardan tazminat istenmeli.Bu ciddi durum.
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:09 pm

Nistel demiş ki:
Bence de kabul edilmeli.Vergi felan vermiyorlar zaten.Ama ordu varken bu antlaşmanın yapılması canımı sıktı.Bu seferde askerler bosuna öldük ve ya bosuna geldik deyip savaştan, askerlikten soğuyabilirler.

Kabul edilmesi gerçekten yararlı olur bizim için ve akıllanıp gerekli önlemleri alırız.Ama bide Babel de rezil olmak var dünyaya.Onlardan tazminat istenmeli.Bu ciddi durum.
Bir kasabamız onların işgali altında ve bırakıp gidiyorlar.Üstüne birde tazminat istersek anlaşma sağlanamaz.Bence anlaşma şartları uygundur.Hele orda mahsur kalan kardeşlerimizinde buraya dönmesi anlaşmanın en iyi maddelerinden birisi.Harmanlının iade edilmeside cabası.
Valandil

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:11 pm

Şahsım olarak bu gibi çok önemli konularda tek başıma onay verme yada onay vermeme gibi bir harekette bulunamam...

Memleketimizde yaşayan forumlarda aktif yüzlerce insan var...

Herkez fikirlerini beyan edecektir nasılsa, ben çoğunluğun kararına saygıyla uyacağımı belirtiyorum...

Dediğim gibi bu fikir sadece şahsıma aittir, partime yada herhangi bir kesime ait deildir...

Herkez kendi fikrini söyleyebilir...
nicomedia1

nicomedia1

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:12 pm

Antlaşma kabul edilir veya edilmez orası ayrı mevzu

ama burada bulgaristan bagımsızlıgını tanıttırıyor.. Ve kasabalardan geri çekiliyor..

yani sonuç Olarak Osmanlı bu savaşı kaybetmiş görüyoruz. ama antlaşma maddelerine tazminat isteme eklenirse daha iyi olurdu. ama savaşı Osmanlı İmparatorlugu kaybetmiş ve harap durumdayken bu antlaşma gayet güzel ve imzalanmalı

herhalde bulgarlar iç savaşı duymamıski anlasmaya yanasıyorlar..
Mit

Mit

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:21 pm

Sadrazam pasa gibi grup kurduklari için cezaya hükmedilen askerlerimizin karsiligi ödenmelidir. Ayrica 5000'e yakin akçe ödemeleri gerektigini dusunuyorum. Eger isetersek bizde onlarin ordularini yikip burada kaldiklarina bin pisman ederiz.
recep298

recep298

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:47 pm

Kesnilikle kabul edilemez...
malsi

malsi

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedPerş. Şub. 05, 2009 11:56 pm

Hayir hayir hayir ve sonsuza dek hayir Mturkkan yapma bedelsiz olmaz ve ustune ustluk fedakarlik yapan biziz hemde en cok etkilenen zarar goren biz olmamiza ragmen kesinlikle olmaz!!!!!!
Ancak eger buyuk ailelerden bir heyet olusturlur ve isteklerimizi hesaplar yazariz eger kabul gorurse ne âlâ ha kabul etmezlerse kendileri bilir benim gibi bircok arkadasin da 19 gunu kaldi yine savasir gerekirse yine olurum ama yinede bedel odetmeden olmaz!!!!ha bagimsizliklarina bisey demem ama ...
mturkkan

mturkkan

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:03 am

arkadaşlar hangi ordularla olmaz birde millet birbirini yerken nasıl olacak 2 gun once kırklar eline giriyordu 1 orduları sadece bagımsız yapıp zarar vermek için zor durdurdum bana verin içi dolu 4 ordu bende savaşayım kiminle savaşacam bana soyleyin evinde bekleyipte bana akıl verip savaşa gelmeyen bir cok insan için mi savaşıp olecem birde şu durumda kazanamayacagımız aşıkar sadece berki savunma yaparız 3 aydır ordudayım orduların durumunu benden iyi bilemessiniz kazanacagımızı bilsem neden anlaşma taraftarı olayım ilerde kendi içimizde barışı saglarsak saglam 4 5 ordu kuararsak zaten gider alırız ama şu anda olmaz bence şu anda savunuruz ancak daha fazla kaybetmemek için
turkscihad

turkscihad

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:08 am

2 tarafta yeterince bedel ödedi.Eğer Bulgarın işine gelmese Harmanlıyı bırakıp giderler mi?Onlarında s3 leri s2 leri öldü ekonomileri çöktü savaş yüzünden.Ellerinden gelse harmanlıyı 10 sene vermezler bize ama onlarda zor durumda.Anlaşma şartları uygun.Biz onlara bağımsızlıklarını onlar bize harmanlıyı veriyor.Biz onlara adamlarını onlar da bize adamlarımızı veriyor.Her şey karşılıklı.Ve şu an yenik olan taraf biz olmamıza rağmen hala böyle eşit ağıtlıkta bir anlaşma imzalayabiliyorsak sadece dua edin bence.
D4RK41

D4RK41

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:11 am

Antlaşma bana göre gayet iyi en doğrusununda bu olduğunu düşünüyorum Zaten iki tarafta yeteri kadar Zarar gördü Eğer ileride Bulgaristanı almak istersek daha Uygun ortamlarda bunu gerçekleştiriz ama şuanlık en doğrusunun bu olduğu kanısındayım......

Fakat Bulgaristandaki Türk davalarına baktım bizim askerlerimize ceza kesilmişken onlardanda bi tazminat alınması lazım..Ama antlaşmaya Sonuna kadar Destek veriyorum...
Calvus

Calvus

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:14 am

Bence kabul edilebilir.

Çünkü, kabul etmezsek; bizim onları yenebileceğimiz kesin değil.

Çünkü, zaman ilerledikçe biz daha çok şey kaybediyoruz.

Çünkü, savaşacak birçok asker, sıkılarak ordudan ayrılmaya basladı.

Çünkü, yeni sv0 ve sv1 oyuncular, iş bulamadıkları için oyunu bırakıyor.

Çünkü, madenlerimiz çöktü.

Çünkü, ekonomik yönden çöktük. daha da kötüye gidiyor.

Çünkü, biz birbirimize güvenmiyoruz.

Çünkülere devam edebilirim ancak uzatmaya gerek yok sanırım.

Sonuçta tekrar yazmam gerekirse kabul edilebilir.
kaansabri

kaansabri

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:15 am

hehehehe bunlar gerçekten 1456 larda kalmışlar tarihi çekemedikleri için diyorlarki bağımsızlığımızı kabul etsinler hehe:D çok güldüm neyse antlaşma yapılsın yunanitan üzerinde çalışmalar yapalım.
Lord Sting Of Died

Lord Sting Of Died

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:17 am

Yenilen taraf mıyız ? Yenen taraf mıyız ?

Bu ülkedeki Askeri ve Siyasi kişiler stratejik ve ekonomik bilgiye sahip olmayan. Sadece koltuğa oturma ve ufaktan atma üzerine okul bitirmiş kişiler.

Benim vatanım ve milletim işgal altına girecek.
Saruhanıda Bursayısa Tek bir vatandaş kalana kadar boşaltır edirneye akın ederdim.
Bunu nasıl mı yapardım.(Belediye Reisler İçin)Tehtit ederdim aç bırakmakla iş vermemekle en yükske fiyattan vergi koymakla.

Bunun için bana kıza bilirsiniz kim olsa kızar.

Ama bunu yapa biliyorsan LİDER sadece koltuğunda oturup seyrediyorsan KÖPEKSİNDİR.

Ama bunu şuan bekleyemeyiz çünkü bu ülkede Lider yok.
Kimsede atıp tutmasın yok işte.

2 eyaletin hazinesini karesiye geçirir orayıda kale odluğu içni savunmak amaçlı elli bir nüfus bırakır diğerlerini savaşa gönderirdim.

Karesi maddi destek sağlar edirne savunur. Gerekirse hepsi ölür kasalar eksilere düşer ama Sonuçta Namusumuza Leke Sürülmemiş Olur.

Milli şuur şart.

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim

SUNsSON

SUNsSON

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:21 am

Edirnenin tekrar kalkınması , askeri düzenin tam olarak oturması-kurulması, iç barışın sağlanması için iyi bir fırsat... Kabul edilmeli... ( Bende tam Edirneye yola çıkıyordum :S ) 
D4BBE

D4BBE

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:24 am

böyle bir antlaşma kabul edilemez.ne demek bağımsızlığımızı kabul edin ne demek ordularınızı şarköye çekin bu teklifi konuşmak bile büyük bir hatadır

kesinlikle hayır son vatandaş ölse dahi kaybetsek dahi kabul edilemez.

küllerimizden boğar yine savaşırız
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:26 am

her şey guzel fakat biz Türküz içimizde cenk ateşi yanar
Anlaşmanın son maddesı 1 yil bariş cook uzun oldu bence
onu 6 ay yaparsak cook isebetlı olacak hem o zamana kadar sanırsam bır ock arkadaşımız kendıne gelır ve daha duzenlı disiplinli bir şekılde harmanlının edırnenın ocunu alırız
aksı taktırde kendını askerlıge vermiş onlarca insan savaş olmadıgı zamanda cok darlanacagını düşünüyorum
osmanlıya oyun gerek celik gerek comak gerek
kartal13

kartal13

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:30 am

arkadaşlar romanyada bulgarlara destek için gelecek savaş devam ederse bunuda hesaba katıyormusunuz?
samsa_cavus

samsa_cavus

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:32 am

arkadaşlar kabul etmessek ne olur durumumuz ortada
bu olay osmanlıdakı mısır olayına benzedı
mısırdan kalkmıs bır osmanlı valısı anadolu içlerıne kadar gelıyor
sonrada osmanlı onu tanımıyor isteklerını kabul etmıyor tabi sonra ingilizin fransızın yardımı ile cook daha agır şartların altına imza atmak zorunda kalıyor:D
Lord Sting Of Died

Lord Sting Of Died

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:33 am

Eşeğe altın semer vursan eşek yine aynı eşek.
LoRD_DeViL

LoRD_DeViL

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:35 am

Anlaşmanın Bize kazandırdıkları iyi fakat ben askerlerimize kesilen ceza için bir bedel alınması taraftarıyım.Birde düşünmeden edemiyorum bulgarlar zor durumda olmasa kesinlikle bu anlaşmayı bize önermezlerdi ve bu anlaşmaya bulgar divanı sadık kalabilir fakat ben bazı bulgarların uyacağından emin değilim bu yanınına düşünmek gerek.Ama yinede kabul edilebilir.Devletin iç karışıklığa da sürüklendiğini düşünürsek mantıklı olan bu.
pirates78

pirates78

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:37 am

zararımız için bir bedel ödemeleri gerekir.
ayrıca ordularımızın keşandan şarköy'e çekilmesine takıldım. bizim ordularımızın kendi topraklarımızda nerde duracağına onlar nasıl karar verir?!
Yamatoo

Yamatoo

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:39 am

ya arkadaşlar anlaşma sonsuza kadar sürmiyecek anlaşma 1 yıl sürecek bu süre zarfında toparlanıp 5 6 tane ordu kararız ve sonra bu günlerin öcünü alırız ama şuanki görüntüye bakılırsa bence anlaşma kabul edilmelidir ki daha fazla zarar görülmesin bildigniz kadarıyla bulgarlarda paso adam alını yo orduya ama bizde daha ordularda ki adamlar artık bişi yapmadıkları için ordudan çıkı yolar bunlarada dikkat edip cvp verin lütven
show_time

show_time

MesajKonu: Geri: bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması Icon_minipostedCuma Şub. 06, 2009 12:39 am

Peki anlaşmayı kabul ettik osmanlı ibaresi kaldırıldı ya çekilmezler sözlerinde durmazlar dahada kudururlarsa ne olucak.Şu halimize bak göz göre göre boyun eğiyoruz o savaşa katılmaktan korkan 255 lik adamlar yüzünden.Şimdi anlaşma sunuyorlar diye seviniyoruz.Babeldede yayınlarız rezilliğimizi tüm dünya görür osmanlı diye gurur duyanlar 9000 nüfusa sahip koskoca osmanlı 2000 nüfuslu bulgaristana boyun eğiyor derler.Yarın öbürgün biz bu kafa ile yunanistanada boyun eğeriz.Biz ancak lafda asarız keseriz....

bulgarlarla anlaşma için kamu oyu yoklaması

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 5 sayfası Sayfaya git : 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki